Andujar Pablo - Sock Jack
@1.90
Kursy nieco dziwne biorąc pod uwagę, że Andujar gra praktycznie tylko i wyłącznie na mączce. W Barcelonie doszedł do finału pokonując Ferrera czy Fogniniego, w finale musiał uznać wyższość Nishikoriego. W Monachium kreczował i to chyba jedyny powód dla zawyżonego kursu, ale nie zauważyłem nigdzie wzmianki o kontuzji, jeśli ktoś coś wie niech da znać. Sock na cegle nie gra za dużo, ale w tym sezonie 5/0, wygrał turniej w Houston, ale z kim tam wygrywał ? Drewniany Querrey i Anderson. Jedynie wygrane z Baustita-Agutem czy Giraldo mogą coś znaczyć, ale wydaję mi się, że przeszli oni turnieju bez większego zaangażowania, takie same wyniki w 2 meczach 6:4 6:4 wyglądają nieco podejrzanie. Po za tym nawet jeżeli Sock byłby w formie to obok kursu 1.9 na Andujara nie da się przejść obojętnie, biorąc pod uwagę, że gra on
tenis na wysokim poziomie w ostatnim czasie.
Bolelli Simone - Anderson Kevin @1.95 6:4 6:3 na pełnej
Sytuacja podobna do poprzedniej, moim zdaniem kursy zawyżone. Anderson to drewno niesamowite i jeżeli ma wyłączony serwis to każde granie przeciwko niemu szczególnie po kursie 1.95 to value. Jeżeli po drugiej stronie siatki stoi Bolelli który znaczną większość meczy gra właśnie na mączce to czemu by na niego nie grać ? 3/3 może nie powala, ale przegrywał z Estrellą, Monfilsem i Goffinem, co nie przynosi mu wstydu. Nie wyobrażam sobie tutaj porażki Włocha, przynajmniej nie w 1 rundzie i nie z takim drewnem jak Anderson.
Gulbis Ernests -
Goffin David @1.37
Czajnik bez formy popełniający mnóstwo błędów kontra inteligentnie i spokojnie grający Goffin. Wynik może być tylko jeden. Wierzyłem w powrót Gulbisa do formy stawiając na niego wcześniej, ale co ten człowiek robił w poprzednich meczach nie mieści się w głowie. Wystarczy spojrzeć tutaj na mecz z Haider-Maurerem, gdzie ugrał 1 gema. Gość ma praktycznie 12 meczów z rzędu to porażki, jedyna wygrana na twardej nawierzchni z Gimeno-Traverem, który oprócz mączki nie istnieje. Goffin jest zawodnikiem opanowanym i co najważniejsze gra inteligentny
tenis. Oglądałem go pare razy i zaimponował mi na pewno meczem przeciwko Janowiczowi na nawierzchni twardej. Wrócił tutaj z Monachium gdzie pokonał Bolelliego i odpadł po 3 setówce dzisiaj z Kohlschreiberem. Na pewno ma forme i jest głodny zwycięstwa. Gulbis sie zagotuje, nie wierze w jego powrót do formy.
Karlovic Ivo -
Gasquet Richard @1.33
Dokładny wynik
0:2 @1.72
Kolejny typ przeciwko drewniakowi. Mocno się zdziwie jeżeli Gasquet tego nie wygra. Nie biorę takiej opcji pod uwagę. Karlovic na cegle jest nikim. Jego serwis jest wyłączony, brak jakiegoś lepszego poruszania się po korcie, każda próba biegnięcia do siatki, kończy się klęską, masa błędów, bez pomysłu na grę jeżeli serwisem nie zakończy sprawy, to nie jest hard, tutaj nie ma szans żeby wygrał. Gasquet gra za niecałą godzinę w Portugalii z Garcia-Lopezem, ale nawet jakby z biegu wjechał w ten mecz to z Karlovicem powinien wygrać tu każdy clay'owiec który ma ogranie. Gasquet pojechał z Almagro wczoraj w 2 setach czym mnie zaskoczył, w Madrycie może zajść w miare daleko, odpadnięcię z drewnem Karlovicem nie wchodzi w grę.
Mayer Leonardo - Muller Gilles
@1.37
Dokładny wynik
2:0 @1.88
Kurs tak jak w poprzednim przypadku nie powala, ale nie widzę tutaj innej możliwości niż wygrana Mayera, który na cegle potrafi pozamiatać właściwie z większością zawodników. Muller na cegle również nie istnieje, bo nie może postraszyć serwisem. O ile w Estoril zdołał jakimś cudem pokonać Montanesa, to w kolejnej rundzie dostał baty od typowego clayowca jakim jest Carreno-Busta. Teraz będzie podobnie, bo Mayer to moim zdaniem poziom wyżej od Carreno-Busty.