>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Brisbane, Chennai, Doha 04.01-10.01.2015

Status
Zamknięty.
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Rosol L. - Karlovic I.(-1.5 games) 2 @1.77 Pinnacle✅
Wynik: 6:7, 3:6

Wreszcie zaczął się tenis na najwyższym poziomie. Ostatni dzisiejszy mecz w Katarze to będzie spotkanie Czecha z Chorwatem. Mecz zostanie rozegrany na twardej nawierzchni, którą lubi Ivo. Sprzyja ona jego mocnemu serwisowi. Jeśli chodzi o punkty do obrony, to nieco więcej ma ich właśnie Chorwat, który w zeszłym roku odpadł tutaj w 2 rundzie. Lukas odpadał już w 1 z Rafą Nadalem. Końcówka zeszłego roku zdecydowanie gorsza dla Rosola - przegrywał niemal wszystko. Ivo zaś dotarł do półfinału w Basel, przegrywając po 3 setach z Rogerem Federerem, urywając mu jednego seta. Turniej w Paryżu wydaje się, że odpuścił. Podsumowując: Ivo ma więcej atutów w grze od Rosola, daję mu zdecydowanie większą szansę na wygraną.

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Anderson K. - Kubot Ł. Tie-break w meczu - TAK @ 2.1 ✅✅✅ (Anderson miał 5:4 40:0 przy własnym serwisie w 1 secie i Kubot go przełamał :cool:)

Nie sądziłem, że Kubot przejdzie eliminacje w Brisbane. A jednak, pokazał się w trzech meczach z bardzo dobrej strony łatwo pokonując Kuznetsova i Dancevica a męcząc się w trzech setach z Uchiyamą. Przegrał tam seta po tie-breaku. Nie sądze, aby Łukasz poradził sobie z Andersonem, ale walka powinna być a co zwróciło moją uwagę w ofercie na ten mecz - kurs 2.1 na tie-break w meczu. Zawodnik RPA często je gra w swoich meczach, a patrząc na wyniki Łukasza również można stwierdzić że serwis mu siedzi. Porównując wyniki z tamtego roku z początku sezonu - Polak przegrał w 2 rundzie w Doha z Gulbisem po walce w 3 setach i 1 rundzie AO po 5 setach z Davydenką. Tak więc delikatnie mówiąc dużo nie wygrywał, ale nie przegrywał z byle ogórkami. Anderson odpadł w 1 rundzie w Auckland w 2 setach z Johnsonem i 4 rundzie AO po jednostronnym spotkaniu z Berdychem. Wyniki przemawiają za Andersonem, ale Polak mówił też w wywiadzie niedawno, że w tym roku chce się skupić bardziej na singlu, będzie próbował wrócić do pierwszej setki. Póki co 3 mecze - 3 zwycięstwa, przyzwyczaił się do kortów w Doha. Anderson jak będzie trafiać to baardzo wątpie a Kubot będzie pewno próbował ataków przy siatce a Kevin nie jest jakimś mega sprawnym zawodnikiem. Nie spodziewam się więc wielu przełamań w tym meczu i myśle że tie-break jest tu całkiem prawdopodobny a po takim kursie to żal nie spróbować ;)

M 25

manu

Użytkownik
Anderson - Kubot, Anderson -3,5 @1.99 ⛔⛔
Moim zdaniem Anderson nie powinien mieć większych problemów z pokonaniem Polaka. Anderson znany jest ze swojego potężnego serwisu i forehandu, dobrze trzyma piłkę w korcie. Poprzedni sezon na pewno może zaliczyć do udanych, odniósł kilka istotnych zwycięstw, co zaowocowało jego dotychczas najwyższą pozycją w rankingu -16. Kubot z kolei miał słaby sezon, rzadko prezentował swój najwyższy poziom, zajmuje obecnie 177 miejsce w rankingu. Przebrnął tutaj przez kwalifikacje bez większych problemów, jednak jego rywale też nie należeli do najwybitniejszych. Podsumowując Anderson według mnie prezentuje znacznie lepszy tenis i powinien pokonać Polaka minimum tymi 4 gemami.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Poprzedni sezon na pewno może zaliczyć do udanych, odniósł kilka istotnych zwycięstw, co zaowocowało jego dotychczas najwyższą pozycją w rankingu -16. Kubot z kolei miał słaby sezon, rzadko prezentował swój najwyższy poziom, zajmuje obecnie 177 miejsce w rankingu.
Szczerze mówiąc to, co działo się w tamtym sezonie wielkiego znaczenia na start tego sezonu nie ma. Do tego ranking nie gra, a wręcz na początku czołówka potrafi się mocno męczyć, nie ma zaznaczonej takiej wyraźnej przewagi. Wiele jest takich przykładów, m.in. Benneteau, czy Simon dzisiaj.
Przebrnął tutaj przez kwalifikacje bez większych problemów, jednak jego rywale też nie należeli do najwybitniejszych. Podsumowując Anderson według mnie prezentuje znacznie lepszy tenis i powinien pokonać Polaka minimum tymi 4 gemami.
Na serwisie obaj tenisiści prezentują się podobnie. W wymianach Łukasz tragedii nie gra. Pokazywał to już wiele razy, że z servicemanami potrafi grać na styku, trzymając swoje podanie. Tak było np. w meczu z Rao na Wimbledonie, gdzie potrafi doprowadzić do dwóch tb.
Podsumowując, nie zgadzam się z takim stawianiem w tym meczu. Moim zdaniem jest tutaj szansa na wyrównany pojedynek, nie wykluczam tb. W meczach graczy bazujących mocno na serwisie zawsze szukam overów gemowych i tutaj robię tak samo.

Anderson vs Kubot
Over 22.5 2.00 bet365+++++++

Otrzymane punkty reputacji: +8
bruksel1990 948

bruksel1990

Użytkownik
Krótko :
Copil - Kukushkin 1 @ 2.90 2.5/10 bwin Brisbane
Skąd taki typ? bo kurs przesadzony. Bo Copil grać potrafi, choć ost rok tego nie pokazywał. Bo Kuku jak się zatnie to sam na siebie się drze. Copil tutaj już 4 mecze więc jest w rytmie jakimkolwiek, a z jakimiś leszczami nie grał bo i Smyczek i Ilhan przebłyski mają. Liczę na lepszy rok Rumuna, bo warunki i chęć do gry to on ma. Wybiegany jest, serwis będzie miał znaczenie, i return Kazacha i liczę na jego prezenty. Dałbym max 2.10.
Pozdro!

Otrzymane punkty reputacji: +6
magician 2,9K

magician

Użytkownik
&#39;Coric +1,5 seta vs Wawrinka 1 @1,91 PaddyPower/@1,90 Interwetten ⛔
i lżej
Coric vs Wawrinka 1 @3,56 Pinnacle ⛔
Dzisiaj Coric zagrał bardzo dobry mecz z holendrem Haase- wynik 6:2 6:2 mówi sam za siebie. Mimo braku pierwiastka tzw. pusiaczenia w dzisiejszej grze Robina, musiał on uznać wyższość młodszego Chorwata. Czemu? Coric, jak widać po dzisiejszym meczu, mimo okresu przygotowawczego jest już gotowy do turniejów, ma tę świeżość i jego praca na nogach to jest wielka sprawa. Dzisiaj na korcie ktoś kto nie patrzył na zbliżenia, mógł pomyśleć, że z Haase gra Djokovic- to samo ustawianie się, świetne pozycjonowanie uderzeń, zmiany chwytów, pare passing shotów a&#39;la Nole. Gość po prostu robi dobrą robotę i tu jedyne co zaznaczam, to to, że dzisiaj pokazał dobrą formę i świeżość. Po więcej zapraszam tu, bo nie ma sensu pisać o nim tyle razy.
Stasiek swoją najlepszą formę osiągnął w DC i póki co po tym turnieju w pokazówkach nie bardzo pokazywał nam dobrą grę. Masa zepsutych piłek, brak odpowiedzi na przyspieszenia, serwis bez wielkiej szkody (podczas meczu z Rafą czasem to wyglądało w 1. secie, jakby grali dwaj chłopcy). Oczywiście nie ma co się za bardzo sugerować takimi śmiesznymi meczami, ale coś jednak to daje i jego ogólna postawa nie wyglądała za dobrze. Podczas DC backhandem zamiatał jak szalony, widać było automatyzm w tych zagraniach, a teraz nawet jak grał akcje w których dawał z siebie wszystko, biegał jak szalony, to czegoś brakowało (czy to nogi zostawały, czy to zła decyzja). Formę miał bardzo dobrą 1,5 miesiąca temu, po tym pewnie mocno trenował, żeby być gotowym na główny cel sezonu- obronę Wielkiego Szlema w Melbourne. Czy wcześniej się pokaże w tych mniejszych 2 turniejach? Może tak, może nie. A nawet nie patrząc na to, czy Staś jest gotowy do gry na 100%, to i tak Borna ma szansę powalczyć. Tak jak pisałem już wcześniej, według mnie to jest pewne TOP 10 w przyszłości (i prawdopodobne TOP 3), więc w tym wieku w mniejszych turniejach już powinien podejmować walkę z czołówką światową. Dzisiaj grał jak ściana z Haase, ale nie taka jak Marcel Granollers, tylko taka oddająca za każdym razem jeszcze mocniej. Jeśli Wawrinka nie jest w bardzo dobrej formie, to ma tendencję to przegrywania takich wymian- po prostu nie wytrzymuje i skraca na siłę, a jeśli nie wyjdzie to potrafi się zagotować i zaciąć. Taki to niestety jest Wawrinka, mocno chimeryczny zawodnik, potrafi wygrać Szlema, ale też jest zdolny do odpadania w pierwszych rundach ;)
Stakhovsky -11 vs Ali Mutawa 1 @1,76 comeon/1,73 Betsson (zwrot przy 1 gemie ugranym przez Ali) ⛔ (6:1 6:1)

e2: żeby nie odpowiadać wszystkim z osobna, to: nie gram tego all-inem (skąd w ogóle taki pomysł :razz ???? , gram za 1,5 normalnej stawki- to jest normalny typ, a nie jakaś mega peffka.
No nie bardzo jest co tu pisać, Sergiy pod koniec sezonu grał na prawdę dobrze, jest w dobrym wieku, trzyma się cały czas w TOP 100 (obecnie 57. pozycja). Bardzo solidna gra, bez napalania się, a to powinno być kluczem do rowerka w starciu z totalnym ogórem, jakim jest Jabor Mohammed Ali Mutawa. Gość rozegrał na poziomie ATP 8 spotkań, w tym 0:6 0:6 z Safwatem (czyli miernym zawodnikiem) i Cipollą, w dodatku dostając 4 razy seta do 0 od gości grających na poziomie podwórkowych. Wygrał w karierze na tym poziomie zaledwie 1 seta, w przegranych setach ugrywa średnio zaledwie 0,88 gema! A przecież Stakhovsky to ciągle liczący się zawodnik na poziomie ATP, a ten Ali Mutawa nie radzi sobie z takimi grającymi 2 rangi niżej.
Dodatkowo 2:0 @1,09 ✅ (6:1 6:1) Betano/@1,11 DOXXbet to są lokaty. Jeśli nie wejdzie, to Stakhovsky będzie miał problemy, gdyż oznaczałoby to, że sprzedał mecz ;)
e: usunąłem betwaya, zapomniałem, że spadło do @1,07 przed chwilą

J 202

jazirii

Użytkownik
Anderson - Kubot +3,5 @1,90 bet365 ✅
Nawierzchnia w Brisbane należy do bardzo szybkich, gra zawodników sprowadza się głównie do serwisu i krótkich wymian, z reguły 1 serwis jeśli jest trafny punkt serwującego, dopiero przy 2 serwisie zaczynamy rozgrywać akcję. Kubot jak ktoś pisał wyżej stawia w tym roku na singla, ja się z tego powodu bardzo cieszę, uważam, że Polak potrafi grać w tenisa i pokazał to już niejednokrotnie. Przywoływanie tutaj pojedynków z Rao na Wimblu są bardzo trafne, Kubot prezentuję*ciekawy styl gry Serve and volley, jest bardzo dobrym deblistą, gra mocno i płasko. Z kolei Anderson to typowy serviceman, Anderson wypada moim zdaniem gorzej w wymianach niż Polak i tutaj widzę szanse Łukasza. Anderson która ma trzymać swoje podanie serwisem, ale nie jest dobry z wymiany i będzie mu ciężko połamać Łukasza. Typuję, że w meczu będzie tie-break, a nawet Łukasz może połamać Andersona, linia +3,5 wydaje się w zupełności do pokrycia. Po cichu liczę, że Łukasz zagra mega mecz i posunie Kevina.

Przy 5/4 40/40 kurs na set dla Łukasza na óni wynosił 14.00, a kurs na wygraną meczu był w granicach 7 po tym szybkim łamaniu. Tak jak przypuszczałem.

Copil - Kukushin 1 @2,5 bet365 ⛔
Trzeba przyznać, że kurs jest bardzo przyjemny, Copil przeszedł tutaj eliminiację i zaprezentował się w nich bardzo dobrze, wydaje mi się, że wszedł tutaj w tą nawierzchnię, złapał rytm, pokazują to dobitnie ostatnie 2 pojedynki dość gładkie wygrane z Ilhanem oraz Smyczkiem. Copil posiada dobry serwis, dobrze porusza się po korcie, potrafi zagrać volleya, w pamięci utkwił mi jego mecz z Dimitrovem, gdzie był od włos o wygranej. Z kolei Kukushkin jest dobry w wymianach, a nie ma tak dobrego serwisu, myślę, że to główny czynnik, dlatego stawiam tutaj na Rumuna na tej nawierzchni. Podejrzewam, że Copil będzie zabijał serwisem, a Kukushkin będzie musiał rozgrywać więcej wymian, czasami brakuję mu opanowania i wiemy jak to się kończy.

Mecz po walce, niestety.

Berlocq - Dolgopolov DW 0-2 1,72 bet365 ✅
Argentyńczyk to typowy ziemniak, co nic nie potrafi ugrać na hardzie, w dodatku tak szybkim hardzie, gdzie gra sprowadza się do serwisu, on wrzucając tutaj ten swój serwis i rozgrywając punkty z Dolgo, jest z góry skazany na pożarcie. Ukrainiec jak dla mnie technicznie gra największy dramat, nie da się tego oglądać, ale te jego śmieszne, płaskie &quot;strzały&quot; i ten &quot;szybki&quot; serwis pogrążą Berlocqa, dochodzi do tego też fakt, że Dolgo jest zwinny i dobrze porusza się na korcie. Warto zobaczyć ile zwycięstw w życiu odniósł Berlocq na twardej nawierzchni, chyba perła dnia.

Z luźnych typów na nockę polecam jeszcze:
Kudla - Nieminen 1 @2,37 bet365 ⛔ Nieminen słaby koniec sezonu, wydaje mi się, że wyleci w tym roku z top 100. Kudla łatwa wygrana z Troickim przszedł kwalę, może już się tutaj dobrze zaaklimatyzować.
Groth - Hewitt 2 @1,4 bet365 ⛔ Groth jak nie trafi 1 serwisu, to z wymiany jest słaby jak barszcz, Hewitt jest waleczny, wybiegany, jak dla mnie można to 2-0 przyłożyć.
Pavlasek - Fognini 1 @5,00 bet365 ✅ Ogromne value w tym typie, Czech dobrze serwuję, zacięty mecz z Pospisilem, a teraz gra z chimerycznym Fabio, któremu jak coś się nie spodoba, to przestanie grać ot tak sobie. Fognini nie dysponuję atomowym serwisem, dlatego będzie wiele wymian, liczę na to, że odda on parę razy serwis i przegra mecz.

@up - Magician
Uwierz mi, że Ukraińcowi nie będzie się chciało robić 6-0 6-0. Jak dzisiaj w deblu grając z Jazirim, Djoko z Krajinoviciem nie zlali ich do zera. Spokojnie może ugrać parę gemów, typu 2-3.

Otrzymane punkty reputacji: +5
M 18

marian123415

Użytkownik
Groth +4 vs Hewitt 1,41 Pinnacle ✅✅

Ja na ten mecz wybrałem inne rozwiązanie, wydaje mi sie pewniejsze od zwycięstwa Lleytona. Nie będe rozpisywał sie na temat faworyta tego meczu czyli Hewitta. Jaki jest wiadomo, dużo walki, dużo poświęcenia, którymi dużo zyskuje. Jednak gra z nie byle kim. Należy zacząć od tego, co skłania mnie do tego typu i jest głównym argumentem. Jest to serwis Sama, oraz ogromna siła fizyczna, przez co bardzo ciężko zabierać jego gemy serwisowe. Poparciem tego argumentu jest fakt, że w ostatnich 30 meczach tylko Federer zdobył więcej, niż 4 gemy więcej od Sama (dokładnie 6), jednak było to w Nowym Jorku, gdzie gra sie do 3 wygranych setów. Gdyby mecz zakonczył sie po 2 setach mielibyśmy zwrot (+4 dla Federera).
Wiadomo, że Hewitt spinka na ten turniej + publika za nim, to może sprawić, że będzie sie mu grało lepiej w trudnych momentach.
Nie wiem jak do końca z formą obydwu, bo mieliśmy dość znaczną przerwę, jednak ostatnie mecze pokazują, że lepiej mecze rozgrywał Sam. Co prawda Lleyton grał ostatnio w pokazówkach, ale i tam bardzo słabo, wręcz fatalnie.
Podsumowując, wszystko zależy od Sama. Jeśli utrzyma w miare stabilny serwis i zachowa zimną głowę, to o typ jestem spokojny. Nie wierze, że Lleyton rozniesie Sama 6:4 6:3. Oczywiście, nie neguje zwycięstwa Hewitta, ale wątpie żeby pokrył taką różnicę.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Klizan M. - Melzer J. 1 @1.74 Pinnacle✅
Wynik: 6:7, 7:6, 6:1

Uderzam dzisiaj w kierunku Słowaka. Jurgen poprzedni sezon na hardzie tragiczny, 1 wygrana i 5 porażek. Klizan o ile wcześniej nie zachwycał, o tyle np. w Beijing pokazał klasę, dochodząc do półfinału gdzie uległ Berdychowi. Po drodze odprawił takich graczy jak Gulbis czy Nadal. Żaden z nich nie ma zbyt mocnego serwisu, dlatego swoich szans będą raczej szukać w wymianach. Mierzyli się już raz, ale to było prawie 5 lat temu. Klizan od tamtej pory znacznie się rozwinął, zaś Melzer zaliczył widoczny regres. Martin w końcówce sezonu mógł się podobać, zobaczymy czy znów pokaże na co go stać, czy jednak ulegnie Austriakowi, który wypadł poza czołową &quot;setkę&quot; rankingu ATP.

Otrzymane punkty reputacji: +3
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Brisbane:

Kudla D. - Nieminen J.
Nieminen J. ::: 1,73 ::: Pinnacle ::: 3/10

Fin co prawda ma już swoje lata, ale to będzie dla niego pierwszy mecz po przerwie, więc powinien być dobrze przygotowany i wypoczęty. Już rok temu próbował swoich sił w Brisbane, ale zatrzymał go genialny Roger Federer, który doszedł do finału.
Denis Kudla zawodnik z rocznika 1992, przede wszystkim poziom challenger. Co prawda przeszedł tutaj kwalifikacje, ale nazwiska nie powalają. Może poza jednym Victorem Troickim, ale on we wcześniejszym meczu obronił bodajże 6 MP, co świadczy tylko o jego słabości.

Wynik: 4:6 6:1 4:6 ✅
Klizan M. - Melzer J.
Klizan M. ::: 1,74 ::: Pinnacle ::: 3/10

Pierwsza myśl to był typ na Melzera z powodu wyższego kursu, ale po dłuższym zastanowieniu gram tutaj na o wiele młodszego Klizana przed którym stoi cała tenisowa kariera. Obaj zawodnicy są nieobliczalni, bo Melzer swoim doświadczeniem już nie raz pokazał, że potrafi odpalić na jakimś turnieju i dojść do finału (bodajże 2 lata temu w Winston-Salem). Poprzedni sezon w wykonaniu Jurgena był beznadziejny.
Klizan to dziwny zawodnik, ale przynajmniej coś wygrał niż Jerzy Janowicz. Może i grać przez pół sezonu słabo, ale w Monachium wygrał 8 meczów kończąc turniej jako zwycięzca, a w Pekinie pokonał Nadala i doszedł do półfinału turnieju. Zapowiada się bardzo ciekawy mecz.
Wynik: (5)6:7 7:6(6) 6:1 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Istomin +4.5 gema @ 1.952 Pinnacle
Juan Monaco @ 2.07 Pinnacle
Nadal -6.0 gema @ 1.99 Pinnacle
Berdie powoli wchodzi w sezon. Priorytetem jest dla niego Aussie Open. W poprzednich latach występy poprzedzające pierwszą lewę Wielkiego Szlema zwykle kończył na pierwszych, góra drugich rundach. Z kolei Istomin miał obiecującą końcówkę ubiegłego sezonu. Brakowało jedynie zdrowia. Po przerwie i treningu forma Kazacha powinna być ok.
Kavcic poklepał sobie w Dosze ze słabszymi rywalami, także z nawierzchnią zapoznał się na pewno lepiej niż Monaco. Mimo to stawiam na Argentyńvczyka, który jest regularniejszy, lepszy technicznie i bardziej doświadczony.
Nadal zmiecie Berrera z kortu bez dwóch zdań. Nawet na pokazówce Hiszpan grał, jakby był to finał Wielkiego Szlema. Wyraźnie chce odzyskać pierwszą pozycją w rankingu i odbić sobie zeszłoroczne niepowodzenia, które były spowodowane głównie kontuzjami.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Nawet na pokazówce Hiszpan grał, jakby był to finał Wielkiego Szlema.
Sorry bardzo, ale jest to kompletna bzdura. Tyle ile oni tam powyrzucali piłek w aut to ja nie pamiętam i obojętnie czy to był mecz z Murrayem czy Wawrinką. Zresztą mniejsza oto.
Dzisiaj w Chennai grają praktycznie same &quot;nołnejmy&quot;, 5 liga ATP czy zawodnicy będący kompletnie bez formy w końcówce 2014. Z wyższych kursów można pokusić się o jakieś niespodzianki jak np. Sijsling który ostatni mecz na hardzie wygrał w Winston-Salem 2014, a wcześniej w Miami 2013 po kreczu.
ATP Chennai:
Lacko L. - Bedene A.
Bedene A. ::: 2,03 ::: Pinnacle ::: 3/10

Fakty wskazują tutaj na Bedene, ale ruch kursów wskazuje na Lacko pomimo to gram na Słoweńca, a nie Słowaka. Aljaz od 2 lat radzi sobie na tym turnieju całkiem dobrze, osiąga tutaj bardzo dobre wyniki. Widać, że zależy mu na tym turnieju, albo po prostu pasuje mu taka nawierzchnia. Warto dodać, że Słoweniec przeszedł tutaj kwalifikacje jak burza, wygrał 3 pewne mecze oddając tylko 14 gemów swoim przeciwnikom. Może i to nie byli rywale najwyższych lotów, to jednak zaaklimatyzowanie się i rozegranie na pewno stawiają go w tym meczu w roli faworyta, przynajmniej w mojej opinii.
Wynik: (0)6:7 3:6 ✅
Pozostałe typy na sucho (test):
Falla A. (2,62) ⛔
Gonzalez A. (2,53) ⛔
Devvarman S. (3,26) ⛔
Ymer E. (3,05) ✅
Prashanth V. (5,61) ⛔
Ramanathan R. (3,02) ⛔
Vanni L. (3,50) ⛔

gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Rosol L./Stakhovsky S. - Seppi A./Andujar-Alba P. @ 1,7 ✅
Czesko-ukraiński debel według mnie to jedna z lepszych deblowych propozycji na dzień dzisiejszy. Umiejętności tych dwóch zawodników cenię sobie nieco wyżej, aniżeli włosko-hiszpańskiej pary. W ubiegłym sezonie Rosol znalazł nawet sposób na braci Bryanów w parze z Sousą. Ukrainiec w zeszłym sezonie nie pokazywał się za dużo w deblu, ale w przeszłości z Jużnym potrafił kręcić dobre wyniki. Powiedzieć o Seppim i Andujarze, że są kiepskimi deblistami, to byłoby małe nadużycie bo nie do końca tak jest. Zarówno jeden i drugi ma w swojej karierze dobre występy, ale na twardej to Seppi jest większym zagrożeniem. Hiszpan zdecydowanie bardziej preferuje grę na mączce i to on wydaje się być najsłabszym ogniwem w całej tej czwórce. Ciężko może być samemu Seppiemu pociągnąć to spotkanie, a serwis zdecydowanie po stronie duetu czesko-ukraińskiego. Stawiam na Rosola i Stakhovskyego.
Paes L./Klaasen R. - Haider-Maurer A./Lacko L. 2:0 @ 1,4 ✅
Paes i Klaasen to zestawienie, które będzie zabijać returnerm. Paes wiadomo, klasa sama w sobie w grze na sieci. Klaasen w zeszłym roku pokazywał się z dobrej strony i to może być ciekawa para na ten sezon. Lacko i Haider-Maurer nie mają zbytnio się czym przeciwstawić. Obaj są słabymi deblistami i inny wynik niż 2:0 będzie niespodzianką.

Otrzymane punkty reputacji: +2
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Groth S.(+3 games) - Hewitt L. 1 @2.01 Pinnacle✅
Wynik: 6:3, 6:2

Dzisiaj w Brisbane spotkają się dwaj Australijczycy. Lleyton w poprzednim roku zaskakująco zwyciężył w tym turnieju, pokonując m.in. Nishikoriego i Federera. Później już jednak było tylko gorzej i w innych turniejach odpadał zazwyczaj w pierwszych rundach. Groth osiągnął tutaj ćwierćfinał, lecz reszta sezonu podobna co w wykonaniu Hewitta. Sam swoją grę opiera głównie na mocnym serwisie, wymiany nie są jego mocną stroną. Jeśli serwis będzie funkcjonował, może powalczyć ze swoim rodakiem. Co do drugiego z Australijczyków, wiadomo, że jest znacznie lepszy technicznie, ale jest już u schyłku swojej kariery. Zwyciężał US Open czy Wimbledon, ale to było 14 i 13 lat temu. Teraz Lleyton gra już słabiej, nie jest już tak groźny. Liczę, że Sam powalczy i będzie trzymał serwis, w skutek czego pokryje handicap.

Berdych✅ + Stakhovsky(-1.5 sets)✅ + Djoković✅ + Nadal(-1.5 sets)⛔ @1.67 Unibet⛔

Nie ma co się rozpisywać, stawiam na zdecydowanych faworytów, grają z znacznie słabszymi rywalami. Jeśli którykolwiek z nich przegra, będzie to spore zaskoczenie.

Struff J-L.(+4 games) - Kohlschreiber P. 1 @1.79 Pinnacle✅
Wynik: 7:4, 4:6, 6:1

Pojedynek dwóch Niemców, faworytem jest starszy z nich. Nie przekreślałbym jednak tutaj Jana, potrafi grać, więc walkę z Kolbą powinien nawiązać. Ani jeden, ani drugi nie bronią tutaj zbyt wielu punktów. Żaden nie jest typowym serwismanem. Obaj będą szukać szczęścia w wymianach. Kolba wydaje się lepszy, ale Struff powinien nawiązać równorzędną walkę i powalczyć o pokrycie handi.

Otrzymane punkty reputacji: +3
jozzy22 711,3K

jozzy22

Użytkownik
Stakhowsky S - Ali Mutawa J.M
Typ: powyżej 12,5 gema Kurs: 1.55(STS)
Cóż powiedzieć o spotkaniu.Z góry wiadomo kto wygra(choć pewność jest czasami zgubna).Postanowiłem iść w strone liczby gemów z którą buki nie zaszalały.Nie sądze aby Stakhowsky nie oddał rywalowi choćby jedengo gema.Fakt,że rywal Ukraińca szału w świecie nie robi ale wyniki 6:0 6:0 w dzisiejszych czasach to już unikat.Sciany pomogą Alemu i jednego gema (co najmniej) na osłode zdobędzie i linia bez problemów zostanie pokryta

Wynik: 6:1 6:1 ✅✅✅

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Stakhowsky S - Ali Mutawa J.M
Już podczas kwalifikacji US Open zdarzył się taki mecz, że na zawodnika po prostu nie było kursu, a oczywiście wygrał drugi.
Najlepsze w tym jest to, że taki Stakhovsky może wygrać 1 set, a w drugim secie skreczować.
Z Doha jeszcze myślałem o Juanie Monaco i GGL, ale ostatecznie odpuszczam.
ATP Doha:
Istomin D. - Berdych T.
Istomin D. ::: 4,73 ::: Pinnacle ::: 3/10

Warto zainteresować się tym typem, bo turniej w Doha jest mocno obsadzony (Djokovic, Nadal, Ferrer, Berdych itd.) i pewnie ktoś prędzej czy później szybko wyleci. Ja tutaj upatruję dzisiaj duże szanse w Istominie, który niekiedy potrafi odpalić swoje tenisowe umiejętności na wyższe obroty niż zazwyczaj.
Berdych już rok temu pożegnał się w pierwszej rundzie podczas tego turnieju przegrywając z Ivo Karlovicem, w Chennai 2 lata temu wyrzucił go Bautista-Agut. Czech od paru sezonów początki roku zaczyna od &quot;wpadek&quot; po dość wysokich kursach. Dzisiaj żadną niespodziankę nie będzie jego porażka.
Wynik: 1:6 4:6 ⛔
Mayer L. - Seppi A.
Seppi A. ::: 1,89 ::: Pinnacle ::: 3/10

Leonardo Mayer zaskoczył mnie pozytywnie w poprzednim sezonie, gdzie jego grę podczas niektórych turniejów oglądało się z przyjemnością, to jednak w pozostałych turniejach nie popisał się jakimiś dobrymi wynikami. Do tego hard to nie jest na pewno jego ulubiona nawierzchni, a nowy sezon to wielki znak zapytania nad jego formą jaka ona będzie.
Seppi to gracz uniwersalny, który potrafi odnaleźć się na każdej nawierzchni. Choć nie darzę go wielką sympatią, to jednak doceniam jego umiejętności. W tym meczu w mojej opinii jest faworytem spotkania.
Wynik: 7:5 (4)6:7 (4)6:7 ✅

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Garcia-Lopez - Donskoy
GGL 1.99 Pinnacle+++++

GGL to gracz, który lepiej radzi sobie na ziemi, jednak na hardzie też potrafi coś zagrać. Tutaj w tamtym roku ograł w 1R Nedovyesova, czyli gracza bardzo podobnego charakterystyką do Donskoya. Typowy challengerowiec grający sporo na hardzie. Mój typ opieram na różnicy pomiędzy ATP, a Challengerami. To Hiszpan występuje na wyższym poziomie, więc siłą rzeczy, skoro radzi sobie tutaj w miarę, notuje zwycięstwa, to znaczy, że jest lepszym tenisistą. Końcówka poprzedniego sezonu to w większości porażki Donskoya, ale to wielkiego wpływu na dzisiejszy mecz nie ma. Podsumowując, uważam, że GGL jest lepszym tenisistą, imo jego szanse są większe, więc wyższy kurs na jego zwycięstwo uważam za okazję godną uwagi.

Struff - Kohlschreiber
DW 0:2 2.03 sportingbet------

Wewnątrz niemiecki pojedynek z jednym faworytem. Jest nim Kolba i nikogo nie powinno to dziwić. Struff ma jedynie 28 pojedynków na hardzie i statystykę 14/14. Phillip za to ma ich aż 270(160/110). Dla mnie to spora różnica. Do tego rok temu, jak i dwa lata temu Jan-Lennard nie potrafił tutaj nawet przebrnąć kwalifikacji, zaś starszy z Niemców dochodziło dwukrotnie do R16 i raz odpadł w pierwszej rundzie. Występy Kolby bez rewelacji, jednak jeśli dostaje takiego przeciwnika, który większość swojej kariery spędził na clayu, to powinien się z nim w miarę szybko rozprawić.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Jeszcze radziłbym uważać z grą na Nadala, on na przestrzeni ostatniej dekady biorąc pod uwagę jego początek sezonu to w 9 na 10 przypadkach kończył turniej wcześniej niż jako zwycięzca. Udało mu się to jedynie rok temu gdzie wygrał finał z Gaelem Monfilsem.
@Edit: Ostrzegałem? Ostrzegałem. ✅

gooster 343

gooster

Użytkownik
Youzhny Mikhail vs Basilashvili Nikoloz 2 @3.2 +++++ 5:7 2:6
Basilashvili w genialnej formie możliwe że życiowej na jego drodze teraz znacznie trudniejsza przeszkodza niż poprzednie. Obojgu nawierzchnia hard służy także będziemy świadkami interesującego pojedynku. Youzhny znany jest ze swojej gorącej głowy należy do grona graczy lekko szurniętych i nowy sezon raczej go z niego niewyciągnie. Licze tutaj na małą niespodzianke

Otrzymane punkty reputacji: +8
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Jan-Lennard Struff v Philipp Kohlschreiber (Liczba setów 2-drogowo) WYNIK 76 46 61 ✅✅✅
TYP: Powyżej 2.5
KURS: 2.62
Bet365

Mikhail Youzhny v Nikoloz Basilashvili (Liczba setów 2-drogowo) WYNIK 57 26 ⛔⛔⛔
TYP: Powyżej 2.5
KURS: 2.75
Bet365

Witam po przerwie ????
Początek sezonu więc ciężko o jakieś logiczne przemyślenia, bo i forma zawodników to wielka niewiadoma. Mam jednak przeczucie, że zarówno w pojedynku Niemców jak i pojedynku Youzhnego z Basilashvilim walki nie zabraknie i będziemy oglądać trzysetowe mecze. Youzhny jest stosunkowo chimerycznym grajkiem, więc strata seta z młodym Nikolozem wcale mnie nie zdziwi tym bardziej, że młokos całkiem nieźle potrafi radzić sobie na Hardzie. Przez kwale przebrnął bez straty seta pokonując Eliasa, Oswalda i Krajinovica, więc z nawierzchnią już zdążył się zapoznać. Z drugiej strony Mischa to walczak, więc (o ile będzie mu się chciało grać) łatwo tego meczu nie odda. Ja to spotkanie widzę jako pojedynek &quot;młodego ambitnego&quot; z &quot;chimerycznym fighterem&quot;. Trzysetówka jak najbardziej realna.

Tak samo w pojedynku Niemców przypuszczam, że łatwo w jedną bądź drugą stronę nie pójdzie to spotkanie. Oczywiście faworytem jest bardziej doświadczony Kohli, ale Struffa bym tutaj nie skreślał, który na nawierzchni Hard potrafi pokonać wyżej notowanego rywala. Spotkanie to będzie pierwszym meczem obydwu Panów w tym sezonie, więc ciężko wysuwać jakieś sensowne wnioski, ale Struff doskonale zna swojego rywala i zapewne wie jak zagrać aby &quot;urwać&quot; coś starszemu koledze w tym meczu. Kohli też zwykle łatwo nie poddaje się, więc trzy setówka po takim kursie wg mnie całkiem realna.

Ja osobiście gram powyższe spotkania w dubelku z łącznym kursem 7.22
Pozdro

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom