Dzisiaj tak jak pisałem kolejna taśma na dzis , mam nadzieje ze tym razem uda się a nie jak wczoraj i kupon przez Cuevasa poszedl w .....
Dziś gram :
Djokovic dw 2-0 Robert
Gasquet - Seppi
Kukushkin 0-2
dw Murray
Bellucci - Mahut
Garcia Lopez -
Ferrer
Johnson/Querrey
- Brayan/Brayan
Bopanna/Margea - Paire/Sousa
Murray/Soares - Thiem/Zverev
Bautista Agut - Chardy
1.Djokovic - Robert - numer jeden światowego Tenisa kontra staruszek Robert. Wynik moze byc tylko jeden czyli 2 szybkie sety dla Djoka .Gdyby Bedene wczoraj nie psuł prostych piłek to tak naprawde Roberta mogło by juz tu niebyc, ale na szczescie Djokovic nie jest Bedene lecz zawodnikiem o pare klas lepszym.Djokovic zapewne nie bd chciał sie meczyc zbytnio przed nadchodzącym French Open , broni tu tytułu , wiec szybkie dwa sety i pod prysznic.
2.Gasquet- Seppi , ciekawy mecz się tu szykuje , włocha zapewne bedą nosić kibice lecz wydaje mi sie ze to nie wystarczy , oglądłem go z Vaskiem i niczym mi nie zaimponował , tamten mecz tez sie ułozył szczesliwie w 1 secie w Tb miał dużo farta... Gasquet po 2 niemrawych turniejach mam nadzieje ze w tym pojdzie mu lepiej , mecz z Benkiem miał tak naprawde pod kotrolą grał swoje , jednoreczny bekchend działał poprawnie i dzis powinno byc podobnie , przewiduje długie wymiany które bd kończyć sie na korzyść Francuza.
3.Kukushkin 0-2 dw Murray , Brytyjczyk kontra Kazach , szczerze nie oglądłem zbytnio Murraya w Madrycie jedynie mecz z Berdychem i po tym meczu moge stwierdzić ze w formie jakiejs tam jest , urwany set z Djokiem tez prognozuje dobrze natomiast Kukułka moim zdaniem to nie ten poziom by sprawił jakieś problemy solidnemu Andiemu , mecz z Coriciem oglądłem gdyby młody chorwat wykorzystał swoje okazje nie popełniał błędów to do meczu Kukły z Murrayem by nie doszło , nie przewiduje tu innego wyniku niz 2-0 dla Brytyjczyka który jest w gazie i ma łatwą drabinke do Finału.
4.Bellucci- Mahut - Tu typ oparty kosekwentnie przeciwko Mahutowi , ten człowiek mi niczym nie zabłysnął w meczu z Cuevasem serwis mu siedział wiec odrazu biegał do siatki ten mecz przegrał Urugwajczyk niz wygrał Francuz , dzis naprzeciw niego staje Brazylijczyk który zagrał bardzo dobry mecz z Gaelem , dobrze radził sobie przy sowim serwisie , forhend topspinowy siedział , w wymianach wyglądał dobrze widać było zangazowanie. Ten pewnie mecz bd wyglądał podobnie co wczorajszy Mahuta lecz Thomas lepiej mija , i złamie Mahuta predzej czy pozniej i wygra.
5.Garcia-Lopez - Ferrer , Pojedynek 2 Hiszpanów , w poprzedniej rundzie Garcia wygrał z Błaznem ,a Ferrer z Starym Volandrim , David nie bez problemu przeszedł poprzednia runde lecz w 2 i 3 secie widać było ze chce ,choc to nie był jego dzień mimo tego wygrał , walczak jakich mało , sezon nie układa sie po jego myśli lecz sie nie poddaje uwazam ze dzis rowniez walczne serce pomoze mu w wygranej i awansie do kolejnej rundy , tak jak wspominałem rok temu Połfinał wiec nie odpusci napewno , do tego fakt ze ostanio w Monte Carlo pokonał juz swojego rodanaka ktory nawet wczoraj w meczu z Fabio nie pokazał jakis tam wielkich umiejentości gdy Foginni nie popełniał błędów robił z Hiszpanem co chciał , Ferrer az tak skłonny do błedów nie jest i to zawazy ze dzis to on zamelduje sie w kolejnej rundzie.
6.Johnson/Querrey - Bryan/Bryan - mecz par Amerykańskich , mowi sie ze klony to juz nie to sama para , ze nie wygrywaja z kazdym , coraz slabsi.W mojej opini to prawda lecz narzeciw ich stają zawodnicy którzy tak naprawde nie powinni im sprawic problemu. Johnson i jego beckhend brak słów , Querrey drewno , Bracia swoim doświadczeniem powinni wygrac ten mecz i wkońcu zajśc dalej w jakimś Mastersie.
7.Bopanna/Margea- Paire/Sousa
Murray/Soares - Thiem/Zverev
Tu 2 typy opieram bardziej na rywalach niz na umiejetnosciach i formie par na które stawiam. Dwie sklejki staja naprzeciw 2 dobrym parom deblistów. Jak i Parie/Sousa i Thiem/Zverev , wszyscy grali w singlu i na nim sie skupiają.Paire juz wczoraj odpadł z Stanem dzis prawdopodobne odpadnie Sousa wiec niech waracaja do domu i szykuja sie na Garrosa. Natomiast Thiem i Zverev dzis mozliwe ze przejdą dalej w singlu , wiec debel im jest nie potrzebny kolejny wysiłek.Bopanna/Margea , fianał w madrycie i mam nadzieje ze tu dojdą rownież dalej , forma w miare jest zobaczymy jak dzis sie zaprezentują , Murray/Soares słabe ostanie turnieje wiec tu bedą pewnie chcieli wykrecic lepszy wynik , umiejentosci deblowe przewyzaja ich rywali tylko teraz pytanie czy bd im sie chciało ? ja ryzykuje ze tak !
8.Bautista Agut - Chardy , ostani mecz to mecz jutrzejszy. Hiszpana darze sympatią podoba mi sie jego nie odpuszczanie konskwetnie pnie sie w góre w rankingu , w tym roku jak przegrywa to z czołówką w tym roku juz Francuza pokonał jutro zrobi to drugi raz.Chardy wczoraj wygrał z Dzumurem choc był juz na przegranej pozycji Bośniak nie wytrzymał , Bautista jest wytrzymały psychicznie i cierpliwy z miare dobrym serwisem powinien ogarnać Chardiego który jest bez formy .
???? mial 4-2 w pierwszym szkoda ze nie dotrzymal ..