>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Kitzbühel & Waszyngton, 27.07-03.08.2014

Status
Zamknięty.
pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Giraldo - Estrella
2 @2,90

Betclic
Śledziłem wczoraj spotkanie Dominikanina z Lopezem i jestem pod dużym wrażeniem, w pierwszym secie wygrane punkty po pierwszym i drugim serwisie ponad 80% w drugim nie wiem jak było bo już nie patrzyłem ale patrząc po przebiegu spotkania było podobnie. Lopez miał tylko jedną szanse na przełamanie co więcej tylko raz był stan po 40 w gemie serwisowym mojego dzisiejszego faworyta. Estrella przeżywa drugą młodość w tym sezonie, ten zawodnik ma już 33 lata i osiąga najlepsze wyniki w swojej karierze.
Z drugiej strony Giraldo w grze z Beckerem (6:2,7:6) w drugim secie dał się przełamać dwa razy. Kolumbijczyk bardzo dobrze prezentował się w tym sezonie na nawierzchni ziemnej ale tu mamy hard i dla mnie faworytem jest Estrella.
Powodzenia.

T 17

typytadka

Użytkownik
Thiem @1.66 bet365

Najpewniejsze spotkanie z takim kursem dzisiaj ze wszystkich dyscyplin. Grali ze sobą 14 lipca tego roku czyli dwa tygodnie temu i Austriak robił z Czechem co chciał. W konsekwencji czego wygrał drugiego seta 6:0 co gem serwisowy Veselego były break pointy świetnie returnował w wymianach Vesely nie istniał jedynie punkty zdobywał po małych błędach Thiema. Czech to tylko serwis i nic więcej przegra to spotkanie gładko skoro na obcej ziemi Thiem to zrobił to u siebie powinno być jeszcze łatwiej. Jeżeli nie wygra to uznam go za sprzedawczyka. 2 tygodnie temu rozwalić w taki sposób Czecha....nie wyobrażam sobie innego wyniku niż 2:0 dzisiaj. Vesely to idiota tylko serwis zero gry z głębi kortu wali na pałę ile fabryka dała.

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Jeżeli nie wygra to uznam go za sprzedawczyka. 2 tygodnie temu rozwalić w taki sposób Czecha....nie wyobrażam sobie innego wyniku niż 2:0 dzisiaj.
Thiem do tego gra u siebie i prawie na pewno będzie chciał się dobrze zaprezentować oraz poprawić swój ranking, bo ten gracz ma potencjał na top10. Wątpię by ustawiał taki mecz.

T 17

typytadka

Użytkownik
Thiem do tego gra u siebie i prawie na pewno będzie chciał się dobrze zaprezentować oraz poprawić swój ranking, bo ten gracz ma potencjał na top10. Wątpię by ustawiał taki mecz.
dokładnie na 2:0 fajny kurs, ale lepiej nie ryzykować. Oglądałem tamten cały mecz to jeżeli Vesely nie walnął asa i była wymiana to prawie zawsze przegrywał. Thiem grał mądrze nie ryzykował tylko zabiegał Czecha jak amatora. Kursy dziwnie rosną na Thiema ale to moim zdaniem dobrze.

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Thiem @1.66 bet365

Najpewniejsze spotkanie z takim kursem dzisiaj ze wszystkich dyscyplin. Grali ze sobą 14 lipca tego roku czyli dwa tygodnie temu i Austriak robił z Czechem co chciał. W konsekwencji czego wygrał drugiego seta 6:0 co gem serwisowy Veselego były break pointy świetnie returnował w wymianach Vesely nie istniał jedynie punkty zdobywał po małych błędach Thiema. Czech to tylko serwis i nic więcej przegra to spotkanie gładko skoro na obcej ziemi Thiem to zrobił to u siebie powinno być jeszcze łatwiej. Jeżeli nie wygra to uznam go za sprzedawczyka. 2 tygodnie temu rozwalić w taki sposób Czecha....nie wyobrażam sobie innego wyniku niż 2:0 dzisiaj. Vesely to idiota tylko serwis zero gry z głębi kortu wali na pałę ile fabryka dała.
W Pinnacle jak byk stoi 1.781 na Austriaka.Tak swoją drogą uwielbiam takie pewki i z przyjemnością zagram na Czecha po te 2.160 ;)

R 0

ralf88

Użytkownik
Dominic Thiem ₋ Jiri Vesely @ 2.1 Bet365
Ja pójdę w stronę Czecha. Czytałem poprzednie analizy i dużo osób sugeruje się poprzednim spotkaniem obu graczy, albo tym, że Thiem gra u siebie. W pierwszej rundzie jednak słabo się zaprezentował. Męczył się z Sousą prawie trzy godziny. Kiepsko serwował, o czym świadczy 9 podwójnych błędów. Z drugim podaniem rywal robił sobie co chciał.
Vesely po bardzo słabych występach w Bastaad, Hamburgu i Umag tym razem w pierwszej rundzie zagrał dobre spotkanie. Dość szybko pokonał Struffa, który wyraźnie nie miał nic do powiedzenia jeśli Czech trafiał pierwsze podanie. Widać było dużą poprawę w grze Czecha i moim zdaniem to on dzisiaj wygra.

M 26

mirkoo

Użytkownik
Hewitt (+1,5 s) - Raonic (6:7 6:7) ⛔
1 @1.69

Unibet
Zaciekawiło mnie to spotkanie. Raonic w większości bazuje na serwisie, z dłuższą wymianą ma czasami problemy i w tym względzie upatruje, że Hewitt ugra seta. Po drugie Kanadyjczyk raczej nastawiony jest na turniej w Montrealu, który rusza już w poniedziałek. Więc myślę, że tutaj nie będzie aż tak cisnął.

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Ludzie przecież to tylko Andujar. To, że wygrał jakiś podrzędny turniej na clayu, nie znaczy, że jest jakimś wybitnym tenisistą. Cały sezon był totalnym dnem, a tu raptem jeden turniej mu wyszedł i zrobili z niego wielkiego faworyta. Dla mnie to właśnie dziś potwierdza swoją wątpliwą klasę.
Idąc za ciosem dziś przeciwko faworytom.
Nie chce mi się szukać na siłę argumentów, bo wiadomo, że takie słabo obsadzone turnieje clayowe są tak przewidywalne jak WTA. Ale kiedy szanse są w miarę wyrównane trzeba brać lepszy kurs.
Schwartzman - Granollers 1 2.23 ⛔ jednak ATP to za wysokie progi, z takim serwisem to bardziej WTA, 48% pierwszego i 36% drugiego, katastrofa
Riba - Seppi 1 2.85
Riba +1,5 s. 1.69
no to ładnie walkower
W pierwszym meczu ogólnie przeciwko przeciętnemu Hiszpanowi, który w tym sezonie nic nie pokazuje. Argentyńczyk rozgromił młodego Zvereva a wcześniej bardzo bliski wygranej z Rosolem, czyli forma jest.
Riba żadnym wirtuozem tenisa nie jest, ale Seppi też nie błyszczy, a przede wszystkim jest bardzo nieregularny i w tym upatruję szansy Hiszpana. Nie mam tu żadnych mocnych argumentów na Hiszpana, ale stawiać na Włocha po kursie 1.3 to wyrzucanie kasy w błoto, więc zaryzykuję wyższy kurs.
e: kursy z Betsson

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Kolba też się popisał ???? .
???? Thiem D. - Vesely J.
Thiem D. ::: 1,81 ::: Pinnacle ::: 3/10

Spotkali się bodajże jakieś 2 tygodnie temu w Hamburgu gdzie wygrał Dominic Thiem, 7:5 6:0. Teraz gra przed własną publicznością, na pewno będzie grał z podwójną motywacją. Austriak jest ostatnio w lepszej formie niż jego przeciwnik, który ostatnio zaliczył żenująca passę 4 meczy bez zwycięstwa. Co prawda Vesely pokonał tutaj Struffa, ale Niemiec na ostatnie 10 meczy wygrał zaledwie 2 razy.

Wynik: 6:3 7:6(3) ✅
???? Schwartzman D. - Granollers-Pujol M.
Granollers-Pujol M. ::: 1,71 ::: Pinnacle ::: 3/10
Hiszpan wygrał rok temu ten turniej dlatego na niego typuję, teraz co prawda jest bez formy, ale tutaj powinno mu zależeć na zwycięstwie. W Gstaad trafił na świetnie spisującego się Andujara który wygrał turniej, wcześniej przegrał z młodym Dominicem Thimem w Hamburgu po 3 setach. Schwartzmann pokonał tutaj młodego Zvereva oddając mu tylko 1 gema, ale pominę ten mecz. Niemiec jest młody i brak mu ogrania na ATP.

Wynik: 3:6 4:6 ✅
???? Rosol L. - Gonzalez M.
Rosol L. ::: 1,57 ::: Pinnacle ::: 3/10

Rosol ostatnio jest w świetnej formie, ale powoli forma zniżkowa, co nie zmienia faktu, że w Kitzbuhel może postarać się o dobry wynik. W pierwszej rundzie pokonał gospodarze w dwóch setach Haider-Maurera, teraz czeka na niego Gonzalez który gra tutaj od kwalifikacji, wygrał już 5 meczów, ale... H2H 0:4 z Ramosem teraz, do tego Hiszpan miał kłopoty przy swoim serwisie, Carreno-Busta jest jeszcze młody i dopiero wchodzi w środowisko ATP. Gonzalez to zwykły tenisowy challengerowiec, który odpalił z formą na tym turnieju, do tego miał trochę szczęścia drabince.
Wynik: 3:6 6:4 3:6 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +13
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Johnson - Karlović 2 @ 1,71
ComeOn

Kolejny dzień na kortach w Waszyngtonie zapowiada nam się ciekawie, kilka fajnych pojedynków, jednak moim zdaniem wybrałem ten najmniej atrakcyjny jeśli chodzi o kibica.

Steve Johnson zrobił sporą niespodziankę pokonując Isnera w poprzedniej rundzie, jednakże John przegrał to na własne życzenie. Dziś rywal podobny i również zapewne będziemy świadkami Tie-breaków. Ciężko ocenić jego formę, porażka w Atlancie z Querreyem, tutaj oprócz Isnera win z Duckworthem.

Karlović natomiast po dobrym występie w Bogocie, gdzie uległ jedynie Tomiciowi spore ma tutaj szanse. Widać, że Chorwat w formie i jeśli dojdzie do TB, to powinien być w lepszej sytuacji. Dobry mecz z Paire, po 3 TB właśnie wygrał Ivo, co może oznaczać kontynuację dobrej formy, gdyż Paire to bardzo groźny zawodnik i nawet lepszy od Johnsona moim zdaniem.

Kurs zadowalający, idę na doświadczenie i formę Chorwata.

Istomin - Young 1 @ 1,39
ComeOn

Kolejny typ z serii tych pewniejszych z niskim kursem. Przekonuję się powoli, że to dobry sposób na zarobek i zastanawiam się czy nie przejdę tylko na takie typy. Wracając jednak do samego meczu to Istomin jest faworytem to wiadome. Gra regularniej i pewniej, co przekonuje mnie do tego typu.

Young w tym turnieju pokonał Sugitę i Benneteau, jednak żaden z nich nie jest zbliżony poziomem i formą do Istomina. Uzbek jest pewny, z kim ma wygrywać to wygrywa, a po wygranej nad Tomiciem na pewno jest mocny psychicznie i dziś to udowodni.

Young jest nieregularny, dość słaby serwis, zwłaszcza drugi, więc tutaj duża szansa dla Denisa. Kurs niski, ale jak dla mnie pewny bet.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Johnson Steve-Karlovic Ivo, Karlovic wygra pierwszego seta i przegra cały mecz, Bet365 8.00

3:6, 7:6, 7:6 ✅✅✅

Mecz warty spędzonego czasu przed monitorem oraz nerwów ;)

VS.

Dzisiaj bardzo &quot;egzotyczny&quot; typ ale wiadomo każdy typ ma szanse na wejście mniejsze czy też większe. Ostatnio stawiałem przeciwko Chorwatowi i uległem ponieważ Ivo wygrał z Paire bo trzech tie breakach 7:6, 6:7, 7:6. Nie wymyślę nic nowego także ponownie pozwolę siebie zacytować &quot;W ostatnim czasie często poruszałem temat Karlovica, chłop lipiec może już zaliczyć jako kolejną młodość tenisową. Ponieważ nie można inaczej nazwać dotarcia do dwóch turniejów rangi ATP jaka nie byłaby obsada turniejów. Zaskakujące są statystyki serwisowe Chorwata ponieważ na 9 meczów został przełamany tylko 5 razy, w tym 4 razy w finale z Hewwitem także tam obniżył loty. W ciągu tych 10 meczów udało mu się zaserwować 151 asów,to mówi samo za siebie do jakiej formy wrócił doktor Ivo. Idąc jeszcze wstecz w obecnym sezonie to zanotował finał w Memphis czy też Dusseldorfie no ale mniejsza z tym,chodzi mi o to,że Ivo jest na gazie.&quot;.Dodam do tego fakt,że Karlovic kolejny raz zagrał na wysokim poziomie ponieważ wygrać mecz w 3 tie breakach to też jest sztuka,zagra on z Johsonem. Amerykanin wygrał w pierwszej rundzie z Duckworthem 2:0 (a ten był po wygranym challengerze), a w drugiej rundzie pokonał finalistę z ubiegłego roku czyli Isnera 6:7, 6:3, 7:6. Dlaczego zdecydowałem się na taki typ? Ivo miał wiele meczy w sojej karierze gdzie wygrywał pierwszego seta,a później przegrywał mecz, nie widać tego w obecnym sezonie ale w przeszłości było bardzo wiele takich przypadków. Tak jak wspomniałem w roku 2014 Chorwat jest na gazie także nie często mu się to zdarzało ale w przeszłości było wiele razy. W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Steve, grali raz w 2013 roku, na hali czyli królestwo Doktora Ivo i wygrał tam Johnson 6:7, 6;4, 7:6 czyli taki scenariusz jaki chciałbym zobaczyć tym razem. Co ciekawe Amerykanin potrafi grać z zawodnikami o potężnym serwisie np. wygrana na dniach z Isnerem również po straconym pierwszym secie wygrał cały mecz, z Andersonem ma 1:1 czy z Grothem 1:0. Nie ma co więcej pisać ponieważ typ &quot;ala wróżbita Maciej&quot; no ale prawdopodobieństwo jest. Liczę na to,że Ivo prawie tak jak zawsze będzie skoncentrowany najbardziej w I secie tam wygra nawet po tie breaku, a dwa kolejne sety będą łupem Johnsona.

Otrzymane punkty reputacji: +55
hektor1 703

hektor1

Użytkownik
Leyton Hewitt - Milos Raonic
Tie-break w meczu @ 1,72 Bet365
Over 22,5g @ 1,80 Bet365

6:7 6:7 ✅✅✅
Australijczyk ostatnio w dobrej formie. Wygrał turniej w Newport, teraz dobrze zaczął w Waszyngtonie, przy dość dobrej obsadzie. W 1 rundzie odprawił do domu swojego rodaka, Marinko Matosevicia 2:0, 6:4; 6:3. Doświadczony Kangur na hardzie w tym sezonie dość dobre wyniki, wygrana w Brisbane z finale z Fedexem. W tamtym roku w Atlancie osiągnął półfinał, przegrywając 2:1, z tenisistą o podobnej charakterystyce co Raonic, czyli Isnerem. W tym sezonie na nawierzchni twardej rozegrał łącznie 14 meczy, z czego tylko 4 przegrał. AUstralijczyk należy do zawodników z dobrą techniką, a także walczących o każdą piłkę do samego końca.
Wielkolud z Kanady natomiast preferuje inny styl gry, a mianowicie bomba z serwisu i niech dzieje się co chcę. Z dłuższymi akcjami ma problemy, jednak jak na takiego tenisistę, nie można powiedzieć, że kiepsko porusza się na korcie. W 1 rundzie w Waszyngtonie odprawił po 2 TB Socka, czyli dobrze może to wróżyć na powodzenie moich typów. Rao w tym sezonie osiąga świetne wyniki. Zaczął od 3R w AUstralian Open, następnie ćwierćfinał w Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Oeiras czy W Rolland Garros, do większych sukcesów może zaliczyć półfinał w Rzymie i urwanie wtedy seta samemu Nole, a także półfinał w samym WImbledonie. Teraz zapewne buduje formę na zbliżające się US Open. W tym sezonie na hardzie 9/3, czyli podobnie do Hewitta.
W h2h 2:0 dla starszego Leytona. Dwa razy spotkali się na hardzie i dwukrotnie Rao urywał seta.
Kursy na czysty win Rao są śmieszne, mimo nawet takich wyników w tym sezonie. Przy dobrej dyspozycji na linii podania u Milosa i doświadczanie, a także technice Hewitta, oba typy mają sporą szanse na wejście.

Otrzymane punkty reputacji: +7
T 17

typytadka

Użytkownik
Lacko @6.00 bet365 Japończyk przyleciał do USA na wakacje ciągle się spotykał z rodakami min z Kagawa z MU zamiast trenować. Zobaczcie na jego brzuch jak przytył ładna oponka. Lacko profesjonalista pokaże mu siłę, zabiega go jak amatora.

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Brawo. Ja osobiście w tym meczu stawiałem:
DW 2:1
Over 2.5 seta
Over 24.5 gemów
+ 1.5 seta Johnson
Johnson Steve-Karlovic Ivo, Karlovic wygra pierwszego seta i przegra cały mecz, Bet365 8.00
Dzisiaj bardzo &quot;egzotyczny&quot; typ ale wiadomo każdy typ ma szanse na wejście mniejsze czy też większe. Ostatnio stawiałem przeciwko Chorwatowi i uległem ponieważ Ivo wygrał z Paire bo trzech tie breakach 7:6, 6:7, 7:6. Nie wymyślę nic nowego także ponownie pozwolę siebie zacytować &quot;W ostatnim czasie często poruszałem temat Karlovica, chłop lipiec może już zaliczyć jako kolejną młodość tenisową. Ponieważ nie można inaczej nazwać dotarcia do dwóch turniejów rangi ATP jaka nie byłaby obsada turniejów. Zaskakujące są statystyki serwisowe Chorwata ponieważ na 9 meczów został przełamany tylko 5 razy, w tym 4 razy w finale z Hewwitem także tam obniżył loty. W ciągu tych 10 meczów udało mu się zaserwować 151 asów,to mówi samo za siebie do jakiej formy wrócił doktor Ivo. Idąc jeszcze wstecz w obecnym sezonie to zanotował finał w Memphis czy też Dusseldorfie no ale mniejsza z tym,chodzi mi o to,że Ivo jest na gazie.&quot;.Dodam do tego fakt,że Karlovic kolejny raz zagrał na wysokim poziomie ponieważ wygrać mecz w 3 tie breakach to też jest sztuka,zagra on z Johsonem. Amerykanin wygrał w pierwszej rundzie z Duckworthem 2:0 (a ten był po wygranym challengerze), a w drugiej rundzie pokonał finalistę z ubiegłego roku czyli Isnera 6:7, 6:3, 7:6. Dlaczego zdecydowałem się na taki typ? Ivo miał wiele meczy w sojej karierze gdzie wygrywał pierwszego seta,a później przegrywał mecz, nie widać tego w obecnym sezonie ale w przeszłości było bardzo wiele takich przypadków. Tak jak wspomniałem w roku 2014 Chorwat jest na gazie także nie często mu się to zdarzało ale w przeszłości było wiele razy. W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Steve, grali raz w 2013 roku, na hali czyli królestwo Doktora Ivo i wygrał tam Johnson 6:7, 6;4, 7:6 czyli taki scenariusz jaki chciałbym zobaczyć tym razem. Co ciekawe Amerykanin potrafi grać z zawodnikami o potężnym serwisie np. wygrana na dniach z Isnerem również po straconym pierwszym secie wygrał cały mecz, z Andersonem ma 1:1 czy z Grothem 1:0. Nie ma co więcej pisać ponieważ typ &quot;ala wróżbita Maciej&quot; no ale prawdopodobieństwo jest. Liczę na to,że Ivo prawie tak jak zawsze będzie skoncentrowany najbardziej w I secie tam wygra nawet po tie breaku, a dwa kolejne sety będą łupem Johnsona.

Otrzymane punkty reputacji: +2
phant4mare 34

phant4mare

Użytkownik
Witam wszystkich użytkowników tego forum. Obserwuję je dłuższy czas, teraz będę dzielił się z wami swoimi przemyśleniami. Na samym początku pragnę wyrazić swój podziw dla użytkownika Tie Break, którego typy i analizy są genialne. Przede wszystkim mają swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości, a kursy, które są przez niego &quot;wyłapywane&quot; są naprawdę potężne. Z ciekawości obserwowałem skończony przed chwilą pojedynek Johnsona z Karloviciem, prawie wszystko, co Tie Break napisał okazało się prawdą. Gratulacje.
Teraz przejdźmy to konkretów. Na sam początek zaproponuję:
Kei Nishikori (-4,5) - Lukas Lacko ▶ 1.66 ▶ bet365 6-2 2-6 6-3 ⛔⛔⛔

Typ, który w moim mniemaniu jest jednym z pewniejszych, jeżeli chodzi o spotkania nocne. Japończyk wraca po wakacjach i mierzy się z zawodnikiem zza naszej południowej granicy. Lacko to tenisista, który potrafi przegrać wtedy, kiedy nikt się tego nie spodziewa, np. z Richardem Gabbem, który ograł go w trzech setach (kurs 9.00!). Kei to tenisista ze znacznie wyższej półki i nie zdziwię się, jeżeli pokryje jeszcze wyższy handicap. Ten wcale nie jest wysoki. Przy szczęściu w losowaniu wystarczy po jednym przełamaniu w każdym z setów, żeby owy handicap pokryć. H2H 1-0 na korzyść Nishikoriego, rzadko sprawdzam te statystyki, ale z ciekawości na nie spojrzałem. Kei wygrał 2 lata temu w Miami 6-3 6-3, taki wynik w dniu dzisiejszym również by mnie satysfakcjonował. Warto dodać, że na 4 ostatnie spotkania, które przegrał Nishikori na hardzie, dwa poddał z powodu kreczu, a dwa przegrał z wysokiej klasy tenisistami, jak Haas czy Rafa Nadal. Wydaje się więc, że dzisiaj powinien Słowaka połknąć i nie widzę żadnych przesłanek, ku temu, żeby miało stać się inaczej.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Berdych Tomas-Pospisil Vasek 2:0, Pinnacle Sports 1.63

2:6, 4:6 ⛔⛔⛔

Nie oglądałem meczu ale jest to dla mnie wielki policzek w twarz :-|

VS.

U niektórych bukmacherów można złapać ciekawy kurs tak jak w Pinnacle Sports ponieważ inni proponują znacznie niżej nawet 1.40. Na moje oko to będzie mecz pod dyktando Berdycha. Pospisil w tym sezonie gra bardzo kiepsko, może nie odpada już mecz za meczem w pierwszych rundach jak to miało miejsce w okresie od lutego do maja ale mimo wszystko jego forma jest bardzo daleka od zeszłorocznej. Kanadyjczykowi idzie o wiele lepiej w deblu po wygranym Wimbledonie dodał kolejny tytuł na swoje konto w Atlancie. Po Wimbledonie w singlu pokonywał samych ciapciaków w szeregach ATP ponieważ Kuznetsova, Marchenko czy tutaj w Waszyngtonie Rama. Nie ma się co oszukiwać ale to są zawodnicy z innej ligi jak Czech. Tomas kolejny raz zajmuje swoją najwyższą pozycję czyli 5. Na hardzie w tym roku ma bardzo dobre osiągnięcia ponieważ 16/5, w tym turnieju bez problemów pokonał Gineprego 6:1, 6:4. W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Vasek, panowie grali rok temu w Montrealu i wygrał gospodarz 7:5, 2:6, 7:6. Tylko rok 2013 był pozytywną odskocznią w porównaniu do tego co teraz się dzieje. Berdych jest w o wiele lepszej formie niż Kanadyjczyk, jest bardziej doświadczonym graczem i zapewne będzie chciał się zrewanżować za porażkę. Na ogól unikam grania dokładnego wyniku po niższych kursach ale w tym przypadku raczej nic temu typowi nie powinno zagrozić. Mam nadzieję,że to będzie taka malutka wisienka na torcie dla mnie po meczu Johsona i Karlovica.

Otrzymane punkty reputacji: +2
adblock 10

adblock

Użytkownik
✅✅✅Juan Monaco @ 1.60 Betclic
Po raz kolejny pójdę w jego stronę. Znajduje się w bardzo dobrej dyspozycji. Mączka jest jego królestwem, to właśnie tutaj czuje się najlepiej. Myślę, że dzisiaj pokaże nam po raz kolejny dobry tenis i zakwalifikuje się do następnej rundy. Przejdźmy do statystyk. W tym turnieju Juan przechodził przeciwników bardzo łatwo. Jedynie z Golubevem miał problem, ponieważ przespał pierwszego seta. Następne dwa, wygrał bez żadnego problemu. Jego kolejnym meczem, było starcie z Nieminenem. Tutaj Monaco pokazał się z bardzo dobrej strony i wygrał gładko spotkanie 6:3 6:4. Podsumowując. Według mnie Juana Monaco w półfinale. Powinien łatwo poradzić sobie z Seppim.
Wynik: 6:2, 3:6, 6:3 ✅✅✅
✅✅✅ David Goffin @ 1.35 Betclic
Kolejny mecz i po raz kolejny postawię na Belga. Goffin całkowicie przekonał mnie do siebie. Prezentuje na prawdę solidny tenis. Myślę, iż ma szanse dojść nawet do finału. W drodze do ćwierćfinału David pokonał mocnego Kohlschreibera oraz pogromce Andujara - Lorenziego. Nie byli do przeciętni zawodnicy, a Goffin nie stracił żadnego seta. Natomiast Maximo Gonzalez pokonał Ramosa i Rosola, tracąc jedengo seta. David Goffin powinien pokonać swojego przeciwnika i stawić się w półfinale.
Wynik: 5:7, 6:4, 6:3 ✅✅✅

✅✅✅ Milos Raonic @ 1.20 Betclic
Mój ulubiony Kanadyjczyk awansował do ćwierćfinału, pokonując Hewitta po dwóch tie-breakach. Myślę, iż nie zakończy turnieju na tym etapie. Ba, uważam że jest to na prawdę solidny faworyt tego turnieju. Raonic nie stracił jeszcze seta na tym turnieju. Serwis nie zawodzi, łatwo wygrywa swoje podania. Jego przeciwnikiem będzie Johnson, który z turnieju wyeliminował już Karlovica i Isnera, tracąc w nich seta. Co do samej, gry Amerykanina nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ nie oglądałem jego meczy, ale o Raonicu mogę powiedzieć, że jego gra wystarczy na Johnsona.
Wynik: 7:6, 6:2 ✅✅✅
⛔⛔⛔ Kevin Anderson @ 1.35 Betclic
Ostatni mój typ na dzień dzisiejszy z ATP. Anderson w swoim poprzednim spotkaniu gładko pokonał Jaziriego 6:3 6:4, tym samym zakwalifikował się do ćwierćfinału i zmierzy się z pogromca Istomina - Youngiem. Kevin wszystkie swoje mecze na tym turnieju wygrywał w dwóch setach. Ponadto, jeszcze nigdy nie oddał swojego podania przeciwnikowi. Young w pierwszym spotkaniu na swojej drodze napotkał Benneteau i łatwo z nim wygrał w dwóch setach. Kolejnym spotkaniem było starcie z Istominem. Tutaj Amerykanin musiał rozegrać trzy setowy pojedynek. Jak dla mnie - Anderson jest murowany faworytem.
Wynik: 6:3, 6:7, 2:6 ⛔⛔⛔

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Goffin-M.Gonzalez 1 @1.35
Goffin (-3,5 gema) @1.85
David Goffin wraca do wysokiej dyspozycji, startuje z dzoka karta, ale to jest zawodnik technicznie duzo lepsszy niuz sporo graczy w czolowce. Na koncie m.in. 4 runda French Open i mecz z Rogerem Federerem swego czasu na korcie glownym na tych kortach. Nic nie bierze sie jedank z niczego. Belg ugral bardzo duzo w ubieglym seoznie w Montrealu i Cincinnatti (3 runda), wiec dobry okres do punktowania dla Goffina, tym bardziej ze w Ameryce go zabraknie w tym sezonie w Toronto i Cincinnatti. Duza szansa na final, punkty jak najbardziej wskazane z powyzszych powodow. Fajnie ujrzec Maximo Gonzaleleza na tym etapie turniejowym w tourze, gdzy dosc dawno Argentyczyka tutaj nie bylo, nie wliczajac challangerow oczywiscie. A teraz ciekawostka. Co laczy argentynskich tenisistow, Juana Martinma del Potro, Juana Monaco oraz wlasnie Maximo Gonzaleza? Otoz wszyscy pochodza z miasta Tandil, ktore ma duzego nosa do wychowywania niezlych tenisistow jak widac. Maxi gra dobrze, ale Goffin na tym etapie sie nie zatrzyma. Jak juz wspominalem nie tak dawno. Davis jest zbyt dobrym tenisista, a potencjal ma ogromny. Do kombinacji typ jak najbardziej, dla odwazniejszych wersja bardziej ryzykowna.

K 14

kuba83bb

Użytkownik
???? Juan Monaco - Andreas Seppi
Andreas Seppi ::: 2.50 ::: Bet365 ::: 10/10

Krótko i na temat, H2H w tym roku na cegle 0:2 dla Andreasa, wyniki 6-2, 6-4, 6-4 i 1-6, 6-0, 7-63. Pozycja w rankingu również na korzyść Włocha, po takim kursie gram bez zastanowienia, dodatkowo jak widać po wynikach ta nawierzchnia jest jego ulubioną, nie będzie to łatwy pojedynek bo przeciwnik też jest w formie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom