>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Paryż, 29.10-04.11.2012

Status
Zamknięty.
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Będzie to pierwszy mecz pomiędzy Kei a Gillou w tourze i uwzględniając dość urozmaicony styl obu graczy, to spotkanie moim zdaniem nabierze jeszcze ciekawszego obrazu, ponadto rodzi się ogromna okazja do osiągnięcia nawet półfinału dla jednego czy drugiego, tym bardziej że ewentualny Berdych w kolejnej rundzie jest do pokonania biorąc pod uwagę h2h z przeszłości. Teraz do sedna; Nishikori na pewno nieco odpoczął po bajecznym runie w Tokio i tutaj w I rundzie raczej bez trudu przeszedł potyczkę z Paire. Dziś kolejny Francuz, bardziej wymagający , podobnie władający skillem w defensywie, mający zdolności do agresywnej gry i przedewszystkim z przewagą własnego terenu, który dodaje mu brakującej ostatnio pewności siebie. Obaj nie mają wielkiego serwisu i gra nie powinna się na tym w głównej mierze opierać, dlatego zdecydowanie będzie tutaj sporo wymian, na pewno też błędów po obu stronach i wiele będzie zależeć od regularności obu tenisistów. W ostatnim okresie mimo wszystko to właśnie Nishikori udowodnił ,że nie straszny mu nikt i z każdym jest w stanie rywalizować na długim &quot;wyniszczeniu&quot;. Dlatego też sądze , że i wobec &#39;taktycznego&#39; Simona znajdzie sposób i gdyby turniej w nie odbywał się w Paryżu, miałbym ku temu jeszcze większą pewność, tym bardziej że jest graczem bardziej regularnym i na mój gust w ostatnim okresie nieco lepszym. Ponadto dla Francuza tak na prawde Japończyk będzie najpoważniejszym sprawdzianem ostatnich miesięcy.

Kei Nishikori @ [2.00] PinnacleSports WALKOVER

Otrzymane punkty reputacji: +1
midq 677

midq

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis Ziemny, ATP Paris
Murray A. - Janowicz J.
Typ: 2
Kurs: 11,50 Pinnacle
✅ :cool:

Niedługo turniej zamykający cały sezon, Andy ma w nim zapewnione miejsce. Jurek pokazuje się w tym turnieju ze świetnej strony, mocno trzyma serwis i całkiem poprawnie gra z głębi kortu co było drogą do sukcesu w meczu z Ciliciem w którym faworytem także nie był. Nawiązując do wczorajszego meczu Djokovic-Querrey myślę, że dzisiaj Andy również może mecz odpuścić a Janowicz swoim serwisem może spokojnie ten mecz wygrać a kurs piękny. Serio liczę tu na miłą niespodziankę.

Ewentualnie bezpieczniejsze typy:
Suma gemów powyżej 19,5 @1,80 bet365
✅
tutaj wydaje mi sie, że spokojnie pęknie, Jurka ogromnym atutem jest serwis, jeżeli tylko będzie siedział to będzie over

Handicap 2 drogowo - wygrane gemy
Jerzy Janowicz +5,5 @ 1,72
bet365✅
6-3 6-4 w stronę Andiego dalej pokrywa to handi a kurs piękny, sądze, że jeżeli Jurek przegra to nie wyżej niż tak

Otrzymane punkty reputacji: +38
dolar-90617 19

dolar-90617

Użytkownik

K. Anderson vs T. Berdych
Typ: Anderson

Po wczorajszym meczu Andersona w którym grał naprawde bardzo dobrze.
Niszczył swoim serwisem, grał regularnie i nie psuł prostych piłek. uważam że można się pokusić o jego wygraną z Berdychem.
Berdych już myślami jest przy Londynie. Wczoraj z Seppim niczego wielkiego nie grał.
Mam nadzieje ze Anderson bedzie dziś w takiej dyspozycji serwisowej jak wczoraj i wygra z Berdychem.​

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Janowicz +5,5 1.80✅ bet365

Jurek rewelacja turnieju, na pewno wykorzystuje zmeczenie czołowych graczy, pokonał dwóch zawodników z pierwszej 20. Bez straty seta, bez obrony BP. Pokazuje absolutnie swoją maksimum, zagraniczni komentatorzy są zachwyceni jego siłą, serwisem. Na Murray&#39;a będzie to pewnie za mało, ale w najgorszym razie 6:4 6:3. Jurek zagra na centralnym, nie wiem czy miał okazje grać na takim korcie przy komplecie publiczności, ciekawe jak się bedzie czuł. Mam nadzieje, że sie nie zepnie za bardzo i będzie serwował jak to robił do tej pory, wtedy Szkot nie ma co liczyć na więcej niż jedno przełamanie w secie. Chodzą słuchy, że czołówka odpuszcza ten turniej, szkują sie na Turniej Mistrzów, nie wiem, ale w pogrom tutaj nie wierze, a handi naprawde fantastyczne z takim kursem... VAMOS JUREK!!

Otrzymane punkty reputacji: +7
hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Gilles Simon - Kei Nishikori
Liczba gemów w pierwszym secie over 9,5 1.70 unibet ZWROT
Zapowiada sie ciekawy, bardzo zaciety mecz, dla mnie faworytem jest zdecydowanie Kei, we Francji troche niedoceniany, ale Simon latwo sie nie podda, widze spokojnie tie break w tym meczu, ale wybralem na to spotkanie chyba najpewniejszy typ, over gemowy w pierwszym secie. Dla mnie typowy mecz gem za gem i roztrzygniecie min 6:4 raczej dla Kei, jak bedzie, przekonamy sie juz za kilka dluzszych chwil.

Milos Raonic - Sam Querrey Handicap na sety ( 0 : 1.5 ) 2 1.45 betsafe ✅
Ciekawy kurs jak na to zdarzenie, nie ogladalem wczorajszego meczu Sama z Djoko, pewnie lekko sobie Serb odpuscil, co nie zmienia faktu, ze Sam to wygral i na pewno dodalo mu to sporej pewnosci w turnieju. Trzeba isc za ciosem, przed nim wschodzaca gwiazda Milos. Sam musi zagrac swoje i ma szanse na wygrana bo w koncu zderzy sie tylko z mocnym drzewem, a nie betonowa sciana ;) Ponadto wydaje mi sie, ze szykuja sie trzy szalenie zaciete sety. Mecz na pewno warty obejrzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +1
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Simon, G – Nishikori, N
Kursy meczu
Typ: Simon, G @ 1.88 Unibet ZWROT opisze się człowiek jak głupi, a tu się Japoniec wycofa ni z tego ni z owego...

Gilles Simon rozegrał w Paryżu już dwa dobre mecze. Pokonał Baghdatisa w pierwszej i Hanescu w drugiej rundzie, w obu przypadkach bez straty seta. Z kolei Nishikori w drugiej rundzie grał z Francuzem Paire i nie był to jego najlepszy występ. Paire miał mnóstwo szans w 1. Secie, ale chyba był zbyt zdenerwowany i nie umiał wykorzystać przewagi przełamania. W 2. Secie Francuz miał jakieś problemy z urazem uda i nie stanowił już żadnej przeszkody dla Japończyka. Simon ma jeszcze iluzoryczne szanse na awans do top10 jeśli wygra ten turniej, co by znaczyło, że w przyszły tygodniu mógłby być rezerwowym w finale ATP w Londynie. Ale tak jak powiedziałem, szanse na to są bardzo nikłe. Za to ma spore szanse na wygraną w tym meczu. Mam wrażenie, że zwycięzcą będzie tenisista o większej cierpliwości w wymianach, a trudno o bardziej cierpliwego gracza niż Francuz. Jest to gracz, który w dużej mierze bazuje na swojej solidności z linii końcowej i prowokowaniu błędów rywala. Nie jestem pewien czy Nishikori poradzi sobie z tak grającym przeciwnikiem, nie jest tak regularny w wymianach jak jego Simon, tym bardziej że jego forma w ostatnich tygodniach raczej zniżkuje. Paryska publiczność też powinna pomóc Simonowi, jak to zwykle bywa z Francuzami grającymi na własnym terenie.
Michael Llodra – Juan Martin Del Potro
Suma gemów
Typ: Powyżej 21.5 @ 1.694 Pinnacle ⛔ 6-4 6-3 :;/: Delpo wyraźnie nie miał nic przeciwko dzisiejszej porażce..
Llodra potrafi grać fantastyczny tenis, kiedy występuje w swojej ojczyźnie. Zdążył to już pokazać również w tym roku będąc w Paryżu w fantastycznej formie serwisowej. W dwóch pierwszych rundach nie musiał nawet bronić ani jednego break pointa, w czym niewątpliwie pomogła mu kapitalna forma serwisowa (85% punktów po pierwszym i 61% po drugim serwisie, do tego 15 asów). Zwłaszcza w meczu z Isnerem pokazał wyjątkową klasę przez cały mecz nie spuszczając z tonu na linii serwisowej. Del Potro jest w świetnej formie w ostatnim okresie. Wygrał dwa ostatnie turnieje w których brał udział (Wiedeń i Bazylea). Już w Paryżu bez problemu ograł też Fallę w 1 rundzie (6-2 6-2). H2H obu graczy zdecydowanie na korzyść Argentyńczyka ( http://www.tennisbetsite.com/head-to-head/juan-martin-del-potro-vs-michael-llodra.html ), ale warto zauważyć, że w większości były to bardzo wyrównane mecze, a połowa z nich kończyła się trzysetówkami. Jeśli Llodra będzie serwował chociaż zbliżonym poziomie jak do tej pory, to można się spodziewać bardzo wyrównanego meczu, bo serwis Argentyńczyka równie trudno złamać. Biorąc pod uwagę, że Francuz potrafi wznosić się na wyżyny swojej gry przed własną publicznością, zwłaszcza przeciwko najlepszym, to możemy być świadkami bardzo ciekawego meczu.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Sam dokonał wczoraj rzeczy nieprawdopodobnej wygrywając z Novakiem, a co najlepsze - wychodząc ze stanu 6-0, 2-0. Jedyne obawy, jakie mogę dziś mieć odnośnie typowania amerykanina to teoretycznie gorsza dyspozycja po niespodziance z dnia poprzedniego jak to bywa w świecie ATP. Cóż, powiedzmy że Querrey to zawodowiec i dziś podejdzie do meczu solidnie przygotowany. Wszyscy wiedzą jakim serwisem dysponują obaj gracze, z tym że moim skromnym zdaniem to własnie Querrey ma więcej w zanadrzu jeśli chodzi o groundstrokes i ogólnie grę z głębi kortu, obaj nieźle zasuwają z forhendu, choć na moje oko fh Sama wydaje się precyzyjniejszy, lecz z drugiej strony Kanadyjczyk nieco lepiej włada swoim &quot;wolejem&quot;. Biorąc pod uwagę formę obu zawodników, to tutaj lepiej wypada mimo wszystko Amerykanin i dodatkowo wczorajsze zwycięstwo nad Djokovicem powinno go jeszcze bardziej podbudować i dziś pokusić się o kolejne zwycięstwo - prawdopodobnie coś na miarę ostatniego i jedynego ich meczu wygranego przez Querreya na Wimbledonie.

Sam Querrey @ [2,15] PinnacleSports ✅

Wawrinka to typ gracza, który przeważnie spełnia oczekiwania gdy jest niedoceniany czy w ogóle nie faworyzowany w danym meczu, a na odwrót lubi popisać się typową klapą. Właśnie w dniu dzisiejszym, na końcowym rozkładzie stoi przed okazją by awansować do kolejnej rundy. Ferrer to klasa sama w sobie, do bólu regularny i co ciekawe - nigdy nie odpuszczający, jednak powoli zaczynam się obawiać o jego &quot;stamine&quot; tymbardziej że tuż za pasem wielki event w Londynie. Oczywiście nie chcę argumentować tutaj strzału na Szwajcara tym ,że Ferrer może odpuścić, bo dla mnie takie coś nie istnieje na takim szczeblu. Mimo wszystko David rozegrał trochę w zeszłym tygodniu, wygrał turniej w Valencii i choć wydawać by się mogło, że wiele zdrowia tam nie zostawił, tak dziś przed nim wymagający przeciwnik. Wawrinka na pewno powinien szukać swoich szans przy serwisie i przedewszystkim zniwelować do najmniejszego stopnia ilość niewymuszonych błędów, ponieważ o pozostałe rzeczy jestem spokojny i liczę tutaj na kawał dobrego tenisa w jego wykonaniu, do którego niewątpliwie jest zdolny. Istotnym faktem na pewno jest też zwycięstwo Staszka w ostatnim ich meczu w Cinncinati dwa miesiące temu (2:0). Dobry kurs i ja w to wchodzę.

Stanislas Wawrinka @ [3,04] PinnacleSports ⛔

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Co z tego, że jest Masters w Londynie? Tam można zgarnąć 1500 punktów. W Paryżu 1000. Tam gra sama czołówka, najlepsi, mecze piekielnie trudne. Większość graczy zapewne z Top 8 zdaje sobie sprawę, że trudno jest im rywalizować ze ścisłą czołówką. To po co się w takie coś pchać, skoro w Paryżu można coś ugrać, już nie gra Djokovic ani Federer. Murray pewnie bardziej będzie chciał grać w Londynie u siebie. Dla reszty jest olbrzymia szansa na Masters w Paryżu 1000.
Już przed Igrzyskami Olimpijskimi można się było naczytać głupot jak to zawodnicy mieli odpuszczać bo musieli zdążyć na Londyn.
Dziś Tsonga 1,20 (2:0 ✅) bet dnia. H2H 5:0 z Almagro, dość odległe wyniki ale o czymś świadcza. Tsonga u siebie, Almagro po prawie 3 godzinnej batalii z Ramosem, Francuz broni punktów z przed roku gdzie grał w finale. Ja w to wchodzę bez zastanowienia.
ale z mojego punktu widzenia wygladalo na to, ze mial bardzo duze problemy z utrzymaniem wlasnego serwisu. Ot, temat do przemyslenie pozostawiam, moze niech skomentuje ktos, kto ogladal.
To prawda miał problemy, ale nie tak duże. Widać było zaangażowanie w grze i wymianach. Pierwszy serwis nie siedział, ale ogólnie Tsonga dobrze wyglądał podczas gry. Do tego nie zapominajmy, że miał przerwę w grze od turnieju w Sztokholmie. Na Almagro to powinno spokojnie wystarczyć. Końcowy tie break wygrał o ile dobrze pamiętam do zera na tej pokazówce z Julianem.
W następnej rundzie:
Berdych - Gilles 0:2 ⛔

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Nie jestem pewien co do Tsongi. Nie ogladalem jego ostatniego meczu, bo nie mialem takiej mozliwosci, sledzilem tylko na zywo, ale z mojego punktu widzenia wygladalo na to, ze mial bardzo duze problemy z utrzymaniem wlasnego serwisu. Ot, temat do przemyslenie pozostawiam, moze niech skomentuje ktos, kto ogladal.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Dobra opcja na dzis to Llodra, 5 prawie mozna zlapac a wiadomo jak czuje sie Francuz w hali we wlasnym kraju. Bardzo grozny dla kazdego rywala, biorac pod uwage nadchodzace Masters no to typ bardzo prawdopodobny.

✅

cezarinh0 108

cezarinh0

Użytkownik
Milos Raonic - Sam Querrey
Typ: over 23,5 gema w meczu
kurs: 1,75
Betfair

Zaczynamy miesiąc dosyć pewnym typem. Obaj gracze są posiadaczami jednych z najpotężniejszych serwisów w tourze. Co za tym idzie, rzadko dają się przełamać przeciwnikowi. Wczoraj Raonic wygrał 6-7 7-6 6-4 z Chardym, był to mecz, w którym było tylko jedno przełamanie (w dwóch pierwszych setach nie było żadnej szansy na break!), a przecież Querrey serwuje lepiej niż Francuz. Amerykanin sensacyjnie ograł Novaka Djokovicia przegrywając już 0-6 i 0-2 (nawiasem mówiąc, kurs na Betfair wynosił już wtedy 300!), powstał jak feniks z popiołu przełamując Serba, a następnie niszcząc go potężną zagrywką. Raonic i Querrey grali już ze sobą w tym roku na Wimbledonie, wygrał wtedy Kanadyjczyk 3-1 (6-7, 7-6, 7-6, 6-4), więc jak widać chłopaki lubią pograć Liczę na to, że obaj świadomi tego, że nawet jedno przełamanie może dużo znaczyć, będą bardzo skupieni przy swoim podaniu.

M 0

malyjoin

Użytkownik
Milos Raonic - Sam Querrey
Typ: 2
kurs: 2,00
bah
Amerykanin po prostu po wygranej z Novakiem jest w niesamowitym gazie i jeśli zagra tak jak w poprzednich meczech tego turnieju nie widzę żadnej szansy na porażkę z kanadjczykiem który forme ma średnią

mbmartin 84

mbmartin

Użytkownik
ATP - SINGIEL: Paris (Francja), twarda (w hali)
Raonic M. (Can) - Querrey S. (Usa)
01.11.2012 17:05
Typ: Querrey
Kurs 2.08
Bukmacher: Pinnaclesports
W tym meczu nie ma wyraźnego faworyta do zwycięstwa, Querrey zaskoczył mnie wygraną z Djokovicem , przegrał wówczas pierwszego seta 6-0 ,a w drugim już przegrywał 2-0 by wygrać 6-7, 4-6 . Raonic ma ostatnio kiepską formę i myślę ,że jest spokojnie do ogrania. Jak do tej pory panowie spotkali się ze sobą 1 raz i lepszy okazał się Querrey , a było to w zeszłym roku na Wimbledonie. Raonic ostatnio w dwóch turniejach odpadł już w pierwszej rundzie i drugiej. W Szanghaju poległ w drugiej rundzie z Baghdatisem , a w Valenci także na twardej nawierzchni poległ z dużo niżej notowanym Mullerem i dla mnie to była nie mała niespodzianka. Querrey pogrywa sobie całkiem dobrze i po ostatnich wynikach wnioskuję ,że i w dzisiejszym meczu powinien być lepszy . Serwis jaki prezentował w drugiej części meczu z Djokovicem pokazuje jego moc ,a co ciekawe przełamał Djokovica 2 razy , na którego przełamanie wynosiło kurs 10. Querrey gra bardzo ambitnie i w meczu z Serbem to było widać , myślę ,że jak zagra tak samo dobrze to Raonic nie ugra tutaj nawet seta , bardzo możliwy będzie tajbrek , gdyż także Raonic posiada potężną zagrywkę , jednak ja nie widzę tutaj jego szans w meczu z Amerykaninem. Raonic zaczynał tutaj od drugiej rundy i sporo się namęczył z Chardym , był blisko odpadnięcia jednak , wyratował się w tym drugim secie i ostatecznie wygrał 6-7,7-6,6-3 . Mimo tego ja nie widzę szans dla niego w meczu z Querreym , fakt ,że jest to olbrzymi talent ,ale dziś polegnie i odpadnie z turnieju.
Stawka 7/10

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Ja nie mogę, Janowicz chyba naprawdę to wygra.
Na betfair aż huczy. Ponad 10 milionów funtów przyjęte na ten mecz.
W 2 secie przy przełamaniu Janowicza przez Szkota kurs na Andiego był nadal 1,07. Sorry zapomniałem, to przypadek. Tak jak wczoraj Djokovicowi po 30 minutach przestały działać tabletki i przegrał. Nie będę się na forum znowu kompromitował.

F 263

fidelio

Użytkownik
Na betfair aż huczy. Ponad 10 milionów funtów przyjęte na ten mecz.
W 2 secie przy przełamaniu Janowicza przez Szkota kurs na Andiego był nadal 1,07. Sorry zapomniałem, to przypadek. Tak jak wczoraj Djokovicowi po 30 minutach przestały działać tabletki i przegrał. Nie będę się na forum znowu kompromitował.
Bez przesady, Janowicz naprawdę dobrze zagrał, przecież taki Murray czy Djoko śpią na forsie więc oni już nawet w tych kategoriach nie myślą, nie wierzę w jakieś spiskowe teorie.
Pierwszy raz w życiu dzięki polskiemu tenisiście przeżyłem takie emocje, żałuję trochę, że zagrałem na niego za grosze z handicapem, wiary w cud mi zabrakło ;)

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Tsonga - Almagro
Tsonga -3,5g @ @ 1,75 | Unibet

Miałem już nie udzielać się w dziale w tym sezonie, ale widzę, że nikt nie gra tego typu co ja, więc... Głownym czynnikiem, który namawia mnie do grania na Francuza to wymagany ćwierćfinał, aby awansował do Mastersa. Na dodatek Tsonga mimo lekkich problemów z Benneteau jest sporym faworytem z ALmagro, który męczył się dość solidnie z Ramosem. Jo mógły spokojnie wygrać poprzedni mecz z rodakiem, lecz jak to Tsonga zaczął się bawić i nie był na maxa skoncentrowany w 2 secie. Dziś nie powinno się to powtórzyć, gdyż rywal znaczniej prestiżowy. Gra u siebie, bardzo lubi tą halę. H2H korzystny zdecydowanie dla Francuza, aż 5-0. Nie widziałem meczu Hiszpana z Ramosem, ale skoro tam był bliski porażki to tutaj jeszcze gorzej to widzę dla niego. -3,5g warto zagrać moim zdaniem i sądzę, że dziś zobaczymy na korcie mega nastawionego Tsongę ????

midq 677

midq

Użytkownik
Ferrer D. - Wawrinka S.
Zakład na set - Typ: 0:2 @4,30 bah ⛔ niestety, dziwny to byl mecz

Moze to będzie słaba analiza ale po odpuszczeniu turnieju przez djoka, delpo i murraya nie wypada aby ferrer został jeżeli chce sie liczyć w Londynie. Może nie ma do tego żadnych merytorycznych przesłanek ale mój nos mi podpowiada, że może być taki wynik i sam zagram za kawałek wygranej, którą mi podarował Jurek ????

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
extra, ach o ile bogatszy jest dział z tą cudowną analizą..
to nie jest SŁABA analiza. to jest UJ a nie analiza.
Słusznie zauważasz kogo już nie ma w tym turnieju, więc może to właśnie szans dla Ferrera na zwycięstwo w paryskim mastersie? W Londynie i tak max może osiągnąć półfinał, bo z Fedexem, Novakiem czy nawet normalnie grającym Murrayem normalnie nie ma szans.
Kolejna sprawa, że Ferrer nigdy ale to nigdy nie odpuszcza. Zawsze gra na maxa, nie bawi się w kunktatorstwo i już było kilku takich co przepowiadało, że przegra tu, żeby przygotować się do wielkiego szlema, że przegra z kolegą, żeby ten miał szansę na awans do Londynu, a tu zonk. Ferrer miał to wszystko głęboko w dupie i zmiatał przeciwników z kortu.
Dzisiaj pewnie będzie podobnie - nie mówię, że na 100% wygra, bo Wawrinka ma umiejętności żeby przy swoim świetnym meczu pokonał Hiszpana, ale szanse są na to małe, a na specjalne odpuszczenie przez Davida zerowe.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
extra, ach o ile bogatszy jest dział z tą cudowną analizą..
to nie jest SŁABA analiza. to jest UJ a nie analiza.
Słusznie zauważasz kogo już nie ma w tym turnieju, więc może to właśnie szans dla Ferrera na zwycięstwo w paryskim mastersie? W Londynie i tak max może osiągnąć półfinał, bo z Fedexem, Novakiem czy nawet normalnie grającym Murrayem normalnie nie ma szans.
Kolejna sprawa, że Ferrer nigdy ale to nigdy nie odpuszcza. Zawsze gra na maxa, nie bawi się w kunktatorstwo i już było kilku takich co przepowiadało, że przegra tu, żeby przygotować się do wielkiego szlema, że przegra z kolegą, żeby ten miał szansę na awans do Londynu, a tu zonk. Ferrer miał to wszystko głęboko w dupie i zmiatał przeciwników z kortu.
Dzisiaj pewnie będzie podobnie - nie mówię, że na 100% wygra, bo Wawrinka ma umiejętności żeby przy swoim świetnym meczu pokonał Hiszpana, ale szanse są na to małe, a na specjalne odpuszczenie przez Davida zerowe.
Kolega wyżej może nieco dalekosiężnie zaszedł, ale szanse Wawrinka ma i to spore - mogę nawet śmiało stwierdzić, że posiada więcej urozmaicenia w grze niż David. Wszystko to kwestia odpowiedniego podejścia przez niego do meczu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom