>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Chennai, Brisbane, Doha 04.01-10.01.2016

Status
Zamknięty.
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Chung H. - Groth S.
Groth S. ::: 2,20 ::: 2/3 ⛔
H2H 0:1 z lat 2014 roku podczas Challengera w Gimcheon, mecz był 3 setowy i rozstrzygnął go tie-break do 6. Co by nie mówić o Chungu to zapewne wielki talent, wróżę mu fajną karierę coś podobnego może jak Kei Nishikori. Młokosy jak on (bo ma dopiero 19 lat), Corcic, Zverev oraz inni powoli pukają do ATP i to z całkiem niezłym rezultatem. Ciekawostką na pewno jest fakt, że Chung odbył niedawno służbę wojskową.
Groth jest z Australii więc gra u siebie, rok temu miał świetny sezon, jest o wiele bardziej doświadczony (9 lat starszy) i to może być w tym meczu dla niego solidną przewagą, tak samo jak jego serwis. Występ rok temu w Brisbane dla Sama był bardzo udany, pokonał tutaj Hewitta, Kubota, a z finalistą turnieju Raonicem zagrał zaciętą 3 setówkę. Jeżeli będzie wszystko w porządku ze zdrowiem Sama (bo w Tokio skreczował w drugim secie z Chardym) to moim zdaniem rozstrzygnie to spotkanie spokojnie na swoją korzyść.
Wynik: 7:6(8) 6:4 @Edit: Cały Groth, prowadzenie 2:5 w pierwszym secie, a później 0:4 w tie-breaku.
???? Chardy J. - Zayid M. S.
Zayid M. S. ::: 51,00 ::: 0,1/3 ⛔
Chardy to dobry cwaniaczek, a po drugie stawiając 4 zł na Zayida mamy do wygrania na czysto 200 zł. Równie dobrze może być tak, że Francuz prowadzi 6:0 5:0 40:0 kreczuje i wygrywamy. Cała filozofia typu (krecz), najniższa stawka z możliwych.
Wynik: 6:1 6:1

Otrzymane punkty reputacji: +7
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Robin Haase v Aslan Karatsev (Wygra mecz) WYNIK 57 61 75 ⛔ było blisko
KURS: 2,50
Bet365

Witam po kilku tygodniach przerwy ???? W końcu sezon tenisowy się zaczął i morda sama się cieszy ???? Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku wszystkim życzę i... skutecznej walki z bookami oraz ustrzelonych jak najwyższych kursów!

Co do spotkania Haase z Katatsevem to oczywiście wiele w tym typie jest ryzyka, bo wszystkie pierwsze typy danego roku takie są, ale widzę tutaj spore szansę młodego Rosjanina po całkiem fajnym kursie, który prawdopodobnie do jutra trochę spadnie...
Robin jakoś nigdy nie był wirtuozem na nawierzchni HARD, a tragiczny początek zeszłego roku doskonale to obrazuje (ogarnął się trochę dopiero na IW). Aslan natomiast to młody i perspektywiczny grajek, który głównie do tej pory grywał w Chelkach. W zeszłym roku wygrał Chelka w Kazaniu pokonując po drodze Kuznetsova, Donskoya i w finale Kravchuka, więc potencjał jest. Ja go osobiście zapamiętałem z spotkania z Kohlim w Moskwie, gdzie był w stanie urwać nawet seta faworyzowanemu Niemcowi. Tutaj na straconej pozycji wcale nie jest, przeszedł przez kwale bez straty seta (Lacko, Bemelmans), więc już z nawierzchnią się zapoznał. Może to być dodatkowym atutem w starciu z Robienem. Po takim kursie myślę, że warto iść w stronę Aslana.
=====================================================

???? Novak Djokovic v Dustin Brown (Suma gemów 3-drogowo) WYNIK 62 62 ⛔
TYP: Powyżej 19
KURS: 2,75
Bet365

Rok temu &quot;rastaman&quot; Brown poległ tutaj dopiero w QF, więc powinno mu zależeć na powalczeniu z Djoko. Pierwszy mecz Serba w tym sezonie i czy od razu będzie tak wszystkich miażdżył, tym bardziej jak jego przeciwnik dysponuje dobrym serwisem? Wg mnie niekoniecznie i ta linia po takim kursie wygląda dosyć atrakcyjnie. Już raz Brown zaszokował cały tenisowy świat (mecz z Nadalem na Wimbledonie), więc pewnie i w meczu z Serbem będzie chciał się pokazać z dobrej strony. Oczywiście Djoko jest tutaj bitym faworytem (jak i w 95% jego spotkaniach) ale Dustin jak w padnie w amok serwowania to potrafi bardzo uprzykrzyć życie swoim przeciwnikom. Wiele tutaj będzie zależało od tego elementu gry Dustina, ale w kwalach wyglądało to całkiem nieźle. W zeszłym roku Djoko odpadł tutaj w QF z Karlovicem (chyba najlepszy serwis na świecie) więc może i Brown z dobrym serwisem postawi się Serbowi ????

Otrzymane punkty reputacji: +31
master. 1K

master.

Użytkownik
Hyeon Chung vs Sam Groth
Hyeon Chung @ 1.61
✅ ✅ ✅

Pomyślałem, że na szybkości przed snem skrobne pare słów na temat w/w meczu. No niestety nie moge się zgodzić z kolegą AKA SHAKAL w kwesti zwycięzcy tego pojedynku. Stawiam tutaj na młodego Chunga, ponieważ jest naprawde dobrym zawodnikiem w każdym elemencie tenisowym, początkowo troche nieśmiało pukał do drzwi głównego touru, ale od pewnego czasu już się zadomowił i osiąga niezłe rezultaty, ale co ważniejsze jego gra wygląda naprawde przyzwoicie i ewidentnie widać w tym chłopaku spory potencjał. A Groth, czym On może postraszyć? No tylko i wyłącznie serwisem i to jak ma &quot;dzień&quot;. Strzela serwisem i jak siądzie to siądzie. W wymianie zero szans, technika mizerna. Australijczyk przy dobrych wiatrach może wyserwować seta, ale nie liczyłbym na więcej. Hyeon prawidłowo jest tutaj przedstawiany w roli faworyta i myślę, że to Koreańczyk wyjdzie zwycięsko z tego meczu.

Pozdrawiam ????

Otrzymane punkty reputacji: +14
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Almagro-A.Pavic 1 @1.44 ⛔
Po tak &quot;wspanialym&quot; (w cudzyslowiu osczysciu) poczatku w tourze, to moze w turnieju glownym cos uda sie w koncu ustrzelic. Taki wybieram wczesnoppoludniowy mecz. Almagro slabiutki sezon ostatni, wczesniej leczyl dlugo tam uraz bodajze biodra, ale i tak caly seozn bardzo bardzo slaby, co dobitnie pokazuje jego pozycja rankingowa. Ante Pavic to zaowdnik grajacy strsznie ofensywny tenis i byle do przodu. Serwis a w wymianie czesto ryzykuje mocne uderzenie. Na pewno duzy plus z akwalfikacje, chociaz mial tez bardzo duze problemy wygrac z niejakim Belajim, ktorego pokonal po dwoch tie-breakach. Almagro niby niepewny, chociaz ten jego ostatni mecz w Walencji z Bautista w tamtym sezonie zly akurat nie byl. W tym turnieju indyjskim to sie juz rozne cuda dzialy, ale ja tu widze jeden dobry powod dlaczego Almagro nie powinien przejsc obok tego meczu obojetnie, a mianowicie Almagro w przyszlym tygodniu nie strartuje aniw Sydney ani w Auckland, wiec to jego jedyna szansa na zapunktowanie przed Australian Open. Mam nadzieje, ze Hiszpan stanie wiec na wysokosci zadania.

Otrzymane punkty reputacji: +1
mateusz19s 80

mateusz19s

Użytkownik
Klaasen R./Ram R. -Bhupathi M./Muller G 1,41 Pinna ✅
tutaj widzę tylko jednych faworytów Klaasen/Ram. W ubiegłym sezonie kilka fajnych meczów zagrali. Z kolei ich przeciwnicy typowa zlepka na turniej. Muller coś tak w deblu pogrywa z kolei hindus to już tenisowa emerytura. Startuje tylko dlatego, że turniej rozgrywany jest w jego ojczystym kraju.

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Lokata 10%:
Chardy vs Zayid under 2.5 seta @1.1 betsson ✅ (6:1 6:1)
Zayid to typowy pół-amator, gość przegrywa wszystko jak leci, a jak już coś ugra to z ludźmi, którzy w tenisa grają dla przyjemności i nic nie wygrywają. Nie ma totalnie żadnych argumentów do wygrania tu seta. On powinien ugrać max 1 gema, a co tu mówić o secie ???? Może nie być plusa jeśli Chardy złamie nogę i skreczuje (czyli zwrot), jeśli nie skreczuje będzie i tak plus, bo na jednej nodze powinien go spokojnie porobić.
Cecchinato vs Dzumhur 2 @1.57 bet365 ✅ (4:6 2:6)
Obydwaj panowie wolą grę na clayu, jednak skoro już się spotykają na hardzie to widzę Bośniaka jako zawodnika lepszego na tej nawierzchni. Uzbiera się u niego trochę dobrych spotkań na hardzie z lepszymi zawodnikami, gdzie Marco jednak zwykle zawodzi. Jeśli forma u Damira jest w porządku, to nie powinien mieć większych problemów (dlatego nie gram na początku sezonu mocnymi stawkami , bo chcę na własne oczy zobaczyć, co ci zawodnicy pokażą).

Klizan vs Edmund 1 @2.25 bet365 ⛔ (2:6 3:6)
Ja wiem, że Brytyjczyk to solidny zawodnik na hardzie w turniejach niższych rang, ale żeby robić z niego faworyta w starciu z Klizanem? Przecież Martin mimo słabszych momentów w poprzednim sezonie kawał dobrego tenisa jednak pokazał, a kiedy gra na swoim poziomie jest bardzo ciężki do pokonania dla takich zawodników jak Edmund, który w swojej karierze nie wygrał jeszcze żadnego meczu w drabince turnieju głównego rangi ATP... Słowakowi stosunkowo często zdarzają się wtopy ze słabszymi zawodnikami, ale żeby dawać @2.25 na niego, gdzie wg mnie jest niedużym, ale jednak faworytem...

Co do meczu Chunga z Grothem to patrząc na tragiczną formę tego drugiego pod koniec poprzedniego sezonu, faworytem jest skośny. Jednak Sam gra u siebie a tam potrafi złapać wiatr w żagle i wrócić na dobry poziom. Dodatkowo Chung miewał ostatnio problemy z łamaniem dobrze serwujących zawodników, a w TB większość setów przegrywał (2:9 w poprzednim roku).
Ja najzwyczajniej w świecie czekam na live żeby zobaczyć parę gemów i zbadać dyspozycję obu zawodników, a w szczególności Grotha.

Otrzymane punkty reputacji: +15
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Djokovic Novak - Brown Dustin, 2 handicap + 6.5 gemów, Pinnacle Sports 1.99

6:2, 6:2⛔⛔⛔

VS.

Nowy rok, nowy, sezon, nowe emocje! ???? Wszystkiego dobrego w kolejnym roku!

Początek sezonu także trzeba uważać ze stawkami, ponieważ często są cuda na kiju i tenisiści żyją jeszcze nieco wakacjami. Djokovic ostatni mecz rozegrał 22.11.2015 roku gdzie wygrał z Federerem. Brown natomiast musiał tutaj przechodzić przez kwalifikacje gdzie pokonał Michalickę oraz Basica po 2:0. Wielkim plusem dla Niemca jest fakt, że ma ogranie na korcie. Dustin w 2014, jak i 2015 roku dochodził tutaj do ćwierćfinałów także leży mu ten turniej jak na niego predyspozycję. Dodatkowa motywacja jest, aby bronić punktów oraz rankingu, którego nie ma ciekawego, bo 118. Brown to tenisista uniwersalny umiejący grać na każdej nawierzchni. Tak naprawdę, gdyby nie dysponował on bardzo mocnym serwisem to pewnie byłby gdzieś na 400 miejscu. Nie lubi on wymian i czuje się najlepiej w szybkich akcjach gdzie jak trafi mocno to jest ok, a jak się zatnie to jest patologia.

Niestety, ale jego wyszkolenie techniczne daje wiele do myślenia. Dodatkowym plusem w jego stylu jest gibkość, szybkość oraz potrafi zaskoczyć rywala. Tylko czy zaskoczy najlepszego tenisistę globu? Panowie nigdy nie grali także dla jednego i drugiego będzie coś nowego. Novak jak będzie miał dzień i będzie mu się chciało zdzierać na dzień dobry to zje Niemca 6:2, 6:1. Czy typ wejdzie, czy nie to będzie głównie zależało od tego, jak serwować będzie rasta man i czy się nie spali psychicznie w szatni? Ja jednak stawiam na to, że wynik 6:3, 6:3 czy 6:4, 6:2 jest spokojnie do wyrobienia, jeśli Brown się weźmie garść i tak też stawiam.

ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
Haase Robin - Karatsev Aslan 2 @ 2.62 Pinnacle Sports ⛔

Z dzisiejszej oferty wpadł mi w oko pojedynek pierwszej rundy turnieju w Doha pomiędzy Robinem Haase a Alanem Karatsevem. Faworytem bukmacherów to dość zdecydowanym jest ten pierwszy - Holender zajmuje stosunkowo wysokie 66. miejsce w rankingu ATP i to był chyba główny wyznacznik oddsmakerów. Wszak młodszy o 6 lat Rosjanin, sklasyfikowany obecnie na 195.ej pozycji, bez problemu przeszedł kwalifikacje pokonując dwóch teoretycznie lepszych zawodników. Na pewno te pojedynki pomogły mu w w lepszym zaaklimatyzowaniu się w tymże turnieju. Ostatni pojedynek pomiędzy tymi graczami nie bez problemu wygrał Haase - sądzę, że dość szybko nadszedł czas na rewanż i Karatsev wykorzysta tą szansę.

ajayinho 2,4K

ajayinho

Użytkownik
ATP Chennai
Santiago Giraldo (70) - Lukas Rosol (55) @1,53 betsson 0:2 ✅
Z mnóstwa spotkań wtorkowych wybieram te, które uważam za &quot;pewne&quot; choć to początek sezonu to jednak sądzę, że Lukas Rosol jest jutro faworytem meczu z Giraldo. Obaj tenisiści plasują się w rankingu na dalekich miejscach, poza pierwszą 50. Na początek biorę pod lupę Giraldo. Szperając po twitter można zneleźć zdjęcia Santiago jak ostatnio brał udział w pokazie mody, gdzie sam w nich wystąpił. Może mieć to + w postaci relaksu przed turniejem, - olewanie treningów, choć o to go nie podejrzewam. Nawierzchnia twarda nie należy do ulubionych Kolumbijczykowi, zaledwie w zeszył roku 14 spotkań z czego 4 wygrane. Również końcówka roku przyprawia o zawał serca, 5 ostatnich spotkań i 5 porażek. Rok temu zaczynał sezon w Auckland gdzie przegrał na otwarcie z De Schepper (2-6;3-6).
Lukas Rosol to tenisista, który według mnie powinien zajmować wyższe miejsce w rankingu. Też lepsze wyniki osiąga na mączce niżeli na nawierzchni twardej. W poprzednim sezonie rozegrał 31 spotkań z czego 13 wygrał (hard), statystyki nie powalają, ale warto dodać że cechuje go mocny serwis co powinno dać mu przywilej w meczu z Kolumbijczykiem. Rosol zaczął dziś sezon w debla, razem w prze z Zelenayem pokonali Oswald/Shamasdin 2:0. Rok temu zaczynał sezon w Doha, przegrywając z Ivo Karloviciem 0:2.
Podsumowując, jeżeli Rosol wygra pierwszy set, to reszta powinna być formalnością, mam nadzieje, że obaj przepracowali sezon przygotowawczy w optymalny sposób i być może jutro będziemy obserwować dobre spotkanie.

Otrzymane punkty reputacji: +4
mateusz19s 80

mateusz19s

Użytkownik
Nishioka Y. - Pouille L. 1,64 pinna ⛔
Japończyk pokazał się z dobrej strony w kwalifikacjach. Te 2 mecze w kwalifikacjach oraz ogranie w mojej ocenie będzie decydujące w pojedynku z Francuzem, który na twardej nawierzchni nie gra jakiegoś wielkiego tenisa, a Japończyk coraz śmielej puka do pierwszej 100 rankingu.

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Stepanek-Lajovic 1 @2.05 ✅
Tak sobie powiedzialem dwa dni temu, ze zagram, wiec gram. Radek Stepaenk, lat 37, ostatni rok generalnie stracony, dlugo leczony uraz i dopiero od sierpnia-wrzesnia cos tam grywal, ale malo. Dusan Lajovic z kolei koncowke ubieglego sezonu mial naprawde dobra. Stepankowi wiek nie pomaga, ale typuje tak ze wzgledu na dwie rzeczy. Po pierwsze, Stepanek wybitna tenisista byl i mimo ze czas goni nieublaganie to wsrod turniejow, ktore Steapnek wygrywal jest tez Brisbane. Ostatnio Stepanka tutaj nie bylo, ale na przestrzeni ostatnich lat to Stepanek dwukrotnie gral tu w finalach, w tym jeden wygral i zostal triumfatorem. A byl do tego jeszcze polfinal. Lajovic tutaj zaliczy pierwszy wystep. Sprobuje zagrac na Czecha, ktory sie sprezy i mysle ze moze zaskoczyc determinacja na tym tym turnieju. Czech bedzie musiec grac w polowie przyszlego tygodnia kwalifikacje do Australian Open, wiec licze ze zapunktuje w jednym ze swoich ulubionych turniejow w ostatnich latach

Otrzymane punkty reputacji: +4
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Giraldo S. - Rosol L. 2 @1,59 1xbet ::: 0,75/10j✅
Rosol to Rosol - potrafi zagrać bardzo dobrze, ale potrafi też spartolić kilka prostych piłek. Generalnie jednak jeśli jest zmotywowany, to gra dobrze. A tutaj motywację mieć powinien - bardzo duża kasa jak na turniej takiej rangi, łatwy rywal. Nie oszukujmy się, ale Giraldo na hardzi nic nie znaczy. Z Rosola też gracz nie wiadomo jaki nie jest, ale przynajmniej jakieś wyniki osiąga - potrafił pokonać choćby GGL-a czy Andersona na tej nawierzchni. Santiago z kolei jeśli wygrywał, to głównie z graczami znacznie niżej od niego, prezentującymi poziom co najwyżej challenger. Stawka niska, bo początek sezonu a i nigdy nie lubiłem grać za bardzo w stronę Lukasa.
Khachanov K. - Muller G. 2 @1,45 Pinnacle ::: 1,25/10j✅
Młody, utalentowany Rosjanin kontra doświadczony Gilles Muller. Rok temu Luksemburczykowi szło tutaj bardzo dobrze, doszedł do ćwierćfinału gdzie musiał uznać wyższość późniejszego triumfatora - Stana Wawrinki. Gilles należy do tych graczy lekko drewnianych. Co rusz wybiera się do siatki, ma bardzo dobry serwis i ciężko go przełamać. Nie returnuje nie wiadomo jak dobrze, ale nie jest też drewnem pokroju Karlovicia. Rok temu w tym okresie notował dobre wyniki, a na AO odprawił m.in. Isnera czy Aguta. Karen to na razie poziom challenger, ale nie jest na tyle dobry by seriami tam wygrywać. Od czasu do czasu w jakimś zwycięży, ale często też zdarza mu się odpadać w pierwszych rundach. Serwis przeciętny, niezły return. Myślę, że jeszcze nie jest na tyle dobry by wygrać z graczem pokroju Mullera.
Carreno-Busta P. - Nadal R. -6 gemów 2 @1,84 Marathon ::: 0,75/10j✅
Carreno to typowy ziemniak, na hardzie dobrych wyników raczej nie osiąga. Serwis słaby, dość regularny ale do najlepszych mu brakuje. Return nie najgorszy. Naprzeciwko niego stanie jednak Rafa Nadal. Miałem przyjemność oglądać jego starcie z Ferrerem i część starcia z Raoniciem. Milos ratował się często serwisem, bo w wymianach to Rafa był zdecydowanie lepszy. Sporo zagrań już na miarę starego Rafy, agresywna gra, szybki, nawet serwis nieźle siedział. Dobry forehand, zwłaszcza jego firmowe zagranie - forehand po linii - funkcjonowało bardzo dobrze. Backhand też pozytywnie, returnował całkiem nieźle. Zdecydowałem się na handicap. Nawet rok temu na cegle, gdzie obaj czują się najlepiej ale Nadal był zdecydowanie pod formą zagrał na zwrot. Tym razem uważam, że już go pokryje bez większych problemów.
Bolelli S./Stakhovsky S. - Knowle J./Sa A. 1 @1,88 1xbet ::: 1/10j✅
Bolelli to dobry deblista, który w zeszłym roku w parze z Fogninim zdobył tytuł Australian Open. Teraz do pary dostaje Stakhovskiego, który w debla może za dużo nie gra, ale z pewnością ma potencjał by coś w nim znaczyć - mam tu na myśli m.in. bardzo dobrą grę przy siatce, nie najgorszy return i przyzwoity serwis. Co dla mnie najważniejsze - Bolelli i Stakhovsky to także singliści, aktualnie Włoch jest 58 z Ukrainiec 62. Jak wiadomo, singliści często w deblu dobrze sobie radzą, bo po prostu mają większe umiejętności od typowych deblistów. Knowle już wiekowy, 42 lata kończy w tym roku. Sa też już prawie osiągnął 40-tkę. Wiek to jedno, umiejętności to drugie. Obaj w zeszłym roku nie potrafili się zbytnio ustabilizować, trochę mieszali partnerami. Sa trochę pograł z Guccione, ale tej gry też nie było nie wiadomo ile. Moim zdaniem wygra para ukraińsko-włoska.
Lipsky S./Butorac E. - Inglot D./Lindstedt R. 2 @1,72 Pinnacle ::: 1/10j✅
Już krótko. Inglot i Lindstedt zeszli się w drugiej połowie roku i po przejściu na hard od razu wygrali turniej w Winston Salem. Później przyszedł półfinał US Open. W Chinach słabiej to wyglądało, ale po powrocie do Europy zaliczyli półfinały w Bazylei i Paryżu. Ich rywale już raz zostali przez nich pokonani - dokładnie w finale Winston Salem. Poza tym również grają wspólnie mniej więcej od połowy roku i oprócz tego zaliczyli parę ciekawych wyników w tych mniejszych turniejach oraz wygrali w Valencii, gdzie jednak nie mieli zbytnio mocnych rywali. Faworytami są Inglot i Lindstedt i moim zdaniem wygrają.

Otrzymane punkty reputacji: +39
undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Panowie moze to troche gupie ale szukam czegos do dubla do mocnego zagrania i chodzi mi po głowie Ferrer -1,5seta. Kursy oczywiscie marne w granicach 1,3 ale na dokładke? hmm
Ferrer zwykle dobrze sie prezentuje na samych poczatkach sezonów. Jest solidny i potrafi trzymac koncentracje i zaangazowanie nawet ze słabiutkimi rywalami. Ogladalem go przeciwko Nadalowi a pozniej jeden set ze Stanem i wydaje sie byc na prawde pewniakiem. Co sądzicie?

master. 1K

master.

Użytkownik
Viktor Troicki vs Steve Johnson
Steve Johnson @ 1.72 ⛔ ⛔ ⛔
Fernando Verdasco vs Malek Jazir
Malek Jazir +3.5 @ 2.10
✅ ✅ ✅
Mamy tutaj pierwszy mecz obu zawodników w nowym sezonie. Poprzedni oba panowie mieli można powiedzieć średni, sporo wahań, raz mecze lepsze a raz gorsze. Często odpadali w 2,3 rundzie zdarzało się również w pierwszym meczu turnieju. Różnica jest tylko taka, że obaj mieli dwa okresy w których to forma zwyżkowała. Odpowiednio dla Troickiego był to sezon trawiasty, a dla Amerykanina dosłownie koniec sezonu gdzie dochodził do finału w Wiedniu i półfinału w Walencji, a wcześniej był również półfinał Winston Salem. Troicki natomiast zakończenie sezonu napewno nie miał wymarzone, notował spore serie bez porażki. Na 18 meczy po sezonie trawiastym przegrał 12 wygrywając zaledwie 6. Gdzie na trawie bilans wyglądał 14 meczy i 10 wygranych. Finał Stuttgart, półfinał Londyn (Przegrana z Murrayem) i 1/8 Wimbledonu gdzie nie poradził sobie z Pospisilem. Jeżeli Amerykanin wygląda tak jak to miało miejsce końcem sezonu 2015 to jestem spokojny o wynik jutrzejszego pojedynku.
Jeśli chodzi o mecz Verdasco to tutaj głównie gram przeciwno Hiszpanowi. Nie, właściwie to gram tylko przeciwko niemu. Jeżeli połowę poprzedniego sezonu Fernando jeszcze coś prezentował to druga połowa to było bicie głową w ściane no jego gra to 40% starego Verdasco. Jazir nigdy wirtuozem nie był, zawsze w cieniu, ale o Niego się nie boję, trzyma w miare równy poziomi potrafił również nie raz wygrywać z lepszymi od siebie. Myślę, że taki handicap jest śmiało do pokrycia.

Na sucho można spróbować bo kursy zacne:
Ram vs Krajicek 2 @ 2.10 ✅
Butorac/Lipsky vs Inglot/Lindsteds 1 @ 2.20
Koolhof/Middelkoop vs Lopez/Lopez 1 @ 3.40 ⛔
Pozdrawiam ????

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? James Duckworth v Dominic Thiem (Wygra mecz) WYNIK 63 46 36 ⛔ dobrze zaczął, ale źle skończył
KURS: 3,00
Bet365

Bardzo mi się podoba gra Thiema i na pewno chłopak ma ogromny potencjał, a jak mu nic w karierze nie przeszkodzi (kontuzja) to jest w stanie osiągnąć moim zdaniem nawet TOP5! Jest jeszcze bardzo młody ale doświadczenie i ogranie wsiąka w niego jak woda w gąbkę ???? Zeszły rok był dla młodego Austriaka wyśmienity, bo wygrał 3 turnieje ATP oraz nieźle pokazał się w Miami Masters. Nie mniej jednak koniec roku już taki &quot;różowy&quot; nie był i widać było zmęczenie sezonem. Początek zeszłego sezonu też dla Thiema łatwy nie był i w zasadzie dopiero w Miami pokazał na co go stać. W Brisbane rok temu tutaj nie grał, więc punktów do obrony żadnych nie ma (sezon rozpoczął od Auckland). Duckworth natomiast w zeszłym roku dotarł tutaj do QF pokonując po drodze Simona i Nieminena nie będąc w obydwu meczach faworytem. James grając u siebie w moim odczuciu jest w stanie powalczyć z Thiemem, tym bardziej, że raz już go pokonał w zeszłym roku na IW. Nawierzchnia też powinna faworyzować Jamesa, bo Dominic lepiej czuje się na mączce. Kurs wg mnie na Duckwortha mocno przesadzony i zamierzam z tego skorzystać ????

skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
Fyrstenberg/Gonzalez vs Coric/Bury @1,4 ✅✅ 6:4 6:3
Murray/Soares vs Albot/Klizan @1,18 ✅✅ 6:3 6:3
@1,65 bwin ✅ izi :cool:

Taki deblowy dubelek ode mnie na początek sezonu &quot;forumowego&quot;. Nowy sezon. Singiel na razie mniej przewidywalny, więc na forum podawać nie będę dopóki porządnych obserwacji nie przeprowadzę, więc trochę debla ode mnie :p
Trochę zmian w świecie deblowym i może być niby na początku parę niespodzianek, ale w tych dwóch meczach stawiam na faworytów.
Na początek Polsko-Meksykańska para. Po pierwsze przemawia za nimi zgranie, gdyż w zeszłym sezonie rozegrali trochę spotkań razem. Próbowali sił w różnych kombinacjach, ale wspólnie szło im najlepiej o czym świadczy wygrany turniej w Memphis czy finały w Acapulco i Umagu. Końcówka sezonu słaba dla obu panów. Fyrstenberg próbował grać z innym partnerami, ale średnio to wychodziło. Liczę, że początek roku będzie dla nich owocny. Mariusz dysponuje dobrym serwisem i raczej przy jego podaniu nie powinno być problemów z utrzymaniem go. Santiago na tej płaszczyźnie odrobinę gorzej, ale nadrabia wszechstronnością w wymianach. Rywale totalny składak w postaci Burego i Corica. Białorusin typowy deblista, ale jest to zawodnik grający głównie w czelkach. Wygrał w parze z Istominem rok temu w Gsstad (pokonując na początku właśnie polsko-meksykańską parę), ale zazwyczaj bije się w czelendżerach, gdzie w deblu króluje głównie serwis, a wymiany są rzadkością (niski poziom indywidualny graczy :p ). Jego partner Borna Coric nadzieja chorwackiego tenisa. Singiel jest jego priorytetem. Debel gra tu na dokładkę, ale moim zdaniem dobrze robi, gdyż w grze deblowej może rozwinąć pewne elementy, które przydadzą się w singlu. W zeszłym roku tylko 3 spotkania deblowe i wszystkie przegrane. Mocno po macoszemu potraktował rozgrywki deblowe :p Średni serwis i przeciętna jak na razie gra pod siatką na pewno nie dodadzą plusów na korzyść Corica na obecnym etapie kariery. Debel rządzi się swoimi prawami. Gra jest szybka i dynamiczna, a Coric lubi poodbijać z głębi kortu i trochę zamulić rywala, a tu raczej nie będzie na to miejsca.
Ogranie deblowe, zgranie i umiejętności na płaszczyznach typowo deblowych stawiają w gronie faworytów Fyrstenberga i Gonzaleza.
Drugi mecz to spotkanie dwóch par, które grają w takich zestawieniach po raz pierwszy, więc o przewadze zgrania nie może być mowy. Jednak w samych umiejętnościach jest ogromna przepaść. Soares poprzedni rok dobry, ale chyba odrobinę poniżej oczekiwań. Były dwa wygrane turnieje, ale brak miejsca w czołowej &quot;8&quot; na finałowy turniej oraz nikłe sukcesy wielkoszlemowe były pewnym ciosem. Brat Andyego natomiast może mówić o bardzo dobrym roku zwieńczonym dwoma finałami wielkiego szlema (Wimbledon i USO). Rywale to para Albot/Klizan. Obydwaj umieją grać w debla, ale to zupełnie inny poziom niż rywale. Klizan przyjechał tu głównie na singla i poległ w katastrofalnym stylu z młodym Brytyjczykiem Edmundem. Grał fatalnie i wątpie, żeby przez jeden dzień się coś zmieniło, a na dodatek motywacji nie ma żadnej. Co ciekawe Edmund wcześniej w kwalach wyeliminował....Albota właśnie :p
Mołdawianin grywa w debla też raczej jako dodatek do singla. Dobre wyniki jednak głównie na ziemi.
W tym meczu wątpliwości nie mam żadnych. Ogromna różnica w potencjale. Zupełnie inna motywacja (a raczej jej brak po odpadnięciu z singla) i katastrofalna forma Klizana na początku roku mówią wprost, że typ może być tylko jeden.

Otrzymane punkty reputacji: +24
kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Rublev A. - Devvarman S. 2 @ 2.24 Pinnacle ⛔
Turniej w Indiach i reprezentant gospodarzy jest dogiem w spotkaniu z Rublevem? Biorąc pod uwagę, że publika leci w stronę młodego Rosjanina to już w ogole według mnie bardzo możliwe, że jutro Hindus weźmie ten mecz. W turniejach tego typu w takich krajach w których rzadko gości ATP z całą pewnością motywacji i walki nie zabraknie do ostatniej piłki. Dodatkowo trzeba powiedzieć, że Indie to akurat dobre miejsce do kręcenia wałków więc myślę, że swojemu będą w stanie odpowiednio pomóc. Czysto sportowo to Devvarman na hardzie jest ograny bardzo dobrze i jest to jego ulubiona nawierzchnia. Zdaje sobie sprawę, że Rublev to duży talent, ale nie rozumiem czemu z bardziej doświadczonym graczem, który rozgrywa turniej u siebie jest faworyzowany? Ja tutaj idę w stronę Somdeva, bo według mnie dużo przemawia za tym, że to on może wygrać w roli underdoga bukmacherów.

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
V.Pospisil-Al.Bedene 2 @2.6 i jest chyba to value ???? ✅
Jezeli mowimy o czyms takim jak &quot;value&quot; (chociaz ironicznie ten termin &quot;value&quot; to najczesciej urojone przekonanie typujacego) to chyba zdecydowanie tutaj. Bardzo zdolny tenisista z tego Aljaza Bedene i umiejetnosci gry w korcie odmowic mu na pewno nie mozna. Jest to czwarty z rzedu start slowenskiego Brytyjczyka w tym turnieju, ale Bedene gra tu swietnie. Myslisz Chennai, myslisz Wawrinka oraz Bedene. Ostatnie lata to kolejno cwiercfinal, polfinal i final. Zeby bylo zabawniej Bedene w tych ostatnich trzech edycjach jezeli przegrywal to za kazdym razem zwyciezca, ktory pokonywal Bedene, okazywal sie pozniej turniejowym triumfatorem. Byli to kolejno Wawrinka cwiercfinale 2013, Tipsarevic w polfinale 2014 i w ubieglym sezonie znowu Wawrinka w wielkim finale. Ten turniej czesto obfituje w niespodziewane wyniki, ale widzac tuaj gre Bedene z ubieglego roku to na niego w tym turnieju warto stawiac po prostu i tak na serio. Vasek Pospisil ma oczywiscie serwis, i potrafi przylozyc. Czym dluzej ten mecz bedzie trwac to tym lepiej powinien grac Bedene w mojej hipotezie. Tez jeden dobry wynik zrobil tutaj Pospisil w postaci polfinalu, ale gwiazda tego turnieju oprocz Wawrinki i swego czasu Carlosa Moyi, jest wlasnie Aljaz Bedene. Ze statystycznego obowiazku dodam, ze jezeli chodzi o przyszlotygodniowe starty to obydwaj moga wystartowac w kwalifikacjach do Sydney, wiec w sytuacji sa dokladnie tej samej. Jezeli ktos jednak widzial gre Bedene w Chennai to chyba zrozumie moj typ i przy tym kursie to probuje i licze na kolejny swietny start &quot;slowenskiego&quot; tenisisty.
P.S. Tylko czekam az AKA Shakal wyjdzie z tym typem ...&lt;zart&gt;
T.Daniel-Garcia L. 2 @1.5 ✅
Giraldo(+3,5 gema)-Rosol 1 @1.8 ⛔
A ja dam taki hc gemowy w strone Giraldo. Giraldo mial bardzo slaby poprzedni sezon, ale on grac potrafi. Poza tym turniej w Chennai bywa dziwny. Giraldo raz tu zrobil juz calkiem przyzwoity wynik w Chennai. Giraldo wycofal sie juz ze staran o start w przyszlym tygodniu w australijskim Sydney, wiec powinien tutaj gryzc kort, zeby zagrac dobrze. Rosol mial dobra koncowke ubieglego roku, ale tutaj jak zagra kto wie.

Otrzymane punkty reputacji: +82
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Mayer - Becker @1,56 Pinnacle ✅ 6/1 6/2

Od czasu osiągnięcia swojej career high pod koniec 2014 roku, Becker sukcesywnie spadał w dół, ratując się tylko turniejem w Kuala Lumpur na poziomie ATP. Nawierzchnia w Dausze nie należy do najszybszych w tourze, więc ciężko samym serwisem zrobić przewagę. Wybiegany, uniwersalny i regularny Argentyńczyk - który wygrał rok temu w Brisbane ich jeden dotychczasowy pojedynek - powinien sobie poradzić z wiekowym Niemcem, który to zeszły rok z kilku powodów miał słaby. Benjamin ma za sobą dwa ciężkie mecze kwalifikacyjne, w których stracony set z Cipollą nie wygląda olśniewająco.

Zwycięzca trafia na Anduraja bądź Lorenziego, więc jest szansa na ćwierćfinał najlepiej opłacanej 250. Liczę na Leo.

Otrzymane punkty reputacji: +20
el-bet 109

el-bet

Użytkownik
Brisbane R2 Denis KUDLA v Dominic THIEM
Typ: Dominic THIEM @1.47 (Marathonbet)✅

Młody Austriak w pierwszej rundzie odprawił z kwitkiem James&#39;a Duckworth&#39;a. Dominic Thiem zwykle kojarzy się jako specjalista od gry na cegle. Na hardzie w zeszłym sezonie w cyklu ATP Tour zagrał 31 spotkań z czego wygrał 15 a bilans jego przeciwnika to 6-12. Według tennispundit.com Dominic zajmuje 40 pozycje w rankingu dla twardych nawierzchni, a jego przeciwnik jest sklasyfikowany na 70. Dla mnie Thiem na dzień dzisiejszy jest po porostu graczem lepszym niż Kudla.
Brisbane R2 Marin CILIC v Hyeon CHUNG
Typ: Hyeon CHUNG +1.5 seta @1.85
(Marathonbet)⛔
Cilic na pewno jest tutaj faworytem. Co przemawia za młodym Koreańczykiem? Jest dopiero początek sezonu, bardzo łatwo o przeróżne niespodzianki. Gra prawie w swojej strefie czasowej, nie musiał przestawiać swojego organizmu. Jest to pierwszy mecz Marina w tym turnieju, miał wolny los w pierwszej rundzie, a Chung odprawił z kwitkiem Grotha bez straty seta. Obaj panowie spotkali się 2 razy w 2015, w obu przypadkach Cilic wygrał bez straty seta ale zawsze był rozgrywany tie-break. Liczę na to, ze Chung może sprawić niespodziankę, a wygranie przez niego jednego seta wydaje się być dosyć realne.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom