Zverev - Gasquet Halle ATP 1 1.40 Marathon
Dzisiaj również idę w stronę młodszego z Panów. Oglądałem wczoraj obu w akcji, więc w pierwszej kolejności pare słów o meczu Hase- Gasquet. Francuz zagrał przeciętny mecz według mnie, w pierwszym secie nie grał w ogóle Holender, w drugim przestał grać Rysiek, jedno piękne zagranie bądź wymiana, a potem 3 błędy z rzędu.. Momentami obaj grali tak nierówno, nieregularnie, że aż cieżko się to oglądało. Jedyne co muszę oddać Francuzowi to to, że serwis jak się przyłożył w 3 secie funkcjonował bardzo dobrze, no i oczywiście bh slajsy robiły swoje. Uważam, że Francuz będzie posyłał dużo niskich piłek na stronę Niemca, ale Zverev wczoraj pokazał, że nie ma problemów z wyciąganiem slajsów. Co do meczu Niemca z Hiszpanem - pokazali wczoraj kawał dobrego tenisa z linii końcowej i nie tylko. W pierwszym secie pokpił sprawę Zverev przy stanie 4:1 w TB przegrał seta i to w dość dziwny sposób ( łatwe błędy). W wielu akcjach przy siatce wczoraj Alexander nie radził sobie z volleyami , jakby był o jedno tempo spóźniony. Serwis oczywiście robił swoje i zdobył dużo punktów nawet dzięki drugiemu podaniu. Tak jak wczoraj pisałem, Zverev gra szybko, posyła długie, głębokie piłki dzięki którym będzie odsuwał Francuza od linii końcowej i myślę, że da mu to przewagę w wymianach . Na bh Gasquet pokazywał wczoraj przebłyski i "babole" także myślę, że Niemiec będzie posyłał dużo głębokich piłek własnie do tego narożnika i będzie zdobywał przewagę na korcie. Liczę na ciekawe spotkanie z dużą ilością widowiskowych wymian i uważam, że gospodarz zamelduje się w finale !
J.Murray/B.Soares - M.Cilic/M.Matkowski 1 1.44 Marathon
Drugi typ na dzień dzisiejszy upatruje w półfinale debla w Londynie. Cilic z Matkowskim generalnie bardzo dobry turniej do tej pory z odrobiną szczęścia, ale jak to się mówi w tenisie: " lepiej mieć szczęście niż być dobrym"
. Marin w wywiadzie po meczu z Youngiem mówił, że cieszy się z gry w debla bo szlifuje volleye no i potrzebuje jak najwięcej meczy na trawie przed Wimbledonem. Dzisiaj o 14:15 Chorwat również gra półfinał singla przeciwko Mullerowi, tak więc jeśli wygra i zamelduje się w finale może być jeszcze luźniejsze podejście do meczu debla, bądź mecz zostanie oddany walkowerem - to są tylko moje luźne przypuszczenia, mam nadzieje oczywiście, że mecz się odbędzie tak czy inaczej.
W pierszym meczu dość łatwo uporali się z parą Querrey/Muller pokonując ich 7:6(4), 6:1 , natomiast w drugim meczu przeciwko Harrisonowi i Venus pomęczyli się troszke bardziej wygrywając 7:6(4), 4:6, 10:6. Liczę, że wygra dziś para, która jest zgrana, doświadczona no i głodna zwycięstw. W przypadku wygranej faworytów, byśmi mieli bardzo interesujący finał no ale zobaczymy jak sprawy się potoczą!