>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ATP Tour - Brisbane, Chennai & Doha, 01-08.01.2012

Status
Zamknięty.
N 31

nazz

Użytkownik
Pora pogodzić się z faktem, że Rafa po kontuzjach, które przeszedł, już nigdy nie wróci do dawnej formy. Zbyt intensywna gra w młodości i do tego styl gry, który musiał się skończyć tak, a nie inaczej.
W każdym bądź razie życzę mu jak najlepiej, bo sympatyczny człowiek z niego.
Po prostu bzdura. Pogodzić to się można, ale na pewno nie z faktem, bo to żaden fakt nie jest, a jedynie projekcja. Rafa dociążył swoją rakietę i musi się jej na nowo nauczyć, bo to teraz jest po prostu nowa rakieta. Inna masa, inny balans, wszystko inne. Sam zresztą mówił, że to zajmie trochę czasu. Dla przypomnienia dodam, że jak Ljubicic zmienił rakietę to zniknął ze sceny na 3 lata. Poza tym to jest jakiś tam turniej ATP 250. Takim czymś to on sobie tyłek podciera ???? Jest numerem 2 na świecie, a niecałe 2 miesiące temu grał właśnie na swoim dawnym poziomie. Nie wiem czy oglądałeś finał US Open, więc Ci powiem: gdyby nie skurcz mięśnia dwugłowego uda, to mógłby dmuchnąć Djokovica, bo mecz był otwarty, szczególnie kiedy Rafa zaczął grać swoje płaskie bomby jak przed rokiem. TO jest wielki wojownik u szczytu swojej kariery. Może to wyglądać trochę gorzej teraz bo Djokovic jest w świetle reflektorów, ale Nadalowi jeszcze daaaaaaleko do problemów, o których piszesz, więc nie rób głupoty i nie spisuj mistrza na straty kiedy jest na szczycie.

M 28

mitch

Użytkownik
Pora pogodzić się z faktem, że Rafa po kontuzjach, które przeszedł, już nigdy nie wróci do dawnej formy. Zbyt intensywna gra w młodości i do tego styl gry, który musiał się skończyć tak, a nie inaczej.
W każdym bądź razie życzę mu jak najlepiej, bo sympatyczny człowiek z niego.
To prawda. Styl gry Rafy jest chyba najbardziej eskploatujący jaki może być. Kiedyś już czytałem opinie jakiegoś eksperta,że nie ma możliwości, zeby przy takiej intensywności Rafa mógł grać na takim poziomie do 30.
Ale czy to już teraz? Myślę, że może jeszcze nie. Tak naprawdę szczyt formy szykuje on na FO i potem na sezon trawiasty z Olimpiadą.

S 10,5K

sheva91

Użytkownik
ATP Brisbane
Alexandr Dolgopolov - Gilles Simon Simon -2,5g 2,00 Bwin ⛔ 6/3 6/4

Simon narazie w Bris jest nie do ruszenia, Jest skałą. którą nie można skruszyć, znakomicie porusza się na linii końcowej, a dodatkowo gdy trzeba to rusza do siatki i wygrywa tam punkty.
Dolgopolov do tej pory nie zachwycił. Wygrał pewnie z Fallą, ale potem był blisko porażki z Andreevem, w QF pokonał w trzech partiach Stepanka, ale grę znacznie ułatwiła mu kontuzja przeciwnika, której Czech nabawił się w połowie trzeciego seta.
H2H 1-0 na korzyść Francuza, grali ze sobą rok temu w Sydney i Gilles wygrał 6-4 6-3,
Mimo, że gra Simona przyprawia mnie o stan totalnego znużenia, a Ukraińca bardzo lubię to spodziewam się dziś podobnego rezultatu.

typertenis 20

typertenis

Użytkownik
Pod lupę na jutrzejsze przedpołudnie wziąłem spotkanie Milos&#39;a Raonica z Nicolasem Almagro. Nie chcę się tu zbytnio rozpisywać, bo dla mnie sprawa jest oczywista. Nie widzę innego wyniku jak zwycięstwo Kanadyjczyka. Jeszcze z rok temu powiedziałbym, że to Hiszpan jest o klase lepszy od swojego rywala. Teraz może nie jest odwrotnie, może nie ma nad nimi tak dużej przepaści, ale to Milos jest w lepszej dyspozycji. Może zacznę od tego, że ta nawierzchnia zupełnie nie pasuje Hiszpanowi, preferuje oczywiście wolniejsze korty, typu clay. Raonic wręcz przeciwnie, dobrze czuje się na hard&#39;ach, nie mówiąc już o halach. Póki co w dwóch spotkaniach Kanadyjczyk nie stracił ani seta. Almagro zaś dziś miał ogromne problemy z Sugitą. Oglądałem większość tego spotkania i w mojej obiektywnej ocenie nie powinien się znaleźć w tym półfinale, no ale takie życie... Było to jego pierwsze spotkanie, bo wcześniej w pierwszej rundzie miał bye, a w drugiej Darcis oddał w/o. Komplementując dalej Raonic&#39;ia, ma oczywiście mega serwis i kapitalne top spiny. W tym pojedynku Almagro nie będzie miał swoich atutów, po prostu nie jest mu dane wygrać ten mecz. Kursy na to spotkanie są mocno wygórowane, ale radzę się pospieszyć, bo coś czuję, że zaliczymi zaraz ostre spadni. Oto moje typy:

Raonic 1.50 ✅
Raonic 2:0 2.20 ✅
Raonic -2.5 gema 1.87 ✅

✅ ✅ ✅ Elegancko!

Pomogłem? Kliknij dzięki!

Otrzymane punkty reputacji: +1
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Miałem zabrać się za pisanie analizy właśnie tego meczu Raonica, a tu proszę już jest. Nie ma po co powielać tego samego. Typ w 100% popieram na młodego Kanadyjczyka. Kurs jest dość kuszący. Serwis, kort, forma wszystko przemawia za nim.
Almagro dziś o ile się nie mylę wybronił ze 2 &quot;meczbole&quot;, a grał przecież ze zwykłym &quot;czelengrowcem&quot;.
Jutro bet dnia to Milos.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Almagro 2,64⛔
Ja się tu nie zgodzę, ja po takim kursie atakuje na Hiszpana! Almagro i Raonic są najlepszymi przyjaciółmi, trenują razem na pewno nie raz zagrają debla. Milos od Almagro właśnie uczy się gry z głębi kortu, wytrzymywania długich wymian. Kanadyjczyk dobrze wie, że swojej gry nie może opierać tylko na podaniu i kończeniu wymiany FH po 2,3 piłkach.
Nie zgodzę się, iż Almagro woli clay, wolne kort. Jak dla mnie to bzdura. Dobrze, bardzo dobrze czuje się na szybkich kortach. Ma dobre podanie, świetny 1BH, którym potrafi grać świetne piłki. Zgodzę się, iż nie powinien awansować do półfinału. Sugita zagrał świetny mecz, rozprowadzał Nicolasa zawodowo, naprawdę byłem w szoki. To On może być objawieniem tego sezonu, niech tylko utrzyma ten poziom! Almagro pokazał charakter walczył do ostatniej piłki, wygrał mecz po męczarniach, ale jestem pewny, iż jutro zagra lepiej!
Milos na pewno nie będzie tak rozprowadzał Almagro jak robił to dzisiaj Japończyk, jutro role się odwrócą. Nie wyobrażam sobie aby Milos wytrzymywał wymiany z Hiszpanem. Serwis na pewno bo jego stronie, ale będzie mu trudno przełamać, dzisiaj tylko raz przełamał przeciętnego Sele, miał jednego BP i go wykorzystał. Almagro jutro zagra lepiej niż dzisiaj i na pewno będzie to wyrównany pojedynek, po takim kursie atakuje Almagro, mimo, iż jestem fanem Raonica.

Otrzymane punkty reputacji: +2
typertenis 20

typertenis

Użytkownik
Tak jak wcześniej pisałem, między nimi jest spora różnica. Może i Almagro ma ten swój jednoręczny bh, ale jak dziś można bylo zaobserwować nie zawsze mu to wychodziło... Po za tym, Hiszpana bardzo łatwo złamać. Dziś Sugita to w 100% udowonił. Ale zobaczymy jutro, w południe poznamy odpowiedź i zobaczymy który się mylił, jestem na prawdę ciekawy tego spotkania.

AKA -&gt; Były 3 piłki meczowe. Ale nawet z tym sobie nie dał rady i wtopił taki kursik...

4 96

46ckm

Użytkownik
Raonic - Almagro @1,46 Unibet ✅
Hiszpan jest kompletnie bez formy oglądałem jego wczorajszy pojedynek z Japończykiem i po tym co zobaczyłem nie daje mu najmniejszych szans na sukces w dzisiejszym pojedynku. Sugita gdyby zachował zimną krew to powinien odprawić Hiszpana w dwóch setach ale tak się nie stało zmarnował trzy piłki meczowe w drugim secie za pewne zabrakło doświadczenia. Dzisiaj Kanadyjczyk który czuje się jak ryba w wodzie na kortach typu hard (w przeciwieństwie do Almagro który dla mnie jest typowym ziemniakiem) w moim mniemaniu powinien rozbić Hiszpana w pył. Nie jest możliwe by w tak krótkim czasie Hiszpan był w stanie cokolwiek zmienić w swojej grze na lepsze, może to wyglądać nie co lepiej niż wczoraj bo gorzej to się chyba już nie da grać ale nie na tyle aby w jakikolwiek sposób zagrozić dobrze dysponowanemu Kanadyjczykowi.

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Zgadzam się w 100%. Tak jak myślałem, ten sezon będzie ostatnim Rafy na szczycie i tak chyba będzie. Zagrał wczoraj bardzo wyczerpujące spotkanie z Youzhnym. naprawdę musiał tam grać na 100%. Dzisiaj to było widać, widzieliśmy cień Nadala. Jasne Monfils zagrał dobrze, ale nie oszukujmy się to Nadal przegrał ten mecz. Było kilka fajnych wymian ale ogólny obraz jest taki, że Rafa to cień zawodnika. Dzisiaj nawet ie było widać po nim woli walki(co mnie najbardziej zdenerwowało) psuł śmieszne piłki, grał na przerzut- tragedia. Brawo dla Monfisla świetny mecz, gdzie skończy Nadal ten sezon? Biorąc uwagę, ze broni masę punktów za finały z zeszłego sezonu nie wróże mu najlepiej...
Przesadzacie, porażka z dobrze grającym Monfilsem to nie wstyd. Po meczu z Youzhnym wielu stawiało go jako głównego kandydata do rywalizacji z Djokoviciem w tym sezonie. Porażka z Francuzem i nagle koniec wielkiego Nadala ?
Styl Nadala kosztuje wiele &quot;zdrowia&quot;, on sam dobrze o tym wie, dlatego postanowił ograniczyć starty w tym sezonie, świadczy o tym rezygnacja choćby z Davis Cup.
Nie jestem zwolennikiem jego stylu gry, ale jako tenisistę i człowieka bardzo go szanuje. Gwarantuje Wam, że jeszcze w tym sezonie wielki Nadal wróci!

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Almagro +4.5g &amp; Bhupathi/Bopanna @ 2.36 ⛔ 46 46, 64 36 810
Milos choć talent tęgi, pierwszym współczynnikiem przeciwko będzie nawierzchnia, przecież to jest hardcourt który nie pomaga zawodnikom jak Raonić z jego grą już liczyłem na potknięcie Kanadyjczyka z Dudim wczoraj, było blisko ale to jeszcze nie to.
Almagro który obronił 3MP z Sugitą, a Japończyk już od paru sezonów puka do bram głównego cyklu ATP i nie jest to szaraczek tylko ostatnio miał kontuzje i wczoraj widziała go większa rzesza kibiców białego sportu, Nicolas uwielbia takie słabo obsadzone turnieje jak własnie #250tki nie ma już Wawrinki prawdopodobnie turniej wygra Janko lub Nicolas, Hiszpan ma przynajmniej jedną świetną broń na Raonicia jest to jednoręczny bh który przy każdym ataku do siatki Kanadyjczyka przy próbie zakończenia akcji będzie kontrowany, bo nie sądzę by właśnie Kanadyjczyk przebijał piłki w nieskończoność na tej wolnej nawierzchni.
Drugie spotkanie to oczywiście debel jak już wcześniej pisałem Bhupathi/Bopanna z podwórka Daviscupowego przeszli na cykl główny z myślą o IO w Londynie, a punkty trzeba zebrać i najlepszym rozwiązaniem będzie gra u siebie i dążenie do wygrania turnieju przez ekipe tutejszą lecz w trochę innym składzie.
Erlich/Ram też na pewno myślą o IO jak i może Mastersie bo z 2-3 dobre pary rozwiązały się na potrzebe Igrzysk i jest duża luka ekip w miejsce rywalizacji o te TOP5-8
Publika w Chennai najbardziej zbiera się na debla jeśli grają krajanie i dzisiaj będzie podobnie, na singlu nie będzie aż tak dużej ilości kibiców lecz na dwóch półfinałach w debla to będzie paszcza lwa z która pomocą Hindusi powinni zameldować się w finale turnieju w Madrasie.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Monfils 2
Po takim kursie to na pewno atakuje dzisiaj na Gaela! Wczoraj zagrał wyśmienity mecz z Nadalem. Świetna defensywa, wytrzymywał wymiany i co jakiś czas grał nieziemskie winnersy. To był Francuz w najlepszym wydaniu. Kto wie, może turniej w Doha będzie przełomowy dla niego, pokonał nr2 w świetnym stylu, teraz może pokonać ulubieńca nr 1 w swoim kraju. Jak dla mnie ma On możliwości na top5, może ten sezon będzie przełomowy dla niego? Tsonga wyraznie nie jest w optymalnej dyspozycji, pisałem o tym wczoraj. Na pewno zobaczymy dzisiaj wiele sensacyjnych winnerów, Nadal góruje zdecydowanie nad Tsongą jeżeli chodzi o gre w obronie, jest niebywale sprawny. Tsonga to siła i jak Monfils fantazja, gra na żywioł, solidnie przy siatce. Gracze niemal kompletni, forma po stronie Monfilsa. Zobaczymy jak ta wygrana nad Nadalem wpłynie na Gaela, ja mam po cichu nadzieje, że będzie przełomowa dla niego, allez!

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Jo Wilfried Tsonga - Gael Monfils 1 1,9 (sportingbet) - 5/10j ✅
Tsonga w turnieju nie błyszczy, ale jak sam twierdził w spotkaniach, gdzie miał pełną kontrole nad wynikiem testował nowe rzeczy, które chce wprowadzić do swojego tenisa. W finale spotka się ze swoim kolega z reprezentacji i zapewne będzie się starał grać jak najlepiej potrafi. Jego atutem będzie to, że potrafi grac ważne spotkania, lubi jak Monfils pograć pod publiczkę, ale robi to w odpowiednich momentach. Gael jak wiemy to ogromny talent, ale jego tenis jest zakręcony i Tsonga pewnie będzie miał kilka okazji żeby go przełamać.
Gra Tsongi jest bardziej poukładana i zdecydowanie trudniej go przełamać, te czynniki powinny zadecydować o zwycięstwie w tym meczu.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis ATP Debel 7.01.2012 16:00
Bhupathi/ Bopanna - Erlich/Ram
typ: 1
1.62
Pinnacle
Analiza
Dziś w spotkaniu polfinalowym turnieju deblowego w Chennai para Hinduska, gospodarzy Bhupathi/ Bopanna zmierzy sie z Erlichem i Ramem. O ile na spotkaniach singlowych, w ktorych nie wystepuje zaden reprezentant gospodarzy, to na spotkaniach deblowych, w ktorych mamy az trzech reprezentantow gospodarzy powininismy miec komplet publicznosci. Hinduska publika zawsze zywiolowo dopinguje swoich zawodnikow. Mamy tu wiec przewage pary Bopanna/ Bhupathi. Para Hinduska od tego roku wystepuje raz, chcą przygotować sie i przede wszystkim zakfalifikowac do igrzysk olimpijskich. Zarowno Bopanna jak i Bhupathi to znakomici deblisci, maja na swoich kontach ogrom sukcesow na arenie deblowej. Szczegolnie Bhupathi to bardzo utytulowany zawodnik. Erlich i Ram to rowniez czolowka swiatowego debla, jednak maja oni na swoich kontach duzo mniej sukcesow od ich dzisiejszych przeciwnikow. Niesieni zywiolowym dopingiem swoich kibicow para Bhupathi i Bopanna powinna dzis zgarnac zwyciestwo. Tym bardziej, ze biorac pod uwage ich umiejetnosci deblowe, przewyzszaja oni pare Erlich/Ram.

klemi 52

klemi

Użytkownik
Bhupathi/ Bopanna - Erlich/Ram [email protected]
Pinnacle
Para stworzona na Igrzyska w Londynie po prostu musi wygrać u siebie. Izraelczycy to już dość wiekowa para, ale jak wiadomo w deblu nie trzeba biegać aż tyle, co w singlu. Mają na koncie kilka tytułow z czego jeden zasługuje na uwagę - zwycięstwo na AO 08. W finale pokonali w 2 setach parę Llodra/Clement. Hindusi znają sie dobrze, grają razem w Davis Cup. Obaj są bardzo dobrymi deblistami. Wystarczy spojrzeć na ubiegly rok. I Bopanna i Bhupathi występowali na Mastersie w Londynie. Wygląda na to, że mecz będzie wyrówanny. Erlich/Ram to na pewno nie ogóry, ale myślę, że u siebie Hindusi dadzą radę.

typertenis 20

typertenis

Użytkownik
Jo Wilfried Tsonga - Gael Monfils 1 1,9 (sportingbet) - 5/10j

Tsonga w turnieju nie błyszczy, ale jak sam twierdził w spotkaniach, gdzie miał pełną kontrole nad wynikiem testował nowe rzeczy, które chce wprowadzić do swojego tenisa. W finale spotka się ze swoim kolega z reprezentacji i zapewne będzie się starał grać jak najlepiej potrafi. Jego atutem będzie to, że potrafi grac ważne spotkania, lubi jak Monfils pograć pod publiczkę, ale robi to w odpowiednich momentach. Gael jak wiemy to ogromny talent, ale jego tenis jest zakręcony i Tsonga pewnie będzie miał kilka okazji żeby go przełamać.
Gra Tsongi jest bardziej poukładana i zdecydowanie trudniej go przełamać, te czynniki powinny zadecydować o zwycięstwie w tym meczu.
Można podyskutować. Fakt, Monfils lubi grać pod publikę, pokazuje to w niemal każdym meczu, ale to jest finał, tu nie ma odwalania i pajacowania. Wczoraj pokazał na co go stać pokonując bardzo pewnie Nadala. Ktoś może faktycznie powiedzieć, że to nie ten sam Rafa co kiedyś, że nie ma tej szybkości itd., ale to jednak dalej jeden z najlepszych. Monfils widać, że chce dobrze rozpocząć sezon, Tsongę zna bardzo dobrze, zna jego dobre i słabe strony, czy uda mu się to dziś wykorzystać? Mam taką nadzieję.

Kolejna sprawa to to, że napisałeś, że Tsongę trudniej złamać. Gdzie tam, mocniejszą głowę ma Gael, bo przecież jak dostaje jakimś cudem kilka głupich piłek i jest blisko złamania, to nie spina się jak Jo i nie grzeje mu się w głowe, tylko gra dalej swoje, nie boi się wtedy zaryzykować. To procentuje. Fakt, Tsonga ma mocne podanie, ale to samo można powiedzieć o Monfilsie. Gra przy siatce także zdecydowanie po stronie Gael&#39;a.

W tym meczu nie zdziwi mnie żaden wynik, ale 60% szans daję Monfilsowi, do boju!

Monfils 2.00 ⛔

Pomogłem? Kliknij dzięki!

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Tipsarevic - Raonic 1,67 1:2 ⛔
Nie spodziewałem się aż takiego kursu na Tipsarevica. Na betfair patrzyłem kursy, aktualnie są w granicach 1,45 i rosną.
Jutro spotka się typowych dwóch &quot;hardcowców&quot;, jeden doświadczony, drugi z papierami na topowe miejsca w rankingu ATP. Tipsarevic to nie Almagro (lekko zdziwiony byłem, że Hell i Widzu kierują się bardziej w stronę Hiszpana). Widziałem dzisiaj pojedynek Kanadyjczyka, serw wyśmienity, po 210-230 km/h, gra typowo siłowa, ale Milos popełnia głupie błędy, wali czasami śmieszne piłki na auty. Do tego dochodzi mentalność zwycięzcy której moim zdaniem w porównaniu z Tipsą Raonic nie ma. Janko jest bardziej doświadczonym graczem i raczej to przesądzi o jego zwycięstwie, choć na pewno będzie mu ciężko przełamać Kanadyjczyka. Widzę też w tym meczu sporo gemów i tiebreak przynajmniej w jednym secie. Moim zdaniem Serb to wygra.

Otrzymane punkty reputacji: +7
dingsaller 1K

dingsaller

Użytkownik
Hmm, Nie wiem dlaczego uważasz, że Raonic nie ma mentalności &quot;zwycięzcy&quot;. Ja zawsze byłem pod wrażeniem tego, że gra swoje nie oglądając się na rywala. Zresztą pierwszy triumf w ATP ma już za sobą.
Inna dość istotna sprawa to procent trafionego pierwszego serwisu u Kanadyjczyka. Dopiero dziś zwróciłem uwagę na to jak łatwo przychodzi mu trafianie tak mocnym serwisem.

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
ja widziałem mecz Tipsy z Soeda, o ile I set był bez historii, bo Japończyk grał strasznie mizernie, a Janko poprawnie z kiloma dobrymi piłkami to o tyle w II secie inaczej to wyglądało
Serb miał sporo szczęścia w niektórych momentach, fakt że był zdecydowanie lepszy nie ulega wątpliwości, ale to na tle challangerowca
po 1.45 na Janko w życiu bym nie zagrał, sądziłem że kursy bardziej wyrównane będą, ale przy 1,6- 2,2 wole poszukać hc na Milosa

gju 134

gju

Użytkownik
Tipsa to co najmniej level wyżej niż Sela czy obecny Almagro. co najmniej. Raonic jeszcze za słabo się rusza po korcie, za dużo ma słabych stron, żeby sprostać Serbowi.

K 32

kefol

Użytkownik
Być może i Raonic nie ma mentalności zwycięzcy, ale Tipsa też jej raczej nie posiada (o czym świadczy dopiero pierwszy wygrany turniej w zeszłym roku). Proszę nie mylić mentalności zwycięzcy z walecznością, bo kto oglądał finał Tipsy z Bagietą to widział jak Tipsie ręka drżała.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom