>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Montpellier, Sofia, Quito - 01.02-07.02.2016

Status
Zamknięty.
vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Struff - Bemelmans --- Bemelmans @ 2,68 ✅
Zdziwił mnie mocno ten kurs, bo spodziewałem się, że to Belg będzie minimalnym faworytem w takim meczu. Belmelmans to tenisista który uwielbia grać na hali, grywa w challengerach ale też często występuje w turniejach World Tour. W 1 rundzie pokonał Sousę, który też na hali zagrać potrafi. Belg był skuteczny przy swoich breakpointach i można powiedzieć, że ta skuteczność w decydujących momentach zadecydowała o jego wygranej. Struff zajmuje 108 miejsce w rankingu ATP - jedną pozycję niżej niż Bemelmans, w 1 rundzie pokonał gospodarza - Mahuta. Niemiec też potrafi zagrać na hali, ale wydaje mi się, że Belg jest bardziej przyzwyczajony do takich szybkich kortów. Niemiec z tego co się orientuję potrafi dobrze zaserwować, ale za to Belg jest leworęczny i może lekko zaskoczyć rywala. Kurs wygląda ciekawie i chyba warto spróbować pójść w stronę Rubena.

Otrzymane punkty reputacji: +11
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Gasquet R. - Gulbis E.
Gasquet R. -2,5 gema ::: 1,76 ::: 1/3 ✅

H2H 2:1 z lat 2009-2014. Ostatnie ich starcie było 2 lata temu na turnieju w Marsylii, ale wtedy Gulbis był zawodnikiem z czołówki rankingu, a teraz? Zrobił się z niego zwykły przeciętny gracz. Porażka goni porażką, nawet pomimo tego zwycięstwa nad 19 letnim Q. Halysem musiał bronić sporej ilość BP. Gasquet jest o wiele bardziej doświadczony, rok temu przecież wygrał ten turniej pokonując w finale samego Janowicz który miał jakiś problem ze zdrowiem. Ogólnie to Richard miał świetny poprzedni sezon, 10 miejsce w rankingu mówi wyraźnie. Jedyne co może martwić w tym typie to fakt, że Francuz wraca po dość długiej przerwie od gry. Nie grał nawet na Australian Open, ale skoro już tutaj wraca to zagra moim zdaniem przyzwoity tenis na własnych śmieciach.

Wynik: 6:4 6:4
Dzisiaj śmiało można próbować takiego wariata w Bet365. Lorenzi wygra 1 seta i przegra mecz 9,50! Znając życie historia lubi się powtarzać...

Otrzymane punkty reputacji: +14
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Petzschner/Peya-Fyrstenberg/Rosol 0-2
Petzschner/Peya 1.57 b365⛔

Czaiłem się już na ten bet wczoraj wieczorem, kiedy to niektóre buki wystawiły nawet 1.6+. Spory kurs jak na takich faworytów. Peyki grają ze sobą od początku sezonu i od razu widać efekty. Dobry występ w Doha, a do tego niezłe granie ze Skarpetami na AO. Jest potencjał w tej parze, a Alex odżył zmieniając partnera. W parze z Bruno już chyba coś się wyczerpało i Austriak potrzebował czegoś nowego. Filip za to miotał się z różnymi partnerami, często w challkach, ale i tam prezentował się nieźle. Teraz przy stabilizacji z jednym partnerem i to na wysokim poziomie jego forma zwyżkuje. Co do ich rywali, jest to zwykła sklejka deblisty w słabej formie i singlisty, który co jakiś czas próbuje się w grze podwójnej. Rosol potrafił sprawiać różne niespodzianki w deblu, jednak na dłuższą metę nie jest to jakiś rewelacyjny zawodnik. Potrafi u boku jakiegoś niezłego partnera ogrywać pary z poziomu challków, a teraz Peyki takim duetem z pewnością nie są. Co do Mariusza, to mocno upadł. Spójrzmy gdzie obecnie jest Matka, a gdzie on. Frytka miał na koniec poprzedniego sezonu problemy nawet z wygrywaniem w pierwszych rundach challków. Obecnie nie mam dobrego zdania o nim, próbował grać regularnie z Gonzalezem, ale poza kilkoma wyjątkami wychodziło to słabo. Na pewno to zasługa braku jakiejś chemii pomiędzy graczami, ale musiała mieć na to wpływ także gra obu panów. Uważam, że Peyki to znacznie wyższy poziom i powinni tutaj dać sobie spokojnie radę.

machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Dzisiaj śmiało można próbować takiego wariata w Bet365. Lorenzi wygra 1 seta i przegra mecz 9,50! Znając życie historia lubi się powtarzać...
Oho dzisiaj mecz pod tytułem padaka z tamtego roku. Fajnie, że zauważyłeś to Shakal bo czekalem od roku aż ci dawaj panowie znowu będą grali. Dla śmiechu warto spróbować jeszcze dw 7-5 6-1 dla obydwu

avdm20 324

avdm20

Użytkownik
Słowak przeszedł tutaj te małe eliminacje (2 rundy, chyba więcej chętnych nie było, cóż taki turniej...) i
To zobacz sobie, ile bylo chetnych do kwali we Francji i Bulgarii. Zasady sie zmienily i drabinka sie zmniejszyla z 32 do 16 miejsc w Q ATP250. Dlatego od tego roku sa 2 rundy.

madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
Możecie mi powiedzieć co odwalił Rosol? Prowdzil 5-2 i 40-15 w 3 secie z Klizanem i przegral, kontuzja mózgu? Czy jakoś da się to nazwać?

Otrzymane punkty reputacji: +32
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Jeżeli już to on prowadził *5-3 30-00, ale to faktycznie niedużo zmienia. Są dwie opcje, mianowicie byliśmy świadkami bardzo efektownego powrotu Klizana, bądź tankowania przez Czecha. Tego, który wariant jest prawidłowy, prawdopodobnie nigdy się nie dowiesz, także nie zawracaj se głowy.

Na przyszłość proponowałbym omijać omijać 250 w takiej Sofii, gdzie w obsadzie aż roi się od &quot;specjalistów&quot;.

Poza tym - naprawdę Rosol po takim kursie z bądź co bądź Klizanem?

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Guillermo Garcia Lopez – Mirza Basic
Typ: +1,5s Basic
Kurs: 1,81 (Pinnacle)
Stawka: 5/10j

2 runda turnieju w Sofii. Mirza Basic, aby grać w turnieju głównym musiał przebijać się przez kwalifikacje, po awansie do drabinki głównej w 1 rundzie ograł Bhambriego. Przewagą Bośniaka będzie ogranie na tego typu nawierzchni, ponieważ dla Garcia Lopeza będzie to pierwszy mecz w turnieju.
Bilans spotkań w hali zdecydowanie lepszy po stronie Basica 107-58 (Garcia Lopez 51-68). Hiszpan posiada jednoręczny BH. Basic z graczami z jednoręcznym BH ma bardzo dobry bilans 18-11.
Osobiście widziałem Basica w pierwszej rundzie tego turnieju i wyglądał bardzo solidnie. Jest to zawodnik, który potrafi w ofensywnie jak i w defensywnie świetnie grać. Myślę, że Garcia Lopez będzie miał ciężko o zwycięstwo w tym meczu.

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Guillermo Garcia Lopez – Mirza Basic
Typ: +1,5s Basic
Kurs: 1,81 (Pinnacle)
Stawka: 5/10j

2 runda turnieju w Sofii. Mirza Basic, aby grać w turnieju głównym musiał przebijać się przez kwalifikacje, po awansie do drabinki głównej w 1 rundzie ograł Bhambriego. Przewagą Bośniaka będzie ogranie na tego typu nawierzchni, ponieważ dla Garcia Lopeza będzie to pierwszy mecz w turnieju.
Bilans spotkań w hali zdecydowanie lepszy po stronie Basica 107-58 (Garcia Lopez 51-68). Hiszpan posiada jednoręczny BH. Basic z graczami z jednoręcznym BH ma bardzo dobry bilans 18-11.
Osobiście widziałem Basica w pierwszej rundzie tego turnieju i wyglądał bardzo solidnie. Jest to zawodnik, który potrafi w ofensywnie jak i w defensywnie świetnie grać. Myślę, że Garcia Lopez będzie miał ciężko o zwycięstwo w tym meczu.
Sory stary ale troche głupoty napisałeś, analiza WYBITNIE pod typ. Mecz Bhambri - Basic stał na bardzo niskim poziomie , mnóstwo błędów , wygrał Basić bo Bhambri grał wybitnie zle. Do tego te statystyki zawodników w hali można wsadzić sobie w nos bo jest taka drobna różnica że Basic to zawodnik challengerowy który praktycznie do głównych turniejów nie zagląda, więc jego staty są nabite z zawodnikami o 2-3 klase słabszymi niż ci z którymi grywa GGL. Do tego Garcia 2 wygrane turnieje ze swoich 5 wygrał w hali i jeszcze do tego dochodzi 1 przegrany finał . Więc GGL potrafi grać pod dachem bardzo dobrze. I jeszcze jeden aspekt, a więc mianowicie w zeszłym roku o tej porze GGL wygrał turniej w Zagrzebiu , a jak wiemy Sofia wskoczyła właśnie za Zagrzeb więc jeśli sie myle to prosze mnie poprawić ale hiszpan broni tu pkt za zeszłoroczne zwycięstwo , więc mobilizacja napewno będzie. Jedyna szansa dla Basicia to brak ogrania w tym roku na hali GGL. Ja tu widze łatwe zwycięstwo GGL , kurs kiepski ale do kombincaji jak najbardziej.

Otrzymane punkty reputacji: +32
lars19 272

lars19

Użytkownik
Debel Peya/Petzschner ładnie odpuszczają dzisiejsze spotkanie. Przyjechali w wiadomym celu, tylko po wpisowe, zaangażowanie na poziomie minimum. Uroki turniejów 250.

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Estrella-And.Martin 1 @1.5
Estrella w ubieglym sezonie rozegral swoj najlpeszy sezon zycia, majac rocznikowo 35 lat! Sensacyjnie wygral wlasnie ten turniej w Quito. W tym roku w 1 rundzie nie byl faowrytem, gdyz trudno powiedziec na ile Estrella utrzyma forme, ale zaczal bardzo dobrze, wiec tu juz w meczu z Andrejem Martinem jest faworytem i wydaje mi sie, ze to rywal na pewno do ogrania. Zadecyduja przede wszytskim aspekty techniczne. Slowak to tenisisita o nieduzej sile, rowniez z dobrym soeznem za pasem. W tym roku Martin narazie grywa te challengery poludniowoamerykanskie ze srednim skutkiem bym powiedzial. Nie sadze, zeby Estrella wygral turniej po raz drugi, ale tu faworytek rzeczywiscie sie wydaje.
Garcia Lopez- Basic 1 @1.4
Z dzisiejszych meczow to dalbym na Garcie-Lopeza. Sofia przejela turniej od Zagrzebia, a w stolicy Chorwacji Garcii grywal bardzo dobrze, a ubiegloroczny wystep zakonczyl turniejowym zwyciestwem, co bylo jego trzecim wygranym tytulem w karierze w hali. Teoretycznie wiec dla Garcii pod wzgledem rankingowym obrona punktow jest wazna i nie powinien z tym zwlekac. Nowy turniej, nowe otoczenie. Szansa Mirzy Basica to chyba tylko glownie w fakcie, ze Hiszpan zagra na przyslowiowe &quot;pol gwizdka&quot; i nie spodoba mu sie turniej w stolicy Bulgarii, ale na takie aspekty raczej liczyc nie wypada z reguly. Typ bralbym tylko w kombinacji glownie ze wzgledu ze to nowy turniej w kalendarzu.

merida1879 1,2K

merida1879

Użytkownik
Gasquet R. - Gulbis E. 2 over 10.5 gema 1.70 OGÓR
I nie będę tłumaczył dlaczego taki typ, każdy wie o co kaman. Rysiek od połowy listopada do teraz rozegrał trzy mecze + pół(kontuzja) Jak już napisał AKA Shakal po dobrym sezonie będzie chciał wrócić do dobrego tenisa. Buki oczywieście lecą ze stawkami na Gulbiego bo jest w ciągłoci meczowej odwrotnie jak Francuz. moim skromnyma zadaniem Gulbi powinien ugrać te parę gemów - pozdrawiam i powodzonka.
-------------------POMOGŁEM PODZIĘKUJ----------------------

applause 2,4K

applause

Użytkownik
Debel Peya/Petzschner ładnie odpuszczają dzisiejsze spotkanie. Przyjechali w wiadomym celu, tylko po wpisowe, zaangażowanie na poziomie minimum. Uroki turniejów 250.
To samo Kuboty, niby jedynka turniejowa a jaja jakich mało odwalają... 35% po 2 serwisie, śmiechu warte

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Kowalczyk M./Siljestrom A. - Venus M./Pavic M. 2 @1,63 1xbet ::: 2,5/3j✅
Ostatnio paru gości mnie zawiodło, ale to też nauka dla mnie - uważać na kogo się stawia w pierwszych rundach - czy ma jakieś punkty do obrony, czy to dla niego pierwszy mecz w danym turnieju czy nie itp. Jednak trzeba na to zwracać uwagę, a tym bardziej przy deblach - przykład z dzisiaj - Peya/Petzschner.
Pavicie jak już pisałem dobra forma, wygrana w Auckland, gdzie grali bardzo dobrze. W pierwszym meczu pokonali Browna i Junaida w dwóch setach, łamiąc ich w sumie 4 razy i serwując 7 asów. Dobrze wyglądali na returnie, przełamali się tylko raz, bo bardzo często ustawiali sobie wymianę serwisem. Ich rywale po zaciętym spotkaniu pokonali Brunstroma i Roelofse. Co ciekawe - w całym meczu nie doszło do ani jednego przełamania. Polsko-szwedzka para dobrze wyglądała na serwisie, 8 asów i 80% trafionego pierwszego serwisu. To bardzo dobre liczby, a wiadomo jak ważne jest trafianie pierwszym serwisem w deblu. Jednak na returnie wyglądali słabo. Generalnie z całym szacunkiem dla obu, ale Pavicie stoją klasę wyżej od nich. I nie powinni tego przegrać.
Troicki + Muller @2,03 1xbet ::: 1/3j✅
Muller bardzo pewna wygrana nad Jazirim. Wiadomo, że mistrzem returnu nigdy nie był, ale mimo to zdobył po nim 43% punktów. Dużą uwagę natomiast chciałem zwrócić na to, jak serwował - aż 16 asów i 100% punktów wygranych po pierwszym serwisie. Szczerze mówiąc nie wiem, kiedy ostatnio taką statystykę widziałem. Był nie do przełamania, rywal przy serwisie Gillesa zdobył jedynie 7 punktów. Forma Luksemburczyka jak widać rośnie, co bardzo mnie cieszy.
Jego rywalem będzie Berankis. Litwin w pierwszym meczu stoczył 3-setowy pojedynek z Kuzmanovem, graczem z końca trzeciej setki rankingu. Miał spore problemy z utrzymaniem serwisu, dał ogółem 8 okazji do przełamania. Może nie jest to nie wiadomo jak dużo, ale zwróćmy uwagę na klasę przeciwnika. Z kimś innym na pewno byłoby ich więcej, bo Richardas grał po prostu słabo. Muller powinien być skuteczniejszy i wygrać to spotkanie.
Troicki rok temu w tym okresie dotarł do ćwierćfinału w Zagrzebiu. Zresztą od początku roku prezentuje wysoką formę. W Brisbane odpadł co prawda szybko, bo już w drugiej rundzie, ale grał 3-setowy pojedynek z Dimitrovem. W Sydney zwyciężył, ogrywając w finale właśnie Grigora. A na Australian Open kolejny raz pokazał się z dobrej strony dochodząc do trzeciej rundy przegrywając dopiero z półfinalistą Raoniciem. Dzisiaj grał nawet w deblu z Bozoljaciem i prezentował się bardzo dobrze. Jego rywalem jest Daniel Brands, który po tym jak był zajmował 51 miejsce w rankingu sukcesywnie obniża loty. Co prawda sezon zaczął nie najgorzej - doszedł do drugiej rundy AO, gdzie przegrał w 4 setach z GGL-em. Tutaj zagrał już 3 mecze - wszystkie wygrał. Daniel swoją grę opiera w dużej mierze na serwisie, sporo ryzykuje drugim serwisem z czego co jakiś czas bierze się sporo DF-ów - choćby w dzisiejszym meczu z Fabbiano, przy 16 asach miał aż 11 podwójnych błędów serwisowych. Niemiec dobrze serwuje, return przyzwoity, ale w wymianach już najmocniejszy nie jest. Jeśli kilka razy agresywniej przebije się piłkę na jego stronę, to w końcu popełni błąd. Victor pod tym względem jest znacznie cierpliwszy. Serwisu też wiele słabszego nie ma. Od początku roku prezentuje równą i solidną formę, jest graczem lepszym od Daniela. Jeśli nie odpuści - wygra.
Mathieu P. - Paire B. 2 @1,59 Marathon ::: 0,25/3j⛔
Napiszę krótko - wszystko zależy od Paire&#39;a. Grywał tu już w poprzednich latach, bodaj w 2013 roku był w finale. Jeśli nie będzie pajacował zbyt dużo - wygra, bo jest graczem o wiele lepszym od Mathieu. Typ grany lekko, bo nigdy nie wiadomo, co Benoit postanowi zrobić - może stawić opór najlepszym jak i przegrać z kompletnym ogórem.

Otrzymane punkty reputacji: +8
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Marius Copil - Adrian Mannarino Typ: Copil +2.5 gema AH @ 1.97 Pinnacle
H2h 1-0 na korzyść Copila, który wygrał w 2014 na cegle w rodzimym Bukareszcie. Teraz choć nie w Rumunii, ale w pobliskiej Sofii Marius ma szansę na kolejny sukces. Jego główny atut - serwis, w połączeniu z agresywną grą oraz szybką nawierzchnią dają mu spore nadzieje na wygraną. Tym bardziej, że w przeszłości najlepsze wyniki Rumun osiągał właśnie w hali. Adrian Mannarino to na pewno nie ogórek. Zawodnik o niebanalnej technice, sporym repertuarze zagrań jest bardzo groźny w wymianach. Celem Copila będzie niedoprowadzanie do nich i kończenie możliwie jak najszybciej akcji. W mojej ocenie będzie o zacięty pojedynek, w którym niewykluczone, iż zobaczymy trzy sety. Mając jednak na uwadze dyspozycję serwisową Mariusa każde przełamanie Mannarino powinno kończyć się wygraną seta dla Rumuna. W starciu z Donskoy&#39;em w swoich gemach serwisowych szczególnie w drugim secie Francuz tracił sporo punktów.

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Thiemo de Bakker vs Andreas Seppi Over 22,5 g @2,00 bet365⛔

Taki meczyk na 11:00. Jak dla mnie to bd. bd. wyrównany mecz, chociaż buki ustawiają Seppiego mocnym faworytem, ja sobie odpuszczam po takim @. Thiemo to ciekawy zawodnik, ostatnio w AO urwał seta Cilicowi, wygrał 3 mecze w Auckland, i tutaj zjadł Ebdena. Gra fajnie agresywnie, forhend też ujdzie, ostatnio ma dobre wyniki nie przegrywa seriami. Seppi nie gra dobrze w ostatnim czasie, a wszystkie jego mecze w tym roku, był dość wyrównane, albo 3 setówki, przegrał nawet z Berakinsem.
Ale to jest Seppi, gościu lubi zaserwować parę asów na mecz, ciężko go złamać, ale częste tb nie są nowością w jego grach. Thiemo w ostatnim czasie dokonał progresu zaś jego rywal trochę obniżył loty ale to wciąż piekielnie groźny zawodnik, szykuję się długi pojedynek, w którym bd. ciężko o przełamanie. Ostatnie mecze między tymi panami kończyły się overem g.

T 54

tomaszkao

Użytkownik
Struff - Bemelmans --- Bemelmans @ 2,68
Zdziwił mnie mocno ten kurs, bo spodziewałem się, że to Belg będzie minimalnym faworytem w takim meczu. Belmelmans to tenisista który uwielbia grać na hali, grywa w challengerach ale też często występuje w turniejach World Tour. W 1 rundzie pokonał Sousę, który też na hali zagrać potrafi. Belg był skuteczny przy swoich breakpointach i można powiedzieć, że ta skuteczność w decydujących momentach zadecydowała o jego wygranej. Struff zajmuje 108 miejsce w rankingu ATP - jedną pozycję niżej niż Bemelmans, w 1 rundzie pokonał gospodarza - Mahuta. Niemiec też potrafi zagrać na hali, ale wydaje mi się, że Belg jest bardziej przyzwyczajony do takich szybkich kortów. Niemiec z tego co się orientuję potrafi dobrze zaserwować, ale za to Belg jest leworęczny i może lekko zaskoczyć rywala. Kurs wygląda ciekawie i chyba warto spróbować pójść w stronę Rubena.

Witam moj 1 post na forume,do rzeczy :nie ma co grac na bemelmansa bo chyba nie ogladales meczu z sousa gdzie bylo a ) wylozenie jajec na mecz b) ustawka .Sousa jakby zagral na powaznie to by szybciutko w 2 setach wygral.Ja ide w strone Struffa ,dobrze zagral z Mahutem i jezeli nie bedzie zadnych zdarzen losowych (wszakze tenisisci sa czysci jak łza) powinien spokojnie wygrac bo bemelmns zaprezentowal sie zalosnie
Sportingbet 1,5

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Godzina: 16:30
Spotkanie: Gilles Simon vs Dustin Brown
Typ: Giles Simon win 2:0
Kurs: 1,50
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Kurs nie duży ale za większą stawkę można coś tam ugrać. Brownowi się udało ograć Darcisa 7:5 7:5 ale na tym to się powinno zakończyć. Nie oszukujmy się wygrał fartem, gdyby nie serwis przegrał by łatwo, niby chce grać agresywnie lata do siatki, ale z różnym skutkiem, jest to dość chimeryczny zawodnik, i potrafi przegrać z takim Novakiem. To nie jest zawodnik który może coś ugrać z czołówką, a dzisiejszy rywal do takich należy. W AO pokonał: Pospsila, Donskoya, Delbonisa, i jako jedyny zdołał pograć jak równy z równym z Djoko przegrywając w 5 s. Simon pomimo że nie ma jakiegoś rewelacyjnego serwisu, to nadrabia regularnością czy zwrotnością i dobieganiem do siatki. Simon to lepszy gracz i różnica na korcie powinna być widoczna, zresztą na takich kortach Gilles może pokazać bd dobrą jakość w grze.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Radzę uważać dzisiaj na Simona Gillesa, który na przestrzeni ostatnich sezonów w Montpellier nie wiele osiągnął, rok temu porażka z Janowiczem, 2 lata temu z Marc Gicquel, w 2013 też 2 runda i wylot z Paire. Simon o wiele lepsze wyniki miał w Marsylii (2 razy wygrał ten turniej). Brown to trochę taki tenisowy &quot;wariat&quot;. Zaraz przecież 500 w Rotterdamie no i już wyżej wspomniana Marsylia. Każdy już chyba wie co zrobił wczoraj Monfils po 1,20.
Kolejny &quot;agent&quot; to oczywiście &quot;Kolba&quot;. Dwa lata temu grał w Zagrzebiu, pokonał Golubeva tak jak w tym roku &quot;Staszka&quot;, po czym poleciał z Evansem (lucky loser) kurs +4,00. Dzumhur okropnie niepozorny młody zawodnik, Sofia nowy turniej, dużo niespodzianek. W następnej rundzie czeka już głodny sukcesu Troicki. Odradzam granie na Niemca po 1,15 czy tam ile jest.
Estrella - tu może paść spora niespodzianka, nawet widzę tutaj największe szanse na nią z pośród powyższych meczów.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom