>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Brisbane, Chennai, Doha 04.01-10.01.2015

Status
Zamknięty.
93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Kubot - Groth 2:0 @ 3.5 ⛔
Kubot - Groth 1 @ 2.1 ⛔

Oglądałem mecz Łukasz z Andersonem i zagrał naprawdę bardzo dobre spotkanie, dał się przełamać bodajże 2 razy(pierwszy gem pierwszego seta, gdzie przy 40:15 zrobił 2 podwójne błędy, i 2 gem drugiego seta), kwalifikacje przebrnął bez problemów oddając jednego seta a jego wypowiedzi w wywiadach że w tym roku chce skupić się na singlu i gra na początku roku dają nam nadzieje na dobre wyniki Łukasza. Groth to nie jest ktoś kogo Polak powinien się bać, co prawda wygrał dość łatwo z Hewwitem ale czy poradzi sobie z taka grającym Polakiem który potrafił ograć w dwóch setach Andersona? Polecałbym grę na Polaka, Australijczyk jest faworyzowany tylko dlatego że gra u siebie, jeżeli nie ryzykownie 2:0 to na zwycięstwo. Według mnie warto również pograć na overy gemowe lub tie-break w meczu, jeśli ktoś nie do końca wierzy w zwycięstwo Łukasza.

Otrzymane punkty reputacji: +12
gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Klaasen R. / Paes L. - Bhupathi M. / Myneni S. @ 1,4

Sprawa jest prosta. Bhupathi i Myneni męczyli się dziś z duetem Sood/Sood, których nazwisko nic mi nie mówi. Klaasen i Paes zgodnie z planem nie pozostawili złudzeń parze Haider-Maurer/Lacko. Niestety chyba widać, że mało grania w zeszłym roku nie wyszło na dobre Bhupathiemu. Turniejowa jedynka Paes/Klaasen na papierze lepsza i mam nadzieję, że udowodnią to na korcie. Nie ma się zbytnio nad czym rozwodzić. Myneni zdecydowanie odstaje od pozostałej trójki. To może być kluczowe w tym starciu.

Otrzymane punkty reputacji: +2
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Nieminen J. - Duckworth J. 1 @1.65 Betsafe

Stawiam na doświadczonego już Fina. Według mnie jeden jak i drugi są mocno przeciętnymi, żeby nie powiedzieć słabymi graczami. Dlaczego jednak stawiam na starszego z nich? Otóż jeśli prześledzić wyniki obu z zeszłego sezonu, to mimo wszystko bardziej przekonuje mnie Jarko. Co prawda nic nie osiągnął, ale przynajmniej graczy gorszych od siebie z reguły pokonywał, podczas gdy Australijczyk potrafił wygrywać jedynie w challangerach. Gdy przychodziło mu rywalizować w turniejach wyższej rangi, z reguły odpadał już w kwalifikacjach czy w pierwszym pojedynku. Liczę na doświadczenie Jarko i na to, że nie odpuści. Wygranej Duckwortha nad Simonem nie brałbym pod uwagę - Francuz z pewnością to spotkanie odpuścił, bądźmy szczerzy - ze swoimi umiejętnościami nie powinien mieć z Australijczykiem problemów.

Kubot (+1.5 sets) + Federer (-1.5 sets) @1.82 Betsson

Łukasz po dobrym meczu z Andersonem zmierzy się z Grothem. Moim zdaniem Kubota stać tutaj nawet na wygraną, ja jednak idę w opcję, że wygra przynajmniej seta i dorzucam wygraną Federera 2:0. Ale idąc po kolei. Rywal Polaka - Groth - swoją grę opiera głównie na serwisie, w wymianach jest naprawdę drewniany, zdecydowanie gorszy od swojego rywala. A Kubot też złego serwisu nie ma, aczkolwiek nieco gorszy. Jeśli zaś chodzi o wymiany, to nasz rodak zdecydowanie jest w nich lepszy od Niemca. Set jak najbardziej w zasięgu jego możliwości.
Federer zmierzy się z Johnem Millmanem, występującym do tej pory głównie w challangerach. Nie powinien być problemem dla Rogera. Nie ma co tu się rozpisywać, różnica między nimi jest ogromna.

Djokovic N. - Karlovic I. under 22 games @1.87 Marathon

Taką linię na to spotkanie śmiało atakuje ???? Ivo co prawda ma mocny serwis, ale bądźmy szczerzy - Novak potrafi takich graczy przełamywać, wystarczy spojrzeć np. na spotkanie z Raoniciem pod koniec zeszłego roku w finale na hali w Paryżu - oddał mu jedynie 5 gemów. A Milosa cenię bardziej niż Karlovicia. Spójrzmy na formę Novaka - Lajoviciowi i Stakhovskiemu oddał po 3 gemy - czy Chorwatowi odda ich aż 10? Wątpię, dlatego pobieram tą linię bez chwili zawahania.

Berdych + Ferrer @1.63 Marathon

majestro 3K

majestro

Użytkownik
Seppi A. - Dodig I. over 22,5 @ 1.93 Marathon ⛔ zabrakło 1 gema, Dodig połamał się w ostatnim gemie. Cyrk na kółkach.
Over bez dwóch zdań. Linia bardzo niska jak na spotkanie tych dwóch klaunów. To będzie spotkanie kabaret, gdzie przez chwilę jeden będzie miał braka, za chwilę będzie przegrywał ze stratą breaka, w następnym secie dojadą do tiebreaka bez ani jednego BP. Będzie się działo, będzie zabawa. Na 6 spotkań, tylko raz nie pokryli takiej linii. Lubią kręcić ze sobą różne cyrki, także zapraszam na pokaz.

Kubot L. - Groth S. @ 1.78 Pinnacle ✅
Over w tym spotkaniu pewnie nie jest złym pomysłem, ale ja idę w stronę Grotha. Ani trochę nie zaskoczyła mnie jego wygrana z Hewittem i dziwiłem się, że ludzie grają po tak śmiesznym kursie na Lleytona. Lleyton niestety się już skończył, ubiegły sezon bardzo słaby a ten może być jeszcze gorszy. Brak serwisu, brak dynamiki, brak regularności. Niby zapowiadał, że początek sezonu i dobry występ w AO(osiągnięcie 3 rundy) to jego główne cele na ten sezon, ale mówić sobie można, ale formy nie oszukasz. Także Groth gładko ograł Hewitt 6:3 6:2 i trafia teraz na Polaka, Tym razem publiczność będzie miał po swojej stronie co na pewno jest plusem. Kubot w tym sezonie jeszcze bez przysłowiowej kontuzji mózgu, na razie to raczej jego rywale cierpieli na tą chorobę, także prawdopodobne, że w najbliższych meczach go to dopadnie, bo psychika to nie jest jego mocna strona. A w tym meczu będzie pod presją. Groth gra prosty tenis, ale bardzo skuteczny. Serwisem zabiją, w poprzedniej rundzie 14 asów, z linii końcowej też się nie pierdzieli, tylko wygrywa szybko punkty. A Łukasz za dużo kombinuje, próbuje różnych rozwiązań, których nie potrafi, serwis też nie jest tak pewny i regularny. Prędzej czy później Groth wymusi na Polaku błędy.
Pospisil V. 2:0 - Fognini F. @ 2.11 betsson ✅
Rozregulowany, niestabilny emocjonalnie Fognini, kontra bardzo dobrze dysponowany, bardzo dobrze serwujący Pospisil. Do tego Kanada walczy o awans, a Włochy już odpadły. Taki kurs na 2:0 mnie satysfakcjonuje.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Brisbane:
Nieminen J. - Duckworth J.
Duckworth J. ::: 2,44 ::: Pinnacle ::: 1/10 ✅
2:0 Duckworth J. ::: 4,00 ::: Bet365 ::: 1/10 ⛔ Przekombinowane
Nieminen J. -1,5 seta ::: 2,60 ::: Pinnacle ::: 1/10 ⛔ Przekombinowane
To jest jeden z tych tak zwanych podejrzanych meczów gdzie wszystko wskazuje praktycznie na Fina, a nie zdziwię się jak wygra jutro Australijczyk. Śledzę tenis nie od dziś i takie niewytłumaczalne wyniki są praktycznie co turniej. Dlatego upatruję się tutaj niespodzianki w postaci zwycięstwa Duckwortha który pokonał Gillesa Simona. Spotkali się dokładnie rok temu podczas tego samego turnieju, wygrał bez większych problemów Nieminen.
Czemu jutro może wygrać Australijczyk? Bo w następnej rundzie będzie czekał Federer, a Fin ma już swoje lata i nie jedno widział, dlatego mobilizacja z jego strony może być mniejsza i da wygrać Australijczykowi ku uciesze publiczności.
Ja sam osobiście wystawiłbym tutaj na Fina jakieś 1,30, kurs jest moim zdaniem podejrzanie zawyżony.
Wynik: 6:4 (5)6:7 3:6 ✅
Kubot L. - Groth S.
Groth S. ::: 1,71 ::: Pinnacle ::: 3/10

Kubot znany jest z tego, że przeplata dobre mecze by później na następny dzień zagrać przysłowiową tenisową padakę. Wygrywa wtedy kiedy mało kto na niego liczy i przegrywa kiedy ludzie widzą w nim szanse. Gra od kwalifikacji, pokonał Andersona wszystko pięknie, ale nadal to jest ten sam Łukasz Kubot. Groth ma piekielnie silny serwis, zresztą podobnie jak i Anderson, ale gra przed własną publicznością i rundę wcześniej wyrzucił Hewitta broniącego tutaj tytuł. Jutro to będzie dla niego poważny sprawdzian przeciwko Polakowi. Ogólnie szykuje się zacięty i dobry mecz.
Wynik: 4:6 7:6(2) (3)6:7 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +12
dawidek3555 92

dawidek3555

Użytkownik
Kubot - Groth over 23.5 gema @ 2.00 ✅✅✅
Tych panów nie trzeba przedstawiać, lecz warto zaznaczyć, że obaj mają bardzo mocny serwis, który powinni utrzymać. Zarówno Groth pokonując Hewitta i Kubot pokonując Andersona udowodnili, że są w bardzo wysokiej formie. Myślę, że ten over mogą ogarnąć nawet w 2 setach, także linia jak najbardziej do grania . Wiadomo sercem będę za Kubotem, ale mam nadzieję, że Polak wygra po zaciętym meczu z dużą ilością gemów ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
J 202

jazirii

Użytkownik
Raonic - Kukushkin DW 2-0 bet365 1,61 ✅ - gładko i przyjemnie.
Wydaje mi się, że Raonić powinien spokojnie wygrać 2-0, lepiej tutaj pobrać ten typ niż jakiś under gemowy, bo może w spotkaniu być tie-break. Na temat walorów zawodników krótko to Raonić jego podanie, serwis, którym nawala niemiłosiernie, super oba podania, do tego bardzo dobry forehand jak i backhand, minusem jest jego gra przy siatce. Raonic powinien szybko wygrywać swoje punkty, kazach nie dysponuję tak dobrym serwisem, dlatego będą musieli rozgrywać &#39;akcję&#39;, na pewno dobrze porusza się po korcie, jest szybki i zwinny, ale to niewystarczy. Tak naprawdę mecz różnica poziomów, a 2-0 tutaj to dobra lokata.

Nieminen - Duckworth @2 2,37 DW 0-2 4.00 bet365 ✅ nie oglądałem meczu niestety, ale złapałem Duchwortha jeszcze przed tie breakiem po 5.00
Po raz kolejny uderzam przeciwko Nieminenowi, bo wydaje mi się, że jego czas powoli dobiega końca. Ostatni jego pojedynek z Kudlą niestety nie miałem okazji oglądać ale stracił fin seta. Wolę tutaj napisać więcej o Duckworth&#39;cie bo świetnie zaprezentował się*w spotkaniu z Simonem, gdzie był strasznym dogiem. Zagrał*rewelacyjny mecz, poprawił serwis, do tego pełnej pary uderzenia, super porusza się po korcie. Widzę młodość, świeżość w nim i chyba ta Australia tutaj działa na niego bardzo dobrze. Jeśli zagra tak jak w meczu z Simonem to jestem spokojny o wynik tego spotkania, biorę jeszcze lżej dw 2-0 po kursie 4.00, bo uważam, że warto.

Federer - Millman +5,5 1.70 bet365 ✅
Ciekaw jestem dyspozycji Federera po przerwie, czasami może wrócić lekko rozregulowany, bezwątpienia Szwajcar jest tutaj faworytem, ale wyniki Millmana w ostatnim czasie są imponujące chłosta challengery wygrywając dość gładko. Australijczyk dobrze serwuję, dobrze gra z tyłu kortu, dobry volley, może to nie jest poziom atp, ale ciężko będzie Federerowi go często połamać, w dodatku Roger jest znany do gry na minimum, czyli na 2 brejki. Ja próbuję ten handicap.

Kubot - Groth @1 2,10 bet365 ⛔ mecz 50/50, decydujący tie-break zadecydował, chociaż momentami Polak sprawiał lepsze wrażenie, trzeba jednak Przyznać, że Groth się mocno poprawił
Zachęcam do gry Polaka, zrobił*coś niesamowitego w meczu z Andersonem przegrywając 5-4 40-0, połamał i wygrał*seta w tie-breaku. Łukasz przeżywa drugą młodość, świetnie porusza się po korcie, genialny return, dobry serwis i volley. Groth to z kolei tylko serwis i volley, jak ma rozgrywać punkt to jest już u niego spina, umówmy się gość waży 98kg i nigdy nie będzie się*świetnie poruszał po korcie. W tym widzę przewagę Polaka, gdy dojdzie do wymian, będzie je wygrywał. Myślę, że kursy powinny być niższe na Polaka, jeszcze po zwycięstwie nad Andersonem.

Pospisil
- Fognini DW 2-0 2.00 bet365 ✅ izii, peffka to była :cool:
Kurs tutaj jest świetny, to drugi z typów po Rao, który gram tutaj najmocniej. Widziałem Vaska w spotkaniu z Isnerem, i Kanadyjczyk gra bardzo dobrze. Świetnie serwuję, ma dobrego volleya, ale dobrze gra z tyłu kortu, z kolei John grał jak jest ostatnie drewno. Fognini, hmm, nie ma takiego drugiego zawodnika w tourze, jeśli coś*nie jest po jego myśli, jeśli już przegrywa odpuszcza, już teraz wiem, czemu Isner się*tak męczył z Fogninim, gdyż ma słabą formę, ale Kanadyjczyk nie zostawi suchej nitki na Włochu, uważam to za pewniak dnia i okazję, niech każdy ten typ pobiera. Włoch jest ogromnie chimerycznym, najlepiej świadczy o tym ostatnia przegrana z Pavlaskiem..

i parę typów bez analizy:
Gojowczyk - Bautista 1 @3,25 bet365 ⛔
Djoko - Karlovic under 21,5 @1,85 unibet ⛔ gruby over

Otrzymane punkty reputacji: +24
G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Jarko Nieminen - James Duckworth 1 1,57 Bet365
Kurs rewelacja, leworęczny Jarko kontra serwismen grający serv &amp; volley, Duckworth to dla mnie słaby grajek, h2h dobitnie pokazuje że nie będzie miał wielkich szan z Jarko, serwis nie siadzie, zza końcowej linii będą problemy, grać Jarko i nie czytać innych bzdur, Duckworth nie ma żadnych argumentów poza podaniem aby wygrać z Nieminenem, oglądanie zawodników i analizowanie to podstawa do wygrywania w tą dyscyplinę
Łukasz Kubot- Sam Groth 2,10 Bet365
Kurs świetny Łukasz musi wygrywać z takimi zawodnikami, Groth to bombowy serwis + fh i to w sumie tyle, poprawił swoją gre z przed 2-3 lat już nie jest takim zagubionym dzieckiem we mgle jak w tamtych czasach,zauwżajac w okresie stycznia Łukasz jest naprawdę w gazie widac progresik formy, kluczem do zwycięstwa będzie return i umiejętne mijanie pachołka jakim jest Sam, Groth nie ma pojęcia o defensywie i jego tępy styl wyjdzie w tym spotkaniu i gra niczym prawdziwi rollercoaster nie opłaci się, do tego zwycięstwo z Andersonem mówi mi o wielkiej formie Łukasza, czas wrócić do Top 100 czyli do miejsca bytu Łukasza, tak jak mówiłem Groth tutaj spanikuje prędzej czy później, im dłuższy mecz szanse Łukiego rosną

Garcia-Lopez - Tatsuma Ito 1,50 Bet365
Kurs promocja, hiszpańska rzezba zza koncowej linii piekielny fh i umiejetne rozbijanie rywala bedzie kluczem do zwycięstwa, wg mnie darmowy pik, Ito bez serwisu a z głębi kortu nie ma czego zabardzo szukać porażki z Soeda, Chungiem, Ołówkiem z zeszłego sezonu mowią mi wiele w jakim miejscu jest Ito, grać grubo ten pik
Peter Gojowczyk - Roberto Bautista-Agut 1,36 Bet365
Kurs spada na Gojowczyka ale ja nie wiem czemu, może niektorzy podniecili się zielonymi wygranymi w challengerach? Czym on ma zaskoczyć mistrza defensywy i zawodnika lubującego się grą na hardach, ogolnie za B-Agutem ciągnie sie historia w tym turnieju 2013 rok finał, Gojowczyk rok temu grał w Doha tutaj trafia na gracza ścisłej czołówki kompletnego ktory nie da się zamęczyć wrzutkami z końcowej linii, h2h na korzyść Hiszpana i ja to gram
Pablo Carreno-Busta - Yen Hsun Lu 3,25 Bet365

Lu zagrał beznadziejnie w drugim secie z Somdevem Devvarmanem, moim zdaniem Pablo Carreno-Busta niczym nie ustępuje w wymianach zawodnikowi z Tajwanu, przede wszystkim zadziorność, wybieganie, umiejętne usypianie rywala i przedłużanie wymian będzie niewygodne dla Lu który w mojej opinii zagrał bardzo słabego drugiego seta z Devvarmanem nawet w 1 secie tracił swoje podanie, podsumowując kurs jest papierowy ja bym wystawił po równo Carreno-Busta to zawodnik który może wygrać z Lu, zza końcowej linii na pewno niczym nie ustępuje swojemu rywalowi, wg mnie zaangażowanie zadziorność i walka do samego końca da zwycięstwo Hiszpanowi który juz na 500 w Valencii zaznaczył swoją obecność świetną grą pokonując chociaż F. Lopeza a w pierwszym meczu tego turnieju zmiażdżył A. Gonzaleza nie tracąc podanie, to o czymś świadczy, oglądałem dziesiątki razy Hiszpana w akcji i śmiem twierdzić że jeśli narzuci swój styl gry to pokona Lu bez problemu

magician 2,9K

magician

Użytkownik
W ostatnim czasie nikt nie mógł być pewny na 100%, jak Wawrinka jest przygotowany do sezonu. Niecałe 3 tygodnie temu z Federerem, tak jak i w poprzednim tygodniu z Rafą i Djokovicem, zagrał na pokazówkach słabo, bez regularności, ale też bez regularnej walki. Jak wiadomo, taki to jest zawodnik, że grać &quot;na pokaz&quot; nie bardzo lubi i z określeniem jego formy na 100% trzeba było czekać do 1. oficjalnego meczu w Tourze. Jak on wyglądał?
Z Coricem od pierwszej do ostatniej minuty był skoncentrowany na maksa, grał świetnie, zagrywał gdzie chciał, wszystko siedziało i wyglądało to niemal tak, jak... podczas ostatniego Australian Summer of Tennis rok temu, gdzie wygrał tytuł właśnie tu, w Chennai oraz następnie swojego pierwszego Wielkiego Szlema w Melbourne. Z tak grającym Stasiem Borna nie miał po prostu szans, nie chodzi tu głównie o pozycjonowanie uderzeń, czy nawet technikę (chociaż tu jest spora różnica póki co), ale przede wszystkim o tę wielką moc uderzeń z jakiej słynie Szwajcar. Jednym z minusów młodego Chorwata jest póki co właśnie mała moc (ma w końcu dopiero ledwie skończone 18 lat), więc jeśli Stasiek grał tak regularnie i potężnie jak dziś, to młody nie miał szans. Nie ma co się załamywać, bo z tymi uderzeniami w Australii rok temu spotkali się Djokovic i Nadal i obaj polegli (co prawda Nadal miał ranę na dłoni, ale i tak widać było dominację siły nad topspinem na tym korcie). Czy w obecnym turnieju w Chennai ma takich silnych rywali do pokonania, aby obronić tytuł? Nic z tych rzeczy.
Stan jest już w ćwierćfinale, zostały mu 3 mecze do zagrania. Na kogo może trafić? Prawodpodobnie na Goffina, który się baardzo męczył z Berankisem, co jest pewnym określeniem jego obecnej formy. Feliciano Lopez nie ma szans wytrzymać wojny na backhand ze Szwajcarem, a na hardzie się nie broni slajsem aż tak dobrze jak na trawie, więc miałby bardzo ciężko z dłuższymi akcjami. Bautista-Agut musiałby się wspiąć na szczyt regularności w defensywie, żeby powalczyć, ale nie jestem pewien, czy to i tak by wystarczyło na równą walkę na takich kortach. Lu potrafi grać szybko, ale potrzebuje przejęcia inicjatywy, a niby jak to ma zrobić z takim Stasiem. GGL potrafi się sam wyeliminować, szczególnie jakby serwował na takim poziomie jak to się mu ostatnio zdarza- inny zawodnik na returnie niż Donskoy mógłby go surowo ukarać i wyrzucić z turnieju już w 1. rundzie. Reszta z zawodników bez szans, ich wygrana to byłaby mega sensacja i nie wierzę osobiście w to.
Podsumowując, Stasiek dobrze zaczął drogę po cel numer 1 w sezonie, czyli obronę tytułu w AO. Tak jak rok temu, tak i teraz świetnie zaczął turniej w Chennai, w którym ze wszystkich sił spróbuje wygrać, bo da mu to potężnego kopa i pewność siebie przed głównym celem w Szlemie. Rok temu walczył tu jak lew, bo m. in. dzięki takiemu turniejowi uwierzył (jak sam mówił), że jest w stanie zawalczyć w AO. Nie ma tu już przeciwników, których powinien się bać- zostały 3 mecze i z pewnością w każdym z nich wszystko zależało będzie tylko i wyłącznie od niego.
Stan Wawrinka wygra ATP Chennai @2,10 PaddyPower, Betway/ @2,00 bet365 3/10 ✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +24
93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Novak Djoković - Ivo Karlović Tie-break w meczu NIE @ 2.1 ⛔⛔ (Ivo co grał, w połowie pierwszego seta już wiedziałem, że będzie tie-break, miał dzień i kolega pode mną miał jednak rację)

Od razu wpadł mi w oko ten kurs. Ja rozumiem, że Ivo ma świetny serwis, ale przecież Serb świetnie porusza się po korcie, potrafi grać defensywnie(ataki Karlovicia będą wracać, a jego podróże do siatki jeżeli nie będą ich poprzedzały mocne uderzenia pod linie będzie z łatwością minięty), dodatkowo świetny return. Djoko GROMI przeciwników bazujących na serwisie, lub których serwis jest główną bronią z łatwością w ostatnim czasie - przekonali się o tym przykładowo Raonic w Paryżu(2:6, 3:6), Cilić w finałach(1:6, 1:6) czy dwa razy Berdych - Beijing gdzie ugrał 2 gemy i finał Masters gdzie ugrał 4 gemy. Są to zawodnicy posiadający przecież bardzo dobry serwis, a nie potrafili nawiązać z Serbem nawet walki, a przecież taki Raonic porusza się od naszego chorwackiego drewienka o niebo lepiej. Novak grał tie-break ostatnio z Monfilsem w Paryżu w trzeciej rundzie, ale to nie dlatego że Francuz świetnie serwował, tylko że po fatalnych pierwszych 3 gemach w tym spotkaniu po prostu grał świetnie z głębi kortu i miał mnóstwo winnerów. Według mnie samym serwisem z Novakiem się nie powalczy, nie teraz gdy jest w takiej formie. Jak zobaczyłem kurs to przetarłem oczy ze zdumienia.

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Cilic i Berdzio opierają swoją grę na serwisie, ale nie są to podania wybitnie dominujące. Rao to akurat jest już serwismen, ale według mnie jeśli chodzi o podanie, to jest jeszcze w tyle za Karlovicem i Isnerem. Oczywiście w wymianach to nawet nie ma co ich porównywać, ale tu była poruszana kwestia serwisu.
Jeśli Ivo będzie miał dzień, to nawet Djoko może mieć problemy z przełamaniem go. Dodatkowo nie wspomniałeś tu o meczach właśnie z Isnerem- a W KAŻDYM starciu Serba z Amerykaninem dochodziło przynajmniej do jednego TB ;) W dotychczasowych 4 setach z Nolem Ivo 3 razy grał TB tyle że to akurat było dawno temu i Novak oczywiście od tego czasu się bardzo rozwinął. Typu ogólnie specjalnie nie neguję, chociaż dla mnie to no-bet (i sam też nic tu nie stawiam, według mnie za dużo zależy mimo wszystko od Ivo, chociaż Novak wspinając się na wyżyny defensywy i kontry może zmiażdżyć nawet takiego serwbota ;)), ale po prostu zakłuł mnie brak wymienienia w tym towarzystwie np. Isnera, kiedy to umieściłeś tam np. chimerycznego Berdycha.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Lu Yen-hsun-Carreno-Busta Pablo 2 handicap +3.5 gemów, Pinnacle Sports 2.09

6:4, 6:4 ⛔⛔⛔

VS.

Uważam,że faworyzowanie w takim stopniu Tajwańczyka to mocna przesada. Owszem jest on bardzo doświadczonym graczem na nawierzchni twardej i czuje się tam najlepiej ale Hiszpan to w świetle przyszłości bardzo perspektywiczny tenisista. Lu na twardej nawierzchni ma bilans meczów 429/235 ale wiele z nich na dobrą sprawę to jakieś marne pojedynki. Pablo natomiast takich meczów rozegrał 77 i wygrał z tego 57.

Carreno-Busta jest młodszy od przeciwnika o 12 lat czyli bardzo spora różnica. Hiszpan w chwili obecnej jest na swojej najwyższej pozycji w karierze czyli 49, a Yen-hsun 38 i w przeszłości najwyżej notowany był na 33 miejscu czyli niewielka różnica. Lu w tym turnieju zagra 8 raz i najlepszym wynikiem przez niego było dotarcie do drugiej rundy czyli mało powalający wynik na tyle prób. Dla Pablo będzie to drugie podejście, w poprzednim sezonie zatrzymał się tutaj na pierwszej rundzie. Według mnie pod względem talentu i umiejętności Carreno-Busta jest znacznie lepszym zawodnikiem lecz tutaj właśnie doświadczenie Lu będzie odgrywało bardzo dużą rolę.

Tajwańczyk w pierwszym meczu pokonał Devvarmana i miał małe kłopoty ponieważ stracił serwis dwa razy ale ogólnie Hindus to nie jest groźny rywal. Pablo grał z Kolumbijczykiem, Gonzalzem gdzie wygrał również w dwóch setach tracąc przy tym raz swoje podanie. Lu należy do jednych z niższych tenisistów ponieważ ma zaledwie 180 cm wzrostu także serwisem nie grzeszy. Ale nadrabia to fenomenalnie poruszaniem się na korcie,a jego specjalizacją są uderzenie kątowe. Hiszpan jest wyższy o 8 cm i serwis ma znacznie mocniejszy. Gra oburęczne z jednej jak i z drugiej strony co często gubi rywali. Panowie nigdy się ze sobą nie spotkali. Uważam,że młodszy z zawodników może wygrać ten mecz bądź nawiązać równą walkę gdzie pokryje powyższy handicap.

gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Lu na twardej nawierzchni ma bilans meczów 429/235 ale wiele z nich na dobrą sprawę to jakieś marne pojedynki. Pablo natomiast takich meczów rozegrał 77 i wygrał z tego 57.
W tych 57 wygranych pojedynkach przez Pablo też jednak nie widzimy powalających nazwisk. Lu w zeszłym sezonie mimo swoich jakichś tam problemów zaciskał zęby i ogrywał na prawdę solidnych zawodników ze światowej czołówki. Ferrer, Istomin, Berdych.
Hiszpan naprawdę świetnie się zapowiadał, ale ostro wyhamował. Może jeszcze spełni pokładane w nim nadzieje, ale na hardzie to nadal zawodnik, który może wygrywać, ale challengery. Owszem, kurs na zwycięstwo Hiszpana zachęcający, ale Lu jeśli jest w pełni zdrowy (a chyba jest) to nie powinien mieć większych problemów z pokonaniem Pablo. Przyznam szczerze, że na początku miałem ochotę zagrać coś w stronę Hiszpana, ale analizując na chłodno i widząc rosnące kursy na Tajwańczyka - stawiam na niego, bo jest po prostu na tej nawierzchni lepszy i dużo bardziej ograny.
Lu @ 1,5 6-4 6-4 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Chennai:
Bedene A. - Lopez F.
Bedene A. ::: 2,81 ::: Pinnacle ::: 1/10
Bedene A. +1,5 seta ::: 1,85 ::: Pinnacle ::: 2/10
Tak jak już wcześniej pisałem, Bedene lubi ten turniej, osiąga tutaj od bodajże 2 sezonów całkiem dobre wyniki i nie jednemu lepszemu zawodnikowi z czołówki napsuł sporo krwi podczas meczu. Wygrał w Indiach już 4 mecze nie tracąc przy tym ani jednego seta.
Lopeza widziałem w tym roku podczas turnieju pokazowym na Półwyspie Arabskim. Nie zagrał tam niczego wielkiego, zresztą nie wiem co on robi tutaj w Indiach. Taki zawodnik powinien być już w Australii, ale warto dodać, że Hiszpan startuje w tym turnieju z numerem 2. Kursy przesadzone, bo Lopez to taki tenisowy &quot;pusiak&quot; aka &quot;gorąca głowa&quot;.
Wynik: 6:4 6:4 ✅
Gojowczyk P. - Bautista-Agut R.
Lu Y.H. - Carreno-Busta P.
Bautista-Agut R. &amp; Lu Y.H. ::: 2,10 ::: Pinnacle ::: 3/10
Gojowczyk to zawodnik o klasę gorszy niż Hiszpan, pomimo to, że rok temu pokazał się z dobrej strony w Doha, to przeciwko Bautista-Agut nie daję mu większych szans. Rok temu Bautista-Agut zaliczył całkiem udany początek sezonu i jego genialny 5 setowy mecz z Del Potro podczas Australian Open. Myślę, że w tym meczu obędzie się bez niespodzianki, już prędzej przegra inny Hiszpan GGL niż on.
Lu jest z Tajwanu więc Indie to dla niego kraj praktycznie po sąsiedzku. Czuje się na hardach dobrze, w pierwszym meczu bez większych problemów. Carreno-Busta młody zawodnik, co prawda pokonał w pierwszej rundzie Gonzaleza, ale ten z nawierzchnią typu hard ma tyle wspólnego co właśnie Hiszpan.
Wynik I: 3:6 2:6 ✅
Wynik II: 6:4 6:4 ✅
ATP Doha:
Jeszcze miał być Gasquet, który wygrał kiedyś ten turniej, ale odpuszczam.
Seppi A. - Dodig I.
Seppi A. ::: 1,85 :::: Pinnacle ::: 2/10
Grali ze sobą wiele razy, ale w większości przypadków wygrywał właśnie Włoch. Mecze były niezwykle zacięte. Seppi gra tutaj dość dobrze, już sprawdził go Leonardo Mayer gdzie wygrał po dobrym meczu. Chorwata jeszcze nie miał kto sprawdzić, bo jak się okazało Berrer po pokonaniu Nadala spuchł w meczu. Co by nie mówić to Seppi jest tutaj słusznym faworytem meczu, jak będzie? To się okaże dopiero po meczu.
Wynik: 7:5 6:4 ✅
Ferrer D. - Brown D.
Brown D. ::: 7,29 ::: Pinnacle ::: 1/10
Ferrerowi dość często zdarzają się takie wpadki w sezonie po dość wysokich kursach. Zresztą na Hiszpana kursy praktycznie zawsze są w granicach 1,10-1,30, a przecież to nie jest zawodnik który wygrywa wszystko. Czasami leci z turniejów w najmniej oczekiwanym momencie i na to dzisiaj liczę. Doha taki dość dziwny turniej, już sam fakt, że Brown gra tutaj dobrze tak samo jak w poprzednim sezonie. Raz urwał set Hiszpanowi.
Do tego w następnej rundzie prawdopodobnie będzie czekał Novak Djokovic, więc to jest jeden z tych meczów na dzisiaj gdzie widzę niespodziankę. Stawka rekreacyjna.
Wynik: 6:2 6:2 ⛔ @Edit: Czyli Gasquet, albo Dodig Ivan dzisiaj mogą wygrać w Doha ???? , przynajmniej w mojej opinii. Jednak niespodzianka dzisiaj w Doha to był tylko Djokovic. Często tak jest, że na te 4 mecze w ciągu dnia podczas turnieju padnie gdzieś jakaś &quot;sensacja&quot; i tego się trzymajmy. Rzadko kiedy wygrywają sami faworyci.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Dość istotna informacja dla wszystkich, którzy planują grać mecze w DOHA. Nad miastem burza piaskowa, wieje tak, że nie da się podrzucić piłki do serwu porządnie.

Otrzymane punkty reputacji: +19
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis ATP Debel Chennai
8.01 15:30
Begemann/Haase - Marray/Lu
typ: 1
1,60
Unibet
Analiza
Cwiercfinal turnieju deblowego w Chennai, a w nim para Begemann/Haase i Marray/Lu. W moim odczuciu zdecydowanymi faworytami pojedynku wydaja sie byc ci pierwsi. W pierwszej rundzie ograli oni bez wiekszych problemow Czechów, Cermaka i Veselyego w dwóch setach. Begemann i Haase wystepowali juz razem w poprzednim sezonie i trzeba przyznac ze z calkiem niezlymi wynikami. Dla ich przeciwnikow jest to pierwszy turniej razem. Zgranie jest wiec zdecydowanie po stronie Begemanna i Haase. Poza tym Lu to raczej singlista niz deblista. Ponadto Marray i Lu niemilosiernie meczyli sie w pierwszym spotkaniu z prawdopodobnie para gospodarzy, którzy nawet w itfach mogliby miec spore problemy. Wszystko przemawia wiec za Begemannem i Haase.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Gasquet - Berdych 2 @ 1,40✅
Bet365

Thomas Berdych, moim zdaniem, jest jedynym tenisistą, który może zagrozić Djokoviciowi i dla niego Gasquet nie powinien być problemem, bo Francuz niczego specjalnego nie gra, a Czech naprawdę solidny zawodnik z solidnym serwisem i dobrym uderzeniem kończącym. Grał tutaj z Kavciciem i Istominem, z żadnym z nich nie miał problemów i nie popełniał błędów, grał swoje od poczatku do końca. Nie jest to tenisista, który bawi się na korcie, więc można śmiało na niego stawiać, gdyż jest w dobrej formie.

Otrzymane punkty reputacji: +7
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Kubot - Groth
Over 22.5 1.96 Marathon
Konsekwentnie stawiam taki bet w meczu Klapka. Prosta sprawa. Mamy na korcie dwóch servicemanów, którzy trzymają swój serwis, serwują wiele asów oraz wygrywających serwisów i ich gra jest prawie w całości na tym oparta. Myślę, ze zobaczymy tu przynajmniej jednego tb, więc typ może okazać się trafny nawet przy dwóch rozegranych setach, tak jak to miało miejsce w poprzedniej rundzie w meczu Łukasza z Kevinem. Dodatkowo polecam over w 1. secie, na razie brak kursów na takie zdarzeniach, jest tylko u jakiegoś ruskiego buka over 10.5 po ponad 3.00, jeśli takie kursy pojawią się u naszych, to polecam.
Tak pisałem o meczu Łukasza z Samem. W kolejnej rundzie mamy pojedynek Kangura z Milosem, czyli ponownie dwóch servicemanów, więc kolejny raz moje typowanie kieruję w stronę overu gemowego. Widzę tutaj znowu przynajmniej jeden tb.
Groth-Raonic
over 22.5 1.75 Ónibet
✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +18
J 202

jazirii

Użytkownik
Groth - Raonic over 22,5 unibet 1,75 ✅ + handi + 3,5 unibet 1,80 ✅ Raonic 2-1 (gemy 18 Groth -17 Raonic)
Oglądałem dzisiaj 3 seta Groth - Kubot i trzeba przyznać, że Australijczyk się poprawił, trafia więcej 1 serwisu, lepsza gra z tyłu kortu, lepsza poruszanie się, wydaje mi się, że lekko schudł? I rzeczywiście wymian praktycznie nie było wymian, cała gra oparta na serwisie, więc wydaje mi się, że obaj Panowie będą trzymać swoje podanie, myślę, że Raonić będzie miał ogromny problem połamać Grotha i Tie-break w meczu będzie na pewno, na pewno Kanadyjczyk jest faworytem, ale nie stawiałbym na niego 2-0, osobiście wolę*tutaj pograć over gemowy, handi na Grotha +3,5, które wydaje mi się*spokojnie pokryję. I można spróbować Raonicia DW 2-1 po 4.00, dokładając Grotha po 5.00, mamy fajny &quot;surebet&quot;, który zostaję pokryty, jeśli Kanadyjczyk nie wygra 2-0. ✅

Dimitrov - Klizan @2 3,4 bet365 ⛔
Stawiam tutaj na Słowaka, zrobił*coś niesamowitego w meczu z Dolgopolovem wygrywając Tie-breaka ze stanu 2-6 na 8-6. W 3 secie również zdołał odłamać i wygrać w tie-breaku przegrywając. Trochę buki nie doceniają Słowaka, który naprawdę gra na dobrym poziomie, jak dla mnie to będzie wyrównany mecz i ten kurs jest dla mnie warty ryzyka. Panowie również będą skupieni na swoim serwisie, niewykluczone, że Klizan znowu będzie wychodził z ekstramalnych sytuacji.

Garcia Lopez - Bedene @2 bet365 ✅
Trzeba przyznać Aljazowi, że zagrał dzisiaj dobry mecz z Lopezem, w dodatku dobrze czuje się w tym turnieju to potwierdzają tylko wyniki, Garcia Lopez najlepszy okres gry miał rok temu gdzieś na wiosnę, wydaje mi się, że nie zdoła już nigdy wrócić do tego poziomu. Dzisiaj w 1 secie co wyprawiał*z Ito to istna komedia, myślę, że Słoweniec wykorzysta jego błędy i go odprawi z kwitkiem.

Goffin - Haider Maurer DW 2-0 1,50 bet365 ✅
Bądźmy szczerze, może najwyższy czas wysłać Austriaka do domu i pokazać mu jego miejsce w Challengerach. Goffin to obiecujący młody zawodnik, który się świetnie porusza, jego passa zwycięstw 2-0 w challengerach to nie przypadek, zrobił on olbrzymi krok, co pokazał w turnieju Basel, może kurs niski, ale jednak tutaj to 2-0 stawiam troszkę niżej niż wczorajsze Raonicia z Kazachem. Myślę, że warto pobierać.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Brisbane:
Dimitrov G. - Klizan M
Tomic B. - Nishikori K.
Dimitrov G. &amp; Nishikori K. :::1,83 ::: Pinnacle ::: 1/10
Dimitrov G. -1,5 seta ::: 1,99 ::: Pinnacle ::: 1/10
Nishikori K. -1,5 seta ::: 2,06 ::: Pinnacle ::: 1/10
Dwa ciekawe i dość wyrównane mecze to jednak zwycięstw upatruję się w faworytach.
Dimitrov pomimo, że obronił dwa match pointy z Chardym to jednak bardziej cenię go jako zawodnika. W poprzednim sezonie rozegrał wiele genialnych meczów i nie bez powodu nazywany jest drugim Rogerem Federerem. Jeżeli zagra swój tenis, a na pewno to zrobi to powinien wygrać ten mecz w dwóch setach. Klizan dziwny zawodnik który z Dolgopolovem obronił, aż 6 piłek meczowych to jednak klasa Bułgara jest o poziom wyżej niż Ukraińca. Na korcie powinno być dużo walki, bo obaj są z podobnego rocznika. Słowak jest tylko 2 lata starszy i zapisany na turniej w Sydney w następnym tygodniu.
Kei Nishikori powinien wygrać ten mecz przede wszystkim swoim spokojem. Jest to bardzo cierpliwy gracz który czeka na słabszy gem przeciwnika, a Tomicowi zdarzają się takie gemy dość często. Bernard słabo wchodzi w mecze, przynajmniej w mojej opinii. Jedynie w czym jest lepszy od Japończyka to chyba tylko w serwisie, ale to też nie jest pewny element. Warto jeszcze dodać, że w następnym tygodniu Tomic broni punktów z finału podczas turnieju w Sydney gdzie rok temu przegrał z Juanem Martinem Del Potro.
Wynik I: 6:3 6:4 ✅
Wynik II: 0:6 4:6 ✅ @Edit: Tak jak pisałem, Tomic miał olbrzymi problem z wejściem w mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom