>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP - Roland Garros 25.05-08.06

Status
Zamknięty.
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Place: Paris, France
Date: May 26-June 8, 2008
Draw Size: 128
Surface: Clay
Prize Money: €6,947,960

Singles Final:
(2)R Nadal (ESP) d (1)R Federer (SUI) 63 46 63 64

Doubles Final:
(6)Knowles/Nestor d (9)Dlouhy/Vizner 26 63 64

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Z turnieju wycofalo sie trzech graczy z pierwszej 100 rankingu atp:

Andrei Pavel, Andy Roddick oraz Stefan Koubek.

Dzikie karty wedlug L&#39;Equipe:

Wayne Odesnik (USA)
Eric Prodon (FRA)
Olivier Patience (FRA)
Jérémy Chardy (FRA)
Robert Smeets (AUS)
Adrian Mannarino (FRA)
Jonathan Eysseric (FRA)
Gustavo Kuerten (BRA)

???? smeets

lupe 0

lupe

Użytkownik
Kei Nishikori (JPN) - Simon Greul (GER)

Kei Nishikori (JPN)
1.65
bwin

Kwalifikacje do turnieju na kortach Roland Garrosa. Nazwisko Japończyka poraz pierwszy usłyszalem w tym roku, kiedy ogrywał w naprawdę pięknym stylu Sam&#39;a Querrey&#39;a w Delray Beach. Pomimo swoich 18 lat robił z Amerykaninem dokładnie to co chciał i wygrał ten turniej. Swoją klasę pokazał również wygrywając challengera na Bermudzie i osiągając półfinał w Miami. Kei wdziera się powoli do światowej czołówki i jest to kwestią czasu kiedy będzie rywalizował z najlepszymi. Francuskie korty mu &quot;leżą&quot; - w 2006, w parze z Argentyńczykiem Emiliano Massą, triumfował w grze podwójnej juniorów na French Open.
Co ciekawe w kwalifikacjach jest rozstawiony z numerem 5.

Jego przeciwnik, Niemiec Simon Greul. Hmm, cóż można o nim powiedzić...? Chyba lata &quot;świetności&quot; ma już za sobą. Dlatego w cudzysłowie, ponieważ nigdy niebył wybitnym tenisistą, jest dużo starszy od Japończyka i mimo iż zaliczył top100 to na chwile obecna jest w końcówce drugiej setki najlepszych tenisistów. Osiąga pewne sukcesy w chellengerach, jednak do zadnego turnieju atp nie moze sie przebic.
Wczoraj Niemiec pokanał 6-4, 6-2 Brazylijczyka Julio Silva, Kei natomiast Argentyńczyka Juan-Martin Aranguren, 1-6 6-3 6-2.

Niewyobrażam sobie tego turnieju bez Japończyka, jest o 2 klasy lepszy od Niemca. Dlatego zdecydowanie stawiam na niego.

edit: dodam tyle, ze kurs na bwin spadal i jest teraz na poziomie 1.45

W 0

wawrinka

Użytkownik
Dzisiaj odbyło się losowanie drabinek w tegorocznym Roland Garros, dla wszystkich zainteresowanych link poniżej, już widać ze na samym początku czekają nas bardzo ciekawe mecze moim zdaniem najciekawsze to Andreev- Starace, Wawrinka- Kohlschreiber, Soderling- Monaco, Ancic- Seppi, Isner- Chela, Stepanek- Simon, Kuerten zmierzy się z Mathieu- może sobie odpuści ten meczyk i Guga będzie górą:d Swoją droga jestem ciekawy postawy Federera bo po drugiej stronie potężnie serwujący Querrey, ale myślę że jednak będzie tutaj pogrom. Także w 1. rundzie czekają nas nie lada emocje, no i zapewne ciekawe kursy ????
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/draws/ms/r1s1.html

R 0

rrisin

Użytkownik
Juz jutro rusza nam szlem na paryskich kortach. Oferta bogata i trzeba to wykorzystac. Oto co wygrzebałem na bah&#39;u:
Bolleli - Baghdatis (-1,5/+1,5) 1 1,9 6/10 ✅ 3:0

Cypryjczyk nie rozegrał nawet jednego meczu w okresie przygotowawczym do RG. Ostatni jego pojedynek to R32 w Indian Wells, przegrany z Wawrinką 1:2. Włoch jak większosc sie orientuje sporo pracował i pokazal sie z dobrej strony. Porazki z Denką w Monte Carlo, gonzem w finale Monachium czy Roddickiem w Rzymie nie rzucają cienia na jego postawę. O ile nie będzie zmęczony po drużynówce nie powinien oddać więcej niż jednego seta.

Gonzalez - Cuevas 3:0 1,5 6/10 ✅
O ile z Gonzem wszystko gra po problemach ze ścięgnem nie powinien zbyt długo bawić się z Urugwajczykiem. Cuevas coś tam gra i zdarza mu się wygrywac ale to nie jest liga. Chilijczyk pokazał w monachium, że ciągle może się liczyc w czołówce. W Rzymie już w meczu z Janko cos nie grało w tej nodze a mimo to niezły 3 set, rozrzucał serba i bardzo rzadko walił w siate czy aut, robił naprawde bardzo dobre wrazenie. Mysle,ze powalczy na kortach RG.

M.Granollers - M.Berrer (-1,5/+1,5) 1 1,45 5/10 ✅ 3:1
Hiszpan wykazazał się całkiem niezła postawą na mączce.Nie jest super ale powinno wystarczyć na rosłego niemca. Berrera szczyt mozliwosci moim zdaniem to urwanie tu seta. Wszystko co osiaga w tym sezonie to drugie rundy.Z Safinem troche powalczył ale to juz chyba jego wyżyny. Marcel G nie powinien pozostawic mu watpliwosci.

M.Ancic - A.Seppi 1 1,8 3/10 ✅ ( 3:0 )
Mario najwyrazniej odpuscil pierwsza runde w Portschach. Ciagle opady, mecz przesunięty o 3 dni a za chwile na horyzoncie RG. Wiele razy w ceglanej czesci sezonu korzystałem z kursów na Chorwata, a ten nigdy nie zawodził. Denko jest poza jego zasięgiem, Almagro teoretycznie tez a jednak wnioskując z wyniku w pierwszym secie w Barcelonie powalczył i dopiero TB dał seta hiszpanowi.Wczesniej w tym samym turnieju 2 sety z Murrayem. Seppi natomiast bardzo mnie zaskoczył w Hamburgu. I nie wiem jak on doszedl tak daleko.Kiefer ograł Denkę a potem z Seppim.. brak słów. To gładkie zwycięstwo z Monaco.. tez nie wiem skad sie wzięło. Seppi nie wygrał tych 2 meczów tylko odpowiednio Kiefer i Monaco przepieprzyli.Ten ostatni walił co chwila w aut lub w siatke, masakra.Mimo tak gładkiej drogi chłopak mnie nie przekonuje i mysle,ze w tych zawodach, gdzie już nikt nie powinien odpuszczać Mario Ancic będzie w drugiej rundzie. Dla odwazniejszych Ancic -1,5 po 2,4 za małą stawke ( ✅ ).

Tipsarevic - Lapentti 4 sety lub więcej 1,4 8/10 ✅ 3:1
Grali ze sobą w Monte Carlo i po wyrównanym meczu wygrał Serb. Tutaj nikt łatwo nie odpuści. Ekwadorczyk ma już swoje lata ale swietnie sie spisywał w ostanich turniejach. Zagroził Ferrerowi, Verdasco ( Lapentti wygrał w Barcelonie 2:0, potem w Rzymie przegrał 1:2 ).Janko znowu nic wielkiego nie osiągnał ostatnio. Łatwo odpadł z Montanesem po wczesniejszym zwyciestwie z Blake&#39;iem. Widziałem go jednak w akcji z Gonzalezem w Rzymie i grał naprawde nieźle. To powinien być wyrównany mecz i najprawdopodbniej rozstrzygnie sie dopiero po 5 setach.

Dodatkowo :
Verdasco - Ventura 3:0 2,0 ⛔ 3:2
Wawrinka - Kohlschreiber 1 1,5 ✅ 3:0
Kralovic(-1,5) - Falla 1 1,45
Nie zdziwie się tez jesli Serra odprawi( lub +1,5 Serra) Gasqueta ktory nie moze sie pozbierac a zmiana trenera raczej nie przyniesie natychmiastowego efektu. Do tego Monfils podobno niekoniecznie będzie w pełni sprawny na pierwszą runde.

A 0

akbash

Użytkownik
Andreev - Starace
Dla mnie pewniak I rundy. Rosjanin lubuje się w grze na mączce i tu osiąga najlepsze rezultaty. Podobnie jak i Starace z tym że forma jest po stronie Rosjanina. H2H 3-1 i wszytkie pojedynki na mączce wygrał właśnie Rosjanin a było ich 3 !!!
Duza stawka

Karlovic - Falla

Leworeczny Kolumbijczyk jest po kontuzji .Jak każdy poludniowiec lubi gre na maczce lecz niestety jest bez ogrania w tym sezonie i pod forma co pokazuje chociżby porażka z R. de Voest w 2 setach i to na maczce!!!
Po drugiej stronie siatki nie ma problemow a wyniki swiadcza o dobrej formie , bo jak inaczej mozna na to patrzec na zwyciestwa nad Robredo, Starace, Mathieu . Wyniki budzą respekt , lecz nie budzą wątpliwości . Karlovic!
Duza stawka

Zverev - Capdeville

Niemiec na mączce to dobry Niemiec , a dobry Niemiec to przegrany Niemiec.
Wyniki Zvereva odzwierciedlają jego pasje do gry na tej nawierzchni. Gracz preferujący gre serw i wolej jest na tej nawierzchni na starcie przegrany . Podwierdzają to wyniki 2 zwyciestwa na 8 spotkan.
Po drugiej stronie Chilijczyk który przebrnął kwalfikacje w dobrym stylu . Z pewnoscia ma wieksze doswiadczenie gry na maczce , a i jego wyniki zdecydowanie lepsze
Srednia stawka

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
25.05.2008
Eduardo Schwank - Carlos Moya 1 @ 2.98 4/10
Młody, niesamowity talent z Argentyny, czyli Eduardo Schwank we własnej osobie. Chłopak ten w tym sezonie ma rekord 36 W - 8 L. Ostatni mecz przegrał...z Almagro, w Valencii. Od tego czasu, przez 3 challengery i kwalifikacje do RG, stracił...9 setów. Większość spotkań wygrał bez większego strachu o końcowy wynik. 2 lub 3 razy zaledwie musiał mocniej powalczyć. Widzę w tym chłopaku wielką przyszłość. Myślę, że już w tym roku, na RG, może sporo namieszać. W pierwszej rundzie turnieju głównego przyjdzie mu zmierzyć się ze starym lisem, Carlosem Moyą. Najlepsze lata to on ma z pewnością za sobą, o czym świadczą tegoroczne porażki z Querreyem czy Gulbisem. W ogóle wiele nie zwojował Carlos w tym sezonie. Podejrzewam, że może mu zbraknąć sił na 3-4 setowy pojedynek, a może nawet 5-setowy bój. A raczej na długą walkę się zanosi. Po stronie Carlosa stoi oczywiście ogromne doświadczenie, umiejętności chyba jednak też. Jednak po 1 passa zwycięstw, po 2 ogromna ambicja, po 3 niemałe umiejętności no i 10 lat mniej na karku...mogą na Moję wystarczyć. Warto spróbować zagrać na Schwanka zdecydowanie.
Z jutrzejszych spotkań typ na 4 lub więcej setów w pojedynku Tipsy z Lapenttim wygląda bardzo solidnie.

E 0

existenz

Użytkownik
Witam , panowie jako że jest to mój pierwszy post , nie znaczy że nie znam się na rzeczy ;) . Jakoby dać temu dowód oto moje typy na jutrzejszy dzień . Mecze wg. order of play.

CHATRIER

Arvidsson - Ivanovic no bet - tutaj bez niespodzianki , szwedka co prawda umie nawet czasem przebić na drugą stronę , ale serbka robi to i mocniej i dokładniej ;)

Gremelmayer - Djokovic no bet - Jak tutaj djoko przegra , to chyba uznam to za skandal ???? . Gargamel co prawda urwał seta Ferdkowi , i spowodował że kurs na niego podskoczył do 1,5 ;) (z czego skwapliwie skorzystałem) , ale w starciu z rakietą nr.3 na świecie ma max 1 % szansy

Kuerten - Mathieu no bet - niestety chyba niezbyt udane będzie pozegnanie z RG dla mistrza cegły sprzed paru lat. Mathieu pewna wygrana , ale szkoda myślałem że buki choć 1,1 dadzą ;)

Vakulenko - Cornet no bet - Francuzka jeżeli nie spali się i nie wyjdzie na mecz z przekonaniem że jest już tak dobra jak co najmniej szarapowa , powinna gladko wygrać , ale 1,16 co to za kurs , do combosa ewentualnie jakiegoś

LENGLEN

Nalbandian - Berlocq no bet - Raczej nalbi , ale po takim kursie 1,11 to ja go nie ruszam ;) . Temu kolesiowi nigdy nie ma co wierzyć ;) . Forma średniawa , porażka w 1 rundzie w rzymie z almagro chwały mu nie przynosi. Nalbi pewnie rozgrzeje się na koniec sezonu i znowu będzie mówił , że przyszły rok jest jego ????

Razzano - Zakopalova 1 1,76 - Spróbuje zagrać francuzke bo kurs niezły . 1,76 na gospodynie . Strasbourg odpuszczony myśle że pod kątem rolanda. Virginie będzie chciała zmazać plame z zeszłego roku (porażka z Sequerą ) i tym razem powinna przejść 1 runde.

Eysseric - Murray no bet - Panowie nie żartujmy 1,07 na osobe która ma psychike małego dziecka to jest jakieś nieorozumienie ;) . Na Anglika nie postawił bym złamanego grosza , pare razy mi podpadł i tyle mowy o nim ;)

S.Williams - Harkleroad no bet - Syrena może i wygra ale 1,06...

Court 1

Vaidisova - Benesova 2 1,97 - Vaidisova od Australian Open wygrała 1 mecz ! W sumie rozegrała tylko 6 . Nie mam info co z nią jest , pewnie kontuzje. Iveta przeszla kwale i mysle ze mozna postawic na nia ;)

Blake - Schuettler no bet - Jakby było z 1,8 na blejka to bym sprobowal , ale za 1,13 nie ryzykuje ;)

Johansson - Pin no bet - dwie francuzki , rzut monetą ;)

Lapentti - Tipsarevic 2 1,55 - dla mnie typ dnia . Ekwadorczyk co prawda czasem cos tam zagra (chocby wygrana z Verdasco) , ale w meczu best of 5 mysle ze kondycyjnie juz ciezko mu bedzie wytrzymac. A Tipsar to fajter . Co prawda nie do konca nigdy wiadomo co mu w glowie siedzi , ale mysle ze mozna smialo grac serba.

Ouanna - Del Potro no bet - Francuz przeszedl kwale , gra ze slabym w tym roku i ostatnio kreczujacym argentynczykiem . Mysle ze moze byc roznie.

Wozniacki - Meusburger 1 1,1 - Do combosa jakiegos jak znalazl ;)

Moya - Schwank no bet - Wojak szwejk idzie ostatnio prawie jak nadal ;) . Wygrał ostatnio 18/18 meczow w tym 3 turnieje z rzedu !!! Challengery w Cremona,Rzymie i Bordeaux. Za 1,38 na moye nie ma co grac. Zobacze jak sie bedzie mecz toczyl . Jak schwank gladko pojedzie dziadka w 1 secie to moze przyloze na niego w betfair

Ditty - Dechy 2 1,31 - Gospodyniom ściany pomagają , myślę że pewna wygrana Nathalie.

Court 3

Safarova - Kloesel no bet - Czeszki cos bez formy w tym roku .

Decoud - Rochus no bet - niski kurs na belga nie pozwala mi na niego zagrac . Za 1.5 można by było spróbować.

Cibulkova - Kerber no bet - Słowaczka i to po 1.1 absolutnie nie do grania ;).

Hrbaty - Acasuso no bet - Kompletnie nie wierze argentyńczykowi , a już 1.2 to jakiś skandal. Widziałem ostatnio słowaka w meczu z El Aynaoui i nie grał źle. Starał się grać mocno kątowo , trochę błędów popełniał , ale myśle że do Rolanda trochę formę poprawił. A o &quot;chucho&quot; wolę się nie wypowiadać ???? . Bo ten koleś jest nie do rozszyfrowania . Jak będzie chciał to wygra 3:0 , a jak nie to przegra 2:6 0:6 3:6 , spakuje torbe i pójdzie na plaże poleżeć ???? .

Court 6

Yakimova - Hsieh 1 1,6 - Białorusinka przeszła kwale , i myśle że zniszczy nie ograną na cegle tajpejke czy tajwanke , jak kto woli ;)

Gonzalez - Karanusic no bet - niewiem ja tu tylko sprzatam ;)

Errani - Dulko no bet - grałbym Gisele ale 1,4 to stanowczo za mało ;)

Isner - Chela no bet - chyba argentyńczyk , ale za 1,25 to .... ???? Kto może wiedzieć ile asów śmignie johnny ? A jak sieknie 40 asów to co ? ????

Court 7

Chardy - Gil 1 2,24 - ja spróbuje na francuza . W Marrakeszu ładnie zagrał przegrał dopiero z Monfilsem 6:7 6:7 .

Dubois - Sfar no bet - dwie slabe zawodniczki total no bet

Almagro - Pashanski no bet - ponoc almagro kontuzjowany , ponoc niewiadomo . 1,1 na hiszpana za mało

Fedossova - Voskoboyeva 2 1,36 - Fedossova przegrywa z byle kim i byle gdzie , i myśle że nawet dzika karta jej nie pomoże . Do combosa mecz.

Court 17

Dancevic - Lopez Jaen no bet - lopez jaen ? pierwszy raz słysze to nazwisko

Makarova - Castano no bet - ciężki mecz do typowania ...

Greul - Gulbis no bet - Greul przeszedl kwale jak burze , jakąś tam forme złapał i zażarty mecz się szykuje

Sequera - Osterloh no bet - Myślę że raczej Sequera , ona sie zdecydowanie lepiej czuje od rywalki na cegle. Osterloh na tej nawierzchni to raczej dno dna ;) .

Podsumowując nie ma czego za bardzo grać w pierwszym dniu .

Z wyżej wymienionych meczy gram RAZZANO,TIPSAREVIC,BENESOVĄ,DECHY i CHARDYEGO , ale ze stawkami nie będe szalał. Ale i tak większą wagę będę przykładał na mecze live ;) . To tam powinna być kopalnia pieniędzy ???? . Jakby jeszcze byly transmisje z paru kortow codziennie gdzies ;)

haggard 0

haggard

Użytkownik
Dulko vs Errani Over 19.5 + Djoko vs Gremelmayr Over 26 + Moya + Ginepri + Granollers + Bondarenko + Wozniacki

▶ Errani to niezła zawodniczka, w tym roku na clayu parę udanych występów, dobrze returnuje, nieźle serwuje... Dulko początek sezonu fatalny, kontuzja - później nastąpił przebłysk i Gisela od tamtej pory gra dobrze. Mimo to nie skreślałbym tu Włoszki, już nie raz sprawiała niespodzianki i uważam, że dziś pokusi się chociażby o urwanie seta... Ja jednak typuję inaczej, a mianowicie over 19.5 gemów. Errani spokojnie stać na ugranie 8 gemów, Dulko mimo dobrej formy, wciąż ma kłopoty z podaniem. Nie dawno Errani rozgromiła Szavay 6-0 6-3, i to pokazuje że dziewczyna ma potencjał. Dziś Dulko będzie miała kłopoty...
▶ Linia w GB znowu ustawiona nisko, i warto skorzystać ;) Gremelmayr zabłysnął już w tym roku, udane turnieje w Estoril i Barcelonie. Djoko wiadomo - klasa sama w sobie, jeden z faworytów tegorocznego French Open. Liczę jednak na nawiązanie walki Denisa, chociaż przez 2 sety. Żeby pokryć over 26 gemów musi ugrać przynajmniej 9 gemów - na co stać go z pewnością. Nieźle serwuje, dobrze operuje forehandem. Myślę, że wynik 6-4 6-4 6-3 jak najbardziej realny ;)
▶ Hmm... długo zastanawiałem się nad typem na Moye, jednak ostatecznie się skusiłem... Dziadziuś w tym sezonie słabo. Porażki z Querrey, Gulbisem na mączce na pewno chluby nie przynoszą. Ostatnio jednak jest trochę lepiej - niezły występ w Hamburgu, ćwierćfinał. Rywalem Hiszpana będzie dziś Schwank, który ostatnio znajduję się w rewelacyjnej formie. 2 wygrane turnieje z rzędu, udane kwalifikacje do Rolanda(choć stracił 2 sety...) Mimo tego uważam, że Carlos jeszcze się zmobilizuje, kto wie czy to nie jego ostatni Wielki Szlem na kortach Rolanda Garrosa? Na clayu grać potrafi wybitnie i jakoś nie wyobrażam sobie, aby miał odpaść w 1 rundzie...
▶ Ginepri ostatnio udany występ w Portschach, wygrana z Anciciem i myślę, że z rodakiem nie powinien mieć zbytnio problemów. Obaj wolą nawierzchnie twarde, ale na mące lepiej radzi sobie Robby, jest bardziej ograny i posiada więcej atutów w swojej grze, dlatego wyjdzie z tego pojedynku zwycięsko ;)
▶ Granollers w tym sezonie pokazał już co potrafi, ma na koncie wygrany turniej na red clayu, preferuję grę na mączce -w przeciwieństwie do Berrera, który biegać po korcie nie lubi. Hiszpan powinien spokojnie wygrać ze Szwajcarem, nawet w 3 setach.
▶ A tu można powiedzieć prezent, taki wysoki kurs na Alone ;) Gra na kleju bardzo dobrze, w tym sezonie kilka świetnych występów, rywalka bez wyników, słabiutki serwis i nie widzę żadnych przeszkód dla Ukrainki z awansem do kolejnej rundy.
▶ Typ na dokładkę, Wozniacki duży talent, zawodniczka poukładana, z niezłym serwisem i zabójczym forehandem. Meusburger kojarzy mi się z fatalnym podaniem, zazwyczaj jest wielokrotnie łamana i nie widzę żadnych szans na urwanie choćby jednego seta.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Eduardo Schwank - Carlos Moya 1 @ 2.98 4/10 ✅ ( 7:6, 6:2, 2:7, 4:6, 6:3 )
Chris Guccione - Nicolas Devlider 2 @ 1.55 7/10
Nicolas Devlider to 28-letni Francuz, zdecydowanie najbardziej lubiący grać na cegle. Taki solidny challengerowiec, zawsze zachodzi do dalszych rund, czasem coś wygrywa. Jego przeciwnikiem będzie Chris Guccione. Kangur, ogromny chłop, serw potwornie mocny. Ale...na cegle zbyt wiele nie grał. Preferuje on szybsze nawierchnie, no i na takim hardzie jest groźny dla każdego. Co prawda ten sezon łamie stereotyp, że Ci wysocy i bazujący na serwie nie potrafia grać na cegle ( Querrey, Ginepri, Karlovic choćby ), ale jednak zaufam tu doświadczonemu Francuzowi.

Bobby Reynolds - Thierry Ascione 2 @ 1.50 6/10
Ascione w tym roku tak sobie gra. Wręcz słabo. Doświadczony Francuz na pewno jednak chętnie prejdzie pierwszą rundę French Open, szczególnie że przeciwnik niezbyt wymagający. Thierry to również raczej challengerowiec. Ale bardziej uniwersalny od Devlidera. Lubi grać i na hardzie i na clayu. Przeciwnik przyleciał z USA. Bobby nie ma zbyt wielu okazji do obcowania z rudą nawierzchnią. Chociaż, przyznam, rok temu zaskoczył mnie wygrywając challengera w Neapolu. Jednak tegoroczna jego gra całkowicie ominęła tą nawierzchnię. 3 mecze to trochę mało, raczej oswojony z clayem nie jest. Na poziomie są podobnym, przewagą Ascione jest nawierchnia i to, że gramy we Francji. Na pewno będzie chciał sie pokazać w ojczyźnie.

Simone Bolelli
- Marcos Baghdatis 1 @ 1.55 9/10
Jak dla mnie pewniak dnia. Bolek gra świetnie, zaskakuje nawet osoby nie będące zwolennikiem jego talentu ???? Ostatnie mecze w jego wykonaniu baaardzo dobre. Nie psuje piłek, rozrzuca po korcie...Może zdecydowanie daleko zajść Włoch w Rolandzie. Po drugiej stronie Baghdatis. Lubie patrzeć, jak gra Cypryjczyk, bywa bardzo efektowny. Ale...dawno go na korcie nie widziałem. W turnieju z cyklu ATP nie grał już prawie 3 miesiące, pokazał sie w Davis Cupie, ale to też 2 miechy temu. Nie znam przyczyny takiego stanu rzeczy, ale nie widzę go w meczu z będącym w gazie Bolellim. Po prostu nie widzę. Vamos Bolo!

mara14 0

mara14

Użytkownik
????
Stanislas Wawrinka (9) - Philipp Kohlschreiber
????

10.00

French Open - Roland Garros​

TYP: 1
KURS: 1,5
BUKMACHER:

ANALIZA:​

Stanislas Wawrinka to tenisista szwajcarski. Jest graczem praworęcznym. W turnieju Roland Garros jest rozstawiony z numerem 9. W rankingu ATP Wawrinka jest na 10-tej pozycji. Jego przeciwnikiem w I rundzie turnieju jest Niemiec Philipp Kohlschreiber. Również jak jego przeciwnik jest graczem praworęcznym. Niemiec jest sklasyfikowany na 36 miejscu ATP. 23-letni Wawrinka grał już 3-krotnie na kortach Rolanda Garrosa. Najdalej doszedł do 3 rundy w swoim debiucie na tym turnieju. Jego przeciwnik, starszy o 2 lata Kohlschreiber na turnieju Roland Garros również wystąpił 3 razy. Nie udało mu się przejść 2 rundy. Według mnie zwycięzcą w tym pojedynku będzie Szwajcar i to on zagra w II rundzie ze zwycięzcą pary M. Cilić - R. Haase.

wer890 300

wer890

Użytkownik
Mara uzasadnienie piekne nie ma co .
Wawrinka - Koli 1 @ 1.53
Bet365
Widzialem Koliego w Duseldorfie nie dawno mzoe 4-5 dni temu grał słabo zeby nie powiedziec fatalnie psuł duzo piłek , Wawrinka to solidny gracz ktory lubi cegle i w moim przekonaniu stac go na pokonaniu niemca ktory jest w slabej formie .
Andriev - Starace
1 @ 1.44
Dla mnie rosjanin to drugi pewniak jutrzejszego dnia , choc włoch włanssnie na cegle czuje sie bardzo dobrze nie wroże mu sukcesow w meczu z Rosjaninem , widzlaem Rosjanina w Duseldorife znajduje sie w dość wysokiej formie , i mysle zew tym pojednku nie bedzie najmniejszych problemow.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Jose Ignacio Chela - John Isner - 4 sety lub więcej @ 1.80 7/10
Chela to stary clayowiec, poł życia spędził na tej nawierzchni. Jednak ostatnio formą nie błyszczy. Mecze w Dusseldorfie traktuje z przymrużeniem oka, bo co to za przeciwnicy : Tabara czy Odesnik. A wcześniej co trafił na jakiegoś mocniejszego rywala, to pewnie przegrywał. Jeszcze rok temu grał całkiem nieźle, w tym roku Argentyńczyk nie przekonuje. Po drugiej stronie siatki młodziak z USA, John Isner. Czemu liczę na to, że ugra on seta, mimo że specjalistą od clayu to on nie jest? Głównie ze względu na serw. Ma on tak potężne podanie, że przełamać go trudno niezwykle. Seta wygrał ostatnio z Davydenką, to czemu ma się nie udać z Chelą? Spodziewam się w tym meczu co najmniej dwóch TB, a jak wiadomo, TB to trochę loteria. Chociaż jednego z nich Isner powinien wygrać. Umiejętności czysto tenisowe może nie jakieś wielkie, ale jest w stanie napsuć krwi Cheli. Jak ktoś może zagrać over gemowy ( pewnie w okolicach 35 gemów ), to polecam jeszcze bardziej ????

M 28

mitch

Użytkownik
Dimitry Tursunov - Daniel Brands - 2 - 2,43(Fortuna)
Tursunov nigdy nie byl specjalista w grze na ziemi, fakt ostatnio gral nieco lepiej ale dzisiaj jego przygoda z RG 2008 moze sie zakonczyc. Trafia bowiem w pierwszej rundzie na mlodego zawodnika z Niemiec. Brands to zawodnik grajacy glownie na takiej nawierzchni, a do tego zagral trzy swietne mecze w kwalifikacjach(nie stracil seta). Nie jest to oczywiscie nic pewnego, ale po takim kursie goraco polecam.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Mi na dzis w oko wpadly nastepujace mecze:
Volandri - Andujar 2 ✅✅✅:jezora:
2.56
Volandri kontuzje i ciagle problemy ,przegrywa wszystko co sie da i regularnie spada w rankingu,Hiszpan natomiast przyzwoicie ,gra w Challengerach i radzi sobie swietnie. Mozliwy 5 setowy mecz i Volandri moze tego nie wytrzymac ,warto zagrac u Buka ktory nie zwraca za Krecz.
Bolelli - Baghdatis 1 ✅✅✅
1.62
Simone w tym sezonie zaskakuje wszystkich swietna gra na ziemnych kortach, stawiam na niego czesto i nie zawiodl mnie jeszcze nigdy, jak jest faworytem to prawie zawsze wygrywa, Marcos gdzies sie zagubil, w tym sezonie bez sukcesów , nie gral w zadnym turnieju na ziemi i odrazu rozpoczyna walke w RG , lubie go ale nie wroze mu sukcesu w walce w Wlochem. Jego drugi serwis to bedzie prezent dla Simone ktory lubi graczy ktorzy maja taki lekki , prezyzyjny drugi serwis . Dla mnie glowny zaklad dnia wiec goraco polecam
Gasquet- Serra 2 :jezora: no i nie pogral ????
3.2
Richard ciagle klopoty i nie widze dla niego ratunku chyba ze solidnie popracowal i wzial sie w garsc ale znajac charakter tego mlodzienca to nic takiego nie mialo miejsca, narcyz Gasquet zapatrzony w swoj talent napewno liczy ze mecze zaczna wygrywac sie same, przeciez jest on najwieksza nadzieja Francji, ale ta nadzieja przegrywa ostatnio wszystko i ze wszystkimi. Serrra pokonal go juz raz w historii ich pojedynków wiec mysle ze stac go na to po raz 2.

1337 0

1337

Użytkownik
Mi na dzis w oko wpadly nastepujace mecze:

Bolelli - Baghdatis 1
1.62

Simone w tym sezonie zaskakuje wszystkich swietna gra na ziemnych kortach, stawiam na niego czesto i nie zawiodl mnie jeszcze nigdy, jak jest faworytem to prawie zawsze wygrywa, Marcos gdzies sie zagubil, w tym sezonie bez sukcesów , nie gral w zadnym turnieju na ziemi i odrazu rozpoczyna walke w RG , lubie go ale nie wroze mu sukcesu w walce w Wlochem. Jego drugi serwis to bedzie prezent dla Simone ktory lubi graczy ktorzy maja taki lekki , prezyzyjny drugi serwis . Dla mnie glowny zaklad dnia wiec goraco polecam

Jak najbardziej popieram ten typ i sam go gram. Bolelli udowodnil ze nie jest juz jakims tam zawodnikiem ktory w przeszlosci startowal w Challangerach. Pokonal w tym sezonie takich zawodnikow jak Seppi, Kiefer, Chela, Mathieu, czy Lopeza. Jezeli dodamy do tego ze &quot;Bagietka&quot; jest po kontuzji kolana jak dobrze pamietam i nie gral w ostatnich 3 miesiacach to nie widze tutaj innego wyniku jak wygrana Bolleliego. Rowniez na clayu nic specjalnego Baghadis nie pokazal w swojej historii spotkan a jego bilans na tej nawierzchni to 23-18. Jak ma on wiec pokonac zawodnika ktory jest w gazie?

A 0

a-rod

Użytkownik
Youzhny M. - Becker B.
Typ: 4 lub więcej setów
Kurs: 2.35
Stawka: 3/10

Obaj zawodnicy w fatalnej dyspozycji. Misza musi się wziąć w garść jeśli w ogóle chce wygrać ten mecz. Jeżeli wygra to na pewno nie po 3 setach. Benjamin choć dyspozycja żadna, to jego czysty niemiecki tenis ma sens zawsze.
Cilic M. - Haase R.
@ 1.20

Capdeville P. - Zverev M.
Typ: 4 lub więcej setów ⛔ (Wynik: 3-0)
@ 1.30

Vanek J. - Huta Galung J.
@ 1.30

Kurs: 2.03

Cilic i Haase dwóch ciekawych zawodników, dostatecznie wyrównany poziom by mecz potrzebował 4 lub więcej setów na wyłonienie zwycięzcy.
Capdeville niegdyś nazywany nawet największych talentem Ameryki Płd, na pewno nie bez powodu i choć stać go zapewne na więcej to ostatnie wyniki nie zapowiadają jakiegoś blamażu. Zverev w zasadzie gra poniżej krytyki. Liczę na odrobinę mobilizacji duchem Roland Garros i że powalczy.
Huta Galung nieco egzotyczne nazwisko, ale z nie tak daleka bo z Holandii. Pewnie przeszedł kwalifikacje tracąc seta tylko w ostatnim mecz kwal. Jiri solidnie gra ostatnio Wygrana w Ostrawie, 1/4 w Zagrzebiu w Portschach przegrał w drugiej rundzie ale z Monaco.

Blake J. - Gulbis E.
Kurs: 1.55
Stawka: 2/10

Gulbis pewnie rozprawił się w pierwszej rundzie Greulem. Wiadomo spory talent. Blake nie oddał żadnego seta Schuettlerowi. Myślę, że tym razem jeśli Ernests nie sprawi niespodzianki to będziemy świadkami nieco dłuższego pojedynku.
Stepanek R. - Simon G.
@ 1.30
Junqueira D. - Mannarino A.
@ 1.40
Murray A. - Acasuso J.
@ 1.30
Kurs: 2.37

Radek klasowy zawodnik o solidnej grze. W półfinale Rzymu skreczował co prawda nie ugrał nawet gema, ale zrobił to chyba właśnie z myślą o RG. Simon imponował swoją grą i wygrał w Casablance. Widać, że szykował się na French Open myślę, że to nie będzie jednostronny mecz.
Utalentowany Mannarino będzie silnie wspierany przez swoją publiczność, myślę, że odwdzięczy im się choć jednym setem mimo porażki.
(sa)Murray :jezora: mimo tego, że w dwóch ostatnich partiach zmiażdżył rywala, to nie ma się czym chwalić. Generalnie nie zachwyca na clay&#39;u. A to ma pecha bo trafia na rasowego speca. :jezora: Jose w trzech setach odprawił słabego Hrbatego. Jeśli Andy wygra to nie po trzech setach. To samo można powiedzieć o Acasuso.
Edit: Ilości setów póki co, narazie nie będę typował. ⛔ :jezora:

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Murray z taka gra odpadnie szybko, Acasuso sporo potrafi, swietnie serwuje i szybko bedzie konczyc beznadziejne balony Szkota, stawiamna Argentynczyka w tym mecuz powyzej 2.30
naprawde dobry kurs.

Proponuje jeszcze Vanka 5/10 , Stepanka 3/10, moze Santoro 2/10, Horne 4/10, Ginepriego 4/10

Pokolei krotko o rywalach. Kurs na Vanka 1.50 gra z Huta Galung, bardzo slaby Holender, widzialam go na zywo w tym sezonie jest cieniutki. Kurs na Radka 1.45 kontuzji wielkiej w Rzymie nie mial bylo to oslabienie ograznimu moze cos zjadl nieodpowiedniego z tego co wiem jest zdrowy. Simona ogladalam final z Casablanki w tv to poziom byl bardzo slaby tego meczu, rywal podarowal mu wiekszosc punktow, sam Gilles slabiutko. Santoro zagra z Flayerem, forma Niemca bardzo niska w tym roku, Frabrice takze nie gra super dlatego tutaj stawka najmniejsza. Horna gra jako LL ja nie wierze w przebudzenie Jenkinsa kilak lat gry mowilo sie to najwieskzy talent USA ostatnich lat i nic z tego nie wyszlo. Nigdy nie gral w Europie na clayu, Horna jest trudnym rywalem wyraznie zlapal forme w Rzymie powinien wygrac 3-1 mzoe 3-0. Ginepri to bardziej typ zapozyczony wiec tylko informuej ze gram opisu nie robie.

No i Prodon 4.50 to duzo za duzo, Ljubicic nie gra dobrze szlemow, w dodatku cegla. Prodon gra dobrze na tej naiwerzchni i gra u siebie, moze byc niespodzianka, dobry bedzie handicap setowy.

Jeszcze w inncyh meczach widze niespodzianki, np. wygrac moze Starace z Andreevem 2.97, Rosjanin ma malo ambicji jak nie bedzie mu szlo to odpusci, Wloch gra srednio ostatnio, dobry mecz z Nadalem, slabsze w Rzymie, moze byc niespodzianka.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Roxanne - ok ze wszystkim praktycznie sie zgadzam , ale co do tego ze Andreev ma malo ambicji to sie nie zgadzam , ile razy widzialem Igora powracajacego do gry w niesamowity sposob. Puchar Davisa z zeszlego roku to chyba najlepszy przyklad( spotkanie Rosja - Chile) gdzie Andreev przegrywal 0-2 i pokonal Gonzaleza a nastepnego dnia Massu. Co do typów to najbardziej przychylam sie do Acasuso.:spokodfhgfh: Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom