>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Brisbane, Chennai, Doha 04.01-10.01.2015

Status
Zamknięty.
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Djokovic Novak-Lajovic Dusan under 17.5 gemów, Bet365 2.00

6:2, 6:1 ✅✅✅

VS.

3 stycznia Serb miał zagrać finałowy mecz turnieju pokazowego w Abu Dhabi lecz gorączka pokrzyżowała mu plany i musiał zrezygnować z występu. Pierwszy raz w swojej karierze Novak zagra w Doha. Oglądając jego dwa mecze pokazowe z Monfilsem i Wawrinką gdzie wygrał z Francuzem 6:0,a ze Szwajcarem 6:1, 6:2 można stwierdzić,że jest bardzo dobrze przygotowany do sezonu.

Jeśli poprzedników o wiele lepszych pokonywał w takim wyraźnym stylu to dlaczego nie miałby się uporać w podobnym stosunku ze swoim młodszym kolegą. Młodszy o trzy lata Lajovic, ostatni swój mecz zagrał 25 października 2014 roku. Dla niego będzie to drugi występ w tym turnieju ponieważ w 2013 roku zatrzymał się na kwalifikacjach. Panowie nigdy ze sobą nie grali i Dusan będzie miał zderzenie ze ścianą jeśli ten mecz przegrał w szatni.

Młodszy z Serbów czuje się najlepiej na kortach ziemnych,a tutaj będzie musiał sobie poradzić ze słabościami oraz przeciwnikiem na twardym korcie. Jego bilans na tej nawierzchni w całej karierze to zaledwie 37/19 i najlepszym osiągnięciem było dotarcie do 2 rundy AO przechodząc przez kwalifikacje w 2014 roku albo 3 runda Miami. O Djokovicu nie ma co pisać i wszystko zależy od tego czy będzie mu się chciało zjeść Lajovica ponieważ według informacji czuje się już dobrze. Lajovic w meczach często ma zastoje, psychiką też do najmocniejszych nie należy.

Chociaż jak ma dzień to potrafi grać bardzo ładnie, ofensywnie coś w stylu Wawrinki. Dodatkowo Dusan nie zagrał jeszcze żadnego oficjalnego meczu od bardzo dawna. Wiadomo,że sparingi miał ale to nie to samo. Uważam,że Novak utrze nosa młodszemu koledze z reprezentacji i nie da mu ugrać więcej niż czterech gemów.

Otrzymane punkty reputacji: +11
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis ATP Doha Debel
6.01 18:00
Zimonijc/Quershi - Knowle/Oswald
typ: 1
1,50
Bet365
Analiza
Dziś kolejne spotkania turnieju w Doha, wybrałem pojedynek deblowy, dwóch nowych par, Zimonijc i Quershiego i dwóch Austryjaków, Knowle i Oswalda. Cała czwórka to etatowi debliści, występujacy jednak wczesniej w innych składach. Oczywiście najbardziej utytułowany to Nenad Zimonijc, jednak jego partner też ma sporo sukcesów deblowych na swoim koncie. Austryjacy zdecydowanie gorzej, o ile Knowle może pochwalić się kilkoma wynikami deblowymi, to z Oswaldem jest już gorzej. Zgranie nie będzie tu po żadnej ze stron, powinny więc zadecydować umiejętności tenisowo-deblowe, a te zdecydowanie po stronie Zimonijca i Quershiego, dodając fakt większego doświadczenia, swój typ kieruje ku nim.

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
David Ferrer - Thiemo de Bakker

Dokładny wynik: 2:0 @ 1.36 ⛔
Handicap gemowy: Ferrer(-5,5g)- de Bakker 1 @ 1.9
Under 19.5 gema @ 1.8

Ferrer walczak, nigdy nie odpuszcza, walczy o każdą piłkę i tak powinno być i tym razem. W tamtym roku nie poszło mu co prawda w Doha zbyt dobrze(odpadł w 2 rundzie), ale w Auckland osiągnął półfinał a na AO ćwierćfinał. Co można powiedzieć o jego holenderskim przeciwniku? Przegrał ostatnich 6 spotkań, a jego wyniki z początku roku również nie powalają - odpadł w 1 rundzie kwalifikacji do Brisbane i 3 rundzie kwalifikacji do AO. Ferrer miał całkiem niezłą końcówkę sezonu, jeżeli już przegrywał do z graczami wyżej od niego w rankingu, poza tym jest to gracz który zalicza mało wpadek i gra raczej na równym poziomie przez praktycznie cały mecz popełniając mało błędów i będąc ścianą dla rywala. Na takiego kogoś jak plasującego się na 141 miejscu w rankingu Holendra powinno wystarczyć i powinniśmy oglądać jednostronne widowisko.

gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Kubot L. - Groth S.
Po cichu liczyłem na niespodziankę w postaci awansu Kubota, ale myślałem, że zmierzy się z legendarnym Lleytonem. Tymczasem rywalem będzie Groth, który no powiedzmy sobie szczerze, poza serwisem wiele do zaoferowania nie ma. W meczu z Hewittem świetnie serwował, ale Łukasz również przy swoim podaniu gra bardzo dobrze. Dodatkowo ma dużo lepszy return i będzie czyhał na drugie podanie Grotha. Kubot w swoim stylu będzie chodził często do siatki i będzie wywierał presję na Australijczyku. W tym meczu typuję zwycięstwo Kubota, a że nie jest faworytem, tym lepiej dla mnie. Dodatkowo uważam, iż w tym meczu możemy zobaczyć tie break. ✅
Kubot @ 2,32 ⛔

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Groth /Butorac - Querrey/Johnson
Over 21.5 1.98 MarathonBet✅✅✅

Dwa deble bazujące mocno na serwisie. Nie widzę tutaj wielu przełamań, możliwy tb. Podobnie jak w spotkaniu poniżej. W pierwszym meczu tych pierwszych padło 22 gemów. Amerykański debel wygrał gładko w 18 gemach, jednak nie przewiduję tutaj takiego scenariusza, bo połamanie Butoraca, czy ty bardziej Grotha to nie jest łatwa sprawa. Sam pokazał dzisiaj w meczu z Lleytonem, że jest w dobrej formie i serwis mu siedzi, a to dobry prognostyk na to spotkanie.
Kubot - Groth
Over 22.5 1.96 Marathon
✅✅✅
Konsekwentnie stawiam taki bet w meczu Klapka. Prosta sprawa. Mamy na korcie dwóch servicemanów, którzy trzymają swój serwis, serwują wiele asów oraz wygrywających serwisów i ich gra jest prawie w całości na tym oparta. Myślę, ze zobaczymy tu przynajmniej jednego tb, więc typ może okazać się trafny nawet przy dwóch rozegranych setach, tak jak to miało miejsce w poprzedniej rundzie w meczu Łukasza z Kevinem. Dodatkowo polecam over w 1. secie, na razie brak kursów na takie zdarzeniach, jest tylko u jakiegoś ruskiego buka over 10.5 po ponad 3.00, jeśli takie kursy pojawią się u naszych, to polecam.

gooster 343

gooster

Użytkownik
Murray - Janowicz 2 @5.2 pinnacle ⛔ z takim serwisem to daleko jurek nie pojedzie
Długo się zastanawiałem nad tym typem, ale widze w nim szanse powodzenia.
Radwańska z Janowiczem jasno się określili że chcą wygrać ten turniej. Jutro Aga wejdzie pierwsza i zmiecie z kortu Watson w obliczu czego może dojść że Murray po prostu odpuści ten mecz. Do tego oglądałem mecz Murraya z Nadalem i obaj panowie grali fatalnie. Jurek w czasie drugiego seta z Ebdenem się odrodził a co najwazniejsze przez całe spotkanie niezdarzyło mu się pajacować. Jeżeli głowa będzie pracowała odpowiednio to spotkanie jest jak najbardziej do wygrania.

Ferrer vs De Bakker 2 @6.6 pinnacle
⛔ 6:7 6:4 6:3 Tylko pierwszy set dobry potem obniżka pierwszego serwisu do poniżej 50% żenada.

Na szybko jeszcze jeden typ odemnie zanim się zacznie. Przed chwilą byliśmy świadkami &quot;sensacji?&quot; albo po prostu oddania meczu przez Nadala. To co wyprawiał w czasie meczu wołało o pomste do nieba, myśle, że to samo może dziać sie w czasie meczu Ferrera. Umiejętności oczywiście po stronie Davida aczkolwiek mam dziwne przeczucie, że obaj panowie opuszczą dzisiaj Katar. Nie sądze by Ferrer sie spinał mocno do gry w podrzędnym turnieju.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
W ogóle początek sezonu to jakiś kabaret w wykonaniu Panów czy Pań. Nadal przegrywa, Fognini tak samo podczas turnieju Hopman Cup, Serena Williams set do zera, a o odwróceniu wyników o 180 stopni podczas meczów czytam dzień w dzień (polecam dział tenisowy WTA).
ATP Brisbane:
Kokkinakis T. - Tomic B.
Tomic B. ::: 1,52 ::: Pinnacle ::: 3/10

Tomic jest po prostu lepszy, bardziej doświadczony. Na korcie będzie iskrzyło bo zagra ze sobą dwóch młodych Australijczyków który jeden drugiemu będzie chciał udowodnić kto jest lepszym tenisistą. Przeszli pierwszą rundę dość pewnie, Bernard podkreśla w wywiadach, że teraz skupia się przede wszystkim na grze, a nie imprezach z jakich jest znany. Kokkinakis to nadal młokos z rocznika 1996 ze świetlaną przyszłością. W tym roku to właśnie on obok Corica może być największym objawieniem sezonu to jednak jutro powinno wygrać doświadczenie Tomica.

Wynik: (2)6:7 1:6 ✅

Johnson S. - Nishikori K.
Johnson S. +1,5 seta ::: 2,53 ::: Pinnacle ::: 3/10
Na Amerykanina kurs jest dość kuszący i wcale nie zdziwiłbym się jakby padła tu niespodzianka. Dla Japończyka będzie to 1 mecz w tym sezonie, a jak dobrze wiemy nie ma on zbyt mocnego podania. Początki bywają trudne, dlatego stracenie jednego seta w jego wykonaniu nie powinno być wielkim zaskoczeniem. Johnson Steve jest z tego samego rocznika co i Kei, więc walka na korcie powinna być w najlepsze. Zresztą Steve już w 2014 roku wygrał 13 meczów na nawierzchni typu hard. W Auckland doszedł do ćwierćfinału turnieju grając od samych kwalifikacji. 6,35 na zwycięstwo na pewno kusi.
Wynik: 4:6 5:7 ⛔
Klizan M. - Dolgopolov A.
Klizan M. +1,5 seta ::: 1,70 ::: Pinnacle ::: 3/10

Dwóch tak zwanych &quot;czajników&quot; na korcie którym nigdy nie wiadomo co przyjdzie do głowy. Potrafią zagrać beznadziejne mecze, by niekiedy dojść do jakiegoś półfinału Mastersa czy wygrać turniej ATP. Pewnie niewielu z Was wie, że podczas turnieju w Pekinie 2014 w pierwszym meczu kwalifikacyjnym Klizan z jakimś Xin Gao bronił match pointy, ale to nie przeszkodziło mu dojść później do półfinału turnieju eliminując po drodze Nadala czy Gulbisa.
W pierwszej rundzie Klizan pomęczył się trochę z Jurgenem Melzerem, ale 3 set to była tylko egzekucja do 1 gema, natomiast Alexander miał łatwiejszego przeciwnika Carlosa Berlocqu z którym rozprawił się bez problemu. Tak jak już wyżej pisałem, moim zdaniem cichym faworytem meczu jest tutaj Klizan, ale doskonale wiem na co stać Dolgopolova dlatego liczę na zażartą walkę z obu stron. H2H 1:0 z 2010 roku na nawierzchni ziemnej.
Wynik: 1:6 7:6(6) 7:6(7) ✅ @Edit: Dolgo 6 MP ???? .
Dimitrov G. - Chardy J.
Chardy J. +1,5 seta ::: 1,91 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 1:1. W 2012 roku po 5 setach podczas turnieju Australian Open wygrał Bułgar który poprzedni sezon skończył na chlubnym 11 miejscu. W tym sezonie nie zdziwię się jak skończy w top 10, bo powoli młode pokolenie dochodzi do głosu i walczy ze ścisłą czołówką jak równy z równy.
Francuz to dla mnie od zawsze był taki gracz który potrafi odpalić w najmniej oczekiwanym momencie. Już nie zagłębiając się w daleką historię wyników, tylko tą najbliższą warto zauważyć, że Roger Federer musiał się nieźle napocić w Paryżu by go pokonać, albo finalista turnieju Tommy Robredo w Valencii. Myślę, że te 1,30 na Dimitrova jest trochę przesadzone, a Chardy jest niedoceniony. Zresztą już w Brisbane pokonał bez większych problemów Golubeva.
Wynik: 3:6 6:4 7:6(8) ✅ @Edit: Chardy 2 MP ???? .

Otrzymane punkty reputacji: +4
magician 2,9K

magician

Użytkownik
Berrer vs Dodig 1 @3,05 Marathon ⛔
Dzisiaj kto oglądał spotkanie Nadala z Berrerem ten wie, że po 1. secie (gdzie Niemiec grał mało odważnie i niezbyt dobrze i został zdemolowany przez Rafę) zaczął grać fantastycznie. Wchodziły mu bardzo mocne uderzenia, był na równi z Rafą jeśli chodzi o tospinową wojnę forehandową po crossach (a to już wiele znaczy, nawet z Rafą wracającym dopiero do formy), a to co wyczyniał w obronie, to już głowa mała. Oprócz tego dołożył bardzo dobry serwis i wygrał całe spotkanie, mimo że Nadal walczył jak lew, miał nawet trochę BP na dogonienie przeciwnika, ale wtedy serwis zdecydowanie Niemcowi pomagał + świetnym dziś forehandem dobił Hiszpana.
Czy to był dzień konia Berrera? Prawdopodobnie tak ;) Jednak TAKI dzień konia jak dziś nie zdarza się, kiedy zawodnik jest w złej formie fizycznej jak i tenisowej. Jakąś podstawę do tego musiał mieć, bo to nie były tylko grane ciągle na pałę strzały, gość po prostu dzisiaj przez te 2 sety był zawodnikiem kompletnym. Dodatkowo on wytrzymał na takim poziomie pełne 2 sety, a nie tylko jakąś ich część. Czy jutro zagra tak samo? Nie wydaje mi się, ale zasygnalizował dzisiaj na prawdę dobre przygotowanie do sezonu i z takim przeciwnikiem jak Dodig wystawiłbym raczej kurs lekko ponad @2 a nie @3,05. Dodig trochę się męczył ze słabym Safwatem w 1. secie, później już go wykończył. Nie za wiele można powiedzieć o jego formie, ale wobec dzisiejszego występu Berrera czułbym się bardzo źle nie stawiając go po takim czymś. Oczywiście nie ma co się napalać, bo 2. takiego samego meczu to on już nie zagra jutro (może nawet i w tym roku), ale jak widać forma jest i niech da chociaż z 70-80% z tego, co dał dzisiaj. Ostatnie ich spotkanie na hardzie (2012 r.) skoczyło się 2:0 dla Berrera (wcześniejsze 2 na grassie i hardzie wygrał Chorwat).

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Jednak TAKI dzień konia jak dziś nie zdarza się, kiedy zawodnik jest w złej formie fizycznej
Mnie to się w ogóle wydaje, że Berrer zrzucił z 5-7 kg. Wyglądał naprawdę dobrze. Ale czy powtórzy drugi taki mecz ? Ciężko powiedzieć. Ale faktycznie 3,05 to jest sporo za dużo patrząc na 1wsze spotkania.

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Novak Djokovic - Sergiy Stakhovsky Under 18.5 gemów @ 1.72 ✅

Myślę, że tutaj nie ma się co rozpisywać. Miałem pewne obawy co do wczorajszego meczu i odpuściłem obstawianie bo myślałem że Nole podejdzie trochę luźniej i nie będzie chciał aż tak rozgromić swojego kolegi i da mu ugrać z 6-7 gemów. Ukrainiec musiałby w obu setach przegrać jednym przełamaniem czego ja sobie po prostu nie potrafię wyobrazić. Nie takich przeciwników Djoko potrafił rozgromić. Daje Stakhovskiemu właśnie max 6 wygranych gemów, walka będzie pewno w jednym secie, jeżeli wogóle jakakolwiek będzie.

Otrzymane punkty reputacji: +8
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Chennai:
Ymer E. - Muller G.
Muller G. -1,5 seta ::: 1,70 ::: Pinnacle ::: 2/10

Szwed z rocznika 1996 w pierwszym meczu pokonał Sijslinga, ale tego można było się spodziewać, bo Holender jest okropnie słabym zawodnikiem na nawierzchni typu hard, więc zwycięstwo Ymera nie powinno tutaj nikogo dziwić.
Muller w pierwszym meczu pokonał tutaj Francuza Vasselina który bronił sporej ilości punktów. Przegrał po dobrym meczu, a Mullerowi widać było, że bardzo zależało na zwycięstwie. Mówienie do siebie, zaciskanie pięści itd. Widać, że pod ten turniej przygotował się solidnie. Do tego posiada dobry serwis który ciężko przełamać. Co tu dużo ukrywać, po prostu różnica klas, liczę na pewno zwycięstwo Belga.
Wynik: 4:6 3:6 ✅

Wawrinka S. - Coric B.
Vesely J. - Haider-Maurer A.
Wawrinka S. &amp; Vesely J. ::: 2,04 ::: Pinnacle ::: 2/10
Nie mam zbyt dużej pewności odnośnie tego dubla, ale sytuacja wygląda tak:
Corcic pokonał tutaj w pierwszym meczu Robina Haase bardzo wysoko i ogólnie jest ostatnio na ustach wszystkich, ale Wawrinka to jest ten zawodnik który wygrał wielkiego szlema, do tego rok temu wygrał ten turniej, więc takich Bornów wciąga nosem na śniadanie. Dużo osób typuje na Chorwata, ale moim zdaniem jeszcze musi nie raz wytrzeć mleko z pod nosa by móc powalczyć z najlepszymi.
Haider-Maurer był już jedną nogą poza turniejem, podobny scenariusz meczu z Granollersem jak Janowicza z Ebdenem. Dokładnie to tak jak piszę, zabrało Hiszpanowi dosłownie jednego gema do zwycięstwa. W trzecim secie poddał mecz przy stanie 4:0 i tak oto Austriak awansował dalej który większość swojego życia spędził na kortach ziemnych. Vesely dość młody zawodnik, ale na hardzie bardziej się odnajduje od swojego przeciwnika. Dziś sprawiedliwości powinno stać się zadość i Haider-Maurer żegna się z turniejem.
Wynik I: 6:1 6:4 ✅
Wynik II: 7:6(3) 4:6 4:6 ⛔
ATP Doha:
Ferrer D. - Verdasco F.
Verdasco F. +1,5 seta ::: 2,11 ::: Pinnacle ::: 2/10
Historia ich spotkań zaczyna się jakoś w roku 1999, grali ze sobą wiele razy, znają się jak brat z bratem, są Hiszpanami. W swoich pierwszych meczach podczas tego turnieju mieli olbrzymie problemy, nie widzę sensu faworyzować tutaj aż tak Ferrera po kursie 1,20. Nawet nie zdziwiłbym się jakby wygrał dzisiaj Fernando który jest okropnie nieobliczanym zawodnikiem. Tak jak już wyżej pisałem, dwóch Hiszpanów na korcie więc walki powinno być co nie miara. Set powinien być formalnością przy takiej formie Ferrera.
Wynik: 6:3 6:2 ⛔
Kavcic B. - Berdych T.
Kavcic B. +1,5 seta ::: 2,90 ::: Pinnacle ::: 2/10
Podobna analiza jak wczoraj. Berdych niezbyt często początek sezonu zalicza do udanych i nie zdziwię się jak dzisiaj przegra. Kavcic młody zawodnik, gra tutaj od kwalifikacji, wygrał już 4 mecze. Na pewno dzisiaj powalczy, ale czy wygra mecz? Nie wiadomo, musiałby pomóc mu mocno w tym Berdych i na to liczę. Nie raz już były takie sytuacje, że zawodnicy grający od kwalifikacji zachodzą gdzieś daleko w turnieju. Po takim kursie warto spróbować choćby na set. Czech to na pewno nie jest jakiś tenisowy monolit.
Wynik: 1:6 2:6 ⛔
Gasquet R. - Bolelli S.
Seppi A. - Souza J.
Gasquet R. &amp; Seppi A. ::: 1,71 ::: Pinnacle ::: 3/10
Gasquet to był swego czasu zawodnik top 10, pokonał 4 razy Bolleliego bez straty seta. Zresztą co tu dużo pisać? Wielu zachwycą się grą Francuza i jego pięknym jednoręcznym backhandem. Jest o klasę lepszy niż Włoch. Grał nie raz w Doha, a nawet wygrał ten turniej 2 lata temu.
Seppi w pierwszym meczu pokazał swoją klasę i doświadczenie. Wygrał z Mayerem po długim meczu, widać że zależy mu na tym turnieju., Souza to zawodnik o klasę, dwie niżej. Ranking z poza 100, w pierwszym meczu stracił set z Jazirim co nie jest dobrym wynikiem.
Wynik I: 6:3 6:2 ✅
Wynik II: 7:5 6:2 ✅
Dodig I. - Berrer M.
Berrer M. +1,5 seta ::: 1,84 ::: Pinnacle ::: 3/10
Berrer sprawił wczoraj nie lada sensację bo wyeliminował z turnieju Rafela Nadala, choć mam osobiście wyrobioną własną opinię odnośnie tego wyniku to jednak tak czy siak należą mu się brawa. Czy pójdzie za ciosem? Zobaczymy, ale powalczyć z Dodigiem jest w stanie. Kursy są przesadzone na Chorwata jakby był on jakimś zawodnikiem top 20, a jest z okolic 80 miejsca. 1,30 na chimerycznego Ivana? W pierwszym meczu miał spacerek, za to Berrer gra tutaj od kwalifikacji i wygrał już łącznie 4 mecze. Tak jak już wyżej pisałem, są takie turnieje gdzie zawodnicy grający od kwalifikacji zachodzą gdzieś daleko.
Wynik: 7:6(1) 6:2 ⛔

gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Bhupathi M./Myneni S. - Falla A./Gonzalez A. 2:0 @ 1,94 // odwołane, zwrot
Bhupathi to bez dwóch zdań najbardziej doświadczony i najlepszy deblista z całej tej czwórki. W zeszłym sezonie zaledwie 5 spotkań, ale w przeszłości wyczyniał cuda. Tym razem do pary dostaje Myneniego, który prezentuje poziom mocno challengerowy, ale gra sporo. W ubiegłym sezonie tutaj nawet ograł Bopanne i Qureshiego, poza tym w swoim kraju wygrał kilka challengerów w deblu. Mówiąc delikatnie, Falla i Gonzalez jako debliści nie istnieją. Do tego jeden woli znacznie mączke, a Falla został zmieciony w singlu przez Gojowczyka. Wszystkie gwiazdy na niebie mówią, że Hindusi zwyciężą. Mam nadzieję, że 2:0, bo duet z Kolumbii nie ma zbytnio argumentów, aby walczyć o zwycięstwo w którymś z setów.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Stan Wawrinka – Borna Coric @3,13⛔⛔ Pinnacle Młody bez szans, nie ta liga, ale Stan odpalił również.

Chorwat wyrasta na duży potencjał w przyszłości i to chyba dzięki naszemu Jurkowi bo to przecież po tej wygranej nad Polakiem usłyszał o nim świat. Styl podobny do Novaka Djokovicza, z którym trenował kilka dni w Dubaju w grudniu zeszłego roku. Stać go tutaj na świetny wynik, w 1r pokonał zawsze groźnego i doświadczonego Haasa oddając 4 gemy.
Stasiek to obecnie cień tego zawodnika który wygrał AO. Nie funkcjonuje przede wszystkim bh tak jak by sobie życzył, winnery po tym zagraniu to pojedyncze pkty, zdecydowanie więcej UE. Broni tutaj tytułu sprzed roku ale to właśnie wtedy zaczął świetnie grać, na tym turnieju złapał świetną formę, którą utrzymał aż po triumf w wielkim Szlemie. Kiepski występ w pokazówce u szejków gdzie wygrał tylko z nadal kontuzjowanym Almagro.
Myślę, że Bornę stać już na pokonanie obecnego Stana, któremu, jego sparingpartner, Novak oddał niedawno tylko 3 gemy

e/ wszystko przez te porównania do Novaka ;)

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
ATP Chennai:

Kavcic B. - Berdych T.
Kavcic B. +1,5 seta ::: 2,90 ::: Pinnacle ::: 2/10

Podobna analiza jak wczoraj. Berdych niezbyt często początek sezonu zalicza do udanych i nie zdziwię się jak dzisiaj przegra. Kavcic młody zawodnik, gra tutaj od kwalifikacji, wygrał już 4 mecze. Na pewno dzisiaj powalczy, ale czy wygra mecz? Nie wiadomo, musiałby pomóc mu mocno w tym Berdych i na to liczę. Nie raz już były takie sytuacje, że zawodnicy grający od kwalifikacji zachodzą gdzieś daleko w turnieju. Po takim kursie warto spróbować choćby na set. Czech to na pewno nie jest jakiś tenisowy monolit.

Wynik:

Ogolnie mi sie podobaja Twoje typy, ale czasem idziesz bardzo ryzykownie. Wczoraj z Nishikorim ugryzlem sie w jezyk, ale dzisiaj musze juz bronic Berdycha, ktory pod koniec roku zalapal bardzo dobra forme i stara sie ja kontynuowac. Ja w tym meczu Kavcica w ogole nie widze, nie oszukujmy sie, zupelnie inna klasa tenisisty. Wg mnie Berdych nie nalezy do tenisistow, ktorzy sobie odpuszczaja walke na 100% ze slabszym przeciwnikiem, tak samo jak Japonczyk. Ja tu widze pewna wygrana Berdycha 2:0 niemniej zycze powodzenia.
W bukmacherce nie ma miejsca na &quot;warto sprobowac&quot;, to nie ruletka ;) dlatego jesli cos nie jest pewne w swoim mniemaniu warto odpuscic

Otrzymane punkty reputacji: +7
dx2 267,1K

dx2

Użytkownik
Seppi-J.Souza 1 @1.25
Do kombinacji bardzo dobry typ. Nie wiem skad tu przywialo Brazylijczyka, bo chyba nigdy tu nie gral, a na pewni nie wostatnich latach. Souza pokonal Jaziriego, ktory jak zwykle dostal dziak karte tutaj, ale Tunezyjczyk jak wiadomo potrafi 3/4 roku grac slabo. Seppi to jednak bardzo uniwersalny gracz. Wcozraj Wloch po horrorze minimalnie lepszy od Leo Mayera i na pewno byl to lepszy mecz. Nie widze powodu, zeby Wloch mial w jakikolwiek spodob odpuszczac, takze łaczymy i gramy.

gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Rosol L./Stakhovsky S. - Knowle J./Oswald P. 2,1 ✅ ✅
Planowo Rosol i Stakhovsky znaleźli się w drugiej rundzie, ale tutaj już poprzeczka zawieszona nieco wyżej. Myślę, że nie trzeba przedstawiać weterana tenisowych kortów, który pomimo wieku nadal potrafi kręcić niezłe wyniki. Mowa tu oczywiście o Knowle. Do tego Oswald, który również potrafił uprzykrzać życie osobom stawiającym często przeciwko niemu. Skupiony głównie na challngerach do tej pory, ale w turniejach rangi ATP potrafił czasem utrzeć nosa bardziej utytułowanym rywalom. Austriacy w pierwszej rundzie pokazali, że nie są chłopcami do bicia i pokonali bardzo dobry duecik Zimonjic/Qureshi. Dlaczego mieliby nie pokonać Czecha i Ukraińca? Nie wiem. Dlatego też stawiam na parę Knowle/Oswald. Mecz według mnie 50/50, ze wskazaniem na etatowych deblistów.
Cabal J./Farah R. - Djokovic N./Krajinovic F. 1,45 ⛔ ⛔
Etatowa para deblistów, która mam wrażenie, że jak im się chce, to potrafią grać na naprawdę dobrym poziomie, kontra kompletny zawodnik + jego młodszy kolega , który rozwinął się nieco w zeszłym sezonie, jednak jeszcze trochę wody w Wiśle musi upłynąć, żeby można było się z nim liczyć. Myślę, że o formie Cabala i Faraha wystarczająco dużo mówi oddanie dwóch gemów parze Lipsky/Ram. Serbowie nie mieli godnych siebie rywali i też zbytnio się nie namęczyli. Mimo tego, iż po drugiej stronie siatki stoi Djokovic, to jednak sam meczu nie wygra. Krajinovic to nie ta półka (jeszcze) i Cabal z Farahem, którzy są bardzo dobrą parą i świetnie weszli w sezon, powinni ogarnąć spotkanie.

Otrzymane punkty reputacji: +6
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Gasquet - Bolelli(+3,5g) 2 @ 2,10⛔
Bet365

Na szybko, gdyż mecz za niedługo, ale typ wydaje mi się dość fajny. Tenis Włocha poszedł do góry moim zdaniem i widać to było w pierwszym meczu z Beckerem, grał fajny, zdecydowany tenis i nie bał się pójść za piłką, fajnie operuje forehandem i serwis też nie najgorszy. Gasquet też pokazał kilka ciekawych zagrać, ale gra dość nierówno i jego serwis nie jest na najwyższym poziomie, co Włoch powinien wykorzystać czasami. Na pewno nie będzie to tak łatwy mecz, jak wskazują kursy i moim zdaniem oddsmakerzy przesadzają formę Francuza.

Otrzymane punkty reputacji: +2
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Garcia-Lopez - Ito 1 @ 1,50✅
Bet365

Myślę, że to fajny typek do dubla, Hiszpan wydaje się być w formie po pokonaniu groźnego Donskoya, który straszy serwisem, ale regularność wygrała i myślę, że Hiszpan spokojnie może myśleć o kolejnej rundzie. Japończyk Ito to nie ta liga, na początek dostał zawodnika gospodarza, który jednak odstaje i to znacznie od tego, co prezentuje chociażby Hiszpan, a wynik bez rewelacji moim zdaniem. Hiszpan powinien spokojnie zamknąć ten mecz w dwóch setach i nie jest to naciągane, gdyż różnica w stylu gry i przede wszystkim kulturze gry jest znaczna. Doświadczenie, technika, regularność po stronie Garcia-Lopeza.

Kubot - Groth 1 @ 2,10⛔
Bet365

Kursy się wahają, bo nie wiadomo do końca, kto tu jest faworytem i ze względu raczej na to, że mecz rozgrywany w Australii to jednak jest nim Groth. Jak dla mnie to jednak mecz 50/50 i kurs nieco wyższy na Polaka trzeba wykorzystać, zwłaszcza jeśli Łukasz jest w formie. Wygrana nad Andersonem nie wzięła się znikąd i Łukasz pokazał fajną grę, dobry return tutaj się Łukaszowi przyda, wiadomo, że gry Groth trafi pierwszym to nie ma co zbierać, lecz nie zawsze trafia i ten jego drugi serwis można zaatakować, a Łukasz to potrafi, a zwłaszcza będzie groźny jeśli jest w formie. Drugą bronią Australijczyka jest forehand, ale ten zawodnik nie lubi być pod presją, a gdy po serwisie Kubot będzie przy siatce, to Samuel będzie musiał myśleć jak minąć Polaka i będzie strzelał raczej na siłę, a myślenie u niego to nie jest international level. Polak jest świetnym deblistą, więc zapewne sobie poradzi, do tego doświadczenie na jego korzyść, a w Australii Łukasz też grać lubi, więc jak dla mnie on będzie zwycięzcą tego meczu. Jak już wspomniałem kurs bardzo fajny i value trzeba wykorzystać.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Kubot - Groth
Over 22.5 1.96 Marathon✅✅✅
Konsekwentnie stawiam taki bet w meczu Klapka. Prosta sprawa. Mamy na korcie dwóch servicemanów, którzy trzymają swój serwis, serwują wiele asów oraz wygrywających serwisów i ich gra jest prawie w całości na tym oparta. Myślę, ze zobaczymy tu przynajmniej jednego tb, więc typ może okazać się trafny nawet przy dwóch rozegranych setach, tak jak to miało miejsce w poprzedniej rundzie w meczu Łukasza z Kevinem. Dodatkowo polecam over w 1. secie, na razie brak kursów na takie zdarzeniach, jest tylko u jakiegoś ruskiego buka over 10.5 po ponad 3.00, jeśli takie kursy pojawią się u naszych, to polecam.
Przypominam swój bet, który podałem już dwa dni temu oraz dorzucam coś jeszcze.
Dimitrov/Kokkinakis - Matkowski/Lindstedt
Matkowski/Lindstedt 1.55 MarathonBet
⛔
Stawiam tutaj na nową parę, jednak rozumiejącą się już bardzo dobrze. Szwed jest bardzo zżyty z obozem Polaków i poznał już wszystkich jakiś czas temu. Z tego powodu też zdecydował się występować w tym sezonie z Matką. Trzeba przyznać, że gra w parze z Polakami wychodzi mu przednio, widzieliśmy to na przykładzie jego gry w Klapkiem. W tej rundzie dostają zlepieńca singlowego jako przeciwników. Wprawdzie przy okazji jakichś mniejszych turniejów, właśnie takich jak ten, Grigor pogrywa sobie w debla, jednak bez wielkich rewelacji. Podobnie Thanasi, tylko że w Challengerach, więc na niższym poziomie. Umiejętności deblowe, jak i doświadczenie w tym rodzaju tenisa zdecydowanie po stronie pary polsko-szwedzkiej i właśnie na nich stawiam.
Marray/Lu - Begemann/Haase
Begemann/Haase 1.60 Ónibet
⛔
Tutaj stawiam na zgraną parę holendersko-niemiecką. Występowali oni ze sobą w poprzednim sezonie na kilku 250-tkach i trzeba przyznać, że z sukcesami. Wprawdzie wszystkie na clayu, jednak dzięki tamtym spotkaniom zyskali wzajemne zrozumienie i potrafią ogrywać na prawde dobre pary. Tutaj za przeciwników mają zlepek singlista+deblista. Wprawdzie Lu radzi sobie nieźle w aspektach gry podwójnej, ale nie jest to żadna rewelacja, czym wybijałby się znacząco. Marray też ostatnio spuścił z tonu, jeśli chodzi o jego osiągnięcia deblowe. Miesza też ciągle partnerami, więc nie można oczekiwać wielkiego zrozumienia pomiędzy nim, a jego partnerem. Dodatkowo mamy już jakiś obraz gry obu ekip po pierwszej rundzie. Moi faworyci ograli w dwóch partiach silną, jak na taki turniej, parę czeską Cermak/Vesely, zaś ich przeciwnicy męczyli się z bliżej nieznanym deblem Balaji/Nedunchezhiyan i ograli ich dopiero w meczowym tiebreaku.

bruksel1990 948

bruksel1990

Użytkownik
Kubot - Groth over 22.5 gema @ 1.77 betsafe 4/10
Ciężko jednoznacznie wskazać faworyta. Czy serwujący na potęgę Australijczyk, czy kapitalnie returnujący Łukasz? To pytanie zagadka, mecz typowe 50/50 i niewykluczone, że dojdzie tu do 3ech zaciętych setów, a nawet TB. Linia dość niska przy takich serwisach dlatego betsafe dziś ogolę ;)
Hopman Cup:
Pospisil - Fognini CS 2:0 @ 2.10 3/10 Will Hill
Vasek jeśli nie ma kontuzji a teraz jej nie ma jest kapitalnym graczem. Serwis na poziomie bardzo wysokim, zarówno mocny jak i kątowy. Zagrania z fh niezwykle precyzyjne, do tego coraz częściej stosowane s&amp;v z racji tego, iż postępy w deblu znakomite vs pusiak. Bo inaczej tego nazwać nie można. Fognini to król kabaretu, gdy tylko nie będzie mu szło z serwisami sam odda i będzie pajacował. Vaskowi zależy na tym spotkaniu, Isner był wybijany z rytmu mimo kapitalnego serwisu. Tutaj bierze górę serwis i głowa.
Raonic 2:0 + Lopez @ 2.47 4/10 betsafe
Znów betsafe, ale oferują dobre kursy, biorą nieźle to trzeba korzystać. Milos to przede wszystkim masakryczny serwis. I jeden i drugi. Poprawił lekko grę przy siatce, ale jeszcze sporo pracy. Koordynacja jak na jego wzrost dobra, bdb technika i zabójczy fh. Kuku nie ma czego szukać. Lopez to płaskie zagrania, lewa ręka, jeśli pozwoli sobie na porażkę z Bedene będę zaskoczony. Aljaz już powinien się spakować a jego częste balony z końca kortu powinny zostać srogo skarcone.

Otrzymane punkty reputacji: +13
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom