>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Atlanta, Gstaad & Umag, 22-28.07.2013

Status
Zamknięty.
gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#21#
Andreas Haider-Maurer - Jiri Vesely ✅
Kurs: 2.50​

Ogromne value po stronie bardziej doświadczonego Austriaka. Młody Czech dopiero zaczyna profesjonalną karierę, jednak zapowiada się na bardzo dobrego gracza. Bardzo lubi mączkę, jednak Andreas również radzi sobie na niej dobrze. Oczywiście mowa tutaj o poziomie challengerów. Na ATP Tour są jeszcze za słabi i co do Haider - Maurera sądzę, że już za wiele nie pokaże to Jiri ma na pewno wielką szansę na podbój czołówki. Być może to bardzo optymistyczna wizja, jednak ma chłopak zadatki.
W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Vesely. W tym roku wygrał w Ostrawie (1/4 finału), lecz wiadomo, że gospodarzowi zawsze jest łatwiej. Statystyki z meczu nie wskazują na pogrom, a nawet można rzec, że to Austriak powinien wygrać te spotkanie. Czech posiada dobry serwis i gra równo w wymianach jak na swój wiek (rocznik 93). Andreas to już bardziej doświadczony zawodnik i na pewno po jego stronie powinno być ogranie w takich turniejach. Powinien wykorzystywać słabości Jirija, grać jak najwięcej na backhand i wymuszać błędy.
Aktualnie trochę wyższą formę prezentuje Haider - Mauer. Wygrana w Poznaniu i Timisoarze. Trochę słabszy występ w San Benedetto, lecz ma się to i tak dobrze do wyników Czecha. Vesely dobrze poradził sobie w Brunszwiku (finał), jednak to tylko tyle w porównaniu do Austriaka. W sezonie rozegrali podobną ilość meczów na mączce, bilans mają proporcjonalny do siebie.
Uważam, że warto skorzystać z takiego wysokiego kursu od bukmacherów i spróbować po niewielkiej stawce. Teraz to Austriak powinien mieć publiczność po swojej stronie i myślę, że wygra to spotkanie po trzech setach.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Blake/Sock-Sa/Demoliner 1,65 tipico/bah ✅
Skoro Sa kreczowal w singlu przy wygranym meczu z Sugita ( 6-2 2-1) to tym bardziej chyba nie da rady w deblu z para gospodarzy Blake/Sock... Oczywiscie gramy tam gdzie krecz=wygrana
Do tego Blake z Sockiem grali razem w Delray Beach gdzie wygrali caly turniej na hardzie a Demoliner z Sa maja marny bilans na twardej 0/2 a ogolnie 2/4 przy 7/1 swoich przeciwnikow...

pawelstrzala 313

pawelstrzala

Użytkownik
#21#
Andreas Haider-Maurer - Jiri Vesely
Kurs: 2.50​

Ogromne value po stronie bardziej doświadczonego Austriaka. Młody Czech dopiero zaczyna profesjonalną karierę, jednak zapowiada się na bardzo dobrego gracza. Bardzo lubi mączkę, jednak Andreas również radzi sobie na niej dobrze. Oczywiście mowa tutaj o poziomie challengerów. Na ATP Tour są jeszcze za słabi i co do Haider - Maurera sądzę, że już za wiele nie pokaże to Jiri ma na pewno wielką szansę na podbój czołówki. Być może to bardzo optymistyczna wizja, jednak ma chłopak zadatki.
W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Vesely. W tym roku wygrał w Ostrawie (1/4 finału), lecz wiadomo, że gospodarzowi zawsze jest łatwiej. Statystyki z meczu nie wskazują na pogrom, a nawet można rzec, że to Austriak powinien wygrać te spotkanie. Czech posiada dobry serwis i gra równo w wymianach jak na swój wiek (rocznik 93). Andreas to już bardziej doświadczony zawodnik i na pewno po jego stronie powinno być ogranie w takich turniejach. Powinien wykorzystywać słabości Jirija, grać jak najwięcej na backhand i wymuszać błędy.
Aktualnie trochę wyższą formę prezentuje Haider - Mauer. Wygrana w Poznaniu i Timisoarze. Trochę słabszy występ w San Benedetto, lecz ma się to i tak dobrze do wyników Czecha. Vesely dobrze poradził sobie w Brunszwiku (finał), jednak to tylko tyle w porównaniu do Austriaka. W sezonie rozegrali podobną ilość meczów na mączce, bilans mają proporcjonalny do siebie.
Uważam, że warto skorzystać z takiego wysokiego kursu od bukmacherów i spróbować po niewielkiej stawce. Teraz to Austriak powinien mieć publiczność po swojej stronie i myślę, że wygra to spotkanie po trzech setach.
Austryjak po finale może sobie ten turniej potraktowac ulgowo mimo ze to turniej ATP(2 runda czeka Seppi wiec Haider i tak out a startowe zawsze sie przyda) ale nawet jesli nie i sie zepnie bardzo watpliwe by był w stanie wygrac z rewelacyjnym czechem
tak przegladam sobie kogo ten Haider pokonał i widze że graczy tylko i wyłacznie z poziomu cheli ..przemeczonego Buste i zawodników pokroju Dzumhura
Vesely wypoczety powinien spokojnie ogarnac sprawe w tym roku juz go pokonał .....Vesely 1,50 Bet365
kolega pisze że publika powinna byc za austryjakiem ...mozesz to rozwinac bo turniej w Chorwacji

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Austryjak po finale może sobie ten turniej potraktowac ulgowo mimo ze to turniej ATP(2 runda czeka Seppi wiec Haider i tak out a startowe zawsze sie przyda) ale nawet jesli nie i sie zepnie bardzo watpliwe by był w stanie wygrac z rewelacyjnym czechem
tak przegladam sobie kogo ten Haider pokonał i widze że graczy tylko i wyłacznie z poziomu cheli ..przemeczonego Buste i zawodników pokroju Dzumhura
Vesely wypoczety powinien spokojnie ogarnac sprawe w tym roku juz go pokonał .....Vesely 1,50 Bet365
kolega pisze że publika powinna byc za austryjakiem ...mozesz to rozwinac bo turniej w Chorwacji
Czech może i będzie bardziej wypoczęty, ale to Austriak jest w gazie. Co z tego, że pokonał mało znanych rywali? Vesely też dopiero wkracza na korty i tak naprawdę wątpię, żeby sobie poradził z dobrze grającym Dzumhurem. Turniej w Poznaniu nie był najlepiej obstawiony, ale to nie ujmuje wcale Haiderowi.
Publika jest raczej za tenisistami, którzy grają efektownie. U Czecha nie widać spektakularnych akcji, serwis i forehand nie wystarczą do stworzenia widowiska. Co do tego, że wygrał z nim to wspomniałem, że było to w Czechach. Gospodarzowi pomagają ściany. Trzeba czytać analizę dokładnej, jeżeli chce się wchodzić w dyskusję z autorem. Polecam jeszcze raz przeczytać, tym razem ze zrozumieniem.

pawelstrzala 313

pawelstrzala

Użytkownik
Czech może i będzie bardziej wypoczęty, ale to Austriak jest w gazie. Co z tego, że pokonał mało znanych rywali? Vesely też dopiero wkracza na korty i tak naprawdę wątpię, żeby sobie poradził z dobrze grającym Dzumhurem. Turniej w Poznaniu nie był najlepiej obstawiony, ale to nie ujmuje wcale Haiderowi.
Publika jest raczej za tenisistami, którzy grają efektownie. U Czecha nie widać spektakularnych akcji, serwis i forehand nie wystarczą do stworzenia widowiska. Co do tego, że wygrał z nim to wspomniałem, że było to w Czechach. Gospodarzowi pomagają ściany. Trzeba czytać analizę dokładnej, jeżeli chce się wchodzić w dyskusję z autorem. Polecam jeszcze raz przeczytać, tym razem ze zrozumieniem.
nie ma co czytac analiza jest tendencyjna pod typ
Vesely jest aktualnie w bardzo dobrej formie to nadzieja czeskiego tenisa aktualnie juz jest lepszy od austriaka który całe swoje zycie bedzie rabał w chelkach i od czasu do czasu wpada na turnieje ATP wygrał bodajze 7 meczy na 20 na clayu wiec nie powala to a gra juz troche lat
widziałem Veselego w kilku meczach i chłop robi wrażenie Haidera ogladałem w finale z Dzumhurem i mnie nie zachwycił

elano07 1K

elano07

Użytkownik
Paolo Lorenzi - Martin Klizan 1 2,65 100=265 bet365
No to pobawimy się trochę tenisem Włoch Lorenzi grał dobry turniej na poziomie Challenger dwa tygodnie temu, ale musiał się wycofać w meczu półfinałowym z Pere Ribą. Włoch jest typowym graczem na mączce, Klizan nie ma w tym sezonie jakiś oszałamiających wyników. Słowak jest trudnym przeciwnikiem ale mający niestabilna formę. Turniej odbywa się w Umagu na Chorwacji gdzie na wakacje zawsze przybywa wielu Włochów i na pewno kilkunastu pojawi się na meczu i będzie dopingowało swojego rodaka. Oceniam ten mecz 50/50. H2H 0-0

malin157 82,2K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
co do meczu Vesely - Haider-Maurer to wydaje mi się że będzie szybki zjazd do bazy Austriaka, naprawdę dużo grał ostatnio, tu trafia na młodego Czecha, który również jest w formie, też skłaniam się ku zagraniu Vesely&#39;ego, a co do analizy to jak rzadko, która pisana pod typ, a z tą publiką, która będzie za Austriakiem to już w ogóle przeginka ;)

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Ja dzisiaj inwestuję w dubel Klizan✅ &amp; Vesely⛔
Pinnacle AKO ok 2.3⛔

Lorenzi w tym momencie już nawet na clayu nie jest groźny dla zawodników pokroju Martina Klizana, który na tej nawierzchni również czuje się bardzo dobrze. Ostatnie warte odnotowowania zwyciestwa Włocha miały miejsca w marcu, lecz takie nazwiska jak Rufin, Cipolla czy Bagnis absolutnie nie robią wrażenia. Ja tu widzę kurs nie większy niż 1.3 na słowaka, który też ma problem by ostatnimi czasy zrobić wynik, lecz jest to bardziej kwestia mało przyjaznych losowań, bo przegrane po walce z takimi zawodnikami Brelok, Agut, Berdych czy Fognini ujmy nie przynoszą.

Drugi pojedynek został wyżej szeroko opisany i zdania jak widać są podzielone. Ja wykorzystam zasadę niedzielnych finalistów, która mówi, że rzadko zdarza się by w kolejnym turnieju grali równie skutecznie oraz fakt, że Vesely już w tym momencie jest zawodnikiem od austriaka po prostu lepszym, a różnica ta z biegiem czasu powinna tylko się powiększać. Vesely ma papiery na czołówkę, Maurerer już pewnego poziomu raczej nie przeskoczy.

skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
Hewitt vs Roger Vasselin @1.33 ✅✅ 6:4 6:4

Hewitt odpoczął tydzień po finale w Newport i pojechał na kolejny turniej ATP, który nie jest zbyt mocno obsadzony. Nie pcha się teraz na wielkie turnieje, bo wie, że najlepsze lata już za nim, ale takie turnieje jak ten w Newport, czy teraz w Atlancie są jak najbardziej w jego zasięgu. Dziś zaczyna z rozstawieniem numer 7. Jak wiemy jego ulubione korty to trawa oraz właśnie twarda nawierzchnia taka jak w Atlancie.
Lleyton ma ten rok bardzo udany z tego względu, że omijają go kontuzje i może grać w miarę regularnie. W newport odprawił Isnera, Hernych czy Ebdena i dopiero w finale przegrał z Mahutem (na własne życzenie, bo miał już wygrany mecz)
Co do Francuza to delikatnie mówiąc nie wiedzie mu się ostatnio najlepiej. Przegrał 5 ostatnich meczy, ostatnio niecały tydzień temu w Bogocie z Violą, który zawodnikiem światowej klasy nie jest. Ogólnie jest to zawodnik raczej kortów ziemnych i zważając na jego obecną formę nie daje mu żadnych szans w meczu z Australijczykiem.
Obaj zawodnicy grali ze sobą dosyć dawno, bo w 2009r, ale górą tak czy siak był Hewitt oddając Francuzowi zaledwie 4 gemy

Hewitt @1.33 ✅
DW 2:0 @1.74 ✅

Mecz mógł potoczyć się w obie strony, ale Lleyton pokazał doświadczenie i zdecydowanie poprawił serwis w porównaniu do turnieju w Newport (gdzie był fatalny, olbrzymia ilość podwójnych) i ogólnie było widać różnicę klas między zawodnikami, która zaważyła na końcowym wyniku

anzelmo 518,1K

anzelmo

Użytkownik
Atlanta (USA), twardy Roger-Vasselin E. (Fra)-Hewitt L. (Aus) 23.07.2013 22:00
1 set Hewitt ✅
1,5
William Hill

Na wstępie zaznaczę ze nie jestem jakimś wybitny specjalista od tenisa- lubię sobie pooglądać ,po typować będzie to raczej kilka krótkich przemyśleń.Kurs bardzo przyzwoity do jakiegoś dubla w sam raz. Lleyton gra w tym sezonie bardzo przyzwoicie, przede wszystkim jest zdrowy wiec może na twardych kortach pokazać pełnie swoich możliwości. Bazuje na dobrym serwisie,mocnym backhandzie- gra bardzo ambitnie, walczy o większość piłek.Bardzo doświadczony zawodnik raczej bliżej mu końca kariery niż wielkich wyników na pewno jest faworytem w tym spotkaniu.Obaj sa blisko w światowych rankingach- Francuz gra nieźle w deblu- dobry turniej zaliczył w marcu ATP World Tour w Delray Beach, po wyeliminowaniu m.in. w półfinale Johna Isnera- przegrał finał 6:7(3), 3:6 z Ernestsem Gulbisem.Dysponuje dobrym backhand grali raz ze sobą dość dawno bo 10/09/2009 Tokyo Leyton wygrał dość pewnie 6-4 6-0.

moze i lubisz sobie pogadac ale przy okazji piszesz glupoty, zdrowie Hewitta jest o wiele gorsze i ciagle gra na blokach - roxJAK NA BLOKI TO SOBIE CAŁKIEM NIEŹLE RADZI kreczu chyba ostatnio nie bylo wiec chyba jest zdrowy po co mu grac z kontuzja ?

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
moze i lubisz sobie pogadac ale przy okazji piszesz glupoty, zdrowie Hewitta jest o wiele gorsze i ciagle gra na blokach - roxJAK NA BLOKI TO SOBIE CAŁKIEM NIEŹLE RADZI kreczu chyba ostatnio nie bylo wiec chyba jest zdrowy po co mu grac z kontuzja ?
ciekawa rozmowa. jedno drugiego nie rozumie i przesadza w swoją stronę.
Hewitt gra na blokach, ale kiedy ostatnio grał bez? Nie można mówić, że z jego zdrowiem kiepsko, bo akurat w tym momencie jest całkiem OK jak na Leytona. To samo jednak w drugą stronę - nie można powiedzieć, że jest zdrowy całkiem, bo tak absolutnie nie jest. Kluczowa kwestia jest jednak taka, że Leyton zdrowszy już nie będzie. Poszerzcie trochę horyzonty, nie wszystko jest białe albo czarne.

Otrzymane punkty reputacji: +2
maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Vesely dzisiaj dawał się łamać jak zapałka ale nie o tym...

Należy pamiętać, że Hewitt którego widzieliście na grassie ostatnimi czasy niewiele ma wspólnego z Lejtonem, który pałęta się po hardzie i clayu. Jego tegoroczny bilans na hardzie to bodajże 6-6. Patrząc 2-3 lata wstecz jest ta sama historia - świetnie na grassie, reszta lipton z pojedyńczymi wyskokami. Pewnie, że Roger-Vasselin nie jest topowym zawodnikiem, ale swoje najlepsze wyniki osiąga właśnie na hardzie. Choćby w tym roku w stanach doszedł do finału pokonując po drodze Karlovicia oraz Isnera. Dodatkowo Francuz ma już za sobą jeden turniej na hardzie w Bogocie, gdzie w singlu co prawda odpadł z Violą, lecz w deblu doszedł do finału. Granie Hewitta po kursie 1,3-1,4 jest dość ryzykowne, a DW biorąc pod uwagę jego himeryczność, nawet na grassie to już w ogóle ;)

Roger-Vasselin +1,5 seta 1,9 ⛔
Pinnacle

Drugi pojedynek jaki wybrałem to mecz Istomina z Lacko

Lacko w tym roku gra raczej słabo, ostatnio poprawił sobie humor ogrywając kilku ogórków w Kanadzie i przegrywając finał z Dancevicem. Istomin, który rzekomo ma dobrze prezentować się na grassie (takie legendy krążą ;)) nic ciekawego nie pokazał poza zaciętym spotkanie z Seppim, przegranym z resztą na Wimbledonie. Jednak należy zwrócić uwagę na tegoroczne wyniki Istomina na hardzie, przede wszystkim właśnie w USA - ćwierćfinał w San Jose oraz Dallas, półfinał w Memhis, przegrane w dwóch kolejnych turniejach dopiero z Fedem i Haasem oraz pokonanie między innymi Lacko w Dallas(7-5 6-3). Dla mnie to on jest zdecydowanym faworytem tego spotkania więc dokładam mały handi, bo 1,5 mnie nie jara, a dubli już nie proponuję.

Istomin -2 gemy 1,75 ✅
Pinnacle

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#22#
Pablo Andujar - Mikhail Youzhny ✅
Kurs: 1.57
Kilka miesięcy temu stawiałbym odwrotnie, jednak teraz Hiszpan gra totalny piach. Nic mu nie wychodzi, przegrywa z przeciętniakami, zdarzają mu się wpadki. Głównie to zachęca mnie do gry w stronę Youzhny&#39;ego na clay&#39;u. Dodatkowym atutem na pewno jest bezpośredni pojedynek z tego roku na French Open, gdzie Rosjanin pokonał Andujara po 4 setach (4:6 6:4 6:2 6:3). Tak naprawdę od tego czasu ich forma się nie zmieniła.
Pablo na 10 ostatnich meczów wygrał zaledwie 4. U Mikhaila sytuacja wygląda zupełnie odwrotnie. Po wpadce w Hamburgu, gdzie odpadł już w I rundzie z Garcio - Lopezem nie widać już oznak. W Gstaad wygrał z Mathieu po trzech setach, jednak zagrał pewnie. Dobry serwis oraz regularność powinna być po stronie Rosjanina. Z drugiej strony na pewno nie leży mu nawierzchnia, lecz tak jak wspomniałem bardziej nad nawierzchnię przedkładam formę w jakich teraz znajdują się tenisiści.
To dwa odmienne bieguny jeżeli chodzi o styl gry. 50 - rakieta rankingu dobrze gra backhandem jak i forehandem, jednak ma przeciętny serwis, którym nie robi prawie żadnej krzywdy przeciwnikowi. O przełamanie rywala jest mu łatwiej niż o utrzymanie własnego podania. Wskazują na to statystyki z ostatnich meczów.
Podsumowując sądzę, że Youzhny powinien poradzić sobie z Hiszpanem w dwóch setach. Nie przewiduję nagłej zwyżki formy u Andujara, dlatego typ wydaje się w miarę pewny. Na pewno jest adekwatny do kursu jaki nam oferują bukmacherzy. Warto spróbować pograć na Rosjanina, szczególnie, że dyspozycja Pablo pozostawia wiele do życzenia.​

Otrzymane punkty reputacji: +4
seboes 507

seboes

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ATP Atlanta 22:10
Spotkanie: Roger-Vasselin - Hewitt
Typ: 1
Kurs: 3.25
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Spotkanie pierwszej rundy turnieju na kortach twardych w Atlancie. Długo się zastanawiałem nad tym spotkaniem i mam takie przeczucie, że Francuz w tym spotkaniu odpali. Ostatnio rzeczywiście nie wiedzie mu się najlepiej, ale korty trawiasta w tym sezonie to nie była jego bajka. Trzeba pamiętać, że 3-4 miesiące wcześniej doszedł już do finału na amerykańskich kortach twardych dużego turnieju w Delray Beach oraz osiągnął półfinał na cegle w Nicei. To jest najlepszy rok tenisowy w wykonaniu 29- letniego tenisisty. Utrzymuje się w okolicach 70 miejsca w rankingu i po słabszym okresie należy wymagać zwyżkę formy u Rogera. Hewitt to wiadomo wielkie doświadczenie i klasa. Ostatnio w świetnej formie. Dawno tak dużej dawki trudnych spotkań nie rozegrał. Ma swoje lata i chwilowe rozprężenie może spowodować, że zaprezentuje się w końcu słabiej. Myślę, że kursy są zdecydowanie za wysokie na Francuza i ja dzisiaj próbuje na niego postawić. Widzę sporą szanse.

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#23#
Matthew Ebden - Ivo Karlovic ZWROT
Kurs: 1.53
Świetny kurs na Chorwata. Ivo w pełnym gazie, po wygranej w Bogocie przyszedł czas na Atlantę. Na hardzie czuje się jak ryba w wodzie, do tego dochodzi znakomita dyspozycja co składa się na bardzo dobrą grę z jego strony. Ebden z kolei gra nierówno. Tydzień temu odpadł z finalista imprezy w Kolumbii, Alejandro Fallą (II runda). Teraz bez problemów przeszedł kwalifikacje do turnieju głównego.
Serwis jakim dysponuje Karlovic jest wręcz nieziemski, w poprzednim tygodniu zaserwował ponad 100 asów i utrzymywał wysoki poziom gry z pierwszego podania. Dodatkowo doszła pewna gra w wymianach i mało własnych błędów. Pokonał między innym Andersona, który pachołkiem w ATP Tourze nie jest. Matthew w ostatnich tygodniach natomiast nie ma takiego nazwiska na swoim koncie, przegrywa nawet ze średniakami.
Jego gra też opiera się o serwis, jednak nie w takim stopniu jak Chorwata. Ma więcej rozwiązań, jeżeli podanie mu nie idzie. Mimo to większy asortyment nie gwarantuje mu zwycięstwa w tym meczu, a mniemam sądzić, że z tak dysponowanym &quot;Dr Ivo&quot; nie ma najmniejszych szans.
34 - latek powinien spokojnie pokonać Australijczyka i mam nadzieję, że tak się stanie. Moim zdaniem zakończy się to w dwóch setach. Ivo ma szansę na kolejny bardzo dobry występ w Atlancie. Jeżeli pokona Ebdena spotka się z Kevinem Andersonem.​

T 125

thespec

Użytkownik
Dyscyplina: ATP - SINGIEL: Atlanta (USA), twarda
Spotkanie: Sock J. (Usa) vs Giraldo S. (Col)
Typ: Giraldo 2:1
Kurs: 5.00
Bukmacher: Bet365

Ciekawy mecz na późny wieczór się trafia. Początkowo chciałem grać tutaj over, ale próg ustawiony na 22,5 to trochę dużo by było to w dwóch setach. Wychodzi na to, że powinny być 3 sety, lecz kursy na to mamy w okolicach 2.05 - 2.25, a dla porównania dokładny wynik 2:1 dla Giraldo mamy już po kursie 5.00. Dlaczego więc nie spróbować? Jeżeli ma wejść mój początkowy typ (over) po kursie 1.90, to pewnie będą musiały być 3 sety, a wtedy powinien wygrać ten z lepszą kondycją. Tak powinno być, ale czy tak będzie?
Sock w Atlancie występuje drugi raz, w poprzednim roku osiągnął półfinał, gdzie przegrał z Isnerem. Natomiast Kolumbijczyk występuje tutaj pierwszy raz. W tym roku lepszy bilans na tej nawierzchni ma Amerykanin 7/5, lecz tylko nieznacznie w porównaniu do Santiago 4/6. W dodatku 5 wygranych Sock&#39;a było na chellengerze ???? .
Sock posiada dobry serwis i myślę, że dzięki niemu powinien wygrać pierwszy set. W drugim gdzie już będzie rosło zmęczenie, będzie spadała siła serwisu i do gry powinien dojść Giraldo i liczę, że odwróci losy meczu i zakończy go w trzecim secie.
Dotychczas spotkali się ze sobą raz, w zeszłym roku na Indian Wells. Lepszy okazał się Giraldo 5-7 6-0 6-1. Dziś oczekuję podobnego spotkania. Pierwszy set dla zawodnika gospodarzy, a dwa pozostałe dla przyjezdnego. Można grać także różne over&#39;y i wtedy wchodzi więcej kombinacji (nawet 2 sety mogą starczyć). Jednak kurs 5.00 warto spróbować pograć, przynajmniej wg mnie.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Istomin, D - Lacko, L (1.62) ✅ (6:1; 6:3) gładko i przyjemnie. ;]
Tu również, nie ma sensu się co rozdrabniać, gram na Istomina, który na twardej, z Łukaszem, gra bardzo dobrze. Sprawia, zawodnika, który wie jak się zachować na korcie, kiedy jest pod kreską i jest łamany. Nie traci przy tym głowy, Łacko, w Australii, z Tipsą pamiętam, zagrał bardzo solidny mecz, i widziałem w nim wielki potencjał, bo chłopak był gotowy to wygrać, ale zabrakło w pewnych aspektach już po prostu siły. Denis, na cztery mecze, przegrał tylko jednego seta, co za tym idzie, ma chłopak patent na przeciwnika dzisiaj, i myślę że scenariusz będzie podobny.
/ Unibet !

Otrzymane punkty reputacji: +9
noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
James Blake – Tim Smyczek
Typ: Blake ✅
Kurs: 1,78 | Pinnacle

Na koniec dnia w Atlancie zagra dwóch gospodarzy Blake i Smyczek. Bukmacherzy nie widzą w tym spotkaniu wyraźnego faworyta, a ja uważam, że jest nim Blake. James umiejętnościami i doświadczeniem zdecydowanie przewyższa Smyczka. Blake ostatnio nie zrobił rewelacyjnych wyników na trawie i mączce, ale wcześniej na amerykańskim hardzi ograł kilku wartościowych graczy.
Tim Smyczek w swoim kraju to zawsze solidny zawodnik, jednak pewnego poziomu nie potrafi przejść. Do turnieju głównego awansował z kwalifikacji, wygrywając 3 spotkania bez straty seta. To zdecydowanie na plus dla niego, ale moim zdaniem jeśli Blake zagra przynajmniej przyzwoity mecz to nie powinien mieć problemów z awansem do 2 rundy.

juan-martin 45

juan-martin

Użytkownik
Matthew Ebden - Ivo Karlović​

Kursy na ten mecz w miarę wyrównane z tego względu iż w rankingu obu zawodników dzieli różnica 30 miejsc.
Tak jak już wspomniał kolega GemSetMecz kluczem do gry Chorwata jest pierwszy serwis. Z pewnością jest o niebo lepszy od Australijczyka.
Ivo bije Ebdena na głowe doświadczeniem , oraz teraźniejszą formą.
Od turnieju w Newport u Karlovicia wygląda to imponująco. Wygrywał z nie byle jakimi graczami - Anderson, Sijsling, Falla. Z Isnerem trochę pechowo w Newport ale Big John to król tie-breaków.
Ebden z mocniejszymi rywalami ostatnio nie podejmował walki. Czy to Falla ,czy Hewitt to zawsze kończyło się gładko w stronę rywala.
Niewątpliwie Ivo jest w gazie i należy to wykorzystać. Jeśli Karlović zagra tak jak w ostatnich meczach Ebden nie będzie miał wiele do powiedzenia.

Typ:
Ivo Karlović @ 1,64 Pinnacle

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Fognini - De Bakker (+1,5 seta) @ 1,81 Betsafe⛔:browar565: Braow Thiemo 1:5 w 1 secie i nie wygrać seta

Nie będzie to długa analiza, bo właściwie co tu pisać. Fabio wiadomo ostatnio wyborna forma, wygrane dwa turnieje w Stuttgarcie i Hamburgu. Gra na tak wysokim od 2 tyg i po prostu czas odpocząć. Przyszedł mało prestiżowy i słabo obsadzony turniej w Umag, teoretycznie mógłby to Fog z tą formą wykorzystać do nabicia kolejnych pkt do rankingu, ale uważam, że szczególnie po sukcesie w Hamburgu ciężko mu będzie znaleźć motywację i siły do gry w Chorwacji. Nie pamiętam kiedy ostatnio na poziomie ATP jakiś gracz wygrał 2 turnieje tydzień po tygodniu i jechał na trzeci i odegrał tam jakąś ważniejszą rolę. Ba, nawet w challach to raczej się nie zdarza.
De Bakker? Bardzo solidny zawodnik dla clayu. Turniej jak mówiłem cienko obsadzony, więc to szansa dla takich grajków z pogranicza ATP i CH na podkręcenie rankingu i jakiś sukces. W 1r Holender bardzo pewnie wygrał z Tursunovem, który w Hamburgu pokonał Chardy&#39;ego i Andujara, więc w jakiejś tragicznej formie nie jest (dla tamtych mączka to ulubiona nawierzchnia, dla Tura nie). Jeszcze wcześniej zwycięstwa w Szwecji nad Troickim i Berdychem.

Czysto od strony sportowej wiadomo, że Fog zjada Thiemo, jednak biorąc pod uwagę aspekty o których pisałem, myślę, że Holender ma dziś duże szanse na zwycięstwo, a na pewno na ugranie choćby seta. Nie wierzę po prostu, żeby Fognini przyjechał zmotywowany na poważnie grać w tym turnieju.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom