Djokovic + Federer + Wawrinka @1,89 Betsafe ::: 2/10j
Jeśli ktoś obserwuje mój temat to widział, że grałem Wawrinkę. Nie miałem czasu pisać analizy, a nie chciałem suchego typu wrzucać bo nie wiedziałem czy w ogóle zdążę coś dzisiaj napisać.
Na tym bez Stana jest @1,55 w Betsyfie
Zacznę od starcia Novaka z Nadalem. Ostatni rok to pewne zwycięstwa Serba bez straty choćby jednego seta. I to nawet końcem roku kiedy Rafa grał już o niebo lepiej niż wcześniej nie miał z nim żadnych problemów. Tutaj w Dausze nie zachwyca, o ile z Brownem i Dasco wygrywał pewnie, to z Mayerem o mało co nie doszło do 3 seta ale Mayer po prostu serwując na seta dosłownie zesrał się i wywalał najprostsze piłki. A potem poszło już z górki i Novak ponownie połamał Mayera i wygrał. Z Berdychem też wygrał bez większych trudności.
Mimo, że Novak jest w średniej formie, to chociaż wygrywa dość pewnie i nie traci setów. A Rafa po dobrej grze w Mubadala WTC przygasł. Tracił seta z Carreno Bustą, z Kuznetsovem. Często zacina się na serwisie i po prostu słabo to robi. Ale kiedy mu siedzi ciężko jest go przełamać. Z tak dobrze returnującym zawodnikiem jak Novak te momenty słabości mogą się okazać bardzo bolesne.
Do dubla Roger. Zaczął dobrze od pewnej wygranej z Kamke. Później stracił seta z Dimitrovem i w półfinale zniszczył Thiema. Trzeba powiedzieć, że dawał bardzo mało okazji do przełamań. Konkretnie po jednej z Grigorem i Dominiciem. Na jego nieszczęście przeciwnicy to wykorzystywali. Sam jednak łamał ich bez większych problemów. Dobrze wyglądał w wymianach, nieźle serwował.
Milos dobra forma serwisowa, serwuje w okolicy tych 10-15 asów na spotkanie. Aczkolwiek okazje do przełamań daje - taki Tomic miał ich aż 4. W wymianach dobrze jak na siebie wygląda, nie returnuje najgorzej. Trafia dość precyzyjnie, aczkolwiek im dłużej trwa wymiana tym gorzej dla niego. Wiadomo jak to jest z takimi zawodnikami - zwrotność, szybkość i start często nie są na takim poziomie jak u tych niższych zawodników. Warto zaznaczyć, że dość dobrze returnuje. Mimo wszystko myślę, że to Roger wygra.
Devvarman S./Nedunchezhiyan J. - Paire B./Krajicek A. 2 @1,62 Betsafe ::: 0,5/10j
O ile Devvarman jest dość dobrym zawodnikiem i w miarę znanym, to o jego partnerze niewiele można powiedzieć - zawodnik koncentrujący się raczej na singlu, ale nie osiągający dobrych wyników. Paire i Krajicek w debla grać potrafią. Można się spierać, że po odpadnięciu mogliby już odpuścić półfinał. Liczę, że jednak tak nie będzie, bo to już dość daleka runda.
Guccione C./Duckworth J. - Peers J./Kontinen H. 2 @1,62 Expekt ::: 1/10j
Po prostu value jak dla mnie. Szczególnie, że w innych bukach kursy wahają się często w okolicy 1,50 bądź niżej nawet.
Potem jeszcze może dopiszę coś.
Stan Wawrinka wygra ATP Chennai @2,50 Bet365 ::: 1,5/10j
Sprawa jest prosta - Stan wygrywał tu rok temu, wygrywał też dwa lata temu. I moim zdaniem wygra i w tym roku. Obsada nie jest porywająca - do najgroźniejszych rywali należeć będą nieprzewidywalny Benoit Paire, chimeryczny Bautista-Agut oraz wieżowiec Kevin Anderson, który zaprezentował się w pokazówce Mubadala WTC dość słabo. Stan też nie grał najlepiej, ale akurat każdy, kto trochę siedzi w tenisie, ten wie, że Szwajcar gra na 100% tylko w niektórych turniejach i na pewno nie wysila się nadmiernie w pokazówkach. Nie będę się jakoś specjalnie rozwodził na jego umiejętnościami, na to jeszcze przyjdzie czas. Dość powiedzieć, że od 8 spotkań, czyli w ciągu dwóch ostatnich turniejów, nie stracił tutaj seta. Patrząc na drabinkę - teraz może być podobnie.
Stan bardzo pewnie przeszedł przez cały turniej, nie stracił seta nawet a z Coriciem klasa na serwisie - 15 asów przy jedynie 2 Chorwata.