Patrzenie na H2H nie ma jak żadnego znaczenia o stare pojedynki... W tenisie liczy się tylko obecna dyspozycja...hedzonisci z h2h powiesic was.
Wiesz ja w '88 minucie też wiedziałem, że wygra Juventus z Napoli
. Pisanie w 3/4 meczu (po przegranym 1 secie i bronieniu przez Ferrera BP w drugim), że się coś wiedziało to każdy tak może świrować. Liczy się wpis przed meczem. Dyspozycja dnia to wiadomo, żadne odkrycie, ale zakłady
bukmacherskie i wystawiane kursy bazują przede wszystkim na brutalnej statystyce, dyspozycję dnia to możesz wróżyć sobie z fusów. Nadal pomimo H2H 15:1 to grając wcześniej cały czas na Ferrera byłbyś zarobiony. Tak samo jak 6:3 Kohlschreiber vs. Cilic czy chociażby 4:1 Baghdatis vs. Goffin.
Spójrz na to H2H 6:1 i popatrz na kursy... Wniosek nasuwa się jeden. Nawet niedawno Querrey urwał seta Nishikoriemu, a przed meczem mieli H2H 4:3 dla Japończyka, jednak kurs na seta wynosił ponad 2,00. Co bardziej opłacało się dzisiaj zagrać? 1,20 na Japończyka czy seta dla Amerykanina?
Tu nie chodzi oto, aby trafić jeden mecz czy dwa, tu chodzi oto, żeby przy np. 1000 zakładach wyjść na plus. A to czy trafimy 30% czy 70% typów jest bez większego znaczenia, jeżeli nie będziemy znać kursów jakich gramy.
???? Thiem D. - Almagro N.
Almagro N. ::: 2,40 ::: 1/3 PinnacleSports
Powyżej 22,5 gemów ::: 1,84 ::: 1/3 Pinnacle Sports
H2H 1:0 z 2016 roku, a dokładnie to z turnieju
Australian Open, wynik? 6:3 6:1 6:3. Jednak w magicznej Argentynie liczę na zupełnie inny wynik. Almagro dwa razy był tutaj w finale z czego jeden nawet wygrał, a drugi przegrał z Ferrerem urywając mu seta. Skoro mowa o Davidzie to warto wspomnieć, że po 15 porażkach z rzędu w końcu Nicolas go pokonał i to w gładkich dwóch setach. Ten wynik na pewno musi budzić podziw i jestem pewny tego, że mocno podbudował mentalnie Almagro. Wcześniej przecież jeszcze wygrał z zawsze silnym i nieobliczalnym Tsongą który zawitał bodajże po raz pierwszy na ten turniej. Hiszpan od lat w Buenos Aires gra na świetnym poziomie, chociażby wspominając turniej z przed roku gdzie zagrał tu w półfinale.
Thiem to niezwykle utalentowany młody talent, ten chłopak ma dopiero 22 lata, a w poprzednim sezonie zgarnął aż 3 tytuły
ATP i to wszystkie wygrane na mączce. Almagro ma ich 12 i 9 krotnie był finalistą. Dominic pokonał Rafaela Nadala, wynik poszedł w świat, ale kto chce niech obejrzy sobie chociażby tie-break z trzeciego seta w tym meczu i będzie miał obraz beznadziejnej formy Nadala. Skoro taki Lorenzi czy Juan Monaco który nie grał dobre ponad pół roku go łamali to niech nikogo nie zdziwi zwycięstwo Thiema nad królem mączki.
Liczę, że ten mecz będzie zacięty, obaj są skłonni wygrać ten turniej, na mączce świetnie sobie radzą. Mecz z cyklu młodość vs. doświadczenie i tenisowy spryt. O końcowym zwycięstwie zadecydują zapewne detale, ja tu widzę klasyczny przykład 50% na 50% szans, więc z logicznego punktu widzenia gram po prostu wyższy kurs.
Wynik:
7:6(2) 3:6 7:6(4)