>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Cincinnati, 16.08-23.08.2015

Status
Zamknięty.
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Tommy Robredo - Thomas Berdych Typ: Robredo @ 3.84 Pinnacle

Pojedynek dwóch Tomaszów. Ten z Czech już od dłuższego czasu mnie nie przekonuje. Forma Berdycha pikuje w dół i niewykluczone, że jest to pokłosie zwiazku z Satorovą. Najlepszą egzemplifikacją tego stanu rzeczu był turniej w Toronto, w którym Czech poległ z co najwyższej solidneym Youngiem. W dzisiejszym starciu z Robredo również nie będzie miał łatwego życia. Hiszpan to zawodnik niezwykle solidny i regularny. Popełnia niewiele niewymuszonych błędów i świetnie broni. Jego pojedynek z Murray&#39;em w Toronto stał na bardzo dobrym poziomie i w takiej formie Robredo ma dużo większe szanse na pokonanie Berdycha niż to oceniają bukmacherzy, Jednocześnie warto podkreślić, że bilans h2h to tylko 6-4 dla Czecha, co już zapowiada zacięty pojedynek. Dwa lata temu Czech zdemolował Hiszpana w Cincy 6-3 6-0. Sęk w tym ,że wówczas Robredo miał słaby okres w swojej karierze, zaś teraz to kariera Czecha pikuje w dół.

Z 65

zabmistrz

Użytkownik
Dzień dobry wszystkim. Wczoraj cudowne 6/6 ✅, z racji tego dzisiaj tylko dwa spotkania.

Karlovic - Wawrinka 2 1.54 ✅
Oglądałem wczoraj mecz Staszka. Pierwsze 1.5 seta słabe, dużo błędów z prostych akcji ofensywnych. Z końcówką drugiego seta zdał sobie sprawę, że tak może tego meczu nie wygrać, zaczął szanować piłkę, trzymać ją w korcie co się opłaciło. Grał cierpliwie jak na STANa brakowało strzałów z FH czy szczególnie z BH. Lecz te strzały w dniu dzisiejszym w ogóle nie będą potrzebne wystarczy, że będzie szanował piłkę a ten mecz wygra. O przełamanie na korzyść Chorwata będzie ciężko. Jak dla mnie raz Szwajcar połamie. Wyższa kultura gry powinna pozwolić na awans do kolejnej rundy Wawrince. Mecz nie będzie łatwy ale jednak STAN THE MAN !!!!!

Nadal - Lopez 1 1.27
Felo Lopez który gra dosyć słaby sezon, ciężko doszukać się plusów oprócz finału słabo obsadzonego turnieju w Quito. Jego gra na linii strasznie kuleje gdzie po drugiej stronie ma zawodnika który gra na niej bardzo dobrze (niegdyś świetnie). Samym serwisem Szybki się nie poratuje. A wypady do siatki będą kończone udanymi passing shotami Rafy. Warto dodać, że Rafa dodatkowo motywuje się na grę ze swoimi rodakami. Zawsze chce im pokazać miejsce w szeregu.

życzę miłego dnia, pozdrawiam wasz Żabmistrz !

Otrzymane punkty reputacji: +5
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Karlovic Ivo - Wawrinka Stan 1, Pinnacle Sports 2.62

7:6, 6:7, 6:7 ⛔⛔⛔

VS.

Wawrinka po Wimbledonie nie gra dobrze. W Montrealu skreczował przy stanie 6:7, 6:3, 4:0 dla Kyrgiosa podając powód kontuzję pleców. Lecz nie wiadomo ile w tym prawdy ponieważ równie dobrze tekst Australijczyka o pukaniu jego dziewczynę przez Kokkinakisa mógł wybić Stana z rytmu i specjalnie coś wymyślił aby nie było mu głupio. Szwajcar w pierwszej rundzie pokonał Corica 3:6, 7:6, 6:3 i tak naprawdę Coric mógł wygrać ten mecz w dwóch setach. Wawrinka w pierwszym secie grał fatalnie, robił sporo niewymuszonych błędów, serwis poniżej normy. Borna w większości przypadków wytrzymywał wymiany i to wystarczało. Lecz mimo wszystko Stan w drugim jak i trzecim secie znacznie lepiej grał niż w pierwszym.

Karlovic natomiast przeżywa kolejną młodość. Po czwartej rundzie Wimbledonu zaliczył finał w Newport, doszedł do półfinału w mało prestiżowym turnieju w Bogocie, w Waszyngtonie odpadł bardzo szybko w pierwszej rundzie, w Montrealu doszedł do 4 rundy pokonując Janowicza czy Raonica w dwóch setach. Tutaj w Cincinnati ponownie gra dobry tenis ponieważ pokonał Simona w trzech setach oraz Klizana w dwóch. Ivo niedawno przekroczył magiczną graniczą 10 tysięcy asów serwisowych i jeszcze sporo dołoży jak tak dalej pójdzie. W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Stan 1:4 gdzie ostatnio spotkali się podczas Indian Wells i padł wynik 6:3, 7:5 dla wyżej notowanego. Chorwat ostatni raz wygrał ze Szwajcarem w 2007 roku na trawie czyli bardzo dawno temu.

W turniejach przed wielkim szlemem, a w tym przypadku przed US OPEN zawsze jest sporo dziwnych, niespodziewanych wyników. Turnieje przed wielkim szlemem są zawsze szansą dla tych niżej notowanych aby ugrać coś więcej. Oczywiście nie zawsze jest to regułą lecz bardzo często się sprawdza. Karlovic w tym roku pokonał Raonica, Simona, Tsongę, Berdycha czy Djokovica. Doskonale wiemy, że jeśli Ivo będzie trzymał swój serwis to ma ogromne szanse na wygraną w tie breakach, a nawet łamie przeciwników. Nikt nie lubi grać z tenisistami którzy serwują dziesiątki asów w meczu. W tym meczu widzę duże szanse aby Chorwat wygrał i tak też stawiam.

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Bryan/Bryan-Cabal/Farah 1 @1.25
Bardzo rzadko jakies typy meczow deblowaych, ale... 5 tytułow, 3 finaly. Tak w skrocie prezentuje sie dorobek amerykanskiej pary w Cincinnati. Gra deblowa jest inna, tutaj zmeczenie fizyczne jest duzo mniejsze, wiec nie sugeruje sie argumentami typu, ze bracia Bryan wlasnie wygrali turneijw Montrealu. Sa najlepsi, skolekcjonowali juz bodajze 109 tytulow jezeli mnie pamiec nie myli, a to najwazniejszy turniej przed US Open. Rywale Cabal/Farah to bardzo dobra para, ale gdzie im tam do osiagniec braterskiego duetu, wiec skupiam sie ogolnie tylko na Amerykankach, poniewaz maja wszystko zeby wygrac. Do kombinacji.

K.Anderson-Federer 2 @1.1
Federer tutaj nie przegra z Andersonem. Tyle.
P.S. Jeszcze bym szukal typu pod Wawrinke, ale dzis jakos te mecze w meskim tourze malo atrakcyjne.

Otrzymane punkty reputacji: +1
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Djokovic N. - Goffin D.
Over 19,5g @1,94 Pinnacle Sports✅
Goffin +1,5s @3,75 Sportingbet
✅

Novak Djokovic oczywiście zasługuję na to faworyzowanie, ale....
On wygląda na zmęczonego oraz, prawdopodobnie ma (kilka drobnych problemów fizycznych).
Myślę, że w jego głowie w pierwszej kolejności jest tylko US Open.
Więc nie sądzę że, będzie zbyt mocno naciskać, oczywiście zależy od jego podejścia, ale ja mam swoje zdanie na temat jego podejścia.
I tu David Goffin dostaję złotą szansę!!
Belgijski tenisista jest w pełni świadomy, że dobre wyniki w tych turniejach dadzą mu top 10.
Belg jest w świetnej formie i na pewno sprawi dużo problemów swojemu rywalowi.
Benoit Paire wczoraj coś tam pokazał chociaż, i tak przegrał wyraźnie, ale David to inna klasa powinien sporo namieszać.
Belg pokazał wczoraj, z niewygodnym rywalem Verdasco że, nie zamierza tutaj odpuszczać. Doskonały serwis, na pewno mu pomoże.
Serbowi będzie ciężko go złamać.
Mnie osobiście Djoko nie przekonuję, wiadomo że, jest to światowy poziom, ale....
Potrafi przegrywać ????
Nie mniej jednak over powinien weiśc drugi typ for fun.

Bez analizy:
Dolgopolov A. - Janowicz J. over 22,5g @1,95
Pinnacle Sports✅

Otrzymane punkty reputacji: +34
friendly 421

friendly

Użytkownik
Karlovic vs Wawrinka 1,5 ✅ gooorący pojedynek, naturalnie Staś polowe pojedynku jakby chciał juz iść do domu, jednak udało się, co nie zmienia faktu ze Ivo serwował jak morderca..
To tak może dopowiem jeszcze resztki opinii od siebie. Serwismani mają to do siebie, że opierają gre w zasadzie tylko na tym elemencie. Siedzi to siedzi, nie siedzi to klapa. Gemów pojawi się sporo, a jestem przekonany że Wawrinka 1 czy 2 breakpointy dostanie w secie, pytanie czy je wykorzysta. Uważam, że zawodnik klasy Szwajcara powinien to wykorzystać. Zgadzam się z opiniami, że z Coricem odstawiał niezłe tarło. Tak młody zawodnik nie powinien mu zagrozić, ale z drugiej strony Coric też nie zagrał źle. Tak czy owak jest po meczu, uważam że Wawrinka musiał się delikatnie przełamać w sobie, sytuacje z Kyrgiosem, potrzebował meczu w którym się otrząśnie, wygrał, dlatego uważam że teraz będzie tylko lepiej. Lubie tego zawodnika, bo technike ma naprawdę bajeczną. Każdy kurs na zawodników z top 5 powyżej 1,50 jest godny grania, bo to nie są ludzie którzy schodzą poniżej pewnego poziomu - no chyba, że obstawili na własną porażkę. Wawrinka ma ostatnią okazję złapać formę przed US, dlatego nie wydaje mi się, że zamierza odpuszczać. Kurs kusi, sporo aspektów po stronie Szwajcara, chociaż faktycznie w tym roku Ivo robi niemały szał.
Do tego jak zawsze na podwyższenie kursu jeno z pewniejszych wydarzeń, a konkretnie bet na Federera z Andersonem. Sumując otrzymujemy kurs 1,65 i to już jak najbardziej do gry. Dzisiaj kibicuje Szwajcarowi, kto ma racje przekonamy się wieczorem ???? ✅ ✅ Tutaj to juz formalka

Otrzymane punkty reputacji: +14
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Alexandr Dolgopolov v Jerzy Janowicz (Liczba setów 2-drogowo) Powyżej 2.5 WYNIK 63 36 64 ✅✅✅ :cool:
KURS:
2,62
Bet365

@edit
bardzo gładko wszedł typ :razz:

Spotkanie dwóch &quot;czajników&quot;? Od razu pomyślałem o trzech setach w tym spotkaniu, tym bardziej że Jerzyk ma
z &quot;Dogiem&quot; rachunki do wyrównania za chociażby DC sprzed miesiąca. W zeszłym roku Janowicz też dwa razy bardzo gładko przegrał z Ukraińcem, więc motywacji i woli walki po stronie Janowicza zabraknąć nie powinno (ma też punkty do obrony z Winston-Salem). Jak gra Alexandr każdy interesujący się tenisem doskonale wie... Potrafi wygrać z Nadalem czy powalczyć z Djoko, ale potrafi i przejść całkowicie obok spotkania z dużo niżej notowanym rywalem. Potencjał, umiejętności i technikę ma na bardzo wysokim poziomie, ale &quot;psycha&quot; mocno zryta. Podobnie zresztą jak nasz Jerzyk, który seta potrafi zagrać kapitalnie, aby w drugim samemu się przełamać i przegrać... Tak to już z takimi zawodnikami jest i stąd też mój typ. Janowicz ma sporo do uwodnienia, ale z Dolgo mu się gra ciężko, więc powinno być sporo walki. Po fajnym kursie idę w trzy sety.
===================================================

???? Ivo Karlovic v Stan Wawrinka (Liczba setów 2-drogowo) Powyżej 2.5 WYNIK 76 67 67 ✅✅✅:cool:
KURS:
2,50
Bet365

@edit
jeden mini-break w tiebreaku drugiego seta zadecydował! Brawo Stan!

Stasiu w meczu z Coricem bardzo długo nie mógł wejść w mecz i to zaowocowało pierwszym setem dla Borny. Później się jednak sprężył i wygrał. Przewidziałem taki scenariusz grając po kursie 3.00 na właśnie trzy sety ???? Dziś wg mnie może być podobnie, tym bardziej że Ivo jak już złamie w danym secie to w większości przypadków wystarcza, aby dociągnąć seta do końca... Nawet chwilowy słabszy moment Wawrinki może kosztować go bardzo drogo, ale z drugiej strony Szwajcar potrafi kapitalnie returnować, więc jeżeli Ivo będzie miał problem z pierwszym podaniem to go Stasiu &quot;zje&quot; returnem. Stawka jest niemała, bo QF Mastersa, więc o odpuszczaniu mowy być nie powinno. Wg mnie będzie w tym meczu sporo walki i ja spróbuję trzy sety po dobrym kursie.
================================================== =

???? Tommy Robredo v Tomas Berdych (Liczba setów 2-drogowo) Powyżej 2.5 WYNIK 06 16 ⛔⛔⛔ no comment ????
KURS:
3,00
Bet365

Wiele już o tym spotkaniu zostało napisane, więc nie będę dużo dodawał. W większości się zgadzam z poprzednimi typami i też uważam, że Berdych w tym spotkaniu łatwo mieć nie będzie, aczkolwiek typ na końcowy WIN Robredo jest wg mnie mocno optymistyczny ???? Owszem, Czech może aktualnie nie gra za dobrze, ale przecież pierwszą część sezonu Tomcio miał baaaardzo solidną i ogólnie bilans 41-13 w tym roku budzi szacunek. Bellucciego, który ostatnio coś tam &#39;szarpał&#39; w zasadzie zmiótł z kortu i na pewno dziś łatwo zwycięstwa i miejsca w QF nie odda. Zapowiada nam się sporo walki, a po takim kursie w trzy sety &quot;idę jak dzik w sosnę&quot; :razz:

Otrzymane punkty reputacji: +29
adik1992 526,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Karlovic - Wawrinka over 10,5 gema w 1 secie 7:6 ✅
Kurs: 1,7 STS

Do tego typu nic mądrego i odkrywczego nie można napisać. Wszyscy wiemy jak serwuje Karlovic i jak trudno jest go przełamać, sam też bardzo rzadko przełamuje podania rywali. W ostatnich 26 meczach Chorwata przynajmniej w jednym secie był TB. Wawrinka też z utrzymaniem swojego podania nie powinien mieć problemu tym bardziej że Ivo do najlepszych returnujących zawodników Touru nie należy. Typ jak najbardziej do zagrania a i kurs myślę że przyzwoity.

Otrzymane punkty reputacji: +7
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Robredo 4.05 1/10 maraton ⛔
Mysle, ze delikatnie przeciwko Berdychowi mozna, u niego dalej forma nie jest optymalna chociaz wiem, ze ma zalozony plan na US Open a teraz dopiero bedzie spokojne budowanie formy. Na teraz Czech wyglada slabo. Robredo nie jest bez szans mimo, ze hard. Lata leca a on nadal swietnie biega, bardzo solidna obrona i dobre kierunki zagran. Solidna, cierpliwa gra. To bedzie juz 10 mecz bilans 5-4 dla Czecha, mecze 2004-2011 a tym czasie bardzo rozna forma, kontuzje wiec tutaj nie ma to wiekszego znaczenia. 2013 w Cinnciatti Berdych wygral 6-3 6-0 dzis na pewno tak latwo nie bedzie. Tommy pokonal tu Querreya i Andujara, oba mecze 3 setowe. Berdych ogral Bellucciego do 2 i 3, w pierwszej rundzie mial wolne, debla przegral w parze z Fishem. Niewatpliwie jest value ale to typowy mecz na 1/10.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Cilic 2,14 [Pinnacle]
Ostatni okres jednego i drugiego sprawia, że jest tu bardzo lekkie value. Beznadziejny Montreal Marina i Cincinnati jest ostatnią impreza przed US Open (trochę życzeniowe deja vu z meczu Wawrinki), którego trofeum to właśnie on broni. Chorwat lubi ogólnie amerykańskie turnieje, z reguły osiągał niezłe wyniki. Jak już na nich przegrywał, to z samą czołówką.
Być może w ogólnym rozrachunku, Ryś może mieć przewagę z głębi kortu, lecz szybkie nawierzchnie rządzą się ciut innymi prawami, aniżeli mączka na ten przykład. Dobry serwis i ofensywny forehand to dwa aspekty, w których Cilic ma przewagę nad Gaske. To mecz dwóch podobnej klasy zawodników, choć ten puchar US Open właśnie na tego typu kortach, wydaje się dawać wizualny handicap. Jeżeli nie wejdzie w mecz jak ospały niedźwiedź, widzę w nim niemałe szanse.

maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
Hm właśnie skonczylem ogladac mecz Djokera, w trakcie kurs wynosil juz 5, chcialem pograc (mowie tu o Novaku), ale jakos mial w dupie to, ze przegrywa 2 przelamaniami w decydujacym secie i sie w ogole nie staral, walil po autach az milo, dopiero jak odpalil to pozamiatal 6 z rzedu, choc wydaje mi sie, ze Goffin tez sie troche przestraszyl wygranej, ale przejdzmy do meritum mojego posta, otoz Novak bedzie gral ze Stanem, ktory tez ma w dupie ten turniej, ale mysle, ze bedzie chcial drugi raz w tym roku pokonac Djokera i sie zmobilizuje (moze pojsc w dwie strony, ale chyba pyknie w dobra), wiec jezeli kurs przekroczy 3 na Stana to pogram. Ogolnie nie lubie turniejow przed gsami, bo za duzo kalkulacji jest, ale zobaczymy ????
Stan @4.0 ⛔ no i niestety poszlo w strone, w ktorej Stan sie zesral przed meczem...
co prawda rano bylo 4.33, ale sen byl wazniejszy, wg mnie kurs zupelnie przesadzony, spodziewalem sie kursow rzedu 3~~, ale nie ponad 4, biorac pod uwage wszystkie okolicznosci dla mnie ten mecz to 60/40 dla Djoka, wiec kurs zacny.

Otrzymane punkty reputacji: +3
D 103

dangerzone

Użytkownik
Gasquet 1,75 Betsson

Gdyby Cilic w tej chwili prezentowal forme z ubieglorocznego U.S Open to na pewno nie zdecydował bym sie na zagranie francuza w tym starciu.Sytuacja jednak jest taka,że Gasquet od kilku tygodni prezentuje sie bardzo dobrze,a sciślej mówiąc od Wimbledonu przegral tylko 2 mecze z Djikoviczem i z Sockiem..Chorwat tez zaliczył udany turniej na kortach trawiastych,potwierdził dobrą forme w Waszyngtonie gdzie przegrał z Nishikorim w półfinale i od tej porażki jak by był już myslami w Nowym jorku.Przegrał z Tomiciem gdzie 2 razy na poczatku kazdego seta dał sie złamać i wygrał tutaj w Cinncinatti z portugalczykiem Sousą,gdzie też dał sie złamac juz w 1 gemie ale Sousa tego nie potrafił wykorzystać.Mimo tej wygranej Chorwat nie zagrał dobrego meczu,duzo niewymuszonych błędów i tak naprawde juz 3 mecz z rzędu serwuje poniżej swojej przecietnej,co powoduje,ze musi wprowadzac pilke do gry 2 serwisem,a ten juz nie jest tak niebezpieczny jak 1.Licze na to,że Cilic zagra na podobnym poziomie jak w 3 ostatnich swoich spotkaniach i Gasquet po zaciętym meczu przejdzie do kolejnego etapu turnieju,pod warunkiem,ze utrzyma swoja wysoką dyspozycje..

Otrzymane punkty reputacji: +11
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dimitrov Grigor - Murray Andy 0:2, Pinnacle Sports 1.83

6:4, 6:7, 5:7 ⛔⛔⛔
Tenisiści w ostatnim czasie mnie zachwycają :-|

VS.

Czas wrócić do typowania bezpieczniejszego gdzie miałem serię dobrych typów od 5 do 12 nawet, mam nadzieję, że tak będzie od tego momentu ponownie!!!

Między tymi tenisistami w chwili obecnej jest ogromna różnica w formie. Dimitrov jak na swoje umiejętności w tym roku nie osiągnął niczego konkretnego. W Australian Open doszedł do 4 rundy lecz po drodze nie miał wymagających rywali...no chociaż miał dwa nieco udane turnieje. W Monte Carlo gdzie doszedł do ćwierćfinału pokonując Verdasco, Fogniniego czy Wawrinkę oraz w Madrycie gdzie również doszedł do ćwierćfinału. Po Wimbledonie Grigor gra poniżej swoich możliwości. W Waszyngtonie odpadł z Johsonem, a w Montrealu z Sockiem. Tutaj w Cincinnati pokonał Rosola w trzech setach oraz Pospila w dwóch tie breakach. Na początku sezonu Dimitrov mówił, że to będzie jego sezon życia lecz nie bardzo czyny mają się do słów.

Po drugiej stronie siatki stanie świeżo upieczony mistrz z Montrealu który o dziwo w pierwszej rudzie miał sporo problemów jak na siebie z wracającym po kontuzji Fishem. Większość z nas oczekiwało pogromu a tutaj Amerykanin postawił się i przegrał 6:4, 7:6. Co ciekawsze Fish połamał Szkota w pierwszym secie dwa razy i w drugim również dwa gdzie mógł serwować na seta lecz przegrał ten gem a co za tym idzie mecz. W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Andy 5:2 gdzie ostatni raz spotkali się w tegorocznej edycji Australian Open i wygrał Murray w czterech setach.

Murray lubi grać w Cincinnati ponieważ od dłuższego czasu notuje tutaj dobre wyniki tj. wygrana 2008 i 2011, półfinał 2009 oraz ćwierćfinały 2006, 2010, 2013 oraz 2014. Rekord Dimitrova w tym turnieju to tylko 3 runda z 2013 roku. Dimitrov jak i Murray to tenisiści świetnie wyszkoleni technicznie, lecz Andy to już znacznie bardziej utytułowany tenisista, z większym doświadczeniem i mimo wszystko nie ma tyle zastojów w grze to Bułgar. Dodatkowo sezon jak i forma Szkota w tym sezonie niszczy dokonania Grigora. Dimitrov w tym roku miał więcej meczów beznadziejnych niż bajecznych. Moim zdaniem Andy wygra w dwóch setach i tak też stawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +3
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Anderson K. - Federer R.✅
Under 22,5g
@1,81
Pinnacle Sports

Roger Federer jest zobowiązany, aby wygrać ten turniej !!
Teraz już nie będzie mieć łatwego przeciwnika.
Kevin Anderson jest zawsze niebezpieczny.
Posiada potężny serwis i ..... w sumie na obecną chwilę nie widzę więcej atutów w jego grze, nawet serwis czasem go zawodzi więc jak on ma grac ??
Nie wiem nie mój problem jak dla mnie właśnie tak to będzie wyglądać Roger będzie zdobywać pkt za pkt a Kevin zobaczymy...
Przeciwko Bautiscie szwajcar, wykorzystywał, moc zagrań rywala i przebijając piłkę na 2 str. kortu.
Miał wiele okazji na przełamanie, i kontrolował mecz.
Jego przeciwnik Kevin Anderson nadal boryka się z problemami.
Swój najlepszy tenis grał na Wimbledonie i US Open z serii On.
W Waszyngtonie przegrał ze Zverevem, w Montrealu z Rosolem.
Na tym turnieju, co prawda wygrał już 2 spotkania ale jego gra nie jest imponująca, a poza tym dziś czeka go rywal z najwyższej półki.
Federer gra najlepszy tenis z zawodnikami którzy opierają się na mocnym serwisie, a Kevinowi nawet tego czasem brak .
Roger prowadzi w H2H 3-0.
Federer jako obrońca tytułu z Cincinnati powinien z łatwością wygrać spotkanie ze słabym na ten moment tenisistą.

Otrzymane punkty reputacji: +13
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Lopez 4.65 2/10 maraton
Dobry turniej Feliciano w Cinncinatti 2-0 oba mecze 7-6 6-4 z Raonicem i 7-6 6-2 z Seppim. Lopez troche uporzadkowal swoje zycie, nadal nie gra regularnie ale cos tam drgnelo teraz. Niezle serwuje, atakuje dobrze przy siatce. Rafa dalej w kryzysie, caly sezon marny, w Kanadzie slabiutki mecz z Nishikorim, ktory niestety potwierdzil, ze to cien gracza z kiedys. Lopez wygral juz 3 razy z Rafa, dwie wygrane byly po kursach 3,5 oraz 5,5 jak juz wtapial az bylo 9 uwalen to zawsze szybkie 2-0 lub szlem 3-0 i kursy na niego byly od 6,50 do 21 najczesciej w okolicy 10. Teraz nieprzypadkowo wystawili kolo 4. Lopez ma duze szanse na wygrana z tak slabo grajacym Nadalem. Wiadomo jakie atuty ma gracz z Majorki a jesli gra duzo gorzej to ta obrona nie jest tak skuteczna i ma problem z mijaniem rywali. Mam wrazenie, ze kazdy dobrze atakujacy gracz moze dzis Rafe ograc.
Anderson 8,20 1/10
Dimitrov 4.95 2/10

Otrzymane punkty reputacji: +34
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Dolgopolov-Berdych 2 @1.28
Mowiac krotko. Tomasz Berdych gra po prostu na jeden turniej w duecie Montreal-Cincinnati. Tak samo jak Cilic, Wawrinka czy Federer z Gasquetem, ktorzy ze startu w Kanadzie w ogole zrezygnowali. Porazka Berdycha z Youngiem w Montrealu nie ma tutaj zadnego znaczenia w takim przypadku. Czech ma wieksze mozlwosci, jest solidniejszy i do kombinacji taki typ biore.
Gasquet (+1,5 seta)-A.Murray 1 @ 1.85
Po wczorajszym meczu Gasqueta z Cilicem stwierdzam, ze Francuz moze zrobic cos nieprzewidywalnego i odeslac Szkota z tego turnieju. Murray wygral Montreal i na pewno mu to nie pomaga, a Dimitrov juz go wczoraj bardzo mocno nacisnal. Backhand Gasqueta we wczorajszym meczu to po prostu bylo arcydzielo sztuki. Over gemowy chyba tez bylby tutaj wskazany.
P.S. Poza tym Murray moze sie spieszyc na sprzedawanie lodow, poniewaz ma nowa fuche ????
https://www.youtube.com/watch?v=unFczQTlqGs

Otrzymane punkty reputacji: +27
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Gasquet R. - Murray A.
Gasquet R. +1,5 seta ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅
Powyżej 22 gemy ::: 1,76 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅

H2H 3:5 z lat 2006-2014. Wczorajsze mecze obu panów pokazały jak bardzo w tenisie ważna jest głowa i bez niej tak naprawdę nie wygrasz. Gasquet bronił wielu BP w meczu z Cilicem, jednak w najważniejszych momentach seta to on zachował więcej zimnej krwi i tak oto zamknął mecz w dwóch setach bez tie-break. Murray wyciągnął mecz ze stanu 4:6 1:4, później w trzecim secie z 2:5 na 7:5. Chwała mu za to, na pewno go to podbudowało. Skoro Dimitrov był taki mocny ze swoim jednoręcznym backhandem, to dzisiaj zagra z teoretycznie jeszcze silniejszym zawodnikiem, bo przecież Richard pokonał Bułgara na Wimbledonie za przeproszeniem z palcem wiadomo gdzie. Szykuje się zacięty mecz i kto wie czy wygra go Andy. Oczywiście Szkot, już nie raz pokazał, że w wielu turniejach ma przestoje w pojedynczych meczach to jednak co by nie mówić o nim - zawsze jest groźny. Kiedyś bodajże w ćwierćfinale Wimbledonu 2015 zaczął mecz od stanu 0:2 w setach broniąc później BP z Verdasco, po czym wygrał cały turniej pokonując bodajże po drodze w półfinale naszego Jurka Janowicza. Richard w tym sezonie całkiem przyzwoita forma, półfinał Wimbledonu robi wrażenie.
Wynik: 6:4 1:6 4:6

Otrzymane punkty reputacji: +16
J 560

januszbiznesu

Użytkownik
Wczoraj dwa razy (+1,5 seta) wpadło, dzisiaj dalej bawimy się z dodawaniem i odejmowaniem setów.

Berdych (-1,5 seta) ⛔ @ 1,91 PinnacleSports

Beznadziejna gra Czecha i trzeba się ratować live, chyba go przeceniłem...

Czech zagrał wczoraj bardzo dobre spotkanie, co prawda nie wiem jak wyglądał w nim Robredo, ale wiem jedno - Dolgopolov, pokonując Janowicza doszedł do maksimum swoich możliwości w tym turnieju. Męczył się z Łodzianinem i to niemiłosiernie, głupio tracił punkty a w starciu z Czechem będzie to gwóźdź do jego trumny. Ostatnio formą Berdych nie grzeszył, ale chyba znalazł odpowiedni poziom swojej formy i teraz, drabinka układa mu się tak (podmęczony Djokovic lub Wawrinka), że może nawet powalczyć o finał turnieju w Cincinnati. Z Dolgopolovem grali ze sobą 5 razy i 5 razy wygrał Berdych (3 razy tracił nawet seta), jednak pojedynki te mają ponad roczną historię. Ukrainiec nie imponuję serwisem, w wymianach także przegrywał często z Janowiczem, stąd też powątpiewam czy poradzi sobie z lepszym specjalistą jakim jest Berdych. Kurs na Czecha to tylko 1,25 dlatego stawiam na jego zwycięstwo 2:0. Myślę, że Dolgo w jednym z setów powalczy, ale w drugim ulegnie dość gładko. Ćwierćfinał to i tak jeden z lepszych jego wyników w karierze jeżeli chodzi o turnieje rangi 1000. Myślę, że 2:0 dla Berdycha wydaje się realnym planem na ten mecz.

Wawrinka (+1,5 seta) ⛔ @ 2,04 PinnacleSports

Djokovic 6-4 6-1 przejechał się walcem po Szwajcarze, świetna gra Serba ????

Pojedynki między Stanem a Djokovicem ostatnio do rzadkości nie należą. Zazwyczaj to Serb wychodzi z nich zwycięstwo (wyjątki jak Australian Open czy też Roland Garros oczywiście się zdarzają), jednak w h2h mamy 19:4 dla Serba. Dlaczego stawiam tutaj na chociażby seta dla Wawrinka? Uważam, że Stan zagrał wczoraj bardzo dobre spotkanie z Karlovicem, nie łamali się nawzajem i potrzebne były w nich 3 tie breaki, ale wiemy jak ciężko przełamać wielkoluda z Chorwacji. Djokovic z kolei sprawia dla mnie wrażenie obojętnego i zmęczonego. W 2 secie z Goffinem w pewnym momencie odpuścił, w 3 także nie widziałem w nim zacięciu i błysku a wyglądał raczej na pogodzonego z sytuacją. Tak naprawdę turniejowa jedynka zaczęła grać, gdy młody Belg przestraszył się zwycięstwa z Djokovicem. Lepsza gra Serba i zdecydowanie słabsza Goffina sprawiły, że Djokovic awansował dalej i wygrał sześć kolejnych gemów. Czy osiągnie półfinał? Na pewno na Stana będzie dodatkowo zmotywowany, bo mają ze sobą rachunki do wyrównania. Ja jednak wierzę, że Wawrinka będzie zdolny do urwania seta faworytowi, skoro ta sztuka udała się Goffinowi, Szwajcar zdaje się mieć problemy za sobą a jeżeli Nole będzie miał przestoje w grze jak z Belgiem to może nawet przegrać to spotkanie. Myślę, że po takim kursie warto spróbować.

type-man 458

type-man

Użytkownik
Gasquet vs-A.Murray 2 @ 1.40✅ 1:2 w setach

Gasquet vs-A.Murray DW:zero:2 @ 2.00⛔ 1:2 w setach

Sorki ale nie rozumiem tego hurra optymizmu w stronę Gasqueta. Murray jak chyba każdy zauważył złapał wiatr w żagle. Wczorajsze męczarnie z Dimitrovem są dla mnie jedynie potwierdzeniem, że można próbować 2:0 dla Murray&#39;a, gdyż po trudnym pojedynku zazwyczaj Murray wygrywa już znacznie łątwiej. A większość na forum po dobrym meczu Gasqueta idzie twardo w jego stronę. Czy to znaczy że dzisiaj zagra bardzo dobre spotkanie?? Niekoniecznie. Ileż to razy już tak było, że po bardzo dobrym spotkaniu zawodnik grał totalny piach, a tenisista który wymęczył wcześniejsze spotkanie wygrywa gładziutko następny mecz... ?? Francuzowi brakuje regularności w rozgrywaniu dobrych spotkań. Liczę, że dzisiaj te statystyki również popsuje ;) Myślę, że podobnie będzie i w tym przypadku. Atakuję grubo czystą wygraną Murray&#39;a w połączeniu z Djokovicem. Delikatniej próbuje 2:0 dla Szkota.
W tenisie bardzo często należy grać wbrew logice a nie wychodzić z założenia, że skoro dzisiaj był upał 35 st.C i było bardzo słonecznie to jutro też tak będzie... ;)

Otrzymane punkty reputacji: +8
namemartin 550

namemartin

Użytkownik
Wawrinka v Djokovic
Powyżej 21,5 gemów @1,72⛔
Tie break w meczu-nie @1,72✅
Buk: Bet365

Moim zdaniem bukmacherzy dobrze wystawili kursy na to spotkanie.
Faworyt meczu ostatnio prezentuje dobrą formę, ale z dość dużymi przestojami i odpowiedni przeciwnicy potrafią to wykorzystać. Do takich na pewno należy Szwajcar grający ładny tenis. Panowie między sobą mają rozegranych wiele pojedynków, w których oczywiście w wygranych przeważa Serb. Większość meczów miedzy Novakiem i Stanem to ładne spotkania. Liczę, że Szwajcar seta ugra, bo stać go na to, a Serb pewnie coś trochę pomoże. Żeby to był wielki szlem to by była &quot;peFka&quot; Oby tylko jednoręczny BH po linii Szwajcara funkcjonował nienagnanie
Miłego dnia!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom