Tenis,
ATP Tour - Madryt
Spotkanie: Rafael Nadal - Juan Martin Del Potro
Kurs: 5,10
Typ 2
Szykuje się emocjonujące spotkanie pomiędzy 1 w rankingu Hiszpanem Nadalem a 32 Argentyńczykiem Del Potro. Na początku sam ze sobą nie zgadzałem się na taki typ i na pewno 90% populacji forum nie zgodzi się z moim typem ale postaram się uzasadnić mój typ.
Na początek statystyka spotkań H2H:
Nadal (5 zwycięstw) - Del Potro (3 zwycięstwa)
Nie wiem czy to dobry pomysł ale postanowiłem porównać dzisiejszy mecz do meczu który rozegrał się wczoraj pomiędzy Federerem a Lopezem. Mecz w którym grał wyraźny lider tak jak i w dzisiejszym meczu mamy silnego lidera.
Oglądałem mecz i byłem pełen podziwu dla Hiszpana. Co prawda mecz zakończył się zwycięstwem Federera ale po wielkich mękach 2-1 3TB ( 7[15] -6[13] ; 6[1]-7[7] ; 7[9]-6[7] ) mało brakowało do miłej niespodzianki. Uważam że dziś w meczu Nadal - Del Potro także taki przebieg meczu jest bardzo możliwy. Argentyńczyk prezentuje wysoka formę moim zdaniem jest wszystko możliwe tym bardziej że potrafił już wygrywać z Nadalem. Niespodzianka była by niemała gdyby faworyt dzisiaj ze spuszczoną głową zszedł z kortu. Bardzo dużo będzie zależało od dzisiejszej formy obu graczy i jakie podejście będzie miał Nadal do swojego przeciwnika, jeśli będzie za bardzo pewny siebie i będzie pewny swojej gładkiej wygranej może otrzymać tenisową lewatywę...