Brands - Chiudinelli 1
Pinnacle - 1,5
Linia wystawiona raczej poprawnie ale i tak zagram tutaj Brandsa. Oglądałem w chellengerach obu zawodników ostatnio. Daniela z Gabą, a Chiudinelliego z Berretinim i Kolarem. Brands bardzo dobrze radzi sobie na hali. Gra krótkie, agresywne akcje. Ma świetny serwis, z formą wydaje się wszystko ok. Z kolei Chiudinelli całkowicie bez formy. Przegrywa z zawodnikami z niższej rangi i nie bez powodu. Wiek już trochę poważniejszy i forma słaba. Wygląda mi po prostu na wolnego.
Mathieu - Millot 1
Pinnacle @1,662
Przychylę się do opinii kolegów i też gram Mathieu. Rok temu mógł nawet wygrać ten turniej ale Gasquet zagrał niewyobrażalny
tenis w finale. Komentator powiedział, że ogląda
tenis 20 lat i nigdy czegoś takiego nie widział. To było jak Matrix, Richard zagrał 30 winnerów i robił to z każdej pozycji. Tak czy inaczej Mathieu dobrze gra na hali. Nie wydaję mi się, żeby był jakoś bez formy ostatnio. Przyzwoite występy w ostatnim czasie. Natomiast oglądałem Millota jakoś w drugiej połowie ostatniego sezonu i wydaję mi się, że on już będzie tylko regres przeżywał. Nie ma warunków fizycznych, wydaję mi się po prostu gruby. Wygrywa z gorszymi zawodnikami w challangerach bo ma w głowie poukładane i przyzwoitą technikę. Mathieu ma za dużo punktów do obrony, żeby dać się Vincentowi w pierwszej rundzie.
Herbert - Hemery 1
Pinnacle @1,714
Dzisiaj faworyci wydają mi się bardziej interesujący. Za wysoko postawili linię na Herberta. Hemery to jeszcze nie jest ten kaliber zawodnika, żeby brać go tak poważnie w starciu z zawodnikiem, który jest świetny na hali. To prawda, że Hemery ma niezły bilans ale trzeba się uważnie przyjrzeć historii pojedynków i jedno i drugiego. Hemery lepiej gra na mączce i tam wygrywa z zawodnikami z niższej ligi i potrafi ukąsić wyżej rozstawionych. Ale na hali to tylko może wygrana z Basiashvilim budzi jakieś tam emocje. Herbert z kolei odprawiał na hali ostatnio Youznego, Gombosa, Brandsa, Bemelmansa, M. Zvereva. I całkiem przyzwioty sezon miał. W ogóle w innych ligach grają Ci zawodnicy.