Paire - Khachanov 2
Pinnacle - 2,11
Pierwszy typ, który najbardziej mi się rzuca w oczy na poniedziałek to pojedynek między Paire'em, a Khachanovem. Benoit miałem okazję oglądać w tym roku w pojedynku z Fogninim, Bedene, Bautsitą i trochę Thiemem. Według mnie Francuz bardzo obniżył poziom. Jak się patrzy sucho na historię z tego roku to nie wygląda tak źle. Ale zastanówmy się - Bedene tak naprawdę zkreczował. Wcześniej miał w Chennai zawodników niżej rangi (Kravchuk, Bhambri). Z Bautistą bez szans, w ogóle nie mógł sobie poradzić z tak solidną grą Hiszpana. Jak wymiana jest trochę dłuższa to traci cierpliwość i próbuje swoich skrótów albo mocno przyspieszać co mu rzadko wychodzi. Później porażka w pierwszej rundzie z De Minaurem. Później emeryt Haas mu zeskreczował. Z Fogninim zagrali po prostu koncert błędów, komiczny mecz. No i oczywiście Thiem to już dla niego za wysokie progi. Podsumowując - Paire nic nie pokazał, słabiutka gra według mnie.
Khachanova z kolei nie miałem okazji oglądać. Zacięty pojedynek z Troickim pucharze Davisa i gładka porażka z Sockiem w AO, który jest dobrej formie ostatnio. Jak oglądałem mecz z Jackiem to Khachanov nie wyglądał tak źle jak wynik na to wskazuje. Bardzo dużo gemów na równowagi grali ale Sock w kluczowych momentach grał lepiej. Przegrana z Lu i Karloviciem w tie-breakach też nie wydaje mi się jakimś wstydem. Na Paire moim zdaniem wystarczy.
Kuznetsov - Klizan 2
Pinnacle - 2,3
Po obejrzeniu spotkania Klizana z Wawrinką dochodzę do wniosku, że Słowak wraca do formy po kontuzji. Wydaję mi się, że ze zdrowiem lepiej skoro rozegrał 5 ciężkich setów na twardej i nie w ogóle nie narzekał. Grał poezje w tym meczu. Jakby potrafił zachować zimną krew to przeszedłby do drugiej rundy. Miał w 5 secie 4:3 z przełamaniem i 40-15. Od tego momentu głowa przestała pracować. Wiem, że ciężko stawia się na zawodnika, który na hardzie przegrał ostatnich 11 spotkań. A z Kuznetsovem zeskreczował w Sydney. Jak się patrzy na historię to ten bet nie wydaje się rozsądny. Jednak wolę tutaj zagrać w stronę Klizana bo jest zawodnikiem po prostu lepszym.
Janowicz - Sela 2
Pinnacle - 2,33
Nie rozumiem dlaczego buki tak faworyzują Janowicza, przecież jeszcze niczym nie udowodnił, że wraca do formy. Cilic był bez formy, stąd ta pięciosetówka, którą i tak Jurek przegrał. Przegrał z Mmohem w dwóch setach, który nie jest jeszcze graczem z prawdziwego zdarzenia. Przegrał z Mannarino, który też nie jest jakimś asem ostatnio. Jak Mannarino dał radę to wydaję mi się, że Dudi tym bardziej. Dudi ładnie w tym sezonie pogrywa. Odprawił Chunga, Dzumhura, Granollersa, z Medvedevem miał piłki meczowe, mógł zagrać z Bautistą finale. Później wygrany Challanger. Przegrana z Lacko 3-1 w AO i Eliasem 3-1 w Pucharze Davisa. Wolę stabilniejszego Dudiego, który pokazał już w tym sezonie, że potrafi grać na wysokim poziomie.
Gimeno-Traver (+1,5 s) - Tipsarevic 1 ZWROT
Pinnacle - 2,139
Wydaję mi się, że linia na Gimeno dosyć wysoko postawiona, jednak wolę zagrać handi 1,5 seta. Turniej niższej rangi,
Ameryka Południowa, mączka. Ciężko powiedzieć w jakiej formie są Panowie bo Gimeno nie grał w tym roku, a Tipsarević na wakacjach w Bangkoku ograł cieniaków. Gimeno potrafi pogrozić dobrym graczom. Widać, że challangerach z lamusami przegrywał ale jak już był turniej typu Hamburg albo Kitzbuhel to potrafi nagle ograć Cervantesa, Medvedeva i Paira. Przy takim kursie urwanie seta należy zagrać.