>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Analiza, tu i teraz, żadne H2H

Status
Zamknięty.
analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 33​

MŚ w piłce ręcznej
Polska - Norwegia 2
Niemcy - Węgry 1
Kurs: 1,73
Bukmacher: Bet365
Stawka: 2/10
✅
ANALIZA
Dla nas te MŚ to bardziej zbieranie doświadczenia niż walka o cokolwiek. Niby wszyscy zdejmują presję z naszej drużyny bo i trener, sami piłkarze ale i dziennikarze. To się łatwo mówi, ale dla nich to będzie ogromne przeżycie i przynajmniej w pierwszym meczu przeciwko Norwegom może się źle to skończyć. My z Norwegami mieliśmy problemy kiedy mieliśmy najsilniejszą kadrę a co dopiero będzie teraz. W drużynie Norwegii nie ma za wiele zmian, w zasadzie brakuje tylko dwóch zawodników coś znaczących w tej drużynie.
Wielkim minusem naszej kadry jest brak zgrania a to w piłce ręcznej bardzo ciężko wyćwiczyć w kilku meczach. Można kilka wariantów przećwiczyć ale jeśli nie zatrybią to co dalej? Zostają akcję indywidualne. W starej gwardii zespół ciągnął ktoś z trójki Michał Jurecki, Lijewski lub Bielecki a teraz kto to pociągnie? Ja nie widzę takiego zawodnika, który weźmie ciężar gry na siebie i jeszcze mu się to powiedzie.
Jedyny plus po naszej stronie to trener Dujszebajew, który może coś wymyśli niekonwencjonalnego na Norwegów – z drugiej strony trzeba mieć odpowiednich wykonawców.

Drużyna węgierska jest za dobra na drużyny słabsze a za słaba na drużyny silne jak Francja, Hiszpania czy właśnie Niemcy. Niemcy aktualni mistrzowie Europy (wtedy przyjechali do Polski odmłodzoną drużyną i niespodziewanie wygrali cały turniej – teraz ta drużyna jest jeszcze bardziej zgrana i doświadczona o takie turnieje) przyjechali właściwie najlepszym składem. Myślę, że na pewno włączą się do walki o złoto.
Wyn iki:
20-22
27-23

Zysk: 1,46 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 34​

MŚ w piłce ręcznej
Polska - Norwegia
Typ: Sander Sagosen over 4,5
Kurs: 1,72
Bukmacher: Unibet
Stawka: 1/10
⛔

ANALIZA
Tak na szybko bo już za godzinkę mecz:
- środkowy rozgrywający, powinien mieć sporo okazji do rzutu
- został wybrany do siódemki gwiazd polskiego Euro
- ostatnio podpisał bajeczny kontrakt z PSG
- w jednym z ostatnich sparingów ze Szwecją to on błysnął formą strzelając aż 8 bramek mimo porażki aż 37-29
- o ile dobrze pamiętam to chyba wykonuje też rzuty karne albo jest jedną z osób do tego wyznaczonych więc jest dodatkowy handicap – nasza obrona nie stanowi raczej monolitu stąd myślę, że trochę tych fauli z naszej strony będzie i kilka rzutów karnych

Wynik: 3 gole 11 rzutów oddanych - 27% skuteczności - mecz życia Malchera (te piękne parady to głównie po rzutach Sagosena) a i tak przegrywamy mecz
Strata: 1 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 35​

MŚ w piłce ręcznej
Brazylia - Polska
Typ: 1
Kurs: 2,15
✅
ANALIZA
Takich kursów można się było spodziewać po pierwszych meczach tych drużyn na MŚ. Ja idę w stronę Brazylii – niestety nie podzielam tego entuzjazmu jak wdarł się w nasz naród. Zagraliśmy bardzo słabe spotkanie szczególnie w ataku. Jedyne na co byliśmy przygotowani to na grę w ataku gdy byliśmy w przewadze jednego zawodnika. Wtedy to piłka szła po obwodzie aż docierała do Daszka, który skończył chyba tak ze 4 lub 5 akcji. Mieliśmy to pięknie rozpracowane. Natomiast leżymy jeśli chodzi o środek rozegrania o zagraniu do obrotowego to w ogóle szkoda gadać – nie istnieje. Przytoczę kilka statystyk z meczu Brazylii z Francją. Zdziwicie się ale więcej rzutów w tym meczu oddała drużyna Brazylii (52 rzuty do 49-ciu Francji) tylko co z tego skoro na niewyobrażalnym poziomie grali obaj francuscy bramkarze, szczególnie Omeyer 14 obron na 21 rzutów (67% skuteczności), Gerard natomiast 9 na 18 (50 % skuteczności). Brazylijczycy grają szybki atak, nie kombinują zbytnio stąd tak często oni jak i rywale zbliżają się do granicy 30-stu goli. Polacy jeśli chodzi o rzuty oddali ich ledwie 33! w całym meczu z czego 20 należało do Tomka Gębali i Daszka. To nawet taka Angola w meczu ze Słowenią oddała 53 rzuty na bramkę. Czego my się boimy? Nikt nie chciał wziąć ciężaru gry na siebie albo nikt nie potrafił. To że mamy taki wynik jaki mamy, zawdzięczamy bardzo słabej Norwegii, szczególnie w ataku (również żadnego zgrania z obrotowym). No i nie przesadzajmy z tym Melcherem – no wyszedł mu bardzo dobry mecz ale chyba nie myślicie, że to bramkarz światowej klasy i będzie grał tak co mecz? A Brazylijczycy co mecz będą robić z bramkarza przeciwników MVP? Nie ma szans. Jeszcze dochodzi nasza mentalność, która już nas totalnie zgubi w tym meczu. Tak głaskamy tych chłopaków, że jeszcze są zdolni uwierzyć, że są tacy świetni. Do tego Brazylijczycy rozbici w pierwszym meczu więc już zupełnie na lajcie ich rozgromimy. Całe nasze podejście.

Wynik: 28-24
Zysk: 1,15 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 36​

Burnley - Southampton
Typ: 1X
Kurs: 1,70
✅
ANALIZA
Southampton w meczu z Liverpoolem w Pucharze Ligi zagrał najsilniejszym składem (wygrali 1-0). 4 dni wcześniej aż 7-miu zawodników pojawiło się w spotkaniu Pucharu Anglii z Norwich (2-2). Southampton w trakcie gier świąteczno-noworocznych miał najmniej wypoczynku ze wszystkich zespołów (wszystkie 3 mecze przegrali). Jak się okazuje spora część zawodników w ogóle nie wypoczywa.
Skopiuje tekst jednego z portali o piłce:
„Żaden inny zespół z Premier League nie ma bowiem tak napiętego kalendarza, jak ekipa Claude’a Puela, która ostatnio grała:
– 28 grudnia: porażka 1:4 z Tottenhamem
– 31 grudnia: porażka 1:2 z West Bromem
– 2 stycznia: porażka 0:3 z Evertonem
– 7 stycznia: remis 2:2 w meczu 3. rundy FA Cup z Norwich
– dziś (11 stycznia): mecz półfinałowy EFL Cup z Liverpoolem
Czyli – 15 dni, 5 meczów. A przecież Świętych czeka teraz jeszcze na przestrzeni nieco ponad dwóch tygodni: starcie w FA Cup z Norwich, rewanż w EFL Cup z Liverpoolem, a w międzyczasie potyczki ligowe z Burnley, Leicester i Swansea. Szybko licząc – 10 spotkań w 35 dni. W tym – jak na ironię – dodatkowe z Norwich, o tyle frustrujące, że załatwione w 92. minucie meczu 3. rundy FA Cup przez napastnika Kanarków Stevena Naismitha.”

Teraz kilka słów o Burnley a właściwie posłużę się tabelą. Będzie to tabela ligowa Premier League – spotkania ligowe rozgrywane tylko na swoim stadionie. A teraz z agadka: Znajdź drużynę nie pasującą do pozostałych? Tak jest, dobrze widzicie.
Burnley to drużyna własnego boiska, bardzo ciężko zdobywa się tutaj punkty. Burnley u siebie przegrał tylko z Arsenalem (0-1) i Man City (1-2) oraz w pierwszej kolejce czyli pół roku temu ze Swansea (0-1).
Wynik: 1-0
Zysk: 0,7 0 j

Otrzymane punkty reputacji: +5
analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 37​

MŚ w piłce ręcznej
Argentyna - Szwecja Szwecja handicap -2,5
Polska - Rosja 2
Kurs: 1,96
✅
ANALIZA
Szwedzi na Bahrajn wyszli mega naładowani, skoncentrowani. Szybko załatwili Bahrajn a potem spokojnie kontrolowali mecz. Także przed Argentyną trafił im się fajny trening gdzie mogli wiele jeszcze ewentualnych niedociągnięć w akcjach ofensywnych poprawić. Argentyńczycy zdecydowanie więcej sił stracili w meczu z Danią. Na początku meczu jeszcze jakoś stawiali czoła Duńczykom, jednak już w końcówce pierwszej połowy Landin zaczął grać na coraz większym procencie skuteczności obron i Duńczycy odjechali przeciwnikom. Myślę, że podobnie może wyglądać mecz ze Szwecją. W tej chwili Szwedzi to poziom Duńczyków. Ja w ogóle myślę, że Szwedzi mogą być takim czarnym koniem MŚ. Od tych dwóch wygranych sparingów z Norwegią wydają się bardzo silni.
Wczoraj MVP spotkania Rosji z Norwegią został bramkarz Norweski Bergerud choć nie bronił na nie wiadomo jakiej skuteczności. Jednak zanotował kilka bardzo ważnych interwencji w meczu. Żeby wygrać z Rosjanami musi któryś z naszych bramkarzy zostać MVP bo innej możliwości do wygranej nie widzę. Wczoraj Dujszabajew dał naszym atakującym do zrozumienia że grając 6 na 6 w ataku nie mamy szans stąd ściągał bramkarza i wprowadzał siódmego na parkiet. Niestety zupełnie to nie zdało egzaminu. Mimo, że graliśmy na dwóch obrotowych to nikt nie miał odwagi do nich grać gdyż trzeba dużej precyzji do takiego zagrania. Wiedzieli, że nie dokładne zagranie, strata i od razu przeciwnicy będą rzucać do pustej bramki. Trochę wrzucił trener tym zagraniem naszych na minę – grali pod zdwojoną presją. Pewnie na Rosjan znowu trener coś wymyśli ale tak jak już wspominałem w innych postach – nie mamy zawodników klasowych do wykonywania jego założeń choćby nie wiem jak były dobre. Z Brazylijczykami mieliśmy aż 20 strat, z Norwegią 17 strat. Rosjanie w meczu z Norwegią mieli tylko 8 strat (w sumie w dwóch meczach mają tyle strat co my z samymi Brazylijczykami).
Wyniki:
17-35
20-24
Zysk: 0,96 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 38​

MŚ w piłce ręcznej
Dania - Szwecja Szwecja handicap +3,5
Kurs: 1,78
✅
ANALIZA
Szwedzi urządzili sobie kolejny trening strzelecki. Tak jak już pisałem we wcześniejszym poście dla mnie w tej chwili Szwecja i Dania to jest bardzo podobny poziom dlatego nie zgadzam się z kursami wystawionymi na ten mecz. Oczywiście oba zespoły powygrywały swoje pierwsze mecze i to wysoko jednak jedna kwestia mnie zainteresowała. Gra obronna obu drużyn. I tutaj skłaniałbym się ku Szwedom, którzy grając ze słabszymi nie odpuszczali rywalom a to dobrze bo mogli sobie przećwiczyć grę obronną i ją jeszcze udoskonalić. Zgoła odmiennie ma się sytuacja z Danią – 28 bramek straconych z Egiptem? Ja wiem, że oni ten mecz kontrolowali ale trochę źle to wygląda. Szwedzi dopuścili Argentyńczyków do 38 uderzeń i do 11 strat, Duńczycy do 45 uderzeń i 9 strat. Licząc jeszcze do tego mecz towarzyski Szwedów z Chile tuż przed MŚ gdzie stracili 21 bramek to już są 3 kolejne mecze z w których tracili niedużo bramek. Oba zespoły w ostatnich meczach bardzo dużo rzucaja bramek, dlatego myślę, że w tym meczu wygra zespół, który będzie miał bardziej szczelną obronę i lepszego bramkarza. Nie brałbym po d uwagę tego, ze Duńczycy mieli jeden dzień więcej na odpoczynek gdyż Szwedzi swoje mecze mogli traktować niczym jednostkę treningową. Cały mecz powinien być na styku +/- 3 bramek stąd biorę handicap na Szwecję +3,5.
Wynik: 27-25
Zysk: 0,78 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 39​

MŚ w piłce ręcznej
Katar - Argentyna Argentyna +4,5
Kurs: 1,58
✅
ANALIZA
Argentyna zagrała do tej pory z drużynami, które w ostatecznym rozrachunku mogą nawet stanąć na podium MŚ. Dostali solidny oklep. Teraz dostają drużynę, która nie zachwyca na tym turnieju. Katar zagrał bardzo słaby mecz z Egiptem. Po wyniku można wywnioskować, że mecz był na styku ale w rzeczywistości Egipt od stanu 5-5 wyrobił sobie 3-punktową przewagę, którą sukcesywnie utrzymywał albo powiększał do 5-ciu punktów. Przed samym końcem meczu Egipt prowadził 5-cioma bramkami ale ostatnie trzy rzuty należały do drużyny Kataru, które w ostatecznym rozrachunku nic nie zmieniły. Z najsłabszą drużyną na turnieju Bahrajnem wygrali głównie dzięki swojemu bramkarzowi. Katarczycy byli przed przerwą zabójczo skuteczni i po 27 minutach gry mieli na koncie ledwie cztery niecelne rzuty. W bramce szalał Sarić, z aż 50%-tową skutecznością obron. To wystarczyło, by w ciągu 30 minut wyrobić 10-punktową przewagę, której już nie oddali do końca meczu.
Katar wygrał na IO z Argentyną 22-18. W tamtym meczu główne role w reprezentacji Kataru odgrywali Markovic i Mamisevic. Teraz ich nie ma. Z takich najbardziej wiodących postaci został Capote no i bardzo uznany trener. Z reprezentacją Kataru wydaje mi się, ze jest mniej więcej tak jak z naszą drużyną. Świetny trener, mimo wszystko jednak ze średnimi zawodnikami, którzy nie potrafią zrealizować jego założeń. Mi się wydaje, ze zawodnikom brakuje motywacji. Chyba po prostu nie mają zagwarantowanych takich pieniędzy jak za grę na turnieju u siebie. Już poniekąd pierwsze oznaki słabej gry było widać na IO, teraz myślę, że będzie jeszcze gorzej. Katar z Argentyną spotkał się w meczu towarzyskim przed MŚ i Katar wygrał to spotkanie 5-cioma trafieniami choć do przerwy przegrywał.
Gdyby tak spojrzeć na ostatnie mecze Argentyny, konkretnie 11 to jest mega czerwono, porażka za porażką. Ale jakich oni mieli przeciwników. Po 2 x grali ze Szwecją, Danią i Katarem, do tego Francja, Hiszpania, Chorwacja. Zremisowali z Polską, wygrali z Tunezją do tego dotrzymywali kroku Katarowi i Chorwatom. Na takich rywalach najwięcej można się nauczyć. Liczę że będą dotrzymywać kroku Katarowi i jeśli nawet przegrają to nie będzie to przekonująca porażka.
Wynik: 21-17 Nie oglądałem meczu z wiadom yc h powodów ale ta pierwsza połowa to musi ała być parodia piłk i ręcznej (na 30 minut przed meczem kurs na moje zdarzenie wynosił 1,35)
Zysk: 0,58 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 40​

MŚ w piłce ręcznej
Argentyna - Egipt over 47,5
Szwecja - Katar Szwecja handicap -1,5
Kurs: 1,82
✅
ANALIZA
Jestem przekonany, że po wczorajszym meczu w szatni Argentyńczyków padło kilka mocnych, męskich słów. To są twardzi faceci, nie może taka porażka a przede wszystkim taka gra przejść w ich szatni bez echa. Przede wszystkim atakujący muszą się zastanowić nad swoimi poczynaniami.
O ile dobrze wiem to, Argentyńczycy muszą wygrać co najmniej czterema trafieniami żeby awansować do kolejnej rundy (oczywiście pod warunkiem, ze pokonają też Bahrajn). Także mimo wszystko może się zdarzyć tak, że będą zmuszeni do większego ryzyka. Natomiast Egipt raczej swa grę opiera o atak niż o obronę.
O Szwecji i Katarze wiele zdań napisałem w poprzednich postach – wszystko podtrzymuje. Szwedzi nieznacznie przegrali z Duńczykami natomiast mimo dobrego wyniku Kataru to ich gra ofensywna i skuteczność w ataku pozostawia wiele do życzenia.
Wyniki:
26-31
36-25

Zysk: 0,82 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 41​

MŚ w piłce ręcznej
Macedonia - Islandia over 49,5
Białoruś - Węgry 2
Kurs: 1,96
⛔
ANALIZA
Czekałem z tymi typami na mecz Tunezji z Angolą bo gdyby padła jakaś mega niespodzianka to mój typ na mecz Macedonii z Islandią mógłby się tak nie sprawdzić. Na 10 minut przed końcem meczu Tunezja jednak prowadzi z Angolą aż ośmioma bramkami. Także poszedł taki kupon.
Macedonia z zapewnionym awansem, teoretycznie mogli by się tym zadowolić ale jeśli nada się szansa to może jednak warto będzie powalczyć o 3-cie miejsce i tym samym uniknąć Francuzów w kolejnej fazie turnieju? Moim zdaniem Islandczycy są lepsza drużyną od Macedonii ale Ci drudzy mają tego swojego Lazarova. Myślę, ze jedni i drudzy za wszelką cenę będą chcieli wygrać. Islandczycy, wiadomo, o pozostanie w turnieju natomiast Macedończycy o uniknięcie Francji. Dla mnie mecz będzie jak najbardziej otwarty. Mam nadzieje, ze jeden z zespołów osiągnie szybko tak ze 3-punktową przewagę dzięki czemu drugi będzie musiał gonić wynik i gra stanie się otwarta. Im dłużej będzie wynik w okolicach remisu tym gorzej dla tego typu.
Najlepszym odniesieniem do tego typu mógłby być mecz z Chile. Węgrzy bezproblemowo Chilijczyków pokonali już od samego początku meczu wyrabiając sobie przewagę natomiast Białoruś przegrała choć przebieg tego meczu był bardzo dziwny bo a to jedni mieli przestoje, żeby po chwili zespół drugi odegrał się tym samym. W końcu większy przestój w strzelaniu trafił się Białorusinom i to reprezentacja Chile mogła cieszyć się z wygranej. Jednak określenie siły obu drużyn najlepiej pokazują mecze z najlepszymi zespołami w grupie. Co prawda oba zespoły przegrały ale zdecydowanie walkę podjęli z nimi głównie Węgrzy. Jak choćby z Niemcami gdzie przegrywali nawet 16-9 żeby odrobić na 16-15. Tutaj jednak prowadzili nierówną walkę z Gensheimerem, który strzelił dla drużyny Niemieckiej połowę wszystkich zdobytych bramek. Takiego gracza na pewno nie ma Białoruś. Z Chorwatami Węgrzy prowadzili nawet 4-rema bramkami i naprawdę musieli się Chorwaci mocną spiąć żeby pokonać swoich przeciwników. Białoruś z Chorwacją nawet przez moment nie prowadziła. Chorwaci dobrze pilnowali wyniku. Natomiast z Niemcami Białorusini w miarę prowadzili wyrównany mecz z pierwszej połowie natomiast w drugiej Niemcy sobie zrobili szybciutko 3 punkty przewagi i pilnowali do końca meczu.
Wyniki:
27-27
27-25

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 42​

Betis - Gijon 1X
Monaco - Lorient 1
Newcastle - Rotherham 1
Kurs: 2,03
✅
ANALIZA
Gijon w tym sezonie na wyjeździe bez zwycięstwa. Betis to drużyna głównie punktująca na własnym stadionie. Nie licząc meczu z Realem, który urządził sobie strzelanie to stracili tylko 6 bramek na własnym stadionie z czego kolejne 3 z Celtą Vigo. Myślę, ze nie ma szans aby Gijon przełamało niemoc w spotkaniu z Betisem, które zagrało ostatnio dobry mecz z Atletico mimo skromnej porażki 1-0.
W zeszły weekend stawiałem na zwycięstwo Nicea. Sądziłem że wzorem Leicester powalczą o tytuł w tym sezonie ale jak się nie potrafi wygrać z ostatnim zespołem w tabeli to o czym mowa. Mogą sobie tytuł wybić z głowy. W ten weekend stawiam na Monaco – teraz to oni są najbliżej tytułu. Mają olbrzymią szanse na to gdyż PSG cieniuje w tym sezonie. Widać, że Emery nie bardzo nadaje się do roli trenera drużyny z wieloma gwiazdami w składzie. Po prostu go to przerasta. Myślę, że Monaco ma szansę wykorzystać potknięcia PSG i sięgnąć po tytuł. Ale jest tez jeden warunek – trzeba takie mecze jak z Lorient po prostu wygrywać.
W ostatnim moim typie w zasadzie wystarczy spojrzeć na tabelę. Rotherham grając na wyjeździe ma najwięcej straconych bramek ze wszystkich drużyn. Średnio 3 bramki na mecz. Rywale sięgają nawet do 80% posiadania piłki. Newcastle w tym sezonie interesuje tylko jedno – awans do Premier Leaugue.
Wyniki:
0-0
4-0
4-0

Zysk: 1,03 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 43​

MŚ w piłce ręcznej
Hiszpania - Brazylia Hiszpania handicap -6,5
Kurs: 1,72
⛔
ANALIZA
Brazylia wygrała nieznacznie z nami i Japonią jednak wygrali tylko dlatego że byli nieznacznie skuteczniejsi w obronie i w ataku. Prezentują bardzo zbliżony poziom do naszej drużyny czyli bardzo słaby. Nie oszukujmy się gdybyśmy mieli taki atak jak kiedyś to byśmy ich zlali tak jak to zrobili Francuzi. W pierwszy meczu z w pełni zaangażowaną Francją polegli – to była sromotna porażka. Wczoraj po Hiszpanach można było zauważyć jak są silni gdy zależy im na zwycięstwie – walczyli o pierwsze miejsce i zdecydowanie wygrali z nie taka słabą Słowenia. Teraz również podejdą w pełni naładowani i zmotywowani na Brazylijczyków. Myślę że obnażą ich wszystkie słabości i wygrają bardzo zdecydowanie.
Wynik: 28-27 Wiele razy widziałem naszego Szmala w akcji jak wybraniał nam mecze ale czegoś takiego co dziś wyprawiał Almeida w bramce Brazylijskiej to nie widziałem. No na pewno ponad 10 sytuacji czystych (tylko on i atakujący) obronionych! Szkoda też że w pierwszej połowie w bramce Hiszpańskiej stał &quot;ręcznik&quot;.

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 44​

MŚ w piłce ręcznej
Niemcy - Katar 1
Chorwacja - Egipt 1
Węgry - Dania 2
Kurs: 1,68
Stawka: 3/10
⛔
ANALIZA
W pełni popieram typy Macko18. Ja do nich dorzucam jeszcze zespół Dani .
Katar już swoje tutaj osiągnął, wyszedł z grupy. Niemcy niesamowicie silni a przede wszystkim Gensheimer, który chyba idzie na króla strzelców.
Chorwaci niby osłabieni ale trafili w 1/8 na słabego rywala. Egipt zajął trzecie miejsce bo dwa zespoły reprezentowały fatalny poziom nie godny MŚ (Argentyna i Bahrajn) a trzeci czyli Katar nie gra już tak jak na swoich MŚ. O Katarze zresztą pisałem w poprzednich postach i nie chce się powtarzać. Na Węgrach zemści się to co wczoraj zrobili z Białorusią. Jak się kombinuje i nie gra na 100% to właśnie tak się kończy. Duń czycy również bardzo mocni. Pokonali Szwedów, którzy przecież też trafili z fantastyczną formą.
W za sadzie mogliby się jeszcze znaleźć na moim kuponie Szwedzi ale mam zasadę, ż e nie gram więcej niż trzech meczów na kuponie. Stąd do kuponu w ybrałe m Danię kosztem Szwecji.
Wyn iki:
20-22
?
27-25
Strata: 3 j
No i zrobił nam się turniej bram kar zy. To by ły moje ostatnie typy z MŚ w piłce ręcznej. Któż to wie kto następny będzie miał dzień konia i wszystko będzie bro nił?

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 45​

Makarova - Konta 2 (Australian Open)
Celta Vigo - Real Madryt Real nie zachowa czystego konta (Copa del Rey)
Kurs: 1,70
✅

ANALIZA
Ależ J o hanna ganiała tą Woźniacki po tym korcie. Lewa, prawa, lewa i znowu prawa. No coś pięknego. No nie wiem czy to nie jest tegoroczna zwyciężczyni AO. Ależ Johanna gra. Widać po niej taką złość na tym korcie tylko w pozytywnym odniesieniu. Zachowuje się tak jakby ktoś ją przed meczami nieźle wk…iał a ona idzie później na kort żeby się wyżyć! Gra z taką agresją, jest ta zawzięta w sobie, że rywalkom odechciewa się grać.
Oj trafił się dołek Realowi. Ten mecz z Malagą był fatalny i gdyby nie bramki Ramosa po stałych fragmentach to mogłoby się to skończyć różnie – tym bardziej że skuteczność była tragiczna. Celta już w pierwszym meczu zaskoczyła Real wygrywając z nimi 2-1. Widząc jak łatwo obrońcy Realu dopuszczają do sytuacji strzeleckich swoich przeciwników nie pozostaje mi nic innego jak zagrać że nie zachowa Real czystego konta. Malaga, która nie słynie z gry ofensywnej miała co najmniej 3 sytuacje, które mogła zamienić na gola (między innymi strzał w słupek). Real na pewno się otworzy, musi strzelać gole żeby awansować dalej. Nadarzy się okazja na kontry i myślę, że co najmniej kilka takich Celta sobie stworzy – kwestia wykorzystania. Myślę, że choć raz się uda.

Wyniki:
0-2
2-2

Zysk: 0,70 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 46​

Johanna Konta wygra Australian Open 2017
Kurs: 7,00
Stawka: 0,2/10
⛔

ANALIZA
Krótka analiza jej gry jest w poprzednim moim poście. Myślę, że za mniejszą stawkę można zaryzykować.

Wynik: Odpadła w ćwierćfinale
Strata: 0,2 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 47 długoterminowy​

Leicester City zostanie relegowany
Kurs: 11,00
Stawka: 0,2/10

ANALIZA
Kusi mnie to zagrać już od kilku tygodni. I jednak za mniejszą stawkę postawię.
Czym się kieruje?
Po pierwsze brak aktywności na rynku transferowym do klubu a jeśli Vardy czy taki Mahrez postanowią tak jak Payet odejść z klubu bo klub nie ma ambicji walczyć o wyższe cele? Trafią się oferty nie do odrzucenia. Nie wiem czy Leicester jest taka marką, że ściągnie sobie zawodników gotowych ich zastąpić na już.
Po drugie terminarz. Za chwilę grają z Burnley na wyjeździe gdzie o punkty bardzo ciężko, potem Man Utd u siebie, kolejno Swansea i zacznie się LM.
Po trzecie Liga Mistrzów. Zagrają w niej rezerwami? Tuż przed pierwszym meczem z Sevillą grają na wyjeździe ze Swansea i jeśli przegrają mogą już wtedy być w strefie spadkowej. Po meczu z Sevillą przyjeżdża do nich Liverpool – kolejny bardzo trudny rywal.
Po czwarte. Coraz lepiej radząca sobie Swansea oraz niech nikt nie skreśla Sunderlandu. Oni co rok przez wszystkich są degradowani już w styczniu a potem przychodzi okres gdzie mają serie bez porażek. Poczekajmy aż zwolnią Moyes’a i zacznie się marsz w górę tabeli.
Życie lubi nas zaskakiwać i jak czasami beniaminek potrafi powalczyć o wygraną w lidze tak może się i trafić odwrotny przypadek. Lisy mogą powtórzyć wyczyn Man City z sezonu 1937/38 i jako panujący mistrz Anglii zaznać goryczy degradacji. Tak jak rok temu byli na ustach wszystkich bo dokonali rzeczy niemożliwej tak i w tym roku również mogą być na ustach wszystkich i dokonać rzeczy ... niemożliwej ;)

Otrzymane punkty reputacji: +8
analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 48​

Inter Mediolan - Pescara 1
Napoli - Palermo 1
Athletic Bilbao - Gijon 1
Kurs: 1,83
Stawka: 3/10
⛔

ANALIZA
Pokonując w niedzielę Palermo, Inter odniósł szóste z rzędu zwycięstwo w lidze. Taka seria to głównie zasługa jednego człowieka – trenera Stefano Pioli. W listopadzie zastąpił Francka de Boera i od tego momentu Inter idzie jak burza. Publicznie chwalą go nawet piłkarze jak choćby Jao Mario: &quot;Pioli bardzo dobrze zna Serie A, odmienił zespół pod względem taktycznym. Obecnie wygrywamy i musimy to kontynuować. Wcześniej dużo biegaliśmy, teraz biegamy mądrze. Musimy się koncentrować na każdym kolejnym meczu, ale wierzymy w awans do Ligi Mistrzów&quot;. W najbliższej kolejce przyjeżdża zespół Pescary czyli ostatni zespół tabeli, który jeszcze dodatkowo bardzo słabo radzi sobie na wyjazdach. Zespół Interu w takiej formie nie powinien mieć problemów z pokonaniem słabszego rywala.
W lidze Włoskiej w zasadzie spadkowicze są już znani. Trójka zespołów, w tym już wspomniany przeze mnie zespół Pescary oraz Crotone i Palermo traci do utrzymania już 11 punktów.
Palermo ma swoje problemy głównie z właścicielem Zamparinim. W przeciągu ostatnich 12 miesięcy pracowało 8-miu szkoleniowców. Ostatni z trenerów Eugenio Corini sam odszedł po 55-ciu dniach. Na jednej z ostatnich swoich konferencji wypalił wprost: &quot;Tu jest jak po wybuchu bomby. W tym klubie czuje się jak w Hiroszimie&quot;. Po prostu w klubie jest jeden wielki syf. Nikt nie jest w stanie tego ogarnąć. Aż żal że Palermo gra w najbliższej kolejce z Napoli i kurs jest jaki jest. Szkoda, że nie grają u siebie z kimś pokroju Sassuolo, Torino, Udinese czy Fiorentina – kurs byłby zacny a pewność trafienia bardzo duża. Od razu popatrzyłem na następną kolejkę Serie A ale tam znowu gra u siebie z bezpośrednim rywalem o niby utrzymanie i wynik również może być różny. No nic trzeba obserwować dalej ten klub i szukać perełek w następnych kolejkach.
Kilka słów o ostatnim meczu. W ostatnim meczu z Atletico za kartki pauzował najlepszy strzelec Aduriz oraz jeden z kluczowych pomocników Benat. Na najbliższy mecz będą już do dyspozycji trenera. Mimo sporych osłabień drużyna zagrała dobry mecz z Atletico Madryt. Athletic w tym sezonie bardzo dobrze radzi sobie na własnym stadionie. Tylko jedna porażka z Barceloną 0-1. Po za tym ostatni remis z Atletico Madryt oraz wcześniejszy z Alaves (które z 10-ciu wyjazdów w tym sezonie tylko czterokrotnie wracali bez punktów), a także z Osasuną w październiku. Gijon tragiczne z kolei w meczach wyjazdowych. Tylko 2 remisy i to ze słabymi drużynami bo z Granadą i Betisem, oba po 0-0. Na domiar złego rzadko dochodzą do sytuacji bramkowych co poskutkowało tym, że mają najmniej strzelonych bramek na wyjeździe w całej La Liga – tylko 6 goli.

Wyniki:
3-0
1-1
2-1

Strata: 3 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 49​

Burnley - Leicester
Typ: 1 DNB
Kurs: 2,00
Stawka: 2/10
✅
ANALIZA
Leicester między 22.01.2017 a 31.01.2017 czyli w ciągu 10 dni ma 3 wyjazdy.
W niedzielę 22.01 mieli mecz z Southampton (ponad 250 km od Leicester). Z Southampton, które do tego meczu nie imponowało formą – 4 kolejne porażki w lidze. Mało tego do tej pory Święci tylko 19 razy umieszczali piłkę w bramce rywali, co było jednym z najgorszych wyników w Premier League. Wystarczyło jednak, by na St Mary&#39;s Stadium przyjechali mistrzowie Anglii by sobie podreperować bilans. Przegrany 0-3 mecz i w kiepskich nastrojach powrót do domu. W piątek wieczorem mecz z Derby 50 km od Leicester. Do tego na Derby wyszli w najsilniejszym składzie (no może po za Chilwelem). Pierwsza bramka dla Leicester to była jakaś totalna parodia. Ciężko to nawet opowiedzieć – to trzeba zobaczyć (polecam na Youtube sobie odtworzyć). Mając nawet tak ułożony mecz (po bramce samobójczej z 8-mej minuty) nie potrafili nawet do przerwy dowieźć prowadzenia. A przecież nie grali z nie wiadomo jak dobrą drużyną – to tylko Derby które w Champioship zajmuje dopiero 7 miejsce a w tym sezonie na 27 spotkań wygrało 12. To jest średniak Championship. W zeszłym sezonie oni by z takim wynikiem spokojnie dotrwali do końca meczu. Na domiar złego ostateczny remis w tym meczu oznacza, że doszedł im kolejny termin meczu.
We wtorek czeka ich mecz w Burnley (ok. 230 km od Leicester). Wiem, że to nie są jakieś wielkie dystanse do pokonywania i na obciążenie fizyczne raczej nie będzie mieć wpływu natomiast na pewno źle takie podróże wpływają na psychikę. Tym bardziej po porażkach. To nie jest wesoły autobus, nie ma tam żartów. Albo jest cisza albo co gorsza wypominają sobie nawzajem błędy a to do niczego dobrego nie prowadzi. Co gorsza psuje atmosferę i wprowadza napięcie z zespole.
Ranieri chyba już za bardzo nie ma pomysłu na ta drużynę i podejrzewam, że niebawem skończy się jego przygoda z tym klubem (gdzie można postawić, że Ranieri będzie kolejnym trenerem, który straci pracę? Śmiało bym postawił). Jak tak patrzę na składy jakie wystawiał Ranieri w dotychczasowych meczach to widzę, że ograniczył się do 15-stu nazwisk. Gra ciągle tymi samymi piłkarzami, którzy już nie wnoszą tego co w zeszłym sezonie. Myślę, że są lekko wypaleni. Oni swój cel maksimum osiągnęli w zeszłym sezonie. Może jeszcze coś powalczą w LM – tam będzie większa motywacja do pokazania się. Nie wiem czy już wtedy drużynę będzie prowadził Ranieri.
O drużynie Burnley już kilka słów napisałem gdy rozgrywali mecz u siebie z … Southampton (tym samym, który rozbił Leicester) – zresztą wygrany 1-0. Jest to dobrze ułożona drużyna, przede wszystkim w defensywie. Piłkę raczej oddają rywalom do konstruowania akcji a sami często wychodzą kontratakami. Po ostatnim meczu z Arsenalem mogą chodzić z podniesionymi głowami mimo że do wyrwania choćby punktu zabrakło kilku sekund.
Wynik: 1-0
Zysk: 2 j

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 50​

Eintracht - Darmstadt
Typ: 1
Kurs: 1,57
Stawka: 1,5/5
ANALIZA
Bardzo ciężki weekend za nami. Sypnęło bardzo dużą ilością niespodzianek. Całe szczęście, że tylko 3 j w sumie straciłem bo kusiło zagrać jeszcze co najmniej 3 spotkania.
Odnośnie Eintrachtu, z przodu jest to w miarę poukładana drużyna, która bazuje głównie na zespołowości ale głównym oczkiem w głowie Kovaca jest defensywa. Jest to druga najmniej tracąca bramek drużyna w lidze (za Bayernem). Ciężko na to zwrócić uwagę oglądając ich mecze bo kamera tam nie sięga ale, gdy piłka znajduje się pod polem karnym przeciwnika cała formacja obronna ustawia się już na połowie przeciwnika! Grają z ogromną pewnością siebie. Dobre zespoły techniczne, po odzyskaniu piłki w okolicach własnego pola karnego, kilkoma podaniami przedostaną się na połowę Eintrachtu natomiast co czeka Darmstadt w tym spotkaniu? Wybijanie piłek do przodu i liczenie że napastnik jakoś zdoła ją utrzymać, ewentualnie da się sfaulować.
Eintracht grając na swoim obiekcie stracił w tym sezonie jedynie 7 bramek (aż 3 w jednym meczu – z Herthą we wrześniu 2016). Darmstadt w tym sezonie na wyjeździe nie dość że nie zdobył choćby punktu to strzelił jedynie 4 bramki.
Torsten Frings zderzył się ze ścianą podejmując prace z tak słabymi piłkarzami, powiedzmy wprost nie nadającymi się do gry w Bundeslidze. Władze za bardzo nie miały wyjścia bo nikt poważny nie był zainteresowany tą posadą więc zatrudniły żółtodzioba. Frings też w sumie żadnego ryzyka nie podjął gdyż jest to jego pierwszy klub, który prowadzi. Nie miał po za grupami młodzieżowymi żadnego doświadczenia.
Po ostatniej porażce 1-6 morale w drużynie chyba spadły do zera.

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
Podsumowanie Stycznia 2017
Kupon 27 +2,1 j (postawione 3 j wygrane 5,1 j)
Kupon 28 +2,19 j (postawione 3 j wygrane 5,19 j)
Kupon 29 -3 j
Kupon 30 -3 j
Kupon 31 -4 j
Kupon 32 +2,13 j ( postawione 3 j wygrane 5,13 j)
Kupon 33 +1,46 j (postawione 2 j wygrane 3,46 j)
Kupon 34 -1 j
Kupon 35 +1,15 j (postawione 1 j wygrane 2,15 j)
Kupon 36 +0,70 j (postawione 1 j wygrane 1,70 j)
Kupon 37 +0,96 j (postawione 1 j wygrane 1,96 j)
Kupon 38 +0,78 j (postawione 1 j wygrane 1,78 j)
Kupon 39 +0,58 j (postawione 1 j wygrane 1,58 j)
Kupon 40 +0,82 j (postawione 1 j wygrane 1,82 j)
Kupon 41 -1 j
Kupon 42 +1,03 j (postawione 1 j wygrane 2,03 j)
Kupon 43 -1 j
Kupon 44 -3 j
Kupon 45 +0,70 j (postawione 1 j wygrane 1,70 j)
Kupon 46 -0,20 j
Kupon 47 długoterminowy nierozstrzygnięty
Kupon 48 -3 j
Kupon 49 +2 j (postawione 2 j wygrane 2 j)

Jednostki postawione: 40,20 j
Jednostki wygrane: 35,60 j
Kupony trafione: 13
Kupony nietrafione: 9
Zwroty: 0
Skuteczność kuponów: 59%
Skuteczność typów: 70% (26/37)
Yield: 11,44%
Strata: 4,60 j

Mając takie statystyki jestem na minusie. Spowodowane jest to tragicznym stawkowaniem.
Najbardziej rozczarowała mnie Nicea grając ze słabym Metz (ostatnim w tabeli w tamtym czasie) oraz Napoli w meczu z Palermo (mające wielkie problemy z właścicielem i trenerami). Tylko przez wpadki tych zespołów straciłem 7 j.
Co tydzień już w poniedziałek, najwyżej we wtorek wypisuje sobie mecze warte analizy (zwykle na szybko znajduje od 20-stu do 30-stu zdarzeń). W międzyczasie do weekendu znajdę jakieś nowe informacje o innych meczach i w końcu mam na rozpisce nawet do 50 różnych zdarzeń. Od razu zaznaczam, że nie chodzi o 50 meczów tylko np. do jednego meczu wybieram różne typy jak czyste zwycięstwo, over, czyste konto itp. Po dogłębnych analizach wiele z tych zdarzeń odrzucam. Jak się okazuje po rozegranych meczach duża ilość jest trafnych. Zastanawiałem się jak rozwiązać tą sytuację i doszedłem do wniosku, że zmienię stawki za jakie gram kupony.
Od dziś będzie to stawkowanie od 1-5 j. W rzeczywistości podniosłem sobie wartość jednej jednostki dzięki czemu będę mógł grać w trochę w inny sposób.
1 j – będzie to podstawowa jednostka za jaką będę grał
1,5 j – 2,5 j – typ po za ogólnymi statystykami ostatnich meczów, podparty wydarzeniem niespodziewanym jak kontuzja ważnego zawodnika, kiepski terminarz, zatargi z kibicami czy inne tego typu
3 j – 5 j – PEWNIAK, pamiętając jednak, że sport nie zawsze jest czysty, nawet najlepszy typ może nie wejść przez głupi błąd zawodnika, czerwona kartka, błąd sędziego, warunki atmosferyczne czy inne czynniki
I teraz ważna informacja. Będą stawki poniżej 1 j. Będę obstawiał za takie stawki m.in.:
- taśmy z pozostałych zdarzeń dość pewnych, które powinny się znaleźć na kuponie za co najmniej 1 j ale z różnych powodów się nie znalazły (mogą się zdarzyć ze dwie taśmy na weekend z 4-6 zdarzeniami) – typy również będą podparte analizą
- niespodzianki oczywiście podparte analizą

Człowiek najlepiej uczy się na błędach. Najważniejsze to umieć je analizować i odpowiednio korygować żeby w przyszłości było ich jak najmniej. Sprawdźmy czy ten spo sób gry i zarządz eni e budżetem sprawdzi się na dłuższą metę.

analyses 3,3K

analyses

Użytkownik
KUPON 51

Celta Vigo - Alaves awans Celta Vigo (Copa del Rey, pierwszy mecz 2.02.2017)
Sevilla - Leicester awans Sevilla (Liga Mistrzów, pierwszy mecz 22.02.2017)
Kurs: 2,17
Stawka: 3/5

ANALIZA
Trener Celty Vigo jak i zawodnicy postawili sobie za cel dotarcie do finału Copa del Rey. Od dwóch kolejek ligowych trener oszczędza najlepszych graczy. W lidze są na bezpiecznym 8-mym miejscu. W żadnym wypadku nie grozi im spadek a o lepszą pozycję jeszcze mogą w tym sezonie powalczyć. Przed meczem rewanżowym w pucharze z Realem Madryt (2-2) trener dokonał aż 9-ciu zmian na mecz ligowy z Realem Sociedad (przegranym 0-1). W ostatni weekend w meczu z Leganes (wygranym 2-0) oszczędził aż 7-miu podstawowych zawodników. Widać jak trener i zawodnicy są zafiksowani na ten puchar. Zdecydowanie widać odpuszczanie ligi kosztem pucharu. Alaves ligi nie odpuszcza. Ewidentnie na puchar wychodzili tak pół na pół – część zawodników z pierwszego składu, cześć rezerwowych i jakoś tak udawało się przechodzić do kolejnych rund. Przeszli dość szczęśliwie Deportivo La Coruna dwa razy remisując ale strzelając na wyjeździe dwie bramki przeszli dalej (mimo, że pod bramką rywali rzadko gościli – tylko dwa celne strzały i dwa gole). W ćwierćfinale trafili na Alcorcon. Ktokolwiek wie co to za drużyna. Mimo słabego meczu na wyjeździe potrafili strzelić bramki w 90 i 94 minucie co dało im handicap przed meczem rewanżowym u siebie. U siebie natomiast dali się totalnie zepchnąć, przyjezdnym po prostu zabrakło skuteczności co skończyło się wynikiem 0-0. W ostatni weekend podejmowali u siebie Atletico Madryt i o dziwo zagrali bardzo dobry mecz ale mecz który kosztował ich dużo zdrowia. W lidze Alaves jest na 12 miejscu. Na dzień dzisiejszy nie grozi im ani spadek ani walka o puchary.

O Liecester ciężko cokolwiek dobrego napisać. Każdy kto nawet nie zbyt uważnie śledzi ligę Angielską zna ich sytuacje. Już parę słów o tym zespole napisałem w poprzednich postach także nie będę się powtarzał. Sevilla w tym sezonie może się włączyć do walki o mistrza kraju co na tym etapie rozgrywek nie przydarzyło im się od ładnych kilku lat (trzecie miejsce i tyle samo punktów co Barcelona). Poprawili grę na wyjazdach co było ich bolączką. No i okazuje się że można było z tego zespołu wyciągnąć więcej niż było to za Emerego (to nazwisko w ogóle się odmienia?)
Dodam tylko jeszcze jedną ciekawą statystykę z zeszłego sezonu (na dzień 5 maja 2016 r). Myślę, że ma również duże potwierdzenie w tym sezonie.
„– na 18 ostatnich konfrontacji w fazie pucharowej europejskich pucharów: HiszpaniaAnglia 17:1
– Hiszpanie przeszli 47 z 50 ostatnich starć w pucharach z obcokrajowcami, czyli 94%
– Real zrównał się z Barceloną – wczoraj zanotował 18. awans do finału europejskiego pucharu (statystyki od MisterChip).
Wynik 17:1 - nikt w historii futbolu nie zdusił tak całej reszty Europy jak Barcelona, Madryt wspierane przez Sevillę, Villarreal lub momentami inne zespoły. Najlepszy sposób na pokonanie Hiszpanów to wystawienie na nich… innych Hiszpanów.”

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom