>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ATP Tour - Montpellier, Sofia, Quito - 01.02-07.02.2016

Status
Zamknięty.
macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Roberto Bautista-Agut - Gilles Muller @ 1,55 Pinnacle ✅ [7-6 6-4]

Muller notuje w tym sezonie niezłe wyniki, ale gra tragicznie w stosunku do swoich możliwości i tego co pokazywał w przeszłości. W Chennai przegrał z Fabbiano tylko dlatego, że rundę wcześniej Khachanov się posypał. W Australii z kolei dała znać słaba głowa - Millman był do pokonania ale w piątym secie Luksemburczyk nie wykorzystał swoich szans i poległ w pięciu. Wczorajsze popisy w meczu z Garcią-Lopezem - bez komentarza. Zajechał jakoś do półfinału na wolnej hali, ale Bautista-Agut powinen go sprzątnąć.
Hiszpan wygrał w tym sezonie już 10 meczów, ma na rozkładzie Isnera, Tsongę i Cilicia. Tu w Sofii tylko jeden rozegrany mecz, przekonujące zwycięstwo nad Mannarino. Na podobnych kortach w Walencji i Moskwie pod koniec ubiegłego sezonu był finalstą.
Taki atrakcyjny kurs jest w pewnym stopniu efektem porażki RBA z Mullerem rok temu w Australii, ale nie przykładam do tego zbyt dużej uwagi - Hiszpan kreczował tydzień wcześniej, tamten mecz mógł pójść w każdą stronę, a Muller był innym, lepszym zawodnikiem.
Roberto Bautista-Agut powinien dziś zameldować się w finale.

Otrzymane punkty reputacji: +74
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Troicki + Gasquet @1,75 Sportingbet ::: 0,75/3j✅
Co to były za mecze ???? Gasquet pierwszego seta przegrywa 1:6, w drugim ma stratę przełamania ale ostatecznie odrabia wszystko. Troicki z kolei cały mecz na nie najlepszym poziomie, często tracił serwis i nie był w stanie rywala łamać mimo wielu BP też ostatecznie wyciąga mecz z 0:1.
Klizan od dłuższego czasu grał słabiutko, ale teraz osiągnął tutaj półfinał. Jednak to nie jest do końca zasługa jego dobrej gry - Seppi mógł zagrać zdecydowanie lepiej, bo go na to było stać. Niestety, nie wykorzystywał okazji na przełamanie a gdy sam musiał bronić BP - za każdym razem przegrywał ten decydujący punkt. Klizan słabe drugie podanie, pierwsze też bez jakiejś rewelacji szczerze mówiąc. Return przyzwoity. Troicki z kolei bardzo dobrze wszedł w sezon a tutaj kontynuuje dobrą formę - dwie pewne wygrane po 2:0 z Brandsem i Kohlschreiberem. W obu meczach po kilkanaście asów i bez DF-ów. Piekielnie ciężki do przełamania. Return niezły, przeciętny. W wymianach potrafi pokazać się z dobrej strony zagrywając zarówno forehandem, jak i backhandem. Powinien wygrać.
Gasquet po kontuzji dobrze zaczął we Francji. Gulbisa i Baghdatisa ograł pewnie, obu w dwóch setach. Myślę, że nikomu nie trzeba mówić jak klasowym zawodnikiem jest Rysiek. W końcu meldował się choćby w półfinałach szlemów. Zmierzy się z Dustinem Brownem, czyli radosnym tenisem. Ten gość z długimi dredami jest jednym z najbardziej charakterystycznych zawodników w tourze jeśli chodzi o wygląd. Umiejętności również ma niezłe. Tutaj na razie bez straty seta w turnieju, nie licząc oczywiście kwalifikacji, bo tam stracił go w obu meczach. Jednak rywale nie byli z najwyższej półki. Oczywiście nie licząc Simona, który jednak z tego co wiem potraktował ten mecz treningowo, odpuścił go. Jeśli Francuz zaprezentuje ten poziom co w poprzednich meczach to powinien wygrać.
Mathieu P. - Zverev A. 1 @2,34 1xbet ::: 0,75/3j✅
Odsyłam do wcześniejszych analiz innych, dużo tam o tym meczu.
Marray J./Bhupathi M. - Zverev M./Zverev A. 1 @1,69 Pinnacle ::: 0,75/3j⛔

Otrzymane punkty reputacji: +9
noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Roberto Bautista-Agut - Gilles Muller
Typ: -2,5g Bautista-Agut ✅
Kurs: 1,93 (Pinnacle)
Stawka: 5/10j

Hiszpan jest graczem obecnie bardziej wszechstronnym. Muller to głównie serwis i dobry wolej. Jest niewygodnym graczem, bo gra lewą ręką. Niestety dla niego Bautista Agut ma świetny bilans z graczami leworęcznymi 40-25 z całej kariery, natomiast z ostatnich 52 tygodni 7-2. Powinien spokojnie wygrać ten mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +15
seba6 533

seba6

Użytkownik
Roberto Bautista-Agut - Gilles Muller
Typ: -2,5g Bautista-Agut
Kurs: 1,93 (Pinnacle)
Stawka: 5/10j

Hiszpan jest graczem obecnie bardziej wszechstronnym. Muller to głównie serwis i dobry wolej. Jest niewygodnym graczem, bo gra lewą ręką. Niestety dla niego Bautista Agut ma świetny bilans z graczami leworęcznymi 40-25 z całej kariery, natomiast z ostatnich 52 tygodni 7-2. Powinien spokojnie wygrać ten mecz.

Wybacz ze zwracam uwage , ale widze ostatnio ze tylko analize swoich typow odnosisz jaki ktos ma bilans z graczami leworecznymi , z jednorecznym bh itd. Rownie dobrze mozna robic analize biorac pod uwage tylko h2h , nawierzchnie czy ile trafia 1 serwisow. Jakims pomocnikiem moze zawsze taka statystyka byc , ale stawiajac bo ktos ma dodatni bilans z danym typem graczy to przesada.

Otrzymane punkty reputacji: +32
Z 96

znafca

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Quito
Spotkanie: Lorenzi - Bellucci
Typ: Lorenzi
Kurs: 2.50
Bukmacher: Bet365
Godzina: 19:00
Jako, że mój poprzedni typ zostanie rozliczony jak zwrot - podaje typ zastępczy. Półfinał w Quito i pojedynek dwóch specjalistów od gry na mączce. Według bukmacherów powinien wygrać Brazylijczyk , który w drodze do półfinału pokonał Alberta Montanesa i Carreno Buste. Pierwsze z tych spotkań nie przysporzyło większych problemów Thomazowi, ale za to wczorajszy mecz mógł być dla niego wyczerpujący. Dzisiaj przed Brazylijczykiem jeszcze trudniejsze wyzwanie, bowiem zmierzy się z będącym w gazie Włochem. Lorenzi miał nieco trudniejsza przeprawę do półfinału od swojego dzisiejszego rywala, nie mam tu na myśli dwóch pierwszych rund, gdzie nie dal zadnych szans swoim przeciwnikom gładko wygrywając z Escobarem i Falla, ale chodzi mi o 3 rundę gdzie podejmował kandydata do tytułu Bernarda Tomica. To ten mecz przekonał mnie do zaufania Włochowi, otóż jeżeli utrzyma poziom gry z wczorajszego spotkania to o wynik nie będzie się musiał martwic. 91% wygranych piłek po pierwszym serwisie, do tego 25 asow świadczą o znakomitej grze Lorenziego. Do tej pory panowie grali ze sobą trzykrotnie i były to zawsze zacięte pojedynki. H2h na korzyść Lorenziego, w każdym z tych spotkań był przynajmniej jeden tor break wiec niewykluczone, że i dzisiaj będziemy swiadkami rozstrzygnięcia seta w ten sposób. W dużym stopniu zadecyduje tutaj psychika, Lorenzi podniósł się wczoraj po pechowo przegranym tie breaku w 1 secie, wiec nie ma z nim zle, nie poddaje się szybko, a co do Brazylijczyka mam wątpliwości jak by sobie poradził w takiej sytuacji

Otrzymane punkty reputacji: +3
S 378

songo

Użytkownik
Klizan - Troicki1.33 ✅
Lorenzi - Belluci1.53 ✅

ako: 2.04
bet365

W miarę pewny ( wiadomo hazard, zdarzenia losowe) dubelek.

Troicki powalczy o końcowe zwycięstwo w tym turnieju. Wiele na to wskazuje. Dzisiejszy rywal do pokonania absolutnie w jego zasięgu. Zresztą wygrał z nim już cztery razy na 5 pojedynków. Reputacja &#39;handlowca&#39; + spora liczba dziwnych delikatnie mówiąc wyników podczas turnieju w Sofii karze grać umiarkowanie wysoka stawką.

Lorenzi może być z siebie naprawdę zadowolony. Wyniki jakie osiąga w 2016 roku 34 letni Włoch są naprawdę dobre. Nie będę ich tu przytaczał. Nie chce mi się i nie mam na to czasu, z telefonu bardzo źle się pisze...

Większe szanse w tym pojedynku daje Brazylijczykowi, bo
- z tak nocnym rywalem na cegle PL nie miał jeszcze w tym roku przyjemności grać
- jest młodszy o 6 lat od przeciwnika IMHO im dłużej ów pojedynek będzie trwał, tym jego szanse na wina wzrastają.

Dotychczasowe mecze pomiędzy panami bywały zacięte, emocjonujące (H2H 2-1 dla Włocha, 8 setów, 4 tie breaki). Nie wydaje mi się, aby Brazylijczyk był w mega wysokiej formie. Co nie zmienia faktu, że dziś powinien pokonać Włocha.

Otrzymane punkty reputacji: +10
dx2 290,7K

dx2

Użytkownik
Lorenzi-Bellucci 2 @1.55
Jeszcze emocje nie opadly po meczu Mathieu, ale sprobuje tutaj na Brazylijczyka. Bellucci ma duze mozliwosci i ktores z tych turniejow poludniowoamerykanskich zagra dobrze. Od przyszlego roku mamy Buenos, a tam Bellucci radzil sobie slabo dotychczas, pozniej bedzie najwazniejszy i najbogatszy turniej w brazylijskim Rio de Janeiro i tam chca zagrac dobrze wszyscy. Podejrzewam ze Bellucci moze mysli pod katem Rio i o dobrym wyniku teraz, zeby miec troche przerwy. Thomaz juz wygrywal turniej w tym tygodniu kiedy jeszcze w kalendarzu bylo Vina del Mar zamiast Quito. Doceniam Lorenziego, niemniej jednak Bellucci jest mlodszym graczem i to moze miec znaczenie jesli mecz pojdzie w dystans. Ogolnie ekwadorska maczka wydaje sie calkie m szybka, duzo asow, a wiadomo jak Bellucci mocno uderza pileczke. Poza tym mam wrazenie, ze Bellucci ma tutaj nieskonczone sprawy z ubieglego roku, kiedy przegral polfinal z Estrella, wiec tym razem licze na final Brazylijczyka.
Proszę o dodanie bukmachera./Macko18

Otrzymane punkty reputacji: +9
berdshit 3,4K

berdshit

Użytkownik
Czyżby Klizan szedł jak burza po tytuł w Bułgarii? ;)

Estrella Burgos- Ramos 1,57 bet365⛔

O ile w tamtym sezonie tenisista z Dominikany prezentowal sie bardzo dobrze na tym turnieju, to w tym roku jego gra do mnie zupełnie nie przemawia. Stawiałem już na niego w tym roku podczas AO z Brandsem i niestety Victor totalnie nie wykorzystywał swoich szans w tym meczu. Ramos jak na razie prezentuje się w tym turnieju całkiem dobrze, chociaż bez fajerwerków. Estrella ma juz swoje lata wczoraj z Olivo mecz powinien być zamknięty w 2 setach a skonczyło się na 3setówce, mysle że dzisiaj w razie kolejnego 3setowego meczu wygra Ramos.

PS: Trzeba przyznać, że Dustin zajebiście bawi się tenisem

S 378

songo

Użytkownik
Burgos - Ramos 6-2; 7-6
Powyżej 22.5 gema 1.80 bet365⛔
Burgos wygra 1 seta i wygra mecz 2.87 bet365✅
Burgos wygra 1 seta i przegra mecz 7.00 bet365⛔
Ramos wygra 1 seta i przegra mecz 8.50 bet365⛔

Reprezentant Dominikany tanio skóry nie sprzeda dzisiejszego wieczoru w starciu z Ramosem. Jestem głęboko przekonany, że urwie seta lekko faworyzowanemu przeciwnikowi. Turniej ma dla niego szczególne znaczenie. Wygrał w tym właśnie miejscu roj temu swój pierwszy w karierze turniej ATP mając 34 lata na karku. Fajna historia. Teraz również idzie mu całkiem nieźle. W ostatniej rundzie pokonał bardzo dobrze dysponowanie go w ostatnim czasie Olivio. Nie był to strasznie długi mecz, wiec kompletnie nie obawiam się o regenerację i przygotowanie kondycyjne. Wydaje się być w dobrej formie, dobrze trzyma serwis i nie daje dużo okazji na bp. Panowie jeszcze ze sobą nie grali. Widzi mi się wyrównany mecz i końcowe zwycięstwo ubiegłorocznego triumfiatora.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Bautista-Agut R. - Troicki V. 1 @1,65 Marathon ::: 1/3j✅

Idę w stronę Hiszpana po tym co widziałem oglądając mecz Troickiego. O ile wcześniej wygrywał dość pewnie, to teraz męczył się niemiłosiernie z wcale nie grającym wybitnego tenisa Klizanem. Serwis nie siedział, mimo trzech setów ledwie 6 asów i 3 DF-y. W pierwszych dwóch setach tracił podanie aż 4 razy. A w trzecim mógł, a wręcz powinien stracić przynajmniej jeszcze raz. Mnożyły się niedokładne zagrania, proste błędy. Było tego zdecydowanie więcej niż w poprzednich meczach. Return wciąż na niezłym poziomie, brakowało trochę chłodnej głowy.
Agut z kolei bez większych problemów ograł Gillesa Mullera. Co może cieszyć w jego przypadku - bardzo pewnie utrzymuje swój serwis i nie robi mu większej różnicy czy to jest pierwszy czy drugi serwis - % wygrywanych piłek jest praktycznie na takim samym poziomie, różnica ledwie kilku %. W wymianach wielu błędów nie popełnia, naprawdę solidnie się prezentuje. Zdarzają się proste błędy, wiadomo, ale na pewno było ich zdecydowanie mniej aniżeli w meczu Troickiego. Nieźle returnuje, ale mimo wszystko nie jest to jego najmocniejsza strona. Jego siłą zdecydowanie są wymiany - potrafi zamęczyć nimi rywala. Victor będzie się starał szybko kończyć akcje, co może być trudne zważając na klasę rywala. Jeśli Bautista zacznie rozrzucać Serba po korcie, zmieniać tempo wymian przez zagrywanie np slajsów czy skrótów, to Victor tego nie wytrzyma - tak jak w ostatnim meczu.

Zverev M./Zverev A. - Venus M./Pavic M. 2 @1,80 Unibet ::: 0,75/3j✅

Strzelam, że do rana kursy będą oscylować w granicach @1,65.
Tak pisałem niedawno o Paviciach:
&quot;Pavicie jak już pisałem dobra forma, wygrana w Auckland, gdzie grali bardzo dobrze. W pierwszym meczu pokonali Browna i Junaida w dwóch setach, łamiąc ich w sumie 4 razy i serwując 7 asów. Dobrze wyglądali na returnie, przełamali się tylko raz, bo bardzo często ustawiali sobie wymianę serwisem. Ich rywale po zaciętym spotkaniu pokonali Brunstroma i Roelofse. Co ciekawe - w całym meczu nie doszło do ani jednego przełamania. Polsko-szwedzka para dobrze wyglądała na serwisie, 8 asów i 80% trafionego pierwszego serwisu. To bardzo dobre liczby, a wiadomo jak ważne jest trafianie pierwszym serwisem w deblu. Jednak na returnie wyglądali słabo. Generalnie z całym szacunkiem dla obu, ale Pavicie stoją klasę wyżej od nich. I nie powinni tego przegrać.&quot;

Zverevy tutaj wcale się jakoś niesamowicie dobrze nie prezentują. Słabe procenty jeśli chodzi o wygrywanie piłek po serwisach, dają się łamać zdecydowanie częściej niż rywale. Na returnie wyglądają podobnie, może nieco lepiej. Niemcy sprawili małą niespodziankę dochodząc tutaj aż do finału. Nie mieli najłatwiejszej drogi, ale też nie trafili im się rywale z czołówki. Skupscy to para challengerowa, Coric z Sanciciem nie grają razem i raczej nie będą, poza tym Borna to nie deblista a Marray z Bhupathim nie tworzą jeszcze zbyt zgranej i dobrej pary. Wystarczy wspomnieć, że gracz z Indii od jakiegoś czasu raczej sporadycznie pogrywał w debla. Pavicie powinni tutaj mimo wszystko wygrać.

I jeszcze typ z kwali ATP Rotterdam. Nie chce mi się już pisać analizy, więc wrzucam tutaj.

Kuznetsov An. - Darcis S. 1 @1,66 1xbet ::: 0,5/3j ZWROT

Otrzymane punkty reputacji: +1
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
AKO morderca cudem weszło, oba mecze były na styku. Gratuluję typów na Mathieu, mecz świetny, ale moim zdaniem o zwycięstwie zadecydował długi tie-break w 1 secie.
Zdanie na temat zwycięstwa Troickiego nadal podtrzymuję. Uważam, że Serb z Klizanem podobnie jak Djokovic z Simonem na AO miał po prostu swój gorszy dzień. Mecz finałowy powinien być na styku tak jak finał &quot;Trojana&quot; z Dimitrovem w Sydney. Obaj Panowie walczą w Sofii o swój drugi tytuł ATP w tym roku, żaden z nich na pewno nie odpuści.
Estrella vs. Bellucci czyli powtórka półfinału z przed roku. Niby Brazylijczyk faworytem, ale nie zdziwię się jak po raz drugi w Quito wygra ten Pan delikatnie starszej daty czyli &quot;Burger Wiktor&quot;. Dla mnie over gemowy w tym meczu.
Czy użytkownik noname007x poda jutro typ na Estrellę który ma bilans 6-3 z graczami leworęcznymi na przestrzeni ostatnich 52 tygodni? ;)
Tak - 1,01 Nie - 8,50
???? Gasquet R. - Mathieu P.
Powyżej 22 gemów ::: 1,76 ::: 1/3 ▶
H2H 5:2 z lat 2005-2014, a tak naprawdę 4:2 bo w jednym meczu na clayu Mathieu skreczował. Grali ze sobą 2 lata temu na tym turnieju i wygrał Gasquet bardzo gładko 6:1 6:4, jeszcze w 2005 roku w Metz padł wynik 6:2 6:2 czyli underowy. Pozostałe ich spotkania były niezwykle emocjonujące, z tie-breakami i w 3 meczach urwali sobie po secie.
Mathieu gra tutaj z życiową formą, 34 lata na karku i wydawać by się mogło, że jest to jedna z ostatnich szans na kolejny tytuł ATP. Chociaż rok temu miał taką szansę w Kitzbuhel gdzie po 3 setach przegrał z &quot;Kolbą&quot;. Ogólnie to Paul-Henri w karierze był w 5 finałach oraz wygrał 4 tytuły.
Gasquet wrócił po długiej przerwie i widać, że odrobił lekcję. Jednak w meczu z &quot;Bagietą&quot; tam w drugim secie bronił piłek na brejka z 0:40, z Brownem wyciągnął mecz ze stanu 1:6 1:3. Widać, że czasami coś się zacina u Richarda, ale koniec końców jak na top 10 przystało wygrywa swoje mecze.
Jutro wymarzony niedzielny finał dla kibiców we Francji. Liczę na zacięty mecz, być może i 3 setowy, lub z jakimś tie-breakiem.
Wynik: 7:5 6:4

Otrzymane punkty reputacji: +5
dx2 290,7K

dx2

Użytkownik
Bellucci-Estrella 1 @1.5
Wiem, ze mecz bedzie ciezki, ale typuje na Bellucciego jednak. Victor Estrella Burgos gra znakomicie i tylko potwierdzil, ze w zadnym innym turnieju nie gra tak dobrze. Troche to przypomina syndrom Rajeeva Raama w Newport, chcoiaz ciekzo o takie porownania. Ogolnie spotyka sie dwoch graczy grajacych ofensywnie i cegla w Quito chyba faktycznie takim sprzyja. Bellucci jak wczoraj wspominalem ma jak to nazwalem &quot;niedokonczone sprawy&quot; za ubiegloroczny polfinal z Estrella. Poza tym Bellucci wygrywal juz kalendarzowo turniej w tym tygodniu kiedy jeszcze w kalendarzu zamiast Quito bylo chilijskie Vina del Mar (chociaz wtedy grano akurat w chilijskim Santiago).
Malo widzialem z tego turnieju. Oczywiscie Bellucciego to widzialem tylko wczoraj w 3-im secie z Lorenzim. I powiem tak, ze Bellucci emanuje brutalna sila, ale jest to sila na tyle kontrowana, ze tez Brazylijczyk wydaje mi sie faworytem. Nawet przy drugim podaniu Bellucciego to rywale musza odchodzic wyjatkowo daleko przy mocnym kick-serwisie Brazylijczyka. Wczoraj 3 sety Bellucciego z Lorenzim, ale warto tez wspomiec ze Bellucci w ostatnim secie w meczu z Lorenzim na swoim podaniu stracil tylko dwa punkty i tam byla totalna dominacja w ostatniej partii. Na pewno nie powinien tutaj zadecydowac wiek Estrelli, poniewaz patrzac na sylwetke Dominikanczyka to mozna zastanawiac sie ile mu brakuje zeby wypuscic go na zawody kulturystow. Estrella tez zawodnik ofensywny, poza tym swoim backhandem, ktorego gra slice&#39;m z ogromna rotacja i tak nadrabia braki silowe w tym uderzeniu. Obaj sa gotowi na dobra gre, ale wydaje mi sie jednak Bellucci gra lepiej, a i chec rewanzu Bellucciego bedzie gora tym razem i mimo wszystko typuje wygrana turniejowa Brazylijczyka.
Gasquet powinien wygrac, ale przy tych jego plecach i przeswiadczeniu, ze zawsze w zwiazku z tym moze sie cos wydarzyc, to za malo na typowanie.
Najtrudniej wytypowac mecz w Sofii w mojej opinii.

dystans 21

dystans

Użytkownik
Gasquet R. - Mathieu P-H. Pinnacle Sports
Mathieu P-H (+1,5) @2,03

7:5 6:4 ⛔⛔⛔
No cóż.. Przegrał pierwszy set prowadząc 5:3 i mając własne podanie.

Witam wszystkich, ponieważ jest to mój pierwszy typ na forum. Swoją analizę zacznę od Mathieu, który nie jest faworytem bukmacherów w tym spotkaniu. Nie był nim również w meczu z Paire oraz młodym Zverevem. Od pierwszego meczu Mathieu prezentuje się bardzo, bardzo przyzwoicie. Strata tylko jednego seta z Milmanem, po zaciętym meczu. Jest bardzo regularny, dobrze serwuje i potrafi ganiać przeciwnika po kątach, gra spokojnie i z chłodną głową broni próby przełamań przez przeciwnika. W ostatnim meczu na 7 prób Zvereva, obronił 5. Więc jest to skuteczność 71%. Kondycja również dopisuje. Ma szansę na 5 tytuł, co w późniejszym czasie będzie przychodziło już coraz trudniej. Co do Gasqueta, czyli obrońcy tytułu z poprzedniego roku, gdzie to wygrał finał poprzez krecz Janowicza już po 3 gemach. Jak dobrze pamiętam powodem oddania meczu przez Polaka była grypa, przez co później też nie grał w Rotterdamie. Rysiek aktualnie 10 rakieta świata, więc grać potrafi, ale i również ma zacięcia. Przykład z wczorajszego meczu z Brownem. Był totalnie bezradny w pierwszym secie, jak i na początku drugiego. Dał przełamać się cztery razy pod rząd. Nie miał kompletnie nic do powiedzenia przy serwisie jak i returnie. Jakby Clown utrzymał swoje podanie poprzez drugi set, gdzie prowadził 3:1 to moglibyśmy w tym roku nie oglądać Ryśka w finale. No, ale zaczął odrabiać straty, gdy Brown przestał sypac asami i pierwszy serwis mu nie wychodził. Ogólnie sytuacja się uspokoiła i 5min Browna minęło. Po drugim serwisie były wymiany, w którch Brown nie był już taki skuteczny. Wracając do typu na Mathieu, to przy utrzymaniu dobrego serwisu, który nie pozwoli przełamać setu na korzyść Gasqueta, jak najbardziej Mathieu ma szanse na ugranie chociażby tie breaka, tak samo jak robił to w meczach z na tym turnieju z Millmanem i młodym niemcem. Ponadto robił to też w meczach z Ryśkiem, gdzie w ich wszystkich meczach, było 5 tie breaków, w tym włąśnie 3 wygrane przez Mathieu. Myślę, że w obecnej formie starszy z Francuzów pozytywnie wszystkich zaskoczy!!

Otrzymane punkty reputacji: +7
vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Bautista - Troicki --- Bautista @ 1,56 Pinnacle ✅
Finał turnieju w Sofii i spotyka się w nim dwóch tenisistów na zbliżonym poziomie, ale jednak wyżej z nich cenię Bautistę Aguta. Troicki fajnie zagrał z Kohlschreiberem, ale wczoraj w meczu z Klizanem wyratował się z dużych opresji i zagrał mimo wszystko słabo. Klizan mógł zawdzięczać miejsce w pófinale Seppiemu, który puścił mecz. To tenisista znany z tego, że gra bardzo nierówno i ma problemy z utrzymaniem koncentracji na wysokim poziomie przez cały mecz. Hiszpan pokonał bez większych trudności Mullera w półfinale, utrzymuje wysoką formą od początku sezonu (Troicki zresztą też nie grał źle) i jest gotowy by wygrać turniej. Wydaje mi się, że Bautista jest bardziej regularny od swojego rywala i potrafi grać równo cały mecz i to będzie decydujące. Zdziwiło mnie, że jak dotąd jeszcze ze sobą nie grali.

Otrzymane punkty reputacji: +17
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Z wyglądem nagrody dla zwycięzcy w tym roku moim zdaniem trochę przesadzili w Quito:
????
2016:

2015:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom