Człowiek przespał kilka godzin, dowiedział się, że umoczył prawie wszystko na Polanskim, to dobry czas, żeby skrobnąć jeszcze coś do poprzedniego posta.
Belucci - Zverev
over 21.5 1.72 udało się w 2 setach
Zverev 3.00 udało się w 3 setach
W ćwierćfinale w Bastad spotyka się dwóch zawodników, którzy lubią cegłę i są w dobrej formie. Belucci po nieudanej trawie (0/3) wreszcie wraca na mączkę, gdzie w tym roku udało mu się wygrać turniej w Genevie. Natomiast młodszy z braci Zverevów całkiem fajne wyniki na cegle (wygrany Challenger w Heilbronn, półfinał w Aix en Provence). Przedwczoraj typowałem jego zwycięstwo z Monaco i się nie zawiodlem.
Ogółem rzecz biorąc, mam nadzieję, że młodemu Niemcowi nie będzie przeszkadzał fakt grania z leworęcznym tenisistą. Liczę na zacięty mecz, a po cichu nawet na zwycięstwo Zvereva. To będzie ciekawe spotkanie!
Fognini - Sousa
over 21.5 1.72
Sousa 2,25
Biorę podobny zestaw jak na spotkanie powyżej.
Panowie grali ze sobą rok temu w Monaco, gdzie przy kursie 1.12 na Fogniniego, ten dał sobie urwać seta. Dzisiaj biorąc pod uwagę over, to 3-setówka nie byłaby taka zła. Jednak zwycięstwo Sousy 7:5, 6:4 też bardzo chętnie przyjmę. Myślę, że oba typy warte przemyślenia, wiadomo jaki jest Fognini.
Karlovic - Stepanek
Karlovic 1.50
over 10.5 w 1 secie (buki jeszcze śpią, ale myślę, że kolo 1.60 rzucą)
(
Jak nigdy ???? )
Powtórka sprzed roku! Dwóch dziadków staje przed sobą w tym samym turnieju, w tej samej rundzie. Jaki będzie wynik? Pewnie taki jak rok temu.
Jednak przez ten rok wiele się zmieniło. Forma Stepanka w dół, natomiast Karlovicia w góre.Mimo wszystko, nie zmienia się jedno, mianowicie overy gemowe w meczach z udziałem Doktora Ivo. Liczę na standardowy przebieg spotkania, czyli Ivo wygrywa 1 seta po tb, a w drugim łamie pod koniec seta.
Nie bierzmy wczorajszego meczu z Grothem jako jakąkolwiek wyrocznie. Facet nie mógł biegać, po prostu ktoś mu zabronił kreczować. Poza tym, Stepanek ma jeszcze debla, tam może skutecznie powalczyć.
Monfils - Kohlschreiber
Monfils 1.57
Monfils broni punktów za półfinałedit:, jak zauważył kolega niżej, Monfils miał półfinał 2 lata temu, przepraszam za ewentualne wprowadzenie w błąd.
Kolba pewnie już myślami w swojej ojczyźnie, gdzie zagra turniej w Hamburgu (w tamtym roku półfinał). H2H 10:2 na korzyść Monfilsa, przegrał dwa razy na trawie, która raczej nie należy do jego ulubionych (Ale dlaczego? Dobre pytanie.). Nie ma tutaj co więcej pisać. Monfils wygrywa, Kolba pakuje się do Hamburga, koniec historii.
Gram też dubla
Monfils 1.57 + Karlovic 1.5 = 2,35
Haider-Maurer - Thiem
Haider-Maurer +1,5 seta 1,72 Pinnacle niby zwrot z powodu krecza, ale jednak Haider ugrał seta, także w sumie zakład trafiony
O tym meczu wystarczająco napisał już Roxanne, którego zdanie podzielam. Warto zagrać w strone starszego z Austriaków. Zabezpieczam się handi, przezorny zawsze ubezpieczony :v
Junaid/Rosol - Gonzalez/Sa
Gonzalez/Sa 1.61
Nie biore niczego innego pod uwagę, jak fakt z kim wygrali moi faworyci. Inglot/Petzschner i Knowle/Oswald to bardzo solidne pary z dobrymi graczami. Natomiast Junaid/Rosol pokonali tutaj pary Mamata/Monfils (raczej nie wymagało to od nich zbyt wiele wysiłku) i po tie-breaku parę Bury/Marach (mecz 50/50, mógł się obrócić w obie strony).
Odnośnie wczorajszego meczu Paire.
Goffin nie ruszał się do piłek, trzymał się za klatkę piersiową, a Paire i tak dawał się mu przełamać. Szanujmy się Panowie i Panie, wczorajszy mecz Paire - Goffin to był kabaret, a poziomem żenady mógł mu dorównać jedynie mecz Darcis - Janowicz i Quigley - Polanski.