>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ATP Tour - Memphis, Buenos Aires, Rotterdam - 08.02-14.02.2016

Status
Zamknięty.
forehand39 574

forehand39

Użytkownik
Ja tam liczę na to, że Almagro urwie chociaż seta, bo gdzie jak gdzie, ale tutaj w Buenos Aires ma na to chyba moim zdaniem największe szanse ;).
Gratuluje AKA SHAKAL kolejnego dobrego typu! Zwracam honor za wujaszka Almagro ! ;) Zastanawia mnie tylko postawa Tsongi w tym meczu, bo Francuz grał jakby totalnie mu nie zależało. Nie biegał za specjalnie w wymianach, nie serwował dobrze, nie rozstawiał po korcie, tylko był rozstawiany - zupełne przeciwieństwo niż w meczu z Mayerem. Fakt faktem, że Hiszpan grał całkiem nieźle, no ale mimo wszystko zawiodłem się na Francuzie, oczekiwałem od niego po prostu więcej chęci do gry.

Otrzymane punkty reputacji: +34
dx2 290,7K

dx2

Użytkownik
Mahut-Klizan 2 @1.9

Nie traktuje tego jako pewnik, gdyz przez ostatnie dwa dni do az do wczorajszego poznego popoludnia nie korzystalem z laptopa i ogladanie meczow ograniczalo do live score&#39;a. Wczoraj jednak popoludniu bardzo mi sie Klizan spodobal, forma niewatpliwie jest. Nie wiem jak tam wyglada Mahut. Wiadomo, ze czasem przychodzi turniej ktory po prostu &quot;siedzi&quot; i na pewno nikt nie spodziewal sie Mahuta na tym etapie turnieju w tym momencie jego kariery. Forhand Klizana jest zabojczy, Slowak obronil bodajze 5 pilek meczowych, zeby wygrac, typowalbym go na finaliste. Mahut zdemolowal wczoraj Troickiego po wyniku widze, ale ten wynik jest dziwny. W tym przypadku pokieruja sie zasada, aby w meczu w ktorym jeden z zawodnikow wygral w poprzedniej rundzie bardzo przekonujaco (Mahut) z zawodnikiem, ktory w poprzedniej rundzie wygral po ogromnej walce (Klizan), stawiac na tego drugiego.
Chyba predzej szukalbym underdoga w meczu Kohlschreibera z Monfilsem. Niemiec z Cilicem byl naprawde momentami swietny i najzwyczajniej lepiej gral w wymianach.
Przypominam o nowym punkcie w regulaminie działu. Podajemy obowiązkowo bukmachera.http://forum.bukmacherskie.com/f152/regulamin-dzia-u-tenis-przeczytaj-zanim-co-napiszesz-26567.html#post5935246
/Macko18
Osobiscie bardzo sie ciesze, ze ktos chce dbac o porzadek, tylko znac sie na czyms a udawac ze sie zna to duza roznica. Jak juz jestesmy formalnie przy tym co mozna, a czego nie mozna to powiem tak. Ten punkt regulaminu to moze sobie zastosowac do uzytkownikow, ktorzy zarejestrowali sie po 2 stycznia 2016 r., gdyz wtedy ten punkt wprowadzono. Od strony czysto formalnej to ten Wasz regulamin jest umowa pomiedzy forum a uzytkownikami, wiec moderator &quot;X&quot; czy &quot;Y&quot; wprowadzajac sobie zmiany na wlasna reke (a w rzeczywistosci robi to pewnie tylko 1-2 osoby) to jestescie zobowiazani poinformowac o tym kazdego z uzytkownikow i prosic kazdego o zgode i zaakceptowanie nowego regulaminu. To dziala dokladnie tak samo jak aneks do kazdej innej umowy. Czy jak pracodawca zmienia umowe o prace to moze to zorbic bez wiedzy drugiej strony? Oczywiscie ze nie. Ja regulamin akceptowalem duzo wczesniej i do niego sie stosuje, zadych aneksow ani zmian nie przedstawiono mi do pozniejszego zaakceptowania. Czy ja mam rozumiec, ze jakas ogolna hurtowa informacja dla wszystkich traktuje sie jako zgode drugiej strony na takie postepowanie. Chyba nie &lt;smiech&gt;.
Mowiac wprost, to ten punkt Waszego regulaminu -bez tej czesci, gdzie uzytkownikowi przedstawia sie zmiane i on ja akceptuje- to jest tyle warta ile zeszloroczny snieg. Oczywiscie mozecie wprowadzac taki punkt, liczac tylko i wylacznie na dobra wole kazdego z uzytkownikow. Tyle, ze wam sie w lbach poprzewracalo i chcecie to sobie wymusic silą. Ja niestety takiej dobrej woli i nie mam i takiej zgody nie wyrazam. Niestety moderator tez jest czlowiekiem i obowiazuja go ogolne prawa i zasady stosowane w zyciu codziennym, wiec żadanie przez niego zebym cokolwiek akceptowal, kiedy moderator lamie przy tym ogolne prawa obowiazujace przy zawieraniu jakichkolwiek umow, to zostawie bez komentarza.
Rownie dobrze to moderator moze ode mnie chciec zebym ukradl milion dolarow, tylko dlatego ze jest moderatorem. Moze wprowadzic taki punkt tez?

W zwiazku z tym to uprzejmnie prosze, zeby nastepne takie pouczenie sobie darowac. Najpierw prosze o zalatwienie tego prawidlowo od strony formalnej, a nie wymuszac na uzytkownikach cokolwiek z powodu wlasnego &quot;widzimisie&quot;, poniewaz to wtedy moderator naduzywa swoich praw i je lamie, a nie uzytkownik.

Jezeli moderator X czy Y zrobi sobie jakos zmiane i poinformuje o tym uzytkownikow, ktorzy akceptowali regulamin w innej formie i co najwazniejsze... UZYSKA ZGODE NA WPROWADZENIE tej zmiany, czyli uzytkownik ja zaakceptuje, to wtedy moderator bedzie mogl sobie wymagac czegokolwiek. W innym wypadku to moderator bedzie łamac zawarta umowa. Moderator ma swoje prawa, ale ma tez swoje obowiazki i nie jest bogiem. Tak samo jak on wymamac sobie moze od uzytkownika, tak samo uzytkownik moze wymagac od niego. proste, czyz nie?
Osobiscie stosuje sie do czegos co jest zalatwine formalnie dobrze, a nie bo ktos mi tak kaze. Ostatnio niestety moderatorzy maja sie za bogow, a sami lamia elementarne zasady obowiazujace w kraju Polska nawet. Dziekuje.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Monfils G. - Kohlschreiber P. 1 @1,66 Pinnacle ::: 1/3j✅
Grali razem aż 13 razy, z czego 11 spotkań wygrał Monfils. Wiadomo powszechnie, że gdyby Monfils potrafił częściej utrzymywać skupienie przez cały mecz, mógłby być zdecydowanie lepszym zawodnikiem. Monfils od początku sezonu prezentuje dobrą formę - daleko zaszedł na Australian Open, tutaj jest już w półfinale i jest faworytem do wygrania całej imprezy. Serwis ładnie mu siedzi, na returnie sprawia niezłe wrażenie - z dobrze serwującym Zverevem dobrze sobie radził.
Kolba ograł Cilicia, ale Chorwat trochę mu pomógł. Jak wiadomo, Marin to nie jest już ten zawodnik, który wygrywał US Open. W zasadzie często musi ratować się serwisem, bo w wymianach popełnia dużo błędów i sporo piłek wyrzuca. Oczywiście, Niemiec zagrał wczoraj bardzo dobre spotkanie, nie popełniał zbyt wielu błędów, rozrzucał Cilicia po korcie. Jeśli tylko udawało mu się dobrze odebrać serwis rywala to zdobywał często punkt. Generalnie jednak od pewnego czasu Philipp obniżył loty, nie grając już tego samego co wcześniej, osiągając coraz słabsze rezultaty. Monf ten sezon zaczął dobrze i wciąż kontynuuje dobrą formę. Moim zdaniem dzisiaj wygra.
Nadal R. - Thiem D. +1,5 seta 2 @2,32 Pinnacle ::: 0,25/3j✅
W mojej opinii do lekkiego spróbowania się nadaje. Nadal nie zachwyca, nie demoluje rywali. Wygrane nad Monaco i Lorenzim, mimo że obydwa mecze zakończone w dwóch setach, nie przyszły mu gładko. Choćby taki Monaco, który dopiero co wrócił po kontuzji łamał Rafę trzykrotnie. Thiem oczywiście też bywał łamany, ale z meczu na mecz wyglądał coraz lepiej. Poza tym taki Gastao Elias trafił chyba z formą życia, bo po prostu sporo uderzeń wychodziło mu niezwykle precyzyjnych, nie do odbicia. Mimo to Thiem wygrał, a z Lajoviciem rozegrał już dobre spotkanie, które zakończył całkiem szybko, 6:4, 6:2. Według mnie set jest spokojnie w zasięgu Dominica, bo jednak mecz będzie mu piekielnie ciężko wygrać.
Berankis R. - Fritz T. 2 @1,79 1xbet ::: 0,5/3j✅
Gonzalez S./Fyrstenberg M. - Marach O./Martin F. 2 @2,10 1xbet ::: 0,75/3j⛔
Lepsi byli, ale niewykorzystana meczowa przy własnym serwisie się zemściła.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Ładnie wczoraj Becker spusiaczył pod koniec 3 seta ;) - dzisiaj Fritz z Berankisem powalczą o finał ATP, moim zdaniem over gemowy jak nic. Duże prawdopodobieństwo w mojej opinii, że zobaczymy tutaj jakiś tie-break.
Odnośnie meczu &quot;Kolby&quot; z Cilicem to szkoda, że nikt przed meczem nie wspomniał o tym przez niektórych znienawidzonym H2H, teraz już jest 6:3 na korzyść &quot;Filipa&quot;. Tak samo jak Klizan w 5 spotkaniach, a teraz już 6 urwał seta Hiszpanowi. Niby totalna dominacja Monfilsa, ale weźcie pod uwagę, że w bodajże 10 meczach Kohlschreiber wygrał przynajmniej seta z Gaelem. Moim zdaniem lepszą opcją w tym meczu jest zagrać jakiś over gemowy, a najbardziej prawdopodobnym wynikiem jest chyba jednak 2:1 dla murzyna.
Odnośnie słabej formy Niemca to też tutaj bym się delikatnie kłócił. Kohlschreiber niezwykle pechowy gracz jeżeli chodzi o losowanie. W Auckland Tsonga z którym przegrał 9 razy, na AO solidny Nishikori, w Sofii Troicki zagrał najlepszy mecz chyba tego roku, 15 asów 0 podwójnych błędów, ogólnie genialne statystyki tego meczu widać, że miał swój dzień. Później Serb już wcale taki mocny nie był w pozostałych meczach. Z Niemcem jest taki problem, że on nie wytrzymuje dłuższych wymian i często chce szybciej zakończyć akcje przez co trafia w siatkę, albo out. Jednak lubię go oglądać i podoba mi się jego gra.
Odnośnie Nadala to ja to widzę tak: ???? Ferrer D. wygra turniej 1/3 4,00 PinnacleSports ⛔. Bardzo słabo wygląda Nadal na tym turnieju, Monaco prawie miał podwójne przełamanie z Rafą, Lorenzi odłamał i zrobił tie-break. Thiem mocniejszy zawodnik, ale problem z nim jest taki, że on gra jednoręcznym backhandem, a bilans Hiszpana z takimi zawodnikami jest chyba wszystkim dobrze znany.
Swoją droga jeżeli Nadal odpadnie z Thiemem to kurs na Ferrera spadnie pewnie do jakiegoś 1,20-1,40. H2H Ferrer vs. Almagro 15:0.
dx2 tak szczerze to nie wiem po co kłótnie? Można by było zakończyć ten bezsensowny spór jeżeli byś pisał w swoich analizach Bet-at-home, Betsson, PinnacleSports, Bet365 itd. Tak niewiele, a tak wiele zmienia. ;) Kłócić się oto, że nie napisze się kilka literek? Po co? Jak coś to nie odpowiadajcie mi na ten wpis. Pozdrawiam!

P 75

piter152

Użytkownik
Znowu cuda w roterdamie
Mahut oddal wygrany mecz tak jak wczoraj bautista.
Trzeba przyznac Klizanowi ze jest niezlym walczakiem

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Ferrer + Nishikori @1,74 Marathon ::: 1/3j⛔
Ferrer już grał dzisiaj jeden mecz, konkretnie z Cuevasem, który ostatecznie wygrał, chociaż ta wygrana łatwo mu nie przyszła. Może trochę odczuwać trudy tego meczu, ale mimo wszystko bez przesady. Ten gość zawsze słynął z niesamowitej kondycji.
H2H Ferrera z Almagro jest bardzo ciekawe - aż 15:0 prowadzi David. Almagro nigdy nie lubił z nim grać, toczył bardziej lub mniej zacięte pojedynki, ale koniec końców i tak przegrywał. Nawet w Buenos, gdzie zmierzą się dzisiaj, grali dwa razy i w obu przypadkach wygrywał David. Trzeba też wspomnieć, że po kontuzji Nico jest słabszym tenisistą, popełnia więcej błędów, jest wolniejszy, gorzej serwuje. Mimo to wygląda lepiej niż w zeszłym roku, ale to wciąż nie jest jego poziom jaki prezentował jakiś czas temu. Ferrer popełnia mało błędów, sporadycznie zdarzają się mu mecze, gdzie jest ich więcej niż zazwyczaj. Wybiegany, szybki, regularny. Czasem brakuje mocy w jego uderzeniach, ale to zrozumiałe przy jego wzroście. Almagro, żeby dzisiaj wygrać, musiałby popełniać mało błędów w długich wymianach, które na pewno będziemy dzisiaj oglądać i odrobinę szczęścia. Ale moim zdaniem wygra David, który prezentuje równiejszy, i przede wszystkim wyższy poziom.
Nishikori pewnie zmierza po tytuł. Pewnie wygrywał zarówno z Harrisonem jak i z Kukushkinem. Jednak to nie byli najlepsi rywale, wynik musiał być taki a nie inny. Dopiero teraz Kei dostaje rywal z wyższej półki. Querrey podobnie jak Japończyk nie miał na początku zbyt wymagających rywali - zarówno Nishioka jak i Laaksonen nie prezentują nawet zbliżonego poziomu do Nishikoriego. Jeśli idzie o serwis czy siłę, to przewagę ma na pewno Sam - jeśli chodzi o return i regularną grę w wymianach to górą powinien być Kei. Kto wygra? Moim zdaniem będzie to Japończyk, który broni tutaj punktów za ubiegłoroczny triumf.

dx2 290,7K

dx2

Użytkownik
Nishikori-Querrey 2 @5.0
Querrey +1,5 seta @2.35
A ja tu oddam szokujacy typ na Querreya. Niby tak niewinnie wygladajacy mecz ale... Jezeli ktos ogra Nishikoriego tutaj, to moze bedzie to wlasnie Samuel. Nishikori jest triumfatorem ostatnich trzech edycji, ale bodajze od dwoch lat ten turniej spadl ranga do kategorii ATP 250 i Nishikori nie bedzie go wygrywal przez wiecznosc. Dla Querrey&#39;a tez ten turniej jest wyjatkowy i tez go wygrywal kilka lat temu, pokonujac w finale Johna Isnera w trzech setach. Narazie obydwaj zawodnicy latwo przebrneli droge do polfinalu. Nie wiem jaki bedzie efekt koncowy, ale Querreyowi mobilizacji nie zabraknie. Zreszta rok temu w polfinale rowniez spotkala sie wlasnie ta dwojka. Wygral wtedy Nishikori 2-1 (5-7 7-6 7-6), ale to Querrey wygral wtedy bodajze 1 czy 2 punkty wiecej w calym meczu. Ameryknanin zostawil lepsze wrazenie, ale Japonczyk zagral mistrozwsko dwa tie-breaki w decydujacych momentach. Pojde dalej i powiem, ze Querrey wygrywajac tamten mecz wygralby pewnie caly turniej. Takich spotkan sie nie zapomina i dla Querreya ten mecz to tez powinien byc punkt honoru. Licze na ciekawe widowisko, moze powinienem szukac hc setowego na Querreya, co wydawaloby sie rozsadniejszym rozwiazaniem, ale dla zabawy zaryzykuje jego wygrana. Moze Nishikoriemu zabraknie juz takiej mobilizacji na 4-ta z rzedu turniejowa wygrana, Querreyowi nie sadze i moze bedzie to dzien Amerykanina. W takiej proporcji kursow 1.15 do 5.0 to czemu nie sprobowac.

Otrzymane punkty reputacji: +41
amadeuszmozart 522

amadeuszmozart

Użytkownik
Patrzenie na H2H nie ma jak żadnego znaczenia o stare pojedynki. Wystarczy popatrzyć na Nadala, który gromił Monaco 6/0 6/1, a teraz jak się prezentuję. W tenisie liczy się tylko obecna dyspozycja. Miałem pomysł, żeby zagrać handi na Almagro i jego win, że Ferrer będzie zmęczony po spotkaniu z Cuevasem, ale tak się naczytalem tego, że ma z nim bilans 15:0, że w końcu poszedł Ferrer lekko ale -3,5. A Almagro wali z serwisu jak z katapulty, wchodzi w kort i skraca uderzenia, wali, Ferrer nawet nie ma jak do tego dojść. Radzę nie grać Ferrera na live.

ja tutaj widzę Almagro 2-0 jak nic

za to odbity z nawiazka na Almagro 2-0 po 2,62, niby zaden kurs, bo pewnie bylo ponad 3, ale trafiony ????

Ps: jak teraz dobrze policzylem to Ferrer zagral prawie 4 wyniszczajace sety, to tyle nawet na szlemie by nie zagral, bo czasami jakis sie odpusci, a tutaj musial spinac poslady, bo +1,5s z Cuevasem i nie mial pary z Almagro, hedzonisci z h2h powiesic was

Otrzymane punkty reputacji: +5
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Patrzenie na H2H nie ma jak żadnego znaczenia o stare pojedynki... W tenisie liczy się tylko obecna dyspozycja...hedzonisci z h2h powiesic was.
Wiesz ja w &#39;88 minucie też wiedziałem, że wygra Juventus z Napoli ;). Pisanie w 3/4 meczu (po przegranym 1 secie i bronieniu przez Ferrera BP w drugim), że się coś wiedziało to każdy tak może świrować. Liczy się wpis przed meczem. Dyspozycja dnia to wiadomo, żadne odkrycie, ale zakłady bukmacherskie i wystawiane kursy bazują przede wszystkim na brutalnej statystyce, dyspozycję dnia to możesz wróżyć sobie z fusów. Nadal pomimo H2H 15:1 to grając wcześniej cały czas na Ferrera byłbyś zarobiony. Tak samo jak 6:3 Kohlschreiber vs. Cilic czy chociażby 4:1 Baghdatis vs. Goffin. Spójrz na to H2H 6:1 i popatrz na kursy... Wniosek nasuwa się jeden. Nawet niedawno Querrey urwał seta Nishikoriemu, a przed meczem mieli H2H 4:3 dla Japończyka, jednak kurs na seta wynosił ponad 2,00. Co bardziej opłacało się dzisiaj zagrać? 1,20 na Japończyka czy seta dla Amerykanina?
Tu nie chodzi oto, aby trafić jeden mecz czy dwa, tu chodzi oto, żeby przy np. 1000 zakładach wyjść na plus. A to czy trafimy 30% czy 70% typów jest bez większego znaczenia, jeżeli nie będziemy znać kursów jakich gramy.
???? Thiem D. - Almagro N.
Almagro N. ::: 2,40 ::: 1/3 PinnacleSports ⛔
Powyżej 22,5 gemów ::: 1,84 ::: 1/3 Pinnacle Sports ✅

H2H 1:0 z 2016 roku, a dokładnie to z turnieju Australian Open, wynik? 6:3 6:1 6:3. Jednak w magicznej Argentynie liczę na zupełnie inny wynik. Almagro dwa razy był tutaj w finale z czego jeden nawet wygrał, a drugi przegrał z Ferrerem urywając mu seta. Skoro mowa o Davidzie to warto wspomnieć, że po 15 porażkach z rzędu w końcu Nicolas go pokonał i to w gładkich dwóch setach. Ten wynik na pewno musi budzić podziw i jestem pewny tego, że mocno podbudował mentalnie Almagro. Wcześniej przecież jeszcze wygrał z zawsze silnym i nieobliczalnym Tsongą który zawitał bodajże po raz pierwszy na ten turniej. Hiszpan od lat w Buenos Aires gra na świetnym poziomie, chociażby wspominając turniej z przed roku gdzie zagrał tu w półfinale.
Thiem to niezwykle utalentowany młody talent, ten chłopak ma dopiero 22 lata, a w poprzednim sezonie zgarnął aż 3 tytuły ATP i to wszystkie wygrane na mączce. Almagro ma ich 12 i 9 krotnie był finalistą. Dominic pokonał Rafaela Nadala, wynik poszedł w świat, ale kto chce niech obejrzy sobie chociażby tie-break z trzeciego seta w tym meczu i będzie miał obraz beznadziejnej formy Nadala. Skoro taki Lorenzi czy Juan Monaco który nie grał dobre ponad pół roku go łamali to niech nikogo nie zdziwi zwycięstwo Thiema nad królem mączki.
Liczę, że ten mecz będzie zacięty, obaj są skłonni wygrać ten turniej, na mączce świetnie sobie radzą. Mecz z cyklu młodość vs. doświadczenie i tenisowy spryt. O końcowym zwycięstwie zadecydują zapewne detale, ja tu widzę klasyczny przykład 50% na 50% szans, więc z logicznego punktu widzenia gram po prostu wyższy kurs.
Wynik: 7:6(2) 3:6 7:6(4)

Otrzymane punkty reputacji: +6
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Peya A./Petzschner P. - Pospisil V./Mahut N. 2 @2,06 Pinnacle ::: 0,5/3j✅

Dlaczego akurat Mahut z Pospisilem? Powodów jest kilka. Na pewno panowie bardzo dobrze trzymają serwis, w ciągu całego turnieju zostali przełamani zaledwie jeden raz. Rywalom przeciwko nim gra się bardzo ciężko, obaj dysponują dobrym serwisem, po którym często partnerowi pozostaje wykończyć akcję przy siatce albo nawet nie jest to konieczne bo piłka nie zostaje przebita na drugą stronę. Na returnie również wyglądają nieźle, potrafią połamać rywali a także stwarzać sobie sporo okazji do brejków. Np. w takim meczu z Kontinenem i Peersem mimo, że nie udało im się rywali przełamać, mieli aż 7 BP. Zabrakło troszkę szczęścia i na pewno daliby radę zdobyć brejka. Peya i Petzschner od początku roku grają ponownie razem, póki co z różnym skutkiem. Poza niezłymi wynikami w Brisbane i Dausze, nie wyglądało to już tak dobrze - szybkie porażki w Auckland, Melbourne i Sofii. Tutaj ograli 3 dobre pary, ale mieli mimo wszystko trochę problemów. Dawali się łamać, nie było to coś nieosiągalnego. Sami jednak na returnie odstawiali kawał dobrej pracy, na skutek czego udało im się wygrywać i dojść do finału. Jednak teraz dostają rywali obdarzonych bardzo dobrymi warunkami do gry w debla oraz umiejętnościami stojącymi na wysokim poziomie. I moim zdaniem przegrają.

Thiem D. - Almagro N. 1 @1,79 1xbet ::: 0,5/3j✅

Lekko. Nie jestem przekonany co do Almagro, miał sporo szczęścia - Tsonga ewidentnie odpuścił, Ferrer już był po jednym meczu tego dnia i to po części okazało się kluczowe. Thiem coraz pewniej wygląda, ograł wczoraj Nadala w trzech setach, w których zaprezentował się przynajmniej dobrze. Moim zdaniem ma spore szanse na końcowy triumf.

Gonzalez S./Fyrstenberg M. - Querrey S./Johnson S. 2 @1,70 Marathonbet ::: 2/3j⛔

Nie wyobrażam sobie porażki tych dwóch Amerykanów na amerykańskiej ziemi. Obaj doskonałe warunki, wysocy, obdarzeni kapitalnym serwisem. Idą przez ten turniej jak burza niszcząc kolejnych rywali. Nie stracili seta, ba, nie grali nawet ani jednego tie breaka. Bardzo dobrze serwują, znakomicie returnują. Frytka i Gonzalez mają sporo szczęścia, że dotarli do tego etapu turnieju, bo na dobrą sprawę już nie powinno ich tutaj być - z z Marachem i Martinem bronili meczowych przy serwisie rywali i jakoś udało im się wygrać w STB 15:13. Jak dla mnie wszystko od 1,50 w górę spokojnie do gry.

Monfils + Cabal/Farah @1,69 1xbet ::: 0,25/3j⛔

Klizan miał niesamowite szczęście dochodząc tutaj aż do finału. Bronił w sumie już chyba około 10 piłek meczowych, z czego chyba większość przy serwisie rywala, i jakimś cudem udawało mu się wygrywać. Ale ile tak można? To już finał, Monfils w bardzo dobrej formie, miał jedynie chwilowy zastój z Borną Coriciem, z którym stracił seta. Poza tym pozostałe mecze wygrywał dość pewnie, w kluczowych momentach wytrzymując presję i zdobywając najważniejsze punkty. Moim zdaniem wygra i dzisiaj.

Cabale od samego początku są faworytami do końcowego triumfu i mam nadzieję, że uda im się wygrać. Obaj podczas tournee po Ameryce Południowej notowali w przeszłości dobre wyniki. Ich rywale to nie są debliści z prawdziwego zdarzenia, zwłaszcza mam tutaj na myśli Cervantesa. Kolumbijczycy powinni w miarę spokojnie wygrać.

Kei Nishkori wygra ATP Memphis @1,67 Unibet ::: 1,25/3j
✅✅

amadeuszmozart 522

amadeuszmozart

Użytkownik
Nie pisałem posta, kiedy Ferrer bronił bp. Tylko gdzieś przy stanie 2-2/3-3 w 2 secie, gdzie już pewne logiczne wnioski się nasuwały. Almagro zmienił trenera? bo sukces zawdzięcza tylko jemu, cały czas go pokazywali na streamie, a widać jeszcze było, że Almagro go szuka wzrokiem. Mówisz dyspozycja dnia żadne odkrycie, akurat, gdyby nie dyspozycja dnia to by Ferrer grał finał, a mecz by poszedł gładko. A tak był zajechany i nie miał siły latać już do tych bomb Almagro i je wyciągać. Zauważ jak Ferrer oddawał, ile winnerów zagrał Almagro, Ferrer był zmęczony już w 1 secie, ale wy dalej mówcie, że h2h. Kurde co ma piernik do wiatraka, to tak jakbyś wziął h2h Janowicza z Murrayem i powiedział on z nim kiedyś wygrał, to seta może zrobi, a chyba nie muszę pisać jaki byłby wynik. Grałem Kohlschreibera, chociaż wyglądał mega słabo z Ciliciem po 1 secie w życiu bym nie powiedział, że to wygra, ale Marin jest drewniany, jak jego trenera na IPTL był. On jak nie zmieni trenera i treningów to poleci ostro, on i tak jest strasznie wysoko w rankingu. Baghdatis akurat umie grać z Goffinem, ale był teraz w formie. Ale Querrey co piszesz to zupełnie inna bajka. Oglądałem wczoraj 1 seta, Querrey na mnie robi mega wrażenie, gość*jest naprawdę bardzo dobrym graczem z tyłu kortu. Nishiokę potrafił rozklepać, a Yoshito dzień wcześniej zniszczył Marchenko. Sam naprawdę dobrze się porusza, śmiem twierdzić, że lepiej niż Isner, a w wymianach był naprawdę dobry. Myślałem wczoraj, że może on nawet wygrać z Keiem, przy tym atomowym serwisie, jednak serwis mu nie funkcjonował, a Nishikori nie miał z nim problemów większych. To prawda, że seta wygrał, ale ogromnie szczęśliwie, Japończyk słabo zaczął mecz, a potem miał break pointy, żeby wrócić. Potem mecz bez historii, a po 1 secie 1,90 na Keia.

Almagro dzisiaj wygrywa i to jest lokata dnia, Thiem wczoraj zagrał zwyczajnie z Nadalem, to Rafa jest już starszy i słabszy. Szczególnie jego tenis opierający się na fizyczności, kondycji, ciągłym bieganiu i oddawaniu, to teraz jak mu ktoś gra do boku winnera to się nawet nie rusza. Szkoda, że nie ma finału Nadal - Almagro, bo pewnie kurs 5 by znowu może ładować na Nico.

amadeuszmozart 522

amadeuszmozart

Użytkownik
Coś mi się wydaję, że ten mecz ERV to najczystszy nie był, wiadomo jak to francuzi, Lamaisine grał w ogóle kiedyś na ATP jakieś spotkanie, może się dogadali po cichaczu, bo aż śmieszny przebiegł miał ten mecz, a kamer brak. 2-0 Lamaisine to pewnie po 51+ stało

B 66

brokers

Użytkownik
Coś mi się wydaję, że ten mecz ERV to najczystszy nie był, wiadomo jak to francuzi, Lamaisine grał w ogóle kiedyś na ATP jakieś spotkanie, może się dogadali po cichaczu, bo aż śmieszny przebiegł miał ten mecz, a kamer brak. 2-0 Lamaisine to pewnie po 51+ stało
Ta, po 1000 od razu ???? Kurs na 2:0 był 7 w bet365

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Thiem + Nishikori @ 1,87 Pinakiel ✅ cudem Thiem wygrał, nie doceniłem Almagro

Taki dubel na finały dnia dzisiejszego. Zacznijmy od Thiema - miał na początku turnieju trochę problemów z Carreno Bustą, a później z teoretycznie dużo słabszym Gastao Eliasem. Jednak ten drugi grał wtedy bardzo dobry mecz i co strzelił to trafiał. Później zwycięstwo dużo bardziej pewne nad Lajovicem, a wczoraj pokonanie Nadala, który jeszcze coś tam grać na mączce potrafi. Forma Austriaka jak widać jest wysoka. Almagro na tym turnieju odnosił wiele sukcesów w przeszłości, ale to już nie ten sam zawodnik co kiedyś i to się już raczej nie zmieni, osiągnał tu finał ale trochę szczęśliwie. Na początek ograł zgodnie z planem Montanesa i Delbonisa, potem Tsonga podobno odpuścił mecz lub zagrał bardzo kiepsko. Wczoraj Almagro pokonał Ferrera, z którym wcześniej miał bilans 0-15. Oglądałem kawałek tego widowiska i muszę powiedzieć, że Ferrer grał bardzo słabo - chyba jeszcze nigdy nie widziałem go w tak słabej dyspozycji prawdopodobnie spowodowanej koniecznością kończenia meczu z Cuevasem kilka godzin wcześniej. Nadal wczoraj też nie błyszczał, słabo biegal i grał backhandem ale forehand jako tako jeszcze funkcjonował. Lepsze wrażenie w półfinałach zrobił Thiem i stawiam na niego.

Do tego dorzucę Nishikoriego po marnym kursie, ale wygrana z Fritzem to będzie formalność. Berankis wczoraj w drugim i trzecim secie oddawał kluczowe piłki Fritzowi, momentami grał fatalnie i nie wiem jak ktoś taki mógł ograć wcześniej Younga. Ten Fritz dobrze serwuje, ma ciekawy forehand i radzi sobie z presją, ale poruszanie się po korcie ma bardzo słabe, a z Nishikorim będzie musiał grać dłuższe wymiany. Japończyk nie powinien wypuścić takiego meczu spod kontroli.

Otrzymane punkty reputacji: +4
P 53

papulek65

Użytkownik
Niektórzy oglądają tenisa w TV i znają zawodników maksymalnie do 100 miejsca w rankingu, więc nie ma co się dziwić, że widzą gościa dopiero 1 raz i nie mają nic ciekawego o nim do powiedzenia. W przypadku Harrisona decydująca była kontuzja ramienia po której nie wrócił i zapewne nie wróci do dawnej dyspozycji. Fritza widziałem w poprzednim sezonie na tyle dużo razy, aby stwierdzić, że osiągnie więcej niż Donald czy Ryan, jeśli ominą go kontuzje.

Becker to dziad i może się cieszyć, że Millman podarował mu ten mecz. Co z tego, że ma doświadczenie, skoro umiejętności już nie, nie mówiąc o kondycji. Taylor od początku sezonu jak go widziałem gra bardzo dobrze, a tu wielki znawca tenisa i nauczyciel aka_szakal pisze, że wchodziły mu takie piłki, że szok i niedowierzanie. ???? Ja tu nie widzę nic dziwnego, bo Fritz gra tak cały czas. Ale tak to jest jak się widzi tenisistę po raz 1-2 w życiu.
Ja kibicuję Fritzowi...Ma potencjał.. Nie wiem, jak to młodzian zrobi, za 45 min zaczyna finał w Memphis z Nishikorim, myślę, że w plecy, ale nie ważne , i tak duży wynik, a jutro o 17 już w Delray Beach o 17 - tej ( oczywiście czasu polskiego) pierwsza runda ze Smyczkiem... Niby niecałe 3 godziny samolotem, ale... A dzisiaj Monfils w trzecim secie... Żenada... Rura mu w trzecim secie zmiękkła klasycznie... no cóż, zakład w plecy, ale nie zawsze jest niedziela!

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Ja kibicuję Fritzowi...Ma potencjał.. Nie wiem, jak to młodzian zrobi, za 45 min zaczyna finał w Memphis z Nishikorim, myślę, że w plecy, ale nie ważne , i tak duży wynik, a jutro o 17 już w Delray Beach o 17 - tej ( oczywiście czasu polskiego) pierwsza runda ze Smyczkiem... Niby niecałe 3 godziny samolotem, ale... A dzisiaj Monfils w trzecim secie... Żenada... Rura mu w trzecim secie zmiękkła klasycznie... no cóż, zakład w plecy, ale nie zawsze jest niedziela!
Nie ma jeszcze planu gry na jutro, więc to nieprawda, że Fritz gra już w poniedziałek. Poza tym jest zasada, że finaliści z zeszłego tygodnia nie grają od razu dzień po finale. Taylor zagra najwcześniej we wtorek.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom