1
16
Kurs jednak nie zacheca , 1.7 to slabo jak na Pouille, ktory przed tym turniejem gral w kratke.. Ramos kondycje ma mega, wiec to nie ma znaczenia, ile razy gral Ramos 3 h a nastepnego dnia po dwu godzinach odprawial kolejnego gracza.. Bardziej mnie zastanawia francuz, czy zagra swoj tenis czy sie spali ? Ramos nigdy sie nie spala i po kursie 2.2 moze warto zmienic typ,, pamietam jak w w tym roku w finale z Cuevasem byl o wiele lepszy, ale potem zaczal padac deszcz , mecz przesuniety na drugi dzien i te 2 dni odpoczynku sprawily, ze Ramos zagral gorzej , mimo iz mial wiecej wolnego a w meczach z dnia na dzien Ramos zawsze gorowal.. trudny mecz do wytypowania .Tez sklanialbym sie raczej ku wygranej Puille. Jezeli Cuevas nie dal rady to Ramos, ktory jest troche gorszym technicznie i grajacym wolniejsza pilke grajkiem tez teoretycznie niepowinien..
2. Ramos gral dwa dlugie mecze a Puille mial tylko rozgrzewke wczoraj z Mannarino, czyli powinien miec wiecej swiezosci.
3. Puille gra u siebie, sciany pomagaja..
4. Nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba gdzies kiedys czytalem, ze Puille ma dobre ratio z graczami leworecznymi.. Czy to prawda? Nie wiem gdzie to sie sprawdza..
http://www.tennisabstract.com/cgi-bin/player.cgi?p=LucasPouille&f=ACareerqqK14. Nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba gdzies kiedys czytalem, ze Puille ma dobre ratio z graczami leworecznymi.. Czy to prawda? Nie wiem gdzie to sie sprawdza..
Mecz prawdopodonie i tak by przegral bo wg mnie Goffin to troche inny poziom, ale seta mogl urwac, a wtedy gra potoczyłaby sie zupelnie inaczej, sedzia zabil cale widowisko.Tak oczywiście przegrał mecz bo sędzia jeden punkt przyznał Nadalowi.