Czy to wszystko co do propozycji które
algorytm wykręcił ?
W tym momencie w ofercie na dzisiaj w B A H jest tylko 11 meczów lig krajowych (tylko takie gramy). Nie liczę też meczu AZ w lidze holenderskiej bo tam jakieś "drzewko turniejowe" się pojawia czyli jakby PlayOffy, których nie gramy ... Reszta to krajowe puchary,
Copa Libertadores i
towarzyskie międzynarodowe spotkania nastolatków.
Spośród 11 meczów
Algorytm wybrał 1 co i tak jest niezłym wynikiem jak na moje z nim "udręki" :grin:
W tym momencie, dodałem jeszcze opcję "B. Słabe 1" i mam nadzieję na jakieś dodatkowe mecze.
To stopniowanie typów Algorytmu ma sens, w kontekście realnych wyników meczów. Widzimy wtedy czy rzeczywiście weszły "silne" a np. ze "słabszymi" było różnie ...
Być może będzie to dodanie opcji "Bardzo Słabe 1" osłabieniem wobec "Człowieka" ale za to minimalnie więcej meczów. Zobaczymy co z tego wyniknie. Zaniedługo dodam jeszcze opcję "B. Słabe X". To wszystko bez naruszania dotychczasowej, podstawowej konstrukcji zapisu Algorytmu.
Edit:
Po tych zmianach (dodaniu "B. Słabe 1", jest jeszcze: CSKA Sofia - Lokomotiv Sofia z b. niskim akurat kursem więc jeśli to Was np. nie satysfakcjonowałoby w świetle np. ewentualnych później obliczeń (choć nie musicie przecież stawiać na zwycięstwo Gospodarzy ???? ) to spróbuję wrzucić do tej rundy jakieś mecze jutrzejsze ...
I szczególnie w tym punkcie mam nadzieję na Wasze wypowiedzi.
Również uważam, że propozycja Sikorrrr'a jest bardzo dobra. Sprawdzić skuteczność a przy tym unaocznić czy jest w tej skuteczności gorszy od ludzi, równy czy lepszy.
Oczywiście tylko w przypadku, jeśli Arek nie będzie miał zastrzeżeń do takiego sposobu liczenia. Jakaś tabelka w Excelu lub innym arkuszu kalkulacyjnym chyba byłaby niezbędna.