>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Marsylia, Memphis & Buenos Aires, 20-26.02.2012

Status
Zamknięty.
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Akurat Ginepri ma dobry return ????
Ginepri wygrał 2 mecze w kwalach 2:0. Nie jest, aż taki słaby by nie ugrać chociaż seta lub kilka gemów z Andersonem, który nie jest w najlepszej formie..
+1,5s Ginepri @ 1,97 nie było by takim złym pomysłem, chociażby za drobne...

Otrzymane punkty reputacji: +1
agent00typer 468

agent00typer

Użytkownik
Tak, Ginepri ma dobry return i nie zdziwie sie jak seta ugra. Dlatego grać Andersona grubiej nie polecam.
Dodatkowo fajny typ:
Bracciali/Starace vs Gonzalez/Nishikori 1.53 William Hill
Bradzo fajny kurs zaoferowali bukmacherzy na to spotkanie. Dwóch dobrych deblistów przeciwko dwóm bardzo przeciętnym. Bracciali/Starace to włoski debel, bardzo zgrany ze sobą, bowiem grają razem od 2010 roku z powodzeniem. Wygrali razem do tej pory dwa turnieje deblowe. Jeden na twardej nawierzchni pokonując świetny debel Azjatycki - Bopanna/Qureshi. Drugi na cegle w Bukareszcie, w finale wygrywając z Knowle/Marrero. W tym sezonie pogrywają bardzo dobrze, ćwierćfinał w Doha, 3 runda Australian Open, półfinał Sao Paulo. Bardzo często reprezentują Włochy w pucharze Davisa. Gonzalez/Nishikori to para dobierana. Zagrali ze sobą tylko dwa mecze, na French Open pod koniec maja 2011. Ze słabym skutkiem, bo 2 runda to wszystko na co było ich stać. O ile Maximo Gonzalez coś wspólnego z deblem ma, bo w 2008 roku wraz z Juanem Monaco wygrali turniej i doszli do finału, to Nishikori z deblem wiele wspólnego nie ma. Dodatkowo Nishikori zaczął właśnie grać singla z Hanescu, a mecz ten może wcale nie być krótki i łatwy dla Japończyka. Brak zgrania Gonzalez/Nishikori przeciwko świetnemu zgraniu Włochów + Japończyk po singlu daje sporą przewagę Włochom. 9/10 polecam grać!

ll9 149

ll9

Użytkownik
Julien Benneteau - Philipp Petzschner - 1 - 1.40 - Betsafe

Według mnie zdecydowanym faworytem tego pojedynku jest Francuz. Miałem okazję oglądać wszystkie mecze Juliena podczas turnieju w San Jose i z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że 31-latek jest w naprawdę dobrej dyspozycji. W miarę pewnie pokonywał Mullera i Darcisa, a w półfinale dosyć pechowo przegrał z rewelacją tamtego turnieju Uzbekiem Denisem Istominem. W dzisiejszym meczu przyjdzie mu się zmierzyć z 57 zawodnikiem rankingu Philippem Petzschnerem. Niemiec początku sezonu do udanych zaliczyć nie może, zarówno w Zagrzebiu, jak i w Rotterdamie odpadał w pierwszych rundach, turnieju AO też nie ma prawa zaliczyć do udanych. Biorąc pod uwagę bieżącą formę obu zawodników oraz szacunek jakim darzę Juliena stawiam w tym meczu na jego pewne zwycięstwo i awans do kolejnej rundy, gdzie już czeka na niego Łukasz Kubot.

eriksson88 16

eriksson88

Użytkownik
Julien Benneteau - Philipp Petzschner - 1 - 1.40 - Betsafe
Według mnie zdecydowanym faworytem tego pojedynku jest Francuz. Miałem okazję oglądać wszystkie mecze Juliena podczas turnieju w San Jose i z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że 31-latek jest w naprawdę dobrej dyspozycji. W miarę pewnie pokonywał Mullera i Darcisa, a w półfinale dosyć pechowo przegrał z rewelacją tamtego turnieju Uzbekiem Denisem Istominem. W dzisiejszym meczu przyjdzie mu się zmierzyć z 57 zawodnikiem rankingu Philippem Petzschnerem. Niemiec początku sezonu do udanych zaliczyć nie może, zarówno w Zagrzebiu, jak i w Rotterdamie odpadał w pierwszych rundach, turnieju AO też nie ma prawa zaliczyć do udanych. Biorąc pod uwagę bieżącą formę obu zawodników oraz szacunek jakim darzę Juliena stawiam w tym meczu na jego pewne zwycięstwo i awans do kolejnej rundy, gdzie już czeka na niego Łukasz Kubot.
Zgadzam się co do tego, że Francuz jest zdecydowanym faworytem i gram DW 2:0 dla Juliena. Niemniej, trudno zgodzić mi się z tezą, że przegrana z Uzbekiem była pechowa. Benneteau psuł zdecydowanie za dużo piłek, z czego część miała spore znaczenie dla losów meczu.
Co do Petzschnera, to przypominam sobie jego mecz z Raoniciem na AO i powiem szczerze, że poza serwisem nie miał nic. Akcje wolejowe dramatyczne, uderzenia z połowę siatki.
Liczę, że Julien nie wystrzelał się po San Jose i wygra w dwóch setach.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Fish -5,5 - Olivetti 1,55 ✅

Fisha przedstawiać nie trzeba, w tym sezonie formą nie błyszczy- ale w tym meczu jest oczywiście zdecydowanym faworytem. Buki dały jeszcze jakieś śmieszne kursy, ja pobieram najlepsze handi ja świecie jakie oczywiście daje fortuna. Handi oczywiście duże, a gram pewnie! Francuz oczywiście przeszedł kwalfikacje, nowa nadzieja Francuskiego tenisa. W poniedziałek wygrał swój pierwszy mecz na szczeblu ATP, w dwóch setach pokonał rewelacje zeszłego sezonu na poziomie challi- Bachingera. Albano ma 202cm wzrostu, więc oczywiście serwis ogromna przewaga, piekielnie trudno go przełamać, biega do siatki po pierwszym i drugim serwisie. gra u siebie nakrecony pozytywnie będzie od początku. Jestem pewny, że będzie to wyrównane spotkanie, być może nawet wygrane przez Francuza... ✅Za drobne można zagrać czystą 2, będzie to wyrównany mecz, na pewno jakiś TB...

Otrzymane punkty reputacji: +8
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Llodra może największe sukcesy zawdzięcza turniejom deblowym, jednak jako jeden z nielicznych graczy osiąga również często dobre wyniki w singlu. Warto tymbardziej zaufać mu w takich halowych eventach jak ten, gdzie ponadto gra u siebie. Podejrzewam ,że taktyka na Ukraińca będzie prosta; ciągłe atakowanie, w tym serve &amp; volley oraz częste bieganie do siatki. Alex może posiada niezły serwis i potrafi również poczęstować kilkoma asami, jednak popełnia przy tym sporo błędów. Ponadto nie posiada jakiegoś rewelacyjnego returnu, a jedyną bronią mogą się okazać jego częste slajsy, które będą niewygodne pod takiego gracza jak Llodra. Dla mnie faworytem mimo wszystko jest tutaj Francuz. Gra u siebie, jest bardziej doświadczony a Dolgo już niejednokrotnie udowodnił ,że lubi świrować i utrudniać sobie życie na korcie, co na pewno Michael wykorzysta. Stawiam na Frenchmena po dość fajnym kursie.

Michael Llodra -1,5 games vs. Alexandr Dolgopolov @2,00 //Bet365 ⛔ (no cóż, Francuz wygrał.. jednak brakło 1 gema, by pokryć zakład =))

P 531

paolo_

Użytkownik
Metrinak/Sa - Chardy/Simon
Niedługo rusza turniej w Acapulco dokładniej 27lutego, spoko. Spojrzałem na rozpiskę a tam Chardy uczestniczy w kwalach więc jak najszybciej musi pakować walizki bo to lada dzień.
Metrinak/Sa ~1,57 bet365 6/10
Dodatkowo, można zagrać dziś na Simona w singlu biorąc powyższe pod uwagę chociaż też jest na liście turniejowej w Acapulco ale aż tak mu nie spieszno odpadać z turnieju bo nie musi przechodzić przez kwale.
Simon - Berloq 1 ~1,8 bet365 3/10
GL

P 531

paolo_

Użytkownik
Co tam umiejętności, ważne, że się nie śpieszy...
Jeżeli nie pasuje Ci typ bo jest bez głębszej analizy to proszę, czekam na Twoja wypowiedz na temat tego spotkania i przekonaj mnie, że kurs na Simona nie jest zachęcający. h2h po stronie Francuza, Argentyńczyk złapał formę ostatnio i dobrze pogrywa ale to mnie nie przekonuje by zagrać na niego.
P.S: ze stawka nie szaleje bo to typ bardziej na czuja i kurs na Simona mnie zadowala.

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Simon - Berloq 1 ~1,8 Bet365 3/10 GL
Ja tu widzę dużą szansę dla Simona. Ostatnio to on nic ciekawego nie gra, ale przebija wszystko. Przebijanie, przebijanie i jeszcze raz przebijanie. Berlocq w formie, ale on ma mocno nerwowy charakter i takich przebijanek nie lubi. Po któreś wymianie traci spokój i albo wyrzuca albo wali w siatkę.

marko87 214

marko87

Użytkownik

Single @ 1,6 ✅
ATP Buenos Aires - 22:30
Mertinak/Sa-Chardy/Simon 1

Nie zawsze trzeba zerkać na formę czysto sportową. Tym razem posunąłem się w innym kierunku. Mecz stawiam z jednego prostego powodu. Chardy jest zapisany do kwali do Acapulco, które rozpoczynają się już w sobotę. Wg mnie nie będzie on już męczył się tutaj w turnieju deblowym. Jeśli dzisiaj odpadną poleci on do Acapulco i tam spokojnie odpocznie przed turniejem kwalifikacyjnym. Simon ma tutaj jeszcze do rozegrania także mecz singlowy, który rozegra przed tym spotkaniem. Jeśli pokona Berloqa nie sądzę, żeby był przeciw swemu koledze i raczej nie powinien robić problemów z porażką w tym spotkaniu tym bardziej, że w przypadku awansu jutro będzie czekał na niego Nalbandian bądź Monaco.
Mertinak/Sa-Chardy/Simon
2-0

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Verdasco - Andreev @ 1.65 ⛔ 67(3) 36
Nando choć forma już nie ta i coraz większe problemy i fochy na korcie, dzisiaj sądzę że na Rosjanina nawet taka postawa powinna zdać egzamin.
Dasco ofensywny leworęczny gracz to zawsze stwarza problem dla praworęcznych jak i lewo bo nie ma ich za dużo, wiele rotacji, płaskiej gry mocny serwis to narazie nie budzi podziwu wśród elity, ale na graczy pokroju Igora?, jak najbardziej.
Andreev też najlepsze lata ma za sobą, aktualnie nie widze już takich argumentów jak 3-4 lata temu, Rosjanin notuje dużo błędów, a jego fh nie zadaje aż takich ciosów jak kiedyś.

agent00typer 468

agent00typer

Użytkownik
Radek Stepanek vs Ryan Sweeting 1.43 Pinnacle
Druga runda w Memphis. Czech Stepanek, 28 w rankingu zagra z gospodarzem, 78 w rankingu Sweetingiem. Czech - silny, niezłe warunki fizyczne, preferuje szybsze nawierzchnie. Grę opiera na dobrym, urozmaiconym serwisie i wycieczkach pod siatkę, gdzie trzeba mu przyznać gra bardzo dobrze i skutecznie. Z końcowej lini wiele ugrać nie potrafi, czeka na szybki błąd przeciwnika, bądz sam próbuje zakończyć akcje ryzykownym atakiem. Wczoraj gładko pokonał już jednego Amerykanina Reynoldsa 6/3 6/2. Radek lubi tutaj grać, co pokazuje dojście do finału w 2009r. Sweeting to młody Amerykański talent, jest zwycięzcą US Open z 2005r., wychował się na amerykańskim hardzie. Ma świetne warunki fizyczne, jest bardzo wysoki (196cm), ale jak na taki wzrost serwuje słabo. Nie stosuje jednak taktyki serve&amp;volley. Gra wymiany zza linii końcowej, z nie najlepszym skutkiem, popełnia dużo nie wymuszonych błędów. Preferuje gre oburęcznym backhandem. Wolno porusza się po korcie. Obecnie prezentuje solidny poziom challengerowy, ale to za mało na Radka. Startował tu trzy razy, w 2008r. nie przeszedł przez kwalifikacje, w 2010 odpał w pierwszej rundzie (vs Berdych) i rok temu również zakończył na pierwszej rundzie (vs Tipsarevic). Wczoraj bez problemów ograł Blake&#39;a, ale to było do przewidzenia. H2H 1-0 na korzyść Stepanka, mecz na hardzie w 2010r. Nie daję tutaj więcej szans Sweeting&#39;owi jak 35%.

Otrzymane punkty reputacji: +6
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Olivetti(+1,5s) - Fish 2 @ 1,50

Tak na szybko, bo zaraz mecz. Mardy Fish numer jeden w USA, jest murowaym faworytem do zwycięstwa z o wiele niżej notowanym Francuzem, Olivettim. Mało znany Francuz wygrał w tym turnieju 4 mecze, tylko, że w 3 w kwalach i nie wiadomo jak fizycznie będzie wyglądał. Mimo wszystko Mardy jest pewniakiem i myślę, że po kursie 1,50 opłaca się grać ;)

mozi 552

mozi

Użytkownik
Juan Monaco - David Nalbandian 1 @ 1.893 Pinnacle
Typy z ATP na razie nie zawodzą, więc spróbuje jeszcze jednego dziś wieczorem. W Buenos Aires dojdzie do bardzo ciekawego dla miejscowej publiczności spotkania pomiędzy dwoma reprezentantami Argentyny - Juanem Monaco i Davidem Nalbandianem. Monaco wraca do formy, na cegle jeszcze nie przegrał, wygrywając 6 spotkań i cały turniej w Vina Del Mar. Imponuje przede wszystkim niesamowitą regularnością i dokładnością w głównie forhendowych atakach (używa bardzo często niesamowitych kątów). Nalbandian ewidentnie ma najlepsze lata za sobą. Odesnik w meczu 1 rundy zagrał bardzo pasywnie i przez to przegrał 2:0. Dziś to Monaco będzie dyktował na korcie warunki i jeśli David znów zrobi tyle błędów to zapewne skończy się w dwóch setach, ale w drugą stronę. David przed tygodniem niespodziewanie przegrał z Volandrim, dziś rywal o wiele trudniejszy i znów spodziewam się dużych problemów doświadczonego Fate-Dave&#39;a. Dla kibiców taki mecz to wielka gratka, będą dopingować obu panów, więc warunki poza kortowe są raczej równe. Regularniejszy z głębi kortu, lepiej pilnujący podania i dużo bardziej sprawny Monaco powinien wygrać to spotkanie i awansować do 1/4 finału turnieju Copa Claro.

Więcej typów tenisowych na moim blogu: www.4slam.blogspot.com

villa16 32

villa16

Użytkownik
Isner -Young 1 set 7-6 6.50 Bet24 ✅
Tak wiec na szybko dwóch amerykanów spotyka się w spotkaniu 2 rundy turnieju halowego w Memphis.
W pierwszej rudzie Big John odprawił niezłego grajka Gillesa Mullera po dwóch wygranych tie breakach (7-1,7-4),a za to young wygrał z bułgarską rakietą dimitrovem w 3 setach 7-6 4-6 i 7-6 serwis na poziomie 67% był w meczu z grigorem skuteczny jak na bułgara jednak zmierzając do pojedynku z isnerem ,myśle że przy swoim serwisie sie nie da przełamać ani jeden ani drugi.
A jak dojdzie do tie breaku to nie trzeba sie tutaj rozpisywać na co stać isnera w nim ponieważ ma znakomity bilans tie brekowy w tym roku ,i to nawet z wielkim rogerem federem potrafił wygrać tą rozgrywke.Polecam ten typ , a do mniej ryzykownych zaliczam over 9.5 gema w 1 secie po kursie 1.55✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
K 26

krzysgd

Użytkownik
ATP Buenos Aires

Wawrinka - Nishikori, typ: 2, kurs: 2,20 w Bet365

Stanislas od dłuższego czasu nie potrafi &quot;odnaleźć&quot; swego tenisa. Nieliczne zwycięstwa (Paire 2X, Zeballos, Roger-Vasselin, Baghdatis - to jedyny z wyższej półki 3-1 w AO) przeplata porażkami z zawodnikami nie zawsze z samego topu (Soeda, 0-3 w AO z Almagro, 2-3 z Fishem w Davisie) Dopiero w Buenos jakby lekka zwyżka formy.

Japończyk rozpoczął sezon znacznie lepiej. Falstart to 2 runda Brisbane (porażka 0-2 Baghdatisem), ale ćwierćfinał AO to znaczący wynik , zwłaszcza 5-setówka z Tsongą zrobiła wrażenie, potem już gładkie 0-3 z Murrayem, ale to inny zupełnie poziom. Tu w Buenos na razie po 2-1 z groźnymi na cegle Ferrero i Hanescu (niby duże nazwiska, chociaż nie tu i teraz).

Zapowiada się wyrównany mecz. Moim zdaniem z lekkim wskazaniem na Japończyka, głównie z uwagi na ostatnie dokonania.
Zatem 2,20 w Bet365 uważam, że godne uwagi celem pomnożenia niewielkiej kwoty.

lakiacm 24

lakiacm

Użytkownik
Juan Martin Del Potro - Richard Gasquet 1.47 pinnacle ✅

Całkiem ładny kurs na Argentyńczyka, patrząc na to co ostatnio pokazuje. Solidny serwis, atomowy forehand w starciu z Francuzem powinny spokojnie wystarczyć. Del Potro gra coraz lepiej, po porażce na początku roku z Baghdatisem, przegrywał tylko dwukrotnie z Federerem w Melbourne i przed tygodniem w Rotterdamie. Na rozkładzie ma wielu solidnych graczy, m.in. Kohlschreibera, Troickiego, Llodre czy Berdycha którego pokonał w imponujący sposób. Wczoraj rozegrał świetne spotkanie z powracającym na szczyty Davydenko, niestety zakończone kreczem Rosjanina przy wyniku 6:7, 6:4. Juan nie dał się ani razu przełamać dając rywalowi 2 szanse, zaserwował 16 asów i zagrał sporo efektownych winnersów. Del Potro imponuje bardzo wysokim % wygranych piłek po trafionym 1 serwisie, w ostatnich spotkaniach w granicach 80%. Rysiek dość solidnie w tym roku ale bez fajerwerków, zwycięstwa z Hewittem, Tipsarevicem, czy wspomnianym Davydenko wyglądają nie źle ale nic po za tym. Franzuc idzie u siebie jak na razie jak burza, w 2 spotkaniach oddał rywalom zaledwie 7 gemów, za rywali miał jednak GO Soedę i Igora Kunitsyna więc graczy co najmniej o 2 klasy niżej od Delpo. Gasquet dał rywalom w 2 pierwszych rundach aż 13 szans na przełamanie (7 Japończykowi i 6 Rosjaninowi) z którego rywale ani razu nie skorzystali.. co pokazuję że Argentyńczyk dostanie sporo szans na przełamanie w przeciwieństwie do Franzuca, i nie będzie miał problemu z przełamaniem Ryśka. Zdecydowanie więcej przemawia za Del Potro i dla Ryśka pokonanie Argentyńczyka nawet na własnym podwórku jest powyżej jego możliwości. 2H2 2:1 dla Potro ale spotkania rozgrywane dawno temu więc nie ma to większego znaczenia.

Dla odważniejszych:
-3 Potro za 1.833
i Potro -1,5 seta za 2.13 ✅

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
jak dla Ciebie Potro gra coraz lepiej, to nie wiem po co ja oglądam codziennie Super Tennis po parę godzin.
atomowy forehand w starciu z Francuzem powinny spokojnie wystarczyć
a wiesz ze w finale z Federerem i wczoraj z Łysym zdobył tak łącznie 4 punkty na dwa spotkania? A tak wali ile wlezie po autach, bo po prostu mu nie siedzi?
ktoś w HP powiedział, że poleca włączyć ten mecz bo ładnie grają.
Od razu odpisałem: mecz, gdzie jeden trzyma drugiego na krótkiej smyczy. Denko zdominował grę, zmiażdżył w każdym elemencie J&#39;Ma. Te 16 asów spowodowało, że nie przegrał tego sromotnie.
break w 2gim secie - 1 piłka która zmusiła Denkę do nieuniknionego błędu, a reszta to proste UE Ruska. Miał dosyć, miał kontuzje, co pokazała choćby akcja przy siatce.
w ogóle nie ma co nasuwać na temat meczów z Soedą i Igorem. Wysłał ich gdzie ich miejsce i teraz zaczyna się poważna gra.
Teraz coś, co typ na Latynosa poprze:
Zmiażdżył z głębi, zza końcowej i przy siatce Troickiego, Berdycha w Rotterdamie. Czyli rywala na troszkę słabszym poziomie od siebie i równego. Grał na luzie, mocno i bez spiny aż do finału z Fredem. Tam dupa spięta i dupa blada, tylko srebro.
Zmierzam do tego, że Gaske gra taki tenis iż nie ma prawa przejąć inicjatywy. Nie ma i tyle. Denko jest &quot;poetą&quot; na korcie, nie wiem czy Djokovic robi to lepiej? Chodzi o ustawianie gry pod siebie i rozciąganie rywala &quot;lewa, prawa - prawa, lewa&quot; i spokojne wykończenie. Suma sumarum Juan przejmie rytm przy swoim serwie i będzie miał więcej z gry przy podaniu Rysia.
Gaske ze swoim stylem i taką sobie siłą nie wygra dwóch setów z Argentyńczykiem. Może grać gem/gem, nawet zgarnąć seta, ale ma za mały wachlarz na niego.

gecko 32

gecko

Użytkownik
Michael Llodra vs Albano Olivetti @1.30 ✅
Oglądałem wczoraj wczoraj mecz Olivetti-Fish i przyznam, że Albano zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Serwisy dochodzące do 230 km/h, których nie powstydziłby się Big John oraz kilka returnów, istnie a la Federer. Z drugiej jednak strony Marny Fish, który grał jak rozwydrzony dzieciak, jak szło to się starał, jednak wiele kluczowych piłek zwyczajnie odpuścił, z premedytacją wyrzucając je w aut. To wstyd jak na #8 ATP.
Dzisiejszy przeciwnik Llodra, ostatnio w formie (chociażby zacięty mecz z J. M. Del Potro w Rotterdamie). Nie wyobrażam sobie, żeby odpuszczał przy żywiołowo reagującej, rodzimej publiczności. W takich meczach zwycięża doświadczenie. Obaj panowie grają w ojczyźnie, powinni więc spiąć pośladki dość ostro, dlatego można dodatkowo spróbować over gemowy, jeśli uda się dorwać jakąś niską linię.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom