Uważajcie, nie obiecujcie sobie wiele po wyniku tego spotkania. Nalbi wygrywał już 2:0 i myślicie że tak doświadczony gracz na ziemi, bo przecież na tej nawierzchni jest najgroźniejszy i kondycja jest raczej po jego stronie opadłby tak nagle z sił i przegrał z Chardym? Nie chciałbym kierować tutaj żadnych aluzji, ale jest to naprawdę bardzo dziwne że wygrywając 2:0 przegrał 3:2 i to jeszcze z tak przeciętnym zawodnikiem.????D.Tursunow - J.Chardy????
Typ: 2
Kurs: 2.30
Buk :bwin
Zawodnik francuski był sprawcą największej sensacji w 2 rundzie France Open pokonując Argentyńczyka Dawida Nalbandiana 3:2. .
No właśnie moim zdaniem sam sobie zaprzeczasz tym co piszesz. Zawodnicy tacy jak Kiefer czy GGL uważam że są zdecydowanie lepsi od Francuza, a pozostali mniej więcej na tym samym poziomie. A pozostali to są jedni z najgroźniejszym przeciwników w ATP na ziemi więc nie byle kto.Na glinie w tym roku Rosjanin rozegrał 9 spotkań ,z których 5 wygrał(Anderson,Daniel,Kiefer,Brands,GGLopez) i poniósł 4 porażki(Andriejew,Gremelmayr,Acasuso,Murray) .Chociaż Chardy nie jest zawodnikiem klasy Andriejewa czy Murraya .
Bardziej by chyba pasowało określenie płotka bo na rybe to raczej nie wygląda grając przeważnie w challengerach i pamiętaj po dniu konia przychodzi przeważnie słabszy dzieńale na glinianej mączce czuje się jak ryba w wodzie i mając za sobą francuską publiczność postara się o kolejną niespodziankę ..
.Chardy rozegrał w tym roku 13 meczów na glinie ,z których 9 wygrał i 4 przegrał(A.Martin,Galvani,Greul,Monfils)
Granollers-Pujol Marcel (Hiszp) /Ventura Santiago (Hiszp) - Guccione Chris (Aus) /Hewitt Lleyton (Aus) 1 @ 1.80
Pierwszy debel: razem ze soba nigdy nie grali, ale osobno osiagli niezle wyniki w turniejach deblowych. Pujol po odpadniaciu w drugiej rundzie singla bedzie chcial sobie powetowac to w deblu. Hewitt w deblu? Nieraz gra w pucharze davisa. Nie wiem z kad u niego pomysl z tym debelm. Co prawda jest w dobrej formie, ale powinien sie skoncentrowac na singlu gdzie czeka go ciezki mecz z Ferrerm. Guccione ani nie jest dobrym deblista, ani formy niema. Kurs 1.80 az zal nie brac:smile:
Llagostera Vives Nuria (Hiszp) /Martinez Maria Jose (Hiszp) - Camerin Maria-Elena (I) /Dulko Gisela (Arg) 1 @ 1.80
Inny hiszpanski debel, tym razem kobiecy. Forme maja bardzo dobra. Przed RG w Berlinie dotarly do finalu. Wczesniej kazda osobna takze dochodzily do finalow. Jest to typowy solidny debel. Mieszanka wlosko-argentynka stworzona specjalnie na ten turniej. Dulko niby w formie ale z singla odpadla, ale z deblem nie ma nic wspolnego. Camerin od dluzszego czasu nie moze przejsc pierwszej rundy w zadnym turnieju czy to w singlu czy w deblu. I nie sadze zeby to sie jutro zmienilo.
Mam nadzieje ze ktos skorzystal ????
Co do komentarza "Ameryki nie odkryles" to mysle ze ustrzelilem ladne kursy. Hiszpanki w 3 secie prowadzily 5:2 z dwoma przelamaniami i mogly to wczesniej wygrac. Hiszpanie tez gladko sobie poradzili. Nie mowilem ze sa to jakies wybitne deble, ale ze wygraja ze swoimi przeciwnikami i tak tez sie stalo i to bez wiekszych nerwow. Wiec jestem z siebie zadowolony.Ameryki nie odkryłeś 8)
Co do samych spotkań to nie wróży to dobrze w kolejnych rundach. Hiszpanki niemiłosiernie się męczyły, zawodził przede wszystkim serwis. Porażka było blisko ale jednak wymęczyły to zwycięstwo. Sam grałem także na nie i w kolejnej rundzie myśle że się poprawią bo liczę że gdzieś w tym turnieju dojdą (choć po drodze będzie Raymond/Stosur)
Hiszpanie natomiast wygrali pewnie w pierwszym secie w drugim troche nerwówki ale z kim jak z kim musieli ten pojedynek wygrać. W następnej rundzie raczej Aspelin/Knowle więc daleko nie zajdą...
od jutra zaczne podawać typy.
Pozdrawiam
Skuteczność mizerna. Nie wiem o co chodzi z tych Chardym, ale dobrze że teraz Almagro i w końcu Francuz wypadnie z turnieju. Llodra chyba nastawił sie na singiel.Tursunov- Chardy 1,55
Youzhny- Verdasco 1,80
Aspelin S./Knowle J. - Brunstrom J./Soderling R. 1,25
Clement A./Llodra M. - Cuevas P./Horna L 1,15
Skuteczność mizerna. Nie wiem o co chodzi z tych Chardym, ale dobrze że teraz Almagro i w końcu Francuz wypadnie z turnieju. Llodra chyba nastawił sie na singiel.
Dzięki Wawrinka za komenty.???? Zachowam dla siebie odczucia co o nich myślę. Groteskowo wygląda natomiast twoje życzenie porażki młodemu Francuzowi ,który położył ci kupon . Chcielibyśmy aby też z takim zaangażowaniem jak on walczyli nasi zawodnicy Przysiężny ,Olejniczak czy Kubot. Zachowaj klasę i...powodzenia w dalszym typowaniu .
Witam ,
na jutro wg.mnie wygląda to tak :
MONFILS - MELZER 1 1,5 BETFAIR
Wydaje mi się że afro-francuz pyknie przecietnego jorgusia . Grałem przeciw melzerowi już w meczu z danielem , niestety daniel polegl w 5 secie. Monfils wydaje się być silniejszy niż Brazylijczyk i powinien na własnych śmieciach spokojnie ograć melzera. Melzer w srednio-slabej formie , co potwierdza nawet porażka u siebie w portschach z takim "geniuszem" jak kunicyn. Co prawda można uznać melzera za fightera . Dla mnie to jest taka gorsza wersja hewitta i myśle że byłaby to niespodzianka gdyby melzer tutaj wygral .
HJUŁIT - FERRER 2 1,22
Tutaj nie może być niespodzianki , mało grający na cegle Australijczyk polegnie z hiszpanem i to może nawet 0:3 .
BENNETEAU - SODA 2
Myśle że wygra Szwed , ale po tak niskim kursie nie ma go co tykać . Swoją drogą kusi też kurs na benka . 5.1 w Betfair wygląda ciekawie . W końcu gra gospodarz .....
GINEPRI - SERRA no bet
Dla mnie to jest skandal że Ginepri ciągle jest w turnieju . Niewiem jakim cudem ograł on Andriejewa ?!!! Jeżeli ktoś oglądał ten mecz to niech napisze czy to amerykaniec tak dobrze grał czy rusek puścił mecz kantem.
DENKO - LJUBA czysta 1
Nie może być inaczej ale 1,14
WAWRINKA - GONZO no bet
Ciężki mecz do typowania . IMHO wygra szwajcar , ale Gonzo to gonzo , nigdy nie wiadomo co mu odj... . Jak mu odwali na dobre to może i wygrać
ROBREDO - STEPANEK 2 1.87
Dla mnie dwójka ???? . Koniogłowy idzie jak burza i myśle że na archaiczny tenis hiszpana wystarczy
Ale z kim męczył się Ginepri a z kim Serra. Jeden z czołowym graczem na mączce a drugi z jakimś kelnerem. Graj jak chcesz, ja gram tak jak pisze.A Ginepri sie nie zmeczyl? Grali chyba po 4 sety wiec to troche bez sensu. Ja uwazam, ze Serra na tej naiwerzchni jest duzo lepszy. Jesli jzu cos grac to Francuza 1.95 niska stawka.