>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Algorytm - próby.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Tam, gdzie pojawił się komunikat &quot;M&quot; o możliwości remisu, zrobię zmiany. Np. takie, że odtąd komunikat &quot;M&quot; nie może się pokazywać równolegle z prognozą &quot;1&quot; lub z prognozą &quot;1X&quot;.
Poza tym, intuicyjnie (bo jeszcze trochę spotkań zostało i niewiadome są wyniki) skłaniam się ku Programowi B.
[...]
Trzymam się wiec od teraz (chyba, że zdarzy się coś &quot;nieprzewidywalnego&quot; w pozostałych spotkaniach) Programu B.
Tam gdzie się pojawia komunikat &quot;M&quot;, wprowadziłem prognozę &quot;X2&quot;. Oczywiście można i tutaj podpórkę redukować do &quot;czystej&quot; dwójki.
W takim układzie, w ligach angielskich jest już trafiona &quot;10&quot;. I czekamy na &quot;11&quot;.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Właśnie chciałem napisać, że w wyniku wielu ostatnio zrobionych przeze mnie machinacji, wartości określające prawdopodobieństwo, nie oddają realiów (tam się zrobił solidny galimatias) ale popatrzyłem teraz na te wartości ...
... i sami zobaczcie. Czy rzeczywiście nie oddają (a może to przypadek)? Dotyczy lig zestawu na ligi angielskie:

Kolejno od prawej: &quot;9&quot;, &quot;10&quot;, &quot;11&quot;, &quot;12&quot;, &quot;13&quot;.
Należy przy tym przyjąć to, o czym napisałem w komentarzu poprzednim. &quot;Dziesiątka&quot; już została trafiona.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Rozstrzygnięcia końcowe dot. omawianych zakładów, dopiero 13 kwietnia. Nie chce mi się tak długo czekać. Dziś chyba tylko Sandecja Nowy Sącz z Wisłą Płock.
Edit: Derby Manchesteru też dzisiaj.
Przedwczesna moja &quot;panika&quot;. Trochę spotkań jest dzisiaj.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Teraz sprawdzę na kilku spotkaniach, jak to działa w AKO.
Wrzucam przypadkowe spotkania. Bez jakichkolwiek przemyśleń.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
14:00
1. Saint EtienneNantes 1,72 3,40 5,25 1,14 2,06 ✅ (1:0)
17:00
2. EspanyolAthletic Bilbao 2,25 3,05 3,20 1,29 1,56 ⛔ (1:0)
16:00
3. Recreativo HuelvaPonferradina 2,50 3,05 2,85 1,37 1,47
Bramka padła dopiero w 90 min. Gdyby nie 2 czerwone kartki dla Gospodarzy ... ⛔ (0:1)
17:00
4. ToulouseMontpellier 2,30 3,15 3,10 1,33 1,56 ✅ (1:0)
--
Edit: kursy totolotkowe, więc pewnie można bez problemów znaleźć gdzieś wyższe.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Oczywiście, można sobie odejmować/redukować podpórki.
Jeśli odrzucimy wszystkie podpórki, prawdopodobieństwo trafienia spadnie do 38%:

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Będzie &quot;11&quot; w ligach angielskich? ???? Niebawem, ostatni mecz. Derby Manchesteru.

Edit:
nie w tym rzecz, że wysłanie takiego zakładu (Toto-Liga) to koszt ponad 8k zł.
Rzecz w tym, iż odpowiednio redukując podpórki, można taką &quot;jedenastkę&quot; trafić przy kosztach minimalnych. Można też oczywiście, dodawać typy trzydrogowe.
Być może, dobrym wskaźnikiem podczas redukowania podpórek, będzie określenie przez program prawdopodobieństwa trafień.

----
Ostatnie komentarze dotyczą Programu B i przy nim się skupiłem. (Widzę, że po ewentualnych poprawkach Program A działałby z dokładnie taką samą skutecznością jak program B, ale nie mam czasu poświęcić uwagi obydwu programom naraz).

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Teraz sprawdzę na kilku spotkaniach, jak to działa w AKO.
[...]
Huelva gra od 66 min. w dziesiątkę więc już jest problem. I druga czerwona. I bramka w 90 min.
W każdym razie, AKO poszło się j ... ć.
Takie &quot;zakłócenia&quot; przewidywanego wyniku będą się zdarzać bo to jest piłka nożna.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
W ligach polskich, jeśli dzisiaj Lech nie wygra to będzie trafiona &quot;10&quot; i szansa na &quot;11&quot;.
Edit: z tego co mi wiadomo, to Korona już by prowadziła. Gdyby strzeliła karnego.
Edit2: i &quot;niewykorzystane sytuacje się mszczą&quot;.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Sprawa wygląda tak. Patrząc tylko na te dwa zakłady/zestawy (polskie i angielskie) widzimy, że skuteczność trafień dwudrogowych na teraz, przed ostatnim jutrzejszym spotkaniem równa się dokładnie 84% (21 trafień z 25 możliwych).

Patrząc na wcześniejsze symulacje i wersje programu widzimy, że nie jest to jakiś przypadek.
Przypadek to nie jest bo program działa w oparciu o algorytm(y) użyty(e) kiedyś wcześniej, tutaj w wątku. Między innymi, jeden z nich byl sprawdzany na bodajże 100 zdarzeniach.
Może nie będzie zawsze tak cukierkowo ale sądzę, że często bliżej trzynastu (albo czternastu) trafień niż dalej.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Jest więc &quot;baza&quot;. Teraz potrzebna jest czyjaś głowa, która będzie &quot;żonglowała&quot; podpórkami.
Będzie albo tak, że równo z rozpoczęciem pierwszego spotkania z określonego zestawu, zamieszczę typy (z niezredukowanymi podpórkami) albo zrobię to w jakichś godziwych i odpowiednich ramach czasowych, tuż przed rozpoczęciem pierwszego spotkania.
Określenie &quot;tuż przed&quot; ma znaczenie. Z uwagi na specyfikę zakładów (pula nagród).
W przypadku tej drugiej opcji, Użytkownicy będą tutaj w wątku mogli podzielić się opinią w zakresie potencjalnych &quot;redukcji&quot; podpórek w odniesieniu do typów dwudrogowych. Także w zakresie potencjalnego dodawania typów trzydrogowych (&quot;1X2&quot;).
Słucham propozycji.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Tak tylko zapytałem. Myślałem, że ktoś może chciałby skorzystać a rozumie, że można w zw. z generowaniem prognoz przez ten program, także zawierać zakłady &quot;typowo&quot; systemowe (oprócz wspomnianej Toto-Ligi). &quot;Akumulatory&quot; oczywiście także.
Mnie to rybka. Zapomniałem dodać, że do programu zaimplementowałem funkcję, która biorąc pod uwagę &quot;osiągi&quot; prognozy, wskazuje mi, czy (prawdopodobnie) trafię, czy jednak nie trafię. I jeśli trafię to jaką maksymalnie wygraną.
Mam w tym momencie czarno na białym, jaki hajs muszę zainwestować i z jakich kombinacji skorzystać, (które podpórki zredukować, a które pozostawić a może jakieś dodać) aby trafić konkretne stopnie wygranych. Wszystko oczywiście w obrębie dwudrogowych typów generowanych przez program.
Mam nadzieję, że to wszystko zadziała. Jadę dalej sam.
Przy okazji .., tak należało zredukować podpórki aby trafić wspomnianą &quot;jedenastkę&quot; w ligach angielskich (Toto-Liga), jak najmniejszym kosztem. Koszt wysyłki zakładu, wyniósł 16 zł:

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...] Koszt wysyłki zakładu, wyniósł 16 zł [...]
Tym razem był taki podział wygranych:
0 wygranych 13 trafień po 0.00 zł, 0 wygranych 12 trafień po 0.00 zł, 2 wygrane 11 trafień po 1029.20 zł, 17 wygranych 10 trafień po 121.08 zł.

J 0

johan1989

Użytkownik
siemanko,jesli miałbyś ochotę na jakąś współpracę co do typowania, odezwij się , posiadam nietypowe źródło co do typów z niezłą skutecznością , i zawsze moje czy Twoje mecze można razem sprawdzić i zdziałać coś wiecej, co dwie głowy to nie jedna ;), pozdrawiam

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Cześć.
Do tematu mogę powrócić tylko na zasadzie publikacji otwartej, typów tutaj w wątku.
I w taki sposób, jaki opisałem tutaj: #3637

J 0

johan1989

Użytkownik
w takim razie jestem w stanie jakoś pomóc, może nie każde spotkanie będę w stanie przeanalizować , bo praca też mi pochłania trochę czasu, ale na ile będę mógł to pomogę

Do góry Bottom