Po prostu nie wierzę... Kończąc post odświeżyłem stronę i po analizach. Teraz będzie na szybko.
Viktor Troicki - Andrey Golubev Troicki @ 1,63 Pinnacle Sports
6:3 6:4
Serb wraca po dyskwalifikacji. W pierwszym w Gstaad odprawił Dominica Thiema 2:0. Przed tym meczem kurs ponad 3 na Viktora był sporą lokatą. Teraz bukmacherzy nie dadzą zarobić. Przypomnieli sobie kim tak naprawdę jest Viktor Troicki, i mamy tylko 1,63.
W meczu z Austriakiem Serb popełniał mało błędów, miał poukładany serwis, a także było widać, że jest głodny gry. Wygląda na to, że wypoczynek pogodził z treningami.
Jego przeciwnikiem będzie tenisista z troszkę wyższej półki. Nie jest to jakichś wybitny zawodnik, jednak potrafi napsuć krwi. Golubev w tym sezonie średnio na clayu i bez żadnych sukcesów, zaliczył 13 zwycięstw i odniósł 8 porażek. W 1 rundzie wymęczył zwycięstwo z Cervantesem. Hiszpan jednak powinien ogarnąć to spotkanie na własną korzyść, jednak nie wykorzystał w 3 secie 3 piłek setowych i ostatecznie poległ po TB.
Dla mnie faworytem będzie Troicki, który chyba chcę znowu zacząć grać w tenisa na wysokim poziomie. Tak chociaż można wnioskować po 1 jego spotkaniu. Na pewno też będzie chciał zmazać jak najszybciej plamę dyskwalifikacji.
Pablo Cuevas - Andreas Seppi
Cuevas @ 1,87 Pinnacle Sports
6:3 6:1
Urugwajczyk w ostatnim czasie w świetnej formie. Pokazują to na pewno ostatnie wyniki. 9 ostatnich meczów, 9 wygranych, 9 na szczeblu
ATP, wygrany turniej w Badstad. Jak na tenisistę grającego częściej w Challengerach, to wyborny wynik. W tych meczach pokonywał takich zawodnikó jak Verdasco, Chardy czy Sousa.
Seppi z formą natomiast faluje. Potrafi rozegrać super mecz, by następny gładko, albo wręcz banalnie wtopić. Od French Open wygrał tylko 3 mecze. A w sezonie na mączce można powiedzieć, że jest na zero, 10 wygranych i 10 porażek.
Cuevas dla mnie to typowy ziemniak i powinien sobie poradzić z Włochem. Spotkanie jednak może mieć swoją dramaturgię.
Horacio Zeballos - Borna Coric
Coric @ 2,59 Pinnacle Sports
6:7 3:6
Młodziak kontra sprzedawczyk, przynajmniej dla mnie. Niespełna osiemnasto letni tenisista chorwacki z dziką kartą może u siebie zaistnieć i zabłysnąć podobnie jak Alex Zverev w Hamburgu. W 1 rundzie odprawił już jednego, a mianowicie Roger-Vasselina. Jak na młody wiek, sporo zaczął grywać w Challengerach i już pojawiły się małe sukcesy. Na mączce w tym roku 7/5.
Przeciwnikiem zawodnika gospodarzy będzie ponad 10 lat starszy Argentyńczyk. Ten sezon dla Horacio to ciągła walka na frontach Czelendżerowskich, i tam też bez większych sukcesów, pomijając triumf Marburg. W tym sezonie na cegle 20/13.
Dla mnie Coric w tym meczu będzie dogiem. Ma umiejętności i jest w stanie pokonać Zeballosa. W tamtym roku udało mu się już Horacio urwać seta. Może teraz pokusi się o wygraną.