>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Madryt, 01-08.05.2011

Status
Zamknięty.
F 0

federer-king

Użytkownik
do odwaznych swiat nalezy i bukmacherka tez ! Nadal będzie rozgrywał spotkanie któreś z rzędu - a jak mu się odnowi pachwina, a jak bedzie miał słabszy dzień, albo po prostu Del zagra wysmienicie. W meczu z Cilicem po jego kontuzji ani sladu. Mecz poł na pół. Trzeba pamietać że Nadal jest bardzo kontuzjogennym grajkiem. Wygrywa bardzo dużo, gra w ostatnich tygodniach sporo, więc jego organizm tez to czuje. Nie skreslałbym Del, to jest walczak i jak poczuje szanse to moze wejsc na Rafe i go zlać.

@ oglądałem Feda - ale gra &quot;kaszanke&quot; - Djoko, RAfa, Del a nawet Ferrer leją go aktualnie na mączce az miło !

Andre@

Jak bedzie gral fed tak jak wczoraj to i z nadalem walka nawiąże chodzi mi glownie o to jak serwowal miazga poprostu

O 27

odrzanski

Użytkownik
Rafael Nadal - Juan Martin Del Potro : Liczba gemów
powyżej 20.5 gemów
1.80

Myślę, że ten typ po takim kursie jest warty zagrania. Bez wątpienia Rafa jest absolutnym faworytem meczu (zreszta jak zwykle), ale Portek jest w super formie i jakos nie wydaje mi sie, ze Rafa go zmiazdzy na korcie. Nawet jeżeli ten mecz rozstrzygnie się w dwóch setach na korzysc Nadala to jest duza szansa na powyzej 20 gemow. 9 gemów w calym meczu jest w zasiegu Del Potro, nawet wynik 6:4, 7:5 daje juz wygrany typ.

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Federer się zawziął, nic dziwnego. W sumie nie zdziwiłbym się, jakby RG był dla Niego najważniejszym szlemem w tym roku. Zdobył już w karierze to co miał zdobyć, na Wielkiego już nie ma szans, pozostało mu jeszcze coś udowodnić Nadalowi ???? Choć osobiście nie daję mu szans... ????

W 66

warchlak

Użytkownik
Rafael Nadal - Juan Martin Del Potro : Liczba gemów
powyżej 20.5 gemów
1.80
Myślę, że ten typ po takim kursie jest warty zagrania. Bez wątpienia Rafa jest absolutnym faworytem meczu (zreszta jak zwykle), ale Portek jest w super formie i jakos nie wydaje mi sie, ze Rafa go zmiazdzy na korcie. Nawet jeżeli ten mecz rozstrzygnie się w dwóch setach na korzysc Nadala to jest duza szansa na powyzej 20 gemow. 9 gemów w calym meczu jest w zasiegu Del Potro, nawet wynik 6:4, 7:5 daje juz wygrany typ.
Del Potro serwis trzyma bardzo dobry wiec mecz powinien byc wyrownany przynajmniej z tego wzgledu, ze Nadalowi ciezko bedzie lamac Argentynczyka.
Jednak wynik typu 6-4, 6-4 jest dosc prawdopodobny i wtedy over 20,5 lezy ????
Chyba lepiej zagrac Del Potro +4,5 gema po kursach okolo 1.85 - wtedy wyniki 6-4, 6-4 beda wchodzace.

mucios88 197

mucios88

Użytkownik
Panowie piszecie owszem że Del Potro wygrał 3 mecze z Nadalem a popatrzcie na jakiej to było nawierzchni ???? Były to 3 mecze na hardzie. Dobrym typem w obecnej sytuacji jest over 20,5 gema w tym meczu ponieważ do jakiegoś TB może dojść w którymś z setów (zwłaszcza że DP bardzo dobrze serwuje).

M 16

misia.marcysia

Użytkownik
ferdek pewnie nic nie wygra juz na clayu, chyba, ze jakies slabo obsadzone 250, mrzonki o powrocie na tron moze odlozyc miedzy bajki, teraz kolejni zawodnicy zaczna go ogrywac, bo o Nadalu nole czy delpo moze zapomniec, wczoraj tak ograniczony (ale w dobrej formie) gracz jak Lopez spokojnie powinien to wygrac majac 5-2 i pilke w gorze w TB, z ktora mogl zrobic wszystko a poslal w out

dzisiaj dobry bet to wsciekly byk Gimeno, ktory biega jak szalony, a co najwyzej ilosc metrowych outow jest calkiem niska jak na niego, duza przewaga z linii koncowej, swietny forehand (zwlaszcza inside-out), serwis mu w koncu lezy, zawodnik notorycznie mial problemy z timingiem uderzania pilki co powodowalo niesamowite outy, ale korty w madrycie sa specyficzne, czesciowo osloniete prawie jak indoors clay, co tez zmniejszylo ilosc bledow z 2h bh (jak na niego) widac ze mu zalezy i przyszly wyniki po 10 porazkach na poczatku sezonu jak ostatnie zwyciestwa z ryskiem czy jurgenem, ktorego lamal wczoraj jak zapalke (jurgen zagral przecietnie, ale w duzej mierze dzieki ciaglej presji Gimeno)

llodra latwa drabinka, ale tez niezla gra i tak szybkie korty sluza takiemu graczowi, jednak zwrocilbym uwage na swietny return G.T. i nawet melzer trafiajac pod 70% pierwszego podania mial ciagle problemy z utrzymaniem serwisu, osobiscie nie wystawilbym wiecej niz 1.7 na G.T. wiec 1.93 w Pinny to niezle value jak dla mnie

G.T. pyknie Llodre za @1.93 pinny 3.5/10
6-1 4-6 6-7 -3.5

typer36 456

typer36

Użytkownik
O czym niektórzy mówią to niewiem. Może i dobrze Roger serwował ale akurat Lopez to jakoś wyjątkowo nie utrudniał gry. Jedynie przy swoich gemach się napinał. Inna sprawa że gdyby nie zaczęły drżeć mu ręce w TB 3 seta to Lopeza byśmy dziś oglądali. Lopez miał 5:2 i piłkę na 6:2 w górze, ale co wtedy zrobił to podchodzi pod frajerstwo sezonu. Potem chyba mu to siedziało w głowie, bo go Roger zmusił do dwóch błędów

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Del Potro, Juan Martin +1,5 Set 2.55
Del Potro, Juan Martin 5.00

Del Potro we wczorajszym meczu pokazal ze strata seta z Youzhnym to przypadek i raczek kwestia małej kontuzji w okolicach podrzusza niz dobrej gry rosjanina. Po tym urazie nie ma śladu. Wczoraj Cilic zniszczony przez Potro w dwóch setach i to na kompletnym luzie.
Nadal na swojej nawierzchni na papierku ma już te 1000 pkt. Ale tylko na papierku. Praktycznie szanse są podzielone 50/50. Nie będzie wiecznie tak że jedynym zawodnikiem który go pokona bedzie Djoko. I to dzis wlasnie Potro pokaże klase i wygra z Nadalem.
TEKST DNIA : Praktycznie szanse są podzielone 50/50
Daj mi jakieś argumenty za Del Potro ? Jedyny taki, że się nie położy jak inni rywale Nadala i nie powinien tego meczu przegrać w głowie. Djokovic go pokonał, ale czekam na finał w tym turnieju Nadal - Djokovic, wtedy Serb się przekona, że twarda nawierzchnia a ziemia to inna sprawa i tu on będzie schodził pokonany.
Od mnie:
5 gemów i mniej wygranych przez Del Potro to będzie normalne.
6-8 gemów wygranych przez Del Potro to postawił ciężkie warunki
9 gemów i powyżej to tak jakby wygrał mecz ale go nie wygrał

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Od mnie:
5 gemów to niedawno Dodig z Nadalem zdobył, jeśli porównujesz możliwości tych dwóch to gratuluję. Del potro ma tu realne szanse. Może nie 50/50, ale ma, co najmniej na wygranie seta. Tak jak pisałem wcześniej, sam postawiłem na Del Potro z hc:4,5 i twierdzę, że jest to jak najbardziej do grania

W 66

warchlak

Użytkownik
Daj mi jakieś argumenty za Del Potro ? Jedyny taki, że się nie położy jak inni rywale Nadala i nie powinien tego meczu przegrać w głowie. Djokovic go pokonał, ale czekam na finał w tym turnieju Nadal - Djokovic, wtedy Serb się przekona, że twarda nawierzchnia a ziemia to inna sprawa i tu on będzie schodził pokonany.
Od mnie:
Argument za Del Potro - swietny serwis

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Nadal + Ferrer + Djokovic 1,27 ✅
Niektórzy tu widzę, że się zapędzili trochę z tym Del Potro. Co prawda serwis trzyma na przyzwoitym poziomie, ale wczoraj Cilic kompletnie nic nie grał. Chorwat bił piłki w siatkę z regularnością automatu. Tak samo często walił w aut. W meczu z Nadalem już tak kolorowo na pewno nie będzie.
Wczoraj Argentyńczyk bardzo się nie spocił w meczu, dziś czeka go dużo biegania więc nie ma co ukrywać faktu, że kontuzja może w każdej chwili powrócić.
Ferrer i Djoko to wiadomo czemu. Są w świetnej formie, powinni tutaj daleko zajść.

M 16

misia.marcysia

Użytkownik
50-50 to przesada, ale value jest po stronie delpo
jak dla mnie kurs na +1.5 seta dla delpo do gry pod @3 za 0.5/10 warty gry

argumenty: delpo bedzie ciezki do przelamania, swietnie serwuje, ale straci przynajmniej 2 serwisy w meczu moim zdaniem, ile sam zlamie nadala to bedzie decydujace

tak szybkie korty sa jakis tam handi dla delpo, ich mecz w rzymie inaczej by wygladal, o wiele wieksza przewage mialby nadal

delpo gra obecnie na clayu top 5 poziom, dodalbym jeszcze murraya, ferrera i nole ale w odrotnej kolejnosci

nadal do wielu uderzen z fh delpo nie zdarzy w obronie, bedzie mial problem z antycypacja jego silowej gry z linii koncowej, np jesli delpo pokaze to co pokazal z soda w Estoril po powrocie na kort po przerwie deszczowej to byla miazga i z taka gra ma szanse z nadalem

przytoczylbym mecz nadal - murray z mc gdzie tez masowka szla na nadala i tlumaczenie, ze nikt nie ma szans z rafa i ze murray nie umie grac na clayu, ale murray pokazal ze potrafi stlamsic nadala na clayu (patrz set 2) i gdyby nie kontuzja to kto wie kto by wygral

nadal jest oczywiscie faworytem, tylko te kursy na niego, nawet 2-0 czy handi nie maja wartosci zadnej

swoja droga wspanialy dzien dla fanow tenisa sie szykuje dzisiaj, super ze mecze beda od 16stej a nie wczesnie po poludniu i swietny pokaz mocy poszczegolnych zawodnikow przed RG :jupi:

tsonga - soda, swietny mecz bombardierow forehandowych, soda juz bez pistolesiego, ale watpie zeby mialo to wplyw na mecz i jego wyniki, value tsonga, ktory gra coraz lepiej, ale soda z delpo pokazal kawal dobrego tenisa wiec niezly mecz moze byc

murray - bellucci - pytanie jak szczerbaty podejdzie do pozornie slabego przeciwnika, strasznie haotycznego, ale ze sporym talentem, dobry trening przeciwko swietnemu lewemu fh co tez jest wazne przed rg, znajac podejscie murray do takich meczow lepiej odpuscic, murray powinien wygrac ale kursy bez wartosci, no bet

berdych - monaco, tym co skreslili juz berdycha radze obejrzec jego ostatni mecz z nadalem gdzie gral kapitalnie, zabraklo tego czegos co ma nadal, monaco to zalezy jak sie mu zechce, berdych powinien wygrac nawet 2-0 ale oboje niewarci zaufania w takim meczu, no bet

ferrer-stachu - stachu swietnie serwuje i jest w stanie zlamac ferrera kilka razy, jestem ciekaw czy strata seta przez dawida z mannarino byla az tak wynikiem swietnej gry francuza (bo gral swietnie) czy tez jednak to o czym sie mowi, ze takie korty nie beda ferrerowi sluzyly, ciekawy przeglad sily dawida przed starciem z nole

nole - ggl nole to wygra nie ma innej mozliwosci, ale jak wysoko to inna sprawa, jego gra ani w belgradzie ani w madrycie nie przekonuje, ale korty beda mu sluzyly i mam nadzieje, ze z kazdym meczem bedzie lepiej, ggl swietny fh inside out ale trafia 1wszym podaniem rzadziej niz ja mam podwyzke w pracy ???? wiec bardzo rzadko i to mu psuje strasznie, lubie styl ggl bo swietny z niego shot maker ale nie ma szans, moze pokryje handi

ferdek - malisse, ferdek gra slabo, malisse tutaj niezle, moze nawet seta u*****, ale osobiscie wolalbym obejrzec jak moze tsonga albo nadal zmiazdzy ferdka :jupi:

Od mnie:

Otrzymane punkty reputacji: +2
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
M Llodra - D Gimeno-Traver
Typ: 2
Kurs: 1.90
Dla Hiszpana turniej w Madrycie i potencjalny awans do czwartej rundy to duża szansa na zgarnięcie sporej liczby punktów, dzięki którym będzie egzystował w pierwszej setce przez cały najbliższy rok. W obecnym sezonie Gimeno-Traver cieniował niemiłosiernie. Jednak od momentu kiedy rozgrywkowy cykl przeniósł się na cegłę w Europie, jego forma ewidentnie zwyżkuje. W Monte Carlo pokonał Girlado w Barcelonie Starace. Z kolei w Madrycie odprawił z kwitkiem już Gasqueta i Melzera, a więc graczy o uznanej marce i prezentujących ostatnio naprawdę dobrą formę. Z kolei jego dzisiejszy rywal choć dyspozycją ostatnio nie zachwyca w stolicy Hiszpanii pokonał Querrey i pogromce Roddicka Cipollę. Mimo to stawiam na Hiszpana, za którym przemawia doping rodzimej publiczności, pokonani ostatnio rywale, jak również to, że na nawierzchni ziemnej jest o wiele bardziej ogranym i utytułowanym zawodnikiem niż jego francuski rywal.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
No być może i ja przesadziłem z tymi gemami, no ale 50/50 i to na ziemi ? Śmiechu warte, tym bardziej, że 50/50 nawet na twardej czy trawie by nie było a na ziemi. Tak patrząc realnie jakiś tie-break możliwy, kto wie może i 1 set, ale Nadal go rozrzuci po korcie, żeby wygrać z Nadalem na ziemi trzeba mieć dzień konia i starać się kończyć jak najszybciej akcje a przy tym trafiać po liniach itp. zobaczymy jak to będzie, ja stawiam jednak 6:4 6:3 dla Nadala ,a szansę procentowo oceniam 90-10%

M 28

mitch

Użytkownik
No być może i ja przesadziłem z tymi gemami, no ale 50/50 i to na ziemi ? Śmiechu warte, tym bardziej, że 50/50 nawet na twardej czy trawie by nie było a na ziemi. Tak patrząc realnie jakiś tie-break możliwy, kto wie może i 1 set, ale Nadal go rozrzuci po korcie, żeby wygrać z Nadalem na ziemi trzeba mieć dzień konia i starać się kończyć jak najszybciej akcje a przy tym trafiać po liniach itp. zobaczymy jak to będzie, ja stawiam jednak 6:4 6:3 dla Nadala ,a szansę procentowo oceniam 90-10%
Ja oceniam trochę lepiej szanse Del Potro, ale generalnie się zgadzam. Głównie dlatego, że jednak Delpotro w wywiadach mówił, że boli go biodro.
Poza tym, gra już drugi tydzień z rzędu. Na mączce jest to duże obciążenie, bo jednak biega się dużo więcej.
Win dla Nadala. Ale nie wykluczam seta dla delpo.

dsquared 9

dsquared

Użytkownik
Od mnie:
W teorii Nadal powinien wygrać. W praktyce dalej utrzymuje że szanse sa 50/50. W Monte Carlo Murray urwał seta, ferrer ugrał 9 gemów, w Barcelonie dodgic 5, ferrer 6. Nadal jest do przełamania. Popełnia błędy nawet na swojej ulubionej nawierzchni. Potro ma świetny serwis. Fh z końcowej linii narobi sporo problemów Nadalowi.
Wczoraj 91% punktów z pierwszego serwisu. Cilic nie istniał.
Jak Potro nie przegra tego w głowie i nie odezwie się ta kontuzja ( po której nie było wczoraj widać żadnego śladu) to ma szansę na wygraną. Okaze sie po meczu kto miał rację
+1,5 Potro ja gram 10/10
Win Del Potro 5/10

M 28

mitch

Użytkownik
W teorii Nadal powinien wygrać. W praktyce dalej utrzymuje że szanse sa 50/50. W Monte Carlo Murray urwał seta, ferrer ugrał 9 gemów, w Barcelonie dodgic 5, ferrer 6. Nadal jest do przełamania. Popełnia błędy nawet na swojej ulubionej nawierzchni. Potro ma świetny serwis. Fh z końcowej linii narobi sporo problemów Nadalowi.
Wczoraj 91% punktów z pierwszego serwisu. Cilic nie istniał.
Jak Potro nie przegra tego w głowie i nie odezwie się ta kontuzja ( po której nie było wczoraj widać żadnego śladu) to ma szansę na wygraną. Okaze sie po meczu kto miał rację
+1,5 Potro ja gram 10/10
Win Del Potro 5/10
Ale kto powiedział, że Nadal jest nie do przełamania. Przecież jego charakterystyczną cechą jest niesamowite przejście z obrony do ataku. Na mączce nie ma wielkiej różnicy czy Rafa serwuje czy odbiera serwis.

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Del Potro, Juan Martin +1,5 Set 2.55
Del Potro, Juan Martin 5.00

Del Potro we wczorajszym meczu pokazal ze strata seta z Youzhnym to przypadek i raczek kwestia małej kontuzji w okolicach podrzusza niz dobrej gry rosjanina. Po tym urazie nie ma śladu. Wczoraj Cilic zniszczony przez Potro w dwóch setach i to na kompletnym luzie.
Nadal na swojej nawierzchni na papierku ma już te 1000 pkt. Ale tylko na papierku. Praktycznie szanse są podzielone 50/50. Nie będzie wiecznie tak że jedynym zawodnikiem który go pokona bedzie Djoko. I to dzis wlasnie Potro pokaże klase i wygra z Nadalem.

Nikt już na clayu nie będzie miał szans fifty-fity,no chyba,żę Djoko.Nie pisz głupot,że szanse są równe bo jakby takiej były to nawet bukmacherzy dali by wyższy kurs niż te 1,15 czy max 1,20.Del Potro owszem wczoraj pokazał się,ale żeby mówić,żę szanse są 50 na 50 to przesada.Wogle rozkładać szanse procentowo to wg mnie głupota.Na hardzie czy trawie Juan miałby szanse wygrać z Nadalem,ale na mączce(zwłaszcza przy dobrej formie Hiszpana) no way.

lionel21 191

lionel21

Użytkownik
Nikt już na clayu nie będzie miał szans fifty-fity,no chyba,żę Djoko.Nie pisz głupot,że szanse są równe bo jakby takiej były to nawet bukmacherzy dali by wyższy kurs niż te 1,15 czy max 1,20.Del Potro owszem wczoraj pokazał się,ale żeby mówić,żę szanse są 50 na 50 to przesada.Wogle rozkładać szanse procentowo to wg mnie głupota.Na hardzie czy trawie Juan miałby szanse wygrać z Nadalem,ale na mączce(zwłaszcza przy dobrej formie Hiszpana) no way.
Na trawie? Juan Martin del Potro na trawie gra najgorzej spośród wszystkich nawierzchni, mimo, że jest ona bardzo szybka. Ostatnio oglądałem z nim wywiad i sam mówił, że na trawie mu nie idzie i w tym roku rozegra na niej sporo turniejów, by poprawić swoją grę.
Co do szans w meczu z Nadalem, to nie ma co pisać &#39;&#39;no way&#39;&#39;, bo wszystko jest możliwe. Wiadomo, że z Nadalem niezwykle trudno jest wygrać, ale del Potro ma sporo atutów. Mocniejszy serwis, piekielnie mocno uderza, te jego bomby z głębi kortu na pewno sprawią trochę problemów Nadalowi i mogą go wyrzucić poza kort. Wszystko jest tutaj możliwe. Najprawdopodobniej Nadal wygra, bo zamęczyć go jest strasznie trudno, ale del Potro nie jest bez szans.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Praktycznie szanse są podzielone 50/50
Już inni troche na ten temat napisali jednak nie padło kluczowe pytanie.

JAK TY WYLICZASZ PRAWDOPOBIENSTWO?

Jedno jest pewne, czym wiecej takich dawców tym buki beda mialy z czego zyc. W ilu elementach gry lepszy jest Argetynczyk? Ktos tu pisał ze dobry serwis i co z tego skoro po drugiej stronie wybitny specjalita od returnow, to nie niewazne?

Jeszcze kiedy dochodzą informacje, ze Del Potro narzeka troche na zdrowie to już w ogóle ter 50/10 robi wrażenie, rozumiem, że jakby był zdrowy to fawrytem był JMDP? Możesz to nam jakoś udowodnić?

Wszyscy chyba są ciekawi...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom