>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP - Bastad, Bogota, Umag 20.07.2015 - 26.07.2015

Status
Zamknięty.
maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
Ok, z tym, ze obaj sie przeniesli, a nie Kolumbijczyk siedzi tu juz jakis czas, wiec aklimatyzacja jest u obu, byc moze szybciej sie przyzwyczai Falla, choc mecz nie jest do 3 setow, wiec daje max 2h, a dla profesjonalistow to nie jest bardzo dlugo, zwlaszcza, ze glowna role bedzie gral serwis.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Sousa J. - Seppi A. 1 @2.25 Expekt✅
Kurs zdecydowanie przesadzony, powinny być przynajmniej wyrównane. Sousa fajna forma, dotarł aż do finału w Genewie pokonując m.in. Andujara czy Delbonisa, a ulegając dopiero w finale Bellucciemu. Na RG urwał też seta Murray&#39;owi. Po sezonie trawiastym nie dał większych szans Silanpie i Nieminenowi, wygrywając 2 razy po 3:0. W 1 rundzie tutaj w Umag rozniósł Androica, pozwalając mu wygrać ledwie 3 gemy. Seppi z kolei tylko 2 mecze na cegle w tym roku i oba przegrane - z Robredo i Isnerem. O ile wcześniej, choćby w poprzednim roku, osiągał nie najgorsze rezultaty na tej nawierzchni, to im dalej w las tym były gorsze. W tym roku generalnie skupił się na szybkich nawierzchniach i to mu wychodziło, bo osiągnął kilka naprawdę niezłych wyników. Teraz jednak uważam, że faworytem jest Sousa. Jest regularny, fajnie mu ta gra wychodzi, więc czemu nie miałby ograć Seppiego?
Monaco + Guccione C./Groth S. @2.12 Marathon⛔
O debelku już pisał Macko, to ja skupię się na Monaco.
Juan gra z młodym Alexem Zverevem. Młody parę fajnych wyników w chelkach zrobił, szerzej o nim można było usłyszeć kiedy doszedł do półfinału w Hamburgu w zeszłym roku, ogrywając m.in. Youzhnego czy Giraldo, a zatrzymał go dopiero David Ferrer. I to było bardzo bolesne zatrzymanie, bo ugrał wówczas tylko jednego gema. Później przyszła seria porażek na cegle, aż wreszcie w maju tego roku wygrał w Niemczech challengera. Następnie przyszły porażki z Sijslingiem oraz Brandsem. Tu w Bastad w 1 rundzie męczył się z Reisterem. Słabo to wyglądało. A już w 2 rundzie trafia na rozstawionego Monaco. Ma Juan pewnie lekki niedosyt tym sezonem na cegle. Mimo wszystko był w finale w Buenos, a na cegle ogrywał takich graczy jak Cuevas czy Almagro. Przegrywał raczej z graczami lepszymi od niego lub przynajmniej na porównywalnym poziomie. Zverev jest od niego słabszy, więc jeśli Monaco nie zechce odpuszczać, to powinien to spotkanie w miarę spokojnie wygrać.

Otrzymane punkty reputacji: +3
O 43

oles

Użytkownik
Bury A / Marach O - Carreno-Busta P / Granollers M 1 @2,30 Betano

Typ gram głównie przeciwko parze Hiszpańskiej. Wiem, że Granollers jest dobrym deblistą ale wiem, że ma również problemy z kontuzjami i kolanami. Jest to para stworzona tylko na potrzeby turnieju. Zarówno Carreno-Busta jak i Granollers odpadli już z singla i z tego co widzę to obaj za chwilę grają turniej w Gstad w Szwajcarii więc to może być kolejny powód żeby szybciej uciekać z Chorwacji. Jak wiadomo z debli nie ma wielkich kokosów więc motywacja też jest niewielka.

Wie ktoś może dlaczego Mannarino nie grał w singlu w Bogocie, a jest przewidziany do debla?

juras333 802

juras333

Użytkownik
Wie ktoś może dlaczego Mannarino nie grał w singlu w Bogocie, a jest przewidziany do debla?
wystarczyło spojrzeć w turniejową drabinkę i widziałbyś, że jest rozstawiony z trójką i ma w pierwszej rundzie wolny los

ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
Nawiązując jeszcze do gry u siebie... To zależy w dużej mierze od zawodnika (od tego czy presja i doping mu pomagają, czy przeszkadzają) i od tego jak liczebna jest publiczność. Faktycznie, jeżeli jest to challenger, w którym na trybunach zasiadają 2 osoby, to nie ma to większego znaczenia. Ale na turniejach ATP czy WTA w krajach, gdzie niezbyt często gości się tej rangi rozgrywki, zawodnicy/zawodniczki, potrafią się wznieść na poziom, którego wcześniej nie prezentowali i być może w żadnym z pozostałych turniejów już nie będą go prezentować. Przykłady?
1) Występy Joao Souzy na własnych śmieciach na turniejach ATP w Brazyliach na kortach ziemnych - stosunkowo przeciętny zawodnik, a potrafi w nich wyeliminować naprawdę nietuzinkowych grajków
2) Tegoroczny występ Kiki Bertens na turnieju w Hertogenbosch, gdzie w ćwierćfinale pokonała gładko Coco Vandeweghe i prezentowała się naprawdę nieźle jak na to, że generalnie sezon ma poniżej jakiejkolwiek krytyki
3) I najświeższy przykład, który mi się nasuwa: kapitalny występ Johanny Larsson w Bastad. Ogromny doping szwedzkiej publiczności popchnął rodaczkę do gry, jakiej wcześniej nie prezentowała. Tę synergię dało się wyczuć &quot;gołym okiem&quot;.
Często też zawodnicy z danego kraju specjalnie przygotowują się pod rozgrywki, które startują w danym państwie, żeby pokazać się szerszej publiczności i wypromować. Więc nie można stwierdzić, że nie ma to żadnego znaczenia, gdzie się gra. Ale faktem jest, że nie jest to aspekt aż tak ważny jak w przypadku chociażby sportów drużynowych, gdzie publiczność jeszcze mocniej zagrzewa do walki swoich pupili i wybija z rytmu wszelkimi dozwolonymi sposobami zawodników drużyny przeciwnej. To tyle z mojej strony, proszę o nieusuwanie tego posta ???? .
A co do konkretnych typów to myślę, że warto dzisiaj spróbować pograć na Zvereva ✅ w starciu z Monaco. Argentyńczyk już dawno nie rozegrał żadnego poważnego spotkania, a u młodego Niemca ciągle widać progres. Co prawda na początku poprzedniego swojego meczu męczył się ze swoim rodakiem Reisterem, ale raz, że jego starszy kolega grał na całkiem solidnym poziomie, a dwa, że w drugim i trzecim secie nie pozostawił mu złudzeń i tym samym pokazał, że jest dobrze przygotowany pod względem fizycznym. Kurs 2,7 zachęcający, a młodziutki Niemiec na pewno powalczy o zwycięstwo ;)

Otrzymane punkty reputacji: +13
berdshit 3,4K

berdshit

Użytkownik
Bellucci- Lindell +5,5 gema 1,7 bwin✅✅

Turniej w Szwecji to i jest dodatkowa motywacja dla Lindella. Szwed w tamtym roku bardzo dobrze zaprezentowal się w Sztokholmie na hardzie, więc czemu ma tego nie zrobic na maćżce w Bastad. Mecz rozegranych na clayu ma duzo i handicap spokojnie do pokrycia. Osobiscie wyczuwam mecz bardzo wyrównany, Brazylijczyk miał sporą przerwę w grze o coś, bo sezon trawy przewegetowal jak zawsze, licze ze forma nie ta co kilka miesięcy temu, a nawet jesli dalej jest tak dobra to i tak nie widze przeciwskazan ku temu by Lindell ugrał 7 gemów w meczu. Czasy kiedy był chłopcem do bicia dla zawodnikow pokroju Bellucciego juz dawno mineły.

Otrzymane punkty reputacji: +25
maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
Kurs na Marcosa 1.06 oO no kto by sie spodziewal wszystkiego zielonego ???? ))
no znowu sobie ze mne jaja robia ???? nie dosc, ze gra z zawodnikiem gospodarzy, dla ktorego takie turnieje to raj, bo jest z 7 setki to jeszcze jest to tylko 250...
reasumujac probujemy przeciwko Bagiecie ????
Gomez @10
Gomez +1,5s @3,25
Gomez +5,5g @1,83

Otrzymane punkty reputacji: +42
szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Też mi to chodziło po głowie i w sumie po &gt;10 chyba warto spróbować. Bagieta też warto zwrócić uwagę ostatnio nie pokonywał nikogo wielkiego na trawie, do tego kreczował w Nottingham.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Też mi to chodziło po głowie i w sumie po &gt;10 chyba warto spróbować. Bagieta też warto zwrócić uwagę ostatnio nie pokonywał nikogo wielkiego na trawie, do tego kreczował w Nottingham.
Bez urazy, ale ręce opadają jak się czyta takie wpisy... Bagietka akurat w tym sezonie na trawie prezentował się znakomicie, a w Nottingham w drodze do SF w którym skreczował pokonał chociażby Ferrera i Bolelliego. Wcześniej w Stuttgarcie Marcos mocno postawił się też Nadalowi urywając mu seta, a w sumie w tamtym meczu był lepszy od Hiszpana. Następnym razem proponuję obejrzeć jakieś spotkanie przed wypisywaniem takich informacji :zoltakartka:
Tutaj w Bogocie jest specyficzny klimat, specyficzny turniej, więc ciężko odgadnąć jak Marcos podejdzie do pierwszego meczu na Hardzie po sezonie trawiastym, ale na pewno nie mieszałbym jego dyspozycji z grassu do tego co zaprezentuje tutaj.

Otrzymane punkty reputacji: +25
szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Bez urazy, ale ręce opadają jak się czyta takie wpisy... Bagietka akurat w tym sezonie na trawie prezentował się znakomicie, a w Nottingham w drodze do SF w którym skreczował pokonał chociażby Ferrera i Bolelliego. Wcześniej w Stuttgarcie Marcos mocno postawił się też Nadalowi urywając mu seta, a w sumie w tamtym meczu był lepszy od Hiszpana. Następnym razem proponuję obejrzeć jakieś spotkanie przed wypisywaniem takich informacji :zoltakartka:
Tutaj w Bogocie jest specyficzny klimat, specyficzny turniej, więc ciężko odgadnąć jak Marcos podejdzie do pierwszego meczu na Hardzie po sezonie trawiastym, ale na pewno nie mieszałbym jego dyspozycji z grassu do tego co zaprezentuje tutaj.
Nie będę się zagłębiał w techniczne sprawy gry bo spotkań nie widziałem ale jeżeli uważasz, że pokonanie Ferrera(jeden mecz w sezonie na trawie), Nadala bez formy czy Bolelliego to też powinieneś się zastanowić nad czym piszesz. Wyniki miał ok ale na pewno do wybitnych bym ich nie zaliczył.

kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Goffin, David - Paire, Benoit 1 @ 1.25 Marathonbet ⛔ ⛔ ⛔

Goffin notuje naprawdę bardzo duży progres i można z przyjemnością oglądać tego zawodnika w każdych jednych zawodach. W poprzednim roku w cuglach wygrywał wiele turniejów challangerowych na clayu w Scheveningen, Poznaniu, Tampere czy Kitzbuhel. Ale to jak już powiedziałem działo się w przeciągu tamtego roku, a w tym Goffin wygląda jeszcze lepiej. Przede wszystkim wszedł na o wiele wyższy poziom i teraz spotyka się z najlepszymi graczami na świecie. Na rozkładzie na mączce w tym roku m.in Bolelli, Tsonga czy Gulbis, oprócz tego 3 setówki z Kolbą, Nishikorim i Ferrerem. Widziałem go w dwóch spotkaniach Wimbledonu z Baghdatisem i Wawrinką i trzeba przyznać jedno, że jest to zawodnik bardzo ale to bardzo regularny, a to podstawa na nawierzchni typu clay.
Jeszcze słowo o Paire - dla mnie to bardziej cyrkowiec, a nie tenisista. Wiecznie pokazuje swoje fochy, ma pretensje do całego świata o różne rzeczy, totalnie nie panuje nad swoją głową i potrafi przegrać mecz z każdym nawet jeśli bije rywala o 2 klasy. Jest to zawodnik z całą pewnością utalentowany ale nie widzę możliwości żeby Paire był w stanie wygrać z rozpędzonym Goffinem, który z każdym turniejem wygląda coraz lepiej i będzie piął się coraz wyżej w rankingu.

Ceuvas, Pablo - Delbonis, Federico 1 @ 1.57 Marathonbet ✅ ✅ ✅
Matchup w którym mamy typowych dwóch przedstawicieli lubujących się w wolnych nawierzchniach, właśnie na mączce. Sprawa z Ceuvasem jest dość specyficzna, bo on rok temu szedł niczym walec po wszystkich turniejach rozgrywanych na mączce - wygrana w challangerze Barranquilla, finał challangera Rome 2, wygrana challangera Mestre, a potem wygrana w Bastad, Umag i wygrane challangery w Montevideo i Guayaquil challenger. Jak widać broni tutaj wygranej z poprzedniego roku i z całą pewnością nie powinien sobie pokpić sprawy z tym turniejem. Ceuvas ma to do siebie, że nie celuje w najwyższe turnieje tylko koncentruje się na zgarnianiu tych gorszych, które ma możliwość wygrać swoją solidną grą.
Przeciwnik z Argentyny też reprezentant clayu. Pod koniec miesiąca zgarnął challanger w Milanie, wcześniej notował wygraną w Sarasota challanger czy półfinał w Genevie. Widziałem jego dzisiejszy mecz z Dutrą Silvą i trzeba powiedzieć, że nie zagrał nic specjalnego i po ciężkim spotkaniu udało mu się zwyciężyć. Nie wydaje mi się żeby Ceuvas zaprezentował się tak jak Dutra, bo postawi zdecydowanie większe warunki swojemu oponentowi. Delbonis z całą pewnością grać potrafi, jest dość solidny ale według mnie nie na tyle solidny żeby pokonać dzisiaj Ceuvasa. Biorąc jeszcze pod uwagę to, że w ostatnim turnieju zaszedł bardzo daleko to z tyłu głowy zawsze mam fakt, że w następnym turnieju tenisiści zazwyczaj nie idą za ciosem tylko prezentują gorszą formę.
Ceuvas ostatnimi czasy notował słabsze wyniki, które spowodowane były sezonem rozgrywanym na trawie, a tam Pablo traci swoje wszystkie atuty. W 4 meczach wygrał tylko raz. Teraz ma szansę wrócić na swoją koronną nawierzchnie i walczyć o utrzymanie punktów z zeszłego roku
Coric, Borna - Bedene, Aljaz 1 @ 1.68 Pinnacle ✅ ✅ ✅
Coric to aktualnie jeden z największych talentów w światowym tenisie, który z każdym miesiącem robi bardzo duży progres w kierunku wielkiej kariery tenisowej. Warto podkreślić, że ten chłopak ma zaledwie 18 lat, a w tym roku potrafił wygrywać już naprawdę z bardzo znaczącymi zawodnikami w światowym tourze ATP takimi jak : Murray (2:0 Dubai) czy Querrey i Robredo w French Open. Dla mnie ten zawodnik ma bardzo duże szanse na zaistnienie w przyszłości jako jeden z lepszych graczy na świecie, bo zwyczajnie ma duży talent, który popiera ogromną pracą. Głównym czynnikiem, który skłania mnie do jego zwycięstwa jest dzisiaj to, że gra u siebie. Jestem w 100% przekonany, że jeśli przegra ten mecz to nie z &quot;uśmiechem na ustach&quot; tylko będzie walczył o każdą jedną piłkę, bo zaprezentowanie się w swoim kraju na swoim turnieju jest dla niego bardzo ważne. W dodatku jak najbardziej możliwy jest fakt, że Coric zajdzie tutaj dość daleko, bo jest to turniej tylko rangi ATP 250 w którym nie występują jacyś bardzo dobrzy gracze.
Bedene ma w tym roku naprawdę dobry rekord na clayu 17/3 ale trzeba powiedzieć sobie jasno, że ten zawodnik klepie tylko i wyłącznie w challangerach, gdzie poziom jest o wiele niższy od zawodów ATP. Wygrał challangery w Todi, Rome 2 i doszedł do ćwierćfinału Casablanci gdzie poleciał z Vaselym. Występ na French Open zakończył się na drugiej rundzie z innym talentem Thiemem. W tym roku na mączcze Bedene nie występował jeszcze w ani jednym turnieju rangi ATP za wyjątkiem 1R French Open i tego turnieju w Umag.
W mojej opinii wszystko zależy tutaj od Coricia, który jest z całą pewnością najbardziej ograny właśnie na clayu, w dodatku to jego ziemia, turniej w rodzinnym kraju. Doświadczenie nabyte w tym roku powinno zaprocentować, bo gra z takimi tuzami tenisa jak Murray, Wawrinka czy Federer to jednak duże lekcje. Warto dodać, że Coric w tym roku grał tylko i wyłącznie wszystkie turnieje rangi ATP, nie grał w żadnym challangerze. Dla mnie to poziom wyżej, gra Coricia jest coraz lepsza, chłopak się genialnie rozwija i jeśli ma zamiar kiedyś wygrywać szlemy i być jednym z najlepszych graczy na świecie to z całą pewnością powinien radzić sobie z graczami pokroju Bedena.​

ahmedinho 321

ahmedinho

Użytkownik
Witam, mam nadzieję, że admini pozwolą przeczytać to zainteresowanym i nie usuną postu.
Bagieta się uśmiechał jak oddawał
W nocy oglądałem mecz BAGHDATIS VS GOMEZ, wszystkim wierzącym w czystość sportu polecam obejrzenie tego meczu lub ściągnięcie, bo to trzeba obejrzeć ???? Bagieta sprzedał/oddał mecz z uśmiechem na ustach, po pierwszym secie myślałem, że to jakiś ukłon w stronę gospodarzy i drugi set to potwierdził, bez większego wysiłku 6:0, no i zaczęła się komedia, seria wystawek i balonów na winnersy, komiczne błędy, a i tak mogło być ciężko gdyż Gomez jak na złość walił podwójne.Jeszcze uśmieszki bagiety podczas meczu ???? Bardzo rzadko kogoś o to podejrzewam, ale wystarczy obejrzeć i rozwiać wątpliwości. Mimo fajnego zarobku na tie breaku niesmak pozostał... Mimo, że to ogór straszny to nie wiem czy warto stawiać przeciw niemu, to Kolumbia w końcu i nie wiadomo co tam gospodarze kombinują ;)
Pozdro

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Przestancie juz. To doprawdy Ameryke odkryliscie, stwierdzeniem ze czasem tenisisci/tenisistki oddaja mecze. Od razu zazanczam, ze meczu Baghdatisa nie ogladalem, ale ja nie o tym. Przeciez starczy zagrac na 50% i juz jest wynik typu 2-6 2-6. Oni graja w sezonie czasem i pod 30 turniejow, wliczajac Davis Cup, takie rzeczy sie zdarzaja i beda zdarzac, do tego dochodzi brak motywacji, zly dzien, a przede wszystkim trzeba znac kalendarz turniejow do przodu (jak ktos nie wie jakie sa turnieje przez najblizsze 2-3 tygodnie to szanse na sukces w typowaniu ma marne), poniewaz male turnieje przed duzymi zawsze niosa wieksze ryzyko tankingu. Ale czy to jest jakies wielkopomne odkrycie pytam ??? W ubieglym tygodniu Stepanek ugral 2 gemy z Sockiem.
Czy Ty myslisz, ze jakby taki Seppi spotkal sie za tydzien w Hamburgu z Joao Sousa to tez ugrałby 4 gemy w meczu. Kwestia zaangazowania po bardzo dobrych wystepach na trawie. Oczywiscie, ze nie. Pamietam w Stuttgarcie jak Sabine Lisicki przegralaz Zorana Diyas 0-6 0-6, a pozniej bardzo dobry sezon na cegle rozegrala. Ludzie tez pozniej glupoty wypisuja, ze ktos gdzies nie umie grac, poniewaz nawierzchnia taka czy siaka. Generalnie w wiekszosci przypadkow niemozliwe jest, aby tenisista czy tenisistka dajmy pierwszej piecdziesiatki ugral pomiedzy 0-2 gemy w meczu na etapie 1 czy 2 rundy, jezeli naprzeciwko nie staje Djokovic czy Nadal. Tylko, ze jezeli fakt odpuszczania meczow (sfrustrowani ktorzy typuja nazywaja to pozniej &quot;sprzedawaniem&quot;) odkryłes teraz to niezbyt dobrze wrozy. Nie moze zawsze wygrywac faworyt, dlatego typowanie nigdy nie jest i nie bedzie latwa sprawa.
Tenis to gra nie tylko formy, ale takze miejsc, przyzwyczajen i przede wszystkim wielkosci turnieju. Jak ktos mi pisze, ze miejsce rozgrywanai turniejow nei ma zanczenai to umieram ze smiechu. Jezeli zaowdnik czy zawodniczka dajmy na 6 startow 4 czy 5 razy wykrecil(a) dobry wynik to logiczne jest, ze szansa zrobienia kolejnego dobrego wyniku jest wieksza. Skad sie wzial chcociazby Rajeev Ram tenisista spoza pierwszej setki do ubieglego tygodnia. Przypadek w Newport? Nie sadze. Czy jak ktos jedzie samochodem trasa po raz szosty, a po raz pierwszy to tez nie ma roznicy? Wiele osob tez niestety tego nie rozumie i wciska swoje &quot;madrosci&quot;.
Najzabawniejsi to jednak sa Ci co w ogole nie typuja, nie ma tu ich typow, a po meczu swoje madrosci wyrazaja tylko komentarzem, a takich tez tu nie brakuje. Logiczne jest tez, ze nie da sie wszystkiego przewidziec. Tacy jezeli mieliby typowac regularnie w dziale to byliby wlasnie tymi najwiekszymi frustratami patrzac na efekty.
Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +2
ahmedinho 321

ahmedinho

Użytkownik
przeczytaj jeszcze raz i się skup trochę,
pisałem, że nie posądzam zwykle o to tenisistów, bo jak piszesz, mogą mieć słaby dzień i dziesiątki czynników mogą zadecydować o porażce, pisałem też, że zarobiłem w tie breaku, plus zamknięty z zyskiem handi na bagietę. Więc nie jest to przejaw mojej frustracji, że przegrał mecz. Pisałem też, by ten mecz obejrzeć, wtedy nie napiszesz bzdur, że mógł mieć bagieta zły dzień itp. Nie miał. Obejrzyj. Z grubsza pisałem do reszty użytkowników, bo warto to obejrzeć. Wiem, że ty i tak zawsze wiesz najlepiej ???? Nie odkryłem też tego dopiero teraz, po prostu nieczęsto jest to tak bezczelne, zwłaszcza z grajkiem z 3 ligi tenisa.
e: najzabawniejszy to jest jak zwykle twój protekcjonalny ton
pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +2
bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Przestancie juz. To doprawdy Ameryke odkryliscie, stwierdzeniem ze czasem tenisisci/tenisistki oddaja mecze. Od razu zazanczam, ze meczu Baghdatisa nie ogladalem, ale ja nie o tym. Przeciez starczy zagrac na 50% i juz jest wynik typu 2-6 2-6. Oni graja w sezonie czasem i pod 30 turniejow, wliczajac Davis Cup, takie rzeczy sie zdarzaja i beda zdarzac, do tego dochodzi brak motywacji, zly dzien, a przede wszystkim trzeba znac kalendarz turniejow do przodu (jak ktos nie wie jakie sa turnieje przez najblizsze 2-3 tygodnie to szanse na sukces w typowaniu ma marne), poniewaz male turnieje przed duzymi zawsze niosa wieksze ryzyko tankingu. Ale czy to jest jakies wielkopomne odkrycie pytam ??? W ubieglym tygodniu Stepanek ugral 2 gemy z Sockiem.
Czy Ty myslisz, ze jakby taki Seppi spotkal sie za tydzien w Hamburgu z Joao Sousa to tez ugrałby 4 gemy w meczu. Kwestia zaangazowania po bardzo dobrych wystepach na trawie. Oczywiscie, ze nie. Pamietam w Stuttgarcie jak Sabine Lisicki przegralaz Zorana Diyas 0-6 0-6, a pozniej bardzo dobry sezon na cegle rozegrala. Ludzie tez pozniej glupoty wypisuja, ze ktos gdzies nie umie grac, poniewaz nawierzchnia taka czy siaka. Generalnie w wiekszosci przypadkow niemozliwe jest, aby tenisista czy tenisistka dajmy pierwszej piecdziesiatki ugral pomiedzy 0-2 gemy w meczu na etapie 1 czy 2 rundy, jezeli naprzeciwko nie staje Djokovic czy Nadal. Tylko, ze jezeli fakt odpuszczania meczow (sfrustrowani ktorzy typuja nazywaja to pozniej &quot;sprzedawaniem&quot;) odkryłes teraz to niezbyt dobrze wrozy. Nie moze zawsze wygrywac faworyt, dlatego typowanie nigdy nie jest i nie bedzie latwa sprawa.
Tenis to gra nie tylko formy, ale takze miejsc, przyzwyczajen i przede wszystkim wielkosci turnieju. Jak ktos mi pisze, ze miejsce rozgrywanai turniejow nei ma zanczenai to umieram ze smiechu. Jezeli zaowdnik czy zawodniczka dajmy na 6 startow 4 czy 5 razy wykrecil(a) dobry wynik to logiczne jest, ze szansa zrobienia kolejnego dobrego wyniku jest wieksza. Skad sie wzial chcociazby Rajeev Ram tenisista spoza pierwszej setki do ubieglego tygodnia. Przypadek w Newport? Nie sadze. Czy jak ktos jedzie samochodem trasa po raz szosty, a po raz pierwszy to tez nie ma roznicy? Wiele osob tez niestety tego nie rozumie i wciska swoje &quot;madrosci&quot;.
Najzabawniejsi to jednak sa Ci co w ogole nie typuja, nie ma tu ich typow, a po meczu swoje madrosci wyrazaja tylko komentarzem, a takich tez tu nie brakuje. Logiczne jest tez, ze nie da sie wszystkiego przewidziec. Tacy jezeli mieliby typowac regularnie w dziale to byliby wlasnie tymi najwiekszymi frustratami patrzac na efekty.
Pozdrawiam.
Generalnie to co piszesz to prawda ale nie mogę się zgodzić ze stwierdzeniem ,, Pamietam w Stuttgarcie jak Sabine Lisicki przegralaz Zorana Diyas 0-6 0-6, a pozniej bardzo dobry sezon na cegle rozegrala. Ludzie tez pozniej glupoty wypisuja, ze ktos gdzies nie umie grac, poniewaz nawierzchnia taka czy siaka &quot; . To nie są żadne głupoty że jest wielu zawodników którzy nie potrafią grać na poszczególnych nawierzchniach . To jest fakt niezaprzeczalny.Ten dobry sezon Lisickiej na kleju jak piszesz to 4 wygrane i 5 porażek m.in z Vandeweghe , która o kleju nie ma pojęcia żadnego . To jest tak, w miami Lisicka postawiła się Williams , gdzie zagrala z sereną 3 sety , po dwóch tygodniach dostaje z Diyas 6-0 6-0 , potem cały sezon ziemny mocno średni , wskakuje na trawe i z miejsca połfinał w Brimingham gdzie przegrywa dopiero w pólfinale z pózniejsza zwyciężczynią Kerber . Jeżeli to nie jest dobitny przykład tego że Lisicka nie potrafi grać na ziemi to nie wiem co nim jest.Takich zawodników jest mnóstwo, moge wymieniać długo, pierwszy z brzegu : Delbonis i trawa i jego słynne 0 wygranych meczy na tej nawierzchni . Wiadomo że twierdzenie że dany zawodnik nie potrafi grać na określonej nawierzchni nie znaczy że wyjdzie na kort i będzie się przewracał , czasem jakiś wynik wykręci ale dziwie się że tak doświadczony typer pisze takie głupoty . Pozdro

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Jeżeli to nie jest dobitny przykład tego że Lisicka nie potrafi grać na ziemi to nie wiem co nim jest.Takich zawodników jest mnóstwo, moge wymieniać długo, pierwszy z brzegu : Delbonis i trawa i jego słynne 0 wygranych meczy na tej nawierzchni . Wiadomo że twierdzenie że dany zawodnik nie potrafi grać na określonej nawierzchni nie znaczy że wyjdzie na kort i będzie się przewracał , czasem jakiś wynik wykręci ale dziwie się że tak doświadczony typer pisze takie głupoty . Pozdro
Bez urazy, ale to wlasnie idelanie pokazuje jak ograniczone jest myslenie typujacych. Do jednego meczu, do jednego tygodnia, jednego miesiaca, jednego sezonu... Juz nie chce mi sie tego roztrzasac po raz n-ty. Mysl jak uwazasz.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Estrella 1,53 unibet
Jestem zszokowany kurasem na Viktora. spodziewalem sie max 1,30 i to przy dobrych wiatrach ???? `na Falle z Ramme byl taki kurs a tutaj taki? Zart...
Estrella sezon sredni, na hardzie wygrany jeden challanger i poza tym wyniki nic specjalnego. W week wygral dwa mecze w DC, ale sie meczyl a zawodnikow mial naprawde slabych, no ale tutaj pierwszy mecz gra dopiero dzisiaj, wiec mial kilka dni zeby sie dobrze przygotowac. Czas zeby zawodnik gospodarzy wykrecil dobry wynik. W zeszlym sezonie doszedl do 1/2 gdzie polegl po trzech tb z Tomicem ktory wygral caly turniej, troche punktow ma do obrony, gra u siebie wiec o motywacje mozemy byc spokojni...
Jak moze byc taki kurs w tym meczu po kabarecie jaki zrobil Sugita w 1r z zalosnie slabym Barrientosem? Mecz na komicznym poziomie a i tak Japonczyl byl od wlos od porazki dzisiaj jak Ewkaworczyk zagra na przyzwoitym poziomie to Sugita nie ma czego szukac, jest po prostu slaby...

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Coric B. - Bedene A. 1 @1.83 Bet365✅

Kursy już pospadały, trudno. Ale kto jest mądry, łapał tę okazję wcześniej.
Borna, młody talent, rocznik 96. Wielu mówi, że to przyszły numer 1. I patrząc na jego rozwój - to całkiem prawdopodobne. W miesiąca na miesiąc gra praktycznie coraz lepiej. Coric startował w Umag już 2 razy - za pierwszym odpadł w pierwszej rundzie po 3 setach z Zeballosem, ale to był 2013 rok. W 2014 już poszło mu o wiele lepiej, wygrał 2 mecze i zameldował się w ćwierćfinale, gdzie jednak musiał uznać wyższość Fabio Fogniniego. Nie ma w tym nic dziwnego, w końcu Fabio na clayu potrafi grać jak mało kto. Odpalił w Nice dochodząc do półfinału czy na RG, gdzie przeszedł Querreya i Robredo, a pokonał go w końcu Sock. Tutaj w Umag w pierwszym meczu z Granollersem wygrał 63 63. Dał parę okazji do przełamania, konkretnie 5, lecz Marcel często nie potrafił ich wykorzystać lub Borna umiejętnie ich bronił. Raz tylko stracił swoje podanie, a sam rywala łamał 4 razy.
Bedene 3-krotnie startował w Umag. Jego najlepszym rezultatem tak samo jak u Coricia jest ćwierćfinał. W 2013 musiał jednak uznać wtedy wyższość Robredo. Na cegle grać potrafi, nieźle mu idzie w chelkach - parę już ich w karierze na clayu wygrał. Był też choćby w ćwierćfinale w Casablance, ale kiedy już trafił na pierwszego w miarę wymagającego rywala, tj. Vesely&#39;ego - przegrał. W 1 rundzie pokonał słabego w ostatnim czasie Mate Delicia. Delic dał tylko 3 okazje na przełamanie i 3 razy się połamał. Raz też przełamał serwis Bedene. A miał aż 7 BP, mógł z tego zrobić coś więcej.
Moim zdaniem dzisiaj wygrywa Borna Coric. Młody ma tutaj niezłą drabinkę, więc jest w stanie powalczyć nawet o finał. Umiejętności do tego ma, więc czego by nie spróbować?

Cuevas + Almagro @2.33 Marathon⛔

Ten kurs za ten dubel mi się podoba. Cuevas uwielbia grać na cegle, właściwie tylko na niej osiąga dobre rezultaty. W Bastad już grał, i to z dobrymi wynikami. Rok temu wygrał i turniej w Umag i turniej w Bastad. Zwłaszcza w Umag zaskoczył wielu, bo przebijał się do turnieju jako kwalifikant. W tym roku również dobrze mu idzie. Wygrana w Sao Paulo, finał w Stambule, 3 runda RG i 5 setów z Monfilsem. Generalnie dobry sezon. Teraz jak już wspominałem, ma tutaj sporo punktów do obrony, więc o motywację jestem spokojny. Ma szansę na osiągnięcie dobrego rezultatu. Tym bardziej, że za rywala ma Delbonisa, który w meczu z Dutrą Da Silva pokazał jak nie grać w tenisa. Pierwszy set przerżnął koncertowo 1:6, łamiąc się aż 4 razy. Później wiele lepiej grać nie zaczął, ale Dutra już mu pomagał i jakoś udało mu się wygrać. Teraz powinien polecieć w drugiej rundzie, wątpię, by udało mu się wygrać z tak dysponowanym Cuevasem.

Drugi mecz to Almagro z Istominem. Tak wysoki kurs na Nico jest chyba spowodowany tym, że Denis w 1 rundzie pokonał w miarę pewnie Schwartzmana. Jednak to, co grał Schwartzman do pochwały się nie nadaje. Almagro lubi grać w Bastad, osiąga tutaj raczej dobre rezultaty, zdarzyło mu się nawet wygrywać ten turniej. Cegła to jego żywioł, w zeszłym roku tę część sezonu stracił przez kontuzję, więc jest teraz dobra okazja by poprawić sobie ranking. W 1 spotkaniu pokonał po 3-setowym meczu Verdasco, co może tylko napawać optymizmem. Naprawdę dobrze serwował, szkoda tylko, że popełnił aż 5 DF-ów. Istomin też walnął trochę asów z Diego, ale nie zapominajmy, że gość ma ledwie 170 cm, więc do wielu piłek po prostu jest mu ciężko sięgnąć. Liczę na wygraną Almagro, kurs zachęca do gry.

Mannarino A. - Ram R. +1.5 seta 2 @1.78 Pinnacle⛔

Ten kurs ma Rama to jest po prostu przesada. Inaczej tego nazwać nie można. Co takiego pokazuje Mannarino, żeby na niego wystawiać niecałe 1.50? Owszem, jest faworytem, parę ciekawych wyników w tym roku osiągnął, ale czy jest na tyle dobry, by wygrać z Ramem 2:0? Będzie mu ciężko, Rajeev złapał dobrą formę, wygrał w Newport a tu ograł faworyta Fallę. Nieźle serwuje, dobrze gra przy siatce. Mannarino rok temu odpadł tu z Kuznetsovem a dwa lata temu doszedł do ćwierćfinału, gdzie uległ Ivo. Tak więc można stwierdzić, że nawet lubi tu grać, bo osiągnął całkiem niezły wynik. Jednak moim zdaniem Ram wygra tutaj przynajmniej seta, a kto wie, może i cały mecz.

Estrella + Tomic @1.87 Marathon✅

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Bez urazy, ale to wlasnie idelanie pokazuje jak ograniczone jest myslenie typujacych. Do jednego meczu, do jednego tygodnia, jednego miesiaca, jednego sezonu... Juz nie chce mi sie tego roztrzasac po raz n-ty. Mysl jak uwazasz.
Proszę bardzo statystyki Lisickiej z ostatnich lat na kortach ziemnych :
2015- 4-6
2014 -4-5
2013- 9-6
2012 - 2-4
Czy uważasz że moje myślenie w dalszym ciągu jest ograniczone do jednego meczu?
Sory ale nie masz racji zupełnie , i jedyne co ci zostało to ślepe bronienie swojej tezy wziętej z kosmosu . Lisicka grać na ziemi nie potrafi co dobitnie pokazują jej wyniki. Z faktami też będziesz dyskutował?

Otrzymane punkty reputacji: +26
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom