>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ATP Tour - Miami, 25.03-05.04.2015

Status
Zamknięty.
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Z wyższych kursów warto pokusić się o +1,5 seta dla Carlosa Berlocqu ✅ z Wawrinką, choć typ obarczony będzie dużym ryzykiem, ale Szwajcar w ostatnich latach rzadko kiedy zaglądał do Miami, a jak już tu grał to z bardzo marnym skutkiem. Zresztą wystarczy spojrzeć na Indian Wells i jego porażkę z Robinem Haase.
Gulbis E. - Monaco J.
Monaco J. ::: 1,83 ::: Pinnacle ::: 3/10

H2H 2:3 z lat 2007-2014 i w 4 spotkaniach urywali sobie przynajmniej po jednym secie. Moim zdaniem teraz sytuacja jest zupełnie inna i Gulbis stoi tutaj na straconej pozycji. Rok temu można było zachwycać się grą syna miliardera z Łotwy, a w 2015? Kompromitacja? Żenada? Facet przegrywa mecz za meczem i to jeszcze w jakim stylu! Na ostatnich 9 meczów wygrał zaledwie jedno spotkanie w Indian Wells z typowym ziemniakiem który kompletnie nie odnajduje się na hardzie Gimeno-Traverem. W pozostałych meczach Gulbis nie przegrał tylko został zmasakrowany. W Miami jest dość wolna nawierzchnia co powinno sprzyjać bardziej Argentyńczykowi. Monaco to ambitny zawodnik, który lubi poprzebijać i powalczyć. Z dobrej strony pokazał się już podczas turnieju w Indian Wells gdzie zaliczył dwa udane zwycięstwa i uległ ostatecznie młodemu Kokkinakisowi który od początku roku jest w genialnej formie jak na tak młodego zawodnika. Juan przegrał ten mecz, ale dopiero w 3 secie po tie-breaku (5)6:7. W Miami zaliczył już 1 zwycięstwo po 3 setach nad Bemelmansem, co powinno zaowocować zaaklimatyzowaniem się z kortami. Kurs również jest na niego ponad 2,00 (w innych bukmacherach był na początku) więc moim zdaniem atrakcyjny.
Do tego dochodzą jeszcze mordercze upały panujące w Miami, po 25-30 stopni w cieniu, a na słońcu jest pewnie w okolicach 35-40. Znając postawę Łotysza, ostatnie jego podejście do meczów, upały powinny jeszcze bardziej wybić mu tenis z głowy i jakiekolwiek zalążki ambicji zwycięstwa.
Wynik: 2:6 4:6 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +22
bartolini1 970

bartolini1

Użytkownik
Haase - Giraldo 1 ( 1,53) ⛔ + Ramos - Mannarino 2 (1,50) ✅
Taki dubelek przygotowałem na jutro. Holender jak już wszyscy wiemy pokonał ostatnio Wawrinkę, ale nie tylko to przemawia za moim typem. Po dość niemrawym początku sezonu notuje coraz lepsze wyniki, mecz ze Stanem można uznać za jednorazowy wybryk, jednak tenisista ten nie schodzi poniżej dość solidnego poziomu i powinien sobie poradzić.
Co do drugiego meczu, idę w stronę Francuza. W IW poradził sobie z Gulbisem ( w sumie aktualnie żaden wyczyn, ale jednak), zwariowanym ale słabym Foginim i będącym w formie Zverevem. Warto podkreślić, że te 3 mecze zakończyły się wynikami 2:0. Co do Giraldo w tym sezonie przeważnie dość szybko żegna się z turniejami. Ma sporego pecha przy losowaniu, bo z tego co pamiętam trafiał na samych solidnych zawodników jednak sądzę, że w tym meczu Francuz podtrzyma dobrą passę i przejdzie do kolejnej rundy.
Pzdr :)

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Anderson K. - Querrey S. 1 @1.75 Sportingbet ::: 3/10j✅✅
Nawierzchnia w Miami jest wolna. Nie jest to zbyt dobra wiadomość dla obu zawodników, jednak według mnie lepiej na wolnych nawierzchniach odnajduje się Kevin Anderson. Mimo swojego wzrostu dobrze porusza się po korcie. Jego rywal - Sam - jest uważany za drewno tenisowe. W Miami nigdy nie osiągał zbyt dobrych rezultatów. Anderson też raczej nie zachodził tutaj zbyt daleko, ale uważam, że tym razem pokona Querreya.
Tomic + Berdych 2:0 @1.56 Unibet ::: 3/10j✅✅
Berdych gra z bardzo młodym Azjatą, który jeszcze nic w tenisie nie osiągnął. Broni tutaj sporej ilości punktów i wątpię, by się patyczkował z nastolatkiem. Widzi mi się tutaj szybkie 2:0.
Krajicek po udanym turnieju w Memphis obniżył loty i można powiedzieć, że powrócił do swojego normalnego poziomu. Bernard za to gra chyba swój najlepszy na chwilę obecną tenis. Zresztą wyniki mówią same za siebie. Ostatnio z Djokoviciem poddał mecz, ale myślę, że teraz wyjdzie na kort i powalczy. Wkońcu jest to Masters i jest sporo punktów do zdobycia, które przydzą mu się w rankingu.

Otrzymane punkty reputacji: +24
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Hewitt Lleyton-Bellucci Thomaz 1, Bet365 2.00

5:7, 7:6, 4:6 ⛔⛔⛔

VS.

Kolejna rozkmina życiowo-typerska mnie dopadła odkąd zobaczyłem,że będzie rozgrywany ten mecz.... Jeśli chodzi o historię meczów to panowie zagrają ze sobą dopiero pierwszy raz także dla jednego jak i drugiego będzie to w pewnym stopniu nowe doświadczenie. Jeśli chodzi o formę to nie ma się co oszukiwać ale jeden prezentuje się gorzej od drugiego. Zaczną najpierw od przedstawiania sylwetki młodszego. Brazylijczyk Bellucci, aktualnie sklasyfikowany na 81 miejscu ATP a jego rekord to 21. Thomaz ma 27 lat także nie zalicza się do młodzieniaszków którzy dopiero zaczynają grać ale z drugiej strony do najstarszych też nie, no ale ogólnie jeszcze wiele lat gry przed nim. Bellucci czuje się najlepiej na kortach ziemnych i tam odnosi najwięcej sukcesów. Jego bilans na mączce to 271/148 a na hardzie zaledwie 69/81. W tym sezonie Brazylijczyk rozegrał 13 meczów i wygrał zaledwie 3 z nich, na hardzie grał 4 razy i 4 razy przegrywał. Na twardych kortach przegrywał w tym roku z Vesleyem, Ferrerem, Bolellim czy Stakhovskim...to dlaczego nie miałby przegrać z Hewwitem?

Aktualnie Brazylijczyk ma passę 8 meczów przegranych z rzędu także psychicznie też może być w małym jak nie większym dołku. Tak naprawdę Bellucci na hard kortach nie osiągnął niczego, nie ma żadnego tytułu nawet rangi challenger. Lecz jak to każdy tenisista miał od czasu do czasu jakieś pojedyncze wyskoki ale również miał dużo wtop na tej nawierzchni. Trzeba stawiać sprawy jasno ale obywatel Sao Paulo nie radzi sobie na szybszych podłożach. Thomaz Cocchiarali Bellucci na pewno jest w dołku. Brazylijczyk ma 188 cm wzrostu czyli taki średniak jeśli chodzi o tenisistów. Bellucci jest bardzo dobrze wyszkolonym graczem, można stwierdzić iż prawie jest kompletny. Prawie...no właśnie to co mu wychodzi na mączce czyli długie wymiany oraz trzymanie piłki w korcie nie nadaje się zupełnie na twarde korty. Kto nie ma zagrania kończącego ten na takich podłożach nie ma co wiele szukać. Ale wiadomo też,że ma się mniej czasu na reakcję, wyższy kozioł piłki, gorsze poślizgi i to wszytko sprawie iż Thomaz nie gra tam swojego najlepszego tenisa.

Jego przeciwnikiem będzie Australijczyk. Australijczyk Lleyton Hewwit sklasyfikowany na 107 miejscu ATP a za najlepszych czasów numer 1 na świecie. Kangur ma już skończone 34 lata także jest już tenisowym weteranem. Lleyton w przeciwieństwie do rywala zjadł zęby na twardych kortach i tam czuł się zawsze najlepiej. Nie będę nawet pisał ile turniejów i kogo pokonywał Hewwit ponieważ to jest legenda tenisa. Kto nie wie niech poszuka w googlach a na pewno znajdzie. Na pewno za wyspiarzem przemawia ogromne doświadczenie. Lleyton w Miami zagra już 10 raz!!! Lecz nawet za swoich najlepszych czasów nie doszedł dalej niż do półfinału. Minusem dla niego z jednej strony będzie na pewno to,że nie ma zbytnio ogrania ponieważ w tym roku rozegrał zaledwie 4 mecze z czego tylko jeden wygrał. Ale w każdym minusie jest i plus....nie ma ogrania ale jest wypoczęty i nie może na pewno narzekać na problemy kondycyjnie oraz zmęczenie. Ostatni mecz rozegrał 21 stycznia podczas Australian Open gdzie odpadł z Beckerem po 5 setach.

Lleyton ciągle ma ogromne umiejętności mimo tego, że jego kariera powoli się kończy. Jego forhend to chyba (jak nie na pewno) najbardziej płynne zagranie jakie widział cały tenisowy świat. Lekkość a nawet dźwięk strun w rakiecie mówi sam za siebie. Także zmysłu taktycznego oraz umiejętności mu nikt nie zabierze. No ale niestety jest coraz to starszy i to wszystko nie wygląda już tak ładnie jak kiedyś. Czego nie można jeszcze odmówić Hewwitowi? Charakteru!!! Waleczność na korcie!!! Nie jeden adept tenisa powinien brać przykład również z tej cechy. Czy to będzie łatwy mecz dla mojego faworyta oraz wielkiego mistrza? Zapewne nie....Bellucci mimo,że nie jest w dobrej formie nie podda się łatwo i będzie próbował umiejętnie rozrzucić go po korcie aby podupadł kondycyjnie. Mimo wszystko zaufałem Hewwitowi ponieważ stawiam tutaj na kunszt oraz doświadczenie!!! Stawka? Jeden Karpacz!!!!

Otrzymane punkty reputacji: +23
friendly 421

friendly

Użytkownik
Thiem D. - Lopez F. 1,61 + Verdasco - Duckworth 1,29 = 2,07 @betsson
⛔
Na dzisiaj takie AKO. Lubię łapać niektóre kursy we wczesnych fazach turnieju, bo pojedynków do wyboru jest sporo, a można wybrać coś godnego uwagi.
Co do pojedynku Feliciano z Thiemem. Większość spojrzy pewnie na pojedynek z 2014, w którym Lopez poniósł sromotną porażkę 3 do jajka. Dla mnie na chwile obecną to będzie inna historia. Lopez miotał się z formą, jednak w Indianie udało mi się nieco odbudować. Doszedł do pojedynku z Murrayem, z którym nie był w stanie wygrać. Spotykali sie ze sobą wiele razy i umiejętności Brytyjczyka zjadały go niejednokrotnie. Wcześniej pokonał Nishikoriego, z którym zagrał naprawdę dobry pojedynek, a przecież Japoniec to nie byle kto, chociaż w tamtym meczu nie był zbytnio dobrze dysponowany. Lubię to jak grywa Lopez, chociaż zdarza mu się pokazywać niezłe tarło. Co do Thiema, to jakoś nie mogę zdobyć sympatii. Dla mnie to nie jest zawodnik, który w normalnych warunkach postawi się dzisiaj Lopezowi. Jest dużo młodszy, doświadczenie po stronie Feliciano, który pewnie już niedługo pożegna sie z tenisem. Reasumując licze dzisiaj na mały rewanżyk za pojedynk w 2014 roku.
Jeżeli chodzi o Verdasco nie ma co sie rozpisywać, inna klasa, Verdasco to naprawdę solidny zawodnik. Przewiduję luźne zwycięstwo.
Piąteczka!

Otrzymane punkty reputacji: +3
vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Ramos - Mannarino ---- Ramos +1,5 seta @ 1,58 ✅ mecz co prawda jest przerwany, ale set już jest
Albert Ramos spisuje się ostatnio całkiem dobrze. W Indian Wells doszedł do 3 rundy gdzie wyeliminował go Novak Djokovic, wcześniej pokonał Troickiego i Benneteau. W Miami w 1 rundzie wygrał z Portugalczykiem Sousą 6-2 6-2. Jest to tenisista grający lepiej na clayu, ale warunki do gry w Miami powinny mu bardzo odpowiadać - nawierzchnia nie należy do najszybszych i jest gorąco. Jego rywal to specjalista od nawierzchni szybkich Francuz Adrian Mannarino. W Indian Wells zaliczył 4 rundy, wcześniej pokonał Mishę Zvereva, a następnie dwóch pajaców: Gulbisa i Fogniniego. Moim zdaniem jego wyniki są lepsze niż forma. Dziś rywal jest zdecydowanie bardziej solidny od tych, których pokonał w Kalifornii i będzie musiał się namęczyć by wygrać ten mecz. Hiszpana jednak bym nie skreślał, bo może on sprawić niespodziankę i awansować do kolejnej rundy.

Otrzymane punkty reputacji: +22
deepred 1,3M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Kevin Anderson - Sam Querrey
Anderson 1,70 sportingbet ✅
Anderson 2-0 2,70 sportingbet ⛔
6-7(5) 7-6(3) 6-4
EDIT: Hahahaha drugi set rodem z WTA.
EDIT 2: Jak on to wygrał to nie wiem do tej pory. &quot;Kupon&quot; został już spisany na straty, a tu takie wyciągnięcie. Gdyby nie drewniany Sam, któremu zagotowała się główka to Kevin by tego nie wygrał. Tak czy inaczej gratulacje, bo wygrać przegrany mecz też trzeba potrafić. ????
Pierwszy typ jest typem głównym. Dla mnie sprawa jest prosta. Przed nami bez wątpienia spotkanie bombardierów, którzy przygotowują swoje akcje potężnym serwisem. Według mnie Anderson jest zawodnikiem, który ma o wiele więcej jakości w dłuższych wymianach. Oglądałem co prawda spotkanie Querreya z Estrellą i w długich wymianach spisywał się zaskakująco dobrze, ale warto pamiętać, że Dominikanin nie jest tej klasy tenisistą, co reprezentant RPA. Czego by Querrey nie zagrał to i tak zdania o nim nie zmienię. Dla mnie był, jest i będzie drewniany. Zawodnik z techniką podobną do Isnera, czy Karlovicia, czyli właściwie zero techniki i tylko naparzanie forehandem. Backhand zdecydowanie lepszy u Kevina, który mimo, że gra raczej tym backhandem bezpiecznie to nie psuje tak dużo jak Sam. Anderson to gracz o wyższej kulturze gry, ma swoje przebłyski i potrafi zagrać na prawdę genialnie. Ich spotkania kończyły się różnie, panowie grali ze sobą wiele spotkań. Ale statystyką head to head się w tym przypadku nie kieruję. Wierzę swojemu przeczuciu, bo coś mi mówi, że dzisiaj Querrey pożegna się dosyć szybko z tym turniejem. Let&#39;s go Kevin!

maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
berclocq @8,00⛔
Ja dzisiaj znowu ide w stronę Carlosa, choc typ jest duzo bardziej ryzykowny i moze sie potoczyc w dwoch kierunkach, jezeli stanowi bedzie sie chcialo grac i wyjdzie skoncentrowany to skonczy sie szybkim 2:0, ale jesli jak podejrzewam, ze bedzie oleje temat i mysli juz o clayu to moze byc to bardzo zaciety pojedynek, bo jak wiadomo jesli stannie wejdzie od razu w mecz to juz przez caly mecz nie zaskocza wyzsze obroty, a wtedy Berlocq ma swoja szanse, wiec trzymam kciuki za slaba glowe i koncentracje Wawrinki, ktory de facto jest moim ulubionym tenisista, ze stawka nie szaleje 1/10 ????

Z &quot;pewniakow&quot; haase i feliciano ]dzisiejszy dzien na czerwono strasznie, ale wszystkie typy skonczyly sie 3 setami, no coz gramy dalej.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Rafael Nadal - Nicolas Almagro under 21.5 gema @ 2.04 Pinnacle ✅

Oglądałem ostatnie spotkanie Almagro i w sumie nie mogłem się nadziwić, że Stakhovsky to przegrał. Ok w pierwszym secie Hiszpan był wyraźnie lepszy, jednak z biegiem czasu wyraźnie uchodziło z niego powietrze, co zapewne jest pokłosiem niedawno przebytej kontuzji, braku ogrania i kondycji. Dlatego też nie spodziewam się zbyt wiele dzisiaj po &quot;Cyganie&quot;, tym bardziej, że szybkie korty nie należą do jego ulubionych nawierzchni. Nadal w Indian Wells zaprezentował się poprawnie. Widziałem jego wygrane spotkanie z Simonem oraz porażkę z Raoniciem. Przegraną z Kanadyjczykiem trochę trudno wytłumaczyć, gdyż Nadal wielokrotnie był bliski przełamania Kanadyjczyka. Gdy to się nie udało ten fartem uratował tiebreaka (z 3-5 bodajże), by potem w trzecim secie gdy nic tego nie zwiastowało przełamał Nadal. Tym niemniej uważam, że forma Byka z Majorki jest o wiele lepsza od jego rodaka, zaś umiejętności czysto tenisowe również przemawiają za zwycięstwem Rafy.

Otrzymane punkty reputacji: +26
szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Co do typu na Nadala to też oglądałem spotkania obu panów i osobiście widzę tutaj łatwe zwycięstwo Nadala. Almagro po pierwsze unika hardu jak ognia. W tym sezonie zagrał zaeldwie trzy spotkania w tym dwie porażki z Cuevasem i Nishikorim, obie dosyć gładkie. Ok ten hard jest wolniejszy ale to również faworyzuje Nadala, który potrafi świetnie returnować a mecz ze Stakhovskym pokazał, że przy lepszym odegraniu Almagro gubi się straszliwie. Nadal pokazał sporo fajnego tenisa w Indian Wells i zaryzykowałbym stwierdzenie że powoli, powoli wraca do coraz wyższej dyspozycji i takiego Almagro powinien tutaj pokonać bardzo łatwo.

milkoutd 194

milkoutd

Użytkownik
Hewitt wczoraj mógł wygrać, nie podlega to dyskusji ale stało się tak nie inaczej że zmarnowałem szanse i z turnieju odpadł ???? Na dzisiaj dubel pograny w marathonbet.
A.Ramos-Vinolas - A.Mannarino
Podoba mi się kurs na Francuza. Jakby Panowie grali na mączce to grałbym odwrotnie ale tutaj na hardzie jest dla mnie tylko jeden faworyt. Zdecydowanie bardziej doświadczony oraz co tu dużo mówić lepszy na owej platformie gry jest Mannarino. Ramos w I rundzie pokonał Joao Souse ale Portugalczyk nie był zbyt wielkim wyzwaniem i można było się tego spodziewać. Dzisiaj poprzeczka dużo wyżej zawieszona, Adrian jest regularnym graczem, potrafi przebijać piłkę wiele razy nad siatką aby w końcu zmusić przeciwnika do gry w głębokiej defensywie bądź do błędu. Bilans na hardzie w tym sezonie jak i zresztą w przekroju całej kariery jak najbardziej na plus. Nie mówię, że Adrian tu wygra bardzo gładko ale w dwóch setach powinien to rozstrzygnąć.
F.Fognini - J.Sock
W tym meczu jeszcze bardziej jest dla mnie oczywisty zwycięzca. Stawiam oczywiście na młodszego Jacka Socka. Tak jak w przypadku pierwszego spotkania, gdyby był to clay pewnie bym odpuścił ale na hardzie Fognini bardziej pajacuje niż gra dobry tenis. Zdarzają mu się przebłyski jak każdemu ale jest to gracz bardzo nieregularny. Dobry wynik Sock zanotował w Indian Wells, odpadając dopiero w IV rundzie z Federerem. Dla porównania Włoch nie wygrał jeszcze w tym sezonie spotkania na hardzie. Jeśli Sock dziś wygra, czego mu życzę to ustanowi swój najlepszy występ występ w Miami kwalifikując się do III rundy turnieju.
A.Mannarino @1,71 ✅
J.Sock @1,46
✅
AKO: 2,50 ✅ ✅
Stawka: 4/10j

skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
Tomic B. - Krajicek A. @1,34 Óni ✅✅
W tym roku młody kangur wreszcie zaczął grać na miarę swoich możliwości. Widać, że podchodzi do tenisa bardziej profesjonalnie i jeśli chodzi o poziom czysto sportowy i możliwości przewyższa zdecydowanie Amerykana. Kurs moim zdaniem jest tak wysoki z powodu oddania walkowerem meczu w IW z Djokovicem. Myślę jednak, że gdyby Tomic nie czuł się na siłach to by po prostu w Miami nie wystartował. Skoro gra to powinien spokojnie ograć Krajicka. W IW pokonał nie tracąc seta Corica, Ferrera, oraz 2:1 Kokkinakisa. Szczególnie ogranie Ferrera robi wrażenie. Od początku roku wyniki świetne. Natomiast amerykanin może i przeszedł tu przez kwalifikacje i pokonał bezbarwnego Istomina, ale ogólnie pewnego poziomu nie przeskoczy i z takim graczem jak Tomic nie ma czego szukać.

Lopez F. - Thiem D. @1,55 ⛔
Dla mnie kursy to jest kosmos w tym meczu. Thiem nie przypomina w niczym tego perspektywicznego młodziaka z poprzedniego sezonu. Nie wiem czy został zajechany czy o co tu chodzi, ale gra w tym roku fatalnie. W pierwszej rundzie wymęczył w mocno patologicznym meczu zwycięstwo z mierzącym 170 cm wzrostu Schwartzmanem. Jego gra w tym roku jest nie równa. Nie potrafi rozegrać dwóch pod rząd dobrych setów. Co do Feliciano to wszystcy wiemy jaki ma charakter, ale myślę, że do turnieju tej rangi podobnie jak do turnieju w Indian Weels podejdzie poważnie. W IW pokonał Rogera Vasselina, niewygodnego Cuevasa, ale na największą uwagę zasługuje dosyć łatwe zwycięstwo z Nishikorim. Uległ dopiero Murrayowi. Dobra gra serwisowa w poprzednim turnieju jeśli zostanie przeniesiona również do Miami to powinien bez problemu pokonać Thiema, który w meczu ze Schwartzmanem łamał się jak zapałka. Lopez też nie powinien mieć żadnych problemów z przełamywaniem rywala.

Ramos-Vinolas A. - Mannarino A. @2,33 +1,5 seta @1,51
Typ bardziej ryzykowny, ale widzę tu Value, gdyż jak dla mnie mecz z serii 50/50. Świetna forma w ostatnich tygodniach Ramosa. W IW dobry i pewny mecz z Troickim, gdzie nie dał Victorowi żadnych szans. Odprawienie Benneteau bez żadnych problemów i porażka dopiero z Djokovicem (trzeba wspomnieć, że też nie grał źle i potrafił nawet połamać Nole). Tutaj w Miami niestety pierwszy mecz bez kamer, ale patrząc po przebiegu meczu nie dał najmniejszych szans Sousie. Widać formę zwyżkową, nieźle operuje tenisem i dobrze wygląda w długich wymianach. Mannarino też ostatnio w niezłej dyspozycji lecz jest to mnie wszechstronny zawodnik od Ramosa. Jak serwis i FH nie będą na wysokim poziomie to myślę, że Ramos bez problemu wykorzysta takie słabsze momenty. W IW ograł młodego Zvereva i dwóch psychopatów ???? Fogniniego i Gulbisa. Bez urazy dla obu panów, ale w ostatnim czasie ograc któregoś z dej dwójki to żaden wyczyn.

Typy poboczne:
Lopez F. 2:0 @2.35 ⛔
Djokovic/Tipsarevic @2,5 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +3
mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
ATP Miami - R64
Dominic Thiem - Feliciano Lopez
Lopez (+1,5 seta) @ 1,285 ✅
Pinnacle

Na początek ważna informacja pogodowa - dzisiaj przewiduje się opady deszczu w Miami mniej więcej od 14:00 (19:00 czasu PL) do końca dnia, toteż przygotujcie się na delaye. Źródło informacji: http://www.yr.no/place/United_States/Florida/Miami/hour_by_hour.html
A teraz analiza - o Felku ktoś napisał wyżej, ja o nim pisałem też we własnym temacie, ale w krótkich żołnierskich słowach:
- Thiem w tym roku gra padaczkę, błąd za błędem, zero jakiejś regularności, a to co wyczyniał ze Schwartzmanem to patolka po całości;
- Lopez świetnie się zaprezentował w IW, w tym pokonanie Nishikoriego;
- jednego seta Hiszpan powinien ugrać, jedynym zagrożeniem jest ew. kontuzja mózgu;
- nie wierzę żeby Thiem z dnia na dzień zmienił coś w swojej grze, a Felek to nie jest chłopak do bicia.
wynik: 7-6(4), 4-6, 6-3 ✅ // A jednak nastąpiła kontuzja mózgu, ale nie na tyle ciężka, żeby przegrać w dwóch setach.

Otrzymane punkty reputacji: +1
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Gulbis Ernests-Monaco Juan

2:6, 4:6 ⛔⛔⛔

Była szansa w drugim secie no ale....:]

1 handicap + 1.5 seta, Pinnacle Sports 1.63

VS.

Z powodów deszczu mecz został przełożony na 01:00 Polskiego czasu. W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Monaco 3:2, panowie spotkali się ostatni raz w 2014 roku podczas Australian Open gdzie wygrał Gulbis 1:6, 6:4, 7:6, 6:2. Ernests obecnie 16 rakieta ATP a niegdyś 10 sezon ma jak na razie fatalny. Tylko raz udało mu się przejść pierwszą rundę a miało to miejsce 14 marca w Indian Wells z Gimeno Traverem 6:4, 6:1 a wiadomo, że Hiszpan na hardzie nie potrafi za bardzo grać. Odpadał z Vesleyem, Kokkinakisem, Thiemem, Chardym, Istominem czy Mannarino...i gdyby Gulbis był w formie pewnie wygrałby z każdym dość łatwo. No ale problem tkwi w tym,że jej w ogóle nie ma. Łotysz ma wielki talent w sobie i pokazywał nam to nie raz np. w poprzednim roku gdzie pokonywał Berdycha, Federera, Cilica, Dimitrova, Tsongę, Gasqueta, Del Potro i wielu innych. Trzeba przyznać, że jego styl jest bardzo niekonwencjonalny i mało atrakcyjny dla oka pod względem książkowym no ale praktycznie wygląda to lepiej. Problemem Gulbisa od początku jego kariery była psychika. Psychika która często sprawiała, że przegrywał wygrane mecze. Teraz jest jeszcze gorzej ponieważ brak chłodnej głowy sprawia,że nie może nawet wygrać meczu ze średnim klasy zawodnikiem.

Widziałem Ertensta w tym sezonie nie raz i niestety ale przegrywa sam ze sobą, przeciwnicy często nawet nie musieli się nawet napracować. Jego przeciwnikiem będzie Monaco który jest aktualnie na 46 miejscu w rankingu ATP. Tak samo jak Gulbis jego najlepszym miejscem była 10 lokata. Juan jak na razie sezon może zaliczyć do udanych w przeciwieństwie do rywala. Początek roku może nie miał zbytnio udanego ale później się jakoś to ruszyło. Ćwierćfinał w Rio de Janeiro gdzie urwał seta Ferrerowi, później przegrana w finale z Nadalem w Buenos Aires na dniach dotarcie do 3 rundy Indian Wells i tutaj w Miami pokonał nie bez problemów Bemelmansa 7:5, 6:7, 6:4. Argentyńczyk czuje się najlepiej na kortach ziemnych a na hardzie już znacznie gorzej. Także w tym roku na nawierzchniach twardych ma bilans 3/4. Ale....przegrał z Kavcicem, Lu, Bolellim oraz Kokkinakisem czyli z tenisistami kórzy nie są mega mocni. Pokonał Gabashviliego który sezon ma średni oraz Cilica który wrócił po kontuzji także szału nie ma.

Tym bardziej z Bemelmansem również odstawiał szopki ponieważ w II secie prowadził 1:5 i serwował i tego seta przegrał mając pod drodze 2 piłki meczowe. Pisałem,że Gulbis ma problemy z psychiką ale Monaco również przegrywał wiele swoich meczów przez kontuzję mózgu. Juan na pewno jest bardziej regularniejszy od Gulbisa, jest poukładanym zawodnikiem ale niestety nie ma zagrania kończącego oraz mocnego serwisu. Moim zdaniem Ernests jest w stanie urwać seta jak nie wygrać w tym meczu. Lecz wybieram bezpieczny wariant.

dx2 290,7K

dx2

Użytkownik
Goffin-Coric 1 @1.52 ✅
Goffin lubi bardziej ten turniej w Miami, zaliczyl kilka niezlych meczow tutaj w przeszlosci. Sadze, ze Belg bardzo dobrze sie przygotowal do tego startu. Podoba mi sie tgra tego zawodnika zreszta, nie boi sie wymian, potrafi wyciagnac niesamowite zagrania. Coric zadomowil sie juz swiatowym tourze, ma mpotencjal bez watpienia, tyle ze Chorwat gra ostatnio wlasciwie wszedzie jak leci i to bedzie na jego zgube w tym meczu. Nie tak dawno obydwaj gracze spotkali sie pod koniec tamtego roku w Bazylei. Wygral Belg w trzech setach, teraz tez licze na jego wygrana.

Rojer/Tecau-Inglot/Mergea 1 @1.61 ✅
Zawsze powtarzam, ze granie debli gdzie dycyduje potencjalny super tie-break to glupota i czasem to prawie jak rzut moneta ale... Renoma pierwszej pary lepsza. Skoro sie lapia na lodynski Masters to duzo potrafia, a w duzych turniejach to ma znaczenie. Poza tym Rojer wygral rok temu w Miami w parze z Qureshim, wiec na papierze sa faworyci.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Janowicz J. - Bautista-Agut R.
Bautista-Agut R. -2 gemy ::: 1,78 ::: Pinnacle ::: 2/10
H2H 0:1 z 2014 roku, akurat z turnieju w Miami. Hiszpan wygrał bardzo pewnie 4:6 1:6. Warto dodać, że rok temu Bautista-Agut był w genialnej formie, teraz aż w takiej dobrej nie jest. W tym roku lepsze mecze przelata z gorszymi, ale nadal zatrzymują go jedynie najlepsi zawodnicy. W Chennai finalista turnieju Bedene, w Auckland kolejny finalista Mannarino, podczas AO w świetnej formie Muller, później we Francji i Holandii Monfils, w Dubaju solidny Gasquet, a podczas Indian Wells będący w świetnej formie Jack Sock który wygrał Masters w deblu w parze z Pospisilem. To na Janowicza powinno wystarczyć, on na hardach gra dość przeciętnie, wczoraj pokonał 6 raz Francuza Vasselina, ale Hiszpan to zawodnik o klasę lepszy. Liczę, że spotkanie zakończy się w dwóch pewnych setach dla Hiszpana.
Wynik: 6:4 1:6 6:4 ⛔
Ani słowem nie wspomniałeś o tym, że wczoraj Bautista zmuszony był skreczować w deblu, bo dostał piłką w oko. To dosyć ważna kwestia dla typujacych ten mecz...
Mam nadzieje, ze nikt tego postu nie usunie... niech typera znają sytuacje zawodnika.
Grałem ten mecz dużo wcześniej przed deblem, ale dzięki za info! Później dam Ci reputację. Myślę, że jednak aż tak źle z Bautistą to nie jest. Ewentualnie wycofa się przed meczem.

I 42,8K

iti

Użytkownik
Ani słowem nie wspomniałeś o tym, że wczoraj Bautista zmuszony był skreczować w deblu, bo dostał piłką w oko. To dosyć ważna kwestia dla typujacych ten mecz...
Mam nadzieje, ze nikt tego postu nie usunie... niech typera znają sytuacje zawodnika.

Otrzymane punkty reputacji: +30
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Nishikori K. - Youzhny M. CS: 2:0 @1.50 Marathon ::: 2/10j✅✅
Hard w Miami jest wolny, zdecydowanie wolniejszy niż np. w Indian Wells. Naprzeciwko siebie staną dzisiaj Japończyk Kei Nishikori i Rosjanin Mikhail Youzhny. Kilka lat temu można by pójść w stronę Rosjanina, ale teraz ciężko nie postawić na Keia. Youzhny zbliża się już chyba do końca kariery. Jego wyniki w tym sezonie nie są dobre. Jeśli spokojnie można mu wybaczyć porażkę z Federerem, to przegrane z Basilashvilim czy Hanescu chluby nie przynoszą. Kei nie jest za to w złej formie, mimo porażki z Lopezem stawiam na niego. Poza tym jest w dobrej formie, osiągnął w tym roku już kilka ciekawych wyników, jak np. wygrana w Memphis czy finał w Acapulco. W Miami lubi grać, z roku na rok osiąga tutaj coraz lepsze rezultaty. Graczy pokroju Youzhnego powinien odprawiać w dwóch setach do domu.
Raonic 2:0 + Ferrer + Djoković 2:0 @1.78 Marathon ::: 2/10j⛔⛔
Ehh, Novak sobie najwidoczniej chciał poćwiczyć, bo nie chce mi się wierzyć, że wygrywając pozostałe sety do 0 i 1 zagrał tak słabo, by przegrać w kolejnym do 5.
Później jeszcze coś będzie ;)

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Rosol - Zverev ---- Rosol @ 1,78 ✅
Trochę mnie dziwi tak wysoki kurs na Czecha, no ale skoro dają to trzeba skorzystać. Lukas Rosol po bardzo słabym początku roku zaczął grać w Indian Wells już znacznie lepiej. Dotarł tam do 4 rundy gdzie przegrał 2:1 z Berdychem. Rosol dobrze gra na mączce i przyzwoicie na hardzie, więc nawierzchnia w Miami powinna mu bardzo odpowiadać. Jego rywal to zaledwie 17 letni Niemiec Alexander Zverev. Po jego ubiegłorocznym występie w Hamburgu (?) zrobiło się o nim głośno. Niewątpliwie ma talent, ale jest niedoświadczony i wciąż o jakieś 2 klasy słabszym zawodnikiem od Czecha. W challengerze w Irving doszedł do ćwierćfinału po drodze pokonując m.in. Janowicza. W Miami przeszedł przez kwalifikacje gdzie wygrał z Souzą i de Bakkerem, a w 1 rundzie turnieju głównego uporał się z Grothem. Dziś rywal jest znacznie silniejszy i nie wydaje mi się, że uda mu się awansować do kolejnej rundy.
PS: któryś z użytkowników zamieścił niedawno w tym temacie link do ciekawego artykułu o szybkości kortów na turniejach. Z artykułu wynika, że korty w Miami są szybsze niż w Indian Wells co mnie mocno dziwi.
Link: http://www.perfect-tennis.co.uk/tennis-court-surfaces-and-court-speeds/

friendly 421

friendly

Użytkownik
Spróbuję dzisiaj oryginalnie, a konkretnie mam na myśli mecz Dimitrova z Pospisilem.
Na over setowy jest bardzo duży kurs, a patrząc na ostatnią gre poszczególnych zawodników 3 sety w tym pojedynku to ponad 50% szansy. Dimitrov w tym sezonie to przygaśnięta gwiazda, przez większość kariery uznawany był za talent, teraz jest w moich oczach naprawdę zwyczajnym zawodnikiem, który kiedy stanie na przeciwko Vaska nic nie jest oczywiste. Pospisil w tym sezonie gra przyzwoicie, gdyby nie trafiał na samych weteranów tenisa we wcześniejszych turniejach to na pewno dochodziłby dalej niż 1 runda. Wczoraj pokonal Del Potro po naprawdę przyjemnym pojedynku. Dimitrov w tym sezonie niemalże w każdym spotkaniu traci seta!! Przy dobrym serwisie Kanadyjczyka jest nadzieja na urwanie seta, a może nawet i zwycięstwo. Jedyny znak zapytania dla mnie to postawa Vaska ze względu na double, bo jak wiemy w parze z Sockiem może osiągnąć więcej niż w solowych rozgrywkach. Dimitrov jeżeli straci pierwszego seta, jak zawsze zepnie się żeby nie ponieść klęski, a co wydarzy się w 3 secie tego już nie wiadomo. Taki mam pogląd na sprawe, dlatego też gram:
Dimitrov vs Pospisil over 2,5 seta -&gt; 2,40 @betsson ⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom