50-50 to przesada, ale value jest po stronie delpo
jak dla mnie kurs na +1.5 seta dla delpo do gry pod @3 za 0.5/10 warty gry
argumenty: delpo bedzie ciezki do przelamania, swietnie serwuje, ale straci przynajmniej 2 serwisy w meczu moim zdaniem, ile sam zlamie nadala to bedzie decydujace
tak szybkie korty sa jakis tam handi dla delpo, ich mecz w rzymie inaczej by wygladal, o wiele wieksza przewage mialby nadal
delpo gra obecnie na clayu top 5 poziom, dodalbym jeszcze murraya, ferrera i nole ale w odrotnej kolejnosci
nadal do wielu uderzen z fh delpo nie zdarzy w obronie, bedzie mial problem z antycypacja jego silowej gry z linii koncowej, np jesli delpo pokaze to co pokazal z soda w Estoril po powrocie na kort po przerwie deszczowej to byla miazga i z taka gra ma szanse z nadalem
przytoczylbym mecz nadal - murray z mc gdzie tez masowka szla na nadala i tlumaczenie, ze nikt nie ma szans z rafa i ze murray nie umie grac na clayu, ale murray pokazal ze potrafi stlamsic nadala na clayu (patrz set 2) i gdyby nie kontuzja to kto wie kto by wygral
nadal jest oczywiscie faworytem, tylko te kursy na niego, nawet 2-0 czy handi nie maja wartosci zadnej
swoja droga wspanialy dzien dla fanow tenisa sie szykuje dzisiaj, super ze mecze beda od 16stej a nie wczesnie po poludniu i swietny pokaz mocy poszczegolnych zawodnikow przed RG :jupi:
tsonga - soda, swietny mecz bombardierow forehandowych, soda juz bez pistolesiego, ale watpie zeby mialo to wplyw na mecz i jego wyniki, value tsonga, ktory gra coraz lepiej, ale soda z delpo pokazal kawal dobrego tenisa wiec niezly mecz moze byc
murray - bellucci - pytanie jak szczerbaty podejdzie do pozornie slabego przeciwnika, strasznie haotycznego, ale ze sporym talentem, dobry trening przeciwko swietnemu lewemu fh co tez jest wazne przed rg, znajac podejscie murray do takich meczow lepiej odpuscic, murray powinien wygrac ale kursy bez wartosci, no bet
berdych - monaco, tym co skreslili juz berdycha radze obejrzec jego ostatni mecz z nadalem gdzie gral kapitalnie, zabraklo tego czegos co ma nadal, monaco to zalezy jak sie mu zechce, berdych powinien wygrac nawet 2-0 ale oboje niewarci zaufania w takim meczu, no bet
ferrer-stachu - stachu swietnie serwuje i jest w stanie zlamac ferrera kilka razy, jestem ciekaw czy strata seta przez dawida z mannarino byla az tak wynikiem swietnej gry francuza (bo gral swietnie) czy tez jednak to o czym sie mowi, ze takie korty nie beda ferrerowi sluzyly, ciekawy przeglad sily dawida przed starciem z nole
nole - ggl nole to wygra nie ma innej mozliwosci, ale jak wysoko to inna sprawa, jego gra ani w belgradzie ani w madrycie nie przekonuje, ale korty beda mu sluzyly i mam nadzieje, ze z kazdym meczem bedzie lepiej, ggl swietny fh inside out ale trafia 1wszym podaniem rzadziej niz ja mam podwyzke w pracy ???? wiec bardzo rzadko i to mu psuje strasznie, lubie styl ggl bo swietny z niego shot maker ale nie ma szans, moze pokryje handi
ferdek - malisse, ferdek gra slabo, malisse tutaj niezle, moze nawet seta u*****, ale osobiscie wolalbym obejrzec jak moze tsonga albo nadal zmiazdzy ferdka :jupi:
TEKST DNIA : Praktycznie szanse są podzielone 50/50
Daj mi jakieś argumenty za Del Potro ? Jedyny taki, że się nie położy jak inni rywale Nadala i nie powinien tego meczu przegrać w głowie. Djokovic go pokonał, ale czekam na finał w tym turnieju Nadal - Djokovic, wtedy Serb się przekona, że twarda nawierzchnia a ziemia to inna sprawa i tu on będzie schodził pokonany.
Od mnie:
5 gemów i mniej wygranych przez Del Potro to będzie normalne.
6-8 gemów wygranych przez Del Potro to postawił ciężkie warunki
9 gemów i powyżej to tak jakby wygrał mecz ale go nie wygrał