>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Cincinnati, 16.08-23.08.2015

Status
Zamknięty.
S 378

songo

Użytkownik
Coric - Zverev 1,61 bet365 ⛔7-5 ; 3-6 ; 7-6 zadecydowaly detale

Pojedynek wschodzacych gwiazd swiatowego tenisa. Rowniesnicy, 18-latkowie mega utalentowani, obaj strasznie szybko przebili sie do pierwszej setki rankingu ATP.

Niemiec rozegral turniej zycia w Waszyngtonie. Sprawil niespodzianke pokonujac Andersona i Dolgopolova. Mocno powalczyl z Cilicem.

W Cincinnati w ostatnim meczu kwalifikacyjnym z Istominem potrafil odwrocic losy meczu. Odrobil strate dwoch breakow (0-3), wygral wlasciwie przegrany mecz. To powinno dodac mu pewnosci siebie, zwiekszyc wiare we wlasne mozliwosci. Chorwat w USA rozegral tylko jeden mecz. Nie mial za wiele do powiedzenia w starciu z Tsonga.

Wg mnie Niemiec jest bardziej ograny na amerykanskich kortach, forma dopisuje, powinien wyjsc z dzisiejszego meczu zwyciesko.

Ze stawka nie ma co szalec, bo mlodosc ma swoje prawa i ...ograniczenia.

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Coric B. - Zverev A
Coric win @2,38 Pinnacle Sports
✅
Dwaj młodzi obiecujący gracze, Coric miał kilka imponujących zwycięstw i Zverev wydaje się być w formie.
W ciągu ostatnich kilku miesięcy ładnie wyrobił sobie markę.
Myślę Zverev ma lepszy serwis a le przy jego wzroście to nie dziwota.
Za t Coric jest bardziej wszechstronnym zawodnikiem, lepiej porusza się po korcie, posiada lepszą zwrotność od swojego rywala.
Myślę że, na szybkiej, twardej nawierzchni będzie to miało duże znaczenie.
W tym kursie widzę value.
Lopez F. - Raonic M.
Over 23,5g @1,94 Pinnacle Sports⛔
Over 2,5 seta @2,75 Bet365
⛔
Raonic który będzie opierał się głownie na serwisie zmierzy się z zawodnikiem, któremu dobry serwis nie jest nieznany ( to już świadczy o tym jak ten pojedynek będzie się toczył) .
Tak że, spodziewam się dużej ilości gemów, nie wykluczam 3 setów.
Raonic jest trochę jednowymiarowym zawodnikiem ( gra głównie ofensywnie) co w przypadku grania z zawodnikami dobrze grającymi technicznie, uniemożliwia mu czasem odbieranie piłek.
Lopez z dobrym top spinem może być w stanie złamać go, jeśli dojdzie do tie breaka również widzę tutaj jego mała przewagę . W ostatnich statystyki H2H widzimy że, obaj gracze wygrywali przynajmniej po secie.
Myślę że gra na over jest najbardziej sensowna.
bez analizy:
Tsonga J-W. - Verdasco F.
Verdasco win @4,10 Unibet✅
Verdasco +1,5s@1,98 Unibet
✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
S 378

songo

Użytkownik
Donaldson - Mahut (przerwane spotkanie ; 7-5 ; 6-7 ; 4-1 i serwis Francuza)⛔
kurs: 7.00 bet365

Dlaczego nie zaryzykowac i postawic troche pieniedzy na zwyciestwo Francuza? Za zadne skarby swiata nie zaufam mlodemu Amerykaninowi po kursie 1,10...

Licze, ze Mahut zepnie poslady i powalczy. Strata jednego podania nie jest strata nie odrobienia... Malutka pomoc ze strony Jankesa i wynik w tym meczu bedzie sprawa otwarta.

friendly 421

friendly

Użytkownik
Dimitrov - Pospisil 1,41 unibet ✅ Tak jak sądziłem.
W dniu dzisiejszym moją uwagę przyciągnął ten bet. Zacznę może tak, śledzę mecze Bułgara w tym sezonie, prawdą jest że jest forma nie powala, za dużo dobrych słów na jego temat, a za mało rzeczywistości. Jakby nie patrzeć jest to jednak zawodnik naprawde wysokiej klasy i uważam, że dzisiaj wygra z Kanadyjczykiem. Pospisil na pewno ma niedosyt po Montrealu i da z siebie maksa, ale nie wydaje mi się, że to wystarczy. H2H jak to bywa w tenisie jest istotne, da sie zauważyć że jest zdecydowanie po stronie Dimitrova. Kurs nie jest zbyt wysoki, nie jest też na tyle niski jak można się było spodziewać. Kanadyjczyk w ostatnim czasie pokonywał sporo Azjatów, Chungi nie czungi, Ito, Lu, to moim zdaniem nie są zawodnicy na poziomie tego co prezentuje tutaj Europejska czołówka nawet kiedy są lekko pod formą. Stąd mój typ na dzisiejszy dzień, Vasek leży Dimitrovi i nie upatruję tutaj dzisiaj niespodzianki, może jakiś tie break to wszystko.
Do tego dołożyłbym spotkanie Gasqueta z Kyrgiosem. Tutaj już bez analizy, Szakal coś wcześniej napisał. Australijczyk zagotowany, zresztą nigdy go nie lubilem, jednym podoba sie ta arogancja, dla mnie to maska założona na twarz lalusia. ✅ A to Ci &quot;niespodzianka&quot;, ciesze sie że pyszałek po raz kolejny dał cielska.

Otrzymane punkty reputacji: +11
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dzisiaj zagrałem sobie taśmę :grin:

Mecze od 17:00.
Kurs: 5,40
Bukmacher: Pinnaclesports

7✅ 3⛔

Anderson Kevin - Mayer Leonardo, 1 handicap +1.5 seta

7:6, 3:6, 6:1 ✅

Anderson po Wimbledonie nie gra dobrze ponieważ odpadł dwa razy z tenisistami znacznie gorszymi od siebie. W Waszyngtonie przegrał z młodszym Zvereem 2:6, 6:3, 6:4 a w Montrealu z Rosolem 7:6, 7:6. Ogólnie w Cincinnati na 5 występów tylko raz przeszedł pierwszą rundę co jest katastrofalnym wynikiem. Jego przeciwnikiem będzie Leonardo który jest uniwersalnym graczem lecz mimo wszystko na mączce czuje się najlepiej. Argentyńczyk jest tenisistą bez większych braków w umiejętnościach o dobrych warunkach fizycznych. Moim zdaniem Anderson jednak seta minimum ugra ponieważ od wielu lat gra już z najlepszymi tenisistami, zajmuje bardzo wysokie 15 miejsce w rankingu co odzwierciedla jego postępy.

Andujar-Alba Pablo - Robredo Tommy, 2 handicap +1.5 seta

6:3, 3:6, 1:6 ✅

Zagra ze sobą dwóch Hiszpanów i gdyby grali na mączce to na pewno nie odważyłbym się na taki typ, lecz na nawierzchni twardej powinno wyglądać to znacznie inaczej. Robredo który ma już 33 lata na karku ciągle jest dobrym i groźnym zawodnikiem. Tommy w przeciwieństwie do przeciwnika potrafi grać na każdej nawierzchni i na każdej z nich osiągał dobre rezultaty. W tym roku może i starszy z Hiszpanów wiele nie wygrał na hardzie lecz i tak widać dużą różnicę jeśli chodzi o drugą stronę. Dla Tommego jest to już 12 występ w tym turnieju gdzie rok temu doszedł do ćwierćfinału pokonując np. w dwóch setach Djokovica także ma trochę punktów do obrony. Andujar natomiast czuje się najlepiej na kortach wolnych i im szybciej dla niego tym gorzej. Sam bilans meczów na twardej nawierzchni pokazuje, że te podłoże mu nie leży tj. w tym roku 2/8 i w całej karierze 33/66. Moim zdaniem Robredo ugra minimum seta ponieważ potrafi grać na tym podłożu czego nie można powiedzieć o Pablo.

Coric Borna - Zverev Alexander, 2 handicap +1.5 seta

7:5, 3:6, 7:6 ✅

W końcu mamy pojedynek dwóch tenisistów którzy zaliczają się do najmłodszych w pierwszej 100 ATP. Coric jest na 28 miejscu a Zverev na 85. Lecz Borna od zawsze podkreśla, że jego ulubioną nawierzchnią jest clay, a Alexander wydaje się znacznie uniwersalnym zawodnikiem. Jeden jak i drugi mają bardzo dobre warunku fizyczne. Chorwat mierzy 185 cm a Niemiec 193 cm. Mimo, że Zverev jest młodszy o rok od swojego rywala to uderza znacznie mocniej. Jeśli chodzi o serwis to Zverev też ma tutaj przewagę. Niemiec przechodził tutaj przez kwalifikacje gdzie pokonał Beckera w trzech setach oraz Istomina w trzech także złapał już odpowiedni rytm. Tym bardziej, że wcześniej w Waszyngtonie pokonał Dolgopolova czy Andersona. Chorwat jest szybszym i bardziej zwrotnym tenisistą lecz moim zdaniem Zverev minimum seta ugra ponieważ jego styl pasuje lepiej na twarde korty.

Kyrgios Nick - Gasquet Richard, 2 handicap +1.5 seta

2:6, 1:6 ✅

Panowie grali ze sobą w tym roku dwa razy i dwa razy lepszym okazał się Francuz. Najbardziej Gasquet ośmieszył Australijczyka w finale w Estoril gdzie pokazał wszystkie braki Kyrgiosa. Richard 80% piłek grał na bekhend Nicka i to w zupełności wystarczyło. Na Wimbledonie Nickowi udało się urwać seta. W tym przypadku różnica w wieku a przede wszystkim w doświadczeniu jest ogromna ponieważ prawie 10 lat. Richard jest tutaj bitym faworytem a moim zdaniem kursy są zawyżone. Francuz powinien wygrać ten mecz lecz gram bezpiecznie, że ugra minimum seta.

Dimitrov Grigor - Pospisil Vasek, 1 handicap +1.5 seta

7:6, 7:6 ✅

W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Dimitrov 3:0 gdzie tylko raz w 2012 roku Kanadyjczykowi udało się urwać seta. Bułgar na moje oko sezon ma kiepski ponieważ miał wiele wtop z tenisistami znacznie słabszymi od siebie. Tutaj w Cincinnati pokonał w trzech setach Rosola. Pospisil na dobrą sprawę też nie gra niczego nadzwyczajnego po Wimbledonie. Plusem na pewno jest to, że przeszedł tutaj kwalifikacje oraz w pierwszej rundzie pokonał Kudlę w dwóch setach. Między nimi jest tylko rok różnicy lecz jeśli chodzi o talent to Bułgar ma go znacznie większy, problemem jest to, że jakoś za bardzo nie może wystrzelić na dłuższą metę. Moim zdaniem Grigor minimum seta urwie ponieważ &quot;ma sposób&quot; na Vaska oraz mimo wszystko jest lepszym tenisistą od Kanadyjczyka.

Isner John - Querrey Sam, 1 handicap +1.5 seta

3:6, 6:7 ⛔

Mecz w którym nie powinno być wiele dużo wymian. Isner jest tutaj faworytem lecz to Querrey prowadzi w pojedynkach 1:3. John od zawsze spina się na własnej ziemi, w turniejach przed US OPEN i tak jest tym razem. W ostatnim czasie jego wyniki są znakomite ponieważ wygrał w Atlancie, zaliczył finał w Waszyngtonie oraz doszedł do ćwierćfinału w Montrealu gdzie przegrał z Chardym 6:7, 7:6, 7:6 a mógł ten mecz wygrać w dwóch setach. Czy Isner jest zmęczony? Na pewno jeśli dojdzie do następnego długiego meczu to John to odczuje tylko nie wiadomo czy w pierwszym meczu czy w kolejnych. Querrey natomiast po Wimbledonie nie gra nic specjalnego także faworyzowanie Sama tutaj jest nieco na wyrost. Młodszy z Amerykanów również ma potężny serwis i jest znacznie sprawniejszym tenisistą od rywala. Panowie najlepiej czują się w ofensywie a defensywa to ich słabe punkty. Moim zdaniem będzie to kolejny mecz gdzie obejrzymy 2-3 tie breaki i jednego minimum wygra na swoją korzyść Isner.

Tsonga Jo-Wilfried - Verdasco Fernando, 1 handicap +1.5 seta

6:4, 3:6, 4:6⛔

Tsonga po kontuzji w końcu zaczyna grać &quot;swoje&quot;. W Montrealu zaprezentował się dość dobrze odpadając dopiero z Murrayem w ćwierćfinale (późniejszym triumfatorem). Jo zmierzy się z Verdasco który po Wimbledonie ewidentnie zgasł. Na trzy turnieje, trzykrotnie odpadał w pierwszej rundzie...plusem jest to, że w każdym z tych meczów urywał seta. Hiszpan to bardzo doświadczony tenisista który potrafi grać na każdym podłożu. Lecz tak jakby powoli odpływał w siną dal? Obecnie jest na 43 miejscu ATP co totalnie nie odzwierciedla jego umiejętności. Mimo wszystko faworytem jest Tsonga który najbardziej lubi grać na twardych kortach. Normalnie zagrałbym 2:0 na Francuza lecz z racji tego, że gram taśmę to stawiam, że Francuz seta minimum ugra.

Lopez Feliciano - Raonic Milos, 2 handicap + 1.5 seta

7:6, 6:4 ⛔

Spotkają się tenisiści którzy mają zupełnie inne style gry. Kanadyjczyk to mega agresywny gracz który za jakiś czas będzie seriami wygrywał turnieje, a Lopez to stary wygra który potrafi napsuć nerwów każdemu. Nikt chyba nie lubi grać z Lopezem ponieważ to jedyny tenisista który bardzo &quot;szarpię grę&quot;. Jeśli Hiszpan będzie miał miejsce i czas to swoimi slajsami powinien upokorzyć Milosa który nie bardzo potrafi grać w obronie a tym bardziej nie potrafi odgrywać niskich piłek. Lecz Lopez od kwietnia nie gra niczego dobrego. Nawet na swojej ulubionej trawie nie osiągnął nic konkretnego. Popularny Felek od dużego czasu ma załamanie formy. Raonic to tenisista perspektywiczny, który grać będzie na swojej ulubionej nawierzchni. Moim zdaniem set dla Milosa to raczej formalność.

Ram Rajeev - Chardy Jeremy, 2 handicap +1.5 seta

4:6, 2:6 ✅

To, że Ram gra w tym turnieju i to od razu w turnieju głównym to istny cud, cud za który są odpowiedzialni organizatorzy. Dla Rama będzie to 10 występ w tym turnieju, tylko raz w 2008 roku udało mu się przejść przez kwalifikacje bo resztę występów kończył właśnie na kwalifikacjach. Rajeev w tym roku już dokonał rzeczy niemożliwej ponieważ wygrał turniej rangi ATP w Newport (na trawie). Lecz w ostatnim czasie gra dalej swoje bo odpada bardzo szybko. Amerykanin to bardzo doświadczony tenisista jak na swój wiek lecz według mnie nigdy pewnego pułapu nie przeskoczy, brakuje talentu. Chardy natomiast jest po udanym wstępie w Montrealu gdzie doszedł do półfinału ulegając dopiero Djokovicowi. Pokonał tam Isnera, Karlovica czy Mayera Leonardo także z Ramem też nie powinien mieć kłopotów. Moim zdaniem Francuz seta ugra ponieważ jest lepszym tenisistą o klasę.

Cilic Marin - Sousa Joao, 1 handicap +1.5 seta

6:4, 6:2 ✅

Bez analizy. &quot;Sportowa formalność&quot;.

Otrzymane punkty reputacji: +4
jelinek 126

jelinek

Użytkownik
Dzisiaj zagrałem sobie taśmę :grin:
Coric Borna - Zverev Alexander, 2 handicap +1.5 seta
W końcu mamy pojedynek dwóch tenisistów którzy zaliczają się do najmłodszych w pierwszej 100 ATP. Coric jest na 28 miejscu a Zverev na 85. Lecz Borna od zawsze podkreśla, że jego ulubioną nawierzchnią jest clay, a Alexander wydaje się znacznie uniwersalnym zawodnikiem. Jeden jak i drugi mają bardzo dobre warunku fizyczne. Chorwat mierzy 185 cm a Niemiec 193 cm. Mimo, że Zverev jest młodszy o rok od swojego rywala to uderza znacznie mocniej. Jeśli chodzi o serwis to Zverev też ma tutaj przewagę. Niemiec przechodził tutaj przez kwalifikacje gdzie pokonał Beckera w trzech setach oraz Istomina w trzech także złapał już odpowiedni rytm. Tym bardziej, że wcześniej w Waszyngtonie pokonał Dolgopolova czy Andersona. Chorwat jest szybszym i bardziej zwrotnym tenisistą lecz moim zdaniem Zverev minimum seta ugra ponieważ jego styl pasuje lepiej na twarde korty.
Też czekam na to spotkanie chyba najwyżej obecnie sklasyfikowanych młodych zawodników można wrzucić tutaj Kyrgiosa i Thanasiego. Co do wyniku może być różnie szkoda że nie było kamer w kwalach bo w meczu z Istominem musiała się dziać jakaś szopka. W 1 secie dominował Zverev. W 2 Istominowi udało się przełamać Niemca. No i ktoś wziął medicala niestety nie wiem po 2 secie. Początek 3 seta to odrodzenie Istomina na 3-0 i wlasny serwis po 4-0 i od tej chwili się zaciął i skończył mecz 3-6. Także jak dla mnie masa niewiadomych po tym meczu w kwalach.

Otrzymane punkty reputacji: +27
psotnick 965,5K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dolgopolov, A v Tomic, B Typ: Tomic, B @ 1.75 ⛔ 6-4 6-1
Typ: Tomic, B DW 2-0 @ 2.818 ⛔
Sportingbet

Tomic dobrze wszedł w sezon na hardzie. Przed paroma tygodniami wygrał turniej w Bogocie, obsada może nie była najwyższych lotów, ale liczy się tytuł. Po przenosinach do Ameryki Północnej zaczął od szybkiego wylotu w Waszyngtonie (1-2 z Johnsonem). Dużo lepiej było w Montrealu gdzie doszedł do 3 rundy potykając się na Tsondze, ale po drodze bez straty seta ograł Sousę i Cilicia, a to cenne skalpy. Już w Cinci łatwo przejechał się po Stachowskim. Rywal Forma Do ł gopołowa dużo lepsza niż jeszcze kilka tygodni temu, ale ciągle daleko mu do optimum i to widać również w wynikach. Potrafił łatwo ograć Karlovicia, a potem męczyć się z takimi asami hard courts jak Sela, Falla czy choćby wczoraj z Giraldo . Po drodze masa oddanych gemów ser wisowych, co z pewnością nie napawa optymizmem przed spotkaniem z rozpędzonym Australijczykiem, tym bardziej, że nie ma z nim ostatnio zbyt dobrych wspomnień. Wprawdzie bilans bezpośredni na korzyść Ukraińca, ale dwa ostatnie mecze (oba na hardzie w ostatnich kilkunastu miesiącach) to szybkie wygrane Tomicia bez straty seta . Liczę dzisiaj na podtrzymanie tej passy.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Bellucci Thomaz - Berdych Tomas 0:2, Pinnacle Sports 1.74

2:6, 3:6 ✅✅✅

VS.

Wiele ludzi doszukuje się niespodzianki i wygranej Brazylijczyka, ja widzę tutaj wygraną Czecha w dwóch setach. Bellucci, to obecnie 33 zawodnik świata a jego najlepszą pozycją była 21 lokata. Thomaz czuje się najlepiej na wolnych kortach a na twardych wiele nie zadziałał w swojej karierze. Owszem wygrał 73 mecze i 84 przegrał lecz na twardych kortach nie osiągnął nawet półfinału w turniejach rangi ATP. Można znaleźć jedynie pojedyncze mecze gdzie nie pokonywał super czołówki tenisowej. W tym turnieju też nigdy nie błyszczał tylko raz udało mu się przebrnąć pierwszą rundę i miało to miejsce w 2010 roku. W pierwszej rundzie pokonał Vesleya 7:6, 6:2 lecz młody Czech ma również wiele braków na twardej nawierzchni.

Tomas Berdych natomiast od lipca 2010 roku nie wypadł z pierwszej dziesiątki najlepszych tenisistów. Czech to jeden z nielicznych tenisistów który od lat prezentuje solidną formę bez większych dołków. Berdych to bardzo uniwersalny tenisista który potrafi grać na mączce lecz od zawsze jego ulubioną nawierzchnią jest hard. W chwili obecnej Tomas ma &quot;serię&quot; dwóch porażek z rzędu tj. w 4 rundzie Wimbledonu z Simonem oraz 12 sierpnia z Youngiem 7:6, 6:3. On takie &quot;zastoje&quot; ma raz na rok albo dwa. Wiele razy pisałem, że Berdych już dawno powinien mieć jakiś tytuł wielkiego szlema na koncie ponieważ to tenisista bez żadnych braków jeśli chodzi o wyszkolenie lecz niestety najważniejsze mecze przegrywa przez brak psychiki. W bezpośrednich pojedynkach prowadzi właśnie Czech 2:3 gdzie Bellucci wygrał na clayu w 2011 i 2008 roku. Berdych to klasowy tenisista, tak jak pisałem wcześniej jedyny w swoim rodzaju pod względem formy. Moim zdaniem 6 rakieta świata wygra z większymi czy też mniejszymi problemami bez starty seta i inkasuję w ten typ sporo gotówki.

Otrzymane punkty reputacji: +7
justt 212

justt

Użytkownik
Donaldson - Janowicz 2 1.43 Pinnacle
✅
Janowicz jest chimeryczny, ale w Cincinatti nie gra mu się źle. Donaldson jest jeszcze za mały w uszach aby pokonać Jerzego. Widać, że jest zmotywowany. Naprawdę wątpię, aby ten 18 letni żółtodziób go ograł.

Anderson - Sock 1 2.05 Pinnacle
✅
Bardzo dobry kurs, Anderson ostatnio nie zachwyca swoją formą, ale odprawił Mayera z mniej bądź też większymi problemami. Mimo wszystko wydaje mi się być bardziej solidny od Socka. Uszaty powinien spokojnie zabijać jego drugie serwisy co będzie kluczem do zwycięstwa w grze o duże piłki.

Otrzymane punkty reputacji: +1
M 493

milo93

Użytkownik
Dodam wydaje mi się 2 pewne typy
Gasquet 1.25 bet365✅- trochę się bałem czy nie będzie jakiś problemów zdrowotnych Gasqueta w meczu z Kyrgiosiem, ale widać wszystko jest ok. Doświadczenie odgrywa tu kluczową rolę, myślę że Kokkinakisowi jeszcze sporo brakuje typ dobry do kombinacji.
Janowicz 1.40 bet365✅- widać forma Jurka zwyżkuje wiem,że Monfils grał nie do końca poważnie ale sama gra Jerzyka wyglądała nieźle. Donaldson dla mnie jest jeszcze bardzo nieregularny, wygrał z beznadziejnym Mahutem to żadna sztuka. Jurek ma dużą okazję wejść do 3 rundy dużego turnieju, wydaje mi się,że tego nie zmarnuje.

Otrzymane punkty reputacji: +1
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dzisiaj dla Jurka wielki test, musi pokazać czy potrafi pokonać 18 latka i czy liczy się w poważnej grze ATP. Grajcie też przeciwko Nadalowi - cokolwiek, to co Chardy pokazał w Kanadzie to majstersztyk, ale o tym pewnie wieczorem napiszę. Fajnie wyglądają bety na dzisiaj: Seppi, Sock, Verdasco, Gasquet do kombinacji z Wawrinką i Janowiczem.
W tym sezonie najlepsza para do typowania to Nadal i Radwańska = największe zarobki.
Jakbym miał szukać sensacji to: Murray 2:1 5,50 Bet365, Rybka set 4,14 Pinnacle za mini stawkę. H2H 4:4, Murray świeżo upieczony mistrz z Montrealu, po drugie to Andy często tracił sety z dużo niżej notowanymi przeciwnikami, a tutaj gra z Amerykańcem po wielu przejściach, fajny mecz dla kibiców: Rencista vs. Mistrz. Najlepszy przykład: Dubaj 2015 Coric 6:1 6:3 Murray, kurs +12 - niby to było niemożliwe, a jednak. Zaraz US Open więc kto wie co tam Szkot ma planach na ten turniej... Przypominam, że w tenisie istnieje coś takiego jak krecz i nawet po wygraniu 1 seta przez Murraya równie dobrze dla nas typujących ten mecz może przegrać zyskownie - to tylko takie ciche moje osobiste spekulacje.
Querrey S. - Robredo T.
Robredo T. ::: 1,99 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅

H2H 0:3 z lat 2007-2014. Rok temu spotkali się właśnie na tym turnieju i bez większych problemów wygrał Hiszpan oddając tylko 6 gemów. Querrey Sam pomimo, że pokonał Isnera z którym zawsze grało mu się dobrze, to ten wynik kompletnie na mnie nie robi wrażenia. Big John po takim maratonie musiał w końcu kiedyś odpocząć przed zbliżającym się US Open, a granie 4 tygodnia pod rząd na najwyższym poziomie nikomu nie jest na rękę. Tak oto Sam pokonał Isnera, pomimo, że w tym roku nie notuje jakiś spektakularnych zwycięstw, a jego serwis tak szczerze nie jest jakoś wybitnie groźny. Niby gramy w Stanach i Amerykanie podobno grają u siebie lepiej, jakieś ziarenko prawdy w tym na pewno jest, jednak klasa Robredo i umiejętności gry w korcie przewyższają o jakieś 2 poziomy &quot;drewnianego&quot; Sama. W pierwszej rundzie miał delikatne problemy z Andujarem, ale w trzecim secie oddał już tylko 1 gema swojemu koledze z Hiszpanii.
Wynik: 1:6 7:5 3:6

Otrzymane punkty reputacji: +32
J 560

januszbiznesu

Użytkownik
Dzisiaj widzę dwa ciekawe spotkania.

Kevin Anderson @ 2,0 Pinnacle Sports ✅
Anderson: 6:3 7:6 , muszę przyznać, że ładny powrót Socka przy 5:4 w drugim secie, ale serwis Kevina w tie breaku zrobił różnicę

Gdyby nie wcześniejsze porażki Andersona to zapewne bukmacherzy mieliby większą zagwozdkę odnośnie kursów. Sock odprawił w Cincinnati do tej pory kelnera, Fratangelo. Anderson trochę męczył się z Mayerem, ale ostatecznie wygrał i przełamał się. Liczę, że będzie chciał trochę pograć w tym turnieju, odrobić stracone punkty przed US Open i może trochę podłapać formę. Sock jest graczem nieprzewidywalnym, potrafi zagrać bardzo dobrze (jak z Gasquetem), potrafi zagrać horror meczowy jak z Mannarino a potrafi przegrać z Kudlą czy Johnsonem i to po mało wyrównanych starciach. Myślę, że dzisiaj możemy zobaczyć jeden tie break a szybkie korty Cincinnati oraz charakterystyka obu graczy sprawią, że mecz potoczy się szybko. Ja próbuję w stronę Andersona, licząc na jego serwis i przebudzenie.

Lopez @ 1,9 PinnacleSports ✅
Lopez: 7-6 6-2 no i siadło ;)

Ostatnio stawiałem na Seppiego, ale był to inny pojedynek. Widziałem kawałek tego starcia i to nie Włoch je wygrał tylko Francuz przegrał w psychice. Dziwny to był mecz, taką liczbę break pointów zmarnować potrafi mało kto. Wiem jedno - Lopez by coś z tego wykorzystał. Co by nie mówić o Hiszpanie to potrzebuje on dobrego wyniku w jakimś turnieju. Tutaj serwis funkcjonuje u niego dobrze, do tego oczyścił sobie nieco drabinkę po odprawieniu Tsongi. Dla mnie może tu powalczyć z Seppim, który jest typowym przebijaką. Ostatnio ładnie grał pod końcową linię, ale przeplata dobre wymiany łatwymi błędami a własne gemy serwisowe trzyma bardzo niepewnie. Idę zatem w stronę Hiszpana. Wynik 6-3 6-3 dla tych, którzy nie widzieli pierwszego meczu Włocha nie należał mu się z przebiegu jego gry. Stąd nie sugerowałbym się nim zbytnio.

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Querrey-Robredo 2 @2
Jednak na Robredo, ktoryw poprzednim sezonie w tych turniejach gral wrecz wybornie, pokonujac m.in. Djokovica i byl to najlepszy okres Hiszpana w tamtym czasie. Rok temu wyrazna wygrana tutaj Hiszpana w ich starciu w Cincinnati. Teraz Querrey gra duzo lepiej i takiego jednostronnego wyniku nie bedzie, ale Robredo ma duzo do obrony, jest wszechstronniejszym graczem, stad uwazam ze na dluzszym dystansie ma jednak wieksze szanse. Typuje wygrana Hiszpana po zacietym spotkaniu.

Z 65

zabmistrz

Użytkownik
Donaldson - Janowicz 2 1.39 ✅
Duża szansa przed Jerzym. Z takimi zawodnikami po prostu trzeba wygrywać. W meczu z Mąfi nieźle serwował. Młody porażki w ostatnim czasie z Nishioką, Bangurą. Na Jerzyka to powinno być za mało, piszę powinno bo Jerzyk to Jerzyk jednak liczę na pełnie zaangażowania i pokazania miejsca w szeregu.

Coric - Wawrinka 2 1.24 ✅
Na początek cofnę się do stycznia, do ich 1 pojedynku. Wtedy myślano, że Coric nawiąże walke jednak Stan szybko zakonczył mecz. Dzisiaj myślę, że będzie podobnie. Duży turniej więc szansa, że Wawrinka zagra tak jak potrafi czyli bardzo dobrze. Umiejętności i doświadczenie po stronie Szwajcara.

Kokkinakis - Gasquet 2 1.22 ✅
Listonosz ostatnio same 3-setówki + porażka z Herbertem. Średnio, że tak powiem Fog mógł go pokonać ale jak to zwykle bywa pokonał sam siebie. Rysiek w miarę ok występ w Łoszingotn DiSi. Tutaj w pierwszym meczu nie dal szans Kyrgiosowi. Rysiu w miarę stabilny poziom formy w tym sezonie. Liczę na pojedynek podobny do tego z Nickiem Gyrosem.

Fish - Murray DW 0:2 1.25 ✅
Mardy wygrał swój pierwszy mecz po przerwie dzięki Wiktorowi. Powinien mu kupić po tym meczu jakiegoś litra (i to nie piwa). Oglądałem ten mecz Serb kiedy chciał to punkty zdobywał kiedy trzeba bylo je tracić tracił. Murray spokojnym przebijaniem powinien wygrać w max 20 gemach. Różnica ogrania, przygotowania wszystko tu wyjdzie. Nic innego jak 2:0 dla zwycięzcy Montrealu.

Do tego z WTA warte gry wg mnie są Stephens ✅ oraz Pliskova ✅.
Pozdrawiam ciepło, wasz Żabmistrz

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Janowicz + Goffin @ 2,21 Pinnacle ✅
Janowicz zagra z Donaldsonem. Jerzy powinien się w Cincinnati mocno starać o dobry wynik. Grozi mu spory spadek w rankingu za tydzień i mecz z młodym Amerykaninem powinien wygrać. Wiem, że gdy dochodzi do pojedynku z teoretycznie słabszymi od siebie to często jego gra wygląda słabo, ale teraz jego nastawienie powinno być odpowiednie, bo jest o co walczyć. Forma też niezła, mimo tego, że Monfilsowi nie chciało się grać to było widać, że Janowicz potrafi zdobywać punkty po swoim pierwszym serwisie.
Do dubla dorzucam Goffina, który zagra z Verdasco. Belg w 1 rundzie w 3 setach pokonał Tajwańczyka Lu. Jego gra w Montrealu wyglądała solidnie i zapewne będzie wyglądać podobnie w Cincinnati. Było trochę problemów w 1 secie z Lu, ale później już zaliczył pewną wygraną. Verdasco wygrał z Tsongą co było niespodzianką. Od czasu do czasu stać go na lepszy mecz, ale nie wydaje mi się, że jego dobra gra utrzyma się przez dłuższy czas. Goffin to gracz, który potrafi długo utrzymywać wymianę i tu przewagę ma Belg. Verdasco nie ma też jakiegoś super serwisu, popełnia więcej błędów niż rywal i myślę, że solidnym przebijaniem Belg dziś wygra.

Otrzymane punkty reputacji: +19
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Querrey Sam - Robredo Tommy 1, Pinnacle Sports 1.94

Ponad 40 UE to za dużo ????

1:6, 7:5, 3:6 ⛔⛔⛔

VS.

AKA SHAKAL oraz dx2 typują zwycięstwo Hiszpana, lecz ja widzę to inaczej.

Tommy Robredo aktualnie 26 rakieta świata a przeszłości 5 (sierpień 2006 roku) w tym roku prezentuje się znacznie gorzej niż w poprzednim sezonie. Trzydziestotrzyletni tenisista jak na razie nawet pewnie nie myśli o zakończeniu kariery tym bardziej, że kontuzje zbytnio mu nie dokuczają. Jak na jego umiejętności i doświadczenie to sezon 2015 wygląda bardzo słabo. Na swojej ulubionej mączce doszedł jedynie do jednego finału, w Bastad gdzie przegrał z Paire 7:6, 6:3. Jeśli chodzi o nawierzchnie twarde to również nie wygląda to dobrze bo ledwie przejście 3 rundy w Indian Wells na początku marca. Tutaj w Cincinnati pokonał Andujara-Albę 3:6, 6:3, 6:1 gdzie w pierwszym secie miał wiele problemów ze swoim serwisem. Robredo doszedł rok temu do ćwierćfinału tego turnieju także ma trochę punktów do obrony co pewnie będzie dodatkową motywacją.

Amerykanin, Sam Querrey aktualnie jest na 34 pozycji ATP i prezentuje się do tego czasu znacznie lepiej niż miało miejsce to w ubiegłym roku. Querrey do połowy sierpnia 2014 doszedł jedynie do półfinału w Houston gdzie oddał mecz walkowerem czy doszedł do półfinału na kortach trawiastych w Eastbourne. Patrząc na wyniki tego sezonu to Sam prezentuje się znacznie lepiej ponieważ doszedł do półfinału w Memphis, finał w Houston, oraz finał w Nottingham. Po zakończeniu sezonu trawiastego Amerykanin nie błyszczy jakoś specjalnie ponieważ w Waszyngtonie wygrał z Soedą aby odpaść z Cilicem 7:6, 7:6, w Montrealu pokonał Klizana i przegrał z Goffinem 6:4, 6:4 i tutaj w Cincinnati pokonał Isnera 6:3, 7:6. Lecz było widać gołym okiem, że Isner jest już przemęczony ostatnimi turniejami i ewidentnie nie ma sił na równą walkę.

W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Hiszpan 3:0 gdzie Panowie spotkali się właśnie rok temu, w tym samym miejscu i bardzo łatwo wygrał Tommy 6:2, 6:4. Ogólnie tylko raz Sam urwał seta i miało to miejsce w 2007 roku podczas Australian Open. Ale tak jak wspomniałem wcześniej, Querrey w tym roku gra znacznie lepiej niż w poprzednim a Robredo wręcz odwrotnie. Moim zdaniem dzisiaj Querrey zrewanżuje się w końcu bardzo doświadczonemu Hiszpanowi za trzy porażki.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Verdasco 2.62 2/10 bet365
⛔
Verdasco po dobrym meczu z Tsonga jest tu na pewno faworytem, nie rozumiem jak mozna wystawic 2,62 z Goffinem, ktory naprawde potrafi zagrac taka kaszane, ze to sie w glowie nie miesci. Final na piasku z Thiemem ukazal cale zle oblicze Davida a na hardcourt bedzie mu duzo trudniej. Poki co pomeczyl sie mocno z Lu, Belg wygral 5-7 7-3 6-4. Jesli chodzi o h2h to 2-0 dla Hiszpana. Oba mecze w 2013 roku Aussie Open 5 setowka, potem na clayu Madryt Master 7-6 6-2. Niewiele jest argumentow przemawiajacych za Goffinem, raczej mozna sie spodziewac 3-0 po dzisiejszym meczu. Verdasco solidnie na serwisie, z glebi, potrafi zrobic winnera, zaatakowac ale i wyczekac rywala. Goffin pewnie pare gemow zagra ok a kiedy bedzie trzeba w waznym momencie cos zdzialac to znow sie poplacze jak panienka i odda. W tym sie specjalizuje. Chaos i walenie po autach.

D 103

dangerzone

Użytkownik
Robredo 1.95 Betsson

Jak dla mnie najlepszy mecz do obstawienia dzisiaj za wieksze pieniadze na singla.Robredo widać jak co roku o tej porze forma wzrasta mimo 33 lat caly czas jest solidna.Świadczą o tym mecze z Lopezem i Murrayem w Toronto i ten z 1 rundy w Cinncinatti z Andujarem.Robredo na pewno bedzie chciał powtórzyc przynajmniej wynik z zeszlego roku czyli dotrzc tu do ćwiartki.Jedna przeszkode ma za sobą dzisiaj czas na drugi krok i pokonanie gospodarza Querreya.Ten drugi tak naprawde nie zachwyca na hardzie w tym roku z bilansem 4/8,a pokonanie Isnera w 1 rundzie to zaden wyczyn,bo Big John ten mecz grał na czworaka i kazdy kto sie interesuje tenisem wie dlaczego.Co przemawia za Robredo?..bilans bezposrednich spotkan 3-0,to,ze Querrey od 2012 roku nie może tu przejść 2 rundy,wieksza regularność z głębi kortu,to,ze amerykanin ma problemy z zawodnikami,którzy potrafia utrzymywac pilke w korcie jak Nishikori,Goffin czy Soeda z którym wygral po 3 setówce..a /robredo niewatpliwie tez do takich graczy sie zalicza..do tego potrafi utrzymywac swój serwis,a Querrey jakims mistrzem returnu i przełamań nie jest...nie widze tutaj szans dla amerykanina..

D 103

dangerzone

Użytkownik
Robredo 1.95 Betsson

Jak dla mnie najlepszy mecz do obstawienia dzisiaj za wieksze pieniadze na singla.Robredo widać jak co roku o tej porze forma wzrasta mimo 33 lat caly czas jest solidna.Świadczą o tym mecze z Lopezem i Murrayem w Toronto i ten z 1 rundy w Cinncinatti z Andujarem.Robredo na pewno bedzie chciał powtórzyc przynajmniej wynik z zeszlego roku czyli dotrzc tu do ćwiartki.Jedna przeszkode ma za sobą dzisiaj czas na drugi krok i pokonanie gospodarza Querreya.Ten drugi tak naprawde nie zachwyca na hardzie w tym roku z bilansem 4/8,a pokonanie Isnera w 1 rundzie to zaden wyczyn,bo Big John ten mecz grał na czworaka i kazdy kto sie interesuje tenisem wie dlaczego.Co przemawia za Robredo?..bilans bezposrednich spotkan 3-0,to,ze Querrey od 2012 roku nie może tu przejść 2 rundy,wieksza regularność z głębi kortu,to,ze amerykanin ma problemy z zawodnikami,którzy potrafia utrzymywac pilke w korcie jak Nishikori,Goffin czy Soeda z którym wygral po 3 setówce..a /robredo niewatpliwie tez do takich graczy sie zalicza..do tego potrafi utrzymywac swój serwis,a Querrey jakims mistrzem returnu i przełamań nie jest...nie widze tutaj szans dla amerykanina..

Otrzymane punkty reputacji: +6
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Fernando Verdasco - David Goffin Typ: Verdasco @ 2.54 Pinnacle ⛔

Oglądałem dwa ostatnie spotkania Goffina i szczerze mówiąc nie wiem gdzie i na kim on nabił taki ranking. Ok. gość jest świetny w grze kątowej, dokładny jak szwajcarski zegarek sęk w tym, że w jego uderzeniach brakuje siły, co przekłada się na małą liczbę winnerów. W I secie z Nishikorim grał świetnie, ale mam wrażenie, że to kapitalna gra Japończyka pociągnęła Belga i stanowiła dla niego wyzwanie, z którym sobie zupełnie nie poradził. W starciu z Lu w sytuacji kiedy rywal grał płasko mocno i trafiał nie potrafił niczym odpowiedzieć i dopiero jak reprezentant Tajlandii sam zaczął psuć pojawiły się okazje dla Goffina. Oczywiście, jaki Nando jest wszyscy wiemy. To grande furiosa. Jeśli coś mu zagra nie po nosie, to będzie ładował wszystko w auty. Jednak wczorajsze starcie z Tsongą pokazało, że Hiszpan jest cierpliwy i zmotywowany. Potrafił odwrócić losy w starciu z dobrze dysponowanym rywalem (takiego pamiętam Francuza ze starć z Tomiciem i Murrayem). Również fakt, że jest tenisistą leworęcznym powinno mieć tu dodatkowe znaczenie. H2h 2-0 dla Hiszpana nieprzypadkowy, a problemy Goffina z Lu każą upatrywać tu wygranej Dasco.

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom