????
Robin Haase (+1.5 Sets) vs Nicolas Mahut (-1.5 Sets) dla Mecz (1.714) WYNIK 75 36 46
????
Gilles Muller (+1.5 Sets) vs David Goffin (-1.5 Sets) dla Mecz (1.320) WYNIK 67 46
KURS: 2,262
PinnacleSports
@edit
a nie mówiłem z Haase... ????
Muller niestety zawiódł :?
Idzie ostra "masówka" na Mahuta i... mam nadzieję, że się nie przejedziecie ???? Wszystko ładnie, pięknie, bo forma jest, Nico jest specjalistą w grze na trawie i niby wszystko wskazuje na niego w jutrzejszym meczu. Nikt jednak nie wspomniał o tym, że równolegle z singlem Mahut gra tutaj też debla w którym doszedł do finału. Szybko licząc ilość jego spotkań w tym tygodniu wychodzi, że jutrzejsze jego spotkanie będzie dziesiątym na przestrzeni 7 dni! To nawet dla zawodowca spore obciążenie, a Mahut "pierwszej świeżości" już nie jest i 33 lata na karku mogą dać o sobie znać... Nie twierdzę, że Mahut tego meczu nie wygra, bo może i wygra, ale w moim odczuciu Haase się mu w tym meczu mocno postawi, a grając przed własną publicznością o finał tej imprezy na pewno da z siebie wszystko! Robin pokonał tutaj już Verdasco i groźnego, szczególnie trudnego do przełamania na trawie, Karlovica więc Holender grając u siebie czuje się całkiem dobrze. Haase na tej nawierzchni nie jest "ogórkiem" i potrafi zagrać dobre spotkanie. Można mieć różne zdanie o Robinie, ale stwierdzanie, że Holender ten mecz przegra, bo jest "jedną z większych tenisowych cip w tourze" wg mnie Shakal jest sporą przeginką
Moim skromnym zdaniem bezpieczniej i po lepszym kursie jest zagrać na seta Haase niż iść w stronę wygranej Mahuta, ale... każdy gra jak czuje najlepiej ????
Do dubelka również seta na Mullera. Gilles na tej nawierzchni jest bardzo groźny i czuje się na niej znakomicie. Jego styl jest wręcz skrojony na trawę, bo przecież dysponuje bardzo solidnym serwisem, dobrą grą pod siatką, często gra agresywnie S&V i skraca wymiany wymuszając błędy rywali. Goffin wręcz przeciwnie, jest to bardzo techniczny tenisista, głównie bazujący na grze z linii końcowej, z której to może przebijać baaardzo długo (stylem gry przypomina mi Simona). Na trawie Belg radzi sobie raczej kiepsko, to nie jego bajka, a tutaj dostaje grajka, którego atuty na trawie są spotęgowane i w moim odczuciu seta Gilles powinien spokojnie ugrać, a wcale się nie zdziwię jak wygra to spotkanie nadspodziewanie łatwo. Ja gram jednak spokojnie, tylko na seta na Mullera.
========================================================
????
Rafael Nadal (-1.5 Sets) vs Gael Monfils (+1.5 Sets) dla Mecz (1.645) WYNIK 63 64
????
Viktor Troicki vs Marin Cilic dla Mecz (1.510) WYNIK 63 67 76
KURS: 2,483
PinnacleSports
@edit
ktoś oglądał mecz Nadal-Monfils? proszę o info na PRV, bo wynik mnie mocno zdziwił
Czy Nadal to wygra? Śmiem wątpić, bo po prostu nie wygląda tutaj dobrze. Męczył się zarówno z Bagietką jak i z Tomicem, ale oddać mu trzeba respekt, że nawet nie będąc w najlepszej dyspozycji wygrywa te spotkania. Teraz jednak zadanie będzie znacznie trudniejsze i skoro w poprzednich dwóch spotkaniach Hiszpan grał delikatnie pisząc "średnio" to nic nie wskazuje na to, że z Monfilsem zagra kapitalnie. To jeszcze nie ten etap i nie na trawie, aby Nadal wskakiwał na swój optymalny poziom, jak w ogóle do niego wróci. Rywal natomiast wymagający, z super serwisem i dobrym przygotowaniem kondycyjnym, który świetnie potrafi poruszać się po korcie. Gael również dysponuje silnym, płaskim uderzeniem, co na tej nawierzchni (jak już wszyscy wiemy ???? ) jest bronią zabójczą! Rafa nienawidzi grać z zawodnikami, którzy kapitalnie serwują, a Gael tutaj tak serwuje (odpowiednio 18 i 17 asów w dwóch meczach) i jeżeli nic z tej dyspozycji się nie zmieni, to Rafa nie dostanie wielu szans na przełamanie podania Francuza. Z drugiej storny Rafa z Tomicem bronił aż 9 break pointów, a z Bagietką aż 12! To na pewno dobrze mu nie wróży w starciu z Monfilsem. Kto ostatecznie wygra ten mecz? Ciężko stwierdzić, ale po takim kursie nie odważyłbym się zagrać Rafy z nieobliczalnym Gaelem zwłaszcza na tej nawierzchni. W moim odczuciu Francuz w walce o finał postawi twarde warunki i set na jego koncie stanie się faktem.
Do debelka dokładam Cilica na WIN i nie zgodzę się z Shakalem, że jest jakieś "VALUE" w kursie na Troickiego. Niby w czym to value ma być??? Victor na trawie nie jest graczem wybitnym a jakoś mega trudnych rywali w drodze do SF nie miał. Pokonał Corica, który z grassem ma jeszcze niewiele wspólnego, pomęczył się z młodszym Zverem i pokonał Grotha, który zagrał tragicznie na returnie w tym meczu (19% Return Points Won). Nie wiem co w pokonaniu tych trzech rywali jest nadzwyczajnego? Cilica natomiast widziałem dziś w meczu z starszym Zverem i Mischa zawiesił poprzeczkę bardzo wysoko. Z taką grą szybko Niemiec wróci do (przynajmniej) drugiej setki rankignu, bo trzeba przyznać, że Zverev zagrał dziś bardzo dobrze i o wyniku decydowały pojedyncze piłki w tie breakach. Marin jednak wykazał więcej zimnej krwi i doświadczenia w kluczowych momentach tego spotkania. Ogólnie występ Chorwata bardzo solidny a grać na trawie to on przecież potrafi bardzo dobrze. Formy może i z zeszłego roku jeszcze nie ma, ale Cilic prezentuje dobry, solidny poziom, który w moim odczuciu na Troickiego powinien wystarczyć. Warto wspomnieć, że Cilic w zeszłym roku na trawie osiągnął QF Wimbledonu przegrywając po długiej batali w piątym secie z Djoko a pokonując po drodze m.in. Berdycha. Jeszcze rok wcześniej w 2013 osiągnął finał w prestiżowym Queen's Club przegrywając po trzech setach z Murrayem. Ciekawostka - pamiętam, że w tamtym meczu typowałem, że Cilic wygra pierwszego seta i Chorwat z stanu 2:5 wyciągnął na 7:5 ???? Wcześniej jeszcze w tamtym turnieju pokonywał Lopeza, Berdycha, Hewitta i Dodiga, więc bardzo trudnych rywali na tej nawierzchni. Jeżeli Marin w meczu z Troickim zagra tak jak dziś z Zverevem (a forma przed Wimbledonem powinna rosnąć) to o wynik jestem spokojny.