>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ATP Tour - Brisbane, Chennai & Doha, 01-08.01.2012

Status
Zamknięty.
assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Trudno ocenić kto będzie zwycięzcą. Raonic ma świetny serwis, Tipsa jest doskonałym technikiem, Raonić ma według mnie słabszy return, sporo wyrzucał dziś na aut. Wydaję mi się, że na wynik będzie miał duży wpływ return Janko przy serwisie Raonica. Bardziej widzę jak Raonic przełamuje Serba, niż na odwrót.
Ilość setów: 2 (w BET 365 nie ma na razie takiego zdarzenia)
Raonic @ 2,10

typertenis 20

typertenis

Użytkownik
ATP Chennai

Czas się zabrać za te Indie... Milos Raonic kontra Janko Tipsarevic. Widzę, że już kilku śmiałków podjęło się napisaniu kilku zdań na temat tego pojedynku. Będzie to na pewno bardzo ciekawy finał. Zacznę od Serba. Zaczął od bye, a w II rundzie spotkał się z gospodarzem, Bhambri&#39;m. Totalny no&#39;name, także nie można było się spodziewać innego wyniku, jak czyste 2:0. W kolejne rundzie nie było już takiego spacerku, choć wydawać by się mogło, że Goffin nie ugra nawet seta w tym meczu. A jednak, sklasyfikowany pod koniec 2 setki Belg powalczył i namieszał troszkę, ale i tak skończyło się wygraną Tips&#39;y 2:1. Dziś Janko grał z niespodzianką wczorajszego dnia, z Go Soedą (pokonał Wawrinkę). Poszło raczej łatwo, 6-1 6-4 po solidnej grze, należało się. Droga do finału była niesamowicie łatwa, żadnego oporowego zawodnika. Teraz przyjdzie mu się zmierzyć z kimś na poziomie, w końcu. Milos od początku turnieju idzie jak burza. Od początku bez straty seta. Potężny i bardzo regularny serwis pozwala na naprawdę wiele. Hanescu i Sela - nie mieli nic do powiedzenia w pierwszych rundach. Niektórzy mogą powiedzieć, że byli skazani na porażkę, i że wcale nie byli wymagający. Ok, w takim razie co powiecie o Almagro? Solidny grajek, na pewno lepszy niż jakiś Soeda. Dziś nawet powalczył, choć jak wiemy jest to jeden z najlepiej returnujących zawodników na świecie to i tak potężne serwisy Raonic&#39;ia były dla niego po prostu za trudne. Gdy udawało mu się jakimś cudem zreturnować podanie Kanadyjczyka to i tak mocne FH i BH kończyły akcję. Dzisiejsze spotkanie stało na bardzo dobrym poziomie, ale to Milos w odpowiednich momentach zadawał decydujące ciosy (kontrolował grę). Czy będzie tak z Tipsareviciem? Mam taką nadzieję, Serb przyzwyczajony do słabych grajków, teraz stanie przed dużo trudniejszym zadaniem, ale nie wyobrażam sobie, by mógł breakować podanie Raonic&#39;ia. Moje typy:

Raonic 2.15 ✅ ✅

Pomogłem? Kliknij dzięki!

Otrzymane punkty reputacji: +5
mozi 552

mozi

Użytkownik
Doha
Turniej zdominowany przez Francuzów. Tsonga zagrał dzisiaj dobry mecz w finale, chociaż właściwie to Monfils złapał zastój w swojej grze od stanu 5:4 w pierwszym secie i przegrał w dużej mierze na własne życzenie. Nie rozumiem jak możecie pisać, że to koniec Nadala? Przecież Rafa nigdy nie grał dobrze na początku sezonu, w ostatnich latach tylko raz doszedł dalej w 1 turnieju sezonu niż do 1/2 (2010 bodajże, przegrał wtedy w finale z Davydenką). Wcześniej zdarzało się Rafie odpadać nawet w 1/4 (2009 odpadł właśnie z Monfisem, przypomnę, że 3 tygodnie później wygrał Australian Open), a w 2008 w finale w Chennai ugrał jednego gema w meczu z Youzhnym. Rafa nie będzie faworytem turnieju w Melbourne, ale 1/2 na pewno to minimum jakie powinien tam osiągnąć.

Chennai
Dosyć ciekawie ułożył się turniej. Tipsarevic ma szansę na dublet (singiel + debel), choć uważam, że Raonic ma duże szanse na zwycięstwo w tych zawodach. Nie chce mi się na ten temat pisać, sporo wyjaśnił mój poprzednik.

Brisbane
Długo wątpiłem w Murray&#39;a w tym turnieju, ale udowodnił, że jest zdecydowanie najlepszym tenisistom ze wszystkich zgłoszonych. Odprawił po kolei dwóch groźnych rywali i jutro zrobi to samo z Dolgopolovem. Dzisiaj Tomic narzekał na jakiś uraz stopy, podejrzewam, że to nic groźnego jakieś odciski, Australijczyk przegrał mecz, bo przytrafiły mu się dwa tragiczne gemy serwisowe (ostatni w pierwszym secie i pierwszy w drugim). Bernie i tak pozostawił po sobie bardzo dobre wrażenie w tym turnieju.

Na koniec zapraszam wszystkich do nowego tematu w którym podaje typy, przedyskutowane razem z kilkoma innymi fanami białego sportu. Zasady funkcjonowania grupy opisane w pierwszym poście, będę tam zamieszczał typy na razie na próbę do końca Australian Open, zobaczymy jaki przyniesie to efekt. Zainteresowani współpracą znajdą w tym temacie informacje kontaktowe ;)

http://forum.bukmacherskie.com/f35/tenis-team-picks-atp-wta-nba-70416.html

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Janko Tipsarevic - Milos Raonic 1 1,77 (5dimes) - 6/10j ⛔
Nie mam wątpliwości kto w tym spotkaniu jest faworytem, spodziewałem się kursu w granicach 1,4, a tutaj bukmacherzy zrobili mi miła niespodziankę.
Tipsarevic to gracz zdecydowanie lepszy, dopiero w poprzednim sezonie zaczął traktować na poważnie tenis, zaowocowało to niezłymi wynikami. Myślę, że w tym sezonie może osiągnąć jeszcze więcej.
Raonic to objawienie poprzedniego sezonu, wielu zastanawia się, czy Kanadyjczyk zrobi kolejny progres. Warunki ma świetne, ciężko przełamać jego serwis, do tego zabójczy FH. Niestety słabo porusza się po korcie, w długich wymianach z Janko będzie miał marne szanse, tym bardziej, że Serb potrafi grać bardzo dobrze kątowo. Nawierzchnia nie jest super szybka, co będzie plusem dla Tipsarevicia. Uważam, że będzie trochę walki, ale to Janko wyjdzie zwycięsko z tego meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
typertenis 20

typertenis

Użytkownik
Nie zgodzę się przedmówcą. Fakt, Raonic ma warunki takie a nie inne, ale nie mówmy tu proszę o tym, że nie potrafi się poruszać po korcie. Nie ma drugiego takiego zawodnika, z takimi parametrami, który biega i ustawia się tak jak on. Powiadasz, że grą kątową Tipsa może mu zaszkodzić? A widziałeś kiedyś jak Milos dochodzi do większości takich piłek i efektownie kończy wymianę zagrywając niesamowicie mocny topspin w końcową linię? Myslę, że nie.

Tipsarevic to gracz zdecydowanie lepszy, dopiero w poprzednim sezonie zaczął traktować na poważnie tenis, zaowocowało to niezłymi wynikami.
No coś ty, Janko od dawna gra w czołówce.

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Nie zgodzę się przedmówcą. Fakt, Raonic ma warunki takie a nie inne, ale nie mówmy tu proszę o tym, że nie potrafi się poruszać po korcie. Nie ma drugiego takiego zawodnika, z takimi parametrami, który biega i ustawia się tak jak on. Powiadasz, że grą kątową Tipsa może mu zaszkodzić? A widziałeś kiedyś jak Milos dochodzi do większości takich piłek i efektownie kończy wymianę zagrywając niesamowicie mocny topspin w końcową linię? Myslę, że nie.

No coś ty, Janko od dawna gra w czołówce.
Darowałem sobie komentowanie głupoty jaka napisałeś przy meczu Monfilsa, że on zna Tsongi dobre i złe strony, tak jakby Tsonga nie znał jego złych i dobrych stron... Pamiętaj takie rzeczy działają w dwie strony!
Co do Janko, od dawna jest w czołówce, ale dopiero od poprzedniego sezonu tenisa zaczął traktować poważnie. To nie jest moje zdanie, tylko on sam tak powiedział.

F 67

figo88

Użytkownik
Janko Tipsarevic - Milos Raonic 1 1,77 (5dimes) - 6/10j
Nie mam wątpliwości kto w tym spotkaniu jest faworytem, spodziewałem się kursu w granicach 1,4, a tutaj bukmacherzy zrobili mi miła niespodziankę.
Tipsarevic to gracz zdecydowanie lepszy, dopiero w poprzednim sezonie zaczął traktować na poważnie tenis, zaowocowało to niezłymi wynikami. Myślę, że w tym sezonie może osiągnąć jeszcze więcej.
Raonic to objawienie poprzedniego sezonu, wielu zastanawia się, czy Kanadyjczyk zrobi kolejny progres. Warunki ma świetne, ciężko przełamać jego serwis, do tego zabójczy FH. Niestety słabo porusza się po korcie, w długich wymianach z Janko będzie miał marne szanse, tym bardziej, że Serb potrafi grać bardzo dobrze kątowo. Nawierzchnia nie jest super szybka, co będzie plusem dla Tipsarevicia. Uważam, że będzie trochę walki, ale to Janko wyjdzie zwycięsko z tego meczu.
Ja zdecydowanie popieram typ i analizę. Praktycznie to samo chciałem napisać.
Zgodzę się również z tym, że Raonic się dobrze porusza jak na jego warunki, mnie też to zadziwiło jak go widziałem pierwszy raz, lecz to za mało na Tipse przy wymianach. Może i będzie dochodził do piłek, lecz na pełnej szybkości słabo mu idzie odbijanie, a tym bardziej jak Tipsa zagra na przeciw nogę. Almagro z tego co widziałem w drugim secie zbyt pasywnie grał w wymianach, a Raonic jak stoi to wtedy spokojnie może walić swoje potężne FH i czasem BH, ale znacznie rzadziej. Serb będzie dzisiaj znacznie agresywniejszy i Raonic sporo się nabiega, a jak on się zmęczy to już pierwszy serwis tak ładnie mu nie wchodzi i jest trochę słabszy.
Jednak z drugiej strony Tipsarevic&#39;owi ciężko będzie przełamać serwis Raonic&#39;ia, nie zbyt dobrze u niego z returnem. Ciężko mi sobie tutaj wyobrazić mecz bez Tie Break&#39;a i wydaje mi się to nawet na bezpieczniejsze do gry jak typ na zwycięstwo Serba, a kurs ten sam.
Tie Break w meczu @ 1.72 ✅
Over 9.5 gema w 1 secie @ 1.53 ✅
Over 22.5 gema w meczu @ 1.66 ✅
Tipsarevic @ 1.72 ⛔
Wszystko b365.

Otrzymane punkty reputacji: +7
wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Ok, w takim razie co powiecie o Almagro? Solidny grajek, na pewno lepszy niż jakiś Soeda. Dziś nawet powalczył, choć jak wiemy jest to jeden z najlepiej returnujących zawodników na świecie to i tak potężne serwisy Raonic&#39;ia były dla niego po prostu za trudne.
Bez przesady, w swoim levelu to return średniej klasy. Gdy ma więcej czasu na reakcję, to wygląda solidnie - na mączce serwismeni są mu nie straszni, ma z nimi mocno dodatni bilans (około 65% wygranych). Szybsze warunki gry uwypuklają jego braki, ma około 25 % zwycięstw.

typertenis 20

typertenis

Użytkownik
Bez przesady, w swoim levelu to return średniej klasy. Gdy ma więcej czasu na reakcję, to wygląda solidnie - na mączce serwismeni są mu nie straszni, ma z nimi mocno dodatni bilans (około 65% wygranych). Szybsze warunki gry uwypuklają jego braki, ma około 25 % zwycięstw.
Ale nie oszukujmy się, prócz czołówki typu Rafa czy Roger, którzy return&#39;y mają magiczne, to i tak Almagro radzi sobie bardzo dobrze, szczególnie z bh.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Erlich/Ram - Paes/Tipsarevic 1 @ 2.10 Bet365 ⛔ 4:6 4:6
Powiem szczerze, że nie oglądałem zbyt wielu spotkań singlowych turnieju w Chennai, chyba nawet częściej widziałem deble, bo naprawdę ciekawe pary grały w tym turnieju. Erlich i Ram pokonali wczoraj najmocniejszą parę turnieju Bhupathiego i Bopannę, którzy byli mocno wspomagani przez żywiołowo reagującą miejscową publiczność. Dziś przyjdzie im zagrać z inną parą, za którą będzie cały stadion, mianowicie Leander Paes i Janko Tipsarevic. Serb ma szansę na dublet w turnieju, choć moim zdaniem powinien przegrać oba finały. O singlu nie ma sensu już pisać, czas skupić się na deblu. Duże znaczenie może mieć właśnie finał singla i nie chodzi mi wcale o zmęczenie, które nie będzie tu miał o żadnego znaczenia. Po prostu po porażce jego ambicję mogą być lekko podrażnione i to nie musi wpłynąć pozytywnie na jego postawę w finale debla. Wczoraj Indyjsko-Serbska para miała ogromne problemy z amerykańskim duetem Lipsky/Ram, mimo że pierwszy z nich grał naprawdę bardzo słabo (właściwie to dzięki Ramowi udało im się dociągnąć do super tie-breaka). W trzeciej partii amerykanie prowadzili nawet 5:0, ale wtedy wyszły wszystkie braki w grze głównie Lipskiego, na którego rywale kierowali większość piłek widząc dużą nieporadność w jego grze. Tipsarevic także nie jest czołowym deblistą i w takim gronie może odstawać. Dlatego w tym meczu stawiam na duże bardziej doświadczoną i ograną parę, która w Chennai spisuje się jak na razie doskonale.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Odnośnie meczu Janka i Milosa to po pierwsze gratulacje dla Kanadyjczyka, że utrzymał serw na wysokim poziomie przez 3 sety. Myślałem, że będzie coraz gorzej serwował, ale cały czas trzymał swój wysoki poziom. Po drugie cały mecz opierał się w większości na serwisie, zarówno Serba jak i Raonica. Bywały momenty, że Raonic miał parę szans na przełamanie Tipsarevica, ale ten swoim podaniem ratował swojego gema.
Janko 8 asów, a Milos aż 35. Choć w moim odczuciu gdyby nie kapitalny serwis Raonica to byłby zwykłym przeciętnym graczem, bo to co on psuje to aż głowa mała, ile razy to on dziś w kluczowych momentach walnął w siatkę? Nie ukrywam, że zdarzają mu się też kapitalne zagrania.
Też należy wspomnieć o tym, że Serb grał z jakimś bandażem na prawej stopie. Ogólnie to ciekawy finał.
Erlich/Ram - Paes/Tipsarevic 1 @ 2.10
Okropna masuffka się zrobiła na ten typ ???? .

typertenis 20

typertenis

Użytkownik
No tak, podsumowując ten finał: istna katorga. Nie ukrywam, że wkurzałem się przy każdym obronionym breaku przez Tipsarevic&#39;ia. Było ich aż 9!! Nie wykorzystał ani jednego. Gdyby mu się choć raz udało był by to całkiem inny mecz... Mówicie, że Raonic opierał się głównie na swoim potężnym serwisie. Skoro go ma i umie nim okładać rywala to czemu by nie? 35 asów bardzo fajny wynik, ale jak czytam niektóre komentarze w OT, że Milos to drewno to aż mnie skręca... Przecież drewniakiem to może być Karlovic, który tylko na serwisie się opiera... A Kanadyjczyk? Wygrał masę wymian, bardzo dużo kończących FH, tyle, że w najważniejszych momentach umiał po prostu zepsuć, głównie przez uderzenia w siatkę... Ile razy było 0-30 przy serwisie Serba? Duuużo razy, ale zawsze później poszedł run 40 pkt... Szkoda, ale i tak cieszę się, że Milos Raonic wygrał, bo w mojej ocenie należało mu się cholernie! Czekam na kolejny turniej tego gracza!

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Tak typowaliście:
Hellraiser ✅ 7-4 ⛔
Lutek89 ✅ 10-6 ⛔

Widzu ✅ 5-5 ⛔
Mozi ✅ 2-6 ⛔
włodar ✅ 1-0 ⛔
radomiak1910 ✅ 2-1 ⛔
sheva91 ✅ 2-9 ⛔
MrBet ✅ 1-1 ⛔
lolnik ✅ 1-0 ⛔
Andrea@ ✅ 2-2 ⛔
ZaparzCzaju ✅ 0-1 ⛔
gju ✅ 1-0 ⛔
Łysy ✅ 1-0 ⛔
rumak57 ✅ 0-4 ⛔
Corona ✅ 1-0 ⛔
nazz ✅ 0-1 ⛔
kamil081308 ✅ 2-1 ⛔
znafca ✅ 1-0 ⛔
typertenis ✅ 4-1 ⛔
47&#39;CKM ✅ 1-0 ⛔
Klemi ✅ 0-1 ⛔
AKA SHAKAL ✅ 0-1 ⛔
Assassin84 ✅ 1-1 ⛔
Figo88 ✅ 3-1 ⛔

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
czyli suche liczby bez kursów
Jakby ludzie byli tak łaskawi i pisali przy swoich typach kursy to można by i zrobić jakieś lepsze statystyki. Tak mi najzwyczajniej w świecie nie chce się szukać kursów odbytych meczy.
Do tego przecież nie wszyscy rozliczają swoje kupony przez edycję. A wyników na pamięć nie znam z 3 turniejów.
Sporo osób podało po 1 typie, to raczej są te osoby z typów dnia i wkleją analizę w dział tematyczny.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Jakby ludzie byli tak łaskawi i pisali przy swoich typach kursy
Takie wyliczenia nic nie mówią. Bo nie można porównywać typów nie znając kursu ani stawki.
Ale podstawowa sprawa. Jesteśmy na forum bukmacherskim a nie forum sportowym. Tutaj nieodłącznym elementem wypowiedzi/analizy/opinii na temat pojedynku musi być kurs oraz bukmacher.
Przecież to są cenne (bardzo ważne) wskazówki dla pozostałych forumowiczów. Gdzie można zagrać ( w jakiej firmie) po takim kursie.
Stąd apel do wszystkich o pisanie kursów i bukmacherów.
Bo jesteśmy na forum bukmacherskim a nie sportowym.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom