Benjamin Basso powyżej 6.5 @ 1.95 Forbet (wszystkie starty) 3 punkty. Basso tragiczny jednak na wyjazdach.
Nicolai Klindt poniżej 7.5 @ 1.85 Forbet (wszystkie starty) 3 punkty.
Krzysztof Kasprzak poniżej 9.5 @ 1.75 Etoto (wszystkie starty) 9 punktów.
Taki pomysł na dzisiaj, głównie Basso. Ogólnie typ trochę pod prąd, bo Peterborough cienkie i pewnie dostaną dzisiaj w palnik do 30 ale widzę tu szanse. Za Nickiego(ZZ) jedzie Harris a za Richie Woralla jest ZZ. Na ZZ jechać może odpowiednio: Basso, Andersen, Cook i Jenkins. Basso ustawiony z numerem 3 więc jedzie x3 w parze z ZZ czyli: Andersen, Cook i Jenkins. No zestaw marny i do objechania lekko. Zakładając wygrane z nimi to już są 3 punkty. Swój 4 regulaminowy bieg to wyścig 12 z Cookiem na Brennana i Mulforda. 2 punkty powinny wpaść lekko. Basso sam na ZZ pojedzie w biegu 14 w parze znowu z Jenkinsem na Wrighta i Lidseya więc tutaj powinien być pewny 1 punkt ale i Lidsey cieniuje. Na swoich "asach" powinien mieć już 5 punktów, no może 4 bo coś może stracić ale niewiele. Mulforda powinien oblecieć lekko i już kręci się wokół linii a myślę, że Lidsey, Wright i Brennan jednak są w jego zasięgu. Nawet może pojechać w 15 biegu, bo i Harris nie jest turbo pewny a Iversen co mecz zawodzi. Andersen to raczej w 15 biegu jechać nie powinien. 5 biegów pewne i te biegi w marnej obsadzie. Mimo, że Ben na wyjazdach traci sporo ze swojej wartości to 7 punktów tutaj mocno w zasięgu.
Klindt i KK totalnie pomysł ot tak wymyślony. Nie wiem co na ten mecz dać i wykminiłem głównie Klindta. Sheffield mocny i równy team. Miało być ZZ za Musielaka ale po odwołaniu meczu w Wolves, Sheffield szybko sięgnęło po gościa w postaci Richarda Lawsona. Nicolai ostatni mecz u siebie słaby, bo tylko 4 punkty, zaskoczył Jorgensen zdobywca 8 punktów z którym dzisiaj kolejny raz trzy biegi. Dwa razy na Holdera i Ellisa, który ostatnio trochę się ogarnął i pojechał lepszy mecz w Ipswich. Wcześniej bieg na Bellego i Lawsona, który jeździł rok temu w KLS i na tamtejszym torze radził sobie fajnie. Będą też solidni Kerr i Howarth. Ogółnie drewniany styl Klindta średnio pasuje mi do Anglii na krótkie i techniczne tory i mimo świetnego wejścia do ekipy Kings Lynn w poprzednim sezonie to teraz już zaczyna jeździć słabiej.
Kasprzak podobnie mocni rywale. Lepszy numer ale mocniejszy kolega z pary, bo Jakobsen a w 14 biegu jedzie z Simonem Lambertem na Bellego i Gilkesa a Klindt ma bardzo mocny 13 bieg liderów. Krzysiek po dwóch kompromitacjach na wyjeździe, z Wolves u siebie odjechał kapitalne spotkanie robiąc komplet 15 punktów. Dzisiaj nie ma Pickeringa a w parze wspomniany Jakobsen i spokojnie może potracić. Równy zestaw dziś w Kings Lynn i wśród gospodarzy każdy z seniorów może pojechać w 15 biegu, tak samo nie wiem czy będzie tu -6 żeby Klindt/Kasprzak polecieli na RT. Kasprzak mocna nie wiadoma, bo dzisiaj zobaczymy czy potwierdzi, że na wyjazdach będzie słaby a u siebie bardzo mocny ale chyba drugi raz tak świetnego meczu nie odjedzie.