>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Shanghai, 05.10-12.10.2014

Status
Zamknięty.
K 15

ksabi

Użytkownik
Są plotki na Twittterze, że Jelena Ristic będzie rodzić, więc Novak raczej pojedzie do Monaco, a nie Szanghaju. Radzę, zagrać szybko jak ta informacja się potwierdzi na zwyciestwa w turnieju Nadala, Federera i Murraya po kursach powyzej 6,0 zanim spadną do 2,0-4,0 na największych faworytów.
Nole na twitterze napisał, że już jest w Szanghaju, więc RACZEJ normalnie rozegra cały turniej. I wygra. :cool:

grzybeq 390

grzybeq

Użytkownik
Cilic przegrał z drewnem Karlovicem, co jest chyba jakims zartem. Po wygranym turnieju kompletnie olewa mecze, czy co ?
Johnson Steve - Golubev Andrey @1.49
Nawierzchnia twarda to zdecydowanie ulubiona nawierzchnia Amerykanina. Czasem na niego stawialem i zawiodl mnie tylko raz jak kreczowal w dziwnych warunkach w meczu z Tatsuma Ito w US OPEN. Golubev na tej nawierzchni nie jest dobry. W tym roku nie przechodzil kwalifikacji lub odpadal w pierwszych rundach czy to na wielkich turniejach czy turniejach nizszej rangi. Tutaj przebrnal kwalifikacje, ale moim zdaniem jego turniej zakonczy Steve.
Juzny - Gulbis @1.53
Moim zdaniem Juzny od pewnego czasu juz praktycznie na emeryturze. Nie jest juz tym samym zawodnikiem co kiedys natomiast Gulbis to profesor. Jezeli sie nie zagotuje potrafi grac bardzo inteligentnie. W Pekinie kreczowal z Klizanem, nie ogladalem tego meczu, ale raczej nie z powodu kontuzji tylko wolal skupic sie na turnieju w Szanghaju. Nie przylozyl sie do tamtego meczu a Klizan gral bardzo dobry turniej, odpadajac dopiero w polfinale z Berdychem.
Moim zdaniem dosc mocny dubel ako laczne @2.28
Janowicz po kursie @1.37 tez nie powinien sprawic niespodzianki. To duzy turniej wiec nie oleje meczu.

R 28

roki1

Użytkownik
Macie panowie jakies informacje dotyczace Kukushina. Jak on lubi ten turniej i te nawierzchnie. Bo ogladalem dzisiaj Andersona w akcji z Wardem i bylo widac ze szalu nie robi i ze formy wielkiej niema. Jeszcze Kukuschin widze ze wygral z Robredo to tymbardziej sie tak uklada ze jest szansa na ukucie Andersona. A kurs jest bardzo dobry.

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Forma Andersona jest słaba, bo myślę, że jest w myślami przy chorej babci, która leży w szpitalu. Chociaż z Wardem on zawsze miał problemy, zawsze grał trzysetówki. Ward jest dobry na nawierzchni twardej, więc z niekiedy drewnianym Andersonem mógł spokojnie powalczyć. http://www.tennisexplorer.com/player/kukushkin/ A tutaj masz statystyki Kukułki.

Otrzymane punkty reputacji: +4
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Cuevas P. - Dodig I.
Cuevas P. ::: 2,62 ::: Pinnacle ::: 3/10

H2H 2:0, ostatnio Cuevas wygrał z Chorwatem w Kuala Lumpur po 3 dość zaciętych setach. Zresztą Urugwajczyk od jakiegoś czasu jest w dobrej formie i stawia czoła wszystkim lepszym zawodnikom. Dodig Ivan od powrotu po kontuzji jest cieniem samego siebie. Przegrywa mecz za meczem i wątpię by coś pod koniec sezonu miało się zmienić. Większe szanse mu daję na turniejach hali w Europie niż jakiś sukces w Szanghaju.
Wynik: 5:7 2:6 ⛔

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Groth S. - Klizan M. 2 @1.54 Marathon✅
Wynik: 6:7, 3:6

Grothowi jakoś udało się przebrnąć do 2 rundy pokonując w trzech setach Gojowczyka. Nie przekonuje mnie jednak jego gra. Najmocniejszym atutem tego zawodnika jest mocny serwis. Klizan ostatnio w dobrej formie, półfinał w Beijing, gdzie po drodze pokonał m.in. Mayera, Gulbisa czy w ćwierćfinale Nadala, ulegając dopiero Berdychowi. Wątpię, by tutaj spuścił z tonu i miał oddać spotkanie Samuelowi. Wygra Słowak.

Pospisil V. - Giraldo S. 1 @1.52 Expekt✅
Wynik: 6:2, 6:7, 6:1

H2H 2:0 dla Vaska. Do trzech razy sztuka i tym razem zwycięży Giraldo? Nie w tym przypadku, Vasek ostatnio gra nieźle, można spokojnie postawić na jego zwycięstwo. Odpadnięcie z Djoko w dwóch setach w Beijing nie może dziwić. Nie był to jednak spacer dla Novaka, Vasek się starał i udało mu się raz Serba przełamać. Giraldo z Isnerem ugrał jedynie 4 gemy. Myślę, że tym razem znów uda się zwyciężyć Vaskowi.

Benneteau J.(-1.5 sets) - Zhang Z. 1 @1.66 Unibet⛔
Wynik: 5:7, 6:3, 6:3

Julien w dobrej formie, doszedł do finału w Kuala Lumpur, gdzie przegrał z Keiem Nishikorim. Turniej w Beijing na 100% odpuścił, by oszczędzić się przed Mastersem. Ze Zhang nie jest jakimś nadzwyczajnym graczem, bardzo przeciętny, 190 miejsce w rankingu. Typowy challangerowiec, turnieje wyższej rangi zazwyczaj kończy już w kwalifikacjach, ewentualnie zaraz w pierwszych rundach. Benneteau nie powinien tutaj mieć problemów z szybkim zwycięstwem.

Simon G.(-2 games) - Garcia-Lopez G. 1 @1.62 Pinnacle✅
Wynik: 3:6, 6:0, 6:1

Simon ostatnio półfinał w Tokio, gdzie przegrał z Raoniciem. Poza tym 4 runda na US Open i porażka w pięciu setach z późniejszym zwycięzcą Ciliciem, a po drodze jeszcze pokonanie Ferrera. GGL słabo, w Winston Salem i Nowym Jorku odpadał z Querreyem i generalnie nie zachwycał. Ostatnio w Beijing wygrał jedynie 3 gemy z Djokoviciem. Jutro pewnie przegra, a takie handi wydaje mi się ciekawą opcją.

Otrzymane punkty reputacji: +15
cichociemny94 209

cichociemny94

Użytkownik
Cuevas @2.62 ****** bez ambicji
Dodig to niech już myśli o deblu, bo w singlu dla niego sezon się już skończył. Cuevas ma na niego patent. Grali ponad tydzień temu i po mękach zwyciężył z Dodigiem wybraniając kilka meczowych piłek. Warto dodać, że spotkanie było na hali królowej nawierzchni Chorwata. tutaj korty są wolniejsze więc zdecydowany argument za Argentyńczykiem.

Lopez @1.45
Kokkinakis nie potrafi wygrać z średniakami w Chellangerach i już na niego takie kursy wystawiają ? zwłaszcza ze Lopez gra świetnie w tym sezonie. Ostatnio spuścił z tonu ale Szanghaj to Szanghaj.

adrian0 374

adrian0

Użytkownik
▶ Bopanna, Mergea - Fognini, Ram
Tenis - Szanghaj ATP hard-deble | 1 | 1.82 | zwrot 6-2 i krecz Fog/Ram
Milenium
Oba deble w obecnych składach zagrają po raz pierwszy. Lekkimi faworytami w mojej opinii będzie jednak para Indyjsko-Rumuńska. Pomijając dużo większe doświadczenie w grze deblowej, Bopanna w tym sezonie wygrał już jeden turniej na hardzie, natomiast Mergea w parze z Draganja wygrali 2 turnieje, a w French Open zaliczyli półfinał. Koś powie, że nawierzchnia inna i partner nie ten, jednak dobra dyspozycja w tym sezonie jest faktem, a przy tak doświadczonym i utytułowanym partnerze jak Bopanna, może czuć się dość pewnie. Odnośnie przeciwników to na hardzie Fognini zawsze był klasę gorszym zawodnikiem niż na cegle. Ostatnio w Davis Cup w kiepskim stylu po 0:3 przegrał mecze z Fedexem i Stanem, po przylocie do Azji kontynuuje kiepska serię. W Pekinie gładko przegrał z Gulbisem, przy czym popełnił 6 DF i nie zanotował żądnego asa. Kolega z teamu Ram w ostatnim meczu skreczował, więc też nie należy spodziewać się po nim fajerwerków.
▶ Lopez F, Mirnyi - Rosol, Youzhny
Tenis - Szanghaj ATP hard-deble | 1 | 1.55 | ⛔ 6-7(6), 7-5, 8-10
Milenium Elegancki Hiszpan i stary wyjadacz z Białorusi kontra dobry serwis Rosola i starszy pan z Rosji. Lopez z Mirnym połączyli siły w tym sezonie i wspólny bilans mają całkiem dobry (6/4). Ogrywali już w tym roku takie pary jak: Lukasz Kubot/Robert Lindstedt (x2), Treat Conrad Huey/Dominic Inglot (x2) czy Ivan Dodig/Marcelo Melo, w każdym z tych pojedynków nie tracąc seta. Rosol z Youzhnym nigdy wcześniej ze sobą nie grali, a sukcesy deblowe Rosola pochodaż tylko i wyłącznie z kortów ziemnych. Dodatkowo od czasu zwycięstwa w Winston-Salem z JJ przegrał 6 kolejnych spotkań z rzędu. Rosjanin w Pekinie odpadł już po pierwszym meczu, który przegrał z Troickim, a Jego forma serwisowa tak ważna w deblu była żadna (4 DF, 0 asów, 55%).
▶ Janowicz J. - Roger-Vasselin E.
Tenis - Szanghaj ATP hard-single| 1 | 1.42 | ✅ 3-6, 7-5, 7-6(6)
3-6, 7-5, 7-66 Milenium Jerzy swoją dobra dyspozycję pokazał już w Pekinie w meczu z Murrayem. Tutaj przeciwnik przynajmniej o klasę gorszy, jednak niewygodny. Największym atutem Francuza jest gra przy siatce i niezły return ale JJ przy dobrej dyspozycji serwisowej nie powinien mieć większych problemów z poradzeniem sobie z przeciwnikiem. H2h 3:0 dal Polaka, ostatni mecz odbył się niecałe 2 miesiące temu i zakończył się wygrana Janowicza 4-6, 6-3, 6-4. Roger-Vasselin w poprzednim tygodniu kreczował w 2-gim secie pojedyku z Jurgenem Melzerem.

bezstronny 2K

bezstronny

Użytkownik
Simon - Garcia Lopez | Simon 2:0 @ 2.34 Pinnacle Sports ⛔
Garcia Lopez zagrał świetny mecz na French Open z Wawrinką wygrywając 3:1 i ... to by było na tyle w tym sezonie. Hiszpan od dłuższego czasu bez formy. Na US Open fatalnie z Querreyem, a w Pekinie ugrał z Djokovicem tylko 3 gemy. Simon natomiast wręcz przeciwnie, od Cincinatti prezentuje zwyżkę formy, na US Open przegrał dopiero po pieknej walce z późniejszym triumfatorem Cilicem, potem porażka w Shenzen, której nie liczę bo wiadomo jakie jest czasem podejście na ATP 250, w Tokyo nie znalazł sposobu na atomowy serw Raonica. Simon jest mistrzem długich wymian, typowym przebijaczem a ostatnio dokłada też do tego coraz więcej ofensywy i gra po prostu coraz lepiej. Na Hiszpana powinno to w zupełności wystarczyć, umiejętności i forma po stronie Francuza, również w H2H 3:0.
Gulbis - Youzhny | Gulbis 2:0 @ 2,44 Pinnacle Sports ⛔ żenada
O tym meczu sporo już było napisane i mogę się tylko z tym zgodzić. Youzhny powinien już iść na emeryturę, gra wygląda od dłuższego czasu bardzo słabo, szczególnie serwis jest strasznie marny niczym podanie Sary Errani. Najnowsza historia pokazuje że tenis siłowy w większości przypadków zwycięża nad techniką, a jeśli jeszcze ta technika nie funkcjonuje najlepiej czyli tak jak ostatnio to jest u Youzhnego to powinno być szybkie i gładkie 2:0. Jedyna obawa jaką mam to zdrowie Gulbisa, bo Łotysz kreczował aż 2 razy w ostatnim czasie.

type-man 458

type-man

Użytkownik
Tak oglądam spotkanie naszego Janowicza i uświadamiam sobie, że on jednak ma mizerne szanse by zostać top10. To co on momentami odwala na korcie to przechodzi ludzkie pojęcie. I nie chodzi mi nawet o gre tylko bezsensowne uderzenia piłek w powietrze w stronę publiczności po nieudanym zagraniu (zrobił to kilkakrotnie), rzucanie rakietą itd. Na miejscu kibiców wygwizdałbym go, ale na trybunach jest ich za mało. Rozumiem, emocje - ale jak sobie z nimi nie radzi to są osoby które zajmują się tego typu problemami.

Jeszcze scenka sytuacyjna z autokaru z wczoraj. Wracając z delegacji przede mną siedziały dwie kobiety. Chcąc nie chcąc słyszałem ich rozmowę. Jedna z nich wychwala swojego syna. Jaki to on zdolny, jak to on jak mu się chce wszystko łapie od razu itd.itp. - no geniusz jednym słowem. Po czym druga pyta - to pewno w szkole miał same świadectwa z paskiem...?? Na to ta druga odpowiada: nie no aż tak dobrze nie było, w większości to jechał na 3-jach ale jakby tylko chciał to miałby świadectwo z paskiem bez problemu;)

Dlaczego o tym pisze? Bo przypominają mi się analizy dotyczące Fognigniego, w których bardzo często pojawiało się zdanie: &quot;...Fognigni ma możliwości by wygrać z każdym zawodnikiem na świecie...&quot;

Ja się pytam i co z tego, to tak jak z tym synem. Nie liczą się możliwości tylko efekty. Dodatkowo szczerze powiedziawszy nie bardzo rozumiem dlaczego Fognigni uważany jest za takiego geniusza. W tenisie liczy się regularność. Dlatego Nadal, Djokovic czy Federer są dzisiaj ikonami tenisa.

Kiedyś w juniorach, Gulbis regularnie wygrywał z Djokovicem. Styl życia jednego jak i drugiego od tamtego czasu diametralnie się różnił. Jeden poświecił całe życie dla tenisa, drygi na zabawę i swawole. Dzisiaj role się odwróciły i to Djoko góruje.

Janowicz ma możliwości ale nic z tego nie wyniknie bo nie panuje nad emocjami i nie potrafi grać regularnie co w tenisie jest kluczem do odniesienia sukcesu...

Sorki za swoje wywody w tym dziale ale tak mnie jakoś wzięło na refleksje;-)

Otrzymane punkty reputacji: +3
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Mayer Leonardo - Wu Di 2 handicap +4.5 gemów, Pinnacle Sports 1.83

6:4, 6:1 ⛔⛔⛔ W drugim secie Wu przegrał dwa razy swoje podanie mając 40:0 oddając 4 punkt z rzędu rywalowi....:?

VS.

Stawianie na gospodarzy,a tym bardziej w Azji często jest satysfakcjonujące tym bardziej,że podczas tego turnieju Chińczycy nie radzą sobie najgorzej. Zhang Ze urwał seta Benneteau, Wang Chuhan wygrał 2:0 z Fognnnim także moim zdaniem i Di Wu może powalczyć z Leonardo. Di jak większość Azjatów specjalizuje się w grze na nawierzchniach twardych. Mączka, hale czy trawa dla niego to granie raz na przysłowiowy ruski rok. Chińczyk kiedyś był 161 rakietą świata,a w chwili obecnej jest 230. Bilans na hardzie ma 203/101 czyli bardzo pozytywny ale wiele z tych meczów to były futuresy. W ostatnim czasie doszedł do ćwierćfinału challengera i tam uznał wyższość Devvarmana 6:2, 6:4. Di w tym turnieju trafił na przeciwnika z którym może powalczyć, miał szczęście,że nie trafił od razu na jakiegoś Djokovica. Mayer ma sezon życia ponieważ jest na swojej najwyższej pozycji ATP 25. Lecz od dłuższego czasu nie osiągnął nic więcej i zapewne spowodowane jest tym,że nie gra na swojej ulubionej nawierzchni jaką jest clay. W Kuala Lumpur na hali odpadł w I rundzie z Nieminenem 7:6, 6:4 a w Pekinie odpadł w I rundzie z Klizanem 7:6, 6:7, 6:4. Ogólnie wyniki Argentyńczyka na twardych nawierzchniach nie są imponujące, lecz dodatnie...71/63. Tylko,że sezony od 2011 do 2014 nie napawają większym optymizmem pod względem większych wyników. Leonardo na pewno jest lepszym zawodnikiem pod każdym względem, no może poza zwinnością i szybkością ponieważ tego nigdy nie można odebrać Azjatom. Stawiam tutaj,że reprezentant gospodarzy pokryje powyższy handicap ponieważ ma sporo doświadczenia jak na swój wiek na hardzie, gra u siebie,a Mayer nie jest Bogiem na tym parkiecie.

&quot;Typy dnia&quot; Tie Breaka, październik 2014 :
1. McGee James-Smyczek Tim 0:2, Bet365 1.90. Wynik? 4:6, 4:6 ✅
2. Cilic Marin-Sousa Joao 2:0, Pinnacle Sports 1.45. Wynik? 6:3, 6:3 ✅
3. Brown Dustin-Hanescu Victor 1, Bet365 1.53. Wynik? 6:4, 2:6, 6:4 ✅
4. Mayer Leonardo-Wu Di 2 handicap +4.5 gemów, Pinnacle Sports 1.83. Wynik? 6:4, 6:1 ⛔

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Czytanie ze zrozumieniem ;) &quot;Typy dnia&quot; ;) Pozdrawiam
I co, teraz, jak, ktorys nie wejdzie, to napiszesz, ze nie byl najlepszym typem w danym dniu, tylko ten drugi? Bez przesady, jak juz robisz podsumowanie, to podsumuj wszystkie spotkania, ktore podajesz. Nie jest to jakies wscibskie z mojej strony, ale tak bylo by najbardziej przejrzyscie.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
I co, teraz, jak, ktorys nie wejdzie, to napiszesz, ze nie byl najlepszym typem w danym dniu, tylko ten drugi? Bez przesady, jak juz robisz podsumowanie, to podsumuj wszystkie spotkania, ktore podajesz. Nie jest to jakies wscibskie z mojej strony, ale tak bylo by najbardziej przejrzyscie.
Typy dnia to typy które dla mnie mają większą wartość, gram je za większe stawki ???? Nie odebrałem tego źle,dzięki za uwagę.

shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP
Tak oglądam spotkanie naszego Janowicza i uświadamiam sobie, że on jednak ma mizerne szanse by zostać top10. To co on momentami odwala na korcie to przechodzi ludzkie pojęcie. I nie chodzi mi nawet o gre tylko bezsensowne uderzenia piłek w powietrze w stronę publiczności po nieudanym zagraniu (zrobił to kilkakrotnie), rzucanie rakietą itd. Na miejscu kibiców wygwizdałbym go, ale na trybunach jest ich za mało. Rozumiem, emocje - ale jak sobie z nimi nie radzi to są osoby które zajmują się tego typu problemami.

Jeszcze scenka sytuacyjna z autokaru z wczoraj. Wracając z delegacji przede mną siedziały dwie kobiety. Chcąc nie chcąc słyszałem ich rozmowę. Jedna z nich wychwala swojego syna. Jaki to on zdolny, jak to on jak mu się chce wszystko łapie od razu itd.itp. - no geniusz jednym słowem. Po czym druga pyta - to pewno w szkole miał same świadectwa z paskiem...?? Na to ta druga odpowiada: nie no aż tak dobrze nie było, w większości to jechał na 3-jach ale jakby tylko chciał to miałby świadectwo z paskiem bez problemu;)

Dlaczego o tym pisze? Bo przypominają mi się analizy dotyczące Fognigniego, w których bardzo często pojawiało się zdanie: &quot;...Fognigni ma możliwości by wygrać z każdym zawodnikiem na świecie...&quot;

Ja się pytam i co z tego, to tak jak z tym synem. Nie liczą się możliwości tylko efekty. Dodatkowo szczerze powiedziawszy nie bardzo rozumiem dlaczego Fognigni uważany jest za takiego geniusza. W tenisie liczy się regularność. Dlatego Nadal, Djokovic czy Federer są dzisiaj ikonami tenisa.

Kiedyś w juniorach, Gulbis regularnie wygrywał z Djokovicem. Styl życia jednego jak i drugiego od tamtego czasu diametralnie się różnił. Jeden poświecił całe życie dla tenisa, drygi na zabawę i swawole. Dzisiaj role się odwróciły i to Djoko góruje.

Janowicz ma możliwości ale nic z tego nie wyniknie bo nie panuje nad emocjami i nie potrafi grać regularnie co w tenisie jest kluczem do odniesienia sukcesu...

Sorki za swoje wywody w tym dziale ale tak mnie jakoś wzięło na refleksje;-)
Świetnie ujęte. Jeśli chodzi o Jurka to nawet ja, jego zagorzały obrońca szczególnie po &quot;szopce&quot;, przestaję wierzyć, że stać go na wielki sukces. Albo inaczej. Że stać go to wiem ale czy go osiągnie to już zaczynam mocno wątpić. Jedynym pozytywem w tych wszystkich dywagacjach na jego temat jest jego wiek. Ma dopiero 22 lata więc kupa czasu przed nim na ogarnięcie głowy i wyszlifowanie umiejętności. Wiadomo, że taki Nadal czy Djoko odnosili sukcesy już w tym wieku ale to geniusze i tytani pracy. Najgorsze w tym wszystkim jest to że Jurek już miał wiele szans ale je zaprzepaścił a ten sezon to niesamowita tragedia w jego wykonaniu. Pozdrawiam

koloryt 93

koloryt

Użytkownik
Lopez- Nadal 2 Pinnacle Sports 1.364

Świetny kurs na Nadala, zapewne podbity tym, ze niedawno wrocil po kontuzji.
Ja tutaj głównie opieram sie na statystykach. Grali ze sobą 11 razy, Lopez wygral dwukrotnie, na Wimbledonie w 2010 (jedyny ich mecz toczony na nawierzchni trawiastej) i za pierwszym razem, 11 lat temu.
Reszte pojedynków w liczbie 9 wygrał Nadal, nie tracąc nawet seta. Żeby lepiej to uzmysłowić, stosunek setów to 19-0.
Można tu jeszcze pisać , że Lopez męczył sie w ostatnim pojedynku z Kokkinakisem, albo, że Klizan zagrał mecz życia z Nadalem, że tamten odpadł z poprzedniego turnieju, ale nie ma co dodawać. Rafa jutro po raz kolejny poprawi swoje statystyki.
Ja do ako biore jak najbardziej.

D 0

dejwidrano

Użytkownik
Panowie mozecie przytoczyc linka do regulaminu awansu do mastersa ?

Jak dobrze rozumuje ranking to Gulbis Tsonga Dimitrov Ferer Raonic Berdych nadal walczao awans do finalowego turnieju ? Bo Cilic za wygrana w szlemie chyba juz ma pewny byt ?

mr-white 190

mr-white

Użytkownik
Panowie mozecie przytoczyc linka do regulaminu awansu do mastersa ?
Jak dobrze rozumuje ranking to Gulbis Tsonga Dimitrov Ferer Raonic Berdych nadal walczao awans do finalowego turnieju ? Bo Cilic za wygrana w szlemie chyba juz ma pewny byt ?
Jakby był pewnym bytem to byłby &#39;Qualified&#39; na stronie ATP, wciąż &quot;walczy&quot; i to mocno w przenośni, bo nie gra nic od czasu US Open, ale tak, może jeszcze wypaść z top8.
Jednak jako że wygrał Slama to go obowiązuje darmowa wejściówka, jeśli ten warunek się spełni.
The rules mean that should Wawrinka, the Australian Open champion this year, qualify by virtue of his ranking, then Cilic is guaranteed a spot irrespective of his position in the Race since he is a Grand Slam champion and is ranked inside the top 20.
If both Wawrinka and Cilic don’t finish in the top seven, then the Swiss will take the eighth spot in London since he is ranked higher than the Croat in the world.
Masz tu cały artykuł:
https://en-maktoob.news.yahoo.com/down-line-atp-race-london-072000338.html

betrayal 774

betrayal

Użytkownik
Murray - Janowicz 2:0 +++
Dużo pisać tu nie trzeba. Każdy wie jak gra Janowicz w tym sezonie i jak zagrał dziś przeciw słabemu Vasselinowi. Jerzy dozna olśnienia i postraszy powracajacego do swej optymalnej formy Szkota? Nie sądzę....

D 0

dejwidrano

Użytkownik
Super dzieki wielkie !!

Ciekawi mnie jeszcze inna sprawa a mianowicie

If a player (or team) wins one of the four Grand Slams during the year but finishes outside the top eight (and within the top 20) in the year-end rankings, they will qualify ahead of the player (or team) ranked eighth.

A jak 2 zawodnikow wygra 2 rozne szlemy i nie wejdzie do 8 to za 7 i 8 wchodza ?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom