midq
Użytkownik
http://www.atpworldtour.com/Finals/2012/Players/Doubles-Qualifiers.aspxIle i ktore deble jada do Londynu ?
christopher48 // Na wikipedii jest też fajna rozpiska:
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_ATP_World_Tour_Finals#Doubles_2
http://www.atpworldtour.com/Finals/2012/Players/Doubles-Qualifiers.aspxIle i ktore deble jada do Londynu ?
tak, ale co z tego skoro ma zwaloną psychę i nie jest za grosz regularny? To sprawia, że ma małe szanse na ogranie Ferrera, a gdyby był regularny i mocny psychicznie to byłby w wielkiej 4.Kolega wyżej może nieco dalekosiężnie zaszedł, ale szanse Wawrinka ma i to spore - mogę nawet śmiało stwierdzić, że posiada więcej urozmaicenia w grze niż David. Wszystko to kwestia odpowiedniego podejścia przez niego do meczu.
Co tu wiele mówić. Andy został dziś w imponującym stylu i dramatycznym przebiegu zdarzeń zmieciony z kortu przez Jurasa, który dokonał największego sukcesu w swojej karierze. Run niesamowity, tym bardziej że nikt od dawna nie dokonał takiego zjazdu po TOPce będąc na takim miejscu w rankingu. Są emocje, jest niedowierzanie i jak sam Janowicz powiedział w wywiadzie - potrzebuje kilka godzin, by oswoić się z tym faktem. Niestety jutro trzeba już grać ćwierćfinał, a tam czeka rządny krwi Janko Tipsarevic, który gdzieś tam złudnie liczy jeszcze na masters w Londynie. Jurek daleko zaszedł i jak to niestety bywa w świecie ATP po takim sukcesie (vide Rosol na Wimbledonie), nazajutrz sprawy wracają do normalności. Janko jest faworytem i na pewno słusznie, a ja ten kurs śmiało pobieram.
Janko Tipsarevic @ [1,58] PinnacleSports
Tutaj jest nieco inna sytuacja. Llodra w tym turnieju po prostu wymiata, a 2 lata temu był bardzo bliski osiągnięcia finału po niesamowitym meczu z Soderlingiem. Niesamowicie pewnie się tu czuje, nie popełnia wielu błędów, serwisowo stoi na bardzo wysokim poziomie (nie bronił a ni jednego b-pointa od początku turnieju) i właściwie posiada wszystko, by ograć jutro Querreya. Amerykanin zagrał dziś rutynowy mecz i nie miał żadnych problemów z drewnianym Raonicem, nie wiem nawet czy średnia wymian w tym spotkaniu przekraczała 4-5 piłek. Doświadczenie spore, przychylność kibiców i wszechstronne urozmaicenie to jego broń na jutrzejszy mecz z Samem.
Michael Llodra @ [1,91] PinnacleSports
Do tego meczu zgodzę się z Tobą w 200 procentach, Sam Querrey dzisiaj miał do ogrania cieniutkiego w ostatnim czasie Raonica zaś w porównaniu Llodra, wręcz nie dawał najmniejszych szans Del Potro, szanse które miałe, po prostu wykorzystał. Jutro według mnie pewniak.. Ale wiadomo.. Różne historie są pisane..Tutaj jest nieco inna sytuacja. Llodra w tym turnieju po prostu wymiata, a 2 lata temu był bardzo bliski osiągnięcia finału po niesamowitym meczu z Soderlingiem. Niesamowicie pewnie się tu czuje, nie popełnia wielu błędów, serwisowo stoi na bardzo wysokim poziomie (nie bronił a ni jednego b-pointa od początku turnieju) i właściwie posiada wszystko, by ograć jutro Querreya. Amerykanin zagrał dziś rutynowy mecz i nie miał żadnych problemów z drewnianym Raonicem, nie wiem nawet czy średnia wymian w tym spotkaniu przekraczała 4-5 piłek. Doświadczenie spore, przychylność kibiców i wszechstronne urozmaicenie to jego broń na jutrzejszy mecz z Samem.
Michael Llodra @ [1,91] PinnacleSports
Nie chce Cię martwić ale wejdzie na 100%.Kurs na Szwajcara 3.30 puszczone
Wawrinka spuścił delikatnie z tonu , ale za drobniaki złapałem kurs 5.15 teraz, jest znacznie większy bo 7.25 i do odrobienia jedno przełamanie, co jest możliwe po powrocie gry z drugiego seta bo Ferrer opada coraz szybciej..Nie chce Cię martwić ale wejdzie na 100%.
nie Twoja w tym wina, nawet Janowicz ze w pełni sprawnym przedramieniem by ograł w 3 secie Ferrera ???? , jutro też jest dzień..jak coś to zwyzywajcie mnie od kretynów jak nie wejdzie Stanisław.
akurat tych dłuższych wymian było mało, bo Jurek nauczył się dobrze skrótów i co chwila prawie że je robił ????ale również po dłuższych wymianach
Tsonga nie musi odpuszczać meczu aby przegrac ????Twoje typy jak najbardziej, jednak co do Ferrera to się nie zgodzę. Tsonga broni tutaj punktów z finału, i wątpię żeby odpuścił ten turniej. Francuz może raczej się pogodzić z tym że w Mastersie nie ma szans osiągnąć dobrego wyniku, więc lepiej mu będzie zostać w Paryżu i ewentualnie zgarnąć te +1000 pkt. Ferrer znowu jest waleczny, ale myślę że dzisiaj popuści trochę, bo ostatnio gra bardzo dużo meczy i na pewno jest zmęczony.