>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Stuttgart, Hertogenbosch 8.06.2015-14.06.2015

Status
Zamknięty.
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Twoje prawo. IMO pisanie że Cilic wygrał turniej wielkiego szlema i, że peak Cilic &gt;&gt;&gt;&gt;&gt; peak Troicki jest zbędne.
Ja nie cenię Mischy Zvereva (którzy przegrał z Federerem na trawie 0-6 0-6) wyżej niż na przykład Grotha.
LOL! Ale Mischa grał z Federerem dwa lata temu! ???? Ja zestawiam aktualny stan a nie daleką przeszłość, która ni jak się ma do tego co teraz. Jak już piszesz o przeszłości to sprawdź sobie gdzie Groth był dwa lata temu (podpowiem: w trzeciej setce rankignu) ????
Jakby wygrywał 7-6 6-4 7-5 7-6 to by nie było przekonujące. Ale jak kilka razy traci tylko 1,2 czy 3 gemy na set to uważam, że warto go za to pochwalić.
No a kim miał tracić te gemy?? Przecież Coric nie ma pojęcia w grze na trawie, a młody Zverev urwał nawet seta Troickiemu, więc nie wiem za co tutaj go chwalić, no ale to moje odczucie...
Nie piszę tego po to żeby to bezpośrednio przełożyć na ten mecz, bo H2H jest przeceniane tu na forum, tylko po to żeby pokazać że podobny scenariusz został zrealizowany w ostatnich 3 meczach, że jak ktoś się boi brać dogów to ma namacalny przykład, że bycie wyraźnym faworytem w takich meczach jest często złudne
No ale z drugiej strony zupełnie inny scenariusz był realizowany w wcześniejszych 5 ich spotkaniach w których górą był Cilic, więc kompletnie nie rozumiem po co takie zestawienia są wykorzystywane??? Liczy się co tu i teraz i to jak kto gra na danej nawierzchni. Cilic na trawie grać potrafi, forma idzie w górę i wg mnie jest słusznie faworytem tego meczu. No ale jak będzie to zobaczymy, tak czy tak, dobrze wymienić poglądy, aby zainteresowani mieli większy pogląd na daną sytuację ???? Luz, każdy gra co chce ????

Otrzymane punkty reputacji: +23
kobe241986 819

kobe241986

Użytkownik
Rafael Nadal - Gael Monfils
Rafael Nadal 1,5@ 5/10
✅✅✅ 6:3,6:4 lekko :razz: Rafa bierze ten turniej i tego Merola co tam stoi

Po raz drugi Rafa dostaje w tym turnieju przeciwnika &quot;pajaca&quot; który w każdej chwili może odstawić niezłe show na korcie. Wczoraj po pokonaniu Tomicia dzisiaj w półfinale zmierzy się z Francuzem Gaelem Monfilsem który wczoraj w trzech setach odprawił zawodnika gospodarzy Kohlschreibera. Miałem przyjemność oglądania wczorajszego meczu w wykonaniu Rafy i widać,że im dalej w turniej tym gracz z Majorki się rozkręca. Myślę,że Nadalowi jest potrzebne właśnie teraz zwycięstwo w takim lepszym turnieju jak ten właśnie w Stuttgarcie. I jestem pewien,że zrobi wszystko żeby w tym całym turnieju zwyciężyć i pokazać ludzią którzy już go powoli zaczęli skreślać,że stary dobry Rafa jeszcze powróci w wielkim stylu:) Monfils wiadomo groźny gracz chyba dla każdego jak nie pajacuje na korcie. Na nawierzchni trawiastej tutaj mocny serwis tutaj Gaela może odegrać kluczową rolę ale Nadal to jest taki zawodnik,że spokojnie sobie może poradzić z takimi graczami. Tomic też wczoraj w miarę dobrze serwował i co Rafa wygrał z nim w trzech setach. Dzisiaj też nie wykluczam 3 setów bo Francuz uwielbia mieć pewne przestoje w grze i wówczas doprowadza do 3 setów. A Rafa do tej pory w tym turnieju stracił już seta z Bagietą i Tomiciem a Monfils od tej dwójki na pewno nie jest gorszym graczem. Reasumując całość uważam,że Rafa wyjdzie z tego pojedynku zwycięsko i spokojnie będzie czekał na swojego przeciwnika Troicki lub Cilic w jutrzejszym finale. Rafa biję na głowę Murzyna spokojną głową na korcie i to moim zdaniem będzie miało tutaj spore znaczenie:)
VAMOS RAFA !!!

Otrzymane punkty reputacji: +27
vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Cilic - Troicki ---- Cilic @ 1,53 ⛔
Chorwat serwuje w tym turnieju z bardzo wysoką skutecznością jak na niego i bardzo trudno go przełamać, wczoraj udało się to Mishy Zverevowi w 1 secie na początku spotkania. Cilica wysoko cenię jeśli chodzi o grę na trawie, ma dobry serwis, dobrze gra z linii końcowej, a pod siatką też potrafi się odnaleźć, zresztą jego bilans spotkań na tej nawierzchni 46-17 świadczy, że jest on specjalistą w grze na trawie. Jego rywal też radzi sobie w Stuttgarcie bardzo dobrze, pokonał najpierw Corica, który grał bardzo mało na trawie tej pory, a następnie Alexandra Zvereva, który również jak Coric nie grał dużo na tej nawierzchni (a może nawet w ogóle?) a następnie Grotha, który w 2 secie najprawdopodobniej brał przerwę medyczną po 3 gemie. W tym meczu Chorwat będzie faworytem, bo to on osiągał w przeszłości lepsze wyniki na tej nawierzchni, ma lepszy serwis i generalnie jest o klasę lepszym tenisistą niż Troicki, chociaż Serb może tu sporo ugrać, bo w swoich gemach serwisowych też radzi sobie całkiem nieźle, a więc przełamań tu będzie raczej niewiele.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Muller Gilles - Goffin David 1, Pinnacle Sports 1.77

6:7, 4:6 ⛔⛔⛔
Nie oglądałem...ale widać, że Belg trzymał również nieziemsko podanie &lt;szok&gt;
VS.

David Goffin aktualnie 15 rakieta świata i jest to jego najlepszy ranking tak naprawdę sezonu nie może zaliczyć do udanych ponieważ jedynym dobrym osiągnięciem było dojście do ćwierćfinału w Rzymie. Belg ma niesamowity talent co pokazał rok temu wygrywając 25 meczów z rzędu gdzie wygrał 4 turnieje w tym jeden rangi ATP. W końcówce 2014 roku miał jeszcze jedną serię wspaniałych meczów gdzie przez 14 meczów był niepokonany i dołożył przez to tytuł w Metz ATP, Mons challenger czy finał w Bazylei gdzie przegrał z Federerem. Tylko, że wyniki z 2014 roku ni jak mają się do aktualnego sezonu. Tutaj w Hertogenbosch pokonał Jurgena Melzera 7:6, 6:2 który od kilku miesięcy nie gra niczego konkretnego a wczoraj pokonał &quot;sensację&quot; turnieju Marchenko 4:6, 7:6, 6:3. Goffin jeśli chodzi o technikę i wyszkolenie to czołówka! Jest to bardzo szybki i zwinny tenisista który dzięki swojej szybkości oraz genialnej pracy na nogach prezentuje niebezpieczny styl na każdej nawierzchni. Jego największą wadą jest serwis który na trawie nie dostarcza mu wielu &quot;darmowych&quot; punktów. David czuje się najlepiej w wymianach gdzie jak przejmie inicjatywę to rywale nie mają wiele do powiedzenia, mimo swojej lekkiej wagi posiada mocne uderzenie kończące z forhendu jak i bekhendu. Tylko, że Belg na trawie wiele doświadczenia nie ma (9/11) i nic znaczącego nie osiągnął na takich kortach bo jedynie w 2012 doszedł do III rundy Wimbledonu.

Jego przeciwnikiem będzie Luksemburczyk, Gilles Muller obecnie 53 ATP który czuje się fenomenalnie na szybkich kortach a na trawie prezentuje się solidnie. Muller w przeciwieństwie do Goffina ma bardzo dużo doświadczenia na kortach trawiastych ponieważ wygrał 45 meczów w swojej karierze a przegrał ich 37. W tym turnieju pokonał już trzech rywali i byli to Ilhan, Pospisil oraz Copil gdzie jedynie z Kanadyjczykiem stracił seta. W 2013 roku Gilles chciał kończyć karierę gdzie spadł na dalekie 360 miejsce ale dzięki cierpliwości oraz challengerom w 2014 odbudował się i dzięki temu dzisiaj możemy go ponownie obserwować w super formie w turniejach ATP. Muller ma lepszy sezon od Goffina ponieważ doszedł do półfinału w Sydney, 4 runda Australian Open, ćwierćfinał w Rotterdamie czy teraz półfinał w Holandii. Gilles prezentuje zupełnie inny styl gry niż Goffin. Belg tak jak wspomniałem specjalizuje się w wymianach i rozrzucaniu przeciwnika po korcie, Luksemburczyk natomiast preferuje bardzo agresywny i szybki tenis. Dodatkowo Muller ma to czego nie ma David czyli fenomenalny serwis i dodatkowo z lewej ręki. Jego serwis na trawiastych kortach jest bardzo trudno odebrać i zreturnować i najlepsi mają z tym często problem. Jeśli Muller będzie serwował na swoim poziomie to David go nie przełamie. Kto wygra? Goffin który jest mistrzem taktycznym? Czy Muller który gra bardzo prosto ale śmiertelnie skutecznie? Stawiam właśnie na Mullera który ma więcej doświadczenia na trawce, czuje się tutaj bardzo dobrze i jego styl pasuje bardziej na tą nawierzchnię.

Otrzymane punkty reputacji: +28
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Nadal Rafael - Troicki Viktor 2, Pinnacle Sports 4.69

7:6, 6:3 ⛔⛔⛔

Pierwszy set na styku, reszta dla Rafy ;)

VS.

To może być bardzo ciekawy finał i mam nadzieję, że taki będzie!!! W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Hiszpan 4:0 gdzie Panowie ostatnio grali w 2010 roku, w Tokio na twardym korcie gdzie wygrał naturalnie Nadal 7:6, 4:6, 7:6. Wcześniejsze ich mecze były rozgrywane w latach 2008-2010 także sporo czasu temu gdzie Rafa był swoim magicznym transie i taki gracz jak Troicki za bardzo nie miał czego szukać w takich pojedynkach. Powstrzymywałem się cały turniej aby grać przeciwko Hiszpanowi i wyszedłem na tym dobrze ponieważ moje złotówki nie poleciały do bukmachera lecz handicapy setowe kiedy grał z Bagietą czy Tomicem byłyby świetnymi typami. No właśnie przejdę teraz do przeciwników Nadala w tym turnieju. Aktualna 10 rakieta ATP (Hiszpan nie był tak daleko od 10 lat czy 11) pokonał w pierwszej rundzie Cypryjczyka 7:6, 6:7, 6:2. Oglądałem ten mecz który był bardzo dziwny! Rafa miał ogromne szczęście, że nie przegrał pierwszego seta z dwoma przełamaniami ponieważ w pewnym momencie Baghdadis miał 100% akcję właśnie na podwójne przełamanie. Co się stało? Po tych 3 niewykorzystanych BP Cypryjczyk się połamał do zera i w ostateczności król mączki wygrał seta w tie breaku.

W drugim secie również działy się cuda na kiju ponieważ najpierw Hiszpanowi udało się przełamać serwis przeciwnika aby w następnym gemie stracić tą przewagę. Przy stanie 5:4 Nadal obronił 2 piłki setowe i w tie breaku Bagieta miał serię 7 wygranych punktów z rzędu! W ostatnim trzecim secie Marcosowi brakło sił i dał się przełamać aż dwa razy, Nadal wygrał w tamtym meczu ale grał bardzo niepewnie. W następnej rundzie Rafa pokonał Tomica 6:4, 6:7, 6:3 gdzie kolejny raz mógł wygrać mecz w 3 setach ponieważ w drugim miał już przewagę przełamania ale ostatecznie wygrał w mało przekonującym stylu. No i jego ostatni mecz z Monfilsem gdzie wygrał 6:3, 6:4 i tak naprawdę miał tylko zastój na początku meczu, w pierwszym gemie gdzie musiał obronić trzy BP. Tylko, że Francuz po pierwsze nigdy nie grał dobrze na kortach trawiastych gdzie sam wspomina w wywiadach iż nie lubi bardzo tej nawierzchni oraz po drugie w tym meczu wrócił &quot;stary&quot; Geal który przez pajacowanie przegrał mecz na swoje życzenie (zachęcam do obejrzenia skrótów).

Nadal po Wimbledonie 2011 nie osiągnął niczego konkretnego na kortach trawiastych i była taka różnica, że Nadal zawsze wracał po Rolland Garosie jako triumfator i te pierwsze turnieje 250 na trawie olewał/nie był dobrze przygotowany. W tym roku jak wiemy jest inaczej ponieważ Hiszpan ma najgorszy sezon od lat i w Paryżu odpadł bardzo szybko ponieważ już w ćwierćfinale gdzie Djokovic go zdemolował w trzech setach. Także ten rok jest inny dla Nadala jeśli chodzi o korty trawiaste ponieważ był o wiele bardziej wypoczęty i miał więcej czasu na klimatyzację na trawie. Można powiedzieć, że są tego efekty ponieważ w Rafa po kilku latach jest w finale w turnieju z trawiastym podłożem. Mimo iż jest w finale jego gra nie zachwyca tak jak Hiszpan nie zachwyca w tym roku. Trzeba tutaj wspomnieć legendarne słowa &quot;prawdziwych mistrzów poznaje się po tym często jak im nie idzie&quot; właśnie tak jest w przypadku Rafy. Jego przeciwnikiem będzie Victor Troicki niegdyś 12 rakieta świata a obecnie 28 w rankingu.

Stawiałem przeciwko Serbowi i dwa razy się przejechałem. Troicki pokonał w pierwszej rundzie Corica gdzie młody Chorwat zagrał katastrofalny mecz, nie wychodził mu serwis, nie potrafił poprawnie oceniać kozłów piłek, miał problemy z poruszaniem się, dosłownie wyszły wszystkie jego braki. Victor natomiast grał perfekcyjnie i po 47 minutach był już w szatni. W kolejnej rundzie pokonał również młodego gracza jakim był Alex Zvererv i nie było się tam bez problemów ponieważ Troicki stracił seta. Kolejno rozłożył Grotha ku mojemu zdziwieniu bardzo łatwo w drugim secie 6:1 a pierwszego wygrał w tie braku. Ale jak później się dowiedziałem Australijczyk w drugim secie miał kłopoty zdrowotne. No i w półfinale pokonał Cilica 6:3, 6:7, 7:6. Pokonanie Cilica na trawie to już jest coś ponieważ Chorwat bardzo lubi grać na trawie i w przeszłości wiele na niej zdziałał min. doszedł rok temu do ćwierćfinału na Wimbledonie, w 2013 finał w Queens a w 2012 wygrana tam i jeszcze wiele ciekawych wyników.

To, że Serb jest finale można uznać za niezłe zaskoczenie ponieważ Troicki nie radził nigdy sobie dobrze na trawie. Jedynie czwarta rudna Wimbledonu z 2012 roku gdzie naprawdę nie pokonał on tam żadnego groźnego rywala z tej nawierzchni. Jak widać Serb ma nie dnia ale turniej &quot;konia&quot; czuje się tutaj bardzo dobrze. Co najważniejsze bardzo dobrze serwuje a przy jego wysokim wzroście jest bardzo ważne. W wymianach prezentował się bardzo dobrze, potrafił wytrzymywać &quot;długie&quot; wymiany oraz często dominował w tych krótszych. Wiadomo, że mecz z Nadalem będzie zupełnie inny i mimo iż dla Nadala trawa jest najgorszą nawierzchnią to w wymianach będzie trudno. Nadal w tym sezonie przegrywał na mączce z tenisistami jakimi nie powinien przegrać więc na trawie może również przegrać tym bardziej, że przeciwnik nie należy do słabych i mało doświadczonych.

Oczywiście, że Nadal jest tutaj faworytem ponieważ to Nadal i wygrał mimo wszytko o wiele więcej na trawie od przeciwnika. Moim zdaniem jeśli Troicki zagra na swoim poziomie, będzie serwował bardzo dobrze to Hiszpan może mieć problemy. Tym bardziej, że kolejny raz widać u Nadala stres i wahania formy w najważniejszych momentach gry. Finały rządzą się swoimi prawami...mimo wszystko mam nadzieję, że Serb wygra po ładnym widowisku. Jeden jak i drugi będzie bardzo zmotywowany ponieważ Hiszpan chce pokazać niedowiarkom, że pokaże na co go stać (ale ile było takich meczy w tym sezonie i okazały się klapą i to mocną) a dla Serba będzie to pierwszy finał na trawie gdzie o tremie mówić nie można ponieważ Troicki należy już do bardzo doświadczonych tenisistów. Niech wygra lepszy!

conors 5,6K

conors

Użytkownik
Mahut Nicolas – Goffin David
Typ: [email protected] ⛔⛔⛔
/Dałem ciała. Belgowi coś ewidentnie szwankowało w zdrowiu w tym meczu.../

Analiza:
Kilka słów o finale w Holandii. Mahut gra znakomity tenis na trawie. Nie ma się czemu dziwić, to wysokiej klasy specjalista od tej nawierzchni. Goffin dopier się uczy. Mam jednak przeczucie, że to uczeń okaże się lepszy od mistrza.

Makut (97 ATP) gra z nr 15 na świecie. Francuz ma 33 lata, Belg o 8 mniej.
Czy te informacje nie powinny dawać do myślenie. Pójdę dalej – Francuz w Hertogenbosch siedzi już początku czerwca. Przeszedł trzystopniowe eliminacje, potem zaczął szaleć w turnieju głównym ( w drodze do finału stracił tylko dwa sety). Generalnie jak na zawodnika końca pierwszej setki, pana po 30-tce to dość spora dawka wysiłku. Nie wspomnę o deblu, gdzie Mahut tez się dość intensywnie udzialał. Przegrał dopiero w sobotnim finale z naszym Kubotem. To trochę jak na niego za dużo...

Mahut jest wysoki, ma 190 cm, Belg ma o 10 mniej. Świetnie porusza po korcie, gra bardzo ekonomicznie. Gra lżej niż rywal, ale za to potrafi pod względem techniki i taktyki gry znacznie wiecej.

Reasumując: Mahut wystrzelił, ale ma prawo poczuć w finale zmęczenie. Ma w nogach znacznie więcej niż Belg (granie na trawie męczy, zwłaszcza wysokich, bo muszą mocniej uginać nogi). Poza tym tenis Francuza jest oparty na serwisie, a z takimi siłaczami Goffin już tu w Holandii sobie świetnie radził – najpierw Marchenko (świetnie serwował), a w półfinale G. Muller. Tu siła na Belgu nie zrobi wrażenia. Ma szybką reakcję na returnie.

Jeżeli moje spostrzeżenia się sprawdzą, to Mahut może w finale kilka razy zaciąć się na serwisie (presja, zmęczenie???). Belg to szczwany lis, niezwykle inteligentny zawodnik, on danej raz szansy z rąk nie wypuści.

Goffin jest dla mnie faworytem. W drodze do finału pokonał groźniejszych grajków, wychodził z poważnych opresji. Mahut z kims takim dawno nie grał. Będzie zdziwiony, że wszystko wraca i trzeba biegać po śliskiej i szybkiej jak diabli zielonej trawie. A nogi mają prawo go boleć. A po przegranym finale będą go boleć jeszcze bardziej.

+Nadal [email protected]

/Ta determinacja i dążenie do celu u Nadala porażają. On w finałach dość rzadko przegrywa. Troicki to zawodnik labilny. Nigdy nie wiadomo, co odstawi. Nadal jest tu zdecydowanym faworytem, bo nie po to doszedł do finału, żeby przegrać...

AKO: 2.60

kobe241986 819

kobe241986

Użytkownik
Rafael Nadal - Viktor Troicki
Rafael Nadal 1,3@ 5/10
✅
Rafa jest tak zdeterminowany po tej porażce na Rolandzie żeby ten turniej wygrać,że to się w głowie nie mieści. Po łatwym odprawianiu w półfinale Monfilsa przychodzi czas na finał. Nie no nie przesadzajmy,że nadal przegra final z Troickim jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić. Od pierwszego meczu z Bagieta widać,że Rafie mega zależy na wygraniu tego turnieju. Jeśli w grze Rafy nie będzie większych przestojów i poradzi sobie z mocnym serwisem Viktora to powinien spokojnie zwyciężyć w tym finale;-)
VAMOS RAFA !!!

Otrzymane punkty reputacji: +24
supermario 304K

supermario

Użytkownik
Nie chce mi się pisać wypracowania na temat meczu Nadala z Troicki, ale moim zdaniem są mecze, forma, statystyki i pewien poziom poniżej którego Nadal nie schodzi, więc nie chce mi się wierzyć że Nadal przegra z Troickim, moim zdaniem Troicki jest za cienki w uszach i spali się po kilku przegranych piłkach. Stawiam, że Nadal go ogarnie na luzie, może nawet w dwóch setach. Nie widzę żadnego &quot;value&quot; na Troickiego nawet po kursie 4,7 :;/:

Otrzymane punkty reputacji: +23
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Rafael Nadal - Viktor Troicki Typ: Troicki +3.0 gema AH @ 2.69 Pinnacle
Do trzech razy sztuka. Gram konsekwentnie przeciw Nadalowi tym razem uzbrojony dodatkowo w 3 gemy zapasu, choć wcale nie wykluczam nawet zwycięstwa Serba, który potwierdza, iż po zawieszeniu z meczu na mecz, z miesiąca na miesiąc gra co raz lepiej i już wkrótce w rankingu ATP zamelduje się tam gdzie jego miejsce tj. w top 20. Oczywiście granie przeciwko Nadalowi to nie jest łatwy kawałek chleba tym niemniej raz jeszcze warto podkreślić, iż Hiszpan daleki jest od swojej optymalnej dyspozycji. Poprzednie mecze w Stuttgarcie Rafa wygrywał głównie dzięki swojej mentalności i waleczności, a czasami również z uwagi na nieumiejętność swoich rywali na pokonanie tak wielkiego nazwiska. Troicki na pewno już osiągnął tu spoty sukces także może podejść do tego starcia na luzie. Serb na pewno przy swoim dobrym podaniu jest w stanie przeciągać starcie do tiebreaków albo nawet spokojnie urwać seta, także pokrycie handicapu nie jest znowuż wcale takie nieprawdopodobne.

Otrzymane punkty reputacji: +4
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Hertogenbosch:
Mahut N. - Goffin D.
Mahut N. ::: 2,00 ::: Pinnacle ::: 3/10 ✅
Musiało pójść jakieś info odnośnie meczu, ale kursy się odwróciły, bo to na początku meczu właśnie Mahut był faworytem tego spotkania, teraz jest odwrotnie, ale jak znam życie i śledzę już jakiś czas ruch kursów to nawet lepiej.
O Nicolasie pisałem tutaj nie raz, gra świetnie, a skoro dwa lata temu zmasakrował tutaj w finale Wawrinkę to nie widzę powodu by nie miał tego zrobić z Goffinem. Większe szanse daje Francuzowi, moim zdaniem gra o wiele lepiej, ma większą chęć zwycięstwa i ogólnie w mojej opinii prezentuje się od początku turnieju genialnie, widać o co tutaj gra. Być może to będzie dla niego ostatni turniej zwycięski w ATP, Goffin ma jeszcze wszystko przed sobą. Jednak delikatnie drewniany Muller to nie taki as na trawie jak Mahut dlatego tak też typuję.
Wynik: 7:6(1) 6:1
ATP Stuttgart:
Nadal R. - Troicki V.
Troicki V. +4,5 gema ::: 1,73 ::: Pinnacle ::: 2/10 ✅
Troicki V. +1,5 seta ::: 2,34 ::: Pinnacle ::: 2/10 ⛔

Tak jak wczoraj było magiczne &quot;value&quot; w typie na Troickiego przeciwko Cilicowi, tak jest dzisiaj jeszcze większe przeciwko Nadalowi. Od początku turnieju mieliśmy Nadala po 1,50, a nawet 1,60, a teraz rzucili marne 1,20 w samym finale. Opłaca się? Moim zdaniem nie.
Pokonanie przez Nadala Monfilsa jeszcze o niczym nie świadczy, bo Gael na przestrzeni ostatnich lat nigdy nie osiągnął znaczących wyników na kortach trawiastych, zresztą to jest typowy defensor, niż zawodnik pokroju serve&amp;volley.
Oczywiście Hiszpan rozkręca się z meczu na mecz to fakt, ale nie zapominajmy, że gramy na trawie i te wszystkie jego atuty, świdry, defensywa mają tutaj zdecydowanie mniejszą wagę. Troicki świetnie serwuje, wczoraj pokazał klasę w meczu z Cilicem, potrafił odrobić brejka i ogólnie na trawie wygląda bardzo solidnie w Stuttgarcie. Takie kursy na Serba to gruba przesada.
Wynik: 7:6(3) 6:3

Otrzymane punkty reputacji: +16
M 138

misi3kk

Użytkownik
Zgadzam się z Shakalem co do obu typów. Goffin nie miał nigdy jakiś super osiągnięć na trawie, wygrał tu z Melzerem, Marchenko i Mullerem. Melzer w tym roku bez formy, Marchenko pozostawiam bez komentarza bo tutaj akurat dobrze mu szło i został Muller, który znakomicie serwuje. Tylko trzeba zadać sobie pytanie gdyby wczoraj Muller grał z Mahutem to kto byłby faworytem ? Pewnie Nico. Wczoraj sytuacja była inna, to Muller był faworytem w meczu z Belgiem, więc większe szanse bukmacherzy dawali Luksemburczykowi . Goffin wygrał, a dziś jest faworytem w meczu z Nicolasem który jest na trawie lepszym grajkiem niż wszyscy dotąd pokonani zawodnicy przez Davida. Dla mnie value. Mahut 2.18 Betfair
Drugie spotkanie to Nadal z Troickim. Pewnie nikt nie liczył na to, że Serb dotrze tutaj do finału, a tu proszę. Kurs 1.2 na Nadala jest żałosny. Większy był z Bagietą, Tomicem i Monfilsem, który z trawą nie ma wiele wspólnego. Pomijam już to co Gael wczoraj robił w meczu z Rafą, bo szkoda słów ;) Troicki do tej pory pokonał młodego Corica, Zvereva, Grotha i Cilica, więc nie ma co szukać przeciw niemu jakiś argumentów typu że młodzi się prawie położyli przed nim, bo o ile Coric nic nie grał to Zverev już się lekko postawił, dalej był Groth któremu nie siedział podobno return (nie wiem bo nie oglądałem), ale dla mnie to że komuś nie siedzi return to głównie zasługa serwującego który stoi po drugiej stronie siatki, i w końcu wczoraj pyknął Marina, czyli faworyta turnieju wg bukmacherów. A dziś mamy 1.2 na Nadala?? ???? Jakby był mecz z Cilicem to by pewnie było z 1.6 albo 1.7 . Mamy Serba po 5.7 w betfair, za drobne można spróbować. Grubiej można +1.5 po 2.15, też Betfair.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom