>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Analiza, tu i teraz, żadne H2H

Status
Zamknięty.
analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 18​

Pescara - Bologna
Typ: 2 DNB
Kurs: 2,10
Bukmacher: Bet365
Stawka: 1/10
✅

ANALIZA
No ładną wigilię urządzili kibole zawodnikom Pescary. Przypomnę, że najbardziej zagorzali fani zebrali się przed restauracją, gdzie piłkarze przyszli razem ze swoimi partnerkami na świąteczną kolację. Wkurzeni kibole odpalili race i petardy, które poleciały w kierunku samochodów piłkarzy, na miejsce musiała przyjechać policja, żeby uspokoić sytuację. No na pewno tym zachowaniem zmobilizowali piłkarzy do lepszej gry – na pewno. Już w najbliższą niedzielę Pescara u siebie będzie podejmować Bolognę i już wiadomo, że będzie się działo i to przed samym meczem jak i w trakcie. Podejrzewam że fani nie będą czekać jak zakończy się spotkanie tylko od samego początku dadzą upust swej złości na piłkarzy a przede wszystkim na trenera Massimo Oddo. Kibole domagają się zwolnienia trenera jednak prezes nie ma zamiaru robić żadnej zmiany. Sami piłkarze będą pod ogromną presją w tym meczu. Na każdy błąd kibice będą reagować buczeniem, gwizdami lub po prostu śmiechem. Dosyć niedawno mieliśmy takie przykłady w naszej Ekstraklasie a najdobitniejszym jest przykład Górnika Zabrze. Jak to się skończyło każdy wie.
Po 16. kolejkach beniaminek zajmuje przedostatnie miejsce w tabeli z ośmioma punktami na koncie. Pescara wygrała tylko jedno spotkanie, kiedy komisja ligi przyznała jej walkower za porażkę 1:2 z Sassuolo, w którym zagrał nieuprawniony zawodnik. Gdyby nie to zwycięstwo przy stoliku to mieliby w tej chwili 5 punktów i okupowali ostatnie miejsce w tabeli mając na koncie tylko 5 remisów.
W sobotę zawodnicy przegrali bardzo ważny mecz z Crotone, które również walczy o utrzymanie i po tym spotkaniu sytuacja wydaje się już bardzo trudna.
Dla Bologni jest to ostatni mecz przed przerwą świąteczną. I tu myślę, że trener ale i piłkarze zdają sobie sprawę, że jeszcze tylko 90 minut walki i rozjeżdżamy się na krótki odpoczynek. A żeby był on przyjemny to trzeba taki mecz wygrać. Oczywiście piłkarze Bologni swoich kibiców też nie rozpieszczają ale myślę że doświadczenie jakie mają zawodnicy na boiskach Serie A zaprocentuje w tym spotkaniu. Osobiście uważam że Bologna powinna dać grać piłką przeciwnikom a sami atakować kontrami dokładnie tak jak to robili gracze … Empoli, którzy to wygrali na boisku Pescary aż 4-0.
Nie przywiązuje wielkiej wagi do h2h ale jeśli kogoś interesuje to Bologna 5-krotnie grała z Pescarą na wyjeździe i zawsze wracała z punktami.
Szkoda że nie ma lepszego kursu na X2 (1,57 zł) bo pierwotnie taki chciałem postawić ale zagrajmy 2 DNB.

Wynik: 0-3
Zysk: 1,10 j

Otrzymane punkty reputacji: +8
analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 19​

Man City - Arsenal
Typ: Arsenal lub remis
Kurs: 1,75
Stawka: 2/10
⛔

ANALIZA
Dziś rano czytam sobie wiadomości sportowe i co ciekawego wyczytuje? Ilkay Gundogan ma zerwane więzadła w kolanie i czeka go kilka miesięcy przerwy. Od razu spoglądam z kim to Man City mierzy się w następnej kolejce – a no z Arsenalem u siebie. Stawiamy! Dochodzi kolejny – trzeci już zawodnik, który nie wystąpi w tak prestiżowym meczu obok Aquero i Fernandinho. W sumie z nimi czy bez nich ekipa Guardioli radzi sobie słabo w tych rozgrywkach. Ale na pewno bez tej trójki będzie jeszcze słabsza. Z graczy ofensywnych którzy jeszcze ciągną grę i co istotne są w niezłej formie pozostał tylko Kevin de Bruyne. Sterling gdzieś w ogóle zgubił formę choć na początku tak wychwalał Guardiolę ile to ma swobody na boisku – chyba jednak ta swoboda mu przeszkadza. Davida Silvę to ja nie mogę rozgryźć – on jest taki nijaki na tym boisku. Niby często jest przy piłce ale pożytku z tego za wiele nie ma – liczbami się nie wybroni. I co, niby Yaya Toure ma ciągnąc grę - no chyba ktoś sobie robi ... jaja?
Arsenal rozegrał trochę słabsze spotkanie z Evertonem ale tam z kolei wynik mógł być bardzo różny. Zespoły postanowiły pójść nieco na wymianę ciosów i po prostu bardziej skuteczny okazał się Everton. Jednak o formę Arsenalu bym się nie martwił. Potrafią fajne akcje ofensywne konstruować a przy tak „zepsutej” obronie Man City okazji na strzelenie gola powinni mieć wiele.
Trochę żal, że akurat Arsenal czy mój wcześniejszy typ Bologna nie rozgrywają swoich meczów u siebie. Wtedy dla mnie to byłyby bardzo pewne mecze. Natomiast teraz lekko się waham stąd niska stawka.

Wynik: 2-1
Strata: 2 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 20​

Monaco - Lyon
Typ: Monaco over 1,5 gola
Kurs: 1,72
Stawka: 3/10
⛔

ANALIZA
Będzie bardzo prosta analiza. Monaco rozgrywając u siebie w tym sezonie 14 meczów (liga i puchary), tylko w jednym nie zdobyło co najmniej dwóch bramek! Mecz Ligi Mistrzów z Leverkusen (1-1). Ostatnio w lidze u siebie graja kosmicznie skutecznie. Nie będę tutaj przytaczał ile i z kim ale kolejno zdobywali bramki (5, 4, 6, 6) są to ostatnie 4 mecze ligowe. Rozumiem, ze kurs jest większy niż zwykle bo przyjeżdża Olympique Lyon, który w defensywie nawet sobie nieźle radzi choć ostatni mecz z Rennes naprawdę bardzo słaby. Szczególnie w pierwszej połowie Lyon w zasadzie nie istniał a mimo to przeprowadzili jedną skuteczna akcję i prowadzili. W drugiej połowie jeden z graczy Rennes dostał czerwień i dalej gracze Lyonu kontrolowali sytuacje.
Napiszę tak, jeśli zespół czuje kapitalną formę a takim zespołem jest w tej chwili Monaco to choćby i Barcelona przyjechała oni będą grać swoją piłkę i tak samo będzie w meczu z Lyonem. Będą grać swoje, będą stwarzać sytuacje, możliwe że będą narażać się na kontry. Może i tego meczu nie wygrają ale bramki co najmniej dwie powinni strzelić.

Wynik: 1-3 Najgorzej kiedy typ nie wchodzi przez głupotę jednego zawodnika - Mendy ty łosiu, co ci strzeliło do głowy.
Strata: 3 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 21​

Legia Warszawa - Górnik Łęczna Legia over 1,5 gola
Tottenham - Burnley 1
Darmstadt - Bayern 2
Kurs: 1,80
Stawka: 5/10
✅

ANALIZA
Legia – doskonała forma strzelecka – przyjeżdża słaba drużyna jaką jest Górnik Łęczna. W tym meczu liczę na strzelecki pokaz pana Nikolica. Najprawdopodobniej to będzie jego ostatni mecz w barwach Legii i na pewno godnie będzie się chciał pożegnać. Myślę że i drużyna mu to umożliwi tworząc dla niego okazje strzeleckie. Wiadomo również że Legia goni rywali w tabeli więc zwycięstwo jest tutaj obowiązkiem. Nadal jednak radzę nie zapominać o słabej obronie Legii. Jeśli ktoś oglądał choć ostatni mecz z Piastem czy wcześniejsze między innymi z Wisłą Płock ten wie o czym mówię.
Tottenham wychodzi na mecze w swoim niemal najlepszym składzie. Na początku sezonu trochę było problemów z kontuzjami (przede wszystkim brak Harrego Kane’a był odczuwalny), jednak od jakiegoś czasu wszystko wróciło do normy. Brak jedynie Lameli. Myślę że przeciwko Burnley zagrają dokładnie tak samo jak przeciwko Hull. Bardzo konkretnie z tyłu, a z przodu tworząc sobie sytuacje strzeleckie. Tottenham u siebie stracił tylko 4 bramki w tym sezonie. Burnley na wyjeździe w tym sezonie zdobył tylko jedna bramkę i 1 punkt. Ten punkt to bardzo szczęśliwy przeciwko Man Utd gdzie cuda w bramce wyczyniał bramkarz Heaton – Man Utd stworzył sobie 40 sytuacji do strzelenia bramki i nic nie chciało wpaść. Drugi taki mecz Heatonowi się nie zdarzy – taki mecz może się zdarzyć raz na sezon lub nawet raz w karierze piłkarskiej.
Odnośnie meczu Bayernu – tutaj również liczę jak w przypadku Legii na napastnika, tylko tym razem tego, który właśnie został najlepiej opłacanym piłkarzem Bundesligi, Roberta Lewandowskiego. Po tych wszystkich perturbacjach związanych z podpisaniem nowej umowy głowa będzie myślami tylko na boisku. Jestem niemalże przekonany, że Robert będzie chciał potwierdzić swoją wartość w tym meczu i strzeli lub wypracuje jakiegoś gola. Po raz kolejny liczę również na Robbena i jakby to nie brzmiało na jego współprace z Robertem.

Wyniki:
5-0
2-1
0-1

Zysk: 4 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 22​

Borussia Dortmund - Augsburg 1
Monaco - Caen 1
Atalanta - Empoli 1 DNB
Kurs: 1,96
Stawka: 4/10
⛔

ANALIZA
Frustracja może się pojawić, gdy nic nam nie wychodzi. Chociaż bardzo chcemy coś osiągnąć i naprawdę się staramy, a mimo to rezultaty nie są zadowalające. Komunikat płynący z frustracji jest prosty. Nie osiągasz wyników, do których Twoim zdaniem jesteś zdolny. Dlaczego zacząłem od określenia co to jest frustracja. Bo myślę, że właśnie takie emocje targają piłkarzami Monaco i Borussi. Obie drużyny ostatni swój mecz kończyły w 10-tkę. Obie myślę, że gdyby grały w komplecie mogły to spotkanie wygrać bo mimo gry w osłabieniu nie czuli się gorsi. Na swoje mecze powinni wyjść naładowani i tą złość i frustrację zamienić w pozytywne emocje, które pozwolą im zdominować przeciwnika i wygrać swoje mecze nawet kilkoma golami.
Oglądałem sobie trochę pierwszej połowy meczu Atalanty z Udinese i byłem pod dużym wrażeniem jak grali – przede wszystkim utrzymywanie się przy piłce, wymienność pozycji, bez przerwy ktoś się pokazywał do grania, widać było, że jest chemia na boisku. Potem zobaczyłem końcowy wynik i byłem w szoku. 1-3 po takiej grze. Coś mi tutaj nie pasowało. I rzeczywiście po obejrzeniu obszernego skrótu zobaczyłem momentami wręcz rozpaczliwą obronę Udinese. Tak Atalanta ich cisnęła. Obijanie słupków, blokowane strzały przez obrońców, wybicia z linii bramkowej, parady bramkarza. A Udinese raz sobie wyszło z akcją i strzeliło dość przypadkowego gola, potem drugi raz i strzał życia wyszedł jednemu z zawodników, trzecia bramka to już konsekwencja ataku na hura w ostatnich minutach meczu. Niezły mecz Atalanta zagrała z Juventusem mimo porażki, naprawdę dobry mecz z Milanem w ostatniej kolejce gdzie był bezbramkowy remis. Przyjeżdża do nich Empoli, które jest masakrycznie słabe – szczególnie na wyjazdach. Trochę ten typ daje na podbicie kursu do poprzednich dwóch. Uważam że Atalanta gra naprawdę bardzo fajną piłkę tylko trochę brakuje im farta. Biorąc pod uwagę fakt, ze Skorupski już kilka razy ratował swoją drużynę (w ostatniej kolejce obroniony rzut karny) i taki pech jeśli chodzi o skuteczność Atalanty to może się zdarzyć że będzie nawet 0-0 a w strzałach 30-1 na korzyść Atalanty.

Wyniki:
1-1 Aubameyang powinien mieć hat tricka w tym meczu, co on sam sytuacji namarnował.
2-1
2-1 No nie wiele się pomyliłem, w strzałach było 30-3 a bramkę na wagę zwycięstwa Atalanta strzeliła w ostatniej akcji meczu
Strata: 4 j

Otrzymane punkty reputacji: +8
rewetel 433

rewetel

Użytkownik
Bardzo podobają mi się twoje analizy, robisz jakieś ogólne podsumowania kuponów po jakimś czasie? Trzymam kciuki ????

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 23​

Juventus Turyn - AC Milan
Typ: 1
Kurs: 1,70
Stawka: 1/10

ANALIZA
Na fajny news dziś trafiłem. Nie będę rozpisywał analizy tylko zacytuje dyrektora Milanu: Dotknęła nas wielka sportowa krzywda. Juventus jest już spokojny w ciepłym klimacie. W środę będzie trenować w temperaturze o 20 stopni wyższej niż w Milanello, a my dotrzemy w nocy i będziemy mieli czas tylko na odprawę dzień przed meczem.
Superpuchar w tym roku rozgrywany jest w Katarze. Tam Milan powinien pojawić się już we wtorek jednak jego lot przełożono na środę podczas gdy Juventus dotarł zgodnie z planem. Milan sprawę stawia jasno, jeśli dziś dojdzie do opóźnienia to do Kataru nie wybiorą się w ogóle i mecz nie zostanie rozegrany. Stawka niska po to Superpuchar i ciężko powiedzieć czy z pełnym zaangażowaniem Juventus do niego podejdzie. Już na pewno jednak jest jasne że do treningu na miejscu i do dostosowaniu się do warunków klimatycznych drużyny Milanu nie dojdzie.

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 24​

Man Utd - Middlesbrough 1
Chelsea - Stoke 1
Liverpool - Man City over 1,5
Kurs: 1,81
⛔
ANALIZA
Man Utd w końcu złapał formę taką jakiej się od nich oczekuje. Mam wrażenie, że odetchnęli trochę po tej nieszczęsnej Lidze Europy w której musieli się mierzyć i teraz gdy w pełni skupiają się tylko na lidze widać ich niemały potencjał. Chyba też podziałało na nich to jak szybko tracą do lidera jakim jest Chelsea ale i nie tylko bo rywale z którymi walcza o Ligę Mistrzów tez odskakują. Mourinho ani też Ibra nie mają zamiaru dopuścić do zbyt dużej przewagi punktowej, którą ciężko byłoby odrobić. Fajnie że Ci dwaj spotkali się w jednej drużynie bo to są bardzo ambitni i nastawieni tylko na sukces ludzie. Tak łatwo nie odpuszczą ani mistrzostwa kraju ani tym bardziej Ligi Mistrzów.
W piłkarzach Chelsea (w sumie to Manchesteru też) widać w ostatnich meczach taką swobodę w grze. Widać że gra ofensywna ich cieszy. Pokazują na boisku coraz więcej swojej nieszablonowej techniki (jak choćby Mchitarian czy Hazard w ostatnich meczach). Żeby wykonywać takie rzeczy trzeba się naprawdę czuć bardzo dobrze i przede wszystkim bardzo pewnie na boisku. I właśnie od graczy Chelsea i Man Utd bije taka pewność siebie i to sprawia że świetnie grają. Dopóki kontuzję najlepszych zawodników będą opuszczać te dwa zespoły spodziewam się że nieprędko przegrają w lidze.
Liverpool kontra Man City czyli radosna defensywa przeciwko jeszcze bardziej radosnej defensywie. Trenerzy powinni na odprawie przekazać jedną bardzo ważna informację – naciskać ich obrońców! Jurgen i Pep mają jedną żelazną zasadę – żadnych długich piłek, piłka ma chodzić, ma być wyprowadzona przez obrońców poprzez linię pomocy aż po atak! Jeśli nie ma się do takiego grania doskonałych wykonawców to wystarczy ich odpowiednio naciskać a na pewno popełnią błąd jeden albo i drugi i tutaj upatruje szansę. Siłę ofensywną jeden jak i drugi zespół ma naprawdę bardzo dobrą. Gra Man City przede wszystkim ze słabymi rywalami nie zachwyca ale na zespoły lepsze widać u nich inne nastawienie i z takimi zespołami jak Man Utd, Barcelona, Chelsea czy Arsenal zawsze były emocje i padało dużo bramek.
Wyniki:
2-1
4-2

1-0

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 25​

Wade - Wright 2 (dart, 30.12.2016 godz. 14.00)
Arsenal Londyn - Crystal Palace 1 (piłka nożna, 1.01.2017 godz. 17.00)
Kurs: 1,80
✅
ANALIZA
Crystal Palace ma najgorszą defensywę jeśli chodzi o grę na wyjazdach – aż 20 straconych bramek. Co najmniej dwie lub więcej bramek strzelali im takie zespoły jak Sunderland, Hull, Burnley czy Swansea (aż 5). No i co ciekawe Crystal Palace nie miał jakiś bardzo wymagających tych przeciwników na wyjazdach a mimo to natracili tyle bramek. Sporo też bramek strzelili i widać, ze raczej grają otwarty futbol. To dobrze dla zawodników ofensywnych Arsenalu bo nie będzie typowego bicia w mur, będzie więcej miejsca.
Jedyny znak zapytania to nowy trener. Big Sam. Taka angielska wersja naszego Janusza Wójcika („tu nie ma co grać, tu trzeba dzwonić”).
Proponuję szczególną uwagę zwrócić na szkoleniowców obu drużyn. Właściwie na częstotliwość sięgania przez nich po butelki z … wodą?
Jak myślicie? Czy ten pan (na zdjęciu) w sylwestra będzie przygotowywał analizę przeciwnika jakim jest Arsenal, będzie przygotowywał mowę motywacyjną? Naprawdę śmiem w to wątpić. Być może nawet Sam zorganizuje imprezę sylwestrowo-integracyjną, któż to wie? Raczej jeszcze o godzinie 17.00 1 stycznia kiedy ma się rozpocząć spotkanie gdyby mu podłożyć ustnik to raczej 0.00 by się nie wyświetliło a może i niektórym piłkarzom również?!
Za kartki odpadł mu jeden z najlepszych i najbardziej doświadczonych obrońców. Tutaj myślę, że specjalnie się wykartkował by móc zagrać w następnym spotkaniu. A no właśnie, myślę że ważniejszy mecz mają za 2 dni u siebie ze Swansea i to temu spotkaniu wielki Sam powinien poświęcić większą uwagę niż przeciwko Arsenalowi.
Od wczoraj szukałem typu do dubelka (nie chcę grać Arsenal z handicapem choć kurs zachęca) i chyba go znalazłem. Od kilku dni obserwuje sobie darta a właściwie typy Maćko18. Starałem się te mecze również śledzić na live i po tym jak typuje Maćko18 oraz po tym co zobaczyłem wczoraj dla mnie jest to niezwykle pewny typ. Także dokładam silnego Wright’a przeciwko słabemu psychicznie w najłatwiejszych wydawałoby się momentach Wade’a.
Wyniki:
3-5
2-0

Zysk: 2,4 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 26​

Cefn Druids - TNS (Piłka nożna, Walia, 30.12.2016 godz. 20.45)
Typ: TNS, handicap azjatycki -2 (zwrot w przypadku zwycięstwa dwoma bramkami)
Kurs: 1,675
Stawka: 2/10
ANALIZA
Za Super Expressem:
44 lata temu Ajax Amsterdam z Johanem Cruyffem w składzie ustanowił rekord 26 zwycięskich meczów z rzędu. Dziś to osiągnięcie może pobić mistrz Walii The New Saints. Musi tylko pokonać zespół Druids z maleńkiej miejscowości Cefn Mawr. Jedną z głównych postaci Nowych Świętych jest Adrian Cieślewicz (26 l.). – Piszą teraz o nas największe światowe media. Byli u nas nawet dziennikarze CNN i BBC – mówi „Super Expressowi” Cieślewicz
Ja wiem, że wszystko jest w lidze rozstrzygnięte ale nikt mi nie wmówi że chłopaki nie mają motywacji do pobicia tego rekordu. Na pewno będą atakować tym bardziej że grają z bardzo słabą drużyną i wygrana więcej niż dwiema bramkami jest jak najbardziej prawdopodobna. Cztery dni temu TNS pokonało u siebie ten zespół 4-0 - także już wtedy mieli ogromną motywacje do wyrównania tego rekordu, teraz będą mogli go pobić.
Wynik: 0-2
Zwrot 2 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 27​

WBA - Hull
Typ: 1
Kurs: 1,70
✅
ANALIZA
Tak spoglądaj ac sobie na mecz Hull z Evertonem posta nowiłem zainteresować się kol ejnym meczem dziesiejszych gospodarzy. I wpadł mi w oko taki oto typ. Wiem, ze jeszcze jutro swoje spotkanie rozgrywa WBA na wyjeździe ale nie bardzo mnie to interesuje bo chciałem się przyjrzeć innej rzeczy.
Chciałbym tutaj przeanalizować 3 domowe mecze WBA nie licząc ostatniego z Man Utd. To były starcia kolejno ze Swansea, Watford i Burnley – wszystkie wygrane kolejno 3-1, 3-1, 4-0. Są to ekipy które poziomem są dość zbliżone do drużyny Hull więc będzie najlepsze odzwierciedlenie tego jak to najbliższe spotkanie może wyglądać. Po suchych wynikach można w ysnuć jeden wniosek, że nie ma innej możliwości jak wygrana WBA ale ja chciałem się odnieść do tego jak wygląda ich gra.
Otóż WBA gra piłkę wyrachowaną z tyłu. Tony Pulis zwraca uwagę na to jak reagują piłkarze po stracie piłki. Od razu budowanie ustawienia! Dlatego zespół WBA jest w lidze najrzadziej przy piłce (średnio 43% i to tylko w meczach domowych, w meczach wyjazdowych wygląda to jeszcze gorzej). Nie interesuje ich czy grają z zespołem przeciętnym czy gigantem ligi. Zawsze grają tak samo. Oddają piłkę przeciwnikowi i utrudniają jak tylko mogą mu drogę do bramki. Tak właśnie grali ze wszystkimi trzema zespołami, które wymieniłem na początku. Dali im grać w piłkę a sami kontratakowali. I tutaj Hull jest bardzo słabe z przodu a przedarcie się przez tak szczelną obronę będzie niezmiernie dla nich trudne. W ostatnim meczu WBA z Arsenalem tylko kilku minut zabrakło aby utrzymać czyste konto.
Hull ma swoje problemy i one mogą się tylko pogłębiać. Nie dość że zajmują ostatnie miejsce w lidze, mają najmniej strzelonych bramek i prawie najwięcej straconych to jeszcze nie będą mieć nic czasu na znalezienie sposobu wyjścia z tego kryzysu czy nawet marazmu. Zaraz po meczach w okresie świąteczno-noworocznym czeka ich starcie w pucharze Anglii ze Swansea a potem za kolejne 3 dni czeka starcie z Man Utd w pucharze Ligi Angielskiej, po 4-rech dniach kolejny mecz już w lidze. Nie ma czasu na regenerację, na odpoczynek i złapanie trochę oddechu. Dopiero po tej serii meczów co 3, 4 dni będą mieć 8 dni odpoczynku a potem mecze kolejno z Chelsea, dwukrotnie z Man Utd w lidze i pucharze, Liverpoolem i Arsenalem. Na pewno zawodnicy znają ten terminarz i na pewno są tym głęboko podłamani, także pod względem mentalnym drużyna jest przybita.
Żeby grać tak z tyłu potrzeba stabilizacji. Na szczęście piłkarzy WBA omijają kontuzje więc żadnych zmian w porównaniu z poprzednimi meczami nie ma się co spodziewać. Jeszcze jedna ważna rzecz jest warta odnotowania a właściwie osoba – to Darren Fletcher, były gracz Man Utd, taki ktoś pomiędzy defensywny pomocnik a środkowy pomocnik, który potrafi świetnie odebrać piłkę jak i ją przytrzymać. Jest to taka prawa ręka trenera, kapitan drużyny, olbrzymie doświadczenie i akurat na tej pozycji bardzo ważna postać.
Typ podaje już dziś choć wypadałoby po jutrze jszym meczu WBA z Southampton (a n óż trafią się jakieś kontuzje albo czerwone kartki , b yle tylko nie Fletchera!). Cóż , jutro i pojutrze nie będę miał czasu a obawiam się spadku kursu.
Wynik : 3-1 Oczywiście WBA oddało piłkę Hull (tylko 41% posi adania a przecież musieli gonić wynik)
Zy sk: 2,1 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
Podsumowanie moich dotychczasowych kuponów od połowy listopada do końca roku (kupon 25 zaczął się w starym roku a skończył w nowym – doliczyłem go do podsumowań)
Kupon 1 +2 j (postawione 2 j wygrane 4 j)
Kupon 2 +3,6 j (postawione 3 j wygrane 6,6 j)
Kupon 3 -2 j
Kupon 4 -5 j
Kupon 5 -4 j
Kupon 6 +1,32 j (postawione 2 j wygrane 3,32 j)
Kupon 7 +2,49 j (postawione 3 j wygrane 5,49 j)
Kupon 8 +4 j (postawione 4 j wygrane 8 j)
Kupon 9 -4 j
Kupon 10 +1,8 j (postawione 2 j wygrane 3,8 j)
Kupon 11 +3,72 j (postawione 4 j wygrane 7,32 j)
Kupon 12 +2,49 j (postawione 3 j wygrane 5,49 j)
Kupon 13 -1 j
Kupon 14 -2 j
Kupon 15 +1,95 j (postawione 3 j wygrane 4,95 j)
Kupon 16 -4 j
Kupon 17 -1 j
Kupon 18 +1,1 j (postawione 1 j wygrane 1,1 j)
Kupon 19 -2 j
Kupon 20 -3 j
Kupon 21 +4 j (postawione 5 j wygrane 9 j)
Kupon 22 -4 j
Kupon 23 -1 j
Kupon 24 -4 j
Kupon 25 +2,4 j (postawione 3 j wygrane 5,4 j)
Kupon 26 zwrot

Jednostki postawione: 72 j
Jednostki wygrane: 65,87 j
Kupony trafione: 12
Kupony nietrafione: 13
Zwroty: 1
Skuteczność kuponów: 48%
Yield: -8,5%
Strata: 6,13 j

No nie jest dobrze.
Podsumowując, aż 8 j straciłem na Man City (kupon 5 i kupon 24), jest to tak nieprzewidywalny zespół, że chyba odpuszczę sobie granie ich meczów w tym sezonie. Raz potrafią zagrać bardzo dobrze (FC Barcelona czy Arsenal ostatnio) a raz tak jak wczoraj – mogliby grać z Liverpoolem nawet do nowego roku a i tak bramki by nie strzelili).

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 28​

Man Utd - Hull 1 (10.01.2017, Puchar Ligi)
Osasuna - Valencia Valencia nie zachowa czystego konta (9.01.2017, liga)
Kurs: 1,73
ANALIZA
Hull ma swoje problemy w tym sezonie. Jak przedstawiają się ich najbliższe tygodnie opisałem już w poście gdzie stawiałem przeciwko nim na WBA. Mourinho ligi w tym sezonie nie wygra a wygrać z Man Utd coś w sezonie musi. Myślę że tu jest największa szansa.

Licząc wszystkie 17 meczów Valenc i i w tym sezonie tak w lidze jak i pucharze, tylko w dwóch się zdarzyło żeby nie było Both To Score (naturalnie to Valenc i a nie strzeliła bramki). W każdym meczu wyjazdowym w tym sezonie traciła choć jedną bramkę. Osasuna tragiczne w meczach domowych ale jak się ma za rywali takie zespoły jak FC Barcelona, Real Sociedad czy Atletico Madryt to nie ma się co dziwić. Ten typ jest trochę bardziej przeciw Valenc i i, która ma spore problemy z piłkarzami jak i z trenerami, którzy albo są zwalniani za słabe wyniki albo sami odchodzą nie dogadując się z drużyną i z władzami (Prandelli). Po za tym niedawno Dani Parejo – drugi kapitan Valenc i i dał o sobie znać w skandaliczny sposób gdy na suto zakrapianej imprezie dał się nagrać (filmik krąży w necie) i śpiewać niestosownie na ówczesnego włoskiego trenera. Problemy, problemy i jeszcze raz problemy – no chyba to jest w stanie w pewien sposób (po prostu strzelić jednego gola) wykorzystać nawet Osasuna.

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 29​

Tottenham - Chelsea
Typ: 2 DNB
Kurs: 1,83
⛔

ANALIZA
No nie mogę przejść obojętnie obok takiego kursu na Chelsea, która nie tylko ma serię zwycięstw, oni zwyczajnie swoją grą na tą serię zasłużyli. Grają bardzo wyrachowany futbol. Tam wszystko doskonale funkcjonuje. Taktyka, ustawienie od obrońców poprzez pomoc aż do Costy. Do tego charyzmatyczny trener, który poi się takimi meczami. On wszystkimi meczami żyje przy linii ale te z rywalami z najwyższej półki są dla niego niczym tlen dla człowieka.
Ogólnie wymienię w kilku punktach dlaczego właśnie Chelsea:
- terminarz – Chelsea ze wszystkich zespołów w czasie tych gier świąteczno-noworocznych miała najwięcej czasu na odpoczynek (strona www pod analizą). Nawet teraz Tottenham miał 3 dni odpoczynku a Chelsea 4 dni. Ja ten okres nazwałbym takim miniturniejem. W takim turnieju (nawet w MŚ czy ME niektóre zespoły grają trzy mecze i rozjeżdżają się do domów) ciężko rozegrać trzy doskonałe mecze. A przypomnijmy, że Tottenham pierwsze dwa mecze zagrał fantastycznie. Chelsea natomiast nie dość, że ma lepszy terminarz to jeszcze widać było, ze szachowała siłami (widać to było w meczu ze Stoke). Jak taki terminarz ma znaczenie widać chyba najlepiej po Southampton (i tu musze się przyznać, że żałuje bo miałem postawić na Everton w ostatnim ich meczu ale po głębszej analizie odrzuciłem ten typ) i niech nikt się nie dziwi, ze mieli trzy porażki w tym okresie oraz po ostatnim meczu Liverpoolu (remis w ostatniej kolejce z bardzo słabym Sunderlandem).
- Seria zwycięstw Tottenhamu – i to bym nazwał korzyścią dla tego typu. Ostatni mecz pomiędzy tymi zespołami odbył się ledwie 6 kolejek temu (26 listopada). Uwierzcie mi, że w futbolu to jest nic. Piłkarze doskonale jeszcze pamiętają tamten mecz. Na pewno tez doskonale pamięta trener Conte. Do tamtego meczu Tottenham przystępował z takim bilansem meczów: na 9 swoich ostatnich meczów miał tylko jedno zwycięstwo z WHU (do 89-tej minuty jeszcze przegrywali 1-2 żeby strzelić dwie bramki w ostatnich akcjach i wygrać). Teraz sytuacja wygląda zgoła odmiennie: dokładnie od meczu z Chelsea rozegrali 7 spotkań na które złożyło się aż 6 zwycięstw i porażka z Man Utd. Do czego zmierzam? Chelsea lekko mogła wtedy Tottenham zlekceważyć – podeszła jak do każdego innego meczu. Nie mówię, że nie byli zmobilizowani ale do tego typu meczów podchodzi się z inną motywacją. Bardzo to było widać przede wszystkim w pierwszej odsłonie tamtego meczu. Tottenham się na nich rzucił, co piłka znajdowała się w okolicach 20-30 metra od bramki przeciwnika to bomba, jedna za drugą. Tych strzałów z dystansu w pierwszej połowie mieli co najmniej kilka (jedna z nich znalazła drogę do bramki). Jak szybko wyciąga wnioski z meczu Conte już można było zauważyć w drugiej połowie. Całkiem inne spotkanie – już takiej ilości strzałów nie oglądaliśmy za to bardzo dobrą organizację gry Chelsea – przede wszystkim w obronie.
- mecze Tottenhamu z wielkimi firmami - Tottenham trochę sobie nie radzi grając z drużynami z tzw TOP-u. W tym sezonie wygrali tylko jedno spotkanie (u siebie z Man City) a grali takich spotkań jeszcze 7 w których mieli 5 porażek i 2 remisy (grali z takimi zespołami jak Monaco x2, Liverpool x2, Chelsea, Man Utd, Arsenal).
Reasumując Chelsea podejdzie w pełni skoncentrowana i zmobilizowana już od pierwszej minuty spotkania. Oczywiście tak samo skoncentrowani podejdą gracze Tottenhamu i tutaj należy się zastanowić, kto ma lepszych graczy? Jeśli jedni i drudzy podejdą z pełnym zaangażowanie to wygra zespół który ma lepszych wykonawców do taktyki swoich trenerów. Mi się wydaję, że tutaj bezsprzecznie lepszym strategiem jest Conte a lepszych graczy zdecydowanie posiada drużyna Chelsea. Jeśli chodzi o osłabienia z podstawowego składu, to w Chelsea może zabraknąć Alonso (nie jest to za duża strata), natomiast w Tottenhamie nie zagra Lamela.
http://www.meczyki.pl/newsy/niesprawiedliwy-terminarz-w-premier-league-chelsea-odpocznie-najbardziej/44682-n

Wynik: 2-0
Strata: 3 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 30
Hull - Swansea Hull nie zachowa czystego konta (7.01.2017, Puchar Anglii)
Bolton - Crystal Palace Crystal Palace nie zachowa czystego konta (7.01.2017, Puchar Anglii)
Kurs: 1,95
⛔
ANALIZA
Hull przystąpi do tego meczu prawdopodobnie z trenerem asystentem (choć jest już przymierzany Marco Silva).Zawodnicy Swansea już widać, że fajnie zareagowali na nowego trenera w meczu z Crystal Palace – tzw. efekt nowej miotły zadziałał. Obie drużyny mają swoje problemy w lidze i ciężko stwierdzić jak zespoły podejdą do tego meczu. Mi się wydaje , że na dzień dzisiejszy ten mecz jest nikomu nie potrzebny. Z drugiej jednak strony dla trenera Clementa to będzie fajny mecz, żeby już powprowadzać jakieś swoje zmiany w zespole i przyjrzeć się jak będzie zespół funkcjonował – ewentualnie zmieniać w trakcie meczu założenia - i to bez zbytniej presji. Dla obu drużyn najważniejsza w tej chwili jest liga. Tam są gigantyczne pieniądze do zdobycia już nawet nie tyle za wygrane co po prostu za występy. Ale na koniec trzeba się jakoś utrzymać. Na pewno w zespole Swansea jest potencjał, trzeba tą drużynę po prostu pozbierać w całość. Pierwsze oznaki dobrej gry myślę, że zauważymy już w meczu pucharowym. Na zdobycie bramki na pewno ich stać. Hull za trzy dni gra kolejny mecz z Man Utd w Pucharze Ligi a potem za kolejne 4 dni w meczu u siebie z Bornemouth. Moim zdaniem, trenerzy Hull powinni w tych dwóch meczach oszczędzać swoich najlepszych graczy na ligę (tym bardziej po ostatnim maratonie gier) bo czekają ich bardzo ważne mecze. Jeśli tego nie zrobią to nie wróże im nic dobrego już w tym sezonie. Jeśli nawet przybędzie nowy trener to nie liczyłbym na efekt nowej miotły akurat w meczu pucharowym - raczej wszyscy powinni zasugerować nowemu trenerowi odpoczynek dla najbardziej wyeksploatowanych graczy.
Bolton (League One) taka wielka marka powoli się odbudowuje. Jest na najlepszej drodze do awansu do Championship. Ostatnie 10 meczów domowych to same zwycięstwa (w tym już dwie rundy pucharowe z Grimsby i Sheffield Utd) – oczywiście to jest tylko trzeci poziom rozgrywek ale na pewno u chłopaków będzie ogromna motywacja żeby sprawdzić się na tle rywala z Premier League. Rywala, trzeba to jasno stwierdzić bardzo słabo ostatnio się spisującego. I tutaj sytuacja wygląda tak samo jak przy zespole Hull i Swansea. Wydaje mi się że Sam Allydrace zagra rezerwami w tym meczu, żeby skupić się tylko na lidze. Tutaj wcale bym się nie zdziwił gdyby Bolton awansował do dalszej fazy rozgrywek.

Wyniki:
2-0
0-0

Strata: 3 j Tragiczne te typy były

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 31​

Nicea - Metz 1
Tottenham - WBA 1
Kurs: 1,89
⛔
ANALIZA
Nicea poodpadała już z Pucharu Ligi (w grudniu) z Pucharu Francji (w zeszły weekend) więc pozostaje już tylko walka na jednym froncie – walka o tytuł mistrza Francji. Są na najlepszej drodze aby sprawić tak wielką niespodziankę. Metz bardzo słabe, szczególnie na wyjazdach (od 4-rech meczów bez strzelonej bramki). Tworzą sobie bardzo mało sytuacji strzeleckich. Jedyna ich wygrana w ostatnim czasie na wyjeździe z Toulusą była niezwykle szczęśliwa – strzelili dwie bramki oddając dwa strzały na bramkę). Tuz przed świętami przegrali bardzo ważny mecz z bezpośrednim rywalem o utrzymanie, drużyną Caen, aż 3-0.
Tottenham w sumie można pozostawić bez komentarza – ostatnio grają fantastyczny futbol. Mecz z Chelsea chyba był ich najlepszym w tym sezonie. To był mecz w ich wykonaniu P-E-R-F-E-K-C-Y-J-N-Y. Wiedzą, że stać ich na wielkie rzeczy, teraz tylko nie tracić punktów ze słabeuszami jakimi bez wątpienia jest ekipa WBA – szczególnie grająca na wyjazdach. Zespół ten skupia się przede wszystkim na meczach na własnym stadionie. Na wyjazdach grają na zasadzie jak się uda to się uda a jak nie to trudno. Pozycje w lidze maja na dzień dzisiejszy spokojną więc większego ciśnienia na zwycięstwo nie mają. W meczach z topowymi drużynami – a dotychczas grali z Arsenalem, Chelsea i Liverpoolem – wszystkie przegrali.
Wyniki:
0-0
4-0

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 32​

Atletico Madryt - Betis 1
Valencia - Espanyol Valencia nie zachowa czystego konta
Kurs: 1,71
✅
ANALIZA
Atletico w tym sezonie nie ma ustabilizowanej formy. Podejrzewam, że zawodnicy jak i trener już są lekko wypaleni. Trener to czuje (stąd pogłoski o przeprowadzce do Mediolanu) i zawodnicy też. Nie będę analizował tego meczu pod kątem Atletico lecz pod kątem Betisu. Jak wyglądają wyniki Betisu z najlepszą trójka La Liga – poprzedni sezon tylko mecze wyjazdowe:
Real Madryt – Betis 5-0
FC Barcelona – Betis 4-0
Atletico – Betis 5-1
W tym sezonie Betis już zagrał z FC Barceloną na wyjeździe i dostał 6-2 oraz z Realem co prawda u siebie ale wynik brzmiał 1-6. Widać po tych wynikach jakie ogromne problemy ma Betis grając z najlepszymi drużynami. W zasadzie na tych wynikach opieram swój typ.
Drugi typ to:
Licząc wszystkie 17 meczów Valencii w tym sezonie tak w lidze jak i pucharze, tylko w dwóch się zdarzyło żeby nie było Both To Score (naturalnie to Valencia nie strzeliła bramki). W każdym meczu wyjazdowym w tym sezonie traciła choć jedną bramkę. Osasuna tragiczne w meczach domowych ale jak się ma za rywali takie zespoły jak FC Barcelona, Real Sociedad czy Atletico Madryt to nie ma się co dziwić. Ten typ jest trochę bardziej przeciw Valencii, która ma spore problemy z piłkarzami jak i z trenerami, którzy albo są zwalniani za słabe wyniki albo sami odchodzą nie dogadując się z drużyną i z władzami (Prandelli). Po za tym niedawno Dani Parejo – drugi kapitan Valencii dał o sobie znać w skandaliczny sposób gdy na suto zakrapianej imprezie dał się nagrać (filmik krąży w necie) i śpiewać niestosownie na ówczesnego włoskiego trenera. Problemy, problemy i jeszcze raz problemy – no chyba to jest w stanie w pewien sposób (po prostu strzelić jednego gola) wykorzystać nawet Osasuna.
Przyjście nowego trenera na razie nic nie zmieniło. Z tak słabą i zdziesiątkowaną Osasuną zremisować 3-3. No źle to wygląda.
Wyniki:
1-0
2-1

Zysk: 2,13 j

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom