>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Londyn & Halle 7.06-13.06.2010

Status
Zamknięty.
lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
AEGON Championships

Gerry Weber Open

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Bopanna - Bemelmans 1.89 8/10 ⛔ 7/6 3/6 7/6
Fortuna
Finałowa runda kwalifikacyjna do turnieju w Halle. Zaciekawiło mnie bardzo że utalentowany Belg jest jednak dogiem z Rohanem trzecim deblistą hinduskim i jeśli się nie mylę najlepszym singlistą właśnie z Indii #487 najczęściej można śledzić go w kwalifikacjach do challengerów na masakrycznie szybkich nawierzchniach jak np. w Akwizgranie lub w parze z Paes lub Bhupathim w Pucharze Davisa bo w debla na poziomie ATP dopiero chłopak raczkuję z Qureshim tak samo jak nasza para Bednarek/Kowalczyk. Porównując ich w singla jeśli Bopanna nie będzie miał wysokiej skuteczności serwisu jego gra będzie ograniczała się do s&amp;v ale nie sądzę by całym spotkaniu Hindus miał świetną skuteczność obu podań i jedynie tylko w tym może być lepszym od Belga lecz jeśli nadzieję się na kontrę Bemelmansa nie odeprze jej z powrotem jak i gra spod linii końcowej będzie trudnym orzechem do zgryzienia grając z dosyć filigranowym graczem z Genk który z taktyką kortową nie jest na bakier.

matesarninho 74

matesarninho

Użytkownik
Spotkanie: Troicki V. (Srb) - Garcia-L. G. (Esp)
Typ: 2
Kurs: 1,90
Bukmacher: bet365

Spotkanie pomiedzy Serbem Troickim a Hiszpanem Garcia-Lopezem jest jednym z najciekawiej zapowiadających sie spotkan tej rundy turnieju w niemieckim Halle. Na kortach trawiastych tenisisci przygotowywują do Wimbledonu na takiej własnie nawierzchni. No tak, zrobiłem wstęp i teraz równie dobrze mógł bym nic nie pisać bo przecież nikt tego nie czyta ale gdyby jednak ktoś chciał sie dowiedziec dlaczego taki typ to pisze;)
Wracając do spotkania to moge powiedziec ze Garcia-Lopez na pewno mimo nie kozystnego bilansu z Serbem powinien ten mecz wygrać. Jes w dobrej formie, tylko zawsze w turniejach trafia szybko na dobrego zawodnika z ktorym nie zawsze wygrywa... teraz po zmianie nawierzchni na trawe zawodnicy musza zmienic styl gry i to moze pomóc hiszpanowi. Troicki zaskoczyc go moze tylko serwem. Mysle ze po takim kursie warto zaryzykowac na hiszpana bo sa duze szanse ze sie to opłaci,poniewaz Troicki nie lubi grac z hiszpanami i przewaznie przegrywa.

B 2K

borek149

Użytkownik
Spotkanie pomiedzy Serbem Troickim a Hiszpanem Garcia-Lopezem jest jednym z najciekawiej zapowiadających sie spotkan tej rundy turnieju w niemieckim Halle. Na kortach trawiastych tenisisci przygotowywują do Wimbledonu na takiej własnie nawierzchni. No tak, zrobiłem wstęp i teraz równie dobrze mógł bym nic nie pisać bo przecież nikt tego nie czyta ale gdyby jednak ktoś chciał sie dowiedziec dlaczego taki typ to pisze;)
Wracając do spotkania to moge powiedziec ze Garcia-Lopez na pewno mimo nie kozystnego bilansu z Serbem powinien ten mecz wygrać. Jes w dobrej formie, tylko zawsze w turniejach trafia szybko na dobrego zawodnika z ktorym nie zawsze wygrywa... teraz po zmianie nawierzchni na trawe zawodnicy musza zmienic styl gry i to moze pomóc hiszpanowi. Troicki zaskoczyc go moze tylko serwem. Mysle ze po takim kursie warto zaryzykowac na hiszpana bo sa duze szanse ze sie to opłaci,poniewaz Troicki nie lubi grac z hiszpanami i przewaznie przegrywa.
Mam nieco odmienne zdanie na temat tego spotkania ja gram osobiście na Serba. Pisząc, iż Troicki może go zaskoczyć tylko serwisem, sam sobie dałeś do myślenia jaki typ zagrać. Serwis na trawie jest najważniejszym elementem gry. Jestem też ciekaw skąd masz taką informację, że Hiszpan przeważnie wygrywa z Troickim :? h2h 2-0 dla Serba ! i to na mączce na której zdecydowanie lepiej się czuje Guillermo. Także kolego nie wprowadzaj tutaj ludzi w błąd.

Spotkanie: Troicki V. (Srb) - Garcia-L. G. (Esp) ✅ 6:1, 7:6
Typ: 1
Kurs: 2,0
Bukmacher: betsson

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Spotkanie: Lorenzi - Riba
Typ: 2
Kurs: 1.75
Bukmacher: Betfair

Oglądałem spotkanie Riby z Ferrero na French Open. Co prawda gra Ferrero była karygodna, ale i tak młody Hiszpan grał naprawdę ładnie. Udało mu się dwa razy doprowadzić do Tie Break z czego jednego wygrać. Myślę, że może być trochę rozochocony dobrym stylem gry jaki reprezentował na RG (także w deblu) i przejść przez pierwszą rundę kwalifikacji! Osobiście polecam!
Up. Ja też tu widzę jako zwycięzce Troickiego...

B 0

bialy331

Użytkownik
Orientuje się ktoś jak jest ze stanem zdrowia Dawidienki ?
Bo nawet fajny kurs jest na niego w meczu z Greulem ale ze wzgledu ze ostatnio nie gral troszke boje sie na niego grac

poznaniak 128

poznaniak

Użytkownik
Pytanie do Eksperta Tenisa. ????
Bo spojrzałem w ofertę i bardzo mnie dziwi kurs na mecz. Falla - Okun. Falla ostatnio pokazuje się z odbrej strony... A Okuna w ogóle nie kojarzę ???? . A kurs na Falle to 1.52 to lepiej szybko zagrać bo zapewne spadnie, i mam jeszcze 2 pytanie... mecz Seppi - Tomic. Zdecydowanym faworytem Seppi a kurs 1,45.
Oni grają słabo na trawie czy ich serwy są słabe a na trawie są bardzo ważne?

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Falle można chyba grać, drugi mecz no bet, Seppi bez formy a Tomić najbardziej lubi grac na trawie. To wielki talent, dobrze serwuje, Seppi z drugiego gra slabo. Falla na trawie gra dobrze chociaz ta trawa to nie wiadomo w tej chiwli jak tam wyglada. Od jutra jest transmisja na ES to się zobaczy.

rychuu 84

rychuu

Użytkownik
Okun przebił się przez kwalifikacje bez straty seta, poznał nawierzchnię kortów dlatego kurs na niego jest niższy niż wynikałoby to z umiejętności czy rankingu.

gju 134

gju

Użytkownik
Falle można chyba grać, drugi mecz no bet, Seppi bez formy a Tomić najbardziej lubi grac na trawie. To wielki talent, dobrze serwuje, Seppi z drugiego gra slabo.
nie wiem co to znaczy bez formy, ale ostatnio gra w największych turniejach i prawie zawsze eliminuje w nich kogoś z pierwszej setki ATP. wielki talent tomic za to dostaje w dupe z gośćmi z trzeciej, czwartej a nawet 6 setki. a w nottingham na trawie jedyne na co go było stać to przejść kwalifikacje. i jedyne co ma po swojej stronie to kontakt z trawą.
tak czy tak, ja stawiam na seppiego. ????
PS. w tamtym roku na trawie seppi pokonał: blake&#39;a, giquela i ginepriego. przegrał z murrayem, ljubicicem i andreevem.

F 0

filweb

Forum VIP
Kurs na Davydenkę jest wysoki, bo Kolia znowu wraca do gry po dłuższej przerwie.
Natomiast co do Seppiego - widziałem go tutaj w zeszłym sezonie z Murrayem i jego gra na trawie wyglądała bardzo pozytywnie. Potem przeszedł 2 rundy Wimbledonu. Mimo wszystko młody Tomic może być groźny, po kursie 1,45 jak ktoś pisał zdecydowanie odradzam.

miodzik 0

miodzik

Użytkownik
No raczej, Seppi to gość, na którego można grać gdy jest lekkim faworytem, albo wręcz dogiem - wtedy jest jakieś value - w innych przypadkach to rzut monetą. To moje indywidualne zdanie, nie mam kompletnie zaufania do tego gracza i w większości przypadków staram się omijać jego mecze.

prof 56,6K

prof

Użytkownik
Falle można chyba grać, drugi mecz no bet, Seppi bez formy a Tomić najbardziej lubi grac na trawie. To wielki talent, dobrze serwuje, Seppi z drugiego gra slabo. Falla na trawie gra dobrze chociaz ta trawa to nie wiadomo w tej chiwli jak tam wyglada. Od jutra jest transmisja na ES to się zobaczy.
A ja myslalem ze Tomic najbardziej lubi grac na kortach twardych jak to Australijczyk.Wkoncu wygral juniorskie AO.Zreszta najwiecej meczy rozegral na hardzie gdzie w tym roku wygral 1 challengera i dobrze zaprezentowal sie pokazowkach w Albaide i Koyong oraz Seniorskim AO gdzie odpadl w 2 rundzie.Na Trawie rozegral on 7 oficjalnyczh meczy.1 na Wimbledonie w ktorym to nie przeszedl kwalifkacji i w Nottingham challenger gdzie po przejsciu kwali odpadl w 1 rundzie z Andersonem.Tak jak ktos napisal wyzej.Tomic ma talent ale jest jeszcze zarozumialym i nie okrzesanym mlodym chlopcem i przede wszystkim malo doswiadczonym graczem.Nie dorosl on jeszcze do gry w takim towarzystwie ;)
Seppi pokaze jutro swoje doswiadczenie 1.50 mozna spokojnie brac na Wlocha.

F 0

filweb

Forum VIP
Tomic to z pewnością zawodnik, na którego warto zwrócić uwagę. Pewnie masz rację, że najbardziej lubi grać na hardzie, ale to nie powód do sporów. Trawa jest obecnie tak rzadko wykorzystywaną nawierzchnią, że w rubryce &quot;favourite surface&quot; mogliby ją podać tylko Fed i JCF. Gdyby grano na niej tak często, jak na mączce, to z pewnością wyglądałoby to inaczej. Jednak korty trawiaste zastąpiły właśnie hc - np. w Nowym Jorku US Open kiedyś grano na zielonej nawierzchni.
A co do Seppiego - w Londynie pada, więc kolejny argument, który sprzyja Włochowi. Jednak jego forma w tym sezonie jest kiepska, on może zwyczajnie to spotkanie przegrać ???? Najlepsi zawodnicy, jakich pokonywał w tym sezonie to Ginepri/Leo Mayer.

even 2

even

Użytkownik
A co myślicie na temat spotkania Serra F. - Zverev M? Serra dobre ostatnie występy, przegrana 2 x z Verdasko czy też z świetnie grającym Gasquetem to żaden wstyd. Zverev ostatnie spotkania bardzo słabo, częste kontuzje, nie grał miesiąc. Warto brać 1.7 na Francuza ???? ?

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Profiles: Bernard Tomic

His favourite surface is grass and when he’s not playing tennis he enjoys soccer, table tennis, fishing and basketball. He has one sister, Sara, who also plays tennis.

(profil na tennis australia)

ITF:

Favourite Surface: Grass

Tomic looks set to have a trophy filled junior career and on his favourite grass surface we could see a new Lleyton Hewitt in the tennis world, though there is still a long way to go befroe that happens.

(sportingo)

ITD. ale można traktowac hard i grass na rowni w jego przypadku chociaz oficjalnie raczej sie podkresle trawe ale to tak jak z Nishikorim czesto sie podaje clay a wiadomo ze teraz czesciej gra na hard (chociaz kiedys podawal ulubiona cegle). Mimo wszystko uważam, że to wazne jesli ktos lubi naiwerzchnie na ktorej jest tylko kilka turniejow to zazywczaj sie przyklada mocno do gry w tym okresie.

Za to po meczach na cegle w ktorych gral slabo mowil:

&quot;That&#39;s why I&#39;ve always liked hard court. My best results have been on hard courts.&quot;

&quot;I&#39;ve always done better on hard (courts),&quot; a downbeat Tomic said.

bonk87 15

bonk87

Użytkownik
Polecam profil Andy&#39;ego Murraya na stronie ITF - jako ulubioną nawierzchnię podaje clay.
Może on lubi clay, a clay nie lubi jego.

Co sądzicie o meczu Malisse - Tursunov?

Malisse chyba lubi trawkę ze wzajemnością, a Tursunov lekko wypadł z obiegu przez ostatni okres. 1.8 na Belga wydaje mi się sensowną opcją.

matesarninho 74

matesarninho

Użytkownik
Spotkanie: Simon Greul - Nikolaj Davydenko
Typ: Czy Greul wygra seta? NIE
Kurs: 2,30
Bukmacher: bwin

Duzo osób stawia na ten mecz i sa chyba do tego powody. Rosjanin chcac przygotowac sie do Wimbledonu musi pokazac sie w tym turnieju z dobrej strony i na pewno nie bedzie odpuszczał spotkan. Greul jest to przecietny grajek i jesli Davydenko zagra na 80% swoich umiejętnosci to mecz powinien skonczyc sie w 2 setach. Wczoraj kursy na wygrana Rosjanina były w granicach 1,60 a dzis juz 1,40...Poniewaz inne typy były zajete wiec stawiam troszke bardziej ryzykowny ale mimo to tez powinien wejsc po bardzo dobrym kursie 2,30.

K 26

krzysgd

Użytkownik
Z 2:0 dla Dawydenki już kilka osób mnie wyprzedziło, więc przedstawiam typ rezerwowy. Analizę bardzo podobną, ale w 100% własną, do Oleja1991 wkleję tylko w temacie.

Spotkanie: 08-06-10 17:30, ATP Halle, Handicap (3 sety) 1 2
J. Melzer - A. Kudryavtsev (-1.5/+1.5)
Typ: 2 - A. Kudryavtsev
Kurs: 2.10
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:

Aleksandr Kudryavtsev - średni gracz poziomu challengerowego, sezon ziemny to pasmo porażek, ostatnio jednak na hardzie, (mimo wszystko nawierzchni dużo szybszej niż clay) półfinał w Ferganie (Uzbekiztan). Fakt, obsada słaba. Tak więc 233 rakieta w rankingu ma niewiele argumentów, jednak koronnym może okazać się:

Jurgen Melzer - wielka gwiazda RG 2010 jeszcze w niedzielę (zapewne hucznie) świętował najlepszy bezsprzecznie rezultat w karierze. Skłaniam się ku teorii (spiskowej?), że do Halle wybiera się wyłącznie po startowe.
Teraz od strony sportowej. Dla najlepszego nawet tenisisty natychmiastowe przejście z nawierzchni clay na trawę to z pewnością wielki szok. I w przypadku Austriaka nie powinno być inaczej. Liczę, że większość piłek wracających z drugiej strony kortu wymusi na Melzerze permanentny niedoczas (oby się tylko za bardzo nie zniechęcił) i w tym układzie Rosjaninonowi uda się ustukać chociaż seta.

Typ raczej ryzykowny. Może padać, a każdy dzień poślizgu zadziała na niekorzyść. Większego budżetu nie przeznaczam.
....................................................................................................

Spotkanie: 08-06-10, 13:15, ATP Halle, Davydenko N. - Greul S.
Typ: Zakład na sety, Davydenko 2:0 ✅
Kurs: 2,15
Bukmacher: b.etsafe
Analiza:

Jeden z ciekawszych momentów sezonu - przejście z ziemi na trawę. Zapewne tradycyjnie nastąpi &quot;zmiana warty&quot;. Do głosu dojdą specjalisci gry szybkiej, raczej w pierwszych rundach kończyć będą latynosi. To dobry okres, by nieco pociągnąć.

Wybrałem na dziś mecz rówieśników (29 lat), o jakże skrajnie odmiennym bilansie osiągnięć. Nikołaj szaloną pracą długo dochodził do pozycji gwiazdy, dzięki temu ma znakomicie ułożone uderzenia i (jeżeli chce) poniżej określonego poziomu nie schodzi. Jednak jego aktualna dyspozycja pozostaje wielką niewiadomą, więc grubszej stawki nie polecam. Z powodu kontuzji odpuścił całkowicie sezon ziemny. Ostatni mecz cyklu rozegrał na nawierzchni szybkiej w Indian Wells 13 marca pokonując 6:4, 6:4 niezłego Gulbisa. Obecnie w rankingu ATP miejsce 5, rywale naciskają. Motywacji nie powinno zabraknąć.

Greul zajmuje w rankingu 66 miejsce i to odpowiada jego sile gry, tak więc szału nie ma. Simon w przeciwieństwie do oponenta bez większych wyników twardo &quot;rzeźbił&quot; ziemną część sezonu. Jeszcze w sobotę grał w półfinale w Furth, przegrywając 4:6, 6:4, 4:6 z rodakiem Tobiasem Kamke. Tu mój wniosek jest jednoznaczny - trawa w Halle będzie dla niego zdecydowanie za szybka.

Podsumowując, 2:0 dla Rosjanina, to nie jest zbyt wygórowane marzenie i moim zdaniem mocno realne.

Jako, że rzecz dotyczy Davydenki polecam buka, który zwraca krecze.

OT
Dziś jeszcze mą uwagę przykuły mecze challengerów:
w Koszycach Balleret - Mecir ✅,
w Lugano Gabashvili - Souza ✅
oraz WTA Birmingham Petkovic - Chakvetadze.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom