>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ATP Tour - Brisbane, Chennai, Doha 04.01-10.01.2015

Status
Zamknięty.
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Raonic Milos-Groth Samuel 2, Pinnacle Sports 5.37

7:6, 3:6, 7:6 ⛔⛔⛔ Niestety ale brakło

VS.

Dopiero mamy początek stycznia,a już byliśmy świadkami kilku niezłych niespodzianek w męskim tenisie. Padły następujące wysokie kursy: 15.00, 7.00, 4.50, 10.00 czy 11.00. Przegrane bitych faworytów takich jak Nadal czy Djokovic naprawdę robią wrażenie. Do czego zmierzam? Do tego,że w tym meczu również faworyt może przegrać.

Kanadyjczyk jest w chwili obecnej na 8 miejscu ATP i rozkwita w tenisie z tygodnia na tydzień, robi wielkie postępy lecz jeszcze wiele przed nim. Milos w tym turnieju pokonał Kukushkina 6:3, 6:4 bez większych problemów, bardzo dobrze trzymał serwis. Australijczyk natomiast pokonał najpierw faworyzowanego Hewitta 6:3, 6:2 oraz Kubota 6:4, 6:7, 7:6. Samuel zajmuje 85 miejsce i moim zdaniem również robi wielkie postępy. Wielkim plusem jest poprawa gry z bekhendu mimo iż jeszcze wiele ma tam braków oraz znacznie poprawił poruszanie się na korcie. Jeden jak i drugi grają typowy siłowy tenis czyli pisząc popularnie siła razy ramię. Bardzo surowa technika u tych tenisistów. Nie powinniśmy spodziewać się wielu przełamań jak w ogóle jakieś będzie.

Spotkają się najpotężniejsi tenisiści pod względem serwowania. Nie ma się co oszukiwać ale na returnie to jeden jak i drugi wiele nie zdziała. Według mnie przełamać mogą się jedynie sami na własne życzenie. Moim skromnym zdaniem mecz rozstrzygnie się w tie breaku,a jak wiadomo tam wszystko jest możliwe i kurs ponad 5 jest bardzo kuszący i grzechem według mnie jest nie pogranie czegoś w stronę Australijczyka. Dodając fakt,że Samuel występuje w roli gospodarza daje mu mały handicap. Panowie grali ze sobą raz i prowadzi Milos 1:0 (7:6, 6:4). Raczej nie będziemy świadkami długich wymian tylko uderzenia w stylu bum-bum!! Zaufam niżej notowanemu graczowi.

antiga63 81

antiga63

Użytkownik
Witam,
Jest to mój debiut w dziale, który mam nadzieję przyniesie pożądany efekt.
Dzisiejszego późnego wieczoru skupiłem się na spotkaniu w Brisbane. Mianowicie spotkaniu Samuel Groth - Milos Raonić. Myślę, że nie trzeba przybliżać nikomu sylwetek obu panów, wiele się już o nich mówiło a tym bardziej pisanie o tym, na co panowie kładą największy nacisk, co jest ich bazowym i popisowym zagraniem jednocześnie byłoby gafą z mojej strony. Mimo wszystko... Gra obu zawodników kręci się wokół serwisu i od początku spotkania każdy z nich musi być maksymalnie skupiony na utrzymaniu swojego podania. Jak już wspomniałem, serwis jest nie tylko atutem tych graczy, jest przede wszystkim elementem, na którym bazują i opierają swoją grę. Pomijając inne atuty oraz wady tych dwóch zawodników i czynniki zewnętrzne mogące wpłynąć na wynik tego spotkania, spodziewam się przynajmniej jednego Tie-Break&#39;a w tym meczu, najlepiej w pierwszym secie.
Więc:
???? ATP BRISBANE, 9.01.2015, 02:00.
Bet365:
Samuel Groth - Milos Raonic, Tie-Break w meczu, TAK 1.53 ✅
Samuel Groth - Milos Raonic, Tie-Break w pierwszym secie, TAK 2.50 ✅

Powodzenia ! ATP 2/2

Otrzymane punkty reputacji: +20
adrian0 374

adrian0

Użytkownik
▶ Nishikori K. - Tomic B.
| Tenis - Brisbane ATP hard-single | 1 | 1.37 |
✅
Milenium
Waleczny jak zawsze Japończyk, kontra Tomic na własnym terenie. Żaden z nich na pewno nie odpuści tego meczu, jednak umiejętności czysto tenisowe przemawiają za &quot;samurajem&quot;. Nishikori w Australii rozegrał już 3 oficjalne pojedynki, (oprócz singla bardzo dobrze radzi sobie również w turnieju deblowym) po meczu z Tomiciem czeka go bój o finał debla wraz z Ukraińcem Dolgopolovem. Finalista ostatniego US Open w pierwszej rundzie dość gadko poradził sobie z Amerykaninem Johnsonem, który ani razu nie zdołał przełamać serwisu Keia. Teraz na jego drodze stoi Australijska przyszła gwiazda(?) tenisa. Dotychczas na zawodowych kortach spotkali się tylko raz, na Olimpiadzie w Londynie po dwóch tie break&#39;ach wygranych do 4-ech zwycięstwem cieszył się Japończyk. Nawet jeśli Tomic przed wlasna publiką wespnie się na wyzyny swojej gry to i tak powinni to wystarczyc góra na seta z lepszym technicznie i regularniejszym Nishikorim.

▶ Bautista-Agut R. - Lu Y.-H.
| Tenis - Chennai ATP hard-single | 1 | 1.4 |
✅
Expekt
Hiszpan, który w poprzednim sezonie najlepsze rezultaty osiągał właśnie na twardej nawierzchni (4 runda AO i US Open) w ćierćfinal przyjdzie się mierzyć z Tajwańczykiem Lu. Bautista-Agut wcześniej rozprawił się szybko z Gojowczykiem, który przecież bronił punktów z półfinał w Doha 2014. Lu natomiast po wygranych z Devvarmanem i Carreno-Bustą (który dużo lepsze wrażenie robi na clay&#39;u), wydaję się że zakończy swój udział w turnieju. Podobnie jak dla Tomicia, dużo większe znaczenie może miec dla niego następny turniej w Auckland, gdzie w ubiegłym sezonie doszedł aż do finału. Hiszpanowi powinno zależeć tutaj na dobrym wyniku tym bardziej, że w 2013r był już w Chennai blisko triumfu w całym turnieju, lecz przeszkodził mu w tym Janko Tipsarevic wygrywając 3-6, 6-1, 6-3.
Jeśli tym razem wszystko pójdzie zgodnie z planem to w finale powinniśmy oglądać emocjonujący pojedynek Hiszpana z Wawrinką. ????

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
Stan Wawrinka - Gilles Muller DW 2-0 @1.60 Ónibet ✅
Wawrinka w kapitalnej formie w Indiach. W pokazówkach widać było, że olewa i nie wiem jak ktokolwiek mógł się sugerować wynikami w tych turniejach (a paru takich ancymonów było), tutaj już pokazał na co go stać. Niby grał z Coriciem, ale trzeba zaznaczyć, że Borna to bardzo utalentowany zawodnik który w swoim czasie będzie zapewne w top20, może 10 ATP. Ze Stasiem nie zagrał złego meczu, momentami grał bardzo dobrze, ale to co wyprawiał Wawrinka mogło ugasić entuzjazm i chęci do gry każdemu. Pięknie funkcjonował bh, serwis także bardzo dobrze i kończył wymiany z naprawdę trudnych piłek. Mecz owocował w ładne, długie wymiany, ale Staszek nie pozostawił młodemu złudzeń. Z kolei Muller w pierwszym meczu trochę męczył się ze znajdującym się już jedną nogą po drugiej stronie Vasselinem który bardziej pewnie w tym sezonie będzie stawiał na debla. Przede wszystkim Muller nie ma tu czego szukać ze swoim tragicznym bekhendem, to będzie kopalnia punktów dla Stana. Jak nie będzie Gillesowi siedział pierwszy serwis na wysokim procencie to szybciutko go poskłada Wawrinka. Podpisuję się także pod typem Magiciana, Stan wygra ten turniej.

Tomas Berdych - Andreas Seppi DW 2-0 @1.43 Ónibet ✅
Berdych kolejny w kapitalnej formie, trzy szybkie 2-0 w tym turnieju, w tym z Gasquetem. Dawno nie widziałem tak pewnego Tomka na korcie, serwis siedzi ładnie, a jak siedzi to nie ma co zbierać. Gasquet starał się, coś tam szarpał, ale nie miał wczoraj nic do powiedzenia. Seppi stracony set z Mayerem, potem pewna wygrana z Souzą i dość pewna z Dodigiem, z tym, że ten mecz był trochę tak zwaną patolą. Nie będę ukrywał, że nie przypada mi do gustu tenis Włocha, dużo skuteczniej gra na trawie. h2h 6-2 dla Czecha, z czego pięć ostatnich meczów skończyło się 2-0, dzisiaj też tak będzie.

Otrzymane punkty reputacji: +28
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Chennai:
Garcia-Lopez G. - Bedene A.
Garcia-Lopez G. ::: 1,99 ::: Pinnacle ::: 3/10
Pewnie wielu zaskoczę tym typem, bo we wcześniejszych analizach gloryfikowałem Bedene, ale prawda jest taka, że pewnego poziomu on nie przeskoczy. Słowak jeszcze takiego Lukasa Lacko może pokonać, albo Feliciano Lopeza który moim zdaniem bardziej mu ten mecz puścił, bądź grał na pół gwizdka niż było to jakieś spektakularne zwycięstwo.
GGL pomimo, że w dwóch meczach stracił po tie-breaku pierwszy set to później &quot;zmasakrował&quot; swoich przeciwników. Dziś zobaczymy walkę o półfinał, surebet na granicy 104%, kursy na Słowaka drastycznie spadły. Zresztą już rok temu na początku sezonu Hiszpan pokazał się z dość dobrej strony jak na niego, na nawierzchni typu hard. Przypomnę wszystkim, że Bedene rok temu z Wawrinką ugrał zaledwie 3 gemy. Będzie pewno ciekawie!
Wynik: 6:2 3:6 2:6 ⛔
ATP Doha:
Karlovic I. - Ferrer D.
Karlovic I. +3,5 gema ::: 1,69 ::: Pinnacle ::: 2/10

Kto choć odrobinę kojarzy tenis i poszczególnych zawodników ten na pewno nie będzie zdziwiony takim typem. Karlovic to wieża która ma około 205 cm wzrostu, serwuje as za asem i w swojej karierze jakiś czas temu przekroczył 9.000 takich atomowych bomb z własnego podania. Wczoraj sprawił nie lada sensację eliminując z Doha Djokovica, a skoro taki Chorwat momentami urywał punkty przy serwisie Novaka, to tym bardziej powinien to zrobić przy serwisie Ferrera, który nie oszukujmy się, ale nie jest jakimś wybitnym serwismanem. Hiszpan jest niższy o ponad 30 cm. H2H 1:3 na korzyść Ferrera, ale o tie-brekach chyba nie muszę wspominać, że były w każdym z tych meczów. Na to też dzisiaj liczę, nawet jeżeli Ivo przegra (x)6:7 4:6 to typ nam wchodzi. Stawka delikatnie niższa, bo niezbyt ufam zawodnikom którzy swoją grę opierają wyłącznie na potężnym podaniu.
Wynik: 7:6(2) (5)6:7 (4)6:7 ✅

W 108

wolnosc-slowa

Użytkownik
ATP DOHA
Ivo Karlovic- Dawid Ferrer
TIE break w I secie ? TAK
2,25 bet365

Przyszedł czas półfinałów w Katarskim DOHA, gdzie niespodziewanie nie ma nr 1,Novaka Djokovica którego odprawił wczoraj DR Ivo, po tym meczu zastanawiam się kto powinien się martwić o utrzymanie własnego podania Ferrer czy Karlovic..... przy takich warunkach jakie wczoraj panowało tj silny wiatr wydaje mi się że hiszpan może mieć większe problemy,ale to jest walczak i nie odpusci zadnej piłki. Do tej pory spotykali się 4 razy 1:3 dla hiszpana, o ironio w każdym z tych meczy w 1 setach był tie break, ale akurat nie tym się kierowałem. Wydaje mi się że kurs jest warty ryzyka i dlatego ja w to wchodzę

pomogłem? kliknij &quot;dzięki&quot;

applause 2,4K

applause

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Doha
Godzina: 14:30
Spotkanie: Karlovic - Ferrer
Typ: over 23 gemy
Kurs: 1.81
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Półfinał turnieju w Doha, wszyscy oczekiwali spotkania Ferrer-Djoko jednak to Ivo dość niespodziewanie zameldował się w półfinale. Spotkanie jak już ktoś tutaj podkreślił, 2 tenisistów zupełnie innych, nie będę ich przedstawiał dokładnie bo każdy kto choć trochę interesuje się tenisem zna tych doświadczonych zawodników. Wbrew temu co pokazują kursy, spodziewam się tutaj wyrównanego spotkania z dużą ilością gemów. Brak Novaka, Nadala, ranga turnieju jak i to że dotarli aż do półfinału, daje mi pewność że oboje tego meczu nie zlekceważą i dadzą z siebie 100%. Oboje stoją przed dużą szansą by udanie rozpocząć rok.
✅ Wynik: 39 gemów ????

gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Monaco J./Nadal R. - Knowle J./Oswald P. @ 2,72 ⛔
Sprawa jest prosta. Knowle i Oswald grają świetny turniej. Pokonali dużo lepszych rywali, aniżeli Nadal i Monaco. Rafa rzadko gra w deblu, a jak już gra, to notuje dobre wyniki. Monaco jednak od kilku lat cieniuje, choć nie ma co ukrywać, pojęcie o grze deblowej na pewno ma. Mają je również Knowle i Oswald, co pokazywali niejednokrotnie. Biorąc pod uwagę przeciwników, jakich pokonali jedni i drudzy, nie widzę sensu aż takiego faworyzowania Monaco i Nadala. Austriacy są w stanie z pewnością pokonać hiszpańsko-argentyńską mieszankę.
Paes L./Klaasen R. - Garcia-Lopez G./Carreno-Busta P. @ 1,44 ✅

Długo zastanawiałem się nad tym spotkanie, ale ostatecznie postanowiłem przyjrzeć mu się nieco bliżej. Garcia-Lopez i Carreno-Busta zdobyli moje uznanie podczas zeszłorocznego AO, gdzie zagrali fajny turniej. Tutaj póki co też radzą sobie nieźle i stoją przed szansą na awans do finału. Paes z Klaasenem zagrali dziwne spotkanie w ostatniej rundzie i zmusili mnie do zachowania ostrożności przy stawianiu ich spotkań. W tym spotkaniu jednak widzę inne przesłanki. GGL gra jeszcze w singlu, co dla niego z pewnością jest dużo ważniejsze, a Carreno-Busta jest zgłoszony do turnieju w Auckland i być może chciałby już tam polecieć. Oprócz tego, mimo całej sympatii do duetu Hiszpanów, uważam, że mogą mieć problem z pokonaniem doświadczonych, solidnych deblistów, którzy na pewno wniosą poprawki po ostatnim spotkaniu. Stawiam na debel Paes/Klaasen.
Peers J./Murray J. - Querrey S./Johnson S. over 21,5 gema ✅
Dwie pary z bardzo dobrym serwisem. Raczej nie będzie zbyt wielu przełamań, a nawet powinien być jeden tb. W ilu setach się skończy? Nie wiem, ale na pewno nie w dwóch gładkich.

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Raonic vs Nishikori 2 @1,62 ⛔ /Raonic zagrał na poziomie nieosiągalnym chyba dla NIKOGO
Berdych vs Seppi 1 @1,11 ✅
AKO: 1,8 PaddyPower 2/10
Rao się rozwija bardzo szybko, z głębi kortu wygląda coraz lepiej, a serwis jak wiadomo to mocna broń. Jednak dzisiejsze spotkanie z Grothem pokazało, że forma może i jest, ale jeszcze nie do końca dopracowana (ma jeszcze czas do AO), pojawiają się błędy i nawet taki zawodnik jak Groth grał z nim w miarę równorzędne wymiany. W defensywie spisywał się słabo, przy passing shotach wykonywanych w ruchu ciągle przestrzeliwał, mimo że Groth czasem stał jak zaczarowany i wystarczyło lekko wrzucić piłkę po linii. Ciągle się pojawiają błędy z ustawieniem nóg, czasem brakuje korekcji ustawienia przed uderzeniem, a nawet dostawienia 2. stopy (woli jeszcze czasem uderzyć w niewygodnej, ale statycznej postawie, niż szybko poprawić pozycję, ryzykując lekkim opóźnieniem). Co prawda ogólnie wyglądał na prawdę nieźle w tych wymianach z głębi kortu, widać u niego wielką pracę, jaką poświęcił w tych elementach, ale Kei to zawodnik grający strasznie szybko i przejmujący inicjatywę od 1. możliwej piłki. Będzie ganiał Kanadyjczyka straszliwie, a mimo że Rao się już nauczył grać w kontrze, to takich zawodników Japończyk powinien jednak wykańczać. W dodatku po tym, co zobaczyłem właśnie oglądając powtórkę meczu Keia z Tomicem, to Milos ma się czego obawiać. Bardzo pewnie zagrał Samuraj, nie dał nawet przez chwilę pomyśleć przeciwnikowi, że ten może wygrać to spotkanie. Pełna dominacja i przede wszystkim świeżość, jakiej już jakiś czas u niego nie widziałem (przez te kontuzje wszystkie...). Widać, że jest dobrze przygotowany, a w takim wypadku nie powinien mieć większych problemów z wygraną. Na 5 spotkań z Raonicem Japończyk przegrał tylko raz- na trawie. 3 razy wygrał na hardzie i raz na clayu. Myślę, że tym razem powinien sobie poradzić łatwiej, niż w poprzednich spotkaniach.
Popieram typ Hogana, Berdych złapał na prawdę dobrą formę. Mimo wczorajszych średnich warunków do gry (mocny wiatr), Czech bardzo dobrze radził sobie na serwisie, a w wymianach zdeklasował Gasqueta. Seppi z Dodigiem grali słabo, jakby ten 2. nie miał problemów z myśleniem na korcie, to by się to mogło skończyć w drugą stroną. Poziom meczu słaby i taki Berdych nie powinien mieć żadnych problemów z wzięciem tego meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +10
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Berdych - Seppi under 19,5g @ 1,83✅
Bet365

Kursy na 2:0 już spadły, ale zagrane wczoraj z kursem 1.50. Jednak drugą moją propozycją na ten mecz to under gemowy, linia dość niska, ale skoro Gasquet dostał gładko, to czemu nie słabszy Seppi? Berdych jest pewny, bardzo dobry serwis, po którym zwykle nie ma co zbierać, uderzenie kończące też super i nie można liczyć z jego strony na błędy. Andreas Seppi nie był nigdy dobrym taktykiem i myślenie na korcie to nie jego mocna strona, wystarczy, że będzie grał na forehand rywala to dostanie gładko. Serwis ma w miarę dobry, choć nieregularny, często się gotuje w sobie i popełnia błędy. Na takiego pewnego Berdycha nie wystarczy nawet na równorzędną walkę.

Otrzymane punkty reputacji: +6
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Nadal/Monaco - Knowle/Oswald
Knowle/Oswald 2.72 MarathonBet
⛔ Jednak szanse były.
Konsekwentnie trzeci raz w tym turnieju stawiam na parę austriacką. Są to rodowici debliści, którzy do tego prezentują się w Doha znakomicie. Ograli sklejkę z Rosola oraz Stacha oraz hiszpańską parę Marrero/Verdasco, która nie prezentowała się tutaj najgorzej. Dziś za przeciwników dostają kolejną sklejkę z Monaco i Nadala. Koledzy poza kortem, a na nim średnia para deblowa, nie można powiedzieć, że jakaś najwyższych lotów. Obie pary cechuje zestawienie jeden zawodnik prawo i jeden leworęczny. Wprawdzie z czystych statystyk wynika, iż to para faworyzowana przez bukmacherów ma więcej meczów ze sobą, jest to jednak taka liczba, że moim zdaniem nie będzie to miało większego znaczenia. Uważam, że Austriacy posiadają wyższe umiejętności, jeśli chodzi o grę podwójną, do tego dochodzi doświadczenie w tego typu rozgrywkach, więc kurs 2,72 uważam za przesadzony, a tym samym warty uwagi.

antiga63 81

antiga63

Użytkownik
Piątek, 9.01.2015r, siedzę wygodnie w fotelu, sączę single malt, palę cygaro, u mego boku wierny amstaff. Przeglądamy ofertę, trochę rozmawiamy. Zatrzymaliśmy się na meczu Tomas Berdych - Andreas Seppi, ponieważ coś zwróciło moją uwagę. Mianowicie moja bestia, która ochoczo powarkuje na wszystko co związane z graniem w stronę Berdycha w tym meczu.
Zastanawiam się w myślach, czy faktycznie Czech jest w sugerowanym przez wszystkich gazie, czy może jego rywale nie zmusili go do popełniania znaczących błędów. Szczerze? Berdych jest w gazie, jest mobilny, silny i pewny siebie, pewnie idzie po zwycięstwo w tym turnieju. Widać, że służy mu efekt &quot;nowej miotły&quot; w postaci Vallverdu, na tym etapie przygotowań wygląda świetnie, widać w nim głód wygrywania, widać nowe ambicje, na pewno jest to w dużej mierze zasługa całego sztabu szkoleniowego Czecha, który od początku w każdym spotkaniu dominował i był świetny w tym co ma najlepsze - ofensywie. Zdecydowanie potrafi sobie ustawiać wymiany, dodatkowo bardzo dobrze funkcjonuje jego podanie, które powinno być jednym z kluczy do wygranej. Oglądałem jego mecze w tym turnieju i poza drobnymi momentami nieuwagi, które zdarzają się każdemu, nie widzę dziś dużych szans na to, aby Seppi zaskoczył czymkolwiek Berdycha. Wczorajszy mecz Włocha a raczej jego wynik był pewnego rodzaju loterią, Seppi zresztą jak i Dodig są kompletnie nieobliczalni. Andreas nie ma elementu w swojej grze, w którym byłby wirtuozem, dodatkowo popełnia sporo błędów, to wszystko za mało na mojego faworyta.
Bet365:

Tomas Berdych - Andreas Seppi, Zakłady na set 2-0 Berdych, 1.28
✅ 6:2,6:3
Niestety kurs spadł znacząco od rana... Zagrałem to zdarzenie w ako z over 9.5 gema w I secie meczu Karlovic - Ferrer, który miałem w skrócie opisac, niestety zabrałem się do dodania postu zbyt późno, więc nie ma już o czym dyskutować.

Powodzenia! ATP 3/3

Otrzymane punkty reputacji: +7
F 263

fidelio

Użytkownik
Wawrinka - Goffin @1.48
Moim zdaniem nie ma opcji żeby Wawrinka tego nie wygrał. Szwajcar broni tutaj tytułu, a Goffin to jednak co najmniej jeden poziom niżej sportowo. Wawrinka nie stracił jak dotąd nawet seta, a Goffin męczarnie z jakimś Berankisem, w pierwszym secie z Heider Maurer też nie było łatwo. Moim zdaniem ten kurs to prezent.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Brisbane:

Federer R. - Dimitrov G.
Powyżej 21 gemów ::: 1,63 ::: Pinnacle ::: 2/10

Co tu dużo pisać o tym meczu? Pojedynek mistrza z uczniem. Szwajcara tak naprawdę to jeszcze nie miał kto sprawdzić na tym turnieju. Grał z samymi ogórkami z Australii, więc jak wypadnie jego forma na tle genialnego Bułgara który z roku na rok wspina się coraz wyżej w rankingu ATP? Grali ze sobą już 2 razy i 2 razy wygrał Federer, ale to nie były spacerki i na samo liczę jutro. Myślę, że nawet mogą paść tutaj 3 sety, w ćwierćfinałach nie mieliśmy ani jednej niespodzianki, a jutro szykują się naprawdę dwa dobre zacięte mecze, przynajmniej na papierze tak to wygląda.
Wynik: 6:2 6:2 ⛔
Raonic M. - Nishikori K.
Raonic M. ::: 2,82 ::: Pinnacle ::: 1/10
Raonic M. +1,5 seta ::: 1,68 ::: Pinnacle ::: 1/10
Raonic M. +3,5 gema ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 1/10
Tak się złożyło w Brisbane, że w turnieju jest 1,2,3,4 turniejowa. H2H 1:4 na korzyść Japończyka, ale ich mecze były zawsze niezwykle zacięte, jeden ani drugi nie odpuszcza. Dwa razy wygrał Japończyk w Tokio, ale wiadomo... Grał u siebie. Do tego jeszcze wygrał podczas turnieju w Madrycie, ale tam był w genialnej formie gdzie tylko kontuzja sprawiła, że nie pokonał w finale Rafela Nadala w Hiszpanii na nawierzchni ziemnej! Jeszcze jedno zwycięstwo Japończyka to mordercze 5 setów podczas US Open, gdzie jak wiemy Kei był w życiowej formie i doszedł do finału US Open. Na Wimbledonie tylko raz wygrał Raonic.
Jak dla mnie takie mecze to są 50% na 50% szans i decyduje w nich dosłownie dyspozycja gra. Kei to cierpliwy zawodnik, czyhający na moment słabości zawodnika niczym lis z ukrycia. Natomiast Raonic to piekielnie mocny serwis i silny forehand. Kiedyś nazywany tenisowym drewnem, dziś jego umiejętności są na poziomie top 10. Oj będzie się działo!
Wynik: (4)6:7 7:6(4) 7:6(4) ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Federer Roger-Dimitrov Grigor 2, Pinnacle Sports 4.08

6:2, 6:2 ⛔⛔⛔ Uczeń chyba nigdy nie przerośnie mistrza.

VS.

Kolejny mecz mistrz kontra uczeń, w bezpośrednich pojedynkach prowadzi Federer 2:0. Panowie spotkali się dwa razy w Bazylei na hali gdzie padał w 2013 roku wynik 6:3, 7:6, a rok później 7:6, 6:2. Pamiętam ich pojedynek z ubiegłego sezonu gdzie Dimitrov miał kilka szans aby wygrać pierwszego seta, nie wykorzystał 4 piłek setowych no i później niestety dla niego posypał się.

Dimitrov w tym turnieju pokonał najpierw ze stratą seta nieobliczalnego zawsze Chardego 3:6, 6:4, 7:6,a w kolejnym meczu bez większych problemów pokonał Klizana 6:3, 6:4. Federer natomiast najpierw pokonał Milmana (153 ATP) ze starą seta 4:6, 6:4, 6:3 także urwanie seta przez takiego słabego gracza już robi małą sensację. W drugiej rundzie Szwajcar pokazał już na co go stać ponieważ Duckwortha pokonał 6:0, 6:1. W Brisbane powinno być mniej więcej 30 stopi i dość wilgotno lecz Federer mimo swoich 34 lat nie będzie miał raczej problemów z kondycją. Od dwóch-trzech sezonów wiele ludzi twierdzi,że Federer będzie padał kondycyjnie lecz ciągle nas zaskakuje fenomenalnym przygotowaniem kondycyjnym. O 10 lat młodszy Grigor tym bardziej nie powinien mieć problemów z panującymi warunkami atmosferycznymi i dodając jeszcze fakt,że memy początek sezonu to temat jest mało istotny.

Ważnym argumentem jest jeszcze to,że Federer w tamtym roku doszedł do finału turnieju,a Dimitrov w 2013. Także jednemu jak i drugiemu gra się tutaj wspaniale. Dimitrov grając z Federerem na hali miał wiele błędów ponieważ nie zdążał ustawić się do piłki a tutaj na nawierzchni twardej będzie miał więcej czasu niż na halowej. Ostatnio wiele ryzykuje w typach i zaryzykuję raz jeszcze, kolejne mecze będą już znacznie bezpieczniejsze. Podkreślając,że mamy początek sezonu i obserwujemy wiele wpadek typ może nabrać sowich kolorów.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
a Goffin męczarnie z jakimś Berankisem
Z jakimś ? Nie twierdzę, że to nie wiadomo kto, ale tez nie żaden &quot;&#39;no name&quot;. Berankis potrafi grać dobre spotkania. Ma mocny serwis, ma też siłę w uderzeniu. Nie jest ogórkiem. Ociera się o ATP.

jozzy22 711,3K

jozzy22

Użytkownik
Ferrer D - Berdych T
Typ: 2 Kurs: 1.45 Bet 365
Przed nami pierwszy tegoroczny męski finał.Naprzeciw siebie staną Hiszpan David Ferrer oraz nasz południowy sąsiad Tomas Berdych.
Historia ich pojedynków jest obszerna.W bezpośrednich spotkaniach jest 8:6 na korzyść Hiszpana ale ostatnie 3 mecze na swoją korzyść przechylał Czech.
Tomas przeszedł przez turniej jak burza,stracił tylko 16 gemów(fakt,że rywale nie byli najwyższych lotów).Z kolei Ferrer ma za sobą mordercze ponad dwugodzinne spotkanie z &quot;Chorwacką wieżą&quot; które napewno odciśnie na nim piętno.Sporo również namęczył się w pierwszej rundzie z Holendrem de Bakkerem,a więc czas spędzony na korcie może tu być decydujący.
Mecz zapewne będzie wyrównany ale w końcowym rozrachunku Tomas wyjdzie zwycięsko
P.S Tarki16:czy teraz może być czy nadal jest be,tfu i do kitu??

Wynik: 6:4 7:5 ⛔⛔⛔

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Stanislas Wawrinka - David Goffin 2:0 @ 2.20 ✅✅✅
Wawrinka @ 1.44 ✅

Stasiek się rozegrał, w tym turnieju z meczu na mecz coraz lepiej, po turnieju pokazowym gdzie przegrał w słabym stylu z Djoko i Nadalem po kontuzji miałem wątpliwości co do jego formy, jednak sprawdziło się to co niektórzy mówili - Szwajcar raczej odpuścił tamte mecze i widać że bardzo mu zależy na zwycięstwie w tym turnieju. Goffin od challengera w Poznaniu bardzo dobra forma, to w tym turnieju się trochę męczy i jest to zawodnik o klase gorszy od Stasia. H2H 1:0 dla Wawrinki, co ciekawe było to w 2011 właśnie w tym turnieju, gdzie wygrał Szwajcar 2:0. Bardzo prawdopodobna wygrana nad Belgiem, jeśli ktoś chciałby zaryzykować to można postawić wygraną bez straty seta, po takim kursie jak dla mnie warto.

Otrzymane punkty reputacji: +1
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Chennai:
Wawrinka S. - Goffin D.
Wawrinka S. ::: 1,55 ::: Pinnacle ::: 3/10

Skoro dają ponad 1,50 na Szwajcara to wypadałoby to zagrać. Wygrał rok temu ten turniej, ogólnie jest on o klasę lepszym zawodnikiem niż Goffin który podczas tego turnieju pomęczył się trochę z Haider-Maurerem czy Berankisem. Belg co prawda zawodnik nieobliczalny, który rok temu zaliczył genialna serię wygrywając kilka turniejów pod rząd w tym jeden ATP. Jednak to było rok temu, teraz nie wiadomo czy jest w aż takiej dobrej formie. Stanisław powinien pokazać tu swoją klasę, zresztą moim zdaniem wygra on cały turniej, bo bardzo nie ma mu kto tu zagrozić.
Wynik: 7:5 6:3 ✅
ATP Doha:
Ferrer D. - Berdych T.
Berdych T. ::: 1,53 ::: Pinnacle ::: 3/10

Będzie się działo, będzie zabawa! Tak można zapowiedzieć ten mecz. H2H 6:5 na korzyść Ferrera, ale to Berdych wygrał dwa ostatnie mecze pomiędzy nimi. Jest to finał, a Hiszpan nigdy nie odpuszcza co już pokazał w meczu z Karlovicem, że walczy do ostatniej piłki. Berdych po zmianie trenera wiele osób zachwyca się teraz jego grą i być może poprawił swoją grę o ten jeden poziom więcej. Wszystko okaże się podczas Australian Open jak to będzie wyglądało. Dzisiaj to dla niego duży sprawdzian, ale to on jest dzisiaj słusznym faworytem meczu. Ich mecze były bardzo zacięte, urywali sobie sety, walczyli do ostatniej piłki. Hiszpan może być trochę zmęczony po trzech tie-brekach z Karlovicem.
Wynik: 6:4 7:5 ⛔ @Edit: Berdych głowa nie ta i Ferrer niekiedy dużo szczęścia. ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
magician 2,9K

magician

Użytkownik
Raonic vs Federer 1 @4,05 Marathon ⛔ (4:6 7:6 4:6) inne podobnie wystawiły..
e: dodaję:
Raonic +1,5 seta vs Federer 1 @2,00 PaddyPower ✅ (4:6 7:6 4:6)

w skrócie, później napiszę resztę:
Dzisiaj Raonic zagrał fenomenalnie, po prostu miód malina. Kei mu wcale nie pomagał, grał praktycznie tak jak w poprzednim spotkaniu, świetnie w korcie, dobrze serwował, ale co z tego, jeśli Raonic odpowiadał w takim stylu, że po prostu nie było siły na niego. Odpalał takie torpedy z głębi kortu, że Kei wielokrotnie piłki nawet nie dosięgał. Kolejny mecz, gdzie odkręca forehandy z crossa do prostej niczym profesor.
Jak grał Fedex? Zaczął agresywnie, Dima się nie opierał, to szybko poszło :razz: Fedex jak narzuci swój styl, to jako najlepszy ofensywny FH w historii musi zamiatać na korcie. Dimitrov zrozumiał, że powinien odpowiedzieć atakiem dopiero w... ostatnim gemie. Wtedy też miał pare BP po agresywnej grze, bo Roger zaczął się mylić.
Z Grothem Rao grał dobrze, ale momentami jednak miał zwiechy. Co to było? Być może jeszcze nieprzygotowanie lekkie, a być może syndrom grania z serwbotem. Tak jak ciężko się łapie rytm grając przeciwko niemu, tak jemu było ciężko złapać go grając z kapitalnie serwującym Samem. Z Fedexem będzie miał do tego więcej możliwości i jak zagra tak jak dziś, to ma duże szanse na wygraną.
Kursy wystawiłbym w najbardziej optymistycznym wariancie @1,50 - @2,50 dla Fedexa

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom