analyses
Użytkownik
Kupon 52
Hull - Liverpool (handicap +2,5) Hull
Borussia Dortmund - RB Lipsk over 1,5
Celta Vigo - Real Madryt over 1,5
Kurs: 1,66
Bukmacher: Bet365
Stawka: 1/5
ANALIZA
Liverpool jest w mega dużym dołku. Nie wiem czy nawet tak bardzo wyczekiwany Mane coś tutaj zmieni. Może jakaś wygrana się trafi przy odrobinie szczęścia i skuteczności ale nie sądzę, że będzie to wygrana aż trzema bramkami. Tym bardziej, ze Hull po zmianie trenera coraz lepiej sobie poczyna. A przecież w ostatnim czasie mieli bardzo wymagających rywali – jak trzykrotny mecz z Man Utd, z którymi w lidze udało się zremisować (a w końcówce mieli sytuacje na wygraną). Z Chelsea zagrali jak równy z równym i gdyby tylko sędzia przy stanie 1-0 dla Chelsea podyktował ewidentnego karnego dla Hull to również mogłoby się to różnie skończyć – być może nawet podziałem punktów.
Borussia i RB Lipsk są to drużyny, które mają bardzo dobrych zawodników z przodu. Zawodnicy są kreatywni i wciąż szukają swoich szans na strzelenia gola. Stąd obie drużyny stwarzają sobie zwykle 15 do 20-stu sytuacji na mecz. Liczę, że trenerzy nakażą swoim zawodnik grać swój futbol, dzięki czemu zobaczymy otwarty i ciekawy mecz. Cieszy również fakt powrotu do składu Reusa, który zawsze potrafił wypieścić podanie lub wykończyć akcję kolegów wchodząc z głębi pola. Dla Borussii jest to ostatnia szansa na zbliżenie się w tabeli do drużyny z Lipska, także głównie im powinno zależeć na zwycięstwie. Jednak należy pamiętać, że drużyna z Lipska z kontrą również potrafi wyjść – przede wszystkim bardzo szybki Werner (niektóre portale podają, że może nie zagrać – jestem niemal przekonany że to zagrywka celowa włodarzy klubu a Werner w pierwszym składzie wyjdzie).
Real mam nadzieje, że będzie rządny rewanżu za porażkę w pucharze. Natomiast liczę również, że trener Celty tak jak to miał w zwyczaju w ostatnich dwóch kolejkach ligowych wpuści kilku zawodników rezerwowych aby bardziej skupić się na meczu środowym – rewanżowym z Alaves w Copa del Rey. Manewry trenera Celty opisywałem w poprzednim poście.
Wyniki:
2-0
1-0 Bardzo dużo zmarnowanych sytuacji Borussii i to takich dwóch na jednego obrońcę, trzech na dwóch obrońców, sam Reus powinien strzelić ze 3 bramki. Jest 92 minuta meczu biegną z kontrą trzech na dwóch a Pulisić zamiast podać do kolegi na strzelenie drugiego gola, biegnie do narożnika gdzie nawet nie wywalczył rzutu rożnego po czym bramkarz gości wybija i w zamieszaniu RB Lipsk strzela gola ... ale nie uznaje sędzia z powodu 20-centymetrowego spalonego.
odwołany
Strata: 1 j