>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP - Bastad, Bogota, Umag 20.07.2015 - 26.07.2015

Status
Zamknięty.
maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
Kolba @2,25niestety czerwono, choc jeden zaklad zamknalem po zacnym kursie
Hm, na papierze mecz wyrownany wg mnie, niby Gael w formie, niby wsio za nim, ale nie zapominajmy komu powinno bardziej zalezec. Otoz to Kolba ostatnimi czasy ma &quot;zajebiste&quot; losowania i trafia koksow w 1r, a punkty trzeba odrabiac, wg mnie dzisiaj wygra swoja motywacja
Nie rozumiem, wynik po 3, a kurs 3,0, ja dogrywam!

Otrzymane punkty reputacji: +8
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Zverev A. - Robredo T. - 3 gemy 2 @1.77 Pinnacle
Jeden i drugi odpalili tutaj w Bastad. Młody pokonał choćby Monaco czy Bellucciego, a Tommy bezproblemowo rozprawiał się z Ramosem i Mathieu. Jego gra może się podobać, zwłaszcza po tym, co prezentował do tej pory. Owszem, miewał krótkie przestoje, ale z reguły wychodził z nim obronną ręką. Młody daje dużo okazji do przełamań. Bellucci miał ich aż 18 w 3 setach. Dla porównania Robredo dał Mathieu ledwie 5 okazji, których ten zresztą nie dał rady wykorzystać. Sam potrafił łamać rywala i póki co idzie przez turniej bez straty seta. Regularny do bólu Tommy powinien spokojnie połamać parę razy swojego rywala. Tym bardziej, że serwis nie jest jego główną bronią. Zresztą... 38% wygranego drugiego podania z Belluccim nie sprawi, że zdecyduję się pójść w jego stronę. Dla zwykłego porównania Tommy po 2 podaniu wygrywał nawet więcej piłek niż po 1 - odpowiednio 66% po pierwszym i 71% po drugim. Jutro, a właściwie już nawet dzisiaj, Tommy zapewne awansuje do finału. Z całym szacunkiem dla młodego Zvereva - osiągnął i tak już wynik ponad stan. Teraz moim zdaniem trafi na przeszkodę nie do przejścia na ten moment.
Paire B. +1.5 seta - Cuevas P. 1 @1.69 Pinnacle
No ja tu widzę przynajmniej seta dla Benoita. Gość co gra na tym turnieju to szok. Ograł Goffina jakby on był graczem spoza czołowej 100, robił z nim co chciał praktycznie. Istomin? Żadna przeszkoda. Cuevas tak na dobrą sprawę dopiero teraz dostaje poważnego rywala. No poważnego jak poważnego, Paire lubi przypajacować. Pablo stracił seta z słabiutkim Delbonisem, więc z Pairem tym bardziej uważam, że może go stracić. Zwłaszcza przy tym, co prezentuje Francuz. Owszem, Cuevas jest tutaj jednym z faworytów do triumfu, ale nie aż takim, by wystawiać tak nędzny kurs na niego. Nie zdziwi mnie jutro wygrana Paire&#39;a, ale seta powinien ugrać minimum.
Mariusz Fyrstenberg/Santiago Gonzalez + Monfils @2.40 Pinnacle
Zobaczymy jeszcze, czy kurs będzie nadawał się do gry, jak nie, to będziemy kombinować. Polsko-meksykański duet idzie tutaj po końcowy triumf. Jednych z faworytów - parę Draganja/Kontinen - klepnęli w dwóch setach, pozwalając im na ugranie ledwie 6 gemów. Gonzaleza i Sa na dobrą sprawę nie powinno już tutaj być. Jakimś cudem wyciągnęli jednak w meczowym TB wynik z bodajże 6:9 na 11:9. Ja tu widzę jeden wynik. Oby tylko buki nie sypnęły żenującymi kursami nienadającymi się do gry. Liczę jednak, że ten będzie przyzwoity i będzie można pograć ten bet po niezłym kursie ;)

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Robredo 1,40 unibet✅

Gram po raz kolejny na Hiszpana, gra tutaj bardzo dobrze, przeciwnik na pewno jest spokojnie do ogrania jak zagra jak dzisiaj lub w meczu z Ramosem. Mnie Niemiec nie przekonuje, mogl odpasc w 1r ze swoim rodakiem, ale udalo mu sie wygrac ale nie pokazal nic wielkiego. Dzisiaj chyba Zverev sam nie wie jak wygral mecz z Bellucim, ten ewidetnie przegral wygrany mecz i mlody to wykorzystal. No ale z Robredo nie ma co liczyc na prezenty, Tommy to klasa sama w sobie, solidny,rowny mozna na niego liczyc. Mlody Niemiec jak nie dostaje prezentow od przeciwnikow to jest mu bardzo ciezko cos wygrac. Przegral nie dawno z Brandsem i nie mial nic do powiedzenia,`nie przekonuje mnie zupelnie, Hiszpan jutro pokaze ze nadal jest czolowym grajkiem a Niemcowi jeszcze troche brakuje zeby takie mecze wygrywac...

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Zverev A. - Robredo T.
Paire B. - Cuevas P.
Robredo T. &amp; Cuevas P. ::: 2,03 ::: Pinnacle ::: 2/10 ⛔

Jeżeli dojdzie do finału Cuevas vs. Robredo będzie to prawdopodobnie genialny mecz, przynajmniej na papierze. Obaj nie są za wysocy, ale niezwykle doświadczeni, do tego obaj grają jednoręcznym backhadem i świetnie czują się na mączce. Zverev to jeszcze młokos, pokonał Bellucciego za co trzeba oddać mu szacunek, ale nie zapominajmy o tym, że ten sam Thomaz B. gra w kratkę. Przed Wimbledonem może i był mocny, ale co będzie grał teraz? Kto tam wie, może znowu wróci na swój słaby poziom jaki prezentuje większą cześć sezonu. Co by nie mówić to Robredo powinien wygrać doświadczeniem. Paire to tenisowy czajnik, nie ma regularności w swojej grze. Oczywiście potrafi być groźny, co nie raz udowodnił, ale czy można mu zaufać jakiekolwiek pieniądze? Szczerze wątpię. Pokonanie Istomina jeszcze o niczym nie świadczy bo on na mączce nigdy nie był jakiś wybitny. Za to Cuevas od tamtego roku, dokładnie od tej części sezonu wrócił na bardzo wysoki poziom w szczególności na nawierzchni ziemnej.

Wynik I: 3:6 4:6
Wynik II: 6:4 6:3

Otrzymane punkty reputacji: +3
wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Na wstępie zaznaczę, że nie jestem żadnym znawcą tenisa. Co do samego meczu pomiędzy Zverev Alexander - Robredo Tommy, to myślę, że mecz zakończy się gładkim zwycięstwem Hiszpana. Alexander zaszedł już daleko i chyba (a przynajmniej wg mnie) ponad swoje możliwości. Widziałem urywki meczu z Bellucci i rzeczywiście - tego meczu nie wygrał młody Niemiec, tylko mecz przegrał Brazylijczyk. Tommy to klasa sama w sobie, dzisiaj typuję jego zwycięstwo po dokładnym wyniku 2:0.
DW 2:0 dla Robredo @2.09 Fortuna ✅

Otrzymane punkty reputacji: +26
techn9cian 687

techn9cian

Użytkownik
Paire - Cuevas
Cuevas 1.44
Cuevas -2,5 gema 1.70 Pinnacle
Paire pokonał kontuzjowanego Goffina i wariata Istomina, który poważnym przeciwnikiem na cegle nie może być dla nikogo. Cuevas za to śmiało kroczy do finału i tak nieregularny zawodnik jak Paire nie może mu przeszkodzić.
Monfils - Thiem
Monfils 1.40
Może i wczoraj Monfils nie zachwycił, ale jakby nie patrzeć, to Kolba postawił ładny opór. Jednak gdyby Gael grał skoncentrowany cały mecz, to pewnie skonczyłoby się 6:4, 6:3 a tak to mieliśmy 3setówke. Thiem obie rundy przeszedł po kreczach zawodników. Wczoraj typowałem, że przegra seta z Haider-Maurerem i udało się po tb w 1 secie. Dzisiaj już koniec szczęścia i Thiem powinien pożegnać się z turniejem.
Cuevas 1.44 + Monfils 1.4 = 2.01

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Sousa - Bautista ---- Sousa +5 gemów @ 1,46 Pinnacle ✅
Podobna propozycja co wczoraj, tylko że teraz nie gra niedoświadczony zawodnik, który traci głowę w kluczowych momentach spotkania (taki jak Coric), tylko świetnie spisujący się w Umag i ograny juz w Tourze Joao Sousa. Portugalczyk pokonał już Seppiego i Fogniniego, teraz przyjdzie kolej chyba na najgroźniejszego rywala. Bautista-Agut również gra w Umag naprawdę bardzo dobrze. Hiszpan potrafi wytrzymywać długie wymiany i chyba jest głównym faworytem do wygrania tego turnieju. Aby zagrać w finale będzie musiał solidnie się napracować, bo trafia na przeciwnika będacego w równie dobrej formie, walecznego i dobrze grającego wymiany. Nie zdziwię się, jeśli to Sousa wygra, ale chyba jednak Hiszpan jest tu faworytem, bo m.in. serwuje lepiej. H2H wskazuje, że w starciach tych dwóch graczy to Bautista zawsze znajdywał sposób na Sousę, dlatego właśnie ten handicap.

Otrzymane punkty reputacji: +15
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Gonzalez/Fyrstenberg-Gonzalez/Sa
Gonzalez/Fyrstenberg 1.65 Pinnacle
Obecnie 1.77 Pinnacle tym bardziej polecam.

Lekko dałem ciała nie grając wczoraj na Frytki z Draganjami. Ci drudzy są wyraźnie w dołku, jednak mimo to moim zdaniem ten mecz to był minifinał tego turnieju. Mariusz z Santiago prezentują się tutaj na prawdę nieźle, a ich forma to nie jest tylko kwestia turnieju w Umagu, ale już dłuższa kwestia. Już na Wimbledonie, mimo iż to inna nawierzchnia, przejawiali bardzo dobrą dyspozycję, rozgrywając dobry mecz przeciwko Dodigom. Tutaj kontynuują to i są bardzo blisko drugiego tytułu w tym sezonie. Jest to już 3 ich wspólny finał w tegorocznych 250-tkach. Na razie bilans remisowy, jednak porażka z Dodigami na hardzie nie jest żadną ujmą. Co do ich rywali, to wprawdzie już 2-krotnie tutaj powierzałem im moje pieniądze, jednak w półfinale kompletnie mnie nie przekonali. Gonzalez z końcowej linii wyglądał na prawdę słabo, potrafi w prostej wymianie, po 2-3 piłkach kompletnie zawalić akcję prostym błędem w siatkę, bądź banalnym wyrzuceniem piłki w aut. Nie był to jakiś przestój, a wydaje mi się, że po prostu jest to stała słabość tego gracza. U Andre też można było zaobserwować spory negatyw w postaci gry przy siatce, jednak tutaj imo był to chwilowy przestój, gdyż Brazylijczyk wcześniej potrafił umiejętnie zamykać siatkę. Summa summarum jednak w tej parze występuje nieregularność, która mocno rzutuje na jej grę. O ile przeszło to jeszcze z takim deblem, jakim było zestawienie Rosola z Junaidem, gdzie także było sporo chaosu, o tyle z regularnymi Frytkami tak już być nie powinno. Oprócz tego wydaje mi się, że para polsko-meksykańska ma przewagę na serwisie i siatce, a to m.in. ze względu na niski wzrost Maximo. Podsumowując, widzę tutaj sporo argumentów za Frytkami, w kilku aspektach mają przewagę nad rywalami i powinni tutaj zdobyć swoje drugie trofeum w tym sezonie.

1 409

153040

Użytkownik
Robredo 1.44 ✅
Paire hc 1.5 s 1.70
✅
pinnek
O Robredo już było napisane. Doświadczony, w dobrej dyspozycji. Młody Zverev nie powinien go zatrzymać i tutaj czuje że Robredo wygra to spotkanie.
Do tego myślę nad Paire vs Cuevas.
Faworytem Hiszpan ? bym może tak jest ale czy wygra gładko 2:0 ?
Czy Paire zagra swój smieszny tenis czy zagra swój dobry tenis i nawiąże walkę ?
Ja jakoś przeczuwam walkę i 3 setowe spotkanie.
Jak myślicie warto zagrać jakiś hc na Paire ?
i na koniec taka myśl: Jeśli Paire gra dobrze to naprawdę gra dobrze !
Czy można powiedzieć że Francuz gra w tym turnieju dobrze ? widział ktoś jakieś spotkania ?

Otrzymane punkty reputacji: +15
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Gael Monfils v Dominic Thiem (Liczba setów 2-drogowo) Powyżej 2.5 WYNIK 61 36 ... ✅✅✅
KURS:
2,62
Bet365

O Dominicu już pisałem w poprzednim poście przy okazji spotkania z Haiderem-Maurerem. Ktoś może napisać, że Thiem jest w już w SF, bo dwóch zawodników mu skreczowało. Owszem, skreczowało, ale już na takim etapie obydwu spotkań, gdzie było &quot;pozamiatane&quot;. Thiem rozbił Lajovica, który starał się jak mógł i walczył dzielnie, ale po prostu nie był w stanie zrobić &quot;sztycha&quot; z Dominikiem. Wczoraj w meczu dwóch Austriaków oprócz walki w pierwszym secie Andreas był tłem dla Thiema. W niczym zatem te krecze nie umniejszają wygranych Thiema, bo w tych spotkaniach był znacznie lepszy od rywali. Dziś zagra z Monfilsem, który wczoraj pokazał charakter, bo w uciekł Kohliemu spod topora ???? Po przegranym pierwszym secie w drugim w tie breaku przegrywał już 2:5, ale Francuz walczył do końca i ostatecznie wygrał to spotkanie. Trzeba przyznać, że ten mecz stał na wysokim poziomie, a niektóre wymiany były najwyższego światowego poziomu. Tak grający Monfils na pewno będzie bardzo trudnym rywalem dla &quot;młokosa&quot;, ale stawką tego meczu jest finał tej imprezy, więc nikt tutaj na pewno nie odpuści! Monfils ma swoje &quot;humorki&quot; i czasami obok pojedynczych setów przechodzi obok by w kolejnych pokazać dużą klasę. Thiem potrafi powalczyć z najlepszymi, więc po takim kursie spróbuję &quot;uderzyć&quot; w trzysetówkę.

==============================================================
???? Joao Sousa v Roberto Bautista-Agut (Liczba setów 2-drogowo) Powyżej 2.5 WYNIK 46 62 63 ✅✅✅
KURS:
2,75
Bet365

Analogicznie jak w powyższym spotkaniu stawiam na walkę i rozstrzygnięcie w trzech setach. Sousa wczoraj fajne spotkanie zagrał z Fogiem i zapewne nie jednego typera zaskoczył postawą i wynikiem (pozdro dla Shakala ???? ). Dziś również Joao zmierzy się z bardzo wymagającym rywalem, który wczoraj czytał grę Corica jak z książki... Portugalczyk ten sezon na mączce ma całkiem udany, osiągnął finał w Genewie, urywał seta Murrayowi na RG, powalczył z Wawrinką w Madrycie. Tutaj również jak na razie gra na dobrym poziomie. Pojawił się szansa na finał tej imprezy, więc na pewno Sousa da z siebie wszystko w tym meczu. Owszem, faworytem nie jest, ale on ma pojęcie w grze na mączce i na pewno nie będzie łatwym rywalem dla Roberto. Hiszpan do tej pory nie stracił tutaj jeszcze seta i gra bardzo skutecznie. Czy przejedzie się też tak samo po Sousie? Wg mnie nie i ten mecz będzie bardzo zacięty. Po takim kursie grzech nie spróbować na trzy sety.

Otrzymane punkty reputacji: +52
berdshit 3,4K

berdshit

Użytkownik
Tomic- Berrer 1,3 bwin
Kurs może i nie jest oszałamiający, ale wszyscy ci którzy ogladali gre w ostatnich meczach Niemca a w szczególności wczorajszy mecz z Estrellą powinni go przyjąć z zadowoleniem. Oczy bolały od oglądnia wczorajszego spotkania Niemca z Dominikaninem (chyba tak sie mówi:razz: ). Jednym pomysłem Michaela na grę były wyjścia do siatki, nawet po słabych drugich serwisach. Gdyby tylko Estrella lepiej returnował to wygrałby ten mecz w cuglach. Berrer popełniał błędy przy tak prostych volleyach, ze chwilami się zastanawiałem czy aby na pewno chce ten mecz wygrać. Pod koniec meczu Berrer wyglądał naprawdę słabo na serwisie przeplatając DF z 2 serwisem/asami. Zawodnik taki jak Tomic powinie spokojnie mijać Berrera podczas jego nieudolnych wyjsc do siatki. Na pewno Tomic bedzie trzymał o niebo lepiej swoje podanie od Estrelli który też wczoraj żenująco serwowal. Gra Berrera w dluższych wymianach też zle wyglądała, chociaż do niej rzadko dochodziło, bo berrer zazwyczaj return wyrzucał poza kort/ w siatkę. Co do gry Tomicia to nie napisze nic nowego, bo nie oglądałem meczu z Ito, ale wynik pokazuje ze Tomic coś tam gra. Ma do obrony zwycięstwo w turnieju i wątpie by Berrer był w stanie wykluczyc go z udziału w finale.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Bastad:
Paire B. - Robredo T.
Robredo T. ::: 1,55 ::: Pinnacle ::: 3/10 ⛔

H2H 0:1 z roku 2013. Wtedy po 3 setach w Casablance wygrał Robredo. Tak szczerze to i na podobny scenariusz liczę dzisiaj. Nie ma sensu dużo pisać o wcześniejszych meczach obu zawodników. Wygrali swoje mecze bardzo pewnie, w dwóch setach z przełamaniami. Również wydaje mi się, że Robredo miał delikatnie trudniejszych przeciwników niż Paire.
Argument jaki przekonuje mnie do gry na Tommiego to przede wszystkim jego doświadczenie i opanowanie. To ponad 30 letni facet, ulubiona nawierzchnia, finał - czuje się jak ryba w wodzie. Francuz nie raz dał o sobie znać ze złej strony mentalnej pomimo dobrej gry. Być może tak być, że jak nie wejdzie w meczu od pierwszego gema, wtedy może posypać się całkowicie w dalszej części meczu.
Wynik: 7:6(6) 6:3
ATP Umag:
Thiem D. - Sousa J.
Sousa J. +1,5 seta ::: 1,54 ::: Pinnacle ::: 2/10 ⛔
Sousa J. ::: 2,47 ::: Pinnacle ::: 1/10 ⛔

H2H 2:0 z lat 2014-2015. Ich mecze były dość zacięte, z tie-breakami, a Sousa nawet raz urwał seta podczas Australian Open w ubiegłym roku. Wracając do turnieju w Umag to Portugalczyk osiągnął tutaj życiową formę. Gra świetnie, żeby nie powiedzieć genialne. W pierwszej rundzie oddał tylko 3 gemy, później Seppiemu 4, pokonał bardzo groźnego Włocha Fabio Fogniniego na mączce który w tym okresie gry od kilku sezonów gra na wysokim poziomie, rozstrzygnął kluczowy tie-break na swoją korzyść do 6. W półfinale pokonał po 3 setach Hiszpana Bautiste-Aguta z którym miał bilans H2H 0:4. Te wyniki robią wrażenie.
Dominic Thiem to utalentowany Austriak który nie raz trenował pod okiem samego Rogera Federera. Dopiero 21 lat, a wygrał już swój pierwszy turniej ATP w tym roku w Nicei przed French Open. To jednak co by nie mówić drogą do finału miał niezwykle łatwą. W pierwszej rundzie krecz Lajovica w drugim secie. w kolejnej znowu krecz w 3 secie Haider-Maurera i pokonanie w półfinale Monfilsa po bardzo dziwnym meczu, wynik 3 seta 6:1. W tym spotkaniu nie zdziwią mnie 3 sety, mam nadzieję, że ostatni będzie dla Sousy.

Wynik: 6:4 6:1
ATP Bogota:
Mannarino A. - Tomic B.
Tomic B. ::: 1,80 ::: Pinnacle ::: 3/10 ✅

H2H 0:1 z 2015 roku. Wygrał Tomic po trzech setach podczas turnieju w Acapulco - Meksyk. Bernard z Australii z korzeniami rodzinnymi z Europy to dość specyficzny zawodnik. Młody bo ma dopiero 22 lata i cała tenisowa kariera przed nim. Co roku słyszymy ze świata tenisa o jakiś awanturach, wybrykach, imprezach z jego strony. Upatrzył sobie turniej w Kolumbii gdzie rok temu wygrał ten turniej pokonując w finale Karlovica. Z czym się kojarzy Kolumbia? Z pięknymi kobietami (Shakira), kokainą i dobrą zabawą. Można powiedzieć, że ciągnie swój do swego w przypadku Bernarda Tomica.
Mannarino już raz w tym sezonie zagrał w finale turnieju ATP którego przegrał z Vesleyem w Auckland. Teraz doszedł ponownie do finału pokonując Rama który odpalił ostatnio z formą, ale jest to zawodnik z pograniczna challengerów, Jaziri kolejny 30 latek z pograniczna podobnego poziomu co Rajeev. W półfinale pokonał Karlovica który oprócz serwisu ma niewiele do zaoferowania w polu. Tomic co prawda również miał teoretycznie jeszcze gorszych rywali, to jednak koniec końców bardziej cenię jego umiejętności. Liczę na 1:2 dla Bernarda Tomica.
Wynik: 1:6 6:3 2:6

krzysiek74 159,6K

krzysiek74

Użytkownik
Adrian Mannarino (FRA) - Bernard Tomic (AUS) - Kto wygra? Typ: Bernard Tomic (AUS) 1.62
Finał turnieju ATP w Bogocie.Jeśli Australijczyk utrzyma formę z poprzednich spotkań i wczorajsze zdrowotne dolegliwości które dały się czasowo we znaki podczas półfinału z Berrerem nie powrócą to innego rozwiązania jak wygrana Bernarda nie widzę.Polecam.

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Wczoraj mnie nie zawiódł Robredo i dzisiaj idę tym samym tropem. Znowu mu zaufam i postawię na pewne zwycięstwo - 2:0. Wg mnie za Tommym przemawia w tym finale dużo większe doświadczenie i dużo lepszy bilans gier na clay&#39;u. Oboje spotkali się do tej pory raz w Casablance gdzie padł wynik 2:1 dla Hiszpana, tyle, że po przegranym secie Robredo zmiótł z kortu Benoita w kolejnych dwóch setach - 6:2, 6:0. Oboje w tym turnieju jeszcze nie stracili seta i myślę, że z takim też bilansem po tym finale będzie Robredo.
DW 2:0 dla Robredo @2.27 Fortuna ⛔

machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Thiem vs Sousa 2 @ 2.37 Bet365 ⛔
Idę tutaj w stronę Sousy. Dziwiny koleś w sumie strasznie nie równy, ale to co on wyprawia na tym turnieju zasługuje na oklaski na stojąco. Pokonanie Foga czy Bautisty zasługuje na szczególną uwagę. Szczególnie Fog, który rozgrywał niesamowite spotkanie, a i tak dostał baty no, ale nerwy nerwy. Thiem tak naprawdę na tym turnieju nie jest dobrze rozegrany. Jeszcze nie miał kto go sprawdzić. Monfils to świetny gracz i mimo, że to na clayu ma najwięcej rozegranych spotkań to właśnie na tej nawierzchni jego gra mnie zupełnie nie przekonuje. Mecz z thiemem był dziwny i to bardzo obaj nic szczególnego nie reprezentowali sobą. Szczerze mówiąc myśle że tu nawet może być 2;0 dla Sousy i oby tak się stało.

D 103

dolcegibony

Użytkownik
&quot;Oboje spotkali się do tej pory raz w Casablance gdzie padł wynik 2:1 dla Hiszpana, tyle, że po przegranym secie Robredo zmiótł z kortu Benoita w kolejnych dwóch setach - 6:2, 6:0. &quot;

Małe sprostowanie, to Robredo wygrał 1 seta 7-6 potem przegrał 2:6.

Otrzymane punkty reputacji: +3
vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Sousa - Thiem ---- Sousa @ 2,47 Pinnacle ⛔
Zgadzam się tutaj z użytkownikami powyżej i też stawiam na Portugalczyka, który bardzo przyjemnie tu zaskakuje swoją dobrą grą. Nie sądziłem, że wygra z Bautistą, no ale na szczęście mu się to udało i dzięki temu w finale mamy taki układ kursów, a nie inny no i w tym przypadku to Thiem jest faworytem bukmacherów co bardzo mnie cieszy. Nie oglądałem meczu Thiema z Monfilsem, ale z tego co wiem to Monfils specjalnie nie imponował w Umag. Wcześniej Thiem miał 2 krecze swoich przeciwników i można powiedzieć, że w półfinale znalazł się dosyć szczęśliwie. Sousa musiał się solidnie nagrać żeby wejść do finału. Pokonał Seppiego, Fogniniego i Bautistę. Wczorajsze zwycięstwo w półfinale w mojej opinii otworzyło mu drogę do zwycięstwa w turnieju, bo to Bautistę uważałem za głównego pretendenta do tytułu. Thiem potrafi czasem zagrać rewelacyjnie, ale teraz chyba nie jest ten moment kiedy on jest w swojej najwyższej formie. Zapewne młody Austriak spróbuje wygrać turniej w Kitzbuhel, który zdaje się, że niebawem powinien się zacząć.

conors 5,6K

conors

Użytkownik
ATP Bastad:

Paire B. - Robredo T., 1@2,57 ✅✅✅✅

Stawiam na Francuza. Operuje silniejszą piłką i jak trafia, to niski Hiszpan nie będzie nadążał. Pamiętajcie, że jeszcze nie tak dawno Robredo był po kontuzji i grał przeciętnie. Na tym forum wielu go skreslało, nazywało od dziadków, emerytów itd. To już starszy pan, który gra - podobnie jak David Ferrer - bardzo wyniszczający tenis. To finał i ma prawo być podmęczony.
Jeżeli narzuci Francuzowi tempo i styl gry - jest faworytem. Uważam jednak, że Paire w przebijanie nie będzie się za bardzo wdawał. Będzie szukał mocnej gra, a jak będzie trafiał, to wygra. Na pewno gry Hiszpana się nie przestraszy, powiem więcej - może mu nawet odpowiadać...

Otrzymane punkty reputacji: +91
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Thiem D. - Sousa J. 2 @2.59 Marathon
Na Sousę nawet wyższe kursy były, ale nie zdążyłem ich zagrać. Jednak ten i tak jest według mnie bardzo dobry. Thiem miał nieco ułatwione zadanie w drodze do finału - dwóch jego rywali kreczowało, jedynie Monfils dograł do końca. Pierwszego seta Monf wówczas wygrał bardzo pewnie, aż 6:1, lecz kolejne oddał równie łatwo, ugrywając w nich ledwie w sumie 4 gemy. Thiem wygrał turniej w Nice na cegle, który jednak wielu odpuszczało. Generalnie prezentuje on nierówną formę - jest w stanie przekonująco wygrać, a już kolejny mecz gładko przegrać. W końcu przegrywał z takimi graczami na cegle jak Gerald Melzer czy Pouille, a niedawno w Davis Cupie z De Bakkerem i Robinem Haase. Dla odmiany Sousa chyba tylko jedna taka większa wpadka z Machado w Portugalii. Później jeśli przegrywał, to tylko z uznanymi graczami, jak choćby z Murrayem na RG, gdzie jednak potrafił mu seta urwać. W Umag póki co gra bardzo dobrze, wczoraj w naprawdę niezłym stylu odpalił z turnieju Bautistę Aguta. A Roberto grał w tym turnieju bardzo dobrze. Oprócz tego po zaciętym meczu pokonał Fogniniego po TB w 3 secie. O dziwo, Fog tu się nawet starał, więc pokonanie go w takim przypadku zasługuje na uznanie. Oprócz tego mecze bez większego historii z Androiciem i Seppim. Bez historii, po wygrywali odpowiednio 3 i 4 gemy w meczu. W lepszej dyspozycji znajduje się Sousa, i nie dziwię się, że sporo osób idzie w jego stronę. Przy nierównej formie Thiema można spodziewać się, że dzisiaj polegnie. I ja tak uważam, więc gram na Sousę.

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Adrian Mannarino 7/10 2,06 STS
Esteta pewnie doszedł do finału odprawiając rywali z kwitkiem w finale spotka się z Tomicem który ma momenty dobrej gry na tym turnieju lecz koniec końców wygra tutaj regularność świetna technika Mannarino i dokładność 2bh kątowy na super poziomie serwis tez ciężki do odebrania bo z wielką rotacją Tomica oglądałem w starciu z Berrerem który techniką dropów czy slajsów nie ustępuje Francuzowi a jeśli chodzi o wymiany to górą będzie Francuz, obydwaj zawodnicy najlepiej grają właśnie na hardzie i moim zdaniem na chwile obecną lepiej wygląda francuz, jesli serwis Tomica nie bgedzie siał spustoszenia to moim zdaniem wielkim faworytem zwycięstwa jest Mannarino i myślę że po takim kursie warto spróbować

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom