>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Dubai, Acapulco, Sao Paulo 22.02-28.02.2016

Status
Zamknięty.
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Odnośnie meczu Dolgopolova to mi niezwykle śmierdzi, ale wydaje się na papierze, że jest słusznym faworytem w tym meczu sądząc po jego wynikach. Kursy spadły i tak już o jakieś około 0,4 co czyni go w mojej opinii aktualnie nieopłacalnym do gry.
H2H 6:3 na korzyść Ukraińca, ale 2 razy wygrał z nim na mączce gdzie Tomic gra beznadziejnie (raz nawet urwał seta) więc robi się 4:3. Do tego Dolgopolov wygrał z Tomicem 3 razy w latach 2010-2011 gdzie Bernard miał jakieś bodajże 17-18 lat, a już wtedy 2x urwał mu seta jako nastolatek i mamy tak trochę bardziej obiektywnie 1:3 dla Tomica.
Dwa wyniki z Australii co prawda gdzie Bernard gra co roku na wyższym poziomie, ale te jedno zwycięstwo z przed roku Dolgopolova było podczas turnieju Masters w Cincinnati gdzie Ukrainiec doszedł do półfinału turnieju, mając po 1 wygranym secie bodajże w drugim secie 2 razy przełamanego po raz kolejny Djokovica - podobna sytuacja była też w 4 rundzie turnieju w Miami ubiegłego roku.
Tak napisałem tylko, żeby nie było jakby co płaczu po meczu ???? i pytania: &quot;Dlaczego przegrał?&quot;.
Mecz Delbonisa przy 4:5 dla Cervantesa przerwany z powodu deszczu. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
amadeuszmozart 522

amadeuszmozart

Użytkownik
Do mnie Tomic nigdy nie przemawial, Dolgopolov jest nieobliczalny, potrafi grac te swoje &quot;dzikie&quot; uderzenia i jak mu to siedzi jak z Ferrerem, Haase czy nawet z Cervantesem jest bardzo ciężki do pokonania, wystarczy gorszy dzień i będzie robił mnóstwo UE. Ja tej techniki nie ogarniam, nie lubię ufać takim typkom.
Mecz raczej 55/45, obaj są nieobliczalni moim zdaniem.
Delbonis gdyby nie spieprzył to by jeszcze wrócił i wykończył Cervantesa, 1 serwis mu pomógł, ładny mecz dla oka ????

mobilny 260

mobilny

Użytkownik
propo Dolgopolova, wie ktos czemu sie wycofal w zeszlym tygodniu z RIO? Dziwnie to wyglada, wycofal sie w piatek a w nastepnym tygodniu smiga jak nowo narodzony..

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Pablo Cuevas vs Thiago Monteiro over 20,5 g @1,72 bet365✅

W Sao Paulo dojdzie do ciekawego starcia pomiędzy Brazylijczykiem Monteiro a Urugwajczykiem Cuevasem. Ja przewiduję tutaj jakiś tie break, i jeden wyrównany set do pokrycia tego overa. Linia jest naprawdę mizerna, a spotkają się dawaj zawodnicy którzy w obecnym momencie nie grają na jakiś innych biegunach. Thiago nie jest przecież jakimś leszczem, ostatnio wygrał z Tsongą a tutaj wyeliminował Almagro oraz Munoza De La Nave. Jest wspierany przez tłum kibiców którzy z pewnością go napędzają. Pablo oczywiście jest tutaj faworytem, wygrał ostatnio w Rio De Janeiro, pokonując chociażby Nadala czy Pelle, wygrał również ze swoim dzisiejszym rywalem, pokonując go w 2 setach wynikiem 7:6 6:3 ( 22 g ). Pablo pokonał już tutaj Bagnisa 6:3 7:5, pomimo tego że, pojedynek zakończył się w dwóch setach czuję że, Pablo może odczuwać trudny tylu meczy w obecnym okresie. Stoczył ich około 2 razy więcej w tym miesiącu od swojego dzisiejszego rywala. Obaj gracze się już poznali, grają w tej chwili na bd. dbr. poziomie, Thiago z pewnością wyciągnął wnioski z wcześniejszej porażki z Pablo, do tego pokonał już tutaj takich zawodników że, można się spodziewać z jego str. dobrej gry. Myślę że, to może być bd. wyrównany pojedynek niż ich poprzedni.

Dominic Thiem vs Sam Querrey over 23,5 g @1,80 bet365⛔

Pojedynek dwóch zawodników mających doskonały początek roku. Dominic ma za sobą wygrany turniej w Buenos Aires, wygrywając w finale z Almagro. Zaliczył tak że, dwa półfinały, przegrywając w nich z Pella oraz Federerem. Ogólnie jego bilans wygląda imponująco 16/4. Sam w cale nie jest gorszy, wygrał turniej w Belray Beach. Ma już serię 8 zwycięstw z rzędu ! Tutaj już wyeliminował chociaż by Keia. Obaj prezentują się wybornie i wskazanie faworyta jest w tym przypadku ciężko.
Dominic gra bardzo inteligentnie jak na swój wiek, dobiega niemal do wszystkich piłek, jest bardzo zwrotny w przeciwieństwie do swojego rywala, Sam zaś demoluję swoich przeciwników serwisem i to z pewnością będzie jego główna broń, ma doskonałe warunki fizyczne oraz groźny płaski FH. Obaj jak wspomniałem prezentują się wybornie i jeśli tylko oboje zagrają na takim poziomie tak jak w ciągu tych ostatnich swoich rozgrywek, to gwarancja overu jest 100 %.

master. 1K

master.

Użytkownik
Marach/Martin @ 2.25 B365 ⛔ ⛔ ⛔ Nie wiem co tam sie dzialo, ale slabo to wyglada
Tutaj na mega szybkości. Kursy dziwne. Osobiście wystawiłbym po 1.83 lub lekko faworyzując pare Marach/Martin. Marach widać znalazł odpowiedniego partnera i niespodziewanie notują bardzo dobre wyniki. Panowie dopiero co wygrali turniej w Delrey Beach i notują serie 6 meczy bez porażki, a ogrywali takie pary jak bracia Bryan, Butorac/Lipsky, Chardy/Paes. Petzschner/Peya nie regularny debel wygrywają z Inglitami czy Rojer/Tecau a przegrywaja z Fyrstenberg/Rosol. Tutaj meczyli sie już zresztą z challengerowa parą Ramires/Reyes. Petzschner serwis pewnie będzie trzymał, ale za to Peya ze swoim serwisem będzie kopalnią breakow co Marach/Martin powinni wykorzystać.
Co do Cuevasa to 2-0 @ 1.57 B365 powinien ogarnać. Monteiro we wczorajszym meczu już nie wyglądał najlepiej. Monteiro poniżej 9.5 @ 1.72

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Tomic wygrał, mecz śmierdział na kilometr. Ciekawe co w Europie pokaże Monteiro.
Szczury uciekają z tonącego okrętu, ale okręt wcale nie tonie tylko pozbywa się zbędnego balastu. Właśnie wynurzył się i obrał już słuszny kierunek, bez szczurów na pokładzie. ;)
???? Cervantes I. - Carreno-Busta P.
Cervantes I. +1,5 seta ::: 1,79 ::: 1/3 Pinnacle Sports ⛔
H2H 0:3 z lat 2014-2016. Grali ze sobą dość niedawno bo na turnieju w Quito i górą po 3 setach był Carreno-Busta. Jednak ja się nie zdziwię jak wygra dzisiaj nawet Cervantes. Dwóch Hiszpanow, Inigo jest o 2 lata starszy, rok temu był w okolicy 250 miejsca w rankingu, teraz jest o 2 oczka wyżej niż 67 Carreno-Busta, a na niego kurs wynosi ponad 3,00. Odprawił z kwitkiem Delbonisa po dość dobrym i przede wszystkim długim meczu. Obaj zapewne nie odpuszczą tutaj gry o finał turnieju ATP więc liczę na zacięty mecz, kto wie czy nie 3 setowy.
Carreno-Busta przy stanie 0:6 0:3 z Ramosem wygrał mecz, później w kolejnym ponownie stracił set z kolejnym Hiszpanem Gimeno-Treverem, a w ćwierćfinale pokonał młodszego o 2 lata rodaka Carballesa Baen który grał jako lucky loser w Sao Paulo, jednak z nim Pablo ma teraz H2H 8:1 więc wynik 6:0 6:3 nie powinien robić aż tak wielkiego wrażenia. Z drugiej strony patrząc statystycznie to po bardzo dobrym meczu powinien przyjść teoretycznie ten słabszy moment w grze 24-latka.
Wynik: 1:6 1:6

Otrzymane punkty reputacji: +11
ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
Nie wiem jakie są argumenty za tym, że na Baghdatisa są tak wysokie kursy, no chyba tylko H2H, bo na pewno nie dyspozycja w tym turnieju. Powiedzmy sobie szczerze, że Stan ten finał zawdzięcza przede wszystkim rywalom, którzy w dużym stopniu sami oddali mu swoje mecze. Wawrinka bardzo kiepsko serwuje w tym turnieju, Baghdatis w sumie też, ale Cypryjczyk świetnie gra na returnie i kilka razy powinien Szwajcara połamać, nawet jeśli sam straci swoje podanie. Handi gemowe +4,5 choćby w Bet365 czy Pinnacle w stronę Bagiety to moim zdaniem dobra lokata, a za drobne można się pokusić o win Cypryjczyka, bo nie jest tu bez szans.

amadeuszmozart 522

amadeuszmozart

Użytkownik
Szakal mógłbyś napisać coś więcej o meczu Tomicia? ????

Baghdatis - Wawrinka 1 4,33 bet365 ⛔ +4,5 1,83 bet365 ✅ +1,5s 2,07 unibet ⛔
Naprawdę ten kurs na dzisiaj to jest petarda. Wawrinka nic nie pokazał w tym turnieju tak jak kolega wyżej zauważył. Szwajcar słabo serwuje, popełnia błędy, wczoraj Kyrgios był przemęczony już tym wszystkim, zagrał bodajże 8 meczów w ciągu 10dni, same zwycięstwa. Już w meczu z Berdychem pierwsze parę gemów Kyrgios był zmęczony, ale Tomasz tego nie wykorzystał. Wszyscy liczyliśmy na to, że Kyrgios już się będzie lepiej czuł ze Stanem, ale jednak nie. Zaczął mecz tragicznie, bodajże do 4-1 zrobił 5 DF, potem zaczął grać i było 4-4. Ale widać było, że brakuję mu pary. Po prostu był zmęczony i nie dał rady powieść*Stana, ale gdyby był świeży, myślę, że to Nicka mielibyśmy w finale turnieju. Wawrinka nie przemawia za mną kompletnie, męczył się*ze Stakhovskym, ze Skugorem 1 set też nie był dobry w jego wykonaniu, troszkę*lepszy mecz z Kolbą, no i wczoraj Kyrgios. Baghdatis, że się zamelduje tutaj w finale, nikt się*tego nie spodziewał. Ale trzeba przyznać, że ten zawodnik naprawdę ma świetne wejście w ten rok, wraca do wysokiej formy. Chociażby wygrana z Goffinem, osobiście typowałem, że Bautista go przejedzie, a tu proszę taka niespodzianka. Cypryjczyk serwuje dość nieźle, w wymianach jest regularny, ma silną psychikę, dość*dobrze broni break pointów i walczy do końca. Mecz z Agutem to pokazał dogłębnie, gdzie bronił parę break pointów, a do tego robił jeszcze podwójne błędy. Moim zdaniem te kursy dzisiaj to gruba żenada, niechlujny Wawrinka nie jest w formie, seta może stracić bardzo łatwo, handicap naprawdę jest kosmiczny sugerując nam jakiś łomot w stronę*Szwajcara, a moim zdaniem on może przegrać ten mecz. Polecam zagrać wszystko płasko.

PS: Każdy co oglądał mecz to widział jego przebieg, 3-2 Markos i oddał do zera, potem przy 5-4 oddał 2 podwójne na 0-40, gdy wydawało się, że utrzyma znowu oddał podwójnym. 2 set zagrał solidnie, i łapałem kurs 4,30, w tie-breaku przy 0-3 widziałem już 8.00 ale dalej wierzyłem. Przy 10-9 jak zobaczyłem spuchniętego Wawre to czułem, że się*zakończy 11-9, a tu zonk. W każdym bądź razie gratuluje typów na Wawrinke, mecz wygrał moim zdaniem ledwo, a kurs 1,22-25 był nie warty gry. Mecz był 50/50 jak dla mnie.

Cervantes - Carreno Busta -3,5 1,83 bet365 ✅ + singiel 1,4 bet365 ✅
Powiem tak Cervantes ma niezła formę w tym roku, ale pamiętam ich ostatni mecz w Quito, bardzo szczęśliwie tam Cervantes wygrał tego pierwszego seta, ogólnie jak pamiętam % wygranych piłek, to po 2 serwisie Busta miał dużo lepszy współczynnik. Oczywiście Cervantes ma bardzo dobry 1 serwis i bardzo dobry początek sezonu, ale wyniki notuje dziwne, a jego forma nie jest stała. Z tego miejsca stawiam na Bustę, bo ostatni ich mecz to mimo 3 setowego pojedynku wyraźnie lepszy był Carreno. Nie widziałem meczu z Baeną, ale wynik robi wrażenie. Busta chyba się*rozruszał i notuje progress, Cervantes niby też, ale złapał już wtopy w tym sezonie: z Giraldo 6-1, 7-5. z Dolgopolovem 6-3 0-6 3-6. Przyznać trzeba uczciwie, że w tym roku na 8 meczów na clayu, tylko raz nie ugrał seta z Giraldo. Więc typ +1,5s Szakala ma duże poparcie, chociaż jak pamiętam ich ostatni mecz to Busta był lepszy, a trochę szans nie wykorzystał, więc postawię na ten handicap, nawet w pojedynku 3 setowym może go Busta pokryć jak chociażby w Quito. Można jeszcze singlem zagrać po 1,4 jak ktoś chcę.

Zmiażdzył go ????

Lajovic - Cuevas 2 1,25 ✅ bet365 -1,5s 1,82 ✅ unibet -3,5 1,67 sportingbet ✅
Moim zdaniem Cuevas tutaj będzie w finale na 100%, te 1,25 to istna lokata, o ile typy na handi setowe są średnie, jak ktoś złapie -3,5 to naprawdę wydaję się*solidna inwestycja. Cuevas gra super w tym roku na clayu, naprawdę mega solidnie, świetnie operuje jednoręcznym bh (lepiej niż Lajović), do tego fajnie wyrzuca serwisem, serwuje asy do rogu i od razu przyśpiesza z forehandu. Naprawdę Urugwajczyk prezentuję się bardzo dobrze w tym roku, wygrana z Nadalem, wygrany turniej w Rio i myślę, że tutaj też wygra turniej ???? Wczorajszy mecz z Monteiro spodziewałem się tam overa 20,5 gemów, bo Monteiro naprawdę u siebie gra w gazie, widać od meczu z Tsongą, gdzie był trochę spięty, złapał coraz więcej luzu i spokoju, widziałem z Munozem ładował serwisy ponad 200, widać było jakie to bomby, widziałem (224km/h). Co do Lajovicia, moim zdaniem ten półfinał to już bardzo dalekie zajście jak na niego. Najpierw pokonał Vanniego, który jest grubo pod formą, a kurs był śmieszny, bo Vanni rok temu wygrał bodajże ten turniej. Później mecz z Pairem, który przeszedł w mgnieniu oka z hali na clay i jak to Paire on gra róźnie, czasami mu się bardziej chcę, czasami mniej, ostatecznie Lajović wygrał w 3 setach. Wczoraj wygrana z Eliasem, myślę, że Elias mógł być trochę zmęczony, on nawala na tym clayu cały czas, do tego te mecze są moim zdaniem dłuższe i bardziej wyczerpujące niż na innych nawierzchniach, 3 set 6-0 dla Dusana, ale moim zdaniem brak pary i już odpuścił Elias, dlatego taki wynik, pewnie się zmęczył mocno, żeby zrobić 2 seta. Ogólnie daleko zaszedł Lajović i dzisiaj leci z turnieju na 100%, przegrał z Thiemem, a Cuevas w moim odczuciu wygrałby z Thiemem, Fajny typ do solidnego grania ????

Bardzo łatwo, tak jak pisałem ???? po brejku Lajovicia, Cuevas 2 set po 3,05 w uni bodajże poszło też ;)

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Baghdatis-Wawrinka 2 @1.25
Wawrinka 2:0 @1.65
Baghdatisowi w koncu udalo sie dotrzec w Dubaju do finalu i pochwala dla niego, bo prawie zawsze gral tutaj bardzo dobrze i na pewno byl wyrozniajaca sie postacia na przestrzeni kilku edycji. Wczoraj Baghdatis bardzo szczesliwe zwyciestwo przegrywal 3-6 3-4 przy podaniu Lopeza i gdyby nie ten rebreak w 8 gemie 2-ego stea to juz pewnie by sie nie uratowal. Dobry wynik zrobil Cypryjczyk, pokazla determinacje. Gramy jednak final &quot;piecsteki&quot; i tutaj faworyt jest tylko jeden. Wawrinka wczoraj z Kyrgiosem zagral mega skoncentrowany, swietnie serwowal, wygrywal wymiany, widac ze byl bardzo zmobilizowany. Jezeli Wawrinka zagra podobnie to nie widze tutaj duzych szans dla Baghdatisa, a ze to final niezlego turnieju to na pewno warto dolaczyc do panteonu zwyciezcow obok Djokovica, Federera, Roddicka. Szwajcar jest lepszym tenisista i po obejrzeniu wczorajszych polfinalow zwyciezce widze w jego osobie. Do kombinacji polecam.

Otrzymane punkty reputacji: +1
rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Zgadzam się z dx2. Przecież granie na Bagietę to jakieś totalne nieporozumienie. Gość ma nierówno pod kopułą, co pokazywał już wczoraj. Gdyby Lopez nie był taki miękki, to byście dziś szukali &quot;value&quot; grając właśnie na niego. ???? Stan jak już doszedł do finału to nie odpuści. Co więcej, on (tak wczoraj usłyszałem) nie przegrał żadnego finału, w którym grał. I co, ma teraz dostać od Baghdatisa? Szanujmy się. Szkoda tylko kursu, bo jest niski, ale coś do dubla da się dziś znaleźć. A zamiast grać Bagietę byście lepiej przelali te pieniądze na jakieś cele charytatywne.

Stan przegrał 9 finałów na poziomie ATP, z czego ostatnie 3 w 2013 roku. /Kuchcik

K 601

kromowidjojo

Użytkownik
Zgadzam się z dx2. Przecież granie na Bagietę to jakieś totalne nieporozumienie. Gość ma nierówno pod kopułą, co pokazywał już wczoraj. Gdyby Lopez nie był taki miękki, to byście dziś szukali &quot;value&quot; grając właśnie na niego. ???? Stan jak już doszedł do finału to nie odpuści. Co więcej, on (tak wczoraj usłyszałem) nie przegrał żadnego finału, w którym grał. I co, ma teraz dostać od Baghdatisa? Szanujmy się. Szkoda tylko kursu, bo jest niski, ale coś do dubla da się dziś znaleźć. A zamiast grać Bagietę byście lepiej przelali te pieniądze na jakieś cele charytatywne.
Źle zasłyszane, Stan 12 finałów wygrał, a 9 przegrał.

Tak czy inaczej, ja dzisiaj nie widzę żadnych szans dla Marcosa...Stan jak już jest w finale to się zepnie. Cypryjczyk nie będzie miał czym odpowiedzieć na szybkie płaskie backhandy czy forehandy Szwajcara, a i serwisem pewnie sporo punktów zdobędzie w kluczowych momentach.

Stan @ 1.31 SUPEROFERTA Fortuna ✅

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Baghdatis Marcos - Wawrinka Stan 1, Pinnacle Sports 4.68
4:6, 6:7 ⛔⛔⛔
Tyle piłek setowych niewykorzystanych :-(

VS.

Idę kolejny raz i zarazem ostatni przeciwko Wawrince. Tak jak pisałem wczoraj, Wawrinka gra tutaj słabo a mimo wszystko jest już w finale. Ze Stakhovskym powinien odpaść w pierwszej rundzie, ze Skugorem (160 ATP) męczył się w pierwszym secie, z Kolbą zagrał jedynie przyzwoity mecz a wczoraj wygrał z kontuzjowanym Kyrgiosem. Gdyby Australijczyk był w pełni zdrowy to nie poddałby meczu i to spotkanie mogłoby się potoczyć inaczej. Kolejny wielki minus trzeba postawić przy nazwisku Szwajcara za wczorajszy pierwszy set gdzie prowadził z podwójnym przełamaniem a dał się dogonić. Szwajcar nie zachwyca też serwisem, ponieważ posłał tylko 18 asów na 4 mecze i popełnił 16 podwójnych błędów.
Jego przeciwnikiem będzie Marcos Baghdatis 57 miejsca ATP a kiedyś był na wysokim 8 miejscu także potencjał w nim zawsze drzemie. Cypryjczyk gra tutaj bardzo dobry tenis, pokonał Troickiego, Pospisila oraz Bautistę Aguta 2:0 oraz Lopeza 2:1 gdzie Lopeza w decydującym secie pokonał w stosunku 6:1 a Bautistę 6:0...ale Troickiego, oraz Pospisila 6:2 także forma jest fantastyczna mimo,że z Lopezem mógł odpaść. Odnośnie statystyk serwisowych Cypryjczyka to wyglądały one tak: Asy 26 i podwójne błędy 22, czyli też szału nie ma. Jakby nie patrzeć to Bagieta pomijając mecz z Pospisilem to zawsze był stawiany pod ścianą, czyli jako pretendent. Kiedy ostatni raz Marcos wygrał turniej rangi ATP w singlu? Dobre pytanie! Miało to miejsce w 2010 roku, w Sydney.
Także można powiedzieć, że większa motywacja jest po stronie Cypryjczyka, ponieważ nie wiadomo kiedy następnym razem może osiągnąć finał czy też tytuł. Wiadomo, że Stan ma większe możliwości na chwilę obecną. Faworytem jest oczywiście Stan, ponieważ teoretycznie jest lepszy pod każdym względem. No ale forma turniejowa tych Panów się różni znacznie. Na pewno na serwisie większą przewagę ma Szwajcar. Preferuje on też bardziej agresywny styl. Baghdatis natomiast ma gorszy serwis, ale nadrabia na returnie i moim zdaniem na chwilę obecną w wymianach Panowie radzą sobie na takim samym poziomie. Jeden, jak i drugi to uniwersalni i doświadczeni tenisiści, którzy potrafią grać na każdej nawierzchni, lecz Marcos na ziemi sobie radzi gorzej. W bezpośrednich pojedynkach jest 7:0 dla światowej czwórki, lecz kilka tych meczów było zaciętych. Moim zdaniem jest to wielka szansa dla Cypryjczyka, aby przerwać tę passę, wygrać turniej ATP od 2010 roku, bo forma tych Panów się znacznie różni.
Co więcej, on (tak wczoraj usłyszałem) nie przegrał żadnego finału, w którym grał.
2013- Hertogenbosch, porażka
2013- Madryt, porażka
2013- Buenos Aires
I jeszcze sporo można zaleźć ;)

magik90 3K

magik90

Użytkownik
Baghdatis vs Wawrinka
Wawrinka -5.5 |3,20| bet.365
Ja dziś idę mocno w stronę Staszka, który łatwo pokona Bagietkę. Stasiu na pewno nie odpuści finału bo wystarczy pokonać zawodnika o klasę słabszego. Stasiu będzie blisko przełamania przy każdym podaniu Cypryjczyka, bo po prostu serwis jest przeciętny a do tego jeszcze te wyrzuty piłki, których się już chyba nigdy nie nauczy. Stasiu radził sobie spokojnie z Serwisem Kyrgiosa a co dopiero Baghdatisa. Cypryjczyk nie ma czego szukać w żadnym aspekcie spotkania ze Stasiem. Nie rozumiem ludzi którzy szukają gry w stronę Cypryjczyka, Stasiu nawet jeśli nie jest na najwyższych obrotach to i tak jest o niebo lepszy a dziś jestem przekonany, że to będzie najlepsza odsłona Szwajcara jaką widzieliśmy na tym turnieju.

Otrzymane punkty reputacji: +1
amadeuszmozart 522

amadeuszmozart

Użytkownik
Baghdatis-Wawrinka 2 @1.25
Wawrinka 2:0 @1.65

Baghdatisowi w koncu udalo sie dotrzec w Dubaju do finalu i pochwala dla niego, bo prawie zawsze gral tutaj bardzo dobrze i na pewno byl wyrozniajaca sie postacia na przestrzeni kilku edycji. Wczoraj Baghdatis bardzo szczesliwe zwyciestwo przegrywal 3-6 3-4 przy podaniu Lopeza i gdyby nie ten rebreak w 8 gemie 2-ego stea to juz pewnie by sie nie uratowal. Dobry wynik zrobil Cypryjczyk, pokazla determinacje. Gramy jednak final &quot;piecsteki&quot; i tutaj faworyt jest tylko jeden. Wawrinka wczoraj z Kyrgiosem zagral mega skoncentrowany, swietnie serwowal, wygrywal wymiany, widac ze byl bardzo zmobilizowany. Jezeli Wawrinka zagra podobnie to nie widze tutaj duzych szans dla Baghdatisa, a ze to final niezlego turnieju to na pewno warto dolaczyc do panteonu zwyciezcow obok Djokovica, Federera, Roddicka. Szwajcar jest lepszym tenisista i po obejrzeniu wczorajszych polfinalow zwyciezce widze w jego osobie. Do kombinacji polecam.
Analiza Janusza wita. Jak Wawrinka wczoraj zagrał dobry mecz, nie rób sobie jaj. Kyrgios do stanu 4-1 zrobił 5 podwójnych błędów serwisowych, to jest ten dobry mecz Wawrinki? Kyrgios grał z grymasem na twarzy, z kontuzją, przemęczony co aż raziło po oczach. A co pokazał Wawrinka, że nawet z takim zawodnikiem potrafi z 4-1 stracić podanie na 4-2, potem Kyrgios wygrywa pewnie na 4-3, a potem z 40-0 Wawrinka oddaje na 4-4? Przecież tam mało brakowało, żeby Kyrgios wygrał 1 seta, a kurs łapałem 17. Gdyby Nick był zdrowy i świeży to by przejechał Wawrę 2-0 jak Tomasza.

Stan przegrał 9 finałów na poziomie ATP, z czego ostatnie 3 w 2013 roku. /Kuchcik
Nierówno pod kopułą ma? tak bardzo nie masz racji, wygrana z Agutem gdzie wydawało się, że Agut weźmie 1 seta, a waleczny Markos obronił break pointy, które sam prezentował podwójnymi błędami? Kurs jest żałosny, a jest taki, bo buki sugerują się h2h, które jest dla Wawrinki. Ale to nie jest zawodnik w formie, to nie jest ten Wawrinka. A Markos jest w lepszej dyspozycji, grać Wawrinkę po 1,22-1,25 to samobójstwo, ja bym go tutaj nie zagrał nawet po 1,8.

Baghdatis vs Wawrinka
Wawrinka -5.5 |3,20| bet.365

Ja dziś idę mocno w stronę Staszka, który łatwo pokona Bagietkę. Stasiu na pewno nie odpuści finału bo wystarczy pokonać zawodnika o klasę słabszego. Stasiu będzie blisko przełamania przy każdym podaniu Cypryjczyka, bo po prostu serwis jest przeciętny a do tego jeszcze te wyrzuty piłki, których się już chyba nigdy nie nauczy. Stasiu radził sobie spokojnie z Serwisem Kyrgiosa a co dopiero Baghdatisa. Cypryjczyk nie ma czego szukać w żadnym aspekcie spotkania ze Stasiem. Nie rozumiem ludzi którzy szukają gry w stronę Cypryjczyka, Stasiu nawet jeśli nie jest na najwyższych obrotach to i tak jest o niebo lepszy a dziś jestem przekonany, że to będzie najlepsza odsłona Szwajcara jaką widzieliśmy na tym turnieju.
Zawodnika o klasę słabszego, bardzo ciekawe. Wawrinka, który słabo tutaj serwuje, niechlujnie gra bardzo często, a po drugiej stronie waleczny, cierpliwy Cypryjczyk, no tak klasę słabszy. Jak Markos ma przeciętny serwis, pierwszy serwis ma bardzo dobry, ile razy pokazywał to już nie raz.
Moim zdaniem Wawra wyjdzie zamulony jak ostatnio, a Markos to wykorzysta.

Peace.

Otrzymane punkty reputacji: +2
rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Dzięki za poprawę, albo coś źle usłyszałem, albo komentator przekręcił, samemu wydawało mi się to dziwne. Tak czy inaczej zdania nie zmieniam, Stan to bierze.
Nierówno pod kopułą ma? tak bardzo nie masz racji, wygrana z Agutem gdzie wydawało się, że Agut weźmie 1 seta, a waleczny Markos obronił break pointy, które sam prezentował podwójnymi błędami? Kurs jest żałosny, a jest taki, bo buki sugerują się h2h, które jest dla Wawrinki. Ale to nie jest zawodnik w formie, to nie jest ten Wawrinka. A Markos jest w lepszej dyspozycji, grać Wawrinkę po 1,22-1,25 to samobójstwo, ja bym go tutaj nie zagrał nawet po 1,8.
Zawodnika o klasę słabszego, bardzo ciekawe. Wawrinka, który słabo tutaj serwuje, niechlujnie gra bardzo często, a po drugiej stronie waleczny, cierpliwy Cypryjczyk, no tak klasę słabszy. Jak Markos ma przeciętny serwis, pierwszy serwis ma bardzo dobry, ile razy pokazywał to już nie raz.
Moim zdaniem Wawra wyjdzie zamulony jak ostatnio, a Markos to wykorzysta.
Tak, ma nierówno pod kopułą, wystarczy spojrzeć na wczorajszy mecz, gdzie zaczynał w drugim secie machać łapami i rzucać rakietą. Pierwszy serwis bardzo dobry? Wczoraj nie było jakoś tego widać przez 2 sety. A kurs jest żałosny, bo buki specjalnie zawyżają na Bagietę, żebyście widzieli to legendarne &quot;value&quot;, którego oczywiście nie ma. Pozdrawiam.

crisoo 398

crisoo

Użytkownik
Popieram większość osób przewidujących zwycięstwo Wawrinki. Odnosząc się do wypowiedzi użytkownika AmadeuszMozart, to tak, Wawrinka jest o klasę lepszym zawodnikiem od Baghdatisa.
Stan to zawodnik, który rozkręca się z meczu na mecz. We wczorajszym meczu Kyrgios skreczował, ale to też nie jest tak, że od pierwszej piłki widać było jakieś oznaki kontuzji. Gra toczyła się normalnie, a ta część spotkania należała do Stana.
Wracając do dzisiejszego meczu: H2H dużo mówi. Baghdatis nie potrafi pokonać Wawrinki i dzisiaj znajdzie to potwierdzenie na korcie. Kurs na zwycięstwo Szwajcara nie powala, ale w sam raz do jakiegoś mocnego dubla.

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Po co wy sie sprzeczacie. Czy internet to juz jedyne zrodlo wylewania własnych frustracji? To juz trzeba miec niezle przestawione troche, zeby pisac tylko cos bo nie zgadzam sie z innym. Przepraszam, mysle ze duzo meczow juz w zyciu widzialem i nie mierze jakosci meczu miara przelaman. Dla mnie argumentem zadnym nie jest &quot;bo bylo 4-1 i zrobilo sie 4-4&quot;. Za duzo meczow w zyciu widzialem, sadze ze rozumiem co sie dzieje na korcie podczas meczu wystarczajaco dobrze. Obejrzalem obydwa polfinaly, wniosek mam taki a nie inny. Nie ma ludzi, ktorzy nigdy sie nie myla, druga osoba tez moze miec racje, ale zeby odpisywac kazdemu kto typuje inaczej? Albo w zyciu straszna nuda, albo jakies skrzywienie. Uwazam, ze Wawrinka gra lepiej i wygra,i co ? Nie moge? Pozdrawiam bardziej i mniej nawiedzonych.

ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
A kurs jest żałosny, bo buki specjalnie zawyżają na Bagietę, żebyście widzieli to legendarne &quot;value&quot;, którego oczywiście nie ma. Pozdrawiam.
Kurs jest żałosny, bo ludzie się rzucili na &quot;pewniaczka&quot; i &quot;dodatek do AKO&quot;, każdy ma swoją interpretację. Nie twierdzę na 100%, że Baghdatis wygra, ale żebyście się nie zdziwili. Ryzykować duże sumy na tak niepewnego zawodnika w tym turnieju jak Szwajcar to istne samobójstwo, ale róbta co chceta ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
lotnik1991 221

lotnik1991

Użytkownik
Każdy ma swój pogląd na ten mecz , chłopaki mają przeczucie do &quot;Bagiety&quot; i wcale ten typ nie jest jakiś wariacki czy pozbawiony szans , mnie osobiście Bagieta nie przekonuje ale to jest sport , ja pójdę chyba w bet że Marcos ugra seta co wydaję mi się dobrym kompromisem , lub ewentualnie jakiś over gemowy . Stan miewa przestoję w grze i to widać , tak jak wspominacie Bagieta ma swoje wady ale też ma zalety , ma świetny okres ostatnio pokonał Goffina , Aguta , Troickiego itd więc dlaczego nie z Wawrinką ? Każdy kto nie ma astygmatyzmu i ogląda ostatnio mecze Stana ,może zauważyć że owszem wygrywa , ale te wygrane są czasami na granicy przegranej , że są wyszarpane , często w słabym stylu ,zwycięzców się nie sądzi owszem, ale może skłaniać to do tego że to szczęście w końcu odwróci się od Stana i przegra mecz . Każdy ma rację po części , ja nie potrafię zaufać Stanowi i to po tak śmiesznym kursie i idę w stronę Marcosa na set i over . Uważam że przesłanki co do porażki Wawrinki mają rację bytu bezsprzecznie , jego klasa kunszt to jedno , a jego gra ostatnio męczy i ma dziwne wahania to drugie . Ja osobiście uważam że warto coś pograć w stronę Cypryjczyka i ku temu się skłaniam .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom