>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Indian Wells, 10-20.03.2011

Status
Zamknięty.
drago 108

drago

Użytkownik
Widzę, że BABE wyprzedził mnie z typem na Szwajcara. Denke chciałem wyautować z turnieju już z Fogninim, ale jednak Włoch nie zdobył ostatniej bazy. Rosjanin od Doha się zepsuł, wygrał jedynie z GGLem i przedwczoraj z Włochem. Stasiek na takie turnieje jest przygotowany przez Lundgrena na najwyższym poziomie. Nie sądzę, by Denko nagle się przebudził, by pokonać Wawrinke.
Rewelacyjny Raonic znowu zmierzy się z Fishem. Tym razem na innej nawierzchni, wolniejszej itd., co wg mnie nie wpłynie niekorzystnie na forme Milosa. Trzeba przyznać, że Ryba ostatnie tygodnie może zaliczyć do udanych. Dwa półfinały w Delray i Memphis, tyle, że w Memphis wyeliminował go właśnie Raonic a w DB lista pokonanych rywali nie jest imponująca: Phau, Mello i Falla, po czym odpadł w dwóch setach z dobrze dysponowanym DelPotro. Kurs 1.6 na Raonica jest odpowiedni, trzeba się przyzwyczaić, że na tego chłopaka już nie wystawią 2.5+
Proponuje jeszcze Gulbisa. Zagra on z Lu i to jest raczej typ przeciwko graczowi z Tajwanu niż bet na Łotysza. Lu nie pasuje mi w czołówce touru. Ostatnie turnieje to same porażki. Zaskoczyła mnie jego wygrana z Hewittem. Dzisiaj Ernests nie powinien mieć problemów z Lu.
Do tego typ na Troickiego, Roddicka i Isnera wydaję mi się być dobrym.

L 77

low

Użytkownik
Maciek rozumiem, ze masz range typera i uważasz sie za super speca itp, ale wiem co to jest SERVE &amp; VOLLEY. W wykonaniu Llodry to bezmyślne bieganie do siatki, nie ważne jaki mu wyjdzie serwis i tak biegnie do siatki w i 60% stoi tam i czeka tylko na to zrobic przeciwnik ja gra z kim normalnym to mija go przy sieci jak dziecko a Llodra nie może nic zrobić, tak jest za każdym razem. Beznadziejnie sie na to patrzy, ktoś może lubi mi sie chce z tego śmiac.
Jak zawodnik gra s&amp;v to nie ma czasu na ocene serwisu i biegnie do siatki odruchowo. I dobrze robi. Nie wyobrażam sobie sytuacji gdy robi dwa kroki w przód, a potem sobie myśli &quot;kiepski serwis trzeba sie wycofać&quot; i co się dzieje? Stoi w najgorszym możliwym miejscu na korcie. Llodra ma pecha, bo jego styl nie nadaje się na dzisiejszy tenis.

Co do dzisiejszego meczu to polecam over gemowy.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Generalizujesz.

Kazdy tenis nadaje sie na kazde czasy jesli jest skuteczny. Tak sie akurat sklada, ze Llodra wygral nie jeden turniej singlowy, ok hala ale jednak wygrywal np. Rotterdam z Soda. Wielu graczy z miejsc rankingowych podobnych do niego moze mu tylko zazdroscic niektorych wynikow.

Nie chodzi o to ze ma sie wycofywac po dwoch krokach, no ludzie to jest jakas masakra co niektorzy wypisuja. Przeciez nie istnieje nawet taka opcja. Serwis Llodry jest dosc przewidywalny i on ma sam wie z ktorej strony jest skuteczniejszy i jaki ma dzien. Jak pilka ucieka to zawsze mozna isc w ciemno. Mecz z Soda podaje jako przyklad, ze nie idzie, rywal dobrze returnuje i nie ma planu b. Ciagle robi te same bledy. Nie ma zadnej innej opcji wiec mecz wyglada jak jeden wielki bled niewymuszony. Dobre wyniki robil tym stylem Dent czy Mirnyi. Latwo nie jest ale nie przesadzajmy.

fat77 11

fat77

Użytkownik
Rewelacyjny Raonic znowu zmierzy się z Fishem. Tym razem na innej nawierzchni, wolniejszej itd., co wg mnie nie wpłynie niekorzystnie na forme Milosa. Trzeba przyznać, że Ryba ostatnie tygodnie może zaliczyć do udanych. Dwa półfinały w Delray i Memphis, tyle, że w Memphis wyeliminował go właśnie Raonic a w DB lista pokonanych rywali nie jest imponująca: Phau, Mello i Falla, po czym odpadł w dwóch setach z dobrze dysponowanym DelPotro. Kurs 1.6 na Raonica jest odpowiedni, trzeba się przyzwyczaić, że na tego chłopaka już nie wystawią 2.5+
Mimo wszystko uważam, że Milos Raonic ze swoim potężnym serwisem jest tutaj zdecydowanym faworytem. Jak już ktoś wspomniał w jednym ze wcześniejszych postów nawierzchnia w Indian Wells być może nie jest najszybsza ale za to piłka odbija się wysokim kozłem. Milos ze swoim wzrostem (196cm) i niesamowitymi rotacjami serwisowymi sprawi tutaj olbrzymie kłopoty Fishowi. Wyniki Raonica w roku 2011 mówią same za siebie i chyba nie trzeba ich nikomu przedstawiać. Warto zauważyć, że Milos wygrywał pierwszego seta w 13 z 15 ostatnio rozegranych spotkań. Rozsądnym typem i moim zdaniem sporym value będzie zagranie na zwycięstwo Raonica w conajmniej jednym secie natomiast dla odważnych zagranie na zwycięstwo Raonica w 1.secie i całym meczu.

Milos Raonic -
wygra przynajmniej 1 seta (1.38) ✅
Milos Raonic - zwycięstwo w 1.secie (1.87) ✅
Milos Raonic - Mardy Fish (1.83) ✅ Raonic z kontuzją

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Chela – Petzschner 2 1,68 (5/10)
Nawierzchnia w tym turnieju może do najszybszych nie należy, ale dla zawodników dobrze serwujących jest korzystna. Ciężko się tutaj returnuje, spójrzmy na ubiegłoroczny finał u panów, Roddick – Ljubicic. Obaj świetnie serwują.
Chela zdecydowanie preferuje korty ziemne, wolne. Na innych nawierzchniach potrafi grać, ale to nie to samo co na mączce.
Niemiec w formie, nawierzchnia mu na pewno lepiej pasuje niż Cheli. W dodatku on rozegrał już tutaj 1 mecz, co zapewne będzie plusem. Dla mnie w tym meczu jest zdecydowanym faworytem.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Wawrinka S. - Davydenko N 1,60 6/10

Tutaj w miarę krótko, nie ma zamiaru opisywać jakoś dokładnie tych zawodników i ich dokonań. Biorę tutaj pod uwagę tylko ostatnie miesiące. One wskazują nam zdecydowanego faworyta w tym spotkaniu jakim na pewno jest Wawrinka. Szwajcar zaliczył świetny start na AO, gdzie odpadł dopiero z Federerem w 1/4. Pozniej grał już tylko dwa turnieje na mączce, zaliczył 1/2 i 1/4 finału, nie zaprezentował się tam jakos szczególnie, dawał się przełamywać, dużo błędów ale też drobne problemy ze zdrowiem. Teraz już wszytsko OK, jest amerykański hard, mam nadzieje, że pokaze zwój najlepszy tenis w tym turnieju wteyd można go zaliczyć do top7 na świecie. Davydenko moim zdaniem złote dni swojej kariery ma już za sobą, po kontuzji nie jest soba. W 1r tutaj męczył się w trzech setach z Fogninim. Wcześniej porażki z Mayerem, Llodrą czy Simonem w 1r chyba mówią wszytsko o jego obecnje pozycji w światowym tenisie.

Otrzymane punkty reputacji: +8
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Gasquet - Cuevas +4.5g @ 1.79 3/10 ⛔, Cuevas +1.5s @ 2.00 1/10 ⛔ 75 63
Patrząc na tych graczy pod względem psychiki i ich zachowań na korcie nie jeden psycholog miałby dobry materiał do opisu znaczenia psychologii w sporcie.
Miejsce w rankingu przynajmniej Ryśka to coś co może zaskoczyć przy jego grze, ale ranking to coś co nie gra i nie ma znaczenia tak naprawdę więc to można odpuścić bo nie tacy byli wyżej, niżej.
Francuz najsłabszy fh w tourze, ale jeden z najlepszych jednoręcznych bh w cyklu otwartą rakietą to może równoważyć ale nie do końca, do tego można dodać ciągłe kłopoty z kondycją czy inne problemy zdrowotne które zgłosił na okres DC.
Cuevas to też niezły okaz, kiedy jeszcze był daleko w rankingu i grał przeważnie na challengerach w Ameryce Południowej zapowiadał się na ciekawego gracza lecz w kontekście czysto sportowym ale wyniki jak u Gasqueta czasami ma mecz pod pełną kontrolą i jednak przegrywa np. ostatnio z Acasuso.
Biorę handicap na Pablo bo obaj są nierówni, lecz bardziej na nawierzchnię pod spin pasuję tutaj Urugwajczyk.
Melzer - Benneteau +3.5g @ 1.80 3/10 ✅, Benneteau +1.5s @ 1.50 1/10 ✅ 16 61 64
Austriak w tym sezonie to jest po prostu kłębek nerwów, zero regularności jak i bardzo słaba defensywa porażki z Tursunovem jak i Chardym pokazywały że jakoś ten sezon zaczął się dla niego za szybko, przeważnie zagrania dla niego były toczone w zbyt szybkim tempie i patrząc na całe spotkania bywał bezradny pod tym względem.
Julian zaczął sezon powoli lecz potrafi tupnąć i grać na poważnie i to jest właśnie taki czas średnio wolny kort na Mastersie, przeciwnik niby z TOP10 lecz z tym nic nie ma związanego aktualnie jest na czym się odbić dla Francuza ze swoją grą.

A 132

acemilan

Użytkownik
Troicki - Tomić @ 1.25 8/10
Troicki swoją grą czyli piekielnym serwisem i punktatorskim fh dodając jednoręczny bh którego używa rzadko ale jednak broniąc się nim radzi sobie dobrze takim stylem na prawie każdej nawierzchnią dodając jego walecznością i koordynacje może namieszać dużo.
Abstra***ąc od wszystkiego co napisałeś (a o niektórych aspektach moglibyśmy dyskutować) oznajmiam Ci, że Troicki gra oburęcznym bh. Możesz zawsze napisać swoje przemyślenia (większość bardzo problematycznych dla mnie), ale z faktami chyba dyskutować nie będziesz (jak chcesz sprawdzić to, że Victor gra double-hand bh wpisz sobie na youtube nazwisko Troicki)

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Nie dość, że ma oburęczny BH Troicki to jeszcze potrafi nim skończyć. Na pewno nie należy do zawodników, którzy notorycznie obiegają FH i grają tylko slajsy z lewej strony!

lionel21 191

lionel21

Użytkownik
No tak, Hellraiser merytoryczny błąd - taki nie powinien się Tobie przydarzyć. Poza tym bardzo chaotyczne wypowiedzi, serio - sporo skrótów myślowych i tylko pewnie dla Ciebie wszystko jest jasne, bo większość ma trudności (nie chodzi mi tu o skróty typu s&amp;v, tylko skróty myślowe). I nie odbierz tego czasem jako atak.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Indian Wells to już od dawna prawdopodobnie najważniejszy turniej w kalendarzu ATP po szlemach. Na razie grałem tylko kilka niskich kursów na zdecydowanych faworytów + Wawrinkę, ale widzę w ofercie kilka bardzo ciekawych opcji na noc:

Harrison @ 2.08, Melzer @ 1.60, Raonic @ 1.68

Moim zdaniem najlepsze typy na noc. Milos jest objawieniem sezonu, na kortach w IW powinien czuć się bardzo dobrze, lubi szybki hard court. Fish to niesamowicie nieprzewidywalna postać, będzie mu trudno złamać Kanadyjczyka, a z głębi kortu mam wrażenie że już dziś przewagę powinien mieć Raonic. Harrison u siebie w turniejach pro gra bardzo dobrze, myślę że ma wielką szansę na awans do R3 bo przeciwnikiem będzie bardzo słaby ostatnio Hiszpan preferujący hard GG-Lopez. I wreszcie Melzer który jest po weekendzie z Davis Cup, ale zagra z jedną z największych porażek początku sezonu - Julienem Benneteau.

Otrzymane punkty reputacji: +8
A 132

acemilan

Użytkownik
Milos jest objawieniem sezonu, na kortach w IW powinien czuć się bardzo dobrze, lubi szybki hard court.
Bzdura. Wierzę, że oglądasz turniej, który leci na streamach. Dlaczego więc piszesz o szybkim hardzie, skoro gołym okiem widać, że tak wcale nie jest. Plexipave (nawierzchnia w IW) to w klasyfikacji itf medium-slow. Pisał też o tym @włodar 2 czy 3 dni temu:
&quot;Indian Wells to jeden z wolniejszych hardów w Tour. Piłki odbijają się z wysokim kozłem, co daje spory handicap zawodnikom operującym topspinami, mocnym kickiem serwisowym (np. Ljubicic) i nie nastawionych agresywnie, ale bardziej prezentujacych kontrolowaną agresję.&quot;

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Potwierdzam, że naiwerzchnia jest dosyc wolna jak na hard, wlasnie Plexipave i mysle, ze warto juz o tym zakonczyc dyskusję. Kto wie jakie to karty ten wie a kto nie wie to douczy sie lub przestanie obstawiac tenis. Nie ma potrzeby czytac w co trzeciej &quot;analizie&quot; bzdur na temat kortow. Postaram sie takie wpisy edytować na przyszlość aby nie ośmieszać tego forum jeszcze bardziej...

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Lopez M./Nadal R. - Cilic M./Karlovic I. 1,50 6/10

Chyba nie przesadze pisząc, iż Hiszpańska para jest jedna z najlepszych na świecie. Oczywiście grają razem kilka razy w sezonie ale jak grają to... wygrywają. W tym roku grali w Doha i wygrali bez starty seta. Turaj bronią tytułu z przed roku, wiec na pewno maja motywacje i jak już startują to grają na poważnie. Cilic i Ivo para z przypadku w 1r ograli w STB inną pare z przypadku. Jak dla mnie pewniak na dzisiejszą noc, vamos!

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Gasquet - Cuevas
Francuz najsłabszy fh w tourze, ale jeden z najlepszych jednoręcznych bh w cyklu otwartą rakietą to może równoważyć ale nie do końca, do tego można dodać ciągłe kłopoty z kondycją czy inne problemy zdrowotne które zgłosił na okres DC.
Co to znaczy? Wyjaśnij proszę ????
Głupot o BH Troickiego nie komentuje. Hell, daj na luz z rozpisywaniem się o słabych o mocnych stronach zawodników, bo od zawsze sobie z tym nie radzisz. Dziury w wiedzy przeplatasz wstrętem do weryfikowania szczegółów.
edit by Hell:
Jeśli Ty nie wiesz to słabo, zdobywa nim bardzo mało winnersów, dużo ue, gra nim bardzo słabo przeważnie w pół kortu który robi sytuację dla przeciwnika. Francuz tym fh to sobie sytuacji nie wyprawia nawet pod bh.
Co do bh no nie będę się tłumaczył źle napisałem i polało się, no ale to nie mój problem ; )

edit by włodar:
Masz jeden podstawowy problem, chciałbyś ale nie potrafisz i oceniać stylu gry zawodników. Wpis o FH Ryszarda rozwiał moje wszelkie wątpliwości ???? Twoje błędy merytoryczne są problemem i to przede wszystkim Twoim. Weź wreszcie za nie odpowiedzialność w prosty sposób. Nie pisz o czymś o czym nie masz pojęcia.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Robredo T. - Young D. 1,40

Dzisiaj piękna przygoda Donalda z IW dobiega chyba końca. Młody Amerykanin zaliczy tutaj naprawdę świetne występy po przejściu kwali pokonał numer 5 na świece- Andy&#39;ego Muray&#39;a i to w dwóch setach. Meczu nie widziałem ale dużo sie pisze o fatalnej grze Szkota i kryzysie po przegranym kolejnym finale AO. No ale nie o nim mowa w tej analize, chodz pokonanie nr 5 na pewno robi wrażenie chodz ja bym przymknął na to oko. Dzisiaj gra z panem Robredo czyli największym przebijaczem w turze, po udanym AO w jego wykonaniu liczę również na dobry występ na IW. Korty nie są tutaj za szybkie to na pewno wpłynie korzystnie na grę Hiszpana. Tomy męczył się okrótnie w trzech setach z Zverev&#39;em no ale ostatecznie wygrał, Amerykanin moim zdaniem postawi dzisiaj nieco mniejszy opór i w dwóch setach uda się zamknąć te spotkanie.

Malisse X. - Devvarman S 1,70
Jak dla mnie kurs na Belga miodzio. Belg jest zdecydowanie lepszym grajkiem i ogranie w 2r Tsongi w dwóch setach zrobiło na mnie dużo większe wrażenie niż pokonanie Bagiety przez Devvarmana. Bagdatis wraca po problemach zdrowotnych i nie był w stanie normalnie grać Devvarman tylko przebijał na drugą stronę resztę za niego robił Cypryjczyk. Belg musi potwierdzic swoją dobre formę i zagrać jak z Tsongą wtedy Devvarman moim zdaniem nie ma zbyt wielu szans.

W 115

werg

Użytkownik
Somdev Devvarman vs. Xavier Malisse
Typ: Somdev Devvarman
Kurs: 2,00
Bukmacher: Bet365

W trzeciej rundzie turneju tenisowego Indian Wells zagrają ze sobą Belg Malisse, Xavier z Devvarman, Somdev z Indii. Tenisista belgijski plasuje się na 52 pozycji w rankingu ATP, natomiast azjata to 84 rakieta. Obaj tenisiści zaczęli turniej od pierwszej rundy i stoczyli po dwa pojedynki, które wygrali bez straty seta. Belg pokonał włocha Cipolla, Flavio 6-1 6-4 i nie byle kogo bo francuza Tsonga, Jo-Wilfried(rank.17), natomiast indyjczyk odprawił Mannarino, Adrian z Francji 6-2 6-3, oraz groźnego cypryjczyka Baghdatisa, Marcosa(rank.22) 7-5 6-0. Kursy bukmacherskie lekko faworyzują Malisse, Xavier. Ja jednak stawiam na Devvarman, Somdev biorąc pod uwagę dwa wcześniejsze pojedynki tych tenisistów, które stoczyli także jak to ma miejsce na Indian Wells na kortach twardych. W pierwszym z nich w Lexington, USA, który odbył się w 2008 roku w pófinale wygrał indyjczyk po kreczu Belga, rozegrano zaledwie pięć gemów było 4-1 dla azjaty . Następny turnej, który skonfrontował dzisiejszych rywali odbył się w Johannesburgu, RPA a jego wynik to 6-4 6-2 dla Devvarman, Somdev. Uważam, że tenisista z Indii ma spodób na Belga i odnesie trzecie zwycięstwo w konfrontacji pomiędzy tymi zawodnikami.​

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Ja jednak stawiam na Devvarman, Somdev biorąc pod uwagę dwa wcześniejsze pojedynki tych tenisistów, które stoczyli także jak to ma miejsce na Indian Wells na kortach twardych. W pierwszym z nich w Lexington, USA, który odbył się w 2008 roku w pófinale wygrał indyjczyk po kreczu Belga, rozegrano zaledwie pięć gemów było 4-1 dla azjaty . Następny turnej, który skonfrontował dzisiejszych rywali odbył się w Johannesburgu, RPA a jego wynik to 6-4 6-2 dla Devvarman
pamietaj ze hard hardowi nie rowny, bo sa szybsze hardy i wolniejsze czy tez moga sie roznic wysokoscia kozla, wiec to ze kiedys ktos tam z kims wygral to raczej slabo sie ma do dzisiejszej spotkania, tym bardziej ze to bylo 3 lata temu, Twoja analiza tez w duzej mierze opiera sie na tym, ktora pozycje jaki zawodnik zajmuje w rankingu a te aspekty nie wygrywaja meczow ;] natomiast w analizie potrzeba czegos wiecej, bo gdybysmy chcieli wylacznie statystyki to wlaczylibysmy sobie strone ze statystykami i tyle ... jednake fajnie ze probujesz pisac ????

mozi 552

mozi

Użytkownik
Harrison @ 2.08 ✅, Melzer @ 1.60 ✅, Raonic @ 1.68 ✅
Dzisiaj w Indian Wells nieco mniej spotkań, co nie oznacza że będzie mniej ciekawie.
Tommy Robredo - Donald Young 2 @ 2.81 Betsafe
Czarnoskóry 21 latek z Chicago to wciąż duża nadzieja amerykańskiego tenisa, chociaż przez ostatnie 2 lata nie zrobił takich postępów jak oczekiwano. Podobnie jak w przypadku Raonica potrzebuje dobrego turnieju, dzięki któremu zdobył by rozgłos i pewność siebie. Takim turniejem może być tegoroczny Indian Wells. Kilka dni temu ograł sensacyjnie Andy&#39;ego Murray&#39;a i trzeba przyznać, że to najefektowniejsze zwycięstwo w jego karierze (nigdy wcześniej nie ograł gracza z tak ścisłej czołówki). Pewność siebie to u Donalda bardzo ważny czynnik, bo głowa to jego chyba najsłabszy punkt. Murray to jeden z najlepiej returnujących tenisistów w Tour więc pokonanie go w tak łatwy sposób musi świadczyć choć po części o tym, że nawierzchnia mu bardzo pasuje, a jego serwis jest w tym tygodniu skuteczny. Kiedyś był najlepszych juniorem na świecie, choć w przeciwieństwie do większości amerykańskich graczy jego tenis nie opiera się na serwisie, tylko mocnej, płaskiej grze z domieszką topspinu z obu bardzo solidnych skrzydeł. Jako junior dysponował znakomitym volleyem i ten element także dodałbym do zalet. Robredo ostatnio poza cegłą nie grał zbyt dobrze, chociaż tegoroczne wyniki są całkiem przyzwoite, chociaż wielkich nazwisk na liście pokonanych brak. Brakuje mu kończącego uderzenia (oglądając turnieje w Ameryce południowej widziałem jak wielki miał problem ze skutecznością ataków), na pewno będzie się starał pokonać Donalda regularnością. Czy to wystarczy? Moim zdaniem będzie bardzo ciężko, choć dużo będzie zależało od samego Amerykanina i jego głowy. Kurs jest ciekawy więc można próbować.
Natomiast uważałbym na mecz Malisse - Devvarman. Hindus i Belg to bardzo nieprzewidywalne postaci i trudno jest tu wskazać faworyta. Trudno powiedzieć by Belg opierał swój tenis wyłącznie na serwisie, ale to mimo wszystko bardzo ważna sprawa jeśli chodzi o jego grę, a przecież Devvarman z servismanami grać bardzo, bardzo lubi. Tak więc sporo zależało będzie po prostu od tego czy Belg będzie potrafił umieścić piłeczkę w korcie przed tym jak Devvarman go skontruje. Jak dla mnie No Bet, może poszukałbym overa, ale linia bardzo nieciekawa (22.5) :-|

damianho91 82

damianho91

Użytkownik
co do meczu Malisse to wpis Bagiety na twitter:

Didn&#39;t hit a backhand for the past 5 days, my nail of the small finger grew into my skin... Tried to fight but couldn&#39;t do anything more.
nie przecenialbym wiec Devvarmana i raczej stawiam na Malisse

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom