Nie przejmowałbym się tym zbytnio - oboje po kreczach w singlu grali normalnie potem mecze deblowe.
Francuz grał, ale Kukushkin nie
W meczu Kukushkina z Istominem widać zależność 1za1. Teraz wypada na Uzbeka
Do tego ta niewiadoma z kontuzją...
Jeśli miałby ktoś info, w dalszym ciągu czekam
Bautista - Bolelli
typ: under 21.5 @ 1.83 @
Unibet
Przypominają mi się wszystkie pochwały idące w stronę Hiszpana które jakiś czas temu wielu z użytkowników pisało przy okazji swoich analiz. Nic się nie zmieniło - wygrana Sofia, porażka w Rotterdamie z Klizanem, zwycięzcą turnieju po urwaniu mu seta. Notabene, Klizan, w którego nie wierzyłem odpalił niesamowicie...
Bautista rozgrzany po pierwszym meczu deblowym, wygranym wprawdzie po 3 setach, ale może to i dobrze w kontekście pierwszej rundy singla. Do wygranej w Sofii dodać należy bardzo dobry wynik na AO, zwycięstwo w Auckland i spokojny odpoczynek przed Dubajem. Miał sporo czasu żeby solidnie wejść w turniej i osiągnąć dobry wynik. Technicznie lepszy zawodnik, forma bardzo dobra, także liczę na pewne zwycięstwo z Włochem który niczym nie zachwycił do tej pory.
Coric - Vesely
typ: over 22.5 @ 1.94
Unibet
Tutaj widzę wyrównane, trzysetowe spotkanie. Coric broni punktów za półfinał z ubiegłego roku gdzie w ćwierćfinale pokonał samego Murraya oddając mu tylko 4 gemy... Vesely nie powinien jednak pozostać dłużny. Przypomina mi sytuację Jaziriego, któremu w myślach wróżyłem przełamanie, bo kiedyś musiało to nastąpić. Z każdym meczem obserwowałem jak sobie radzi i dziś pokazał że pamięta jak się gra w tenisa. Jak będzie z Czechem ? Liczę że tak samo. Urwał seta w Rotterdamie Bautiście, wcześniej pewnie pokonał swojego rodaka Rosola, który wprawdzie gra w kratkę, ale potrafi też odpalić. Szkoda trochę AO, bo miał wiele okazji aby przechylić szalę na własną stronę, jednak czegoś zabrakło. Tym samym sądzę że mimo dobrej formy Corica, ambicją nadrobi nieco starszy Czech i nie skończy się to szybkim zwycięstwem któregoś z nich.
Stakhovsky - Wawrinka
typ: over 21.5 @ 1.79
Unibet
Grali we Francji, stawiałem tak samo i tym razem też pójdę w tym kierunku. Znów uprzedził mnie @Shakal i podpisuję się po raz kolejny pod jego słowami. Wawrinka ma przestoje, zaś Ukrainiec widać że ma pewne rozwiązanie na ten pojedynek. Grali ze sobą równe pojedynki i taki sam scenariusz widzę i tym razem. W ciągu tygodnia wiele się nie mogło zmienić.
Kukushkin - Istomin
typ: 2 @ 1.70
Unibet
Grają 1za1 i teraz wypada na Uzbeka. Do tego dochodzi jakiś uraz nogi Kukushkina którego nabawił się w meczu z Youngiem około tygodnia temu w
USA. Istomin umiejętnościami nie odbiega od przeciwnika. Nie osiągał dobrych wyników jak do tej pory, może liczył na lepszy rezultat w Rotterdamie, ale Cilic mimo walki okazał się za ciężkim przeciwnikiem. W tym meczu trzymał swój serwis, miał szanse na przełamania Chorwata, ale znów czegoś zabrakło i skończyło się jak zwykle w takich sytuacjach. Mimo wszystko zaufam mu, bo tym meczem pokazuje, że ambicji i woli walki mu nie brakuje i być może wchodzi na odpowiednie tory które mogą zaprowadzić go do zwycięstwa już z Kazachem.
Elias - Andujar
typ: over 22.5 @ 1.90
Unibet
Tutaj ponownie idę w wyrównany pojedynek. Elias potrafi grać z mocnymi rywalami. Andujar oddał rok temu mecz w trzech setach Lajovicowi i nie wykluczam podobnego scenariusza i teraz. Elias podoba mi się bo walczy do samego końca. W takim meczu będzie to bardzo ważne. Z Giraldo niedawno, nawet mimo porażki w pierwszym secie, w drugim walczył aż do tie breaka. Przegrał ale ja takich zawodników lubię zapamiętywać. W Buenos Aires urwał seta Thiemowi który przecież jest w znakomitej formie więc i tu nie skreślałbym jego osoby. Andujar szuka przełamania, ale czy aby na pewno nastąpi to w tym pojedynku ? Jeśli nawet to nie będzie łatwo i sądzę że nie w dwóch setach.
Marchenko - Paul T
typ: over 22.5 @ 2.15
Unibet
Buki nie doceniają młodego Amerykanina. @Shakal węszy niespodziankę, ktoś kiedyś napisał że należy zapamiętać nazwisko młodego Tommy'ego więc idę w stronę wyrównanego pojedynku. Marchenko też nie odda meczu, bo od początku roku kręci nawet dobre wyniki. Pierwsza runda dla Marchenko, dla Paula już trzeci mecz co również może zadziałać na ten over.