>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Cincinnati, 16.08-23.08.2015

Status
Zamknięty.
hallik 15,1K

hallik

Użytkownik
Janowicz + Goffin @ 2,21 Pinnacle
Do dubla dorzucam Goffina, który zagra z Verdasco. Belg w 1 rundzie w 3 setach pokonał Tajwańczyka Lu. Jego gra w Montrealu wyglądała solidnie i zapewne będzie wyglądać podobnie w Cincinnati. Było trochę problemów w 1 secie z Lu, ale później już zaliczył pewną wygraną. Verdasco wygrał z Tsongą co było niespodzianką. Od czasu do czasu stać go na lepszy mecz, ale nie wydaje mi się, że jego dobra gra utrzyma się przez dłuższy czas. Goffin to gracz, który potrafi długo utrzymywać wymianę i tu przewagę ma Belg. Verdasco nie ma też jakiegoś super serwisu, popełnia więcej błędów niż rywal i myślę, że solidnym przebijaniem Belg dziś wygra.
Jego gra w Montrealu wyglądała solidnie i zapewne będzie wyglądać podobnie w Cincinnati.
W I rundzie wyglądała na prawdę średnio I to z cienkim Lu, który rundę wcześniej ledwo ledwo ograł Doktora, łamiąc się przy tym strasznie.

ale nie wydaje mi się, że jego dobra gra utrzyma się przez dłuższy czas.
bardzo mocny argument
Verdasco nie ma też jakiegoś super serwisu, popełnia więcej błędów
Nie ma, ale I tak sporo lepszy od Belga

Wczoraj oglądałem Verdasco i zagrał na prawdę superspotkanie z Congą. Grał mocno i celnie, często na końcową linię. W odpowiednich momentach ratował się celnym serwisem.
Problem polega na tym, że on ma zrytą głowę, po supermeczu potrafi zagrać żenujące spotkanie. Tym nie mniej 2,50 to Value.

friendly 421

friendly

Użytkownik
Dzien dzisiejszy to kolejna dawka do ciekawych typow. Uwazalbym na mecz Robredo, wczoraj z Andujarem zanim ten sie nie spalil bylo cieplutko. Na dzisiaj dwie propozycje do malego ako. Po pierwsze bez wiekszej analizy Gasquet vs Koki 1.2. Swiezak nie ma szans, bardzo cenie tenis francuza w tym sezonie i uwazam, ze takich zawodnikow wciaga posladkami. Do tego dorzucilbym Verdasco(+1,5 seta), krotko bo z telefonu. Kurs 1,54 razem z Gasquetem mamy 1,88. Moim zdaniem warto grac, wczorajszy mecz z Tsonga pokazal ze Verdacho grac umie. Moze nie wygra calego meczu bo Goffe to cwany lisek, ale wydaje mi sie ze wejdzie mocno i secika urwie. Ma ten czlowiek petarde w dloni, a psychicznie na pewno nie jest tak spierniczony jak ostatnio Monfils czy Fognini. Good luck! ⛔ Damn, no niestety forehand Verdasco dzisiaj mocno średniawy..

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Nadal R. - Chardy J.
Chardy J. ::: 4,50 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔
Chardy J. +1,5 seta ::: 2,40::: Pinnacle ::: 1/3
⛔
Chardy J. +4,5 gema ::: 1,68::: Pinnacle ::: 1/3
⛔
H2H 1:0 z 2013 roku podczas turnieju w Chile, który Nadal w finale przegrał z Zeballosem. Co tu dużo można pisać o Hiszpanie? Cały sezon jak mantrę można powtarzać, że facet nie jest kompletnie w formie. Jak na takiego mistrza przystało tylko zwyciężać, teraz można napisać, że porażka goni porażkę. Gdyby zamiast nazwiska Nadal, pojawił się np. Fognini wtedy kursy pewnie wyglądałyby na poziomie 1,90-1,90. Teraz mamy ponad 4,00 i jest to value, trzeba korzystać póki u Hiszpana nic się nie poprawia. W Toronto wynik z Nishikorim każdy widział, tylko 6 gemów.
Chardy to jest jeden z tych tenisitów który potrafi 70% sezonu grać mocno średnio, ale jak odpali z formą podczas jakiegoś turnieju to potrafi stawiać opór najlepszym zawodnikom ze ścisłej czołówki jak Murray, Federer, Djokovic. W Montrealu genialny wynik, półfinał Mastersa, świetna gra, obronionych w całym turnieju 9 meczowych. Tutaj w Cincinnati oddał tylko w pierwszym meczu 6 gemów Ramowi, widać, że forma nadal dopisuje i grzechem by było nie spróbować tego zagrać. Nie często zdarza się okazja pokonać 14 krotnego mistrza turnieju wielkoszlemowego. Na takie mecze z czołówką często zawodnicy teoretycznie słabsi mobilizują się na 200%.
Wynik: 6:3 6:4

j.suli 6,4K

j.suli

Użytkownik
Gasquet-Kokkinakis
Wczoraj Gasquet wyrzucił z turnieju jednego pajaca,mimo że tamten grał z bólem pleców to ostre lanie poszło w świat i nikt o przebiegu nie będzie pamiętał.Gasquet nie nagrał się za dużo a bardziej rozruszał.W tym sezonie jest w znakomitej formie i dziś to potwierdzi.Jego przeciwnik Kokkinakis to młody jeszcze niedoświadczony gracz.Nikogo o takich umiejętnościach jak francuz ostatnio nie pokonał.W tym turnieju trzy wygrane mecze i wszystkie w trzech setach.Ostatnio zasłynął tym że dmuchał jakąś laske,dziś to on będzie dmuchany przez jednoręczny backhend Gasqueta.
Moja propozycja:
Gasquet win 2:0 @1.57✅ 7:6 6:2 zzz dedykacją dla Roxanne

Otrzymane punkty reputacji: +24
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
nikt o przebiegu nie będzie pamiętał
Co Ty za glupoty wypisujesz, kto sie interesuje bukami to musi wiedziec jak to wygladalo a nie pisac, ze nikt nie bedzie pamietal liczy sie, ze 2 i 1. Jakby po drugiej stronie siatki bylo 5letnie dziecko to byloby w stanie ograc tak grajacego Kyrgiosa bowiem kontuzja byla bardzo bolesno i swoja droga nie o plecy tu glownie chodzi. Dogral ten mecz z zupelnie innych powodow i pewnie wiekszosc ludzi interesujacych sie tenisem wie o co chodzi. Gasquet wygladal ok ale na tle Kyrgiosa, ktory grac nie moze nie mogl wygladac inaczej. Mnied jednak Richi negatywnie zaskoczyl po Wimbledonie a dodam taka prywate, ze Francuz to jeden z moich ulubionych zawodnikow (pewnie prywatne top3 chociaz oczywiscie nie ma to nic do obastawiania ale jakby ktos chcial wyczuwac hejt na RG to go nie ma zaznaczam). Mecz juz sie zaczyna wiec nie zdaze nic wpisac ale trudno nie zareagowac na taki stek bzdur, live sobie mozna wziac:
Kokkinakis live 4,33 2/10 smialo na seta mozna probowac +1,5 jeszcze nie zaczeli gier, dopiero bedzie rozgrzewka. ⛔
PS. No i pada, tym bardziej mozna grac wiecej czasu, za 20 minut decyzja co do meczow.

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Borna Coric vs Stan Wawrinka
Coric win 4,46 Pinnacle Sports⛔
Coric win+1,5s 2,31 Pinnacle Sports
✅
Szybki, zwrotny,młody Coric jak dla mnie nie jest na straconej pozycji.
Wczoraj 3 setówka z Zverevam całkiem dobrze się zaprezentował.
Trochę, serwis odstawał ale pewnie gorszy dzień.
Borna nie gra agresywnie, i dobrze radzi sobie w obronie, na agresywną grę Stana może to być właśnie kluczowa broń.
Chorwat dobrze się czuję, na tych kortach.
I będzie chciał się pokazać z lepszej strony niż w ostatnim starciu ze Stanem, w którym przegrał a w pojedynku padło zaledwie 17g.
Stanislas Wawrinka przegrał w pierwszej rundzie z Montrealu z powodu kontuzji poddał się przeciwko N. Kirgios i miał 6 dni na odpoczynek.
Nie wiadomo w jakiej dyspozycji dziś się na przedstawi.
Ostatnio na twardej nawierzchni nie pograł, w marcu i przed stoczył dużo pojedynków, które w sumie były udane.
Nie widzę przeciwwskazany dlaczego młody Coric nie może wygrać tego starcia, a może przesadzam nie mniej jednak dla mnie nie będzie to jednostronny pojedynek.
Coric poprawił się w tym roku od 102 do 38 miejsca w rankingu.
Ogromny progres.
70% pierwszego serwisu (pkt) zdobył i 51% po drugim.
Wawrinka 73% pierwsze podanie (pkt) i 53% drugie.
Obaj zbliżony poziom.
To oczywiście nie jest całościowa analiza, ale zbyt mało czasu.
Sory że, krótko ale, sam to gram i chcę się podzielić, a zaraz się zaczyna.
Mam jeszcze 1 spotkanie, i opiszę je dłuższą analizą.
Będę mieć trochę czasu.

Verdasco F. - Goffin D.
Over 2,5 seta @2,50 bet365
⛔

Wczoraj zagrałem na Verdasco przeciwko Jo, i okazało się to trafnym typem.
Dlaczego? Bo typ był głównie przeciwko francuzowi.
Dzisiaj Verdasco nie będzie miał tak łatwo i jak dla mnie nie da rady.
Ale w tym pojedynku idę w stronę setów.
Hiszpan wczoraj całkiem ładnie się zaprezentował, co prawda na ogół lubi popełniać sporo błędów ale wczorajsza wygrana powinna mu dać trochę motywacji.
Gra trochę szarpaną grę, gdy przeciwnik nie gra dobrego swojego podania ( patrz wczoraj Jo) umie to wykorzystać.
Jak dla mnie 1 set, w jego możliwości.
Jego przeciwnik to już inna bajka według mnie to formalność żeby zdobył co najmniej 1s, ale liczę że, dziś wygra.
Belg w 1 rundzie pokonał Tajwańczyka Lu, w 3 setach.
Jego gra jest naprawdę na dobrym poziomie, świadczą o tym choćby ostatnie wyniki na twardych kortach.
Verdo wygrał z nim ostatnie 2 spotkania, dzisiaj nie będzie tak łatwo.
Dlaczego? Proste, Belg ewoluowała znacznie od tego czasu.
Dla mnie, najbezpieczniejszym betem w tym spotkaniu ( wliczając kurs)jest over setowy.

maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
Paire +1,5s @4,20
Jak dla mnie dosyc pewny typ jak na taki kurs, wiadomo, ze wiekszosc zawodnikow utalentowanych z goraca glowa motywuje sie wlasnie na takie mecze, Paire potrafi zagrac swietny mecz jak i spierdzielic z byle kim, ale tutaj gra z rakieta nr 1 i niepodwazalnym liderem tenisa, bo jak ma dzien to klekajcie narody. Ale ja czuje, ze Francuz sie dzisiaj postawi i ukasi jednego seta, po takim kursie wg mnie warto.

machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Paire vs Djokovic 1 @ 15 Bet365
Prawdopodobieństwo, że to wejdzie jest małe, maleńkie, a nawet jeszcze mniejsze, ale spróbuję. Próbuję dlatego, że kurs 15 to mimo wszystko ciut za dużo. Zaraz usopen wiadomo, że szlemy dla Noe są wszystkim wystarczy sobie przypomnieć jego nerwice podczas finału RG. Paire to szałaput. Czasem gra pięknie, a czasem tragicznie. I taki ruch wahadłowy cały czas. Na co liczę w tym spotkaniu
1. Noe odpuści
2. Paire zagra mecz życia bo będzie skupiony jak nigdy.
3. Nigdy razem nie grali, a to zawsze pobudza zawodnika, który gra niżej.
4. Noe będzie jeszcze odczuwał ostatni turniej.
Dlaczego bet365 bo Paire może wygrywać i jest możliwość fajnego zamknięcia zakładu. To wszystko co napisałem to są przypuszczenia, jakieś tam możliwe domysły, ale nie zdziwie się jak Noe siądzie strzeli i będzie szybkie 2:0. Raz w czas można spróbować zagrać po ogromnym kursie.

jelinek 126

jelinek

Użytkownik
Paire vs Djokovic 1 @ 15 Bet365
Prawdopodobieństwo, że to wejdzie jest małe, maleńkie, a nawet jeszcze mniejsze, ale spróbuję. Próbuję dlatego, że kurs 15 to mimo wszystko ciut za dużo. Zaraz usopen wiadomo, że szlemy dla Noe są wszystkim wystarczy sobie przypomnieć jego nerwice podczas finału RG. Paire to szałaput. Czasem gra pięknie, a czasem tragicznie. I taki ruch wahadłowy cały czas. Na co liczę w tym spotkaniu
1. Noe odpuści
2. Paire zagra mecz życia bo będzie skupiony jak nigdy.
3. Nigdy razem nie grali, a to zawsze pobudza zawodnika, który gra niżej.
4. Noe będzie jeszcze odczuwał ostatni turniej.
Dlaczego bet365 bo Paire może wygrywać i jest możliwość fajnego zamknięcia zakładu. To wszystko co napisałem to są przypuszczenia, jakieś tam możliwe domysły, ale nie zdziwie się jak Noe siądzie strzeli i będzie szybkie 2:0. Raz w czas można spróbować zagrać po ogromnym kursie.
Wróżenie z fusów
1. Nole jeszcze nigdy nie wygrał Cinci także do kolekcji brakuje tego Mastersa
2. Na returnie zje chaotycznie grającego francuza
3. Paire już tu poleciał w kwalach z Kudlą zawdzięcza udział rozstawieniu z nr 1
4. To nie jest 250,500 tylko 1000 więc nie sądze o odpuszczaniu
5. I czysto sportowo myślę, że Djoko i o jednej nodze pokonał by Benoit ponieważ on ma siano w głowie widać po rozgrywaniu akcji.

midq 677

midq

Użytkownik
Karlovic-Wawrinka
dr Ivo@2,62 bet365
Kurs imo przesadzony, jakby coric lepsza psychike mial to by juz dzisiaj odprawil wawrinke. Ivo ostatnimi czasy gra calkiem dobrze, wawrinka dzisiaj FATALNIE, warto sprobowac zagrac na wygrana karlovicia bo dla mnie to on jest faworytem tego meczu.
Dołgo-Janowicz
Jano@3,1 pinnacle
jak wyżej, kurs tez przesadzony, max 2,3 bym dał. Dwóch kompletnie nieobliczalnych zawodników, o dziwo obaj przeszli do 3 rundy, mecz 50/50 z lekkim wskazaniem na janowicza dla mnie jednak, gdy nie jest faworytem gra lepiej niz wtedy gdy jest pewnikiem. Warto sprobowac.

Otrzymane punkty reputacji: +1
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Fish M. - Murray A.
Under 19,5g @1,83 Bet365

Ryba miał idealnego przeciwnika w 1 rundzie ???? Troicki pokazał na co go stać.
Ogólnie spotkanie, katastrofa zresztą kto oglądał ten wie.
Dzisiaj zagra z zawodnikiem klasy światowej, który jest o parę klas lepszy od Fisha, niedawno Murray wygrał turniej.
Wydaję się być w życiowej formie ( nie przesadzając)
Co tu dużo pisać, chyba każdy wie jakie to będzie jednostronne widowisko a to ile g wygra ryba zależy tylko od jednej osoby, i nie jest nią zawodnik gospodarzy .

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Nadal Rafael - Chardy Jeremy, 2 handicap +1.5 seta, Pinnacle Sports 2.15

Chardy nie wykorzystał 9 BP :?

6:3, 6:4 ⛔⛔⛔

VS.

O tym, że Nadal ma najgorszy sezon od lat nie trzeba trąbić ponieważ wszyscy którzy się interesują tenisem doskonale o tym wiedzą. Także o Hiszpanie tylko kilka słów. Rafael ostatnio grał w Montrealu gdzie pokonał Stakhovskiego 7:6, 6:3 oraz Youzhnego 6:3, 6:3 aby przegrać z Nishikorim w ćwierćfinale 6:2, 6:4. Hiszpan wygrał z Ukraińcem gdzie w decydującym momencie pierwszego seta serwował aby go wygrać lecz dał się połamać. Takie sytuacje w tym roku było można obserwować seriami w jego wykonaniu. Lecz pokonanie Stacha nawet w dwóch setach to nic nadzwyczajnego ponieważ Sergiy to typowy średniak. Pokonanie Youzhnego w tym sezonie to raczej łatwizna ponieważ Rosjanin przegrywa praktycznie wszystko co się da. Nadal trafił na Japończyka który kolejny raz dał mu srogą nauczkę.

Chardy natomiast jest po bardzo udanym turnieju również w Montrealu. Pokonał tam Mahuta, Mayera Lonardo, Isnera, Karlovica i odpadł Dopiero w półfinale z Djokovicem 6:4, 6:4. Francuz to nieobliczalny tenisista który wygrywał już z najlepszymi tenisistami np. z Federerem, Murrayem, Nishikori, Ferrerem, Cilicem i wieloma innymi. Niejednokrotnie pisałem o Chardym, że jest jak feniks który gra totalne dno aby odrodzić się i zagrać kapitalny turniej. Bez wątpienia można stwierdzić, że Jeremy jest w formie. Nadal w obecnym sezonie przegrywał wiele razy w marnym stylu i set dla Chardego jest całkiem realny, jeśli Chardy zagra swój najlepszy tenis to może utrzeć nosa Nadalowi. Francuz to tenisista kompletny który może rywalizować z każdym ,moim zdaniem set jest jak najbardziej w zasięgu ręki i tak też stawiam.

Z 62

znawca-tenisa

Użytkownik
Witam, dzis przeanalizuje mecz chardiego z nadalem i lopeza z seppim. Chardy powinien wygrac bo ostatnio dobrze mu idzie, serwis siedzi, tuby leca jedna za druga a nadal gra kupe od dluzszego czasu dlatego wyczuwam tu latwe 2:0 dla francuza. W drugim meczu przebijak seppi nie ma szans z lopezem chyba ze zadymi mu sie czacha i zacznie walic po autach ale miejmy nadzieje ze nie. Takze gram lopeza w dublu z chardym lekko za 14zl, zycze wysokich wygranych i prosze o reputacje jezeli skorzystaliscie z typu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Wawrinka 1,59 [Pinnacle]
Bez przesady, Stan nie jest leszczem pokroju wcześniejszych rywali doktora. Poza tym ma z nim bardzo korzystny bilans. Ciężko tutaj cokolwiek odkrywczego pisać. Może się Chorwatowi zaciąć serwis na krótkie chwile, jak i jest możliwość, że wszystko rozstrzygnie się w małych punktach. Niemniej, Szwajcar przytrzyma własne podanie - bo też nie ma tego aspektu słabego - i w subiektywnej opinii, swoim nieskończonym tak naprawdę arsenałem, powinien skutecznie ugryźć robiącego ostatnio dobre wrażenie Ivo.
Stan w przeszłości grał słabo w Cincinnati. Jeden półfinał trzy lata temu szału nie robi. Lecz w Paryżu też grał co najwyżej nieźle, do czasu... do tegorocznej imprezy. On zawsze może zaskoczyć, a zważywszy na fakt, iż kurs jest minimalnie przesadzony, można spróbować.
Ostatni turniej przed US Open, które to startuje dopiero za kilkanaście dni. W Montrealu poszło mu słabo, więc to ostatni moment na przetarcie i wejście w dobry rytm. Lecz to już typowo życzeniowe myślenie.

Otrzymane punkty reputacji: +6
pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Nadal - Lopez (+1,5)
2 @1,88

Unibet

O Nadalu, wiele osób w ostatnim czasie pisało w tym dziale więc nie będę tego wszystkiego powtarzał. Lopeza oglądałem w grze z Hewittem ostatnio w turnieju w Washingtonie gdzie wygrał po trzech setach, potem przyszły dwie porażki z Grothem i z Robredo. Tu w Cincinnati w pierwszej rundzie pokonał Roanica po dwóch Tie-brekach i w drugiej rundzie w dwóch setach wygrał z Seppim. Lopez przede wszystkim potrafi dobrze trzymać swój serwis ani z Seppim ani z Roanicem ani razu nie stracił serwisu u Nadala bywa z tym róznie ostatnio zwłaszcza na twardej nawierzchni jego drugie serwisy nie robią aż tak wiele złego dla przeciwnika. Po cichu licze tu na zwycięstwo Feliciano ale gram tu handi setowe po fajnym kursie.
Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +2
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dubel dnia, AKO morderca: Murray + Dolgopolov.
Typy z WTA na dzisiaj!
Robredo T. - Berdych T.
Robredo T. +1,5 seta ::: 1,99 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔
Robredo T. ::: 3,84 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔

H2H 4:5 z lat 2004-2013. A to nam już mówi jedno, ich mecze są zacięte i wyrównane, bilans bezpośrednich meczów wyraźnie mówi, że kurs 3,84 to value. Po drugie Robredo ma szanse tutaj nawet na półfinał turnieju, rok temu był tutaj w ćwierćfinale pokonując po drodze Djokovica - to musi budzić podziw. Już na Mastersie w Kanadzie zagrał dość wyrównany mecz ze zwycięzcą całego turnieju Murrayem.
Berdych? Naprawdę bardzo słabo ostatnio wygląda, od czasu Wimbledonu gdzie szybko odpadł, wziął udział tylko na Mastersie w Kanadzie gdzie szybko pożegnał się z turniejem, bo odpadł już w pierwszym meczu z Donaldem Youngiem. Ożenił się i to pewnie go wybiło z formy, albo nie ma już takiej motywacji jak na początku roku - typowa &quot;bessa&quot; u sportowca, kryzys formy. Pokonał Bellucciego w dwóch setach, ale warto dodać, że Brazylijczyk na hardzie to żaden poważny przeciwnik. Szykuje się zacięty mecz, liczę na Robredo po takim kursie warto spróbować.
Wynik: 0:6 1:6 @Edit: Tak czasem bywa.

Otrzymane punkty reputacji: +6
tefinho 96

tefinho

Użytkownik
Nie rozumiem pomyslu gry na Wawrinke.
Na dzien wczorajszy byl jeszcze wiekszym leszczem, w odniesieniu do wczesniejszych rywali Ivo. Ciezko mi ocenic co ten czlowiek ma w glowie, ale po jego pierwszym meczu w turnieju na pewno nie mozna mowic o wielkiej motywacji. Argument &quot;mozna sprobowac po kursie rzedu 1.5&quot; na Szwajcara z taka forma, wydaje sie byc troche na wyrost. wlasnie wrecz przeciwnie - wg mnie MOZNA SPROBOWAC, po fajnym kursie stawiac na Karlovica, ktoremu widac ze zalezy na tym turnieju. Odprawil z turnieju Simona - &quot;leszcza&quot; z zaplecza top10 ATP,który ostatnio gra naprawde niezle. Chwile wczesniej wyrzucil Raonica - pelnoprawnego obywatela top10ATP, co pokazuje ze forma z serwisem jest bardzo stabilna. Nie widze zadnych sensownych argumentow na inwestowanie pieniedzy w Wawrinke.
Pobieram za to chetnie Karlovic +1,5 gema @2.10
powodzenia ;)

J 560

januszbiznesu

Użytkownik
Dzisiaj kilka ciekawych spotkań, ja skupię się znowu na dwóch z nich:

Jerzy Janowicz (+1,5 seta) @ 1,82 PinnacleSports ✅

Dolgopolov: 6-3 3-6 6-4 , w 1 secie zagotował się Polak, w drugim Ukrainiec, trzeciego już nie oglądałem, nihil novi

Mecze z udziałem polskiego ,,czajnika&#39;&#39; są obarczone dużym ryzykiem. Wystawianie kursów rzędu 3- 1,36 na korzyść Ukraińca wydają się jednak bzdurą. Owszem, Dolgopolov rewelacyjnie radzi sobie z Łodzianinem, jednak w tym turnieju Polakowi zależy na utrzymaniu punktów z zeszłego roku (za Winston Salem, przesunięcie kalendarza i te sprawy). Jedno jest zatem pewne, obaj panowie powalczą na całego, Dolgo zagrał w kwalifikacjach do tego turnieju i wygrał jedno spotkanie w nim samym, z czego żadne zwycięstwo mnie nie przekonuje (nawet to z Kangurem). Polak także schodził jako zwycięzca, ale jego wygrane także nie były imponujące. Po takim kursie, myślę jednak, że w stronę seta pójść warto. Obaj mają sobie coś do udowodnienia, ale motywacja w tym meczu powinna być po stronie Polaka, do tego z racji usposobienia, jeden jak i drugi mogą w pewnym momencie odpalić ,,tryb pomyłki&#39;&#39; i przegrać w koncertowy sposób seta . Liczę tu na dobre widowisko i wyrównany chociażby jeden set, w którym Polak przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę. O ile serwis nie zawiedzie a w głowie nie przypomną się wszystkie wyrzucane piłki w aut to Jurka stać na ugranie seta z dosyć elektrycznym graczem, jakim jest Dolgopolov.

Dimitrov (+1,5 seta) @ 1,92 PinnacleSports ✅
Murray: 4-6 7-6 7-5, dobre przeczucie

Drugie spotkanie, gdzie upatruję lekkiej sensacji to starcie Murraya z Dimitrovem. Niespełniona nadzieja bułgarskiego tenisa ma wszystkim wiele do udowodnienia. Spotka się nie z byle kim, bo Murrayem, który jednak ma za sobą cały trudny turniej w Montrealu, zwieńczony finałem z Djokovicem (jak ten turniej wyglądał dla medialnego grajka z Bułgarii wszyscy wiemy). Popularny Panicz ma często w zwyczaju rozluźnianie się, może nieświadome - może po prostu przy słabszych zawodnikach. W starciu z emerytem Fishem cały czas zdawał się kontrolować przebieg meczu i nawet po przełamaniu go, szybko odłamywał stąd tego meczu nie biorę pod uwagę przy analizie. Myślę, że nie ma co porównywać także Dimitrova i Fisha, który zagrał bodaj przedostatni turniej w karierze. Grigor ma wiele do udowodnienia i przede wszystkim musi zacząć zdobywać punkty, bo jego pozycja w rankingu po ostatnich słabych występach zaczyna być coraz bardziej chwiejna. Co prawda w tamtym roku wykręcił tutaj beznadziejny wynik, ale stracił wiele punktów za Toronto, gdzie grał lepiej i wypadałoby przed US Open, gdzie też osiągnął przyzwoity wynik złapać formę i trochę zapunktować. Andy być może podejdzie do tego starcia trochę luźniej, może z początku zlekceważy Bułgara, z którym dobrze na ogół mu się gra. Przesłanek ku zwycięstwu underdoga jest niewiele, ale myślę, że o seta może się spokojnie postarać, o ile nie zawiedzie go głowa, bo papiery na granie ma. Jest to bardziej intuicyjny typ, myślę, że w Cincinnati dzisiaj zobaczymy kilka niespodziewanych wyników.

Otrzymane punkty reputacji: +2
koloryt 93

koloryt

Użytkownik
Nie rozumiem pomyslu gry na Wawrinke.
Na dzien wczorajszy byl jeszcze wiekszym leszczem, w odniesieniu do wczesniejszych rywali Ivo. Ciezko mi ocenic co ten czlowiek ma w glowie, ale po jego pierwszym meczu w turnieju na pewno nie mozna mowic o wielkiej motywacji. Argument &quot;mozna sprobowac po kursie rzedu 1.5&quot; na Szwajcara z taka forma, wydaje sie byc troche na wyrost. wlasnie wrecz przeciwnie - wg mnie MOZNA SPROBOWAC, po fajnym kursie stawiac na Karlovica, ktoremu widac ze zalezy na tym turnieju. Odprawil z turnieju Simona - &quot;leszcza&quot; z zaplecza top10 ATP,który ostatnio gra naprawde niezle. Chwile wczesniej wyrzucil Raonica - pelnoprawnego obywatela top10ATP, co pokazuje ze forma z serwisem jest bardzo stabilna. Nie widze zadnych sensownych argumentow na inwestowanie pieniedzy w Wawrinke.
Pobieram za to chetnie Karlovic +1,5 gema @2.10

powodzenia ;)
To moze ja pomoge.
&quot;It was really important to win this match today. It was not the way I played on the court but the way I fight with little energy that I have. That&#39;s the most important&quot;
&quot;For sure I was struggling today to be completely on the court and to fight the way I wanted. It&#39;s been some tough days for some people, and it&#39;s always difficult to completely focus on the tennis court.&quot;
http://news.asiaone.com/news/sports/tennis-wawrinka-unhappy-over-kyrgios-apology

Dzis juz powinien sie skupic na tenisie i ograc chorwata, zycze powodzenia.

Wawrinka -1,5 gema kurs 1,87

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Nadal - Lopez ---- Nadal -1,5 seta @ 1,96 Pinnacle ⛔
Dwóch leworęcznych Hiszpanów po raz kolejny zagra ze sobą i w bezpośrednich starciach prowadzi Nadal 9-4 z czego Nadal przegrał 2 mecze w 2003 gdy był juniorem, później porażka w 2010 w Queens, czyli na ulubionej nawierzchni Lopeza, a ostatnia miała miejsce w Szanghaju w 2014 kiedy to Nadal miał bardzo poważne problemy ze swoją grą, znacznie większe niż teraz. Poza tym z reguły Rafa wygrywał bardzo pewnie i powinno być tak samo i tym razem. Już chyba każdy użytkownik forum wie, że Rafa nie gra w tym sezonie tak dobrze jak kiedyś, ale też nie gra tak źle by dawać się ogrywać zawodnikom którzy są zdecydowanie gorsi od niego. Lopez w 1 rundzie pokonał Raonica, ale to co wyczyniał Kanadyjczyk w tym meczu zasługuje na dużą krytykę. Jego poruszanie się wyglądało bardzo źle, złe ustawianie się do uderzeń, serwis też nie funkcjonował tak jak powinien. Kanadyjczyk powinien solidnie trenować w przerwie między sezonami, bo przed US Open takich braków chyba już nie nadrobi. W kolejnej rundzie Lopez pokonał Seppiego co jakoś specjalnie nie dziwi. Nadal natomiast pokonał Chardy&#39;ego, który zaliczył bardzo udany turniej w Montrealu. Lopez gra dość słabo z linii końcowej, jest dość słaby w obronie, pod siatką jest groźny, ale Nadal też potrafi zagrać passing shota, więc powinien sobie poradzić z Feliciano.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom