Niby racja, H2H 0:6, ale Almagro w Buenos Aires gra co roku genialnie. Był tutaj dwa razy w finale z czego jeden nawet wygrał. Myślę, że spokojnie w tym meczu może pokusić się o wygranie seta. Fajna opcją wydaje mi się i najbardziej prawdopodobnym wynikiem tutaj 2:1 dla Tsongi po 3,75 w Bet365 ; 3,95 Betsson.
Ostatnio mam nosa do niespodzianek, przewidziałem Dzumhura, Nishiokę i Lajovica więc dzisiaj mi niezwykle śmierdzi typ na Cuevasa, kurs spadł drastycznie więc nie zdziwcie się jak wygra Giraldo który chyba aż tak bardzo poziomem na mączce nie odstaje od Pablo. Do tego w Memphis nie ruszałbym na pewno po marnym 1,50-1,60 Millmana z Beckerem. Stary Benjamin w Stanach powinien czuć się świetnie, do tego jeszcze na hali. Już rok temu fajnie wypadł w Kuala Lumpur.
\
Bardzo dobre uwagi, ten kurs na Cuevasa 1,28 to jest aż śmieszny, a tam wcale nie musi być jednostronny pojedynek. Można zobaczyć co Giraldo zrobił z Cervantesem, tam spokojnie mogą być 3 sety, ale handi, żeby grać na Giraldo nawet te +3,5 to jest mączka to się nie opłaca. Tak Becker niebezpieczny, Millmana to mało brakowało, aby tutaj nie było, nie wiem czy widziałeś mecz, ale tam pod koniec 3 seta, Krajicek go chyba skończył, on już szedł usiąść, ale wziął challenge i był aut, powinien był skończyć mecz 2-0, a tak to się męczył okropnie. To na pewno będzie wyrównane spotkanie. Tak samo Frizt z Johnsonem, ogromnie fajne przyśpieszenie ma w ręcę Taylor, dzisiaj te mecze trudne do obstawiania.
więc moje propozycję na dziś:
Cuevas - Giraldo 2 +1,5s 1,85 betsson
Mecz powinien być bardziej wyrównany niż wskazują na te kursy, Pablo na pewno jest faworytem, ale kursy widziałbym raczej jakoś 1,4/1,44 na Pablo i wtedy bym atakował jedynkę. A tak to jeśli Giraldo zagra porządnie i będzie walczył, to może seta uda mu się urwać, mimo wszystko widzę jednak Urugwajczyka w następnej rundzie.
Olivo - Ferrer -5,5 2 1,86 betsson
Olivo naprawdę najlepszy okres w swojej karierze ma, mega waleczny chłopaczek, jak wygrał z Dasco, a miałem wtedy czutę, że on to weźmie to wygrał to swoją zadziarnością i walecznością. Tak samo ostatnio z Bagnisem, który cały czas był faworytem buków na
live ???? a przegrał seta z 5-3 bodajże, a w tie breaku prowadził 6-3. Olivo waleczny, ale argumentów z gry trochę ma, poprawił serwis i wrzuci czasami asa, z tyłu kortu się też poprawił. Problem w tym, że po 2 stronie Ferrer jeden z większych walczaków, do tego wolna mączka, jednak to nie jest hard, a handicap mimo wszystko wydaje się dość niski. Nawet jeśli Olivo powalczy w którymś z setów, Ferrer powinien to wziąć. Coś mam przeczucie, że może będzie na
live coś ciekawego do gry w tym meczu.
Lorenzi - Schwartzman 2 1,61 betsson
Na pewno value na Diego, Lorenzi dysponuję lepszym serwisem, lubi atakować, skraca wymiany i chodzi do siatki, tylko jest problem Diego biega jak opętany, a tutaj wolna cegła do tego będzie go mijał jak furmankę. Do tego publiczność, Schwartzman ogromnie walczy i na clayu jest ciężki, jedynie może słabo serwuje, ale w wymianach to nadrabia.
Dzumhur - Berankis 2 1,51 betsson
Dzumhur na twardej nie jest wirtuozem, jest regularny, trzyma piłkę, nieźle się porusza po korcie, ale mimo wszystko jest nawierzchnia to clay. Berankis za którym nie przepadam, mecz z Mullerem co potrafił zepsuć, aby ugrać seta. To w challkach jakoś czuje się lepiej, niezły mecz z Selą, gdzie myślałem, że poleci. Jeśli utrzyma tamtą dyspozycję powinien tutaj wygrać. Smyczek zafundował dużo błędów w swoim stylu, dlatego go dzisiaj tutaj nie ma.
Baghdatis - Klizan 1 1,65 betsson
Cypryjczyk jest w niezłej dyspozycji, mam wrażenie, że osiąga swoją najlepszą formę i zaskakuje. Potrafi grać z Goffinem i to pokazał. Klizana jakoś nie lubię zbytnio, zdarzają mu się błędy, do tego ma gorsze podanie, gdzie z reguły serwuję cięty uciekający serwis i wyrzuca forehandem, ale popełnia błędy, czasami zrobi podwójny. Powinien Markos łatwiej wygrywać swoje gemy, a na returnie jak nie będzie bierny, powinien radzić sobie lepiej.
Zverev - Simon 1 3,15 betsson + 1,5s 1,65
Zverev chyba swoja najlepsza dyspozycja, bardzo dobry serwis, niezła głowa, świetnie bronił brejk pointy, choćby z Berrerem. Do tego w wymianach za grosz nie jest drewniany, a rewelacyjny jak dla mnie co pokazał wczoraj z Vaskiem. Simon jest jakiś nieswój, wczoraj gdyby Robin się klasycznie nie obsrał, to seta by wziął. Simon głównie biega, przebija na drugą stronę i mija. Jeśli Niemiec wytrzyma psychicznie, może go tutaj puścić dzisiaj z torbami i tego mu bardzo życzę.