>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Kitzbühel & Waszyngton, 27.07-03.08.2014

Status
Zamknięty.
hektor1 703

hektor1

Użytkownik
Dudi Sela - Samule Groth
Groth + 1,5s @ 1,56 Pinnacle Sports

7:6 3:6 6:4 ✅✅✅

Ja zagram jednak bardziej ostrożnie niż koledzy wyżej. Sela notowany w rankingu na 88 miejscu. W swojej karierze notowany już był nieco wyżej, bo na 29 pozycji. Latka lecą, a forma nie stoi w miejscu. Na dobre w tourze ATP gości od 2002 roku. Przez te 12 lat zebrał spore doświadczenie. Grywał nie z takimi graczami jak Australijczyk. Warto dodać, że jeszcze jako junior wspólnie z Balazsem w grze podwójnej wygrał Rolland Garros.
Ostatnio pokazuje się z dobrej strony. Niespełna tydzień temu w Atlancie osiągnął półfinał ulegając dopiero wyżej sklasyfikowanemu Johnowi Isnerowi. To, że nie ma pomysłu na grę z potężnie serwującymi wielkoludami, pokazują ostanie mecze. Właśnie mecz z Isnerem do tych spotkań się zalicza, czy chociażby w Newport i w Bogocie z Ivo Karloviciem. Sela ze swoim wzrostem i warunkami jest typem gracza &#39;walczaka&#39;, dlatego boję się postawić vabank na Samuela. W tym sezonie na nawierzchniach twardych 9/7.
Australijczyk w ostatnim okresie wdrapał się w końcu do pierwszej setki. Na tą chwilę sklasyfikowany jest na 96 miejscu. Groth słynie z potężnego serwisu, jednego z najszybszych na świecie, jednak jeżeli na linii podania nie jest zbyt kolorowo, cały plan na grę się sypie. W turnieju w Waszyngtonie pozostał ze względu na wycofanie się Benneteau. Swój mecz o główny turniej przegrał z świetnie ostatnio grającym, doświadczonym Gineprim. W 1R kwalifikacji odprawił utalentowanego młodziaka, Kozlova. W tym sezonie na hardzie prawie na remis, bo wygrał 14 meczy, przegrywając 15.
W h2h 1:0 dla Grotha. W tamtym pojedynku Izraelczyk uległ Samuelowi 2:1. Trzeba dodać, że też był to hard.
Dla mnie spotkanie może być mocno wyrównane. Sporo też może być zwrotów akcji, w końcu zagrają tenisiści z końca setki. Jeśli serwis Australijczykowi będzie siedział, to set będzie w zasięgu rakiety, być może też mecz. Dla mnie ten pojedynek jest bardziej 50/50, dlatego nie ryzykuje, bo do końca nie wiem czego można się spodziewać, bo zawodniku, który dostaje szansę czyimś kosztem.

Denis Istomin - Bernard Tomic
Tomic -2,5g @ 1,88 Pinnacle Sports

Będzie na szybko, bo lada moment rozpocznie się mecz.
Tomic w ostatnim czasie w formie zwyżkowej. Turniej w Waszyngtonie, przy tak dobrej obsadzie może być dobrym wyznacznikiem i przystankiem przed zbliżającym się US Open. Na nawierzchniach twardych młody Australijczyk wręcz się wychował. Dowodem na to może być jego zwycięstwo jeszcze za juniora w Australian Open i US Open. Z pochodzenia Niemiec w całej swojej karierze skupia się tylko praktycznie na grze na hardzie. Niedawno w sumie też, wygrał swój drugi turniej rangi ATP. Tym razem w Bogocie, gdzie w finale pokonał Ivo Karlovicia 2:1. Na początku roku natomiast, doszedł do finału turnieju w Sydney, gdzie przegrał z Juanem Martinem del Potro. W 1R w Waszyngotnie pokonał gładko 2:0 Gonzaleza. W tym sezonie na hardzie Tomic 10/3.
Młody Tomic należy do grupy tenisistów zwanych &#39;bombardierami&#39;. Tym samym posiada mocny serwis, a także jak dla mnie dziwny, ale skuteczny forehand.
Nad Istominem nie będę się rozczulał. Jak dla mnie jest bez formy. W Atlancie rozstawiony z nr 6 odpadł już w 2R z Lacko. Można jednak się go obawiać. W Australian Open w tym roku doszedł do 3R, a rok temu w US Open do 4R. Osobiście mi się wydaję, że Uzbek dopiero buduję formę pod zbliżający się wielki szlem. W tym sezonie na twardej nawierzchni 8/8, czyli średnio na jeża w porównaniu z Tomiciem.
Biorąc pod uwagę formę obu tenisistów, faworytem dla mnie jest Australijczyk. Handi grane w tym wypadku jest dobrą opcją, dużo wyższy kurs niż na czyste zwycięstwo. W dodatku kursy poleciały jeszcze w dół.

Leyton Hewitt - Marinko Matosevic
Tie-break w meczu @ 2,20 Bet365

Być może znalazłem perełkę. Kurs bardzo mnie dziwi. Może to być ryzykowne, jednak myślę, że warto spróbować.
W tym pojedynku, spotkają się dwa Kangury. Hewitta dawno nie widziałem na hardzie, natomiast w Newport zaprezentował się z dobrej strony, wygrywając cały turniej. W tym sezonie 9/4 na twardej. Dobrym wynikiem w tym sezonie na nawierzchni twardej jest wygrana w Brisbane, i w finale nie z byle kim, bo z samym Fedexem.
Matosevic natomiast gra sporo. Sporo także w tym sezonie na hardzie, bo aż rozegrał 19 pojedynków, z czego 11 wygrał. W tamtym sezonie w Waszyngtonie odpadł w ćwierćfinale. Niespełna tydzień temu w Atlancie odpadł w ćwierćfinale z Isnerem, z późniejszym triumfatorem, po dość wyrównanym spotkaniu. Z Marchenką przeplatał słabsze momenty w grze, z lepszymi. Mecz ogólnie wygrał nie pokazując nic ciekawego, jednak 71% wygranych piłek po pierwszym serwisie wycisnął.
Zapowiada się ciekawe, a zarazem wyrównane spotkanie. TB jak najbardziej możliwy. Najbardziej się boję aktualnej formy Hewitta, który nie grał ostatnio na hardzie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Andujar-Lorenzi 1 @1.4
Pablo Andujar gral wybornie niedzielny final w Gstad, wygrywajac tytul. Generalnie Hiszpana nie da sie &quot;przegrac na korcie&quot;, o czym przekonal sie Juan Monaco. W tym sezonie nie widze, zeby Andujar wybieral sie do Toronto czy Cincinatti, wiec w takiej dyspozcycji Hiszpan moze zagrac i o twa tytuly w dwa tygodnie. Lorenzi odbil sobie troche w 1 rundzie porazke z Umag, gdzie w meczu w Carreno Busta zmarnowal 2 pilki meczowe w 1 rundzie. Andujar gra jednak duzo lepiej w korcie obecnie niz Lorenzi i Wloch bedzie te wymiany skracac. Andujar w formie, wiec nudzic sie nie bedzie, skoro zabraknie go w Toronto.

Otrzymane punkty reputacji: +2
yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Ramos A. - Gonzalez M. 2@ 1.91 unibet ✅✅✅ 4/6,4/6

Dzisiaj takim pojedynkiem rozpoczynamy zmagania w austriackim Kitzbuhel na nawierzchni ziemnej . Początek spotkania zaplanowanay na godzine 11:00 .
Ramos to zawodnik leworęczny zajmujący 97 miejsce ATP , w tym roku na ziemnej 43/19.
Argentyńczyk z kolei zajmujący 104m. ATP w tym roku na ziemnej 37/12.
H2H to 0:3 , gdzie ostatni raz panowie spotkali się w tym roku w Padovie , mecz zakonczony zwyciestwem Gonzaleza 6/3,6/4.
w Kitzbuhel będzie to 5 mecz dla zawodników .
Ramos w ostatniej rundzie miał ciezką przeprawe z chorwatem Galoviciem zajmującego miejsce nr. 732 . pojedynek trwał 2,5 h z czego pierwszy set równe 60 minut .
Gonzalez natomiast pokonał wyzej rozstawionego Carreno-Buste 2:1 .
Dla mnie tutaj powinien wygrać Argentyńczyk i będę zaskoczony gdy będzie inny wynik .

Otrzymane punkty reputacji: +7
A 93

ateo87

Użytkownik
Koli - Goffin 1 @1.5
Niemiec na ziemi grac potrafi wszystko zalezy od jego podejscia rywala bije na glowe kazda umiejetnoscia gry ... Goffin 3 wygrane czelki w 3tyg tylko ze rywale tam slabi kurs moze nie powala ale wydaje sie byc dosc pewnym rozwiazaniem

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dziś prawdopodobnie zobaczycie tutaj wszystkie typy z turnieju w Kitzbuhel.
???? Ramos A. - Gonzalez M.
Ramos A. ::: 2,20 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 0:3, ale i tak gram na Ramosa. Maximo Gonzalez to przede wszystkim środowisko challenger, rok temu 0 zwycięstw na ATP, dwa lata temu 1 porażka, trzy lata temu 3 zwycięstwa i 8 porażek, w tym sezonie tylko 1 zwycięstwo właśnie z Carreno-Busta.
Ramos co prawda spuścił w tym sezonie z tenisowego tonu, ale to nadal jest groźny zawodnik i wierzę, że w Kitzbuhel w końcu się przełamie i wygra coś więcej. Bilans 12-13 na poziomie ATP, zresztą co tu się dużo oszukiwać, jest to zdecydowanie lepszy zawodnik, przynajmniej w mojej opinii. To właśnie Albert Ramos był faworytem meczu przez bukmacherów, teraz sytuacja się odwróciła, ale nawet się temu nie dziwię.
Wynik: 4:6 4:6 ⛔ @Edit: Teraz już H2H 0:4, jednak to był bardzo zły typ.
???? Nieminen J. - Monaco J.
Monaco J. ::: 1,47 ::: Pinnacle ::: 3/10

H2H 3:2, ale Nieminen wygrał 3 razy na nawierzchniach szybkich, takich których nie lubi właśnie Juan Monaco. Za to te dwa zwycięstwa Argentyńczyka odbyły się właśnie na nawierzchni ziemnej. Do tego Monaco jest ostatnio w dobrej formie, doszedł do finału w Gstaad, tutaj co prawda stracił set z Golubevem, ale to był tylko wypadek przy pracy, bo mecz wygrał pewnie. Nieminen na nawierzchni ziemnej nie jest aż taki dobry jak na halach.
Wynik:
???? Rosol L. - Haider-Maurer A.
Rosol L. ::: 1,45 ::: Pinnacle ::: 3/10
Różnica przynajmniej jednego poziomu. Rosol był ostatnio w dobrej formie, co prawda odpadł w Umag dość szybko z Cilicem, ale Chorwat grał u siebie i był mocno zmobilizowany. Myślę, że Czech pociągnie swoją dobra formę, na chyba ostatnim turnieju na mączce w tym sezonie. Haider-Maurer to środowisko challenger, ale za to gospodarz, co nie zmienia faktu, że Lukas jeżeli zagra swój tenis powinien ten mecz spokojnie wygrać.
Wynik: 6:3 7:6(4) ✅
???? Andujar-Alba P. - Lorenzi P.
Andujar-Alba P. ::: 1,37 ::: Pinnacle ::: 3/10

Kurs może i nie zachwyca, ale czemu się tu dziwić? Andujar-Alba ostatnio jest w świetnej formie. Od turnieju w Hamburgu gdzie doszedł do ćwierćfinału gra świetnie, wygrał w Gstaad, a wczoraj pokonał gospodarza Melzera. Lorenzi pod formą, pokonał co prawda Robina Haase, ale odnośnie tego meczu można mieć duże wątpliwości. Co by nie mówić, Hiszpan jest tutaj słusznym faworytem.

Wynik: 2:6 0:6 ⛔
???? Kohlschreiber P. - Goffin D.
Kohlschreiber P. ::: 1,66 ::: Pinnacle ::: 3/10

...

Wynik: 3:6 5:7 ⛔

???? Riba-Madrid P. - Seppi A.
Riba-Madrid P. ::: 3,14 ::: Pinnacle ::: 2/10

...

Wynik: Mecz się nie odbył. ▶

Otrzymane punkty reputacji: +1
A 93

ateo87

Użytkownik
Monaco - Jarko Nieminen 1 @1.5
Monaco na ziemi czuje sie jak ryba w wodzie wczoraj po kiepski 1 secie wzial sie w garsc i nie dal juz zadnych szans rywalowi. Jarko ogral Gabe ( ale mam swoje zdanie co do czystosci tego meczu ) wczesniej turniej u siebie gdzie gral bardzo kiepsko brak dobrego serwisu to bedzie to co dzis zadecyduje o jego porazce

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Gasquet 1.35

Czas wrócić na ziemię. Rysiek pojechał do Bogoty na trening i popróbować świeżej koki. Ok. każdemu należy się relaks i odpoczynek. Chłopak się zabawił i o to chodziło. Liczę na profesjonalny powrót Ryśka na &quot;twardych&quot; w Stanach. Lata lecą i nie mogę patrzeć jak Francuz roztrwania swój potencjał. Rywal stoi od wielu dni na kortach. Organizm Dudiego dostał ostatnio sporą dawkę tenisa i słońca na główkę. Liczę na zmęczenie materiału Dudiego i poważne podejście Ryśka do spotkania!

---

Otrzymane punkty reputacji: +4
1 409

153040

Użytkownik
Ramos A. - Gonzalez M. 1 @ 1.90 bet365
Gonzalez ostatnio błysnął wygrywając z Busta który zdawał się być w dobrej formie. Zgadzam się z przedmówcą że Ramos jest jednak lepszym zawodnikiem h2h przegrywa 0:3 i ostatnia porażka miesiąc temu ale według mnie to zadziała tylko motywująco dla Ramosa.
Gonzalez przegrywał bardzo dużo spotkań z bardzo słabymi zawodnikami gdzie widać po kursach które były wystawiane przez buki miał być pewniakiem.
Gombos 1,33
Enrique Lopez-Perez 1,16
Andres Molteni 1,16
Dlatego uważam że 4 porażka Ramosa to już chyba za wiele.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Ram - Pospisil 2 @ 1,44✅
Bet365

Bitym faworytem w tym spotkaniu jest dla mnie Pospisil. Praworęczny tenisista dobrze serwuje i jest bardzo groźny jeśli chodzi o ataki z końcowej linii. Martwię się jedynie tym, że może mu coś dolegać, gdyż podczas meczu z Selą w Atlancie brał medicala. Jednak tam potrafił się podnieść i gdy przestało boleć zmiótł Selę w drugim secie. Dudi jednak cwany lis też wziął medicala i wybił Vaska z rytmu.
Jednak mimo wszystko gra na plus, całkiem nieźle się porusza i dziś Ram będzie miał nie lada wyzwanie, by pokonać Kanadyjczyka. Raajev przebrnął tutaj przez kwalifikacje, ale wcale te mecze łatwe dla niego nie były i z trudniejszym rywalem może nie być kolorowo. Patrzę na występy Amerykanina na hardzie w tym roku i nie pokonał nikogo zbliżonego do poziomu dzisiejszego rywala.
Kurs nie powala na kolana, ale dla mnie pewny bet. Jeśli Vasek będzie 100% zdrowy to zobaczymy szybkie 2 sety moim zdaniem.
Young(+1,5s) - Benneteau 1 @ 1,51✅
ComeOn

Drugi typ na dziś wieczór/noc to pojedynek Younga z Benneteau. Ciężko moim zdaniem wskazać tutaj faworyta i przychylał bym się bardziej ku Amerykaninowi, a tutaj na niego kursy w granicach 2,2. Jednak nie ryzykuję i stawiam bezpiecznie na wygranie 1 seta Donalda.
Young ma w swojej grze wzloty i upadki, jeden set może zagrać dobrze, a drugi już tragicznie, dlatego też lekko obawiam się o jego zwycięstwo. W Atlancie gładka przegrana z Selą, w pierwszej rundzie pokonał Sugitę 2-1 i to może być lekko motywujące dla niego i jednocześnie jest to przewaga nad Francuzem.
Francuz swoje lata ma, pierwszy mecz od miesiąca i dodatkowo publika przeciw niemu. Na grassie jego gra nie powalała na kolana, więc nie wiem czemu jest tutaj faworyzowany. Dodatkowo także jest nierówny i kurs 1,51 na wygranie seta Donalda biorę śmiało.

Otrzymane punkty reputacji: +31
yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Wynik: 4:6 4:6 ⛔ @Edit: Teraz już H2H 0:4, jednak to był bardzo zły typ.

no byłem pewien ze mi siadzie ale nie chciałem nic pisać bo mógłbym przedwczesnie przez kogoś zostać zbruzdany , celem do zwyciestwa były przełamania , gdy przełamał ramos , szła natychmiastowa kontra ze strony argentynczyka w nastepnym gemie , powodzenia z reszta typów

gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
S. Giraldo - B. Becker 2 (1.80 bet365) ⛔
Az zal nie skorzystac z takiego kursu. Nie mowie ze sa to wybitni tenisisci. Ale jakos jak Mialem Benka na kuponie to Benek wygrywal co mial wygrac. Jest ostatnio na fali. Wczoraj ogral Kavcica 2:0. Niby H2H 2:0 dla giraldo ale Benek w tym meczu napewno zdobedzie swoj 1 punkt w ich dotychczasowych rozgrywkach. Jesli spojrzec na ich mecze na Twardych Kortach. Benek wyglada bardzo solidnie. Ostatnio przegral z Sela dopiero ktory potem wygral turniej a Giraldo na twardej slabiutko. Wiecej przegral niz wygral. A h2h stare wiec duzo od tego czasu sie zmienilo. ????

A 93

ateo87

Użytkownik
Becker - Giraldo 1 @1.8

Benny niezle tydzien temu pogral w Atlancie wczoraj gladki win 2-0 do tego lepiej czuje sie na tej nawierzchni niz dzisiejszy rywal ktory nie bardzo jest ograny i nie czuje formy meczowej.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Jeszcze może później coś dodam, zastanawiam się mocno nad Jackiem Sockiem który gra z Raonicem, a wiadomo za tydzień Toronto = Kanada oraz Berdych z Gineprim który w Atlancie zagrał całkiem nieźle. Zarówno Berdych jak i Raonic nie grali nic od Wimbledonu, kursy co prawda dobrze wystawione.
???? Giraldo S. - Becker B.
Becker B. ::: 1,98 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 2:0, ale z lat 2010-2011 więc czy to ma jakieś znacznie? Moim zdaniem nie. O Beckerze pisałem już ostatnio kilka razy i nie ma sensu się powtarzać. Facet jest ostatnio w dobrej formie i w tym meczu wcale nie jest bez szans. Girlado co prawda w tym sezonie dobre wyniki, ale tylko na mączce. Na hardach tylko 2 zwycięstwa na poziomie ATP, więc można powiedzieć, że słabo. Stawiam na Niemca Beckera dla którego Stany Zjednoczone to drugi dom.
Wynik: 6:2 7:6(3) ⛔
???? Young D. - Benneteau J.
Benneteau J. ::: 1,74 ::: Pinnacle ::: 3/10
Donald Young ostatnio jest bez formy, z Selą w Atlancie wygrał 3 gemy, z Grothem w Newport przegrał w 1 rundzie, a na Wimbledonie Becker go zlał w 3 setach. Francuz co prawda nie grał nic od Wimbledonu, ale nadal to jest stary cwany lis który takiego &quot;młodziaszka&quot; powinien zlać na kwaśne jabłko. Jeżeli Amerykanin nie poprawił nic w swojej grze to o wynik jestem spokojny, jeżeli trenował i przygotował się pod ten turniej to może być różnie, co nie zmienia faktu, że i tak Julian jest tutaj słusznym faworytem meczu.
Wynik: 6:4 6:3 ⛔

type-man 458

type-man

Użytkownik
Nishikori vs Querrey Typ: Nishikori -3,5 gema @2,0 bet365⛔ 6:4, 5:7, 6:4
Amerykanin gra u siebie, dysponuje potężnym serwisem ale z wymianami w ostatnich spotkaniach, nawet tych wygranych miał spory problem. Japończyk natomiast myślę że ten turniej potraktuje jako poważne przygotowanie do nadchodzących ważniejszych turniejów chociaż ranga 500 to już nie byle co. Mimo wszystko umiejętności na pewno po jego stronie. Czyste zwycięstwo jest bardziej pewne ale kurs mizerny jak dla mnie. Dlatego liczę, że słabsze gemy serwisowe Querrey&#39;go rónież wystąpią i to powinna być szansa dla dosyć dobrze returnującego Japończyka.
Powodzenia
Raonic vs Sock Typ: Raonic DW 2:0 @1,72 bet365 ✅ 7:6, 7:6
Podobna sytuacja jak wyżej jednak Sock to nie Nishikori a Raonic to nie Querrey. Raonic oprócz potężnego serwisu posiada umiejętność prowadzenia wymian dodatkowo potężny forehand powinien być wystarczającym argumentem na Socka. O przełamanie Kanadyjczyka będzie niezwykle trudno. Liczę tutaj na masę asów serwisowych i wynik końcowy 2:0.

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Może mi ktoś powiedzieć, jak to się dzieje, że ktoś taki jak Isner potrafi wygrać jakikolwiek turniej? Przecież ten koleś poza jednym z najlepszych serwisów na świecie, posiada umiejętności na 2 setkę rankingu. Dziś potwierdził moją opinię, że jeśli nie siedzi mu 1 serwis, to może go spokojnie ograć każdy z pierwszej setki albo i jeszcze niżej. Dziś dobitnie pokazał, że jeśli nie wsadzi pierwszego serwisu i trzeba trochę powalczyć po drugim, to koleś nie istnieje, wygrywając kolejno 29 i 37 procent 2 serwisu w 2 i 3 secie i oczywiście przegrywając mecz.
Dla mnie osobiście tacy gracze to patologia współczesnego tenisa, bazującego głównie na warunkach fizycznych i nawet tacy fachowcy jak Nadal czy Djoko mają problemy z takimi drewnami walącymi ponad 230 km/h.

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Może mi ktoś powiedzieć, jak to się dzieje, że ktoś taki jak Isner potrafi wygrać jakikolwiek turniej? Przecież ten koleś poza jednym z najlepszych serwisów na świecie, posiada umiejętności na 2 setkę rankingu. Dziś potwierdził moją opinię, że jeśli nie siedzi mu 1 serwis, to może go spokojnie ograć każdy z pierwszej setki albo i jeszcze niżej. Dziś dobitnie pokazał, że jeśli nie wsadzi pierwszego serwisu i trzeba trochę powalczyć po drugim, to koleś nie istnieje, wygrywając kolejno 29 i 37 procent 2 serwisu w 2 i 3 secie i oczywiście przegrywając mecz.
Dla mnie osobiście tacy gracze to patologia współczesnego tenisa, bazującego głównie na warunkach fizycznych i nawet tacy fachowcy jak Nadal czy Djoko mają problemy z takimi drewnami walącymi ponad 230 km/h.
Posiada umiejętności jakie posiada. Jedni bazują na tym, inni jeszcze na czym innym. To jego wina wyrósł na takiego wielkiego chłopa? Od razu ma być skreślony, bo wygrywa mecze głównie dzięki serwisowi? Tacy gracze też są potrzebni w ATP. Ich problem, że nie umieją sobie poradzić z jego serwisem. On tylko na tym korzysta.

koloryt 93

koloryt

Użytkownik
Kohlshreiber - Goffin 2
Pinnacle 2.310
3:6 5:7 Goffin przyzwoicie, Kolba ponizej poziomu, co mnie nie dziwi
Hej, ja dzisiaj zagralem na belgijskiego zawodnika. Wygral on ostatnie 3 turnieje challengowe , co za tym idzie 16 ostatnich spotkan, wliczajac zwyciestwo z De Schepperem 6-2 , 6-4 w aktualnie rozgrywanym turnieju. W zadnym ze spotkan nie stracil chociazby seta. Ostatni raz przegral na Wimbledonie z Murrayem 23 czerwca.
Niemiec za to, zwany Kolba ostatni turniej zagral u siebie w kraju gdzie przegral z Melzerem w polfinale. Bylo to 19 lipca, wiec juz minelo prawie dwa tygodnie od ostatniego spotkania (Goffin od tego czasu zdazyl wygrac turniej w Tampere).
Licze na to, ze 23 latek pokona Kolbe, jako, ze jest w rytmie meczowym, a niemiec potrafi przegrywac w pierwszych meczach z teoretycznie slabszymi rywalami.
Mam nadzieje, na powtorke z ich jedynego bezposredniego pojedynku gdzie wygral moj dzisiejszy faworyt.

pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Thiem - Vesely ✅
1 @1,75

Unibet

Spotkanie dwóch młodych zawodników, którzy mają najlepszy sezon w karierze. Panowie spotkali się nie dawno bo 14 tego miesiąca wygrał wtedy Austryjak (7:5,6:0). Teraz gra na swoim podwórku co oczywiście przemawia za nim, ale też według mojego odczucia po Wimbledonie Thiem prezentuje się lepiej od Czecha. Thiem w okresie po Wimbledonie przegrał tylko z Mayerem w Hamburgu, który wygrał cały turniej i z wracającym do tenisa Troickim, który też zagrał świetne spotkanie. Vesely przegrał po Wimbledonie 3 spotkania kolejno z Ramosem, Thiemem i z Riba-Madrid wygrał dopiero tu na tym turnieju ze Struffem w pierwszej rundzie.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +18
type-man 458

type-man

Użytkownik
Kohlshreiber - Goffin 2
Pinnacle 2.310
Hej, ja dzisiaj zagralem na belgijskiego zawodnika. Wygral on ostatnie 3 turnieje challengowe , co za tym idzie 16 ostatnich spotkan, wliczajac zwyciestwo z De Schepperem 6-2 , 6-4 w aktualnie rozgrywanym turnieju. W zadnym ze spotkan nie stracil chociazby seta. Ostatni raz przegral na Wimbledonie z Murrayem 23 czerwca.
Niemiec za to, zwany Kolba ostatni turniej zagral u siebie w kraju gdzie przegral z Melzerem w polfinale. Bylo to 19 lipca, wiec juz minelo prawie dwa tygodnie od ostatniego spotkania (Goffin od tego czasu zdazyl wygrac turniej w Tampere).
Licze na to, ze 23 latek pokona Kolbe, jako, ze jest w rytmie meczowym, a niemiec potrafi przegrywac w pierwszych meczach z teoretycznie slabszymi rywalami.
Mam nadzieje, na powtorke z ich jedynego bezposredniego pojedynku gdzie wygral moj dzisiejszy faworyt.
Ja idę w drugą stronę. Uważam, że Niemiec dzisiaj przerwie zwycięską passę Gofina. Wygrał on już 16 spotkań nie tracąc przy tym seta co może budzić podziw. Ale było mi dane obejrzeć spotkanie Gofina z Nieminenem i uważam, że jeżeli wszyscy grali tak jak Nieminen to nie dziwi mnie taka passa - psuł wszystko na potęge. Dodatkowo Gofin rozegrał 16 spotkań w samym tylko lipcu - ma prawo być lekko zmęczony chociaż nie jest to regułą - nie wiem na ile jest przygotowany kondycyjnie. Na dobrą sprawę Nikogo poza słabo dysponowanym Nieminenem i De Schepperem nie pokonał o ile wogóle można uznać tych dwóch jego przeciwników za jakiś wielkich zawodników.
Kolba w ostatnimi czasy grał z dużo mocniejszymi zawodnikami, zdażały mu się porażki ale po bardzo dobrych spotkaniach. Uważam, że kursy są wystawione na podstawie właśnie ostatnich wyników Goffina ale tak jak napisałem, przeciwnik przeciwnikowi nie równy i jeżeli wszyscy stawiali Goffinowi taki opór jak Nieminen ostatnio, to nie dziwię się że udało mu się zbudować taką zwycięską passę. Uważam, że Niemiec nie powinien mieć większych problemów z odprawieniem Belga do domu jeżeli oczywiście nie odpuści spotkania bo zauważyłem taką tendencję ostatnio u co niektórych zawodników.
Kohlschreiber vs Goffin Typ: Kohlschreiber 2:0 @bet365 - 2,50 ⛔
Edit: Pierwszy set Niemiec przegrał 6:3. Masa własnych błędów, to jak nie wykorzystał break pointa to chyba tylko on sam wie przy takiej przewadze w wymianie. NIeudane skróty, proste piłki wyrzucane w auty - drugi Nieminen. Goffin chyba rzuca na nich czar:cool:
Przypuszczam że jeszcze ten mecz wyciągnie bo w miarę upływu czasu Belg będzie bardziej zmęczony. Osobiście wchodzę w win Kohlshreibera. Nie wierzę, że całe spotkanie rozegra na tak marnym poziomie a Goffin niczego wielkiego poza przyzwoitą grą nie prezentuje w mojej ocenie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom