mozi
Użytkownik
Oj Kamil nie wiem jak Ty oglądasz ten turniej. W sumie to nareszcie czas na normalne typy a nie strzały w ciemno, bo wreszcie wiemy co nieco o formie zawodników. Monfilsa widziałem w turnieju w obu spotkaniach w pełnym wymiarze (jako jedynego w Doha, bo grał oba mecze wieczorami). W pierwszym spotkaniu miał naprawdę duże problemy z Machado, regularnym graczem, który jednak nie miał żadnych problemów z wymianami z Francuzem, co więcej potrafił przełamywać Gaela. W drugim meczu grał z drewnianym jak belka Beckerem i miał straszne problemy nawet w 1 secie. Co więcej w drugiej partii wykręcił sobie jakoś dziwnie nogę i położył się na korcie z dużym grymasem bólu na twarzy. W następnym gemie dał się przełamać i przegrał seta, ale że to Monfils to nie zszedł z kortu i grał dalej mimo, że było widać momentami że nie czuje się najlepiej (chociaż mimo to dalej odstawiał na korcie różne dziwne pozy). Gdyby Becker nie okazał się takim leszczem to po prostu by go ograł, bo w trzecim secie czarnoskóry Francuz grał bardzo, ale to bardzo przeciętnie. Przy serwisie Beckera nie potrafił zrobić nic (do ostatniego gema, kiedy to zagotowało się w głowie Niemca). Mecz mógł wyglądać na niezły, ale tak naprawdę stał na bardzo niskim poziomie, bo Monfils grał bardzo przeciętnie. Viktor to dużo lepszy gracz od wcześniejszych rywali Gaela. Serwis na nieporównywalnym poziomie do Machado, myślę nawet że z Beckerem, do tego dużo większa regularność z głębi kortu i dużo szybsze piłki. Myślę, że jeśli tylko będzie w stanie chodzić to faworyt wcale nie skreczuje i dokończy mecz, choćby miał go gładko przegrać. Moim zdaniem taki kurs to duże promo. No i dodam, że jestem fanem Francuza i cenię jego umiejętności dużo bardziej niż Viktora, ale w tej sytuacji nie widzę innej opcji.Gael Monfils - Viktor Troicki 1 1,86 (sbobet) - 5/10j
Gael Monfils - Viktor Troicki 2 @ 2.10 B365